NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Baltimore Ravens - New England Patriots
82
12
2:20, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Minap jött 20 munkás a reptérre, ha jól tudom fülöp szigetekről, de simán lehet, hogy nepálból, mert mostanában onnan is jöttek páran.Várta őket a magyar cég megbízásából egy busz...várta és várta..és még talán mindig várna, ha ki nem derül, hogy szereztek maguknak egy fuvart és a magyar munkavállalásival azonnal mentek Ausztriába.
Az eset messze nem egyedi, nálunk takarítanak nepáliak, de épp pár napja mesélte az egyik magyar takarító néni, hogy 10-ből 8-an leléptek és most kerestetik őket még rendőrséggel is.
Ki az aki komolyan gondolja, hogy majd idehozza a filippínó munkásokat 200ezerért, miközben 1,5-2 órára innen már simán megkapják az 1000 eurót és a körülmények is lényegesen jobbak.
Röhej az egész, a buszsofőrökkel együtt. De persze most már nem félünk attól, hogy elveszik a magyarok munkáját...
több mint 2 éve
444.hu/2023/10/06/a-fovarosi-vezetes-nem-akar-fulop-szigeteki-buszsoforoket"külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását".
Na ezért van 2/3. Az akinek nem jó a NER mégis miért szavazzon ugyanarra a rasszista mocsokra csak baloldali verzióban?
Amadeus von Dollárbaloldal
ezzel a résszel egyetértek
de megint sikerül kretén módon neki menni valaminek
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
miota lehet tudni errol az uj torvenyrol? legalabb 4 honapja. ennyi ido alatt, aki akart ES ezzel nem tudott azonosulni, siman el tudott volna menni bmi mast dolgozni. egyszeruen a tanarok 99%-a tud azonosulni ezzel az egesszel. ilyen egyszeru a tortenet.www.reddit.com/r/hungary/comments/1716v9o/meg%C3%A9rte_nem_sztr%C3%A1jkolni_nem_t%C3%BCntetni_p%C3%A1rtunk_%C3%A9s/
csebi
és most jönnek az "adományok"
több mint 2 éve
444.hu/2023/10/06/a-fovarosi-vezetes-nem-akar-fulop-szigeteki-buszsoforoketNa ezért van 2/3. Az akinek nem jó a NER mégis miért szavazzon ugyanarra a rasszista mocsokra csak baloldali verzióban?
több mint 2 éve
miota lehet tudni errol az uj torvenyrol? legalabb 4 honapja. ennyi ido alatt, aki akart ES ezzel nem tudott azonosulni, siman el tudott volna menni bmi mast dolgozni. egyszeruen a tanarok 99%-a tud azonosulni ezzel az egesszel. ilyen egyszeru a tortenet.persze. és kétévi tartalékkal lehet, hogy meg is mernék lépni.Én ilyet egy szóval nem mondtam, álljon meg az ácsimenet. Abban viszont hiszek, hogy ha valaki változást akar elérni, akkor igenis fel kell tápászkodni. Senki sem oldja meg más ember életét és problémáit.nekik továbbra sem az a problémájuk, mint Neked, hogy milyen karórát vegyenek a hét számjegyes tartományban, vagy hogy milyen autót a nyolcasban. tudom, tudom, first world problems. teccettek volna valami jól fizető szakmát választani.pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Szerinted ha te kimész tüntetni, az aki aláírta tanárként most a státusztörvényt beállna mögéd?...
Aki tanár maradt, annak jó, akkor neked miért probléma?
Nomac
Nincs miről beszélni egyszerűen. Én szakmán kívüli most azzal legyek szolidáris, akinek önként vállalva(!) szar a sorsa? Végül is sajnálom, meg minden, de ja, azt kapja mind, amit választott(!) magának.
Nem lehet azokon segíteni, akik nem akarnak segítséget.
slowmotion
De mondok jobbat: ha nem pénz, akkor esetleg az lehetne casus belli, hogy szar tantervből selejtet kell képezniük a gyerekekből. Ehhez meg hivatástudat kéne, nem jól fizető szakmaválasztás.
de az átlag tanárnak még mindig élére kell állítani a forintot hó végére, ha meg felmond, akkor... no hát akkor nem lesz ilyen problémája, az biztos.
slowmotion
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/10/05/budapest-buszsoforok-arrivabus-infonek-es-fulop-szigetekibEZZEG bRÜSSZEL!!!
Negritis, a vajda
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
1,2%-os halálozási ráta.24.hu/belfold/2023/10/05/veres-poloban-akcioztak-a-tanarok-a-varban/Kellemetlen.
Édes Istenem!
zinedine5
MC12
Döbbenet, hogy ennyi kreativitás szorult a tiltakozókba.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
24.hu/belfold/2023/10/05/veres-poloban-akcioztak-a-tanarok-a-varban/Kellemetlen.
Édes Istenem!
zinedine5
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/10/05/budapest-buszsoforok-arrivabus-infonek-es-fulop-szigeteki
több mint 2 éve
Az én tapasztalatom inkább az, hogy akiknek ilyen házastársuk van, azok pont leszarták ezt az egész szarságot.nem feltétlenül jó nekik, csak nem mindenki mögött egy jól fizetett házastárs, vagy a család, hogy megfinanszírozzák.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Szerinted ha te kimész tüntetni, az aki aláírta tanárként most a státusztörvényt beállna mögéd?...
Nomac
tudom, tudom, mehetnének aldi-árufeltöltőnek is.
slowmotion
több mint 2 éve
Én életem első alkalmazotti napján döntöttem el, hogy saját magam főnöke leszek.Ezt hányszor megpróbáltam a volt barátnőmmel, és pár tanár ismerőssel, félnek kilépni a komfortzónából. Soha életükben nem voltak a munkaerőpiacon, azt sem tudják mi az...ezért nem is tudják hogy bármikor találnak munkát..igen lehet hogy az elején nem a tökéletest találják meg, de akkor megyünk tovább.Miért, nem tud magánórát adni? Nem veszik fel multihoz managernek? Vagy mi történik? Rajta lesz a stigma, hogy ex-tanár és többé nem tud enni?persze. és kétévi tartalékkal lehet, hogy meg is mernék lépni.Én ilyet egy szóval nem mondtam, álljon meg az ácsimenet. Abban viszont hiszek, hogy ha valaki változást akar elérni, akkor igenis fel kell tápászkodni. Senki sem oldja meg más ember életét és problémáit.nekik továbbra sem az a problémájuk, mint Neked, hogy milyen karórát vegyenek a hét számjegyes tartományban, vagy hogy milyen autót a nyolcasban. tudom, tudom, first world problems. teccettek volna valami jól fizető szakmát választani.pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
Nincs miről beszélni egyszerűen. Én szakmán kívüli most azzal legyek szolidáris, akinek önként vállalva(!) szar a sorsa? Végül is sajnálom, meg minden, de ja, azt kapja mind, amit választott(!) magának.
slowmotion
De mondok jobbat: ha nem pénz, akkor esetleg az lehetne casus belli, hogy szar tantervből selejtet kell képezniük a gyerekekből. Ehhez meg hivatástudat kéne, nem jól fizető szakmaválasztás.
de az átlag tanárnak még mindig élére kell állítani a forintot hó végére, ha meg felmond, akkor... no hát akkor nem lesz ilyen problémája, az biztos.
slowmotion
Én is most váltottam 20%-al többért egy új pozira, majd meglátjuk hogy megéri e többet szívni, mennyire lesz könnyű, de tudom hogy 2-3 nehéz hónap elé nézek.
Bármit le lehet nyomni a torkukon, mert nem mernek váltani, inkább a biztos rossz mint a bizonytalan jövő.
Nomac
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/10/05/retvari-bence-nobel-dij-krausz-ferenc-kariko-katalin-magyar-oktatasSzakadt volna bele a feje...

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 2 éve
Ezt hányszor megpróbáltam a volt barátnőmmel, és pár tanár ismerőssel, félnek kilépni a komfortzónából. Soha életükben nem voltak a munkaerőpiacon, azt sem tudják mi az...ezért nem is tudják hogy bármikor találnak munkát..igen lehet hogy az elején nem a tökéletest találják meg, de akkor megyünk tovább.Miért, nem tud magánórát adni? Nem veszik fel multihoz managernek? Vagy mi történik? Rajta lesz a stigma, hogy ex-tanár és többé nem tud enni?persze. és kétévi tartalékkal lehet, hogy meg is mernék lépni.Én ilyet egy szóval nem mondtam, álljon meg az ácsimenet. Abban viszont hiszek, hogy ha valaki változást akar elérni, akkor igenis fel kell tápászkodni. Senki sem oldja meg más ember életét és problémáit.nekik továbbra sem az a problémájuk, mint Neked, hogy milyen karórát vegyenek a hét számjegyes tartományban, vagy hogy milyen autót a nyolcasban. tudom, tudom, first world problems. teccettek volna valami jól fizető szakmát választani.pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
slowmotion
slowmotion
Én is most váltottam 20%-al többért egy új pozira, majd meglátjuk hogy megéri e többet szívni, mennyire lesz könnyű, de tudom hogy 2-3 nehéz hónap elé nézek.
Bármit le lehet nyomni a torkukon, mert nem mernek váltani, inkább a biztos rossz mint a bizonytalan jövő.
több mint 2 éve
Miért, nem tud magánórát adni? Nem veszik fel multihoz managernek? Vagy mi történik? Rajta lesz a stigma, hogy ex-tanár és többé nem tud enni?persze. és kétévi tartalékkal lehet, hogy meg is mernék lépni.Én ilyet egy szóval nem mondtam, álljon meg az ácsimenet. Abban viszont hiszek, hogy ha valaki változást akar elérni, akkor igenis fel kell tápászkodni. Senki sem oldja meg más ember életét és problémáit.nekik továbbra sem az a problémájuk, mint Neked, hogy milyen karórát vegyenek a hét számjegyes tartományban, vagy hogy milyen autót a nyolcasban. tudom, tudom, first world problems. teccettek volna valami jól fizető szakmát választani.pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
slowmotion
slowmotion
több mint 2 éve
persze. és kétévi tartalékkal lehet, hogy meg is mernék lépni.Én ilyet egy szóval nem mondtam, álljon meg az ácsimenet. Abban viszont hiszek, hogy ha valaki változást akar elérni, akkor igenis fel kell tápászkodni. Senki sem oldja meg más ember életét és problémáit.nekik továbbra sem az a problémájuk, mint Neked, hogy milyen karórát vegyenek a hét számjegyes tartományban, vagy hogy milyen autót a nyolcasban. tudom, tudom, first world problems. teccettek volna valami jól fizető szakmát választani.pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
slowmotion
több mint 2 éve
Én ilyet egy szóval nem mondtam, álljon meg az ácsimenet. Abban viszont hiszek, hogy ha valaki változást akar elérni, akkor igenis fel kell tápászkodni. Senki sem oldja meg más ember életét és problémáit.nekik továbbra sem az a problémájuk, mint Neked, hogy milyen karórát vegyenek a hét számjegyes tartományban, vagy hogy milyen autót a nyolcasban. tudom, tudom, first world problems. teccettek volna valami jól fizető szakmát választani.pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
slowmotion
több mint 2 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20231005/vendegmunkasok-varatlanul-hatalmas-fordulatrol-dontott-a-magyar-kormany-643941Mi a manó

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
nekik továbbra sem az a problémájuk, mint Neked, hogy milyen karórát vegyenek a hét számjegyes tartományban, vagy hogy milyen autót a nyolcasban. tudom, tudom, first world problems. teccettek volna valami jól fizető szakmát választani.pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
több mint 2 éve
nem feltétlenül jó nekik, csak nem mindenki mögött egy jól fizetett házastárs, vagy a család, hogy megfinanszírozzák.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
tudom, tudom, mehetnének aldi-árufeltöltőnek is.
több mint 2 éve
pontosan. Ott volt a lehetőség felállni. Nem a tüntetést mondom, mert van aki nem tüntizik oké. De senkinek nem tartják oda a pisztolyt a fejéhez, hogy ilyen keretek között, így “megbecsülve”, ennyi pénzért szopjon tovább. A tanárok 90%-a úgy volt vele, hogy legyen így. Ki gyávaságból, ki lustaságból, ki szimpátiából.Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Nomac
több mint 2 éve
Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!Pedig igen, amíg a tanárok nem állnak ki magukért, más miért állna ki értük?
NB2
Szerkesztette: Nomac
több mint 2 éve
Srácok, nemááár, ugye ezt most nem mondjátok komolyan!
több mint 2 éve
Sajnos egyetértek... ha a 100.000 tanár mindössze 1,2%-ának nem felel meg, akkor ne várják a társadalomtól, vagy a politikusoktól hogy kiálljanak értük, hisz nem kell.Nincs nagyon miről beszèlni....😔Ezt érdemlik. És ezt minden geciség vagy politikai szimpátia nélkül írom.
index.hu/belfold/2023/10/05/pedagogusok-tanarok-statusztorveny-oktatas-felmondas/
dande2
több mint 2 éve
Nincs nagyon miről beszèlni....😔na ilyenekert nem olvasok indexet:
index.hu/belfold/2023/10/05/pedagogusok-tanarok-statusztorveny-oktatas-felmondas/
dande2
"A tanárok óraszáma a korábbi 22-26 tanóráról fix heti 24 tanórára csökkent"
es ez a mondat atmegy a szerkeszton is.
ahogy mondtam. teljesen megfelel ez a pedagogusok legnagyobb reszenek.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.