Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Ja és ami a legfontosabb: be kellene fejezni az egyéni kudarcainkért a másokra való mutogatást. Az, hogy én most itt vagyok kint nem csak annak köszönhető hogy a munkámért szar fizetést kaptam, hanem hogy én nem képeztem magam addig hogy magasabban kvalifikált lehessek. Ha befejeztem volna az egyetemet valószínű most is otthon lennék, nem így lett, ez nem a politika vagy a társadalom hibája hanem az enyém. Kiváncsi lennék itt pár emberrel kapcsolatban hogy ha megkapnák a kormányrudat, és kvázi teljhatalmuk lenne 10 évig mire jutnának az országgal kapcsolatban. Lehet nem lenne ekkora az arc a végén, hiszen 10 év alatt mindent is rendbe lehet rakni ugyebár.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Ezért mondjuk kár volt ennyit utazni.Fordított esetben már meglenne az Origo szalagcime, Orbán Viktor fiatal szingli niggerekhez adná a magyar nőket feleségül!!!! 😊
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Mondtam, mutass valakit helyettük akikre egy kis eséllyel is rá lehetne bízni a kormányzást. Én nem látok senkit, majd ha lesz arra fogok szavazni. Felvázolt érvrendszer, ne haragudj de Kampman eleve nem ír ide (nem akar, nem mer) annyit hogy tisztában legyél a világképével, pláne nem annyit hogy érvrendszereket írt volna ide.Mert neki van egy logikusan felépített érvrendszere, ami passzol a világnézetéhez.Neked legalább nem mondják hogy kit torkozol éppen...Mindig a kulturált párbeszédhez próbáltam ragaszkodni, azért nagyjából sikerül itt (nyilván könnyebb, ha ebben a másik fél is partner), még ha sokszor kisebbségben is vagyok a véleményemmel.Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
davemayer
Kampman
davemayer
Esetedben viszont egy tollvonással tönkre tették a családi vállalkozásotokat, téged elüldöztek külföldre, mint gazdasági migránst, mégis az esetek többségében annyi az érvrendszered, hogy a többi még rosszabb lenne. Ráadásul azt sem látod, hogy ez így egyben mennyire abszúrd.
Szokol
Az meg hogy én őszintén leírtam hogy a múltban mi történt velem és a családommal nem ok arra hogy a mai 2022es fejemmel a mostani szituációt máshogy lássam. És az mennyire lenne szted abszurd, ha a személyes sértettségem miatt vki olyan kreténre szavaznék mint pl Mzp volt?! Érvrendszer, az.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
MC12
6 505
A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.Sejtettem, hogy valaki bedobja. Ér, de ennyi erővel dicsérjük meg a végrehajtót aki szakszerűen lakoltat ki, az előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően. A Bajnai-kormány mozgástere a nullával volt egyenlő, nem azért csinálták, amit csináltak, mert úgy gondolták vagy arra volt politikai, társadalmi felhatalmazásuk, hanem mert az EU meg az IMF csak akkor segített, ha pontról pontra végrehatják a fentebbiek és a kormány + MNB által kidolgozott konvergencia tervet. Ellenkező esetben államcsőd jött volna. Ez leírja a Bajnai-könyv, Király Júlia meg az összes akkori szereplő. Semmit nem csináltak amit előtte nemzetközileg nem hagytak jóvá. Kis túlzással az itt a fórumon irogatók is ülhettek volna a bársonyszékében, mert a feladat annyi volt, hogy magyarra kellett szövegezni a megszorításokat.
Szokol
Nekem oké az ilyenfajta közgazdász - technokrata Excel-táblázat kormányzás (sőt, én csak ilyet csinálnék de ez más tészta) ahol kb. az IMF-központ irányítja az országot, masszív neoliberális elemekkel, de mindig meglepődök, amikor önmagukat baloldalinak, liberálisnak meg emberközpontúnak tartó ismerőseim is ajnározzák ezt a másfél évet.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.Ér. Csak azért mondom, mert én is erre ikszelek.
Szokol
több mint 2 éve
Kampman
28 814
A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.Megvolt az a szabadságuk, hogy egyrészt 386 ember szavazta meg őket, nem pedig 6 millió. Azt is tudták, hogy 2010-ben mindenképpen bukik az őket megszavazó politikai oldal.
Szokol
Tulajdonképpen merhettek őszintén kormányozni, az biztos.
Szerkesztette: Kampman
több mint 2 éve
A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.
több mint 2 éve
Mert neki van egy logikusan felépített érvrendszere, ami passzol a világnézetéhez.Neked legalább nem mondják hogy kit torkozol éppen...Mindig a kulturált párbeszédhez próbáltam ragaszkodni, azért nagyjából sikerül itt (nyilván könnyebb, ha ebben a másik fél is partner), még ha sokszor kisebbségben is vagyok a véleményemmel.Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
davemayer
Kampman
davemayer
Esetedben viszont egy tollvonással tönkre tették a családi vállalkozásotokat, téged elüldöztek külföldre, mint gazdasági migránst, mégis az esetek többségében annyi az érvrendszered, hogy a többi még rosszabb lenne. Ráadásul azt sem látod, hogy ez így egyben mennyire abszúrd.
több mint 2 éve
Neked legalább nem mondják hogy kit torkozol éppen...Mindig a kulturált párbeszédhez próbáltam ragaszkodni, azért nagyjából sikerül itt (nyilván könnyebb, ha ebben a másik fél is partner), még ha sokszor kisebbségben is vagyok a véleményemmel.Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
davemayer
Kampman
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Én nem várok el szignifikáns változást de lassan elmondható, hogy 12 éve jobban éltünk mint most. Ami nálam nem pozitív hanem inkább negatív.Őszintén : igen. Látható, szignifikáns módon? Nem. Érdemes ezert csak és kizárólag (!) őket hibáztatni? Nem. Hibásak ők is? Igen.És szerinted pozitív irányba lökték 12 év 2/3-al? Őszintén !Igen, mert előtte ez nem így volt, ők alakították így... ez ugyanaz, mint az egészsegügy kérdése.S lőn világosság!Plusz a termékek árát nem a megfizethetőség határozza meg elsősorban, ha így lenne itt is mindenen 4es szorzó lenne ahogy a fizetés is annyival több kb.De itt még csak nem is kell összehasonlítani a kereseteket, mindenképp mi szívunk.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
Solymi azt írja: Sparban 7-800 Ft a toast kenyér = 2€
Dave azt írja: Hollandiában a szar toast kenyér 1.19€ = 480Ft
vpi
Pont ez a lényeg, hogy otthon a szinte nyugati árakat kell megfizetned sokkal kevesebb fizetésből, az árszinvonal sok minden téren elérte a nyugatot a bérszinvonal meg sehol nincs ahhoz képest.
Egy adott termék ára (pláne az eu-n belüli összehasonlításnál) nem a kifizethetőségen alapszik, ha a fizetésekhez nézzük akkor sokkal olcsóbbnak kellene otthon lennie a dolgoknak vagy itt drágábbnak.
Mondjuk most aug1-gyel komoly drágulás vette kezdetét, a korábbin túl most elég sok dolog ára kb 15-20%-kot tovább drágult (múlt héten ami 2 euro volt most 2.29 pl).
davemayer
Már csak azt nem értem, hogy miért vagy fideszes.
Amadeus
davemayer
Fire Binotto!
És a kedvencetek: más jobban csinálta volna a magyar politikában? Nem. Lehetett volna jobban? Igen. Más elérhette volna a 12 év alatt azt a szignifikáns változást amit elvárnátok? Nem, nem is hagynák.
davemayer
Ezek a mi lett volna ha beszédek engem meg nem hatnak meg. Én annyit látok, hogy 12 év alatt rengeteg helyen rontottak és gőgösen basszák el a jövőnket, úgy, hogy olyan felhatalmazást kaptak amivel bőven megtudnának élni, úgyis, hogy emellett nem züllesztik le az oktatást , EÜ-ben kicsit nagyobb rendet raknának, mondjuk igyekeznének az év egyik legnagyobb problémáját megoldani, ahelyett, hogy Tusvanyoson naciznak ( aszály).
De tudom biztos sokat várok megugorhatatlan dolog, hogy ne a zullesztes menjen, meg a penzherdálás.
több mint 2 éve
Ez olyan mint a QB class?2026-30Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
A kegjobb mindig a következő.
kittli
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
2026-30Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
A kegjobb mindig a következő.
több mint 2 éve
Nahat, a hasnehez bekepingvin kulfoldon is hulye. Nyugatellenesseg felhanytorgatasa nyugaton, a bevandorlas meg egy bevandorlok alkotta orszagban.
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Amúgy Kaya Ibrahim és Josip Tot a korábbi évek sztorija, csak már a Fidesz idején bukott ki. (Schlecht Csaba, az egyik főszereplő nemrég halt meg.) Nekem nagyon sok bajom volt azzal az 1998-2002 közötti időszakkal, de a mostanival összehasonlítva ég és föld. Martonyi, Chikán, Pokorni, Rockenbaeur: emberi arcok is bekerülhettek a kormányba. Volt pl. környezetvédelmi (+ oktatási és egészségügyi) minisztérium. Ki a franc gondolta volna, hogy még ezt is értékelni kell?Nagylaza, erről beszéltem.Megvan annak a diszkrét bája hogy az a kormány nyer, amelyik ezidő alatt tolt pl. Egy hosszú bájtok éjszakáját és a 2 arca az időszaknak Josip Tót és Kaya Ibrahim.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
empty taxi
MC12
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Kampman
28 814
Mindig a kulturált párbeszédhez próbáltam ragaszkodni, azért nagyjából sikerül itt (nyilván könnyebb, ha ebben a másik fél is partner), még ha sokszor kisebbségben is vagyok a véleményemmel.Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
davemayer
több mint 2 éve
Klaci79
22 491
ettől még véleménye lehet bárkinek, ahogy ellenvéleménye is....neki az volt a legjobb, másnak más...na bum 😊Nincs jó válasz, ezért nem jó válaszolni, ahogy mc is írta.Szerintem nem hiba ha válaszol valaki.Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
davemayer
Sokan emlegetik ezt az időszakot, nyilván inkább a konzervatívabb szavazók.
Tény, hogy ennél a mostani 12 évnél sokkal jobb volt és tényleg nehéz találni olyan 4 évet, ahol nem lehet több dologba belekötni.
Lehet persze sok hibát felhozni, de sajnos melyik időszakban nem...
Klaci79
davemayer
több mint 2 éve
Nincs jó válasz, ezért nem jó válaszolni, ahogy mc is írta.Szerintem nem hiba ha válaszol valaki.Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
davemayer
Tény, hogy ennél a mostani 12 évnél sokkal jobb volt és tényleg nehéz találni olyan 4 évet, ahol nem lehet több dologba belekötni.
Klaci79
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
OV m1 live in the USA!!!!!!!!!Opálos lett a szemem...Szvsz OV megválasszák Texasban legközelebb!
NOW
nagir
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 2 éve
Klaci79
22 491
Szerintem nem hiba ha válaszol valaki.Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
davemayer
több mint 2 éve
Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
MC12
6 505
Nagylaza, erről beszéltem.Megvan annak a diszkrét bája hogy az a kormány nyer, amelyik ezidő alatt tolt pl. Egy hosszú bájtok éjszakáját és a 2 arca az időszaknak Josip Tót és Kaya Ibrahim.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
empty taxi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Akkor tudod milyen a többi 😛 🥴😏Megvan annak a diszkrét bája hogy az a kormány nyer, amelyik ezidő alatt tolt pl. Egy hosszú bájtok éjszakáját és a 2 arca az időszaknak Josip Tót és Kaya Ibrahim.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
empty taxi
több mint 2 éve
Megvan annak a diszkrét bája hogy az a kormány nyer, amelyik ezidő alatt tolt pl. Egy hosszú bájtok éjszakáját és a 2 arca az időszaknak Josip Tót és Kaya Ibrahim.1998-2002Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Kampman
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Semmit nem állítottam, hanem kérdeztem, alkalmazkodva a megjegyzésedhez. Nem külön kategóriákat soroltam fel, hanem ugyanabba a fogalomkörbe tartozó szinonimákat. Nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult.Az a baj, hogy szinte mindegyik állításodra másik kormányt mondanék 😊 és meg azzal is lehetne vitatkozni.És szerinted? Melyik volt a legkevésbé fos/kártékony/ocsmány/tolvajgeci/lepra/borzalmas/undorító/visszataszító/hányás/ótvar/gusztustalan?Rossz kérdés. Melyik volt a legkevésbé kártékonyabb, legkevésbé rosszabb ilyesmi. De a “legjobb” és a “magyar kormány” nem fér meg egy mondatban 😊) (a fos-t szereted jobban, vagy a szilárd kakàt vagy amelyik ilyen laza, rostos állagú? ) Egyébként ez hit és pártállás vita, bármelyik kormányról hozok 3 pozitív meg 3 negatív argumentunot.Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
davemayer
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12