Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Még sztem senki se tudja mi lesz.Az 1m3 után fizeted a magasabbat az tuti, de ha nyáron csak a melegvíz miatt használok 20 m3-t akkor az a feletti 124 jóváíródik?index.hu/belfold/2022/07/16/magyar-kozlony-energia-veszelyhelyzet-hatarozat-operativ-torzs/a cikkben lévő szöveg alapján még mindig nem tiszta hogy ha én 145 m3 gázt fogyasztok decemberben akkor 145 v 1 m3 gázt fizetek piaci áron
Es hol vannak a reszletek?
Mi az atlag es hogyan szampoljuk
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
Tactful Cactus
Szondaztatjak a kozvelemenyt aztan vmit osszetakolnak amit 5x modositanak majd.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Persze, beszéltünk már róla, a szituációt az fogja eldönteni amikor a főbérlő kinyögi hogy mit szeretne, és hogyan. Ha ezt összehasonlítva találunk jobbat akkor megyünk együtt, ha nem akkor vszinű maradunk mert a ház kifogástalan, a környék meg szuper.Ezt mondjuk megértem, viszont itt jön a hátulütője a külföldi munkának, ahol a magyarországi bérhez képest jól keresel, ottani viszonylatban meg így se túl sok.Pont hogy most lenne a legrosszabb váltanom, hiszen lehetetlen megjósolni mi lesz. A 800+ rezsi az kb minden költséget figyelembe véve lenne 1400-1500, az 1-1.5 évvel ezelőtti 1000-1100 helyett. Ez rohadt sok, konkrétan majdnem a minimálbér, szerencsére nem keresek rosszul de kb nem is tudnék félretenni ha ezt meglépném. Ha jó a közösség és a ház is, nem éri meg jelenleg külön költözni.Szobának valóban sok az 1100 EUR, de ha egy studiot ki tudsz venni 800 + rezsiért, akkor menj oda.Aha, szerinted."Magyarországon nem keresnek az emberek 6 ezer eurot, igy nem tudjak ennek az egyhatodat kifizetni az energiaert, ezert van szukseg nalunk rezsicsokkentesre"Masrészt az àtlag nyugati nem fizet havi 1000 eurot rezsire…(még most sem)
Csak azt hagyta ki, hogy evente nem keresnek 6000 eurot a magyarok, nem havonta 😀
De amugy ennel nagyobb beismeres nem is kell: itthon nincs annyi penz mint nyugaton, erjuk be azzal ami van.
Mindezt 12 ev hanyatlo nyugatozas meg Brusszelezes utan 😀
Borbinho
Janek
Én költök lakhatásra 700 eurót havonta (+ pár kisebb tétel), úgy hogy ez egy szoba egy nagyon jó környéken egy nagy családi házban. És volt akkora szerencsém hogy az én díjamba be van építve a rezsi, anno így állapodtunk meg.
A főbérlő nagyon szívja a fogát, mert most gyakorlatilag a profitja 80%-át bukja az 1-1.5 éves állapothoz képest, 4x árat fizet az energiáért, és nem tegnap óta.
A másik szerencsém hogy a szabály szerint nem emelhet csak egy évben egyszer és akkor sem haladhatja meg a 20%-ot. Nagyon kedvel minket, de már láttam rajta hogy azon agyal hogy nem hosszabbítunk februárban és inkább keres újakat akikkel úgy állapodik meg hogy a rezsit a lakó fizesse. Ezelőtt neki ez kis pluszt jelentett (direkt felül lett lőve a rezsi része a díjnak), most meg hatalmas minuszt.
Nem fogok örülni ha költöznöm kell, lehet megállapodunk majd de mindenesetre ha most kellene fizetnem ami rám esne akkor a kb 500as lakbér mellett fizethetnék csak az áramra a 100 euro helyett 400-at( ezt szorozd meg 3mal, az ennek a családi háznak a havi számlája!). Összeszámolva a mostani 700 helyett fizetnem kellene mindennel együtt minimum 1100at, egy szobáért!
Na ekkora a szopás.
Összehasonlítasként egy studiot most úgy hirdetnek hogy 800 plusz rezsi.
davemayer
Én Prágában egy lakásra fizettem eddig 23-24k CZK-t (350-400k huf), most rádobtak 4k-t, így fizetek 27k-t.
Jövőre költözök kisebbe én is, mert ez így sok, fizetésem jó részét elviszi.
Minél hamarabb lépsz annál jobb, mert a fene tudja, hogy mi jön és akkor már jobb, ha van kész terved.
Lúdas Solymi
davemayer
Neked kell tudni felmérni, hogy mi mennyit ér, meddig tudod húzni a nadrágszíjat és milyen lehetőségeid vannak.
Ha elmondásod szerint a tulaj szeretne változtatni, akkor én a lakótársakkal már elkezdenék beszélni a különböző opciókról, hogyha oda kerül a sor, akkor gyorsan tudjatok dönteni.
Bár nem valószínű, hogy találhattok jobbat, ha jól tudom Hollandiában szabályozva van, hogy mennyit kérhetnek el a főbérlők, szóval túl nagy difi nem biztos, hogy lesz.
A társakat is azért kérdezném meg, mert akkor legalább látnád, hogy ki mit tervez és ne az legyen, hogy hoppon maradsz és egyedül kelljen mozdulnod.
Az is tény, hogy nem tudni mi jön, de az biztos, hogy a háborúnak ebben az évben nem lesz vége és az energiaválság ki fog tartani 1-2 évig minimum, legalábbis addig, amíg az EU nem tud MINDENKI számára megfelelő gázellátást biztosítani.
Ez persze simán jelent továbbra is magasabb árakat, de nem feltétlenül ekkorát.
Meg én a helyedben utánanéznék, hogy milyen szociális juttatásokat vehetsz igénybe, mert lehet h van/lesz valami a számodra is, csak nem tudsz róla.
Nekem mákom van, mert itteni fizetést kapok és lakásra is kaptam plusz lóvét, viszont jövőre az elfogy és itt is lakásválság van.
Elméletileg dolgozik rajta a cseh kormány, de nem tudom mi lesz.
Mondjuk nekem ez se jelent tragédiát, hisz tudok menni 45-50nm-re és kintebb is, ha az lesz megint olyan 20-23k czk körül. A mostanit is azért vettem ki, mert jó áron volt a covid miatt.
Plusz ha veszek Bp-n lakást és kiadom, akkor még az a pénz is felszabadul, amit eddig félrepakoltam.
Lúdas Solymi
Szociális juttatásra a fizum miatt esèlyem sincs, adóvisszatérítést sem kaptam. Lesz valami bruttó 400 euros egyszeri állami támogatás, de a munkahelyen azt mondták hogy a mi ágazatunk nem kap, nem mindenkinek jár (ennek majd ha lesz hivatalos álláspont akkor utána nézek azért - itt is fejvakarás van még minden ilyennel kapcsolatban).
Nekem így is megéri itt lenni, otthon már rég az utcán lennék havi nettó 200 ezerből pesten. Itt meg már több mint az 5x-ét keresem, úgyh én nem panaszkodom, ezt is csak azért írtam le hogy lássátok.
Alapvetően igaz, hogy itt az életszínvonal miatt maximum az a problémája az embereknek hogy kevesebbet/semmit sem tudnak megtakarítani, akik bajban vannak azok a minimálbér környékén keresők (1600 euro), abból ezt nem fizeted ki, ki kell költözni. Van pár ismerősöm aki így agency-s tömegszállásra kényszerült, és azért is fizet 500 eurót (csak abban már a rezsi is benne van) - cserébe 5en 6an vannak egy házban, ketten 1 szobában...
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Tactful Cactus
14 166
Az 1m3 után fizeted a magasabbat az tuti, de ha nyáron csak a melegvíz miatt használok 20 m3-t akkor az a feletti 124 jóváíródik?index.hu/belfold/2022/07/16/magyar-kozlony-energia-veszelyhelyzet-hatarozat-operativ-torzs/a cikkben lévő szöveg alapján még mindig nem tiszta hogy ha én 145 m3 gázt fogyasztok decemberben akkor 145 v 1 m3 gázt fizetek piaci áron
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 107
Ezt mondjuk megértem, viszont itt jön a hátulütője a külföldi munkának, ahol a magyarországi bérhez képest jól keresel, ottani viszonylatban meg így se túl sok.Pont hogy most lenne a legrosszabb váltanom, hiszen lehetetlen megjósolni mi lesz. A 800+ rezsi az kb minden költséget figyelembe véve lenne 1400-1500, az 1-1.5 évvel ezelőtti 1000-1100 helyett. Ez rohadt sok, konkrétan majdnem a minimálbér, szerencsére nem keresek rosszul de kb nem is tudnék félretenni ha ezt meglépném. Ha jó a közösség és a ház is, nem éri meg jelenleg külön költözni.Szobának valóban sok az 1100 EUR, de ha egy studiot ki tudsz venni 800 + rezsiért, akkor menj oda.Aha, szerinted."Magyarországon nem keresnek az emberek 6 ezer eurot, igy nem tudjak ennek az egyhatodat kifizetni az energiaert, ezert van szukseg nalunk rezsicsokkentesre"Masrészt az àtlag nyugati nem fizet havi 1000 eurot rezsire…(még most sem)
Csak azt hagyta ki, hogy evente nem keresnek 6000 eurot a magyarok, nem havonta 😀
De amugy ennel nagyobb beismeres nem is kell: itthon nincs annyi penz mint nyugaton, erjuk be azzal ami van.
Borbinho
Janek
Én költök lakhatásra 700 eurót havonta (+ pár kisebb tétel), úgy hogy ez egy szoba egy nagyon jó környéken egy nagy családi házban. És volt akkora szerencsém hogy az én díjamba be van építve a rezsi, anno így állapodtunk meg.
A főbérlő nagyon szívja a fogát, mert most gyakorlatilag a profitja 80%-át bukja az 1-1.5 éves állapothoz képest, 4x árat fizet az energiáért, és nem tegnap óta.
A másik szerencsém hogy a szabály szerint nem emelhet csak egy évben egyszer és akkor sem haladhatja meg a 20%-ot. Nagyon kedvel minket, de már láttam rajta hogy azon agyal hogy nem hosszabbítunk februárban és inkább keres újakat akikkel úgy állapodik meg hogy a rezsit a lakó fizesse. Ezelőtt neki ez kis pluszt jelentett (direkt felül lett lőve a rezsi része a díjnak), most meg hatalmas minuszt.
Nem fogok örülni ha költöznöm kell, lehet megállapodunk majd de mindenesetre ha most kellene fizetnem ami rám esne akkor a kb 500as lakbér mellett fizethetnék csak az áramra a 100 euro helyett 400-at( ezt szorozd meg 3mal, az ennek a családi háznak a havi számlája!). Összeszámolva a mostani 700 helyett fizetnem kellene mindennel együtt minimum 1100at, egy szobáért!
Na ekkora a szopás.
davemayer
Én Prágában egy lakásra fizettem eddig 23-24k CZK-t (350-400k huf), most rádobtak 4k-t, így fizetek 27k-t.
Minél hamarabb lépsz annál jobb, mert a fene tudja, hogy mi jön és akkor már jobb, ha van kész terved.
Lúdas Solymi
davemayer
Neked kell tudni felmérni, hogy mi mennyit ér, meddig tudod húzni a nadrágszíjat és milyen lehetőségeid vannak.
Ha elmondásod szerint a tulaj szeretne változtatni, akkor én a lakótársakkal már elkezdenék beszélni a különböző opciókról, hogyha oda kerül a sor, akkor gyorsan tudjatok dönteni.
Bár nem valószínű, hogy találhattok jobbat, ha jól tudom Hollandiában szabályozva van, hogy mennyit kérhetnek el a főbérlők, szóval túl nagy difi nem biztos, hogy lesz.
A társakat is azért kérdezném meg, mert akkor legalább látnád, hogy ki mit tervez és ne az legyen, hogy hoppon maradsz és egyedül kelljen mozdulnod.
Az is tény, hogy nem tudni mi jön, de az biztos, hogy a háborúnak ebben az évben nem lesz vége és az energiaválság ki fog tartani 1-2 évig minimum, legalábbis addig, amíg az EU nem tud MINDENKI számára megfelelő gázellátást biztosítani.
Ez persze simán jelent továbbra is magasabb árakat, de nem feltétlenül ekkorát.
Meg én a helyedben utánanéznék, hogy milyen szociális juttatásokat vehetsz igénybe, mert lehet h van/lesz valami a számodra is, csak nem tudsz róla.
Nekem mákom van, mert itteni fizetést kapok és lakásra is kaptam plusz lóvét, viszont jövőre az elfogy és itt is lakásválság van.
Elméletileg dolgozik rajta a cseh kormány, de nem tudom mi lesz.
Mondjuk nekem ez se jelent tragédiát, hisz tudok menni 45-50nm-re és kintebb is, ha az lesz megint olyan 20-23k czk körül. A mostanit is azért vettem ki, mert jó áron volt a covid miatt.
Plusz ha veszek Bp-n lakást és kiadom, akkor még az a pénz is felszabadul, amit eddig félrepakoltam.
több mint 2 éve
Pont hogy most lenne a legrosszabb váltanom, hiszen lehetetlen megjósolni mi lesz. A 800+ rezsi az kb minden költséget figyelembe véve lenne 1400-1500, az 1-1.5 évvel ezelőtti 1000-1100 helyett. Ez rohadt sok, konkrétan majdnem a minimálbér, szerencsére nem keresek rosszul de kb nem is tudnék félretenni ha ezt meglépném. Ha jó a közösség és a ház is, nem éri meg jelenleg külön költözni.Szobának valóban sok az 1100 EUR, de ha egy studiot ki tudsz venni 800 + rezsiért, akkor menj oda.Aha, szerinted."Magyarországon nem keresnek az emberek 6 ezer eurot, igy nem tudjak ennek az egyhatodat kifizetni az energiaert, ezert van szukseg nalunk rezsicsokkentesre"Masrészt az àtlag nyugati nem fizet havi 1000 eurot rezsire…(még most sem)
Borbinho
Janek
Na ekkora a szopás.
davemayer
Lúdas Solymi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
index.hu/belfold/2022/07/16/magyar-kozlony-energia-veszelyhelyzet-hatarozat-operativ-torzs/a cikkben lévő szöveg alapján még mindig nem tiszta hogy ha én 145 m3 gázt fogyasztok decemberben akkor 145 v 1 m3 gázt fizetek piaci áron
YoungZeeZee
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 647
index.hu/belfold/2022/07/16/magyar-kozlony-energia-veszelyhelyzet-hatarozat-operativ-torzs/Es hol vannak a reszletek?
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 107
Szobának valóban sok az 1100 EUR, de ha egy studiot ki tudsz venni 800 + rezsiért, akkor menj oda.Aha, szerinted."Magyarországon nem keresnek az emberek 6 ezer eurot, igy nem tudjak ennek az egyhatodat kifizetni az energiaert, ezert van szukseg nalunk rezsicsokkentesre"Masrészt az àtlag nyugati nem fizet havi 1000 eurot rezsire…(még most sem)
Borbinho
Janek
Na ekkora a szopás.
davemayer
több mint 2 éve
Na, Holoda Attila szerint is így van:Gondolkoztam Szilárd számain.Gyaníthatóan ez megint a fagyi visszanyal esete. Volt időszak, amikor - a hírek és az ellenzék szerint - a piaci árnál többet fizettünk az energiáért. Ezért valószínű, hogy a kormány a rezsicsökkentés bejelentésekor meglévő árakat vette alapul. Mégis vicces lett volna, ha a számláról kiderül, hogy a rezsicsökkentés jegyében többet fizetünk, mint indokolt lenne. Aztán, amikor valóban durván drágult az energia, átlátszó lett volna váltani. Így viszont abból lesz konfliktus, hogy az "átlagon felül fogyasztók" olyan számlát kapnak majd, ami többszöröse az eddig feltüntetett megtakarításnak.
Ha igazak lennének, akkor a szolgáltatón keresztül a fidesz nem hagyott volna ki akkora ziccert, hogy csak sz...s pár ezer forintos megtakarítást írt volna a számlára.
2013 óta 150 ezer forint.
Sokkal jobban hangzik a 2013 óta 1 millió...
kittli
Nekem legalábbis ez a magyarázatom. Ha hülyeséget írtam, valaki majd kijavít.
nagylaza, főpohárnok
Holoda Attila energetikai szakértőnek, a második Orbán-kormány egykori energiaügyi helyettes államtitkárának az volt a megfejtése, hogy a rezsiszámlákon nem a piaci árhoz viszonyított árat tüntetik fel „rezsicsökkentés nélkül” címszóval, hanem a rezsicsökkentés előtti árhoz viszonyítanak.
(…) Holoda Attila szerint egyébként a rezsicsökkentésről szóló tájékoztatás azért volt nagy becsapás, mert akadt egy olyan időszak, amikor a piaci ár alacsonyabb volt, mint a rezsicsökkentett, ám ezt jól elfedte akkoriban, hogy a számlákon továbbra is a rezsicsökkentés előtti árhoz képest kellett feltüntetniük a szolgáltatóknak a megtakarítást. Holott egy időszakban éppen nem megtakarítás jelentkezett, hanem többletfizetés a piaci árhoz képest.
24.hu/fn/gazdasag/2022/07/16/rezsicsokkentes-rezsi-aramszama-gazszamla-ar-dij-megtakaritas/
több mint 2 éve
Nem sokra megy vele, amilyen emberhiány van. Meg aztán a többségük emeléssel, fegyverpénzzel együtt is utálja, mint a szart.telex.hu/belfold/2022/07/15/ujabb-ketlepcsos-beremelest-kapnak-a-rendorok-es-a-katonak-megvan-a-hatarvadaszok-bereMozgalmas időkre számít a kisgömböc, emiatt meg kell fizetni az erőszakszervezetes jóembereket.
warr_b
ender1112
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Nyilván nem irreálisak az összegek. És sose lesz ideális időpont ezt lekommunikálni. De pont ezen a héten sikerült. Le kellett volna zavarni a parlamenti képviselőkkel egy körben, de Viktor azzal akart vicceskedni, hogy kivárta a sorát.Arra gobdoltam h nem ördögtől való az ha négy évente emelnek a kormánytagok fizuján. Ez számomra belefér papíron.Engem aztán hidegen hagy, hogy mennyi a miniszterek fizetése, de azt a mondatodat nem nagyon értem, hogy egy miniszteri fizetésemelésnek "ideje lenne". Főleg azzal indokolva, hogy más országok vezető politikusainak is emelkedett a fizetése. És akkor mivan? Bérfeszültség keletkezik, és kimennek a magyar miniszterek német miniszternek? 😀Akkor itt a hasonló kommentekre:Mondjuk az időzítés a saját és a miniszterei fizetésemeléséhez cinikusabb nem is lehetne.telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
Ütemérzék. Rezsire kellett.
csipkelli
Nemzetes és vitézlő csebi
Mikey
Azt írtam h nem ördögtől való gondolat. Sztem meg kellett volna lepni már tavaly mondjuk csak hat választás jött. Nem jó az időzítés vagy olyan szempontból jó h el fog tűnni a süllyesztőben ez a hír.
De azért ennek költségvetési hatása minimális.
Szóval nálam ott áll meg a sztori, hogy a miniszter az alapvetően egy politikus. Manapság meg aztán tulajdonképpen csak politikus. A politikusi fizetés meg nem egy munkaerőpiaci sztori. Nincs magas vagy alacsony fizetés. A fizetés annyi, amennyit politikailag elbír a helyzet. Ezért az "ideje lenne"-at is csak úgy tudom értelmezni, hogy időszak eleje van, ilyenkor lehet megúszni politikai károk nélkül az ilyesmit, mert mire jönnek a következő választások, a pógár elfelejti. Ha nem erre gondoltál, akkor nem tudom, hogy mire.
peterk2005 udvari bolond
Nyilván amilyen cinikus mondatok voltak mostanában amiatt elég kétszínű a történet, de nekem elviekben nincsen gondom azzal h mennyit kapnak. Azért még otthon a top menedzserek is jóval többet keresnek ennél.
több mint 2 éve
Aha, szerinted."Magyarországon nem keresnek az emberek 6 ezer eurot, igy nem tudjak ennek az egyhatodat kifizetni az energiaert, ezert van szukseg nalunk rezsicsokkentesre"Masrészt az àtlag nyugati nem fizet havi 1000 eurot rezsire…(még most sem)
Borbinho
Janek
Na ekkora a szopás.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Arra gobdoltam h nem ördögtől való az ha négy évente emelnek a kormánytagok fizuján. Ez számomra belefér papíron.Engem aztán hidegen hagy, hogy mennyi a miniszterek fizetése, de azt a mondatodat nem nagyon értem, hogy egy miniszteri fizetésemelésnek "ideje lenne". Főleg azzal indokolva, hogy más országok vezető politikusainak is emelkedett a fizetése. És akkor mivan? Bérfeszültség keletkezik, és kimennek a magyar miniszterek német miniszternek? 😀Akkor itt a hasonló kommentekre:Mondjuk az időzítés a saját és a miniszterei fizetésemeléséhez cinikusabb nem is lehetne.telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Mikey
Azt írtam h nem ördögtől való gondolat. Sztem meg kellett volna lepni már tavaly mondjuk csak hat választás jött. Nem jó az időzítés vagy olyan szempontból jó h el fog tűnni a süllyesztőben ez a hír.
Szóval nálam ott áll meg a sztori, hogy a miniszter az alapvetően egy politikus. Manapság meg aztán tulajdonképpen csak politikus. A politikusi fizetés meg nem egy munkaerőpiaci sztori. Nincs magas vagy alacsony fizetés. A fizetés annyi, amennyit politikailag elbír a helyzet. Ezért az "ideje lenne"-at is csak úgy tudom értelmezni, hogy időszak eleje van, ilyenkor lehet megúszni politikai károk nélkül az ilyesmit, mert mire jönnek a következő választások, a pógár elfelejti. Ha nem erre gondoltál, akkor nem tudom, hogy mire.
peterk2005 udvari bolond
Nyilván amilyen cinikus mondatok voltak mostanában amiatt elég kétszínű a történet, de nekem elviekben nincsen gondom azzal h mennyit kapnak. Azért még otthon a top menedzserek is jóval többet keresnek ennél.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/07/15/ujabb-ketlepcsos-beremelest-kapnak-a-rendorok-es-a-katonak-megvan-a-hatarvadaszok-bereMozgalmas időkre számít a kisgömböc, emiatt meg kell fizetni az erőszakszervezetes jóembereket.
warr_b
több mint 2 éve
Tactful Cactus
14 166
Ezt is ki írta le helyette?telex.hu/belfold/2022/07/15/ujabb-ketlepcsos-beremelest-kapnak-a-rendorok-es-a-katonak-megvan-a-hatarvadaszok-bere
warr_b
hvg.hu kommentszekcióból
Földnélküli bobi0092
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
bobi0092
4 368
telex.hu/belfold/2022/07/15/ujabb-ketlepcsos-beremelest-kapnak-a-rendorok-es-a-katonak-megvan-a-hatarvadaszok-bere
warr_b
hvg.hu kommentszekcióból
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/07/15/ujabb-ketlepcsos-beremelest-kapnak-a-rendorok-es-a-katonak-megvan-a-hatarvadaszok-bere
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Engem aztán hidegen hagy, hogy mennyi a miniszterek fizetése, de azt a mondatodat nem nagyon értem, hogy egy miniszteri fizetésemelésnek "ideje lenne". Főleg azzal indokolva, hogy más országok vezető politikusainak is emelkedett a fizetése. És akkor mivan? Bérfeszültség keletkezik, és kimennek a magyar miniszterek német miniszternek? 😀Akkor itt a hasonló kommentekre:Mondjuk az időzítés a saját és a miniszterei fizetésemeléséhez cinikusabb nem is lehetne.telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Mikey
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Végülis a torok lírát bevezethetnénk 😊Ez is jó:látom a kurvaerős észak-kórea-törökország-magyarország-venezuela tengelyt
"Nem kéne halogatni, annyi hely van a világban ahol szívesen fogadják az országunkat."
Teabee
Kúrfürst briareos
több mint 2 éve
Ez is jó:látom a kurvaerős észak-kórea-törökország-magyarország-venezuela tengelyt
"Nem kéne halogatni, annyi hely van a világban ahol szívesen fogadják az országunkat."
Teabee
több mint 2 éve
Az alapvető különbséget értelemszerűen az okozta volna, ha négy évente ki vannak baszarintva a székükből. De úgy gondolom, hogy most is jobb esélye lenne a társadalomnak, mert az új vezetés jobban antennázna. Annak idején amikor még volt a kormányoknak ellenzéke, akkor voltak korrekciók is. Meg társadalmi egyeztetés, mert anélkül több hülyeség történik.Az érdekel, hogy konkrétan ha most, 22-ben jött volna új brigád, az szerinte mást eredményezne e a mostani szitura.Arra céloz, hogy ha mondjuk pár évente új garnitúra jön, akkor kisebb vödörnyi szart öntenek a nyakunkba, mint úgy mint most, hogy 12 éve gondosan csak púpozzuk azt a vödröt, hátha nem borul ki.(Nem mintha a 2022-es választás a mostani sztorin sokat segítene. A piát már isszuk jó ideje, a májunk már köhög, így is meg úgy is fájdalmas lenne leállni a piáról. De még most is azt gondolom, hogy jobban jártunk volna, ha nem a NER próbál krízist kezelni. Nem azért, mert MZP jobban csinálná. Azért, mert a _rendszer_, a _formátum_ alkalmasabb lenne rá, mint ez ami most van. A pulcsit kötögető Köves Slomóval is.)Ez érdekelne.
peterk2005 udvari bolond
Ha a szar tizenéve gyűlik, akkor most az általad kisujjeltartottnak nevezett dolgokon kívül (jogállamiság, személyes szabadságjogok, stb.), -amik nem elhanyagolhatóak, de nem erről, hanem a gazdasági részről írsz, beszélünk alapvetően-, mi mást tudna tenni egy másik politikuscsapat, hogy ne legyen gazdasági válság, energiapara, infláció, felturbózott "bokros-csomag"?
Van valami plusz ötleted, infód, vagy szerinted is takkra ugyanezt tennék, csak jobb lenne a szád íze?
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
Nem úgy általában. Általában már átbeszéltük.
Őszentsége Sobri Jóska
Hogy egy egészen konkrét példát is mondjak: ha el is törölték volna a KATA-t, akkor is biztos vagyok benne, hogy nem így ukmukkfukk bele az év közepébe, egyik hónapról a másikra. Ami 300 ezer embernek atom nagy szívás. És nem, ez nem normális. Az a normális ami jogállamban van és jogbiztonságnak nevezik. Hogy tudsz legalább éves keretekben tervezni, nem borul fel az életed egyik hétről a másikra mert valakik úgy döntöttek. Szerintem a szakszervezetekre (pedagógusok, nyugdíjasok, vagy most a könyvelők és a többi) is kénytelenek lettek volna jobban odafigyelni. A NER már képtelen rá. Ha akarna se tudna, elszoktak tőle. Időnként láthatóan próbálkoznak, de már akkor se megy.
Egyébként a polgári demokráciákat alapvetően ez teszi hatékonyabbá. A működő, élő visszacsatolások. Az, hogy politikai váltógazdaság legyen, az csak azért kell, hogy ezek a visszacsatolások ne haljanak el. Az autokráciákban elhalnak, és ez teszi őket elsősorban kevésbé hatékonnyá. A visszacsatolások piciben is általában javító hatásúak (nem mindig értelemszerűen, de összességében igen), és makró / társadalmi szinten hosszabb távon is.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Teabee
722
Ez is jó:"Nem kéne halogatni, annyi hely van a világban ahol szívesen fogadják az országunkat."
több mint 2 éve
Teabee
722
A kedvencem:Hát a környezetemben mindenhol volt idén 15-20%, az elmúlt években meg 8-10.Ezt a cégemnek is elmondhatnád, akik az év eleji 12%-os emelést úgy állították be, mint amit senki más nem mert meglépni
Aztán lehet mi vagyunk a szerencsések.
Jughead
Az alábbi poszt kommentjeinél pedig megjelenik a magyar néplélek, sokan már a huxitot pedzegetik
www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/592096322283820
r.baggio
"Igazad van. Minket csak kizsákmányolnak, az elmúlt időben kapott UNIÓS pénznek semmi látszata, csak egy pár embernek kicsit jól megy. Putyin a barátunk, ötször drágábban adja a gázt, de legalább adja."
több mint 2 éve
Hát a környezetemben mindenhol volt idén 15-20%, az elmúlt években meg 8-10.Ezt a cégemnek is elmondhatnád, akik az év eleji 12%-os emelést úgy állították be, mint amit senki más nem mert meglépni
Jughead
Az alábbi poszt kommentjeinél pedig megjelenik a magyar néplélek, sokan már a huxitot pedzegetik
www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/592096322283820
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Irigylem a környezetedet. Nálunk tavaly átlagosan 10 százalék, idén 0, azaz nulla. (Nem panaszképpen mondom...)Hát a környezetemben mindenhol volt idén 15-20%, az elmúlt években meg 8-10.Tényleg? Hol? Nálunk az átlag paraszt évi 2-3%-ot kapott, jó esetben...Hát meg 3 év alatt 33%-os fizetésemelés az teljesen normális minden állásban, pláne az inflációt is nézve (amiben mondjuk eléggé közreműködtek ők is 😀 ).Akkor itt a hasonló kommentekre:Mondjuk az időzítés a saját és a miniszterei fizetésemeléséhez cinikusabb nem is lehetne.telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Mikey
Jughead
warr_b
Jughead
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok