Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Forint mitől kapcsolt rá most ennyire? Lassan 400 alá bekuszunk.Nekem két tippem van. 1. A pénzpiacok jól reagáltak a kormány intézkedéseire (szemben a semmit nem érő jegybanki kamatemelésekkel), 2. Tényleg körvonalazódik a megállapodás az EU-val.
tüsi91
több mint 2 éve
Az érdekel, hogy konkrétan ha most, 22-ben jött volna új brigád, az szerinte mást eredményezne e a mostani szitura.Arra céloz, hogy ha mondjuk pár évente új garnitúra jön, akkor kisebb vödörnyi szart öntenek a nyakunkba, mint úgy mint most, hogy 12 éve gondosan csak púpozzuk azt a vödröt, hátha nem borul ki.(Nem mintha a 2022-es választás a mostani sztorin sokat segítene. A piát már isszuk jó ideje, a májunk már köhög, így is meg úgy is fájdalmas lenne leállni a piáról. De még most is azt gondolom, hogy jobban jártunk volna, ha nem a NER próbál krízist kezelni. Nem azért, mert MZP jobban csinálná. Azért, mert a _rendszer_, a _formátum_ alkalmasabb lenne rá, mint ez ami most van. A pulcsit kötögető Köves Slomóval is.)Ez érdekelne.
peterk2005 udvari bolond
Ha a szar tizenéve gyűlik, akkor most az általad kisujjeltartottnak nevezett dolgokon kívül (jogállamiság, személyes szabadságjogok, stb.), -amik nem elhanyagolhatóak, de nem erről, hanem a gazdasági részről írsz, beszélünk alapvetően-, mi mást tudna tenni egy másik politikuscsapat, hogy ne legyen gazdasági válság, energiapara, infláció, felturbózott "bokros-csomag"?
Van valami plusz ötleted, infód, vagy szerinted is takkra ugyanezt tennék, csak jobb lenne a szád íze?
Őszentsége Sobri Jóska
vpi
Nem úgy általában. Általában már átbeszéltük.
több mint 2 éve
Forint mitől kapcsolt rá most ennyire? Lassan 400 alá bekuszunk.Attól hogy kormány belátta hogy válság van, és ezt meg kell valahogy oldani. Ezért is írtuk többen, a kamatemelés nem segít, ezek kellenek.
tüsi91
több mint 2 éve
A költségvetési hatása nulla, de politikus ebben a helyzetben akkor tesz ilyet, ha már minden kapcsolatát elvesztette a valósággal.Akkor itt a hasonló kommentekre:Mondjuk az időzítés a saját és a miniszterei fizetésemeléséhez cinikusabb nem is lehetne.telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
Ütemérzék. Rezsire kellett.
csipkelli
Nemzetes és vitézlő csebi
Mikey
Azt írtam h nem ördögtől való gondolat. Sztem meg kellett volna lepni már tavaly mondjuk csak hat választás jött. Nem jó az időzítés vagy olyan szempontból jó h el fog tűnni a süllyesztőben ez a hír.
De azért ennek költségvetési hatása minimális.
több mint 2 éve
Forint mitől kapcsolt rá most ennyire? Lassan 400 alá bekuszunk.nincs tékozlás pazarlás
tüsi91
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
tüsi91
11 023
Forint mitől kapcsolt rá most ennyire? Lassan 400 alá bekuszunk.
több mint 2 éve
Akkor itt a hasonló kommentekre:Mondjuk az időzítés a saját és a miniszterei fizetésemeléséhez cinikusabb nem is lehetne.telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Mikey
Azt írtam h nem ördögtől való gondolat. Sztem meg kellett volna lepni már tavaly mondjuk csak hat választás jött. Nem jó az időzítés vagy olyan szempontból jó h el fog tűnni a süllyesztőben ez a hír.
De azért ennek költségvetési hatása minimális.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Szerencsére a taxisok rendben vannak.3 olyan ismerősöm/rokonom van aki másodállásként elment futárkodni, na most azok jól beszopják, mert bukják ezt is.El tudnának menni éttermek saját állományához futárkodni. Eddig mindenki nagy ívben szart a vendéglátás ezen szelvényére, mióta érkezett a Wolt és elsősorban a mocskos karvaj harácsoló Foodpanda, ezek többnyire fél-kompetens szakadt biciklis utcaemberekkel duzzasztották fel magukat adót, járulékot spórolva, havi több tízmilliós profittal az ócska rendszerükért cserébe. És pontosan ez a két főkolompos az oka most a változtatásnak is.
Mint mindig, most is a kiskeresetűek fogják leginkább beszopni, de ez nem újdonság.
eaglesmcnabb
gyeek
(Félkompetens, szakadt, alkoholista, drogos...jöhetnek még jelzők!)
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Mikey
18 939
Mondjuk az időzítés a saját és a miniszterei fizetésemeléséhez cinikusabb nem is lehetne.telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
több mint 2 éve
3 olyan ismerősöm/rokonom van aki másodállásként elment futárkodni, na most azok jól beszopják, mert bukják ezt is.El tudnának menni éttermek saját állományához futárkodni. Eddig mindenki nagy ívben szart a vendéglátás ezen szelvényére, mióta érkezett a Wolt és elsősorban a mocskos karvaj harácsoló Foodpanda, ezek többnyire fél-kompetens szakadt biciklis utcaemberekkel duzzasztották fel magukat adót, járulékot spórolva, havi több tízmilliós profittal az ócska rendszerükért cserébe. És pontosan ez a két főkolompos az oka most a változtatásnak is.
Mint mindig, most is a kiskeresetűek fogják leginkább beszopni, de ez nem újdonság.
eaglesmcnabb
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 2 éve
index.hu/belfold/2022/07/15/jakab-petert-levaltottak-a-jobbik-frakcio-elerol/Szerdán összefutottam Jakab Petivel a tüntetésen, díszpéldánya az a féreg az operettellenzéknek.
warr_b
több mint 2 éve
Arra céloz, hogy ha mondjuk pár évente új garnitúra jön, akkor kisebb vödörnyi szart öntenek a nyakunkba, mint úgy mint most, hogy 12 éve gondosan csak púpozzuk azt a vödröt, hátha nem borul ki.(Nem mintha a 2022-es választás a mostani sztorin sokat segítene. A piát már isszuk jó ideje, a májunk már köhög, így is meg úgy is fájdalmas lenne leállni a piáról. De még most is azt gondolom, hogy jobban jártunk volna, ha nem a NER próbál krízist kezelni. Nem azért, mert MZP jobban csinálná. Azért, mert a _rendszer_, a _formátum_ alkalmasabb lenne rá, mint ez ami most van. A pulcsit kötögető Köves Slomóval is.)Ez érdekelne.
peterk2005 udvari bolond
Ha a szar tizenéve gyűlik, akkor most az általad kisujjeltartottnak nevezett dolgokon kívül (jogállamiság, személyes szabadságjogok, stb.), -amik nem elhanyagolhatóak, de nem erről, hanem a gazdasági részről írsz, beszélünk alapvetően-, mi mást tudna tenni egy másik politikuscsapat, hogy ne legyen gazdasági válság, energiapara, infláció, felturbózott "bokros-csomag"?
Van valami plusz ötleted, infód, vagy szerinted is takkra ugyanezt tennék, csak jobb lenne a szád íze?
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
index.hu/belfold/2022/07/15/jakab-petert-levaltottak-a-jobbik-frakcio-elerol/
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
(Nem mintha a 2022-es választás a mostani sztorin sokat segítene. A piát már isszuk jó ideje, a májunk már köhög, így is meg úgy is fájdalmas lenne leállni a piáról. De még most is azt gondolom, hogy jobban jártunk volna, ha nem a NER próbál krízist kezelni. Nem azért, mert MZP jobban csinálná. Azért, mert a _rendszer_, a _formátum_ alkalmasabb lenne rá, mint ez ami most van. A pulcsit kötögető Köves Slomóval is.)Ez érdekelne.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Nem érzed visszásnak, hogy a megszorítások közepén látványosan megemelik a miniszterelnök és a miniszterek fizetését? Ez teljesen független attól, hogy mennyi volt eddig, és attól is, hogy mennyit érdemelnének. (Szerintem közmunkásbért, és még akkor is túl vannak fizetve.)miert ne lehetne ebben egy olyan velemenyem, ami nem a szokasos ellenzeki mantraba valo?Sobri, te vagyol az?telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Ventura
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 646
Lehet de mashol az allampolgarok bere is magasabb mint itt illetve 2 nappal ado meg mibdenfele rezsi utan jol nez ki.miert ne lehetne ebben egy olyan velemenyem, ami nem a szokasos ellenzeki mantraba valo?Sobri, te vagyol az?telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Ventura
több mint 2 éve
telex.hu/velemeny/2022/07/15/orban-viktor-orban-csomag-megszoritas-extraadok-kata-rezsicsokkentes-bokros-lajosJó, csak én nekem már az az érzésem az ilyennel kapcsolatban, hogy minek? Mint amikor tudod évek óta, hogy spórolni kellene piával, mert rámehet a májad, aztán rámegy a májad, és utána, utólag logikusan levezeted, hogy ja, hát mert sokat ittam.
Nagyon jo iras
gabokocka
Tizenéve egy autoriter műdemokráciát implementálunk magunknak. Amiről tudni lehet, hogy kevésbé hatékony, kevésbé képes jól működni, mint egy - akármilyen szarul is működő és sok hibával teletűzdelt - polgári demokrácia, Még egyszer: egy autoriter műdemokráciát implementálunk, ami kevésbé hatékony a szar demokráciákhoz képest is. A szar demokrácia a 21. század elején a működő politikai váltógazdaság. Mindegy milyen. Válthat három havonta kormányt, lehet a kormányfő Trump, Biden, Johnson, Merkel, vagy akár Győzike vagy Köves Slomó is, egyszerűen a formátum miatt utóbbi hatékonyabb lesz. Akkor is, ha kormányfőként Köves Slomó egész nap pulcsit köt. És ezt egyféleképpen lehet fenntartani: váltógazdasággal, mert a hatalom természeténél fogva előbb-utóbb jön egy olyan g***i, aki nem csak marha, de meg is hekkeli a rendszert, hogy leállítsa a váltógazdaságot. És onnantól jön a nihil.
Ehhez képest 2022-ben is azon vitázott az ország - kormánypárti és ellenzéki szavazó is -, hogy melyik lenne a jobb / rosszabb kormányfő, hogy X vagy Y is ugyanolyan szar, sőt szarabb lett volna. Mintha egy polgári demokráciában, politikai váltógazdaságban élnénk, ahol ennek az X vagy Y kérdésnek lenne is értelme. Csakhogy nem abban élünk. Nekünk nem kormányváltás kéne, hanem rendszerváltás. Vagy rendszer-visszaállítás. Nekünk nem az a kérdés, hogy Orbán vagy Gyurcsány, vagy Orbán vagy MZP, vagy a kisf*szom, hanem az a feladat, hogy az autoriter műdemokráciából visszalépjünk a szintén szar, de mégiscsak hatékonyabban működő polgári politikai váltógazdaságba. Nem tettük (zömében még csak nem is erről vitáztunk). És megszívtuk.
Nyilván konjunkturában csak olyan eltartott ujjú értelmiségi problémák jönnek elő, mint jogállamiság, meg bírói függetlenség, meg személyes szabadságjogok, meg ejj bazmeg az AB egy sóhivatal és hasonlók. Mindegyik csak eltartott ujjal fontos, ha csak a konypénz a szempont. Krízisben viszont borul a gazdasági bili. És ilyenkor derül ki az, hogy patyomkin országban a bili gazdaságilag is sokkal fájóbbat borul.
Az a szomorú, hogy volt másfél évünk rá, hogy felismerjük a covid kezelése kapcsán, ami krízis kezelés volt. Kaptunk egy lakmuszpapírt, egy kis sorvezetőt, hogy nesztek, a krízis az valahogy így néz ki patyomkin országban, ha elfelejtettétek volna a kádári időket. De basztunk felismerni. Nem vettük észre, hogy a 300 milliárdos lélegeztetőgép beszerzés meg a kórházi ágyfelszabadítás, stb. és a (szarul, de) működő polgári demokráciák szintén szar covid kezelése között igenis van különbség. Nem is kicsi. Fájdalmasan nagy. Hát most megkapjuk a lélegeztetőgép beszerzésünket meg ágyfelszabadításunkat gazdasági krízis kezelésben is. Felfogjuk végre, hogy ez is szarabb lesz, mint a polgári demokráciák szintén szar krízis kezelése, vagy ismét elhitetjük magunkkal, hogy ugyanolyan szar? Nem tudom. Egyre nehezebb lesz felfogni, ahogy ássuk magunkat az iszapba....
(Nem mintha a 2022-es választás a mostani sztorin sokat segítene. A piát már isszuk jó ideje, a májunk már köhög, így is meg úgy is fájdalmas lenne leállni a piáról. De még most is azt gondolom, hogy jobban jártunk volna, ha nem a NER próbál krízist kezelni. Nem azért, mert MZP jobban csinálná. Azért, mert a _rendszer_, a _formátum_ alkalmasabb lenne rá, mint ez ami most van. A pulcsit kötögető Köves Slomóval is.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
telex.hu/velemeny/2022/07/15/orban-viktor-orban-csomag-megszoritas-extraadok-kata-rezsicsokkentes-bokros-lajosNagyon jo iras
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
miert ne lehetne ebben egy olyan velemenyem, ami nem a szokasos ellenzeki mantraba valo?Sobri, te vagyol az?telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Ventura
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
ez legit oldal amúgy?annak tunik
a twitter verifikálva van, de ma ki tudja
hungary.representation.ec.europa.eu/kotelezettsegszegesi-eljarasok-magyarorszagra-vonatkozo-dontesek-2022-07-15_hu
a hír tudom hogy volt már
Negritis, a vajda
de itt a teljes lista, ha erdekel
ec.europa.eu/atwork/applying-eu-law/infringements-proceedings/infringement_decisions/index.cfm?lang_code=EN&typeOfSearch=true&active_only=1&noncom=0&r_dossier=&decision_date_from=&decision_date_to=&EM=HU&title=&submit=Search
több mint 2 éve
Klaci79
22 469
több mint 2 éve
ez legit oldal amúgy?Legit
a twitter verifikálva van, de ma ki tudja
hungary.representation.ec.europa.eu/kotelezettsegszegesi-eljarasok-magyarorszagra-vonatkozo-dontesek-2022-07-15_hu
Negritis, a vajda
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 107
Meg is kérdezem már a cseh energiaszolgáltatóm, hogy ők terveznek-e ennek hírére emelni, mert év elején már toltak egy kisebbet...Ejj, nyomjam a duda orrukba, Erre csak van valami szabalyozas, hisz ha a szerzodes idén februartol szol, akkor mit keres nalunk az elozo lako koltsege? Fizesse meg akié a lakas.asszed erdekelni fogja a berbeadokat. az van a szerzodesben, hogy a rezsit te fizeted. ha nem tetszik el lehet menni mashova.Az ingatlanosok is majd kalkulalhatnak, valakinek be kell nyelni a kulonbozetet, ha tavalyról indul az 1 ev. Ha februarban koltozunk be, szamunkra innen indul az elszamolas. Ha az elozo lako futott , égette a lampat masszivan, azt ne a mi, bérlők pénztárcáját terhelje mar?!241/144-ig a kis összeget fizeted, az átlag felettire a piacit minden hónapban. Évente meg elszámoltokSzerintem nem. 'A' fogyasztó az előző 12 hónapban átlag alatt fogyasztott, 'B' pedig felette. Augusztusban mindketten havi átlag alatt fogyasztottak. Akkor lehet különbséget tenni köztük, ha 'B' piaci árat fizet augusztusért.Ha jól értem, akkor ha az elmúlt egy évben átlag felett fogyasztottam akkor mindegy mennyi lesz az ehavi fogyasztás, piaci árat fizetek akkor is ha az ehavi átlag alatt volt? Illetve a másik, hogy ha rosszul gondolom akkor túlfogyasztásnál az átlag feletti fogyasztást kell majd piacin fizetni vagy az egészet?Sose tudhatjuk, de én biztos vagyok abban, hogy csak az átlagon felülit kell piaci áron fizetni, különben az átlagig nem lenne rezsicsökkentés, márpedig azt fenntartották.
Egyébként nem tudom a mi esetünkben milyen szám fog kijönni, mivel tavaly július 4.én költöztünk be, előtte pedig februártól lakatlan volt a ház. Szóval ha a teljes tavalyi évet nézik lesz négy hónap minimum fogyasztással.
Nemes samu09
Willie Parker
csipkelli
Willie Parker
Ventura
Ventura
Kollégákkal beszélve itt is két számjegyű infláció van, de rohadjak meg nem érzem még...
Jó, mondjuk a banán kilója felment 24-ről 34 koronára, meg a margarint is duplázták, de abból van olcsóbb is.
több mint 2 éve
ez legit oldal amúgy?a twitter verifikálva van, de ma ki tudja
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Sobri, te vagyol az?telex.hu/gazdasag/2022/07/15/orban-viktor-650-ezer-forinttal-megemelte-a-miniszterek-fizetesetalapvetoen osszehasonlitva mas orszagok vezeto politikusaival, vagy EUs tisztsegviselokkel, egyaltan nem ordogtol valo gondolat a fizu emeles. a miniszteri fizuk nem voltak az egekben sztem ...
csipkelli
Szerkesztette: Ventura