OFF topik
31 feliratkozó
több mint 3 éve
Budapestiektől kérdezem, hogy M3-as metró felújításáról mik a legfrisseb infók? Befejezik jövő év márciusára? 😀Elvileg márciusban átadják, és most úgy néz ki ezt tartják is (mozgólépcsős ismerős mesélte)
(pesti lehetséges meló miatt kérdezem és erősen befolyásolná a döntésemet, ha nem kellene 3x átszállnom majd 😀 )
Beki
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Budapestiektől kérdezem, hogy M3-as metró felújításáról mik a legfrisseb infók? Befejezik jövő év márciusára? 😀(pesti lehetséges meló miatt kérdezem és erősen befolyásolná a döntésemet, ha nem kellene 3x átszállnom majd 😀 )
több mint 3 éve
Eddig számomra ez a fizetési forma, csak az amcsi filmekből volt ismert, azonban most realitássá vált. Asszony csekken kapott most fizut itt kint, a kérdésem az, hogy ezeket be lehet váltani otthon is valahol/valahogy?
több mint 3 éve
Meg sokan nem tudják ha elotorlesztenek akkor nem a kamatbol megy le, viszont ha csak annyit fizetsz be ami ennyi az éves kamat akkor igazából csak fentartod fixen a hitelt.Rájöttem, hogy a Diákhitel folyószámlámat online is meg tudom esetleg nézni...😛Az teljesen reális, ha az elején nem tudtál elkezdeni komolyabb összegeket belepakolni.
Ha ilyen ütemben vagy kicsit nagyobb ütemben folytatom a törlesztést, akkor 2025 végére meg is leszek vele. 20 évvel az első törlesztés után 😛 😀 😀
dande2
Én asszem 1,1-1,6 misit vettem fel össz-vissz és elég sokat pörgettem vissza a kamatos kamat miatt, na meg mert amikor elkezdtem dolgozni, akkor annyira volt évekig elég a fizum, hogy a kaja+szállás kombót kifizessem.
Az elmúlt X évben havi 30-50k-t toltam a diákhitelbe, mert ugye kellett fizetni a kamatot meg próbáltam csökkenteni az alapot.
Mint hitel amúgy teljesen jó volt, csak kell hozzá az, hogy havi 20k-t minimum beletolj, már az elejétől kezdve.
Legalábbis amikor én felvettem, akkor úgy számoltam, hogy ekkora összeggel viszonylag kis kamattal vissza lehetett volna fizetni rövid idő alatt.
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Rájöttem, hogy a Diákhitel folyószámlámat online is meg tudom esetleg nézni...😛Az teljesen reális, ha az elején nem tudtál elkezdeni komolyabb összegeket belepakolni.
Ha ilyen ütemben vagy kicsit nagyobb ütemben folytatom a törlesztést, akkor 2025 végére meg is leszek vele. 20 évvel az első törlesztés után 😛 😀 😀
dande2
Én asszem 1,1-1,6 misit vettem fel össz-vissz és elég sokat pörgettem vissza a kamatos kamat miatt, na meg mert amikor elkezdtem dolgozni, akkor annyira volt évekig elég a fizum, hogy a kaja+szállás kombót kifizessem.
Az elmúlt X évben havi 30-50k-t toltam a diákhitelbe, mert ugye kellett fizetni a kamatot meg próbáltam csökkenteni az alapot.
Mint hitel amúgy teljesen jó volt, csak kell hozzá az, hogy havi 20k-t minimum beletolj, már az elejétől kezdve.
Legalábbis amikor én felvettem, akkor úgy számoltam, hogy ekkora összeggel viszonylag kis kamattal vissza lehetett volna fizetni rövid idő alatt.
több mint 3 éve
Baggage handlers suspended after being filmed slamming and mishandling luggage onto a conveyor belt at Melbourne Airport. https://t.co/LrdVSto4qE
— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) December 3, 2022
📹 rexross79 pic.twitter.com/sPvUIie6a5
több mint 3 éve
Rájöttem, hogy a Diákhitel folyószámlámat online is meg tudom esetleg nézni...😛Ha ilyen ütemben vagy kicsit nagyobb ütemben folytatom a törlesztést, akkor 2025 végére meg is leszek vele. 20 évvel az első törlesztés után 😛 😀 😀
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/12/03/repules-mobiltelefon-repulo-uzemmod-europai-unio-5gHát igen, a biznisz az biznisz

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
A Fidesz és a DK az öregek lázadása a fiatalok ellen.Akkor pláne, mint köztudott, a DK-t a Fidesz tartja életben. 😀A 18.kerületben a polgármester Szaniszló Sándor, akiMeg hat ugye Viktor megmondta, hogy hamarosan tódulni fognak ide nyugatról a normális konzervatív tömegek, fizessen csak a sok sörszagú német meg holland migráns ugyebár…Nagy MArton mondta par napja illetve a VW csoport CEO-ja is nemreg, hogy ok ugy latjak, hogy Europaban nagyon nagy a baj, ugyanis az energetikai problemak megoldatlansaga miatt az "energiaintenziv" iparagak ki fognak telepulni, mivel nem fenntarthato a mukodesuk ilyan koltsegek mellett."Nem kell repulni es nincs ado " Sobri JoskaEgyék ki a vetést.Szarjanak már sünt, de úgy igazán.
www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/11/megadoztatna-a-ferihegyi-utasokat-a-xviii-kerulet-dragabbak-lehetnek-a-repulojegyek?fbclid=IwAR2bENVaz0RC0g8Y3CVYvqIr5JQfgxnPWOiZ2TZn92py9hNyIxqGDUe6QKk
Ventura
Fontos_Vidra
YoungZeeZee
Ez az adotervezes is mutatja, hogy lokalis szinten az onkormanyzatok nem riadnak vissza attol, hogy strategiai iparagakat sarcoljanak, ezzel is novelve az o koltsegeiket (ertem, hogy kozvetlenul most az utasokat akarjak megadoztatni meg).
undisputedly
somoskovigemeszpésdékás, a testületben fullos többséggel.
Őszentsége Sobri Jóska
somoskovig
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Akkor pláne, mint köztudott, a DK-t a Fidesz tartja életben. 😀A 18.kerületben a polgármester Szaniszló Sándor, akiMeg hat ugye Viktor megmondta, hogy hamarosan tódulni fognak ide nyugatról a normális konzervatív tömegek, fizessen csak a sok sörszagú német meg holland migráns ugyebár…Nagy MArton mondta par napja illetve a VW csoport CEO-ja is nemreg, hogy ok ugy latjak, hogy Europaban nagyon nagy a baj, ugyanis az energetikai problemak megoldatlansaga miatt az "energiaintenziv" iparagak ki fognak telepulni, mivel nem fenntarthato a mukodesuk ilyan koltsegek mellett."Nem kell repulni es nincs ado " Sobri JoskaEgyék ki a vetést.Szarjanak már sünt, de úgy igazán.
www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/11/megadoztatna-a-ferihegyi-utasokat-a-xviii-kerulet-dragabbak-lehetnek-a-repulojegyek?fbclid=IwAR2bENVaz0RC0g8Y3CVYvqIr5JQfgxnPWOiZ2TZn92py9hNyIxqGDUe6QKk
Ventura
Fontos_Vidra
YoungZeeZee
Ez az adotervezes is mutatja, hogy lokalis szinten az onkormanyzatok nem riadnak vissza attol, hogy strategiai iparagakat sarcoljanak, ezzel is novelve az o koltsegeiket (ertem, hogy kozvetlenul most az utasokat akarjak megadoztatni meg).
undisputedly
somoskovigemeszpésdékás, a testületben fullos többséggel.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
A 18.kerületben a polgármester Szaniszló Sándor, akiMeg hat ugye Viktor megmondta, hogy hamarosan tódulni fognak ide nyugatról a normális konzervatív tömegek, fizessen csak a sok sörszagú német meg holland migráns ugyebár…Nagy MArton mondta par napja illetve a VW csoport CEO-ja is nemreg, hogy ok ugy latjak, hogy Europaban nagyon nagy a baj, ugyanis az energetikai problemak megoldatlansaga miatt az "energiaintenziv" iparagak ki fognak telepulni, mivel nem fenntarthato a mukodesuk ilyan koltsegek mellett."Nem kell repulni es nincs ado " Sobri JoskaEgyék ki a vetést.Szarjanak már sünt, de úgy igazán.
Ventura
Fontos_Vidra
YoungZeeZee
undisputedly
somoskovig
több mint 3 éve
Meg hat ugye Viktor megmondta, hogy hamarosan tódulni fognak ide nyugatról a normális konzervatív tömegek, fizessen csak a sok sörszagú német meg holland migráns ugyebár…Nagy MArton mondta par napja illetve a VW csoport CEO-ja is nemreg, hogy ok ugy latjak, hogy Europaban nagyon nagy a baj, ugyanis az energetikai problemak megoldatlansaga miatt az "energiaintenziv" iparagak ki fognak telepulni, mivel nem fenntarthato a mukodesuk ilyan koltsegek mellett."Nem kell repulni es nincs ado " Sobri JoskaEgyék ki a vetést.Szarjanak már sünt, de úgy igazán.
Ventura
Fontos_Vidra
YoungZeeZee
undisputedly
több mint 3 éve
Nagy MArton mondta par napja illetve a VW csoport CEO-ja is nemreg, hogy ok ugy latjak, hogy Europaban nagyon nagy a baj, ugyanis az energetikai problemak megoldatlansaga miatt az "energiaintenziv" iparagak ki fognak telepulni, mivel nem fenntarthato a mukodesuk ilyan koltsegek mellett."Nem kell repulni es nincs ado " Sobri JoskaEgyék ki a vetést.Szarjanak már sünt, de úgy igazán.
Ventura
Fontos_Vidra
YoungZeeZee
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 515
"Nem kell repulni es nincs ado " Sobri JoskaEgyék ki a vetést.Szarjanak már sünt, de úgy igazán.
Ventura
Fontos_Vidra
több mint 3 éve
Nyugodjon békében Valki Professzor Úr!Sokat szenvedett szegény az elmúlt egy-másfél évben...
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 3 éve
Egyék ki a vetést.Szarjanak már sünt, de úgy igazán.
Ventura
több mint 3 éve
Egyék ki a vetést.www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/11/megadoztatna-a-ferihegyi-utasokat-a-xviii-kerulet-dragabbak-lehetnek-a-repulojegyek?fbclid=IwAR2bENVaz0RC0g8Y3CVYvqIr5JQfgxnPWOiZ2TZn92py9hNyIxqGDUe6QKk
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 3 éve
Nyugodjon békében Valki Professzor Úr!
több mint 3 éve
Ha már itt tartunk, a korábban említett kedvenc fogorvosom amikor először voltam nála, aláíratott velem egy papírt, ami az érzéstelenítő esetleges mellékhatásait taglalta. Abban volt kb egy ilyen rész, hogy "a zsibbadás körülbelül 3 óráig, de akár 6 hónapig is tarthat". 😀 Ez valid lehet? 1000ből egyszer sikerül olyan helyre szúrni ahova nem kéne? 😀Ilyenről még nem hallottam. Valami gond van, ha olyan sokáig zsibbad az ember.
dugo93
több mint 3 éve
Ha már itt tartunk, a korábban említett kedvenc fogorvosom amikor először voltam nála, aláíratott velem egy papírt, ami az érzéstelenítő esetleges mellékhatásait taglalta. Abban volt kb egy ilyen rész, hogy "a zsibbadás körülbelül 3 óráig, de akár 6 hónapig is tarthat". 😀 Ez valid lehet? 1000ből egyszer sikerül olyan helyre szúrni ahova nem kéne? 😀Kis reklám: Tudom nem feltétlenül Pesten vagytok, de Kispesten Balaton Gergelyt illetve az egèsz fogászfamíliát nagyon tudom ajánlani. Nem könnyű bejutni hozzá, de tudja a dolgát ès korrekt áron dolgozik, nem ver át stb...Balatonnál szigorlatoztam 2 tárgyból, az egyiknél a vizsga kiírt kezdetére már kint voltam egy ötössel. 😀
dande2
Azt elhiszem, mert legutóbb mikor mentem, nekem is baromi nehezen zsibbadt el. (Majd szét is tört a fogam apró darabokra, ahogy illik.)Nyah. Van amikor az orvos nem találja el úgy amit kell, főleg alul vezetésesnél, mindenféle anatómiai variáció van, a páciensnek meg nem jó, ha szét van szúrkálva.
De amúgy komolyan érdekel, hogy ilyenkor azért ez a protokoll, mert majd adnak másféle injekciót, vagy bíznak a csodában, hogy majd ugyanattól mégis elzsibbad?
Mert három fogamat is ki kellene szedetnem (a Crohn és a bio. terápia miatt botrányosak) de konkrétan rettegek elindulni... és rendre az a problémám hogy nehezen zsibbad el az arcom.
Mikey
Lehet a páciens is az “ok”, mert túl ideges, vagy pl élsportolók szervezete sokkal gyorsabban zabálja fel az érzéstelenítőt.
Nálunk 2 dolgot szoktunk csinálni: az első orvos adja az első kettőt, ha a páciens nem zsibbad a harmadikat egy kolléga adja.
Vagy hazamegy a páciens és legközelebb rögtön ultracainnal kezdünk, aminek nagyobb a szövetáthatoló képessége és erősebb is a hatása.
Jó tanács: amikor alsó fogat húznak és mélyre adják a szurit (vezetéses), akkor amíg várakozol pár nagyot kell “ásítani” (teljesen kitátod a szád 1-2 másodpercre, majd összecsuksz, ezt párszor), vagy nagyon artikulálva ismételgeted a magánhagzókat (magadban 😀 ), mert az izmok mozgatása segít az érzéstelenítőnek szétoszlani.
Fontos_Vidra
több mint 3 éve
Einfield Town metro/nem under, over lesz az/ vègàllomàstòl 5 qpercre van szàllàskb 45-50, és az már nem csak egy szoba.Köszi!Na megvolt Nápoly 😊Na hat, akkor orulok, hogy mégis sikerult pozitivan zarni!
Nem akarok belemenni természetesen semmi részletezésbe, de hátha valakit érdekelnek a tapasztalataim sűrítve.
Egyrészt nagyon szuper, hogy eljutottunk ide. Voltak rossz és jó tapasztalatok tőletek, az enyémek bőven a jó kategóriában vannak.
1,5 nap jutott csak Nápolyra, amiből ráadásul az egyik esős volt, az elég szívás, mint mindenhol turistaként.
Természetesen csak a fő dolgokra volt idő, azok közül is kevésre. De a szűk utcák útvesztője, az egész életérzés megfogó, annak ellenére is, hogy a kosz, a szemét gáz. De nem rontják nagyon az összképet. Eleve tudtam, hogy nem D.C-be készülünk.
A belvárosi éttermek magyar pénznek szerintem elég drágák, de a szar forint miatt erre számítottunk.
A közlekedés baromi jó, a Vezúv, az Amalfi part nagyon szép, novemberben kevés a turista, persze Nápoly belvárosában nem. Nyilván vannak dolgok, amiket másképp csinálnék, ha ez dolgom lenne, de nem az, úgyhogy egy bőven élvezhető túra volt.
Klaci79
Akit esetleg erdekel, londonba a ryanair 7000 korul adja outbound a jegyet (Inbound az huzos, s fapadert mar nem erne meg annyit fizetni, de akit erdekel esetleg). Mi vettünk meg hozza egy priorityt, így is csak 14. Elkepeszto, hogy olcsóbban adjak a non-prio jegyet, mint a BKV berlet vagy hogy te megtankolsz egy autot.
Ventura
Londonnal kapcsolatban meg az az elképesztő amúgy, hogy a szállásokat mennyiért adják. Előbb mi is oda szerettünk volna menni, de 100ezer/éjszaka alatt nincs szálloda...Airbnb-t találtunk 60ért egy éjszakára...valamivel normálisabb helyen.
Klaci79
Onnan
A Liverpool st is max 25-30 perc kb. /ès korrekt, nyugalmas rèsz, a feketèk ott max bizti ôrök, az ott nagyon nem èszak Tottenham, pedig csak max 4-5 max 6 megàllòval van tovább mint pl a White Hart Line, a mostani is.
Ráadásul Ryanair házi reptér Stansted is félóra uber vagy max egy óra overral napközben forgalomban is 😉
Szerkesztette: ozibozi
több mint 3 éve
hogy mennek fel az árak... amikor májusban voltunk, akkor 98-ba került négyünknek a szállás all-you-can-eat reggelivel, mondjuk nem trendifenszi lánchoz és nem is a belváros közepére mentünk. de fél óra alatt a Victorián lehetett lenni (a Westminstertől az is csak egy fél köpés), és a sógornőméktől se voltunk túl messze.Rendkívüli arak vannak azt lattuk. 3 ejszakara 140-ert a black friday keretben talaltunk szallast a westminsterben.Köszi!Na megvolt Nápoly 😊Na hat, akkor orulok, hogy mégis sikerult pozitivan zarni!
Nem akarok belemenni természetesen semmi részletezésbe, de hátha valakit érdekelnek a tapasztalataim sűrítve.
Egyrészt nagyon szuper, hogy eljutottunk ide. Voltak rossz és jó tapasztalatok tőletek, az enyémek bőven a jó kategóriában vannak.
1,5 nap jutott csak Nápolyra, amiből ráadásul az egyik esős volt, az elég szívás, mint mindenhol turistaként.
Természetesen csak a fő dolgokra volt idő, azok közül is kevésre. De a szűk utcák útvesztője, az egész életérzés megfogó, annak ellenére is, hogy a kosz, a szemét gáz. De nem rontják nagyon az összképet. Eleve tudtam, hogy nem D.C-be készülünk.
A belvárosi éttermek magyar pénznek szerintem elég drágák, de a szar forint miatt erre számítottunk.
A közlekedés baromi jó, a Vezúv, az Amalfi part nagyon szép, novemberben kevés a turista, persze Nápoly belvárosában nem. Nyilván vannak dolgok, amiket másképp csinálnék, ha ez dolgom lenne, de nem az, úgyhogy egy bőven élvezhető túra volt.
Klaci79
Akit esetleg erdekel, londonba a ryanair 7000 korul adja outbound a jegyet (Inbound az huzos, s fapadert mar nem erne meg annyit fizetni, de akit erdekel esetleg). Mi vettünk meg hozza egy priorityt, így is csak 14. Elkepeszto, hogy olcsóbban adjak a non-prio jegyet, mint a BKV berlet vagy hogy te megtankolsz egy autot.
Ventura
Londonnal kapcsolatban meg az az elképesztő amúgy, hogy a szállásokat mennyiért adják. Előbb mi is oda szerettünk volna menni, de 100ezer/éjszaka alatt nincs szálloda...Airbnb-t találtunk 60ért egy éjszakára...valamivel normálisabb helyen.
Klaci79
Ventura
ja, ez nem ezerben, hanem fontban. az 43e per éjszaka, négy főre.
több mint 3 éve
elrontottál egy potenciális that’s what she said kommentet 😀Jó tanács: amikor alsó fogat húznak és mélyre adják a szurit (vezetéses), akkor amíg várakozol pár nagyot kell “ásítani” (teljesen kitátod a szád 1-2 másodpercre, majd összecsuksz, ezt párszor), vagy nagyon artikulálva ismételgeted a magánhagzókat (magadban 😀 ), mert az izmok mozgatása segít az érzéstelenítőnek szétoszlani.Ja ugyanezt mondta 😊
Fontos_Vidra
eaglesmcnabb
több mint 3 éve
Jó tanács: amikor alsó fogat húznak és mélyre adják a szurit (vezetéses), akkor amíg várakozol pár nagyot kell “ásítani” (teljesen kitátod a szád 1-2 másodpercre, majd összecsuksz, ezt párszor), vagy nagyon artikulálva ismételgeted a magánhagzókat (magadban 😀 ), mert az izmok mozgatása segít az érzéstelenítőnek szétoszlani.Ja ugyanezt mondta 😊
Fontos_Vidra
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Rendkívüli arak vannak azt lattuk. 3 ejszakara 140-ert a black friday keretben talaltunk szallast a westminsterben.Köszi!Na megvolt Nápoly 😊Na hat, akkor orulok, hogy mégis sikerult pozitivan zarni!
Klaci79
Ventura
Klaci79
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------