Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
davemayer Chicago Bears 14 816 — "Grammar maci"
Ja és ami a legfontosabb: be kellene fejezni az egyéni kudarcainkért a másokra való mutogatást. Az, hogy én most itt vagyok kint nem csak annak köszönhető hogy a munkámért szar fizetést kaptam, hanem hogy én nem képeztem magam addig hogy magasabban kvalifikált lehessek. Ha befejeztem volna az egyetemet valószínű most is otthon lennék, nem így lett, ez nem a politika vagy a társadalom hibája hanem az enyém.

Kiváncsi lennék itt pár emberrel kapcsolatban hogy ha megkapnák a kormányrudat, és kvázi teljhatalmuk lenne 10 évig mire jutnának az országgal kapcsolatban. Lehet nem lenne ekkora az arc a végén, hiszen 10 év alatt mindent is rendbe lehet rakni ugyebár.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 405 — 49ers GM
Ezért mondjuk kár volt ennyit utazni.
Gyurma Pappa
Fordított esetben már meglenne az Origo szalagcime, Orbán Viktor fiatal szingli niggerekhez adná a magyar nőket feleségül!!!! 😊

több mint 2 éve
Az eu-csatlakozástól ha nézed onnantól indult ez a folyamat.
davemayer
Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
Beleestél abba a hibába hogy válaszoltál, ezt itt nem szabad.
davemayer
Mindig a kulturált párbeszédhez próbáltam ragaszkodni, azért nagyjából sikerül itt (nyilván könnyebb, ha ebben a másik fél is partner), még ha sokszor kisebbségben is vagyok a véleményemmel.
Kampman
Neked legalább nem mondják hogy kit torkozol éppen...
davemayer
Mert neki van egy logikusan felépített érvrendszere, ami passzol a világnézetéhez.

Esetedben viszont egy tollvonással tönkre tették a családi vállalkozásotokat, téged elüldöztek külföldre, mint gazdasági migránst, mégis az esetek többségében annyi az érvrendszered, hogy a többi még rosszabb lenne. Ráadásul azt sem látod, hogy ez így egyben mennyire abszúrd.
Szokol
Mondtam, mutass valakit helyettük akikre egy kis eséllyel is rá lehetne bízni a kormányzást. Én nem látok senkit, majd ha lesz arra fogok szavazni. Felvázolt érvrendszer, ne haragudj de Kampman eleve nem ír ide (nem akar, nem mer) annyit hogy tisztában legyél a világképével, pláne nem annyit hogy érvrendszereket írt volna ide.

Az meg hogy én őszintén leírtam hogy a múltban mi történt velem és a családommal nem ok arra hogy a mai 2022es fejemmel a mostani szituációt máshogy lássam. És az mennyire lenne szted abszurd, ha a személyes sértettségem miatt vki olyan kreténre szavaznék mint pl Mzp volt?! Érvrendszer, az.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 505
A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.
Szokol
Sejtettem, hogy valaki bedobja. Ér, de ennyi erővel dicsérjük meg a végrehajtót aki szakszerűen lakoltat ki, az előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően. A Bajnai-kormány mozgástere a nullával volt egyenlő, nem azért csinálták, amit csináltak, mert úgy gondolták vagy arra volt politikai, társadalmi felhatalmazásuk, hanem mert az EU meg az IMF csak akkor segített, ha pontról pontra végrehatják a fentebbiek és a kormány + MNB által kidolgozott konvergencia tervet. Ellenkező esetben államcsőd jött volna. Ez leírja a Bajnai-könyv, Király Júlia meg az összes akkori szereplő. Semmit nem csináltak amit előtte nemzetközileg nem hagytak jóvá. Kis túlzással az itt a fórumon irogatók is ülhettek volna a bársonyszékében, mert a feladat annyi volt, hogy magyarra kellett szövegezni a megszorításokat.

Nekem oké az ilyenfajta közgazdász - technokrata Excel-táblázat kormányzás (sőt, én csak ilyet csinálnék de ez más tészta) ahol kb. az IMF-központ irányítja az országot, masszív neoliberális elemekkel, de mindig meglepődök, amikor önmagukat baloldalinak, liberálisnak meg emberközpontúnak tartó ismerőseim is ajnározzák ezt a másfél évet.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 349 — Egyéb témák lakó
Ezért mondjuk kár volt ennyit utazni.

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 720 — beers & Packers
A Bajnai kormányt ér amúgy választani? Volt pár faszsága, de legalább nem volt populista és valóban próbált konszolidálni, akár szimpátiavesztés árán is.
Szokol
Ér. Csak azért mondom, mert én is erre ikszelek.
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 814
Szokol
Megvolt az a szabadságuk, hogy egyrészt 386 ember szavazta meg őket, nem pedig 6 millió. Azt is tudták, hogy 2010-ben mindenképpen bukik az őket megszavazó politikai oldal.

Tulajdonképpen merhettek őszintén kormányozni, az biztos.

Szerkesztette: Kampman

több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 106 — Steelers fan
több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 106 — Steelers fan
davemayer
Szerinted melyik volt a legjobb kormány a rendszerváltás óta? A 2010 óta regnáló mostani? Vagy valamelyik korábbi?
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
davemayer
Mindig a kulturált párbeszédhez próbáltam ragaszkodni, azért nagyjából sikerül itt (nyilván könnyebb, ha ebben a másik fél is partner), még ha sokszor kisebbségben is vagyok a véleményemmel.
Kampman
davemayer
Mert neki van egy logikusan felépített érvrendszere, ami passzol a világnézetéhez.

Esetedben viszont egy tollvonással tönkre tették a családi vállalkozásotokat, téged elüldöztek külföldre, mint gazdasági migránst, mégis az esetek többségében annyi az érvrendszered, hogy a többi még rosszabb lenne. Ráadásul azt sem látod, hogy ez így egyben mennyire abszúrd.
több mint 2 éve
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
davemayer
Kampman

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Toca Minnesota Vikings 19 549 — Vikings fan
Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.
empty taxi
Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
Mikey
De itt még csak nem is kell összehasonlítani a kereseteket, mindenképp mi szívunk.
Solymi azt írja: Sparban 7-800 Ft a toast kenyér = 2€
Dave azt írja: Hollandiában a szar toast kenyér 1.19€ = 480Ft
vpi
Plusz a termékek árát nem a megfizethetőség határozza meg elsősorban, ha így lenne itt is mindenen 4es szorzó lenne ahogy a fizetés is annyival több kb.
Pont ez a lényeg, hogy otthon a szinte nyugati árakat kell megfizetned sokkal kevesebb fizetésből, az árszinvonal sok minden téren elérte a nyugatot a bérszinvonal meg sehol nincs ahhoz képest.
Egy adott termék ára (pláne az eu-n belüli összehasonlításnál) nem a kifizethetőségen alapszik, ha a fizetésekhez nézzük akkor sokkal olcsóbbnak kellene otthon lennie a dolgoknak vagy itt drágábbnak.

Mondjuk most aug1-gyel komoly drágulás vette kezdetét, a korábbin túl most elég sok dolog ára kb 15-20%-kot tovább drágult (múlt héten ami 2 euro volt most 2.29 pl).
davemayer
S lőn világosság!

Már csak azt nem értem, hogy miért vagy fideszes.
Amadeus
Igen, mert előtte ez nem így volt, ők alakították így... ez ugyanaz, mint az egészsegügy kérdése.
davemayer
És szerinted pozitív irányba lökték 12 év 2/3-al? Őszintén !
Fire Binotto!
Őszintén : igen. Látható, szignifikáns módon? Nem. Érdemes ezert csak és kizárólag (!) őket hibáztatni? Nem. Hibásak ők is? Igen.

És a kedvencetek: más jobban csinálta volna a magyar politikában? Nem. Lehetett volna jobban? Igen. Más elérhette volna a 12 év alatt azt a szignifikáns változást amit elvárnátok? Nem, nem is hagynák.
davemayer
Én nem várok el szignifikáns változást de lassan elmondható, hogy 12 éve jobban éltünk mint most. Ami nálam nem pozitív hanem inkább negatív.

Ezek a mi lett volna ha beszédek engem meg nem hatnak meg. Én annyit látok, hogy 12 év alatt rengeteg helyen rontottak és gőgösen basszák el a jövőnket, úgy, hogy olyan felhatalmazást kaptak amivel bőven megtudnának élni, úgyis, hogy emellett nem züllesztik le az oktatást , EÜ-ben kicsit nagyobb rendet raknának, mondjuk igyekeznének az év egyik legnagyobb problémáját megoldani, ahelyett, hogy Tusvanyoson naciznak ( aszály).
De tudom biztos sokat várok megugorhatatlan dolog, hogy ne a zullesztes menjen, meg a penzherdálás.
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 556 — Lájkold a zsűrit!
davemayer
nagylaza, főpohárnok
2026-30
A kegjobb mindig a következő.
kittli
Ez olyan mint a QB class?

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 350 — Steelers fan
davemayer
nagylaza, főpohárnok
2026-30
A kegjobb mindig a következő.
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 490 — Слава Україні! Героям слава!
Nahat, a hasnehez bekepingvin kulfoldon is hulye. Nyugatellenesseg felhanytorgatasa nyugaton, a bevandorlas meg egy bevandorlok alkotta orszagban.

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
Megvan annak a diszkrét bája hogy az a kormány nyer, amelyik ezidő alatt tolt pl. Egy hosszú bájtok éjszakáját és a 2 arca az időszaknak Josip Tót és Kaya Ibrahim.
empty taxi
Nagylaza, erről beszéltem.
MC12
Amúgy Kaya Ibrahim és Josip Tot a korábbi évek sztorija, csak már a Fidesz idején bukott ki. (Schlecht Csaba, az egyik főszereplő nemrég halt meg.) Nekem nagyon sok bajom volt azzal az 1998-2002 közötti időszakkal, de a mostanival összehasonlítva ég és föld. Martonyi, Chikán, Pokorni, Rockenbaeur: emberi arcok is bekerülhettek a kormányba. Volt pl. környezetvédelmi (+ oktatási és egészségügyi) minisztérium. Ki a franc gondolta volna, hogy még ezt is értékelni kell?

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 814
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
davemayer

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 491
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
davemayer
Szerintem nem hiba ha válaszol valaki.

Sokan emlegetik ezt az időszakot, nyilván inkább a konzervatívabb szavazók.
Tény, hogy ennél a mostani 12 évnél sokkal jobb volt és tényleg nehéz találni olyan 4 évet, ahol nem lehet több dologba belekötni.
Lehet persze sok hibát felhozni, de sajnos melyik időszakban nem...
Klaci79
Nincs jó válasz, ezért nem jó válaszolni, ahogy mc is írta.
davemayer
ettől még véleménye lehet bárkinek, ahogy ellenvéleménye is....neki az volt a legjobb, másnak más...na bum 😊
több mint 2 éve
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
davemayer

Tény, hogy ennél a mostani 12 évnél sokkal jobb volt és tényleg nehéz találni olyan 4 évet, ahol nem lehet több dologba belekötni.
Klaci79
Nincs jó válasz, ezért nem jó válaszolni, ahogy mc is írta.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 992 — Bla, bla, bla
OV m1 live in the USA!!!!!!!!!
NOW
nagir
Opálos lett a szemem...Szvsz OV megválasszák Texasban legközelebb!

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 491
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
davemayer

több mint 2 éve
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 505
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
Megvan annak a diszkrét bája hogy az a kormány nyer, amelyik ezidő alatt tolt pl. Egy hosszú bájtok éjszakáját és a 2 arca az időszaknak Josip Tót és Kaya Ibrahim.
empty taxi
Nagylaza, erről beszéltem.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 599 — Így remélem megfelelek nektek.....
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman
empty taxi
Akkor tudod milyen a többi 😛 🥴😏
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 556 — Lájkold a zsűrit!
davemayer
nagylaza, főpohárnok
1998-2002
Kampman

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
davemayer
nagylaza, főpohárnok
Rossz kérdés. Melyik volt a legkevésbé kártékonyabb, legkevésbé rosszabb ilyesmi. De a “legjobb” és a “magyar kormány” nem fér meg egy mondatban 😊) (a fos-t szereted jobban, vagy a szilárd kakàt vagy amelyik ilyen laza, rostos állagú? ) Egyébként ez hit és pártállás vita, bármelyik kormányról hozok 3 pozitív meg 3 negatív argumentunot.
MC12
És szerinted? Melyik volt a legkevésbé fos/kártékony/ocsmány/tolvajgeci/lepra/borzalmas/undorító/visszataszító/hányás/ótvar/gusztustalan?
nagylaza, főpohárnok
Az a baj, hogy szinte mindegyik állításodra másik kormányt mondanék 😊 és meg azzal is lehetne vitatkozni.
MC12
Semmit nem állítottam, hanem kérdeztem, alkalmazkodva a megjegyzésedhez. Nem külön kategóriákat soroltam fel, hanem ugyanabba a fogalomkörbe tartozó szinonimákat. Nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult.