OFF topik
30 feliratkozó
több mint 13 éve
picpliz beszart, de mindjárt felrakom.mire vársz? 😊Hörién egy olyan csajjal találkoztam, akinek fehér alapon szürke strasszos Huskers címeres pólója volt. végignéztem a footballfanaticsot, hogy megmutassam, de ott nincs is ilyen 😀HöriKínaiban lehet kapni, pár hete láttam győrben, van fehér-fekete-piros verzióban, csináltam is képet, de elfelejtettem twittere kitolni 😀Deny
Akit érdekel, followoljon 😀
Fenn is van
több mint 13 éve
mire vársz? 😊Kínaiban lehet kapni, pár hete láttam győrben, van fehér-fekete-piros verzióban, csináltam is képet, de elfelejtettem twittere kitolni 😀Deny1. hét a nagy BME-n: kiderült, hogy a tankörvezérem is Giants szurkoló, megismerkedtem a Budapest Hurricanes egyik futójával (Ergonómián a Győr Sharks elleni meccset néztem vele 😀 ) Szerdán pedig az Egyetemisták parkjában 10 körül láttam egy Michigan State pólós srácot, majd úgy negyed egy fele egy Duck Pride pólós srácot (kegyetlenül jól nézett ki a pólója), majd ma egy Oregon State pólós arcot a Goldmann-térnél.Chevyén egy olyan csajjal találkoztam, akinek fehér alapon szürke strasszos Huskers címeres pólója volt. végignéztem a footballfanaticsot, hogy megmutassam, de ott nincs is ilyen 😀Höri
több mint 13 éve
Nos, akkor megírtad a lényeget, helyettem is.Fú, bocs, ha valaki lelkébe gázoltam, remélem nem írtam túl durvát, hogy az egész hobbit nemzetség nekem támadjon. Azt hittem poén, sosem érdekeltek az ilyen fantasy cuccok. Fantasy. Képzelet. Nekem ennyi elég.Nem hinném, hogy valaki lelkébe gázoltál, szimplán kicsit ilyen "rég volt balhé, beszólok valakinek" jellegű a dolog. Tudod, az ilyenek után van, hogy nem érted miért szólnak vissza 😊fetomy
De tényleg bocs.JC6
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Fú, bocs, ha valaki lelkébe gázoltam, remélem nem írtam túl durvát, hogy az egész hobbit nemzetség nekem támadjon. Azt hittem poén, sosem érdekeltek az ilyen fantasy cuccok. Fantasy. Képzelet. Nekem ennyi elég.Nem hinném, hogy valaki lelkébe gázoltál, szimplán kicsit ilyen "rég volt balhé, beszólok valakinek" jellegű a dolog. Tudod, az ilyenek után van, hogy nem érted miért szólnak vissza 😊
De tényleg bocs.JC6
több mint 13 éve
Kínaiban lehet kapni, pár hete láttam győrben, van fehér-fekete-piros verzióban, csináltam is képet, de elfelejtettem twittere kitolni 😀1. hét a nagy BME-n: kiderült, hogy a tankörvezérem is Giants szurkoló, megismerkedtem a Budapest Hurricanes egyik futójával (Ergonómián a Győr Sharks elleni meccset néztem vele 😀 ) Szerdán pedig az Egyetemisták parkjában 10 körül láttam egy Michigan State pólós srácot, majd úgy negyed egy fele egy Duck Pride pólós srácot (kegyetlenül jól nézett ki a pólója), majd ma egy Oregon State pólós arcot a Goldmann-térnél.Chevyén egy olyan csajjal találkoztam, akinek fehér alapon szürke strasszos Huskers címeres pólója volt. végignéztem a footballfanaticsot, hogy megmutassam, de ott nincs is ilyen 😀Höri
több mint 13 éve
Fú, bocs, ha valaki lelkébe gázoltam, remélem nem írtam túl durvát, hogy az egész hobbit nemzetség nekem támadjon. Azt hittem poén, sosem érdekeltek az ilyen fantasy cuccok. Fantasy. Képzelet. Nekem ennyi elég.Vess egy pillantást az aláírásodra! 😛
De tényleg bocs.JC6
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Fú, bocs, ha valaki lelkébe gázoltam, remélem nem írtam túl durvát, hogy az egész hobbit nemzetség nekem támadjon. Azt hittem poén, sosem érdekeltek az ilyen fantasy cuccok. Fantasy. Képzelet. Nekem ennyi elég.De tényleg bocs.
több mint 13 éve
az a Duck Pride pólós srác szerintem Schleck volt 😊JJmár írta... 😛
|
több mint 13 éve
az a Duck Pride pólós srác szerintem Schleck volt 😊
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
1. hét a nagy BME-n: kiderült, hogy a tankörvezérem is Giants szurkoló, megismerkedtem a Budapest Hurricanes egyik futójával (Ergonómián a Győr Sharks elleni meccset néztem vele 😀 ) Szerdán pedig az Egyetemisták parkjában 10 körül láttam egy Michigan State pólós srácot, majd úgy negyed egy fele egy Duck Pride pólós srácot (kegyetlenül jól nézett ki a pólója), majd ma egy Oregon State pólós arcot a Goldmann-térnél.Chevyén egy olyan csajjal találkoztam, akinek fehér alapon szürke strasszos Huskers címeres pólója volt. végignéztem a footballfanaticsot, hogy megmutassam, de ott nincs is ilyen 😀
több mint 13 éve
ja, és ha valaminek sok rajongója/olvasója/nézője van, az már bizonyítottan jó/értékes/stb. is? hááát...Egyrészt senki sem mondta, hogy a sok rajongó = értékes mű. Bár hozzáteszem, hogy véleményem szerint már értékes tud lenni valami, ami legalább 1 embernek ad valami pluszt, de ez mindegy.
fantasy írók meg kitalálnak valamit, amit más nem? szerintem ez önmagában édeskevés.
kár, hogy idézéskor az aláírást nem hozza, pedig Cléante szavai pont passzolnak ide...triangle
Nem is úgy gondoltam, hogy ha valami újat kitalál, akkor már értékes dolgot hozott létre. Csak azt akartam mondani, hogy ha valaki inkább vállal rizikót, és próbál valami újat kitalálni, mint "másolni" egy már befutott dolgot, az nálam már pozitív dolognak számít akkor is, ha az ötlet valakiknek nevetséges. Ettől függetlenül pedig azt is határozottan vallom, hogy sem a Harry Potter sem a Twilight nem értéktelen dolog. Főleg azért, mert rengeteg olyan embert is rávettek az olvasásra, akik amúgy nem olvasnának. Nyilván egyszerűbb fogalmazások vannak benne, "könnyebb" irodalmi művek, de ettől még nem szarok szerintem. Inkább csak amennyire nagy divat imádni pl. egy Twilightot, éppen annyira divat óriási műszakértőnek lenni, és élből leszarozni ezeket akár anélkül, hogy egyáltalán beleolvasnának.
Rata: Egyetértek kristóffal, mindenképp olvasd tovább 😊 A filmek is egész jól magukkal ragadnak, de könyvben ezerszer jobb -mint kb minden persze- 😊
több mint 13 éve
ja, és ha valaminek sok rajongója/olvasója/nézője van, az már bizonyítottan jó/értékes/stb. is? hááát...Ezt hol olvastad?
fantasy írók meg kitalálnak valamit, amit más nem? szerintem ez önmagában édeskevés.
kár, hogy idézéskor az aláírást nem hozza, pedig Cléante szavai pont passzolnak ide...triangle
Itt három dolgot olvashattál. 1. Számodra ismeretlen dolgot "lenevetségesezni" felveti a szűklátókörűség gyanúját. 2. Azért sem szerencsés ilyet tenni a LotR kapcsán mert nagy létszámú fanatikus tábora van. 3. Egyébként jó is. 1. és 2. között van kapcsolat. 3. semmiféle ok-okozati kapcsolatban nem áll a másik két állítást tekintve.
több mint 13 éve
triangle
1 283
szép nagy +1egyébként tomi-tominak igaza van. Sok mindent leírnak úgy, hogy csak a rövid "összefoglalását" ismerik. Pl. ha már említettem, a Twilight sem annyira gagyi, mint amennyire mindenki hiszi 😊fetomyakinek a VV felér egy szociológiai tanulmánykörúttal, annak nyilvánvalóan a twilight egyenlő egy alapos hematológiai képzéssel 😉 😊JJ
ja, és ha valaminek sok rajongója/olvasója/nézője van, az már bizonyítottan jó/értékes/stb. is? hááát...
kár, hogy idézéskor az aláírást nem hozza, pedig Cléante szavai pont passzolnak ide...
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Az első 4 könyvet olvastam, mire az 5. megjelent addigra viszont valahogy elveszítettem az érdeklődésem a Harry Potter sorozat iránt... Pedig biztos tetszene, de valahogy rest vagyok nekiállni.Rataxesmindenképp pótold be.
több mint 13 éve
Az első 4 könyvet olvastam, mire az 5. megjelent addigra viszont valahogy elveszítettem az érdeklődésem a Harry Potter sorozat iránt... Pedig biztos tetszene, de valahogy rest vagyok nekiállni.
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Jahh, én imádom a jó hosszú fantasy témájú olvasnivalókat 😊 ...RataxesÉn is nagyon 😊 Minél hosszabb annál jobb 😀 Ha már "belekerülök egy világba", jó ha minél tovább benne lehetek 😊
Amiket írtál még sajnos nem ismerem :/ Én általában az ilyen sárkányos-lovagos dolgokat nem annyira szeretem, viszont magát a fantasyt nagyon. A hosszabb könyves szériákból a Lotr mellett a HP-t is nagyon, a twilightot is, de nagyon bírom Böszörményi Gyula Rémálom könyvek (9..8..7.., 6..5..4.., 3..2..1..) trilógiáját, Scott Westerfeld Csúfak tetralógiáját, Libba Bray Gemma Doyle trilógiáját (ezekből mondjuk még csak az első könyveket tudtam olvasni) illetve a rövidkönyves (de nem trilógia) fantasyból az Éjszaka Háza sorozatot Castéktól (már 9 könyv van, és még nincs vége).
több mint 13 éve
Visszatérve a Lotrhez: Így van. A gyűrűk ura szerintem simán az egyik legnagyobb fanbase-el rendelkezik.fetomyJahh, én imádom a jó hosszú fantasy témájú olvasnivalókat 😊 A Gyűrűk ura az egyik kedvencem, de nagyon bírtam (már vagy 10 éve olvastam) Jack Vance: "Cugel" sorozatát (Ravasz Cugel a főszereplő, ez mondjuk nem annyira hosszú, asszem 3 vékony könyvből áll), valamint szintén Tőle a Lyonesse trilógiát. John Caldwell (Nemes István) Káosz-ciklusa is nagy kedvencem, ez nagyrészt egy Skandar Graun nevű figuráról (orkról) szól, de vannak novelláskötetei/egyéb történetei melyek szintén ebben a világban játszódnak. Káosz ciklus könyvekkel egy kisebb polcot meg lehet tölteni.
Az új kedvenc meg egyértelműen a Tűz és jég dala 😊
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
haha 😛 egyszerűen csak azt akartam mondani, hogy attól még, hogy sokaknak nevetséges a twilight ötlete, még nem egy összecsapott hülyeség. Persze én már alapból pozitívumnak értékelem, hogy megpróbált valami újat kitalálni, valamit ami még nincsen, függetlenül attól, hogy most az mennyire jó vagy rossz ötlet. Pedig sokkal egyszerűbb lett volna szimplán egy történetet írni egy úgymond meglévő világba, mint belerakni abba valami speciálisat. A fantasy írók pont attól jó fantasy írók, hogy kitalálnak valamit amit más nem.egyébként tomi-tominak igaza van. Sok mindent leírnak úgy, hogy csak a rövid "összefoglalását" ismerik. Pl. ha már említettem, a Twilight sem annyira gagyi, mint amennyire mindenki hiszi 😊fetomyakinek a VV felér egy szociológiai tanulmánykörúttal, annak nyilvánvalóan a twilight egyenlő egy alapos hematológiai képzéssel 😉 😊JJ
Az meg a másik, hogy míg 100 évvel ezelőtt írhattál egy irodalmi remekművet, igazi nagyszerű minőséget mert sokkal jobban befogadók voltak arra, addig 2011-ben egy Jane Austen vagy Shakespeare nem fog meg kb. senkit. Ha olvasót akarsz, akkor olyan nyelvezettel kell írnod, hogy "könnyű legyen olvasni", vagy ne írjál, mert nem fogják venni a könyveidet.
Visszatérve a Lotrhez: Így van. A gyűrűk ura szerintem simán az egyik legnagyobb fanbase-el rendelkezik.
több mint 13 éve
JC6,abban meg szinte biztos lehettél, hogy ha szelet vetettél, akkor(a) vihart fogsz aratni! 😊
Illetve mégsem lehettél biztos, mert ha nem ismered a történetet, akkor fel sem tudod mérni, hogy mennyien és milyen mélyen rajonganak a LotR-hez.
több mint 13 éve
egyébként tomi-tominak igaza van. Sok mindent leírnak úgy, hogy csak a rövid "összefoglalását" ismerik. Pl. ha már említettem, a Twilight sem annyira gagyi, mint amennyire mindenki hiszi 😊fetomyakinek a VV felér egy szociológiai tanulmánykörúttal, annak nyilvánvalóan a twilight egyenlő egy alapos hematológiai képzéssel 😉 😊
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
A Gyűrűk Ura a fantasy irodalom egyik alapköve... Attól hogy Te nem szereted a műfajt/nem érdekel, attól még nem biztos hogy le kéne "nevetségesezni"... Persze Te tudod, de ez szerintem igencsak szűk látókörre vall 😊A kérdés egyébként komoly? Kb. az jut róla eszembe amikor korábban egyik fórumtársunk a Paranormal Activity című filmeposz valósságát firtatta 😊
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Olvastam is a könyveket és láttam is a filmeket úgy 96szor 😀 szóval bátran mondhatom, hogy valós (mondjuk ezt most csak átfutottam). Úgy, hogy nem ismered az egészet, és úgymond nem vagy benne abban a világban valóban kicsit komolytalannak tűnik ez a leírás, főleg hogy azért látszik, hogy a rövid egyszerűségre törekedtek a leírással, de ha elolvasnád/megnéznéd egyben az egészet, akkor már nem lenne gagyi 😊Egyébként a Gyűrűk ura azért nem ilyen twilight szerű tinihisztéria. Tolkien eléggé fontos szereplője a fantasy műfajnak, nem is érdemtelenül, hiszen igen alaposan dolgozta ki nem csak a történeteket de az egész világot, amiben játszódnak, beleértve a nyelveket is, hiszen nyelvtudós is volt, ha jól tudom elég sok nyelvet kitalált (pl. a Gyűrűk urában a tünde nyelvet, amire épült a Gyűrűk ura, és nem fordtva), amik szintén nem ilyen félmegoldások, hanem teljes alapossággal kidolgozott nyelvek. Alapból nem is nagyon törekedhetett ilyen tinibugyutaság elérésére, hiszen vagy 100 éve élt 😊
egyébként tomi-tominak igaza van. Sok mindent leírnak úgy, hogy csak a rövid "összefoglalását" ismerik. Pl. ha már említettem, a Twilight sem annyira gagyi, mint amennyire mindenki hiszi 😊
több mint 13 éve
A zanzák a "tudatlanok" számára általában nagyon nevetségesek. Ha nem olvastad a Hamletet, akkor a róla szóló 5-8 mondatos összefoglalótól a hasadat fogod a röhögéstől, ekkora baromság nincs is.Mármint mire gondolsz? Zsákos Frodó létezik a Gyűrűk urában. 😊fetomyNem láttam egyik részt sem, így nem tudom, valós a történet leírása? Mert nagyon nevetséges 😀JC6
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Mármint mire gondolsz? Zsákos Frodó létezik a Gyűrűk urában. 😊fetomyNem láttam egyik részt sem, így nem tudom, valós a történet leírása? Mert nagyon nevetséges 😀
több mint 13 éve
Mármint mire gondolsz? Zsákos Frodó létezik a Gyűrűk urában. 😊