NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Week 16 szombati dupla
382
28
23:00, MATCH4
Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Szerencsére nem kötelező eleme a betondzsungel a városnak, számos nyugat-európai város ékes példaként szolgál erre.És még ilyen is van, így igaz.
gabokocka
Lehet választani kinek mi jön be.
több mint 2 éve
Szerencsére nem kötelező eleme a betondzsungel a városnak, számos nyugat-európai város ékes példaként szolgál erre.De a városnak "alapfelszereltsége" a légkondi.Majd amikor itt is 40,45 fokban esnek össze tömegével az emberek talán néhány szarházi rájön majd, hogy csak okosabb lett volna zöld irányba terelni a várostervezést.Egyetértek.Az a helyzet, hogy lokális klíma szempontból nagyon para. Ahol árnyék van, ott mondjuk az aszfalt hőmérséklete 8-10 C-vel is kevesebb akár. Ezek a fák főleg a járdát takarták, így hiába lesz szép-új járda, kutya (főleg) nem fog tudni járni rajta.
Ez egy vidéki kisváros, fű, fa, szénaszag ahova nézek.
A Nefelejcs utcára a hétben azt mondanám, ha ott vágnák ki a fákat, hogy ilyen a város, kő, beton, praktikum, ez van, de kvázi a természetben gáz.
Őszentsége Sobri Jóska
Egyébként pont, hogy városokban nem szabad fákat kivágni. Párizs most kezdte el gyakorlatilag újra zöldíteni az egész várost, Berlin egy évtizede. Ennek nem csak az a haszna, hogy szép, hanem a fenti, szuper praktikus okai vannak. Amiért mondjuk értelmes ember nem takarja be a folyókat (rád nézek, Bukarest), hogy utána több tucat szökőkúttal akarja megoldani ugyanazt. A városok közepén található nagy parkok ugyan jól néznek ki (és egyébként olvastam kutatásokat, hogy pl. ha a Central Park felé fúj a szél, akkor mérhetően tisztább a levegő a város többi részén is), de ezek az út széli, épületek melletti fásítások az ott lakók életében sokat számítanak.
Gyurma Pappa
De nyilván ez egy következmények nélküli ország, semmi sem fog történni.
FLZOLI
Én is rühellem a 40 fokot, de vidéken azért nem ugyanaz, mint a belvárosban. És nem a fákon múlik.
De ez kb. ízlésvita.
Van aki a városi életet választja, annak előnyeivel, hátrányaival, van aki a vidékit.
Most inkább legyen Wolt, Bolt, beton akár 40 fokkal, fák nélkül meg ezer emberrel, aztán lehet majd 30 év múlva meg azt választom, hogy a fák alatt üldögéljek egy zsákfalu végén félig a természetben.
A nagyvárosnak is vannak funkciói és ezeknek ára, a vidéknek is. És mindkettő más.
Őszentsége Sobri Jóska
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
De a városnak "alapfelszereltsége" a légkondi.Majd amikor itt is 40,45 fokban esnek össze tömegével az emberek talán néhány szarházi rájön majd, hogy csak okosabb lett volna zöld irányba terelni a várostervezést.Egyetértek.Az a helyzet, hogy lokális klíma szempontból nagyon para. Ahol árnyék van, ott mondjuk az aszfalt hőmérséklete 8-10 C-vel is kevesebb akár. Ezek a fák főleg a járdát takarták, így hiába lesz szép-új járda, kutya (főleg) nem fog tudni járni rajta.
A Nefelejcs utcára a hétben azt mondanám, ha ott vágnák ki a fákat, hogy ilyen a város, kő, beton, praktikum, ez van, de kvázi a természetben gáz.
Őszentsége Sobri Jóska
Egyébként pont, hogy városokban nem szabad fákat kivágni. Párizs most kezdte el gyakorlatilag újra zöldíteni az egész várost, Berlin egy évtizede. Ennek nem csak az a haszna, hogy szép, hanem a fenti, szuper praktikus okai vannak. Amiért mondjuk értelmes ember nem takarja be a folyókat (rád nézek, Bukarest), hogy utána több tucat szökőkúttal akarja megoldani ugyanazt. A városok közepén található nagy parkok ugyan jól néznek ki (és egyébként olvastam kutatásokat, hogy pl. ha a Central Park felé fúj a szél, akkor mérhetően tisztább a levegő a város többi részén is), de ezek az út széli, épületek melletti fásítások az ott lakók életében sokat számítanak.
Gyurma Pappa
FLZOLI
Én is rühellem a 40 fokot, de vidéken azért nem ugyanaz, mint a belvárosban. És nem a fákon múlik.
De ez kb. ízlésvita.
Van aki a városi életet választja, annak előnyeivel, hátrányaival, van aki a vidékit.
Most inkább legyen Wolt, Bolt, beton akár 40 fokkal, fák nélkül meg ezer emberrel, aztán lehet majd 30 év múlva meg azt választom, hogy a fák alatt üldögéljek egy zsákfalu végén félig a természetben.
A nagyvárosnak is vannak funkciói és ezeknek ára, a vidéknek is. És mindkettő más.
több mint 2 éve
Majd amikor itt is 40,45 fokban esnek össze tömegével az emberek talán néhány szarházi rájön majd, hogy csak okosabb lett volna zöld irányba terelni a várostervezést.Egyetértek.Az a helyzet, hogy lokális klíma szempontból nagyon para. Ahol árnyék van, ott mondjuk az aszfalt hőmérséklete 8-10 C-vel is kevesebb akár. Ezek a fák főleg a járdát takarták, így hiába lesz szép-új járda, kutya (főleg) nem fog tudni járni rajta.
Őszentsége Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Értelek, de ahogy nem passzol egy felhőkarcoló a mezőre, úgy egy erdő se a nagyvárosba. De erről mintha már beszélgettünk volna.A Nefelejcs utcára a hétben azt mondanám, ha ott vágnák ki a fákat, hogy ilyen a város, kő, beton, praktikum, ez van, de kvázi a természetben gáz.Ne idegelj! A Nefelejcs utcában (egy nagyvárosban, ahol minden fa kincset ér) még inkább menthetetlen barbárság lenne, de inkább ne is hasonlítgassunk, maradjunk abban, hogy: SEHOL!
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Viszont nem tudom voltál e mostanában a Városligetben, de pár éve telesírtak a "Ligetvédők" mindent, hogy "jajj, kiírtják a fákat, elpusztul a világ", aztán mostanra kurva jó lett az egész, szépen felújítva, teljesen olyan, mint egy közpark a 21.században. Fákkal. Még a Népligetet is megcsinálhatnák hasonlóképpen, és ha ehhez az kell, hogy kivágjanak pár szottyadt, csoffadt, félig lepusztult fát, hát ámen.
több mint 2 éve
Egyetértek.Az a helyzet, hogy lokális klíma szempontból nagyon para. Ahol árnyék van, ott mondjuk az aszfalt hőmérséklete 8-10 C-vel is kevesebb akár. Ezek a fák főleg a járdát takarták, így hiába lesz szép-új járda, kutya (főleg) nem fog tudni járni rajta.
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 2 éve
A Nefelejcs utcára a hétben azt mondanám, ha ott vágnák ki a fákat, hogy ilyen a város, kő, beton, praktikum, ez van, de kvázi a természetben gáz.Ne idegelj! A Nefelejcs utcában (egy nagyvárosban, ahol minden fa kincset ér) még inkább menthetetlen barbárság lenne, de inkább ne is hasonlítgassunk, maradjunk abban, hogy: SEHOL!
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Ezzel valaki komolyan megtömi a zsebeit, az meg, hogy közben tönkretesznek valamit, az nem nagyon szokott szempont lenni...Ez nem szempont, hanem maga a cél.
StormST
több mint 2 éve
Egyetértek.A k. anyjukat!
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Mert mit csinálnak? Odaláncolják magukat a fához?Nem tudom, ezt este, éjszaka csinálták? Mert ha nem, akkor nyilván látható volt napközben, hogy min kezdenek el ügyködni, ezt nem lehet sutyiban megcsinálni. Akkor nem volt senki az első fánál hogy odaálljon, hogy ezt azért mégsem? De este is ki lehetett volna menni esetleg a zajra, hogy mi folyik.....Teljesen hülye ötlet biztos, de lehet meg lehetett volna oldani az út alatt, ahogy egyébként az egész városban van. De alapból nem értem tényleg az igényt, mi ennek az utcának az egyik mellékutcájában lakunk, a 70-es években épült az egész utca, már akkor volt szennyvíz és vezetékes víz, a régebbi utcákban a szennyvizet pedig 2005 környékén megcsinálták. Valamint ez egy olyan része a városnak, ahol nem épül semmi, max 1-1 házat bontanak le és építenek a helyébe másikat, de nincsenek lakóparkok vagy hasonlók...Nem értem mi a probléma.Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Őszentsége Sobri JóskaIgazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
www.atv.hu/belfold/20230731/kiakadtak-a-dombovariak-100-eves-egeszseges-fasort-vagnak-ki-a-varosban-a-vizelvezetes-miatt
StormST
nagylaza, főpohárnok
vpi
ender1112
A legmegfelelőbb ember van a megfelelő pozícióban.
A polgi döntött, hogy el kell vezetni a vizet, így hát beadta a pályázatot, ami el lett fogadva, az elkészült terveket az önkormányzat elfogadta és nekiláttak a munkának.
Miért kellene bármiről is egyeztetni? Hisz OV is megmondta, ő leveszi a terhet a polgárok válláról és intéznek mindent.
Ahogy elnézem ott elég szűkösen lehet megoldani a megfelelő csatornázást pont a fák miatt, de talán lett volna megoldás vagy nem.
Lúdas Solymi
Ezzel valaki komolyan megtömi a zsebeit, az meg, hogy közben tönkretesznek valamit, az nem nagyon szokott szempont lenni...
StormST
dande2
Van önkormányzattól szerződése a cégnek, önkormányzati határozat, hogy nem védett semmi, találtak egy szakértőt, aki pár fát megnézett, elővett egy 5 évvel ezelőtti, egyébként nem ott történt, fakidőlést, pár leeső ágat (több száz fából volt 30 év alatt 4-5 káreset) és "megállíapította", hogy a fák korhadtak, ami most a kivágásnál kiderült, hogy messze nem igaz, 20-ból 1 fánál láthatóak korhadás nyomai. Törvényes minden, papír szerint, csak gyomorforgató...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
Nem tudom, ezt este, éjszaka csinálták? Mert ha nem, akkor nyilván látható volt napközben, hogy min kezdenek el ügyködni, ezt nem lehet sutyiban megcsinálni. Akkor nem volt senki az első fánál hogy odaálljon, hogy ezt azért mégsem? De este is ki lehetett volna menni esetleg a zajra, hogy mi folyik.....Teljesen hülye ötlet biztos, de lehet meg lehetett volna oldani az út alatt, ahogy egyébként az egész városban van. De alapból nem értem tényleg az igényt, mi ennek az utcának az egyik mellékutcájában lakunk, a 70-es években épült az egész utca, már akkor volt szennyvíz és vezetékes víz, a régebbi utcákban a szennyvizet pedig 2005 környékén megcsinálták. Valamint ez egy olyan része a városnak, ahol nem épül semmi, max 1-1 házat bontanak le és építenek a helyébe másikat, de nincsenek lakóparkok vagy hasonlók...Nem értem mi a probléma.Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Őszentsége Sobri JóskaIgazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
www.atv.hu/belfold/20230731/kiakadtak-a-dombovariak-100-eves-egeszseges-fasort-vagnak-ki-a-varosban-a-vizelvezetes-miatt
StormST
nagylaza, főpohárnok
vpi
ender1112
A polgi döntött, hogy el kell vezetni a vizet, így hát beadta a pályázatot, ami el lett fogadva, az elkészült terveket az önkormányzat elfogadta és nekiláttak a munkának.
Miért kellene bármiről is egyeztetni? Hisz OV is megmondta, ő leveszi a terhet a polgárok válláról és intéznek mindent.
Ahogy elnézem ott elég szűkösen lehet megoldani a megfelelő csatornázást pont a fák miatt, de talán lett volna megoldás vagy nem.
Lúdas Solymi
Ezzel valaki komolyan megtömi a zsebeit, az meg, hogy közben tönkretesznek valamit, az nem nagyon szokott szempont lenni...
StormST
több mint 2 éve
A k. anyjukat!Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Totál agyrém bazmeg...Pont jo ideMég esetleg egy jó akkugyár dukálna.Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
ender1112
warr_b
magyarnarancs.hu/belpol/felnyitjak-a-minden-idok-egyik-legsulyosabb-kornyezetpusztitasa-miatt-lezart-kutakat-247918
YoungZeeZee

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Teljesen hülye ötlet biztos, de lehet meg lehetett volna oldani az út alatt, ahogy egyébként az egész városban van. De alapból nem értem tényleg az igényt, mi ennek az utcának az egyik mellékutcájában lakunk, a 70-es években épült az egész utca, már akkor volt szennyvíz és vezetékes víz, a régebbi utcákban a szennyvizet pedig 2005 környékén megcsinálták. Valamint ez egy olyan része a városnak, ahol nem épül semmi, max 1-1 házat bontanak le és építenek a helyébe másikat, de nincsenek lakóparkok vagy hasonlók...Nem értem mi a probléma.Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Őszentsége Sobri JóskaIgazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
vpi
ender1112
Lúdas Solymi

több mint 2 éve
köszi ezt így ennyire nem vágtam, nem néztem utána, csak fejből írtam. neked KLaci! jó tudni azért.Az USA Nagykövetség honlapja ( hu.usembassy.gov/hu/visas-hu/visa-waiver-program-hu/) szerint egyrészt: "A Magyarországon kívül született magyar útlevéllel rendelkezők nem jogosultak az ESTA-ra, és az Egyesült Államokba való beutazáshoz érvényes vízumra van szükségük." Ez nyilván azt jelenti, hogy pl. egy Erdélyben született, román állampolgárságú, ám aztán később magyar állampolgárságot és útlevelet szerző személy sem jogosult ESTA-ra. Ez a feltétel önmagában kizárja azt, hogy a határon túl született magyarok jogosultak legyenek ESTA-ra (csak a "klasszikus" vízummal tudta utazni eddig is).akkor számít sztem, ha a másik állampolgárság országa nincs benne a programban. pl a lengyelek biztosan nincsenek benne tudomásom szerint, ezek szerint a románok sem.Kicsit off, de csebi, lehet rosszul emlékszem, de ez az esta-ügyintézés már eddig sem vonatkozott a kettős állampolgárokra, ebből volt is valami balhé nem? Legalábbis amikor egy román-magyar kettős állampolgár ismerősöm akarta az estat megcsinálni, visszadobták, hogy menjen szépen vízumért.nekem úgyis rendes vízumot kellene kérnem, ha mennék szóval az én életemre ez nincs hatással.www.portfolio.hu/gazdasag/20230801/breking-vizumszankciokat-vezet-be-az-usa-minden-magyar-allampolgarral-szemben-631077Figyelj, nem kéne, hogy beengedd az életedbe.
Klaci79
Amadeus von Dollárbaloldal
csebi
MC12
ugye ez amiatt balhés, mert állítólag van olyan alapelv, hogy ha valahol a 27 tagállam egyike nem vízummentes, akkor az az ország nem lehet az EUba vízummentes. kivéve ugye USA (meg vszeg más "erősebb" országok sem) ...
csebi
Másrészt a honlap (és a közlemény is) úgy fogalmaz, hogy "2011 és 2020 között a magyar kormány egyszerűsített honosítási eljárás keretében közel egymillió ember számára adott magyar állampolgárságot a személyazonosságukra vonatkozó megfelelő biztonsági ellenőrzés nélkül." Ez a megfogalmazás bőven hagy mozgásteret a Kormánynak, hiszen túlzottan diplomatikus: egy rendkívül tág időtartományt és személyi kört határoz meg, és szerintem pont azért, hogy ne okozzon diplomáciai bonyodalmat azzal, hogy nevén nevez olyan országot vagy programot (értsd: magyar letelepedési kötvény és az azzal adott állampolgárság), amelyek hivatalos amerikai diplomáciai álláspont szerint nincsenek kifejezetten szankció alatt.
Meg hát, ez tényleg pusztán egy "eljárásjogi" módosítás: sima vízumot kell igényelni és nem jogosultak a könnyített vízumra, de simán lehet, hogy egyébként beléphetnek az USA-ba, mivel a konkrét személyükkel amúgy nincs baja az USA hatóságoknak. Nem arról van szó, hogy az USA kitiltotta volna ezt a közel egymillió személyt az USA-ból.
Meg azért az is fontos, hogy USA miért ne mondhatná meg, hogy ki és hogyan jogosult belépni az ország területére? Vagy ezt is Magyarország mondhatja meg, hogy az USA kit és hogyan köteles beengedni? Nem az van, hogy Kormányunk számon kéri azt, hogy ha beleszólnak az országhatárán való belépését érintő szabályozásba (lásd migráns tranzitzóna szerb határon), de bezzeg ha az USA hoz hasonló tárgykörű döntést, akkor meg már azonnal megy a hőbör-hőbör?
Egyébként az USA szerintem itt túlreagálta a dolgot, mármint ezzel minket, "rendes" magyar állampolgárokat szankcionálnak, nem azt a közlemény szerinti közel egymillió embert, akivel amúgy "baja van" (nincs baja azzal sem, mármint nem minddel). Ez így szerintem aránytalan és cél tévesztett szankció [oké, persze, nyilván abszolút lényegtelen, nem most tervezek az USA utazni ((sajnos))].
FuckYoElonMusk
csak az a biznisz már mióta nincsen, 2-3 éve? nyilván volt egy csomó aggodalom USA részéről (ugye mikor 2018ban jöttek akkor nekem is kellett a kérdőívükbe kitöltenem pár részt a szakterületem miatt), de már a kötvényes dolog olyan régen volt, és azóta annyi minden történt, hogy sztem az már annyira nem releváns. inkább a NATO csatlakozás, globális adó elleni vétó stb.De, csak ezt így nem lett volna diplomáciai szempontból elegáns leírni. Plusz belejátszott az is hogy a Fidesz leszavazta a rendkívüli ülésnapot, amit az ellenzék kezdeményezett a svéd NATO-tagság megszavazására.De az ESTA nem elsősorban a letelepedési kötvénnyel érkezett orosz, arab stb maffiózók miatt lett szigorítva?Most akkor nem esta-zhatsz, ha nem a jelenlegi Mo területén születtél. Pl az erdélyi magyarok, akik kint születtek, akkor sem ha születésük után másnap már Pesten lakott. Érdekes módon ugyanez igaz akkor is, ha pl egyik ismerősöm szülei Manilában voltak kiküldetésben és a srác ott született. Így bukta az esta-t már az előző szigorítás óta.akkor számít sztem, ha a másik állampolgárság országa nincs benne a programban. pl a lengyelek biztosan nincsenek benne tudomásom szerint, ezek szerint a románok sem.Kicsit off, de csebi, lehet rosszul emlékszem, de ez az esta-ügyintézés már eddig sem vonatkozott a kettős állampolgárokra, ebből volt is valami balhé nem? Legalábbis amikor egy román-magyar kettős állampolgár ismerősöm akarta az estat megcsinálni, visszadobták, hogy menjen szépen vízumért.nekem úgyis rendes vízumot kellene kérnem, ha mennék szóval az én életemre ez nincs hatással.www.portfolio.hu/gazdasag/20230801/breking-vizumszankciokat-vezet-be-az-usa-minden-magyar-allampolgarral-szemben-631077Figyelj, nem kéne, hogy beengedd az életedbe.
Klaci79
csebi
MC12
ugye ez amiatt balhés, mert állítólag van olyan alapelv, hogy ha valahol a 27 tagállam egyike nem vízummentes, akkor az az ország nem lehet az EUba vízummentes. kivéve ugye USA (meg vszeg más "erősebb" országok sem) ...
csebi
Mivel ez egy jó ideje így van, talán 2-3 év, ez a döntés most gyanítom inkább politikai, mint a kínai/orosz/grúz/stb adatokról szóló. Ezt persze senki se mondja ki, talán az is elképzelhető, hogy bizonyos emberek úgy is hozzájuthattak papírokhoz, hogy magyarországi születést is “kaptak” mellé. Ezt nem tudom, de a tegnapi napig ezek a szabályok biztosak.
Én egyelőre annak is örülök, hogy ez maradt. Jövőre egyszer mennénk a családdal, nyilván olcsóbb mint a vízum, de ezt még nem kellett kérnem addig, az esta mindig elég volt.
Ha ezek a Miamiból induló hajóutak után újra friss esta kell, akkor az nagy szívás, de ezt a részét még nem tudom.
Klaci79
vpi
empty taxi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
De, csak ezt így nem lett volna diplomáciai szempontból elegáns leírni. Plusz belejátszott az is hogy a Fidesz leszavazta a rendkívüli ülésnapot, amit az ellenzék kezdeményezett a svéd NATO-tagság megszavazására.De az ESTA nem elsősorban a letelepedési kötvénnyel érkezett orosz, arab stb maffiózók miatt lett szigorítva?Most akkor nem esta-zhatsz, ha nem a jelenlegi Mo területén születtél. Pl az erdélyi magyarok, akik kint születtek, akkor sem ha születésük után másnap már Pesten lakott. Érdekes módon ugyanez igaz akkor is, ha pl egyik ismerősöm szülei Manilában voltak kiküldetésben és a srác ott született. Így bukta az esta-t már az előző szigorítás óta.akkor számít sztem, ha a másik állampolgárság országa nincs benne a programban. pl a lengyelek biztosan nincsenek benne tudomásom szerint, ezek szerint a románok sem.Kicsit off, de csebi, lehet rosszul emlékszem, de ez az esta-ügyintézés már eddig sem vonatkozott a kettős állampolgárokra, ebből volt is valami balhé nem? Legalábbis amikor egy román-magyar kettős állampolgár ismerősöm akarta az estat megcsinálni, visszadobták, hogy menjen szépen vízumért.nekem úgyis rendes vízumot kellene kérnem, ha mennék szóval az én életemre ez nincs hatással.www.portfolio.hu/gazdasag/20230801/breking-vizumszankciokat-vezet-be-az-usa-minden-magyar-allampolgarral-szemben-631077Figyelj, nem kéne, hogy beengedd az életedbe.
Klaci79
csebi
MC12
csebi
Mivel ez egy jó ideje így van, talán 2-3 év, ez a döntés most gyanítom inkább politikai, mint a kínai/orosz/grúz/stb adatokról szóló. Ezt persze senki se mondja ki, talán az is elképzelhető, hogy bizonyos emberek úgy is hozzájuthattak papírokhoz, hogy magyarországi születést is “kaptak” mellé. Ezt nem tudom, de a tegnapi napig ezek a szabályok biztosak.
Én egyelőre annak is örülök, hogy ez maradt. Jövőre egyszer mennénk a családdal, nyilván olcsóbb mint a vízum, de ezt még nem kellett kérnem addig, az esta mindig elég volt.
Ha ezek a Miamiból induló hajóutak után újra friss esta kell, akkor az nagy szívás, de ezt a részét még nem tudom.
Klaci79
vpi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
YoungZeeZee
9 407
Pont jo ideMég esetleg egy jó akkugyár dukálna.Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
ender1112
warr_b
magyarnarancs.hu/belpol/felnyitjak-a-minden-idok-egyik-legsulyosabb-kornyezetpusztitasa-miatt-lezart-kutakat-247918
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
hvg.hu/itthon/20230802_Megis_lett_penze_a_BMnek_a_rendvedelmisek_negyszeresere_dragult_biztositasara
több mint 2 éve
Még esetleg egy jó akkugyár dukálna.Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
ender1112

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Nem értem mi a probléma.Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Őszentsége Sobri JóskaIgazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
vpi
ender1112
több mint 2 éve
Minden városba/faluba négysávost, járda felesleges, fák feleslegesek, elvégre mindenki minimum SUV-val jár. Tiszta Amerika van itt 😀Szép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
Szerkesztette: ender1112
több mint 2 éve
kérni kell a bíróságtól az eredeti állapot visszaállítását.Ha a polgi tudna róla, tuti nem engedi. A rohadt építőcég direkt megvárta, hogy elmenjen nyaralni a kemény munka után és suttyomba kivágta a fákat, hogy lombkorona sétány épüljön belőleSzép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
FLZOLI
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Sajnos másból a magyar átlagszavazó nem ért. Lehet ebből sem.Ezen jót nevetnék, ha nem lenne annyira dühítő a helyzet...Ha a polgi tudna róla, tuti nem engedi. A rohadt építőcég direkt megvárta, hogy elmenjen nyaralni a kemény munka után és suttyomba kivágta a fákat, hogy lombkorona sétány épüljön belőleSzép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
FLZOLI
Egyébként igazi magyar kuriózum lenne egy kertváros közepére lejtőre rakott lombkorona sétány, lehet erre mennek majd rá...
StormST
több mint 2 éve
Ezen jót nevetnék, ha nem lenne annyira dühítő a helyzet...Ha a polgi tudna róla, tuti nem engedi. A rohadt építőcég direkt megvárta, hogy elmenjen nyaralni a kemény munka után és suttyomba kivágta a fákat, hogy lombkorona sétány épüljön belőleSzép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
FLZOLI
Egyébként igazi magyar kuriózum lenne egy kertváros közepére lejtőre rakott lombkorona sétány, lehet erre mennek majd rá...

több mint 2 éve
eltévedtek a hálivúdi favágók nahHa a polgi tudna róla, tuti nem engedi. A rohadt építőcég direkt megvárta, hogy elmenjen nyaralni a kemény munka után és suttyomba kivágta a fákat, hogy lombkorona sétány épüljön belőleSzép, ha a másik oldalon is végeznek, és a járdát is szűkítik jöhet a négysávos.Igazából ez mehetne a Gyűlölködjünk topikba is akár. Először választott Dombóvár fideszes polgármestert teljes ciklusra (1 évig volt korábban ideiglenesen egy, azt a következő választáson leszavazták), most neki "köszönhetően" eltűnik a város legszebb fasora, ami évtizedek óta védett volt, én ott lakom közel hozzá, minden reggel ott sétáltam iskolába is, gyalázat, hogy ezt meg lehet tenni...Számomra nem világos a hírekből, hogy most mi van. Kivágták, vagy "csak" elkezdték? A megfogalmazásból nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi. Ha így van, akkor a népharag még megállíthatja a pusztítást, bármilyen önkormányzati döntés született is eddig.
StormST
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
FLZOLI
szemét nyugat
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!