NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Baltimore Ravens - New England Patriots
55
8
2:20, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
A szegedi vonal hasonlóképpen tréfás két hónapig.A momentum plakát kampányt indít, amiben többek között felhívják a figyelmet a rekord magas inflációra….MÁV-val hozták nekik az információt, vagy mi?
Micsoda ütemérzék.
MC12
BTW MÁV. Vicces lesz jövőhéttől a Budapest-Győr vonalon a vasút(nem)közlekedés Biatorbágy és Tatabánya között.
Mikey
több mint 2 éve
A mai PMFC meccs előtt mihazánkos fiatal aktivisták osztogattak szórólapokat a sorbanálló közönségnek.Ők vitték be a Pécs-táborba a kelta keresztet? Vagy az egy külön szkinhed csapat?
Az egyik oldal az 1986-os és 2022-es francia válogatottról mutatott egy képet, "mi nem ezt akarjuk" felirattal, a másik oldalon pedig követeléseket fogalmaztak meg (ne kapjon TAO pénzt olyan klub, aki külföldiekkel tömi a csapatát, ezzel még kb. egyet is tudnék érteni), illetve kinyilvánították, hogy ők megvédik a magyar sportolók munkáját meg jogait a migránsoktól.
Amikor a vállaltan legpopulistább ellenzéki pártnak is annyi esze van, hogy az egyik legprivilegizáltabb társadalmi csoport (magyar sportolók) sajnáltatásával szándékozik olcsó népszerűséget szerezni, akkor tényleg felmerül az emberben néhány gondolat.
Kampman
több mint 2 éve
A mai PMFC meccs előtt mihazánkos fiatal aktivisták osztogattak szórólapokat a sorbanálló közönségnek.Mi hazánk és az ellenzék, engem itt elveszettél.
Az egyik oldal az 1986-os és 2022-es francia válogatottról mutatott egy képet, "mi nem ezt akarjuk" felirattal, a másik oldalon pedig követeléseket fogalmaztak meg (ne kapjon TAO pénzt olyan klub, aki külföldiekkel tömi a csapatát, ezzel még kb. egyet is tudnék érteni), illetve kinyilvánították, hogy ők megvédik a magyar sportolók munkáját meg jogait a migránsoktól.
Amikor a vállaltan legpopulistább ellenzéki pártnak is annyi esze van, hogy az egyik legprivilegizáltabb társadalmi csoport (magyar sportolók) sajnáltatásával szándékozik olcsó népszerűséget szerezni, akkor tényleg felmerül az emberben néhány gondolat.
Kampman
Leszoltak fentről hogy ezt ti lovagoljátok már meg. Kosz.
több mint 2 éve
A mai PMFC meccs előtt mihazánkos fiatal aktivisták osztogattak szórólapokat a sorbanálló közönségnek. Az egyik oldal az 1986-os és 2022-es francia válogatottról mutatott egy képet, "mi nem ezt akarjuk" felirattal, a másik oldalon pedig követeléseket fogalmaztak meg (ne kapjon TAO pénzt olyan klub, aki külföldiekkel tömi a csapatát, ezzel még kb. egyet is tudnék érteni), illetve kinyilvánították, hogy ők megvédik a magyar sportolók munkáját meg jogait a migránsoktól.
Szerkesztette: Kampman
több mint 2 éve
A momentum plakát kampányt indít, amiben többek között felhívják a figyelmet a rekord magas inflációra….MÁV-val hozták nekik az információt, vagy mi?
Micsoda ütemérzék.
MC12
BTW MÁV. Vicces lesz jövőhéttől a Budapest-Győr vonalon a vasút(nem)közlekedés Biatorbágy és Tatabánya között.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
A momentum plakát kampányt indít, amiben többek között felhívják a figyelmet a rekord magas inflációra….Remelem a COVIDrol is tájékoztatnak.
Micsoda ütemérzék.
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Pedig most csatlakozott hozzájuk a Rokker Zsolti, csempiöncsipp 😂A momentum plakát kampányt indít, amiben többek között felhívják a figyelmet a rekord magas inflációra….Nagyon remélem, hogy végleg eltűnnek 26-ban.
Micsoda ütemérzék.
MC12
Amadeus von Dollárbaloldal

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
És ez történik, amikor a társadalmi elégedetlenség nem kap politikai támogatást. Kiég.érdekes amúgy mer sokan meg direkt azt kérik hogy a politika maradjon ki az egészből
MC12
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Van kint fiatal ismerősöm, aki folyton várja hogy _valami_ történjen. Ő sem tudja, hogy mi, nem is nagyon tudja megfogalmazni, csak _valami_ legyen. Aztán elmennek a karmelitához, vagy a Fidesz székházhoz, nyomakodnak kicsit a rendőrökkel, de igazából ott se történik semmi…..úgyhogy elmentek inkább piálni meg bulizni tegnap miután nem jutottak fel a karmelitához 😊Megnéztem a Telex videóját a tanártüntetésről, és rettenetesen szomorúnak látom, hogy a tüntetőknek bár objektíven igazuk van, de nem igazán értik, hogy ők csak a hangos kisebbség, hogy ők mennek szembe az autópályán, ahol százezer tanárnak, többmillió szavazónak van valójában igaza a demokrácia logikája szerint, még ha az igazuk finoman szólva is önsorsrontás.Látod, Gyurcsánynak lett igaza.
Tulajdonképpen a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat, majd végül szépen hazabattyognak, és teljességgel nem értik a saját szerepüket, helyzetüket, se a tanárokét, se az országét.
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska
Megunják és hazamennek.
Arra vár az én ifjú ismerősöm is, hogy valaki legyen kedves megmondani , hogy mi a faszt csináljanak. Felmegy ő még 10szer is karmelitához, de miért? És ez a kérdés láthatóan megjelent, hiszen a létszám finoman szólva is töredéke akárcsak a tavalyinak is, úgy, hogy az egyetemeken azért még nem indult be a nagyüzem és fasza idő is volt.
Ez egyébént nem baj, nem az ő dolga kitalálni, hanem fizet erre ugye ellenzéki politikusokat, akik viszont a kötelező Facebook posztoláson túl, sokat nem adnak hozzá a dologhoz.
Ez van, amikor abban bízik az ellenzéki választók egy jelentős része, hogy “valaki” , “mindegyhogyki” “csakneazorbán” jöjjön és csináljon “valamit”. És ez történik, amikor a társadalmi elégedetlenség nem kap politikai támogatást. Kiég.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Megnéztem a Telex videóját a tanártüntetésről, és rettenetesen szomorúnak látom, hogy a tüntetőknek bár objektíven igazuk van, de nem igazán értik, hogy ők csak a hangos kisebbség, hogy ők mennek szembe az autópályán, ahol százezer tanárnak, többmillió szavazónak van valójában igaza a demokrácia logikája szerint, még ha az igazuk finoman szólva is önsorsrontás.Látod, Gyurcsánynak lett igaza.
Tulajdonképpen a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat, majd végül szépen hazabattyognak, és teljességgel nem értik a saját szerepüket, helyzetüket, se a tanárokét, se az országét.
Ez az igazán szomorú.
Őszentsége Sobri Jóska
Megunják és hazamennek.
több mint 2 éve
A momentum plakát kampányt indít, amiben többek között felhívják a figyelmet a rekord magas inflációra….Nagyon remélem, hogy végleg eltűnnek 26-ban.
Micsoda ütemérzék.
MC12
több mint 2 éve
A momentum plakát kampányt indít, amiben többek között felhívják a figyelmet a rekord magas inflációra….Micsoda ütemérzék.
több mint 2 éve
Megnéztem a Telex videóját a tanártüntetésről, és rettenetesen szomorúnak látom, hogy a tüntetőknek bár objektíven igazuk van, de nem igazán értik, hogy ők csak a hangos kisebbség, hogy ők mennek szembe az autópályán, ahol százezer tanárnak, többmillió szavazónak van valójában igaza a demokrácia logikája szerint, még ha az igazuk finoman szólva is önsorsrontás.Tulajdonképpen a többség, a magyar nép ellenében skandálnak, vonulgatnak, fenekednek, kurvaanyáznak, ordibálnak hangzatos, de teljesen súlytalan lózungokat, hiszen legitim a kormányzat, majd végül szépen hazabattyognak, és teljességgel nem értik a saját szerepüket, helyzetüket, se a tanárokét, se az országét.
Ez az igazán szomorú.
több mint 2 éve
Sraccal találkoztam, ő biztosan nem intézett semmit ebben a levélben. Viszont ő legalábbis normális és szerény volt.a kontraszelektált azt is jelenti, hogy olyan kerül pozícióba, aki arra alkalmatlan. felidézném, hogy Szijjártó anno a futsalos csapattársait vitte magával a Külügyminisztériumba és ültette magas pozíciókba. volt akinek diplomája sem volt... ezek után mit lehet várni.Az oké, hogy kontraszelektált, de attól még lehet okos vagy legalábbis tudása meglehet, érted.miért, neked a levélből az jön le, hogy tud? nem hiszem, hogy Szijjártó azzal foglalkozna, hogy leveleket írogat, arra ott vannak a beosztottjai. esetleg lediktálja nekik, hogy mi legyen a levélben. azon meg nem tudom miért kell meglepődni, hogy a minisztériumi dolgozók is ugyanolyan kontraszelektált, nepotizmus által pozícióba került bagázs, mint a NER-ben bárhol máshol.Azért ne mondd már azt nekem, hogy akivel megíratja a levelet az nem tud megfelelő szinten angolul...szerintem ezt a levelet nem Szijjártó írta, hanem valamelyik minisztériumi dolgozó. Szijjártó maximum átnézte, ha egyáltalán, mielőtt aláírta. de az alapján amit hallottam tőle, szerintem Szijjártó sem tud olyan szinten angolul, amely szükséges a megfelelően igényes diplomáciai kommunikációhoz. Orbánnál jobban tud azért.Amúgy nincs akivel átnézesse/megírassa vagy akkora az ego, hogy ő ebben is perfektül stréber?Amadeus von Dollárbaloldalaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
deyell
Az én angolom se tökéletes, talán középszint, de még in is felhúztam a szemöldököm egy-két javított megfogalmazáson...nem olvasta át amit írt?
Lúdas Solymi
deyell
Lúdas Solymi
deyell
Lúdas Solymi
index.hu/belfold/2014/11/20/a_kulugy_protokollreferense_is_szijjarto_futsalos_csapattarsa/
deyell
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
a kontraszelektált azt is jelenti, hogy olyan kerül pozícióba, aki arra alkalmatlan. felidézném, hogy Szijjártó anno a futsalos csapattársait vitte magával a Külügyminisztériumba és ültette magas pozíciókba. volt akinek diplomája sem volt... ezek után mit lehet várni.Az oké, hogy kontraszelektált, de attól még lehet okos vagy legalábbis tudása meglehet, érted.miért, neked a levélből az jön le, hogy tud? nem hiszem, hogy Szijjártó azzal foglalkozna, hogy leveleket írogat, arra ott vannak a beosztottjai. esetleg lediktálja nekik, hogy mi legyen a levélben. azon meg nem tudom miért kell meglepődni, hogy a minisztériumi dolgozók is ugyanolyan kontraszelektált, nepotizmus által pozícióba került bagázs, mint a NER-ben bárhol máshol.Azért ne mondd már azt nekem, hogy akivel megíratja a levelet az nem tud megfelelő szinten angolul...szerintem ezt a levelet nem Szijjártó írta, hanem valamelyik minisztériumi dolgozó. Szijjártó maximum átnézte, ha egyáltalán, mielőtt aláírta. de az alapján amit hallottam tőle, szerintem Szijjártó sem tud olyan szinten angolul, amely szükséges a megfelelően igényes diplomáciai kommunikációhoz. Orbánnál jobban tud azért.Amúgy nincs akivel átnézesse/megírassa vagy akkora az ego, hogy ő ebben is perfektül stréber?Amadeus von Dollárbaloldalaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
deyell
Az én angolom se tökéletes, talán középszint, de még in is felhúztam a szemöldököm egy-két javított megfogalmazáson...nem olvasta át amit írt?
Lúdas Solymi
deyell
Lúdas Solymi
deyell
Lúdas Solymi
index.hu/belfold/2014/11/20/a_kulugy_protokollreferense_is_szijjarto_futsalos_csapattarsa/
buhloone mindstate
több mint 2 éve
Az oké, hogy kontraszelektált, de attól még lehet okos vagy legalábbis tudása meglehet, érted.miért, neked a levélből az jön le, hogy tud? nem hiszem, hogy Szijjártó azzal foglalkozna, hogy leveleket írogat, arra ott vannak a beosztottjai. esetleg lediktálja nekik, hogy mi legyen a levélben. azon meg nem tudom miért kell meglepődni, hogy a minisztériumi dolgozók is ugyanolyan kontraszelektált, nepotizmus által pozícióba került bagázs, mint a NER-ben bárhol máshol.Azért ne mondd már azt nekem, hogy akivel megíratja a levelet az nem tud megfelelő szinten angolul...szerintem ezt a levelet nem Szijjártó írta, hanem valamelyik minisztériumi dolgozó. Szijjártó maximum átnézte, ha egyáltalán, mielőtt aláírta. de az alapján amit hallottam tőle, szerintem Szijjártó sem tud olyan szinten angolul, amely szükséges a megfelelően igényes diplomáciai kommunikációhoz. Orbánnál jobban tud azért.Amúgy nincs akivel átnézesse/megírassa vagy akkora az ego, hogy ő ebben is perfektül stréber?Amadeus von Dollárbaloldalaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
deyell
Lúdas Solymi
deyell
Lúdas Solymi
deyell
több mint 2 éve
miért, neked a levélből az jön le, hogy tud? nem hiszem, hogy Szijjártó azzal foglalkozna, hogy leveleket írogat, arra ott vannak a beosztottjai. esetleg lediktálja nekik, hogy mi legyen a levélben. azon meg nem tudom miért kell meglepődni, hogy a minisztériumi dolgozók is ugyanolyan kontraszelektált, nepotizmus által pozícióba került bagázs, mint a NER-ben bárhol máshol.Azért ne mondd már azt nekem, hogy akivel megíratja a levelet az nem tud megfelelő szinten angolul...szerintem ezt a levelet nem Szijjártó írta, hanem valamelyik minisztériumi dolgozó. Szijjártó maximum átnézte, ha egyáltalán, mielőtt aláírta. de az alapján amit hallottam tőle, szerintem Szijjártó sem tud olyan szinten angolul, amely szükséges a megfelelően igényes diplomáciai kommunikációhoz. Orbánnál jobban tud azért.Amúgy nincs akivel átnézesse/megírassa vagy akkora az ego, hogy ő ebben is perfektül stréber?Amadeus von Dollárbaloldalaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
deyell
Lúdas Solymi
deyell
Lúdas Solymi
buhloone mindstate
több mint 2 éve
Azért ne mondd már azt nekem, hogy akivel megíratja a levelet az nem tud megfelelő szinten angolul...szerintem ezt a levelet nem Szijjártó írta, hanem valamelyik minisztériumi dolgozó. Szijjártó maximum átnézte, ha egyáltalán, mielőtt aláírta. de az alapján amit hallottam tőle, szerintem Szijjártó sem tud olyan szinten angolul, amely szükséges a megfelelően igényes diplomáciai kommunikációhoz. Orbánnál jobban tud azért.Amúgy nincs akivel átnézesse/megírassa vagy akkora az ego, hogy ő ebben is perfektül stréber?Amadeus von Dollárbaloldalaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
deyell
Lúdas Solymi
deyell
több mint 2 éve
szerintem ezt a levelet nem Szijjártó írta, hanem valamelyik minisztériumi dolgozó. Szijjártó maximum átnézte, ha egyáltalán, mielőtt aláírta. de az alapján amit hallottam tőle, szerintem Szijjártó sem tud olyan szinten angolul, amely szükséges a megfelelően igényes diplomáciai kommunikációhoz. Orbánnál jobban tud azért.Amúgy nincs akivel átnézesse/megírassa vagy akkora az ego, hogy ő ebben is perfektül stréber?Amadeus von Dollárbaloldalaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
deyell
Lúdas Solymi
buhloone mindstate
több mint 2 éve
Amúgy nincs akivel átnézesse/megírassa vagy akkora az ego, hogy ő ebben is perfektül stréber?Amadeus von Dollárbaloldalaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
deyell
több mint 2 éve
www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=769IMG_0074.jpegaz a vicc, hogy a ChatGPT ezt sokkal jobban megírta volna. mind az eredetinél, mind a javítottnál
buhloone mindstate
több mint 2 éve
Csak remélni merem, hogy Asztrik atyához nem lyukas zokniban ment.Bassza meg, kitöltök a héten egy lottót 😆😆😆Szerintem ez túlmutat a rosszon és unalmason. Ahogy alákérdeznek Dézsivel kapcsolatban vagy az a kérdés hogy “2019-Ben egy magánéletével kapcsolatos botrányba bukott bele. Mi volt ennek a tanulsága?”Nem gondoltam volna, hogy az index-nèl meleg szarig benyalósabban tud manapság interjú készülni az online térben de amit a 24.hu (!!) művelt a Borkaival (!!!) arra még a magyar nemzet is elismerően csettintene.Azt hittem, hogy túlzol. De nem. Valójában nem is csak benyalós, hanem egész egyszerűen: unalmas és szar. (Megértem, ha valakinek a többedik Borkai-interjú - különösképpen a Partizán - után nem jutnak eszébe eredeti kérdések. Akkor viszont nem kell interjút készíteni.)
MC12
nagylaza, főpohárnok
Ezek nem, hogy nem rossz kérdések - hanem ellenkezőleg, tanítják politikai kommunikációban, hogy ilyen interjúkban, ilyen kérdésekkel kell újrapozícionàlni, újraépíteni egy bukott politikust. Már várom a feleség interjúját, amiben elmondja, hogy a közös ima és egy kis faluban élő, öreg pap tanácsaival újították meg házasságukat, ami erősebb mint valaha.
Csakhát ezt nem újságírásnak hívják, pláne nem olyannak aminek a 24 szereti beállítani magát. Ez tőrőlmetszett személyes propaganda.
MC12
“Borkai Zsolt politikus feleségével, Borkainé Havassy Myrtillel a Heti Napló stábja készített exkluzív interjút. A beszélgetésből kiderült, hogy mit érzett az egykori győri polgármester szexbotránya után, valamint az is, hogy mindezek ellenére hogyan sikerült megmenteni a házasságukat…..
Beszélt arról is, hogy egy darabig azt érezte, gyűlöli a férjét, és el is akarta hagyni őt. Azonban mind a ketten meg akarták menteni házasságukat, ezért a botrány kirobbanása után nem sokkal felkeresték Várszegi Asztrik egykori pannonhalmi főapátot, hogy segítsen nekik…..”
(Jó, Asztrik atya nem kis falusi pap, de ennyi belefér 😊 )
MC12
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Államtitkári szinten emlékszem olyanra, hogy egy államtitkár (hazai) mindnekinek odaírta, hogy “Dear …” teljesen mindegy, hogy csupán egyszer kezet fogtak valami távol-keleti csimbummcirkusz megnyitóján egy random ‘sztán államtitkáràval vagy a minisztert képviselte Washingtonban 😊 az esemény után már íratta is a levelet, hogy mekkora öröm volt találkozni, és reméli, hogy a közös dolgok így megy úgy. Mondjuk még most is nagykövet szóval nem rossz taktika.. 😊Ha nem is olyan a a viszony akkor is igy kell. Nagyon durván jönne ki ha SzP vmeik EU-s külügyminiszternek akivel már találkozott élőben így ír a másiknak meg nem. Nem számít h valójában milyen a viszony, protokoll szempontjából elképesztő udvariatlan lenne ezt elhagyni.és olyan közöttük az emberi viszony? (nem kötözködés: szűk egy éve külmin, találkozhattak párszor, a téma az volt, hogy nem járulunk hozzá a NATO-tagságukhoz)Ezt nem tudjuk. Tippre simán lehet. Ezen a szinten legtöbbször el tudják azért választani az emberi szimpátiát a politikától.
Teabee
De az eu-külügyminiszterek között ez - a külön megszólitás - azért bevett a levelezésben (legalábbis emlékeim szerint, aztán csebi megcáfol, ha nincs így 😊 ), végülis havonta / néha sűrűbben / napokra “összezárva” együtt vannak, esznek isznak, szükségszerűen emberként is megnyilvánulnak, kialakulnak kapcsolatok ilyesmi.
És ez fordítva is igaz, Novák meg Meloni _tényleg_ nagyon jóban vannak magánemberként, bőven azelőttről, mielőtt bármelyik a jelenlegi pozíciójába került volna - aztán ennek a nagypolitikában mégsincs, mégsem lett különösebb hatása.
MC12
csebi
több mint 2 éve
Várjál, asszem félreértettem valamit. csebi kommentje alapján azt hittem, hogy Billström (vagy a sleppje) rakta fel a képet 😊
több mint 2 éve
Ha nem is olyan a a viszony akkor is igy kell. Nagyon durván jönne ki ha SzP vmeik EU-s külügyminiszternek akivel már találkozott élőben így ír a másiknak meg nem. Nem számít h valójában milyen a viszony, protokoll szempontjából elképesztő udvariatlan lenne ezt elhagyni.és olyan közöttük az emberi viszony? (nem kötözködés: szűk egy éve külmin, találkozhattak párszor, a téma az volt, hogy nem járulunk hozzá a NATO-tagságukhoz)Ezt nem tudjuk. Tippre simán lehet. Ezen a szinten legtöbbször el tudják azért választani az emberi szimpátiát a politikától.
Teabee
De az eu-külügyminiszterek között ez - a külön megszólitás - azért bevett a levelezésben (legalábbis emlékeim szerint, aztán csebi megcáfol, ha nincs így 😊 ), végülis havonta / néha sűrűbben / napokra “összezárva” együtt vannak, esznek isznak, szükségszerűen emberként is megnyilvánulnak, kialakulnak kapcsolatok ilyesmi.
És ez fordítva is igaz, Novák meg Meloni _tényleg_ nagyon jóban vannak magánemberként, bőven azelőttről, mielőtt bármelyik a jelenlegi pozíciójába került volna - aztán ennek a nagypolitikában mégsincs, mégsem lett különösebb hatása.
MC12