Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Willie Parker
15 648
telex.hu/belfold/2022/08/03/energiahivatal-aram-lakossagi-arak-nem-teszi-koze-2022A laboratóriumi ára:
A végén örülni fogunk, ha a Kedves Vezető ránk mosolyog...
Lúdas Solymi
www.stromrechner.at/was-kostet-eine-kwh
több mint 2 éve
A hiteles tájékoztatás újabb ékköve:Némi pikantéria: 24.hu/belfold/2022/08/03/szijjarto-rosszul-sikerult-fox-news-interju-kovetsegi-alkalmazott-washington-magyar-kovettseg/
hvg.hu/itthon/20220804_Tucker_Carlson_tusvanyos_cnn_orban_balazs_fox_news
Azért remelem egyszer kiderül h mennyi apanázst utalunk Carlsonnak havonta …
Nemzetes és vitézlő csebi
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
A hiteles tájékoztatás újabb ékköve:hvg.hu/itthon/20220804_Tucker_Carlson_tusvanyos_cnn_orban_balazs_fox_news
Azért remelem egyszer kiderül h mennyi apanázst utalunk Carlsonnak havonta …
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Érdekes. Errefelé azért még az egyszerű ember is kalkulál a kinti vs itthoni bérekkel amikor árakról van szó. Legalábbis ezt tapasztalom. Igaz, ezek nem is mondanak olyant, hogy Bécsben szarabb élni, mint nálunk. 😊Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 112
Kár az azonnali.hu-ért. A külpolos cikkekeik simán kenterbe verték a magyar sajtó 95%-át, a podcast-ek is jók voltak a véleménycikkek meg érdekesek. Volt egy erős sötétzöld vonaluk, de az még belefért. Egy érdekes színfolttal kevesebb lesz a hazai neten.pont ezért nem volt rá igény.
(Az egészen egyedülálló volt, hogy bármikor, bármilyen kontextusban (pozitív-negatív), akármilyen cikkben került elő az Ungár neve, azonnal mögé írták, hogy egyébként az azonnali többségi tulajdonosa. Apróság, de a magyar médiában fehér holló ritkaságú az ilyenfajta nyugati standard)
MC12
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
MC12
6 505
Kár az azonnali.hu-ért. A külpolos cikkekeik simán kenterbe verték a magyar sajtó 95%-át, a podcast-ek is jók voltak a véleménycikkek meg érdekesek. Volt egy erős sötétzöld vonaluk, de az még belefért. Egy érdekes színfolttal kevesebb lesz a hazai neten. (Az egészen egyedülálló volt, hogy bármikor, bármilyen kontextusban (pozitív-negatív), akármilyen cikkben került elő az Ungár neve, azonnal mögé írták, hogy egyébként az azonnali többségi tulajdonosa. Apróság, de a magyar médiában fehér holló ritkaságú az ilyenfajta nyugati standard)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Mikey
18 967
Bevezették a Balaton vizét a jegybank épülő konferenciaközpontjáhozJóléti vízfelület. 😀 Földrajzból ilyet nem tanítottak.
több mint 2 éve
Sokkal boldogabban kelnék fel reggel, és sokkal nyugodtabban térnék nyugovóra este. Minden nap.Ez oké, de az volt a kiindulópont, az alapkérdésem, hogy "Te úgy gondolod, hogy az általad ismert tények alapján a jelen helyzetben érdemben változna bármit is az életed, ha nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke?Attól mert a mi életterúnkben ez kimozogható, az ország nagy részében nem az. És ugye nem csak mi alkotjuk ezt az országot. Akiket meg súlyosan érintenek az intézkedések, azoknak eléggé nagy hatással van az életükre.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
Azért megnéznem amikor a terasz helyett mondjuk egy kisvárosi főtéren vagy egy metróaluljáróban hintenéd az igét, milyen reakciók érkeznének rá. 😊
kittli
Se hasznom nem lenne belőle, se nem szórakoztatna, kedvem sincs hozzá.
Abból indultam ki, hogy ide írok azoknak, akik nagy része szerinted a társadalom felső 20 százalekát képviselik, mégis itt nyígnak egy olyan változás miatt, ami -legalábbis az általuk leírtak alapján- érdemben nem hat ki az életükre.
Mindössze azért, mert nem az általuk preferált politikus a miniszterelnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Bár ha belegondolok, hogy az lesz a kérdés, hogy utcára kerüljön a közeli rokon, tesó, szülő családostól, akkor lehet nekünk sem 50ezerrel lesz több a kiadásunk.
Meg most akkor a politika nincs hatással a kiváltságosok életére kellene legyen a mottó. Aztán majd egy újabb intézkedés az éj leple alatt és úgy ébrednek a kivaltságosak, hogy újabb szükítés van a körben.
És mindeközben lehetne ezt jobban csinálni, ez nem is kérdés. Csak hát ugye, ahhoz nem üres államkassza kellene..és ugye pénz azért érkezett dögivel, a környező országok valóban előre mennek, nem hátra.
topin
Ha igen, akkor miben, miként?"
Őszentsége Sobri Jóska
Mint mikor nagyapám megkérdezte hogy mit vagyok úgy oda hogy az MTK nem lett bajnok, akkor sem lesz olcsóbb a kenyér. Nem hát, de sokkal jobban fog esni.
Remélem elég válasz. Igaz, hogy a boldogságot nem lehet pénzben mérni, viszont azért élünk, hogy boldogok legyünk, így nyilvánvalóan butaság lenne azt állítani, hogy az egyéni boldogságunk mértéke nem hat ki az életünkre.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 115
Akkor az kb. ugyanaz az ár, ami azt jelenti, hogy Hollandiában ilyen téren olcsóság van 😀Itt Hollandiában a szar toast kenyér 1.19E 1kg, a normális cipó ami finom is az meg 2.29E 500gr.Nincs azzal semmi probléma, Prágában is 800 ft a fél kilós, magvas, szeletelt kenyér...Azt néztem én is, hogy pl. a Sparban a csomagolt szeletelt kenyér, amit négy nap múlva is meg tudok enni, az ilyen 7-800 Ft.Heteken belül itt lehet az 1000 forintos kenyérSajnos az 1000 Ft-os már rég itt van.
A pékségek termékeinek áremelése elkerülhetetlen, erről Varga Ferenc nem szeretne találgatni, de szerinte a legolcsóbb kenyér kilója is mindenhol hamarosan ezer forint felett lesz, és még nem lehet látni, hol állnak meg az árak.
Szerintem emeljék fel egyből 2000-re, sokkal egyszerűbb, mint állandóan 100-200 Ft-okat emelgetni.
Mikey
Normális- nem aznap este még széteső - kenyeret már hetekkel ezelőtt ~ 900-1000 Ft volt vagy kicsivel alatta.
kb. két hete én is kicsit elgondolkodtam amikor semmi mást nem vettem a boltban (cba) csak 2 db kenyeret és sikerült 1700 Ft-ot fizetnem egy 500 és egy 750 grammos kenyérért.
kijo
Mármint 500 g.
De egy ideje leszoktam már arról, hogy az alapján vásároljak, mi mennyibe kerül. Mert vagy semmit nem vennék meg, ha azon múlna, vagy mindenből a leggagyibbat, amit képtelen vagyok megenni.
Szóval ja, durva, és ez még csak a kezdet.
Mikey
Ez is jelzi, hogy Magyarország jobban teljesít, hisz az árak elérték a csehországi szintet 😊
Lúdas Solymi
davemayer
Ez a kenyér 59 CZK, 1 CZK meg 16 HUF vagy 1 EUR az 24,6 CZK.
Tiszta, sor.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
Én nem is panaszkodtam, hanem szarkasztikusan jeleztem, hogy itt is ugyanennyi az ár.
Azt meg azért nagyjából mindenki tudja, hogy nyugatabbra azért az életszínvonal és így a keresetek is magasabbak.
De itt egy összehasonlítás a csehországi fizetésekről, azt látni kell, hogy Prágában sokkal többet lehet keresni, mint az ország más részein:
www.expats.cz/czech-news/article/median-pay-in-the-czech-republic-is-over-czk-36-000-with-prague-ever-higher
Ha a mediánokat nézem, akkor ezek jönnek ki:
gross 35.000 czk = net 28.500 czk
gross 42.000 czk = net 33.650 czk
Itt van egy költség összehasonlítás Prága vs. Budapest szempontból.
www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Czech+Republic&country2=Hungary&city1=Prague&city2=Budapest
Így ránézve azt mondanám valósak, de azért ezek a piac árak minőségi termékeket jelentenek.
Tojás 25-35 czk körül van, koktélparadicsom 25-70czk, átlagban 55czk, 3 db kaliforniai paprika 55czk, csomagolt felvágottak 35czk.
Egyedülállóként nekem 5-8K czk megy el havi szinten kajára, bérlet az éves, az meg 3,6K czk.
Villanyért átlagban fizetek 800czk-t, internet 390czk.
Rendes lakbért azt nem tudom, de olyan 18-22k körülre mondanám, viszont ezt lehet pontosítani, ha valaki megnézni az ingatlanpiaci portálokat.
Javítanék, (nem Spar, hanem Albert, de végülis hasonló) nem a toast kenyér 2 EUR, hanem a magvas, barna, szeletelt kenyér, az minőségi.De itt még csak nem is kell összehasonlítani a kereseteket, mindenképp mi szívunk.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
Solymi azt írja: Sparban 7-800 Ft a toast kenyér = 2€
Dave azt írja: Hollandiában a szar toast kenyér 1.19€ = 480Ft
vpi
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/08/04/jobbik-jakab-peter-frakciovezeto-szerzodesek-80-millio-forintVótmá?
Jakab eredményesen gyilkolja a jobbikot de hogy az új pártja elér e 5%ot nem hiszem. Szerintem rájött hogy nem tud egy jobbos pártot létrehozni ami saját lábán ellenfele lehetne a fidesznek ezért átállt a megélhetési politizálásra.
Szerkesztette: Nemes samu09
több mint 2 éve
De itt még csak nem is kell összehasonlítani a kereseteket, mindenképp mi szívunk.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
Solymi azt írja: Sparban 7-800 Ft a toast kenyér = 2€
Dave azt írja: Hollandiában a szar toast kenyér 1.19€ = 480Ft
több mint 2 éve
www.youtube.com/watch?v=7SwoswXI-2MJóléti vízfelületVízügyes ismerősöm azt mondta hogyha nem takarítják rendszeresen, akkor le fog rakódni a hordalék, ezért irgalmatlan büdös lesz és rohadt sok lesz a szúnyog.
m.hvg.hu/ingatlan/20220804_balaton_jegybank_balatonakarattya_konferenciakozpont
már az se elég, hogy a Balaton kb összes partja az övék, csesszék csak teljesen tönkre a tavat ahogy a Fertő- és a Velencei-tóval tették
r.baggio
empty taxi
itt is elhangzik, a tó nem tud öntisztulni mer a partokat szétbaszták
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Jóléti vízfelületVízügyes ismerősöm azt mondta hogyha nem takarítják rendszeresen, akkor le fog rakódni a hordalék, ezért irgalmatlan büdös lesz és rohadt sok lesz a szúnyog.
m.hvg.hu/ingatlan/20220804_balaton_jegybank_balatonakarattya_konferenciakozpont
már az se elég, hogy a Balaton kb összes partja az övék, csesszék csak teljesen tönkre a tavat ahogy a Fertő- és a Velencei-tóval tették
r.baggio
Szerkesztette: empty taxi
Madden hates me.
több mint 2 éve
Mikey
18 967
Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
több mint 2 éve
Jóléti vízfelületm.hvg.hu/ingatlan/20220804_balaton_jegybank_balatonakarattya_konferenciakozpont
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.
Madden hates me.
több mint 2 éve
Itt Hollandiában a szar toast kenyér 1.19E 1kg, a normális cipó ami finom is az meg 2.29E 500gr.Nincs azzal semmi probléma, Prágában is 800 ft a fél kilós, magvas, szeletelt kenyér...Azt néztem én is, hogy pl. a Sparban a csomagolt szeletelt kenyér, amit négy nap múlva is meg tudok enni, az ilyen 7-800 Ft.Heteken belül itt lehet az 1000 forintos kenyérSajnos az 1000 Ft-os már rég itt van.
A pékségek termékeinek áremelése elkerülhetetlen, erről Varga Ferenc nem szeretne találgatni, de szerinte a legolcsóbb kenyér kilója is mindenhol hamarosan ezer forint felett lesz, és még nem lehet látni, hol állnak meg az árak.
Szerintem emeljék fel egyből 2000-re, sokkal egyszerűbb, mint állandóan 100-200 Ft-okat emelgetni.
Mikey
Normális- nem aznap este még széteső - kenyeret már hetekkel ezelőtt ~ 900-1000 Ft volt vagy kicsivel alatta.
kb. két hete én is kicsit elgondolkodtam amikor semmi mást nem vettem a boltban (cba) csak 2 db kenyeret és sikerült 1700 Ft-ot fizetnem egy 500 és egy 750 grammos kenyérért.
kijo
Mármint 500 g.
De egy ideje leszoktam már arról, hogy az alapján vásároljak, mi mennyibe kerül. Mert vagy semmit nem vennék meg, ha azon múlna, vagy mindenből a leggagyibbat, amit képtelen vagyok megenni.
Szóval ja, durva, és ez még csak a kezdet.
Mikey
Ez is jelzi, hogy Magyarország jobban teljesít, hisz az árak elérték a csehországi szintet 😊
Lúdas Solymi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Én úgy emlékszem kaptál választ. Minőségben pont olyat, mint a kérdés volt.Ez oké, de az volt a kiindulópont, az alapkérdésem, hogy "Te úgy gondolod, hogy az általad ismert tények alapján a jelen helyzetben érdemben változna bármit is az életed, ha nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke?Attól mert a mi életterúnkben ez kimozogható, az ország nagy részében nem az. És ugye nem csak mi alkotjuk ezt az országot. Akiket meg súlyosan érintenek az intézkedések, azoknak eléggé nagy hatással van az életükre.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
Azért megnéznem amikor a terasz helyett mondjuk egy kisvárosi főtéren vagy egy metróaluljáróban hintenéd az igét, milyen reakciók érkeznének rá. 😊
kittli
Abból indultam ki, hogy ide írok azoknak, akik nagy része szerinted a társadalom felső 20 százalekát képviselik, mégis itt nyígnak egy olyan változás miatt, ami -legalábbis az általuk leírtak alapján- érdemben nem hat ki az életükre.
Őszentsége Sobri Jóska
Bár ha belegondolok, hogy az lesz a kérdés, hogy utcára kerüljön a közeli rokon, tesó, szülő családostól, akkor lehet nekünk sem 50ezerrel lesz több a kiadásunk.
Meg most akkor a politika nincs hatással a kiváltságosok életére kellene legyen a mottó. Aztán majd egy újabb intézkedés az éj leple alatt és úgy ébrednek a kivaltságosak, hogy újabb szükítés van a körben.
És mindeközben lehetne ezt jobban csinálni, ez nem is kérdés. Csak hát ugye, ahhoz nem üres államkassza kellene..és ugye pénz azért érkezett dögivel, a környező országok valóban előre mennek, nem hátra.
topin
Nem általában, hanem Szokolhoz, az "oldalak közti kulturált kommunikációt demonstrálandó."
Mondjuk nem jött be, de egy próbát megért.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Nem attól kérdés valami, hogy möge teszel egy kérdőjelet.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit?Én úgy tanultam, hogy nincs rossz, értelmetlen kérdés, csak rossz, értelmetlen válasz.Nem azért. Azért, mert megkérdezed, hogy a másiknak személyesen és konkrétan a vakcina hogyan segített túlélnie a covidot, és amikor kapsz egy erre megfelelő választ - azt, hogy a kérdésed ebben a formában nem jó, megválaszolhatatlan -, akkor még csak nem is vitázol, hogy de, a kérdésed értelmes, hanem egyszerűen csak megkérdezed újra. Elakadt gramofon.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
És így is gondolom.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
De egyébként még erre is érkezhet értelmes válasz, látod.
több mint 2 éve
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit?Én úgy tanultam, hogy nincs rossz, értelmetlen kérdés, csak rossz, értelmetlen válasz.Nem azért. Azért, mert megkérdezed, hogy a másiknak személyesen és konkrétan a vakcina hogyan segített túlélnie a covidot, és amikor kapsz egy erre megfelelő választ - azt, hogy a kérdésed ebben a formában nem jó, megválaszolhatatlan -, akkor még csak nem is vitázol, hogy de, a kérdésed értelmes, hanem egyszerűen csak megkérdezed újra. Elakadt gramofon.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
És így is gondolom.
Őszentsége Sobri Jóska
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Én úgy tanultam, hogy nincs rossz, értelmetlen kérdés, csak rossz, értelmetlen válasz.Nem azért. Azért, mert megkérdezed, hogy a másiknak személyesen és konkrétan a vakcina hogyan segített túlélnie a covidot, és amikor kapsz egy erre megfelelő választ - azt, hogy a kérdésed ebben a formában nem jó, megválaszolhatatlan -, akkor még csak nem is vitázol, hogy de, a kérdésed értelmes, hanem egyszerűen csak megkérdezed újra. Elakadt gramofon.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
És így is gondolom.
több mint 2 éve
Nem azért. Azért, mert megkérdezed, hogy a másiknak személyesen és konkrétan a vakcina hogyan segített túlélnie a covidot, és amikor kapsz egy erre megfelelő választ - azt, hogy a kérdésed ebben a formában nem jó, megválaszolhatatlan -, akkor még csak nem is vitázol, hogy de, a kérdésed értelmes, hanem egyszerűen csak megkérdezed újra. Elakadt gramofon.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Ez oké, de az volt a kiindulópont, az alapkérdésem, hogy "Te úgy gondolod, hogy az általad ismert tények alapján a jelen helyzetben érdemben változna bármit is az életed, ha nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke?Attól mert a mi életterúnkben ez kimozogható, az ország nagy részében nem az. És ugye nem csak mi alkotjuk ezt az országot. Akiket meg súlyosan érintenek az intézkedések, azoknak eléggé nagy hatással van az életükre.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
topin
Nem általában, hanem Szokolhoz, az "oldalak közti kulturált kommunikációt demonstrálandó."
Mondjuk nem jött be, de egy próbát megért.
több mint 2 éve
topin
2 028
Attól mert a mi életterúnkben ez kimozogható, az ország nagy részében nem az. És ugye nem csak mi alkotjuk ezt az országot. Akiket meg súlyosan érintenek az intézkedések, azoknak eléggé nagy hatással van az életükre.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
kittli