Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Tessék ezért Tölgyessy-t, Kónyát, Kis Jánost, Sólyom Lászlót meg az egész rendszerváltó jogász elitet hibáztatni, akik kitalálták ezt a 2/3-osdit, kiherélték a köztársasági elnök szerepét meg "elfelejtették" beleírni, hogy valaki csak kétszer újraválasztható. Nem a nép a hibás.pontosan. a fenti említett emberek naívan azt hitték, hogy legvégső esetben úgyis ott lesz egy teljesen független AB, mint Németországban. mert, hogy a nagybecsű jogászokat úgysem lehet megvenni. hát de. mi leszünk az új Németország. csakhát nálunk a nép nem ment át olyan változáson, mint arra 45 után.
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
MC12
6 505
Ergó hagyjuk a fenébe ezt a választósdit, szóljunk pár technokrata - lehetőség szerint külföldi - közgazdásznak aztán jónapot 😊 nekem ez továbbra is szimpatikus, szerintem kizárólag közgadászoknak szabadna olyan helyen ülni, ahol egy forint kifizetéséről is döntés születik, de megértem az ezzel szemben aggályaikat kifejezőket 😊 Annál kisebb nem lehetne egy kormány mozgástere, hogy egy külföldi szervezet tollba mondja, hogy mi jöjjön ki a magyar közlönyben.Sejtettem, hogy valaki bedobja. Ér, de ennyi erővel dicsérjük meg a végrehajtót aki szakszerűen lakoltat ki, az előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően. A Bajnai-kormány mozgástere a nullával volt egyenlő, nem azért csinálták, amit csináltak, mert úgy gondolták vagy arra volt politikai, társadalmi felhatalmazásuk, hanem mert az EU meg az IMF csak akkor segített, ha pontról pontra végrehatják a fentebbiek és a kormány + MNB által kidolgozott konvergencia tervet. Ellenkező esetben államcsőd jött volna. Ez leírja a Bajnai-könyv, Király Júlia meg az összes akkori szereplő. Semmit nem csináltak amit előtte nemzetközileg nem hagytak jóvá. Kis túlzással az itt a fórumon irogatók is ülhettek volna a bársonyszékében, mert a feladat annyi volt, hogy magyarra kellett szövegezni a megszorításokat.Pontosan. És mi következik ebből? Nem az, hogy ha kisebb a kormányzás mozgástere, akkor racionálisabban mozog? Ergó nem adunk nekik kétharmadot, nem adunk nekik 12 évet?
Nekem oké az ilyenfajta közgazdász - technokrata Excel-táblázat kormányzás (sőt, én csak ilyet csinálnék de ez más tészta) ahol kb. az IMF-központ irányítja az országot, masszív neoliberális elemekkel, de mindig meglepődök, amikor önmagukat baloldalinak, liberálisnak meg emberközpontúnak tartó ismerőseim is ajnározzák ezt a másfél évet.
MC12
Miért volt jobb az első Orbán kormány? Csak nem azért, mert:
1) versengenie kellett, kétpólusú volt a magyar politika, ergó volt valaki a seggükben,
2) nem volt még kiépülve a NER a vérszívó kis magyar dzsentri-elittel, ezért érdemben kommunikálni kellett a társadalommal (szakszervezetek, sajtó, munkaadók, ésatöbbi), ami munkára kényszerített, mert nem lehetett a büfében ülve kitalálni az adóváltoztatást éjszaka meg két óra alatt megszavazni,
3) le lettek váltva a p*csába amikor elkezdtek kétévesezni, azaz elkezdtek volna elmenni négyzetre emelt hülyébe. Ezért nincs utána következő X év ami tönkretette volna az első négyet?
Most én "ha"-zok egyet. Vajon milyen lenne ma az ország helyzete, ha 2006-ban újra a Fidesz nyer? Aztán 2010-ben újra jön Gyurcsány? Aztán 2014-ben ismét ki van baszva és jön vissza Orbán? Esetleg nem ő, hanem mondjuk Lázár? Ésígytovább?
"Ha"-zok én is egyet, és azt állítom, hogy kevésbé lennénk ekkora kakiban.
peterk2005 udvari bolond
Én értem, hogy neked tetszik a kétpárti verseny, engem is szórakoztat, - mondjuk hogy az első ov kormány népszerűségét nem a kétéves költségvetés tépázta meg abban egészen biztos vagyok 😀 - dehát ez van, a magyar nép meg nem szerette. Tessék ezért Tölgyessy-t, Kónyát, Kis Jánost, Sólyom Lászlót meg az egész rendszerváltó jogász elitet hibáztatni, akik kitalálták ezt a 2/3-osdit, kiherélték a köztársasági elnök szerepét meg "elfelejtették" beleírni, hogy valaki csak kétszer újraválasztható. Nem a nép a hibás. Sosem a nép a hibás, a nép kizárólag az elit által meghatározott keretek között dönt és akkor is csak korlátosan hívhatjuk döntésnek - hiszen az elit által irányított sajtóból tájékozódhat, már aki egyáltalán tájékozódik. Nem véletlen, hogy se az amerikai se a francia elit nem bízta a népre - és ezáltal a politikusok befolyásolási képességére - hogy hányszor lehessen ott valakit újraválasztani. Kivételes bölcsesség volt, a magyar elit nem is sétált bele ebbe a kelepcébe.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Mikey
18 968
Két hír egymás mellett, szerintem tök jól mutat.A G7 mérése szerint már 34 százalékos az élelmiszer-infláció
Közel kétszeres növekedés a Mol-csoport eredményében
több mint 2 éve
hvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesHogy egyem a zuzáját...
Azt továbbra se értem, miért kell spórolni, hiszen van orosz gáz. Nem baj, majd Győzike elmagyarázza.
csipkelli
Biztos abban, hogy a Fidesz nem lop...
Én most nyugodtam meg...
Még húsz év kétharmadot... legalább...
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 2 éve
Willie Parker
15 648
A családom egyik fele akkoriban ment teljesen tönkre anyagilag és pszichésen, szóval nekem az az időszak a vörös posztó. (Már írtam: pulykatelep, vágóhidak, hűtőházak, CsányiSándor, hosszas pereskedések, soseadtákvissza mer csődbementek stb.)A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.Megvolt az a szabadságuk, hogy egyrészt 386 ember szavazta meg őket, nem pedig 6 millió. Azt is tudták, hogy 2010-ben mindenképpen bukik az őket megszavazó politikai oldal.
Szokol
Tulajdonképpen merhettek őszintén kormányozni, az biztos.
Kampman
több mint 2 éve
www.origo.hu/itthon/20220804-domotor-csaba-origo-interju.html"A teljesen félresiklott szankciós politika hozta a legnagyobb áremelkedési hullámot Európában"
ez megint olyan szitu, hogy valamennyire igazuk van, de azért a nagyobb része az ő saruk
több mint 2 éve
Duff
3 163
Detto.A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.Ér. Csak azért mondom, mert én is erre ikszelek.
Szokol
nagylaza, főpohárnok
Már az is sokat elmond szerintem, hogy 1 év utána azt mondta, hogy köszöni ebből a posványból ő többet nem kér.
Szerkesztette: Duff
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 116
Ja és ami a legfontosabb: be kellene fejezni az egyéni kudarcainkért a másokra való mutogatást. Az, hogy én most itt vagyok kint nem csak annak köszönhető hogy a munkámért szar fizetést kaptam, hanem hogy én nem képeztem magam addig hogy magasabban kvalifikált lehessek. Ha befejeztem volna az egyetemet valószínű most is otthon lennék, nem így lett, ez nem a politika vagy a társadalom hibája hanem az enyém.Azt bármikor be tudod fejezni, levelezőn is, estin is, külföldön is.
davemayer
több mint 2 éve
Az aki szopta a korábbi narratívát is, az úgyis reménytelen. Te, én és aki akarja az tudja, hogy álszent g*ci az egész történet, de legalább egy dologban most nem háttal megyünk előre.az álszentségtől eltekintve ez tényleg hasznos üzenethvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesMeg kell becsülni a keveset is. Én ezt úgy nézem, hogy legalább hasznos dolgot propagál. Jobb, mintha az menne, hogy Putyin a haverunk, elintéztük neked magyar paraszt, hogy legyen ócsó gáz bőven. Ergó nyomjad csak a pedált tövig.
Azt továbbra se értem, miért kell spórolni, hiszen van orosz gáz. Nem baj, majd Győzike elmagyarázza.
csipkelli
peterk2005 udvari bolond
kár hogy mikor a másik oldal mondta akkor ők hülyék voltak
Negritis, a vajda
Azt kéne kitalálni, hogy hogyan lehetne a Prüsszelezés passzát szelet is megfordítani. Nehéz ügy, mert abba a főni is derékig bele van állva, de kreatív a magyar, hátha. Mondjuk Prüsszel is keletre van és tulajdonképpen oroszok lakják? És az LMBTQ. Mi lenne, ha törvénybe iktatnánk, hogy az ereszcsatorna mászás egy hungarikum? Szájert meg hősként ünnepelnénk? Hátha beférne a férfi az féri a nő meg nő mellé. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Feró mikor megtudta hogy neki kell ezt lehoznia:www.tiktok.com/@alexandra.szentkiralyi/video/7118421442353466630?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1hvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesMeg kell becsülni a keveset is. Én ezt úgy nézem, hogy legalább hasznos dolgot propagál. Jobb, mintha az menne, hogy Putyin a haverunk, elintéztük neked magyar paraszt, hogy legyen ócsó gáz bőven. Ergó nyomjad csak a pedált tövig.
csipkelli
peterk2005 udvari bolond
Tök jó, miután az egész csicskamédiában ezeket cikizték egy évig. Feró megmenti a vidéket!
csipkelli
| terraformars anime/manga marsi mutáns csótánya |
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2022/08/05/kozlony-farol-gazrol-dontott-a-kormany/Be lehet rántani a fűrészt
Nah, mire beírtam... Bocs!😀
Szerkesztette: zemanla
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2022/08/05/kozlony-farol-gazrol-dontott-a-kormany/Veszük még egy kis gázt, lélegeztetőgép áron. Fő a biztonság.
Közben valaki megint keres majd pár száz milliárdocskát, mert miért is ne.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
www.tiktok.com/@alexandra.szentkiralyi/video/7118421442353466630?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1hvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesMeg kell becsülni a keveset is. Én ezt úgy nézem, hogy legalább hasznos dolgot propagál. Jobb, mintha az menne, hogy Putyin a haverunk, elintéztük neked magyar paraszt, hogy legyen ócsó gáz bőven. Ergó nyomjad csak a pedált tövig.
csipkelli
peterk2005 udvari bolond
Tök jó, miután az egész csicskamédiában ezeket cikizték egy évig. Feró megmenti a vidéket!
több mint 2 éve
telex.hu/gazdasag/2022/08/05/mol-rekorderedmeny-arsapka-haboru-orosz-olaj...
több mint 2 éve
KeyG
9 927
1 évig mémmé tettek egy embert élő adásban a mélyen tisztelt miniszterelnök elküldte őt a kurva anyjába.az álszentségtől eltekintve ez tényleg hasznos üzenethvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesMeg kell becsülni a keveset is. Én ezt úgy nézem, hogy legalább hasznos dolgot propagál. Jobb, mintha az menne, hogy Putyin a haverunk, elintéztük neked magyar paraszt, hogy legyen ócsó gáz bőven. Ergó nyomjad csak a pedált tövig.
csipkelli
peterk2005 udvari bolond
Negritis, a vajda
Ez most áram, de én napok óta próbálkozok 7 kwh alatt tartani a dolgokat, nem megy. Pedig volt olyan nap amikor csak a bojler és a hűtő ment akkor is 9 kwh-ra jött ki a napi adag.
Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers
több mint 2 éve
De az rossz spórolás lett volna, ez meg ilyen nemzethy spórolás lesz.
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
az álszentségtől eltekintve ez tényleg hasznos üzenethvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesMeg kell becsülni a keveset is. Én ezt úgy nézem, hogy legalább hasznos dolgot propagál. Jobb, mintha az menne, hogy Putyin a haverunk, elintéztük neked magyar paraszt, hogy legyen ócsó gáz bőven. Ergó nyomjad csak a pedált tövig.
csipkelli
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
😀
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
hvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesMeg kell becsülni a keveset is. Én ezt úgy nézem, hogy legalább hasznos dolgot propagál. Jobb, mintha az menne, hogy Putyin a haverunk, elintéztük neked magyar paraszt, hogy legyen ócsó gáz bőven. Ergó nyomjad csak a pedált tövig.
csipkelli
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
hvg.hu/elet/20220805_nagy_fero_futes_rezsi_rezsicsokkentesAzt továbbra se értem, miért kell spórolni, hiszen van orosz gáz. Nem baj, majd Győzike elmagyarázza.
több mint 2 éve
Sejtettem, hogy valaki bedobja. Ér, de ennyi erővel dicsérjük meg a végrehajtót aki szakszerűen lakoltat ki, az előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően. A Bajnai-kormány mozgástere a nullával volt egyenlő, nem azért csinálták, amit csináltak, mert úgy gondolták vagy arra volt politikai, társadalmi felhatalmazásuk, hanem mert az EU meg az IMF csak akkor segített, ha pontról pontra végrehatják a fentebbiek és a kormány + MNB által kidolgozott konvergencia tervet. Ellenkező esetben államcsőd jött volna. Ez leírja a Bajnai-könyv, Király Júlia meg az összes akkori szereplő. Semmit nem csináltak amit előtte nemzetközileg nem hagytak jóvá. Kis túlzással az itt a fórumon irogatók is ülhettek volna a bársonyszékében, mert a feladat annyi volt, hogy magyarra kellett szövegezni a megszorításokat.Pontosan. És mi következik ebből? Nem az, hogy ha kisebb a kormányzás mozgástere, akkor racionálisabban mozog? Ergó nem adunk nekik kétharmadot, nem adunk nekik 12 évet?
Nekem oké az ilyenfajta közgazdász - technokrata Excel-táblázat kormányzás (sőt, én csak ilyet csinálnék de ez más tészta) ahol kb. az IMF-központ irányítja az országot, masszív neoliberális elemekkel, de mindig meglepődök, amikor önmagukat baloldalinak, liberálisnak meg emberközpontúnak tartó ismerőseim is ajnározzák ezt a másfél évet.
MC12
Miért volt jobb az első Orbán kormány? Csak nem azért, mert:
1) versengenie kellett, kétpólusú volt a magyar politika, ergó volt valaki a seggükben,
2) nem volt még kiépülve a NER a vérszívó kis magyar dzsentri-elittel, ezért érdemben kommunikálni kellett a társadalommal (szakszervezetek, sajtó, munkaadók, ésatöbbi), ami munkára kényszerített, mert nem lehetett a büfében ülve kitalálni az adóváltoztatást éjszaka meg két óra alatt megszavazni,
3) le lettek váltva a p*csába amikor elkezdtek kétévesezni, azaz elkezdtek volna elmenni négyzetre emelt hülyébe. Ezért nincs utána következő X év ami tönkretette volna az első négyet?
Most én "ha"-zok egyet. Vajon milyen lenne ma az ország helyzete, ha 2006-ban újra a Fidesz nyer? Aztán 2010-ben újra jön Gyurcsány? Aztán 2014-ben ismét ki van baszva és jön vissza Orbán? Esetleg nem ő, hanem mondjuk Lázár? Ésígytovább?
"Ha"-zok én is egyet, és azt állítom, hogy kevésbé lennénk ekkora kakiban.
több mint 2 éve
Azon mulatok (és közben szomorkodom), hogy ha valamiben egyetértés van Fideszes és ellenzéki szavazó között, akkor ez. Ezt a két mondatot százszor olvastam már egyiktől is, másiktól is. Eddig eljutunk, de aztán a következő pillanattól már megint azon megy a hajtépés, hogy ez mennyit lopott, az mennyit lop. Sőt, még jobb: ha ez lett volna, mennyit lopott volna. Feltételezésekkel. Ha lecseréltük volna a jobbszélsőt, akkor nyertünk volna, vagy nem nyertünk volna? 😀Rossz kérdés. Melyik volt a legkevésbé kártékonyabb, legkevésbé rosszabb ilyesmi. De a “legjobb” és a “magyar kormány” nem fér meg egy mondatban 😊) (a fos-t szereted jobban, vagy a szilárd kakàt vagy amelyik ilyen laza, rostos állagú? ) Egyébként ez hit és pártállás vita, bármelyik kormányról hozok 3 pozitív meg 3 negatív argumentunot.Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
MC12
A minapi MOMO-s írás pógára jut eszembe. Megszületik, felnő, az ölébe hullik ez a "választói szabadság" nevű dolog amit ért is meg nem is, hiszen valódi döntési lehetőség is meg nem is. És reményekkel eltelve elkezd "dönteni". És akárhova nyúl ott megégeti a kezét. Ezért csalódott, elégedetlen. És tanácstalan is, hiszen nehezen vagy egyáltalán nem érti a világot. Így jobb híján, kapaszkodót keresve újra és újra elhiszi, amit az aktuális éppen következő mond.
több mint 2 éve
andree
1 744
Nem akarom felvenni azt a pózt, hogy valaha kedveltem a Fideszt, de akkor éreztem némi szándékot arra, hogy ezt teljesítmény alapú polgári társadalmat(Ami nekem nem világom, de legit jobbos világnézet) valamennyire igazságosan hozzák létre. Akkor voltam középsulis, úgy emlékszem viszonylag könnyű volt egyetemre kerülni, sok államilag finanszírozott hely volt, első diploma ingyenes volt, még 4.5-el is szép ösztöndíjam volt a főiskolán. Szerintem ez veszett ki 2010 után. Sokkal inkább az arisztokrata jobboldaliság lett a Fidesz. Kisgrófó meg Győzike pedig nem árnyalja, hanem tovább polarizálja ezt a képet. Mondjuk mikor ezt kifejtem családi ebédnél, húgom ezen a ponton sikít fel, hogy így is elég hülyét tanítanak az egyetemen, nem hiányzik még több. 😀 Utóbbitól függetlenül szerintem nem volt egy rossz irány. Persze sokan lazáztak büfé szakokon, lett egy csomó állástalan bölcsész, de tapasztalatom szerint, senkinek nem ártott, hogy eltöltött pár évet középsuli után értelmiségi környezetben. Az a generáció termelékenységben, önálló problémamegoldásban, önfejlesztésben ezerszer jobb mint a most futószalagon kinyomott fiatalok, még akkor is, ha sokan a diplomájukon kívül helyezkedtek el.Amúgy Kaya Ibrahim és Josip Tot a korábbi évek sztorija, csak már a Fidesz idején bukott ki. (Schlecht Csaba, az egyik főszereplő nemrég halt meg.) Nekem nagyon sok bajom volt azzal az 1998-2002 közötti időszakkal, de a mostanival összehasonlítva ég és föld. Martonyi, Chikán, Pokorni, Rockenbaeur: emberi arcok is bekerülhettek a kormányba. Volt pl. környezetvédelmi (+ oktatási és egészségügyi) minisztérium. Ki a franc gondolta volna, hogy még ezt is értékelni kell?Nagylaza, erről beszéltem.Megvan annak a diszkrét bája hogy az a kormány nyer, amelyik ezidő alatt tolt pl. Egy hosszú bájtok éjszakáját és a 2 arca az időszaknak Josip Tót és Kaya Ibrahim.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
empty taxi
MC12
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Melyik volt a legkevésbé fos/kártékony/ocsmány/tolvajgeci/lepra/borzalmas/undorító/visszataszító/hányás/ótvar/gusztustalan?Ha nem egyes emberek véleménye érdekel csak, és demokrata vagy, vagyis elfogadod az emberek nagy tömegének összesített véleményét, akkor a leadott szavazatokat egyfajta szimpátiaszavazásnak értelmezve a 2018-2022-es volt az.
nagylaza, főpohárnok
Szerintem mind fos/kártékony/ocsmány/tolvajgeci/lepra/borzalmas/undorító/visszataszító/hányás/ótvar/gusztustalan bár én személy szerint a Horn-kormány alatt éreztem magamat a legjobban, de ebbe bizonyára az életkorom, az akkori életeseményeim, az első saját nyugati autó, saját lakás, az akkori tapasztalásaim egyaránt belejátszanak, és akkor a mostanihoz képes századannyira se foglalkoztatott a politika, közélet, csak így 2022- ből visszatekintve az fasza 4 év volt, de ez módfelett szubjektív.
Viszont nekem a legótvarabb kormányzat az a 90-94-es volt, az Antall-Boross féle, akkor minden kormányzati szereplőt (kivéve Szabó Iván) rühelltem.
több mint 2 éve
Ja és ami a legfontosabb: be kellene fejezni az egyéni kudarcainkért a másokra való mutogatást. Az, hogy én most itt vagyok kint nem csak annak köszönhető hogy a munkámért szar fizetést kaptam, hanem hogy én nem képeztem magam addig hogy magasabban kvalifikált lehessek. Ha befejeztem volna az egyetemet valószínű most is otthon lennék, nem így lett, ez nem a politika vagy a társadalom hibája hanem az enyém.Az a különbség hogy itt senki nem mondja hogy neki menne
Kiváncsi lennék itt pár emberrel kapcsolatban hogy ha megkapnák a kormányrudat, és kvázi teljhatalmuk lenne 10 évig mire jutnának az országgal kapcsolatban. Lehet nem lenne ekkora az arc a végén, hiszen 10 év alatt mindent is rendbe lehet rakni ugyebár.
davemayer
Vagy hogy ő már most megoldott mindent és előre megyünk nem hátra