Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 079
telex.hu/belfold/2022/07/17/augusztus-20-tuzijatek-koltsegek-kozerdeku-adatigenyles-mtu-parbeszed😀
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Olyan nem lesz.Mondjuk a 2019-es állapotra.Mit értesz normalizálódás alatt?Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
Belül éreztem hogy el fog jönni egy ilyen világ, de kb 20-30 évvel később.
Erre már most lehet hogy télen megfagyunk, teljesen kiszámíthatatlan minden.
Ki tud még mászni ebből európa, a világ? Hány év kell amíg valamennyire normalizálódik a helyzet?
Gondolom sokan érzik ugyanezt.
Na megyek kibicajozom magamból ezt a szart...
bcsarli, Udvari Főkóstoló
gabokocka
Komolyan mondom nem bánom hogy 50+ vagyok...
gabokocka
Más lesz a normális állapot.
Alkalmazkodni kell az uj helyzethez, le kell vonni a tanulsagot, hogy mi lett elbaszva, mindenki a sajat kis hazatajan dolgozhat azert, hogy az o elete mihamarabb visszaterjen a normalis kerekvagasba.
Nyilvan Magyarorszagon ez nem fog mukodni, itt amint fellendules jon kezdodik megint az esznelkuli penzszoras, ujra beindul a rezsidzsihad, de te ha okos vagy mar tudhatod, hogy nem tart orokke a kanaan, ezalatt kell megalapozni azt, ha beut a fos te ne szopd meg.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
A legtöbb ember ha politikáról (gazdaságpolitikáról) van szó, akkor olyanná válik, mint egy túlműködő bipoláris depressziós, ha szar van az nagyon szar, ha jó van, az nagyon jó. De tulajdonképpen sosem így működött a világ. Az emberi társadalmak alapvetően mindig középre tartanak, még ha ez belülről úgy is néz ki, mintha éppen vagy zuhanna vagy meredeken emelkedne. De távlatosan szemlélve csak az "arany középúthoz" történő kompenzálás történik szinte mindig.Az elmúlt időszak kibaszott csúcstámadás volt, akár a 2.vh vége óta nézzük európai háborúk, szabadságjogok, komfortszint tekintetében, akár az elmúlt 10 évet gazdasági fellendülés tekintetében, egyaránt az emberiség legjobb időszakainak egyike volt. Törvényszerű, hogy most jön némi szar.
De ez nem azt jelnti, hogy irány a gödör alja, és ott rohadunk meg most már mindörökre, csak annyit, hogy lejtmenetben vagyunk, egészen addig, amíg nem érünk egy újabb hegy lábához.
Ez a valódi valóság.
De a médiavalóságban minden "soha nem látott", " elképzelhetetlenül rettenetes", "minden idők legnagyobb..." ésatöbbi.
És nem szabad, hogy ez a médiavalóság határozza meg a közérzetünket, cselekvéseinket, mert ez sohanemlátottelképzelhetetlenülrettenetesenmindenidőklegnagyobb túlzása, valóságtorzítása, gondolatbefolyásolása.
Arra, aki napi hírfogyasztó és érdeklődik a közélet iránt, brutális mennyiségű adatot (adatot, nem érdemi információt! óriási különbség) zúdít rá a média, és nem csoda, ha valakit ez a rengeteg adat maga alá temet, elkeserít, elkedvetlenít.
Én azt gondolom, hogy oké, szar van, covid, háború, energiaválság, ellátási válság, faszomtudjamégmijön, de ez nem valami extraapokaliptikus szar (ahogy a médiumok harsogják), csak egy olyan standard szar, amivel az emberiség ugyanúgy megbírkózik, mint az elmúlt pár ezer éve alatt az eddigiekkel, és az egyén, akkor cselekszik a leghasznosabban, ha próbálja maga számára kiügyeskedni az adatdömpingből a tényleg releváns infókat, azokat értelmezi, azokra támaszkodik ha döntenie kell, nem pánikol, nem parázik rá olyan dolgokra, amin úgyse tud változtatni és ami úgyse annyira szar, mint amennyire felfestik, és megtesz minden tőlhet azügyben, ahol van lehetősége rá.
És ismét ideidézem a Ken Liunál olvasott mondatot: "Elkerülhetetlen eseményekkel szemben az alkalmazkodás az egyetlen választási lehetőség."
De ez szerencsére egy kurva jó és hasznos választás.
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 648
Sztem nem lesz sokkal jobbDe jól összefoglatad! Pedig az átlaghoz képest még jó helyzetben vagyok, saját panellakás (ez most nagy előny) komolyabb tartalék, többet keresek mint költök (még most). De mi lesz azokkal akik eddig is egyik hónapról a másikra éltek? Mi lesz a fiatalokkal? Szóval hogy ez a várható recesszió + ellátási válság mikorra rendeződhet?Azért érthető a keserűség. Volt egy időszak, amikor annyira nem volt semmi para, hogy a végére a legfőbb problémánk már az lett, hogy hány színesbőrű szereplő van a Netflix sorozatokban, most meg egymás után jön a járvány, háború a szomszédban, energiaválság, amit 10 év alatt másztunk felfelé életszínvonalban nagyjából 4 hónap alatt tűnik el. A szárazsággal, a klímaváltozással, az ebből következő várható népvándorlási hullámmal, a Covid feltámadásával és a többi szarsággal csak azért nem foglalkozunk, mert már nincs rá erőnk. Volt egy nagyon kényelmes évtizedünk. Mivel a 2008-as válság alatt baromi jól éltem, mondhatom nekem 2 nyugodt évtizedem volt. lényegében a teljes felnőttkorom. Most megbolondultak az oroszok, annak tapsolunk, hogy fegyverkezik Németország, Kína és az egész Ázsiai régió bármikor belefoshat a világba, az USA(Mint legnagyobb nyugati szuperhatalom és viszonyítási alap) társadalma és demokráciája hanyatlik. A politikusoktól már el se várjuk, hogy irányítsák az országot, annak tapsolunk milyen módszerrel tudják épp maguk felé fordítani a közvéleményt.Mit értesz normalizálódás alatt?Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
Ki tud még mászni ebből európa, a világ? Hány év kell amíg valamennyire normalizálódik a helyzet?
gabokocka
gabokocka
Tényleg kicsit sok ez mostanság. Én mondjuk nem vagyok elkeseredve, erre számítottam az utóbbi évek tendenciái alapján, de elhiszem, hogy ez sokakat megborít. Megszoktuk, hogy van egy szilárd alap, amire rá tudjuk építeni az életünk szorgalmunk és tehetségünk alapján, most meg egy csomó tőlünk független tényezőnek vagyunk részben vagy teljesen kiszolgáltatva.
andree
Mindig ez jut eszembe.es ez letezik.ez a komoly.
www.portfolio.hu/global/20211024/az-internet-nepe-sikitva-rohog-kina-horrorisztikus-megfigyelorendszeren-506276#
több mint 2 éve
Nem akarom, hogy normalizálódjon a helyzet! Szerte a világon, Magyarországon különösen annyira eltorzult a piac, hogy felborult minden.jó de a hitelezés elszállása pont nem normális - évtizedek óta spekuláns a banki hitelezés, azér teheti a nadrágszíjjhúzáson túl, mert teljesen irreálissá vált az egész, mer mindenki csak a jövőben bejövő százalékokra épít, pont a kockázatbecslést szarják telibe
Utolsó suttyó segédmunkás egy hét alatt annyit keresett, mint egy tanár. Egy redőnyös egy nap alatt annyit, mint egy mávos.
Aki örökölt egy átlagnál komolyabb ingatlant és eladta, egész életére ellustult, a munakerőpiac ezt az embert elvesztette. De amúgy is, mindenki egy szobával nagyobb ingatlant vett a szükségesnél. 3 év munkaviszony után egyes fiatalok úgy érezték, nekik saját lakás, kertes ház jár. A kedvencem az a barom, aki 60 milláért, természetesen 80 százalék hitellel megvette Budapesttől 50 kilométerre a kádár-kockáját, aztán majd járhat be 800 forintos üzemanyaggal, fizetheti a százezreket rezsire.
A mesterségesen megnövelt kereslet es támogatások álprofitokat hoztak létre, amik nem voltak fenntarthatók. Mindenki vállalkozó lett, a maradék ember pedig extrém bérigényekkel ugrált munkahelyről munkahelyre.
Nem akarok 2019-et. Egyszerű, normális piacgazdaságot akarok.
Szokol
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Nem akarom, hogy normalizálódjon a helyzet!Csak én érzek némi diszkrepanciát?😊 | (Amúgy sok szempontból egyetértek.) |
(...) Egyszerű, normális piacgazdaságot akarok.
Szokol
több mint 2 éve
Kampman
28 704
Nem akarok 2019-et. Egyszerű, normális piacgazdaságot akarok.Az nálunk szociális katasztrófát okozna.
Szokol
több mint 2 éve
Nem akarom, hogy normalizálódjon a helyzet! Szerte a világon, Magyarországon különösen annyira eltorzult a piac, hogy felborult minden.Utolsó suttyó segédmunkás egy hét alatt annyit keresett, mint egy tanár. Egy redőnyös egy nap alatt annyit, mint egy mávos.
Aki örökölt egy átlagnál komolyabb ingatlant és eladta, egész életére ellustult, a munakerőpiac ezt az embert elvesztette. De amúgy is, mindenki egy szobával nagyobb ingatlant vett a szükségesnél. 3 év munkaviszony után egyes fiatalok úgy érezték, nekik saját lakás, kertes ház jár. A kedvencem az a barom, aki 60 milláért, természetesen 80 százalék hitellel megvette Budapesttől 50 kilométerre a kádár-kockáját, aztán majd járhat be 800 forintos üzemanyaggal, fizetheti a százezreket rezsire.
A mesterségesen megnövelt kereslet es támogatások álprofitokat hoztak létre, amik nem voltak fenntarthatók. Mindenki vállalkozó lett, a maradék ember pedig extrém bérigényekkel ugrált munkahelyről munkahelyre.
Nem akarok 2019-et. Egyszerű, normális piacgazdaságot akarok.
több mint 2 éve
A fejlett(len) nyugaton 2023 végére megoldodhat. Itthon ez x
több mint 2 éve
De jól összefoglatad! Pedig az átlaghoz képest még jó helyzetben vagyok, saját panellakás (ez most nagy előny) komolyabb tartalék, többet keresek mint költök (még most). De mi lesz azokkal akik eddig is egyik hónapról a másikra éltek? Mi lesz a fiatalokkal? Szóval hogy ez a várható recesszió + ellátási válság mikorra rendeződhet?Azért érthető a keserűség. Volt egy időszak, amikor annyira nem volt semmi para, hogy a végére a legfőbb problémánk már az lett, hogy hány színesbőrű szereplő van a Netflix sorozatokban, most meg egymás után jön a járvány, háború a szomszédban, energiaválság, amit 10 év alatt másztunk felfelé életszínvonalban nagyjából 4 hónap alatt tűnik el. A szárazsággal, a klímaváltozással, az ebből következő várható népvándorlási hullámmal, a Covid feltámadásával és a többi szarsággal csak azért nem foglalkozunk, mert már nincs rá erőnk. Volt egy nagyon kényelmes évtizedünk. Mivel a 2008-as válság alatt baromi jól éltem, mondhatom nekem 2 nyugodt évtizedem volt. lényegében a teljes felnőttkorom. Most megbolondultak az oroszok, annak tapsolunk, hogy fegyverkezik Németország, Kína és az egész Ázsiai régió bármikor belefoshat a világba, az USA(Mint legnagyobb nyugati szuperhatalom és viszonyítási alap) társadalma és demokráciája hanyatlik. A politikusoktól már el se várjuk, hogy irányítsák az országot, annak tapsolunk milyen módszerrel tudják épp maguk felé fordítani a közvéleményt.Mit értesz normalizálódás alatt?Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
gabokocka
Tényleg kicsit sok ez mostanság. Én mondjuk nem vagyok elkeseredve, erre számítottam az utóbbi évek tendenciái alapján, de elhiszem, hogy ez sokakat megborít. Megszoktuk, hogy van egy szilárd alap, amire rá tudjuk építeni az életünk szorgalmunk és tehetségünk alapján, most meg egy csomó tőlünk független tényezőnek vagyunk részben vagy teljesen kiszolgáltatva.
andree
több mint 2 éve
Mondjuk a 2019-es állapotra.Mit értesz normalizálódás alatt?Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
gabokocka
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 2 éve
nyugiInkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
jólesz Piket...
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
andree
1 744
Azért érthető a keserűség. Volt egy időszak, amikor annyira nem volt semmi para, hogy a végére a legfőbb problémánk már az lett, hogy hány színesbőrű szereplő van a Netflix sorozatokban, most meg egymás után jön a járvány, háború a szomszédban, energiaválság, amit 10 év alatt másztunk felfelé életszínvonalban nagyjából 4 hónap alatt tűnik el. A szárazsággal, a klímaváltozással, az ebből következő várható népvándorlási hullámmal, a Covid feltámadásával és a többi szarsággal csak azért nem foglalkozunk, mert már nincs rá erőnk. Volt egy nagyon kényelmes évtizedünk. Mivel a 2008-as válság alatt baromi jól éltem, mondhatom nekem 2 nyugodt évtizedem volt. lényegében a teljes felnőttkorom. Most megbolondultak az oroszok, annak tapsolunk, hogy fegyverkezik Németország, Kína és az egész Ázsiai régió bármikor belefoshat a világba, az USA(Mint legnagyobb nyugati szuperhatalom és viszonyítási alap) társadalma és demokráciája hanyatlik. A politikusoktól már el se várjuk, hogy irányítsák az országot, annak tapsolunk milyen módszerrel tudják épp maguk felé fordítani a közvéleményt.Mit értesz normalizálódás alatt?Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
gabokocka
több mint 2 éve
Mit értesz normalizálódás alatt?Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
több mint 2 éve
Inkább az irány aggaszt, egyre szarabb. Hány év lesz amíg viszonylag normalizálódik a helyzet?Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
gabokocka
több mint 2 éve
Engem elkapott a depi 😕1., ne ess pánikba!
2., mindig legyen nálad törölköző
3., 42
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Engem elkapott a depi 😕Amúgy véleményem szerint ez túltolt poitikai felhajtás, ha nem jönne orosz gáz se fagynánk szarrá, sztem a fogyasztásunk fele simán elhagyható. Nyilván áldozatokkal járna, de bőven megoldható. Mint amikor szmogriado miatt az autok fele nem volt hasznalhato, uristen mi lesz, aztan semmi se volt, mindenki meg tudta oldani a dolgait.
több mint 2 éve
Engem elkapott a depi 😕Belül éreztem hogy el fog jönni egy ilyen világ, de kb 20-30 évvel később.
több mint 2 éve
5. a politikus is emberNope. A politikus egy társadalmon élősködő parazita.
Lúdas Solymi
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
"Én minden körülmények között az operában voltam"Kinéztem ma az MZP-féle tüntetésre, egy Dolphins- és egy Bears-szurkolót láttam.Davemayer és Ventura
nagylaza, főpohárnok
Szép volt
jobbágy#JC6
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Amúgy jó ez a tüntikézés, meg ételfutárok, meg Margit-híd elfoglalás, de bárhol máshol történt bármi? Vidéken, akárhol?Pl.: www.dehir.hu/debrecen/ismet-utat-zartak-le-debrecenben-a-kata-torveny-ellen-tuntetok/2022/07/14/
Megint csak a "belpesti lipsi értelmiség" veszkődik, senkit nem fog érdekelni...
warr_b
több mint 2 éve
Amúgy jó ez a tüntikézés, meg ételfutárok, meg Margit-híd elfoglalás, de bárhol máshol történt bármi? Vidéken, akárhol? Megint csak a "belpesti lipsi értelmiség" veszkődik, senkit nem fog érdekelni...
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Csendben szeretném megjegyezni, hogy 1990-ben az Országgyűlésben (majdnem) teljes elitcsere történt. Még akkor is, ha bejutott egy maroknyi MSZP-s, még akkor is, ha az ellenzékiek között (főleg az MDF frakciójában) mandátumot szereztek volt III/III-asok. 2022-ben teljes elitcseréről beszélni: na, ez tényleg totális illúzió. Ezt csak egy rendszerváltás hozhatná el, ennek pedig semmi jele. A mai viszonyok között nem is lehet értelmezni, hogy mit jelentene.1. Nem lett még gazdagabb? Végülis, csak leszerződött vele a Fidesz alatt a komplett közmédia (több ezer fő) plusz hozzávágtak néhány száz milliót támogatásként. De ja, nem lett gazdagabb.Mondjuk az egyik része az, hogy nem lett még gazdagabb, kitömve soksok pénzzel, mint ahogy Lölö lett.De ez a feltételezett - de el nem fogadott - ártalom neked, nekem, a népnek mit használt? Ők ugyanúgy, milliárdosok, ők ugyanúgy ott vannak a hatalom mellett, az, hogy leváltották mondjuk a Kókát nem jelentette, hogy neki egy kicsit is rosszabb legyen, neked meg hogy egy kicsit is jobb. Maximum a lelkünknek jobb, hogy nem kell nézni azt az irritáló arcát. De ugyanúgy benne van a leghatalmasabb és legvagyonosabb emberek körében.Most olvasom a Baranyi Krisztánál, hogy a 7. kerben bitcoin-bányászattal lebukott és lemondott dk-s önkori képviselő pénzügyi igazgató lett ( 😆😆😆😆) Ferencvárosban egy MSZP-s vezette önkori cégnél. Nos. Nem peterk, a politikai vàltógazdaságnak itthon az égvilágon semmi értelme nem lenne. 0, semmi, zéró. Naivitás mást gondolni.Az a probléma, hogy - annak ellenére, hogy értelmes ember vagy - ezredszerre sem érted, hogy a politikai váltógazdaságra nem ezért lenne szükség. 😉 A szmájlit igazából kedvem sincs kiírni, mert komolyabb baj ez annál hogy vigyorogjunk rajta, de nem akarom, hogy magadra vedd.
MC12
Egyrészt egy autoriter rendszerben az ellenézik is korruptabb. Mert a rendszer korruptabb, mindenestül. Azt, hogy nincsenek ellenőrző mechanizmusok, könnyebb kihasználni ellenzéknek, nem ellenzéknek is. És a nem poliitizálóknak is. A gazdaság is korruptabb. Úgyhogy ez csak erősíti az érveimet.
Másrészt ugyan az attitűd az felismerhetően ugyanaz (miért is lenne más? éppen azért kell a váltógazdaság, mert minden szereplőt váltani kell), de igenis van különbség aközött, hogy néhány év alatt a miniszterelnök haverjaként a világ leggyorsabb vagyonosodását produkálom és aközött, hogy egy kisfaszom helyi önkormányzatnál bitcoinnal bizniszelek a közpénzzel. A váltógazdaságban kisebb eséllyel fordul elő ez a nagyságrend. Hogy hetente itt egy erőmű meg ott egy fél Balaton. És ami előfordul, azon is csámcsognak. Amíg volt váltógazdaság, Orbán papa bányája meg Orbánné szőlője meg Gyurcsány üdülője vagy Bajnai libái is téma volt. És ártott is nekik. Ma az se árt, ha a nevére iratja a fél Dunántúlt.
peterk2005 udvari bolond
A politikai váltógazdaságnak van értelme Amerikában, ahol egy kongresszusi képviselőnek valóban - no, ott se mindenhol - meg kell küzdenie a körzetéért, mert ha nem, akkor két év múlva elzavaraják a fenébe. Idehaza nincs kire elzavarni őket. A fideszt tudod a dk-ra cserélni, a KDNP-t párbeszédre és így tovább. Ez pedig nem váltógazdaság, ez a váltógazdaság illúziója. Ugyannak az elitnek a cserélgetése. Ha neked ez már oké, akkor beéred szemfényvesztéssel.
Olyan vagy, mint a Közgáz 1. tanárom, aki szentül hitt abban, hogy a tökéletes piac létezhet. És ha x így reagál, akkor y így z meg így és akkor voala mindekinek jó. Ha lecseréled Orbánt Klárára akkor az országnak jobb lehet. De erre semmilyen bizonyítékod nincs itthonról. Volt 20 év amikor az elméleted szerint működött az ország, és hát lett belőle egy Fidesz 2/3-ad, nem éppen az elmélet fényességét bizonyítja. Nálunk a hatalmon lévők abban a 20 évben nem azt a tanulságot vontàk le az előző kormány bukása után, hogy ajajjajaj nekünk jobban kell kormányoznunk, mert elzavarnak minket, hanem azt hogy ügyesebben és gyorsabban kell lopnunk - mielőtt elzavarnak minket. Így gondolkodott az első Orbán kormány és utána a szocik is. Pontosan miért kellene elhinni, hogy a jelenlegi ellenzék - akik tagjai közt javában ott ül az előző rezsim - nem igy gondolkodna?
A te elméletednek egyetlen esetben van igaza - komplett elit cserénél. No, nem olyan 89-féle elit cserénél.
Rendes, mindekit elzavarónál. Addig pusztán ugyanazt a réteget helyezed hol ellenzéki frakcióvezetői minőségbe, hol külügyminiszternek. Ezt pedig váltógazdaságnak hívni, hát…
MC12
Meg hagyjuk már ezt a 2/3-adot, mindenki tudja, hogy ez csak azért annyi, mert ilyen a rendszer, lófaszt kívánja ezt 2/3-adnyi ember.
Rossz lehet neked, hogyha csak abban tudnak gondolkodni, hogy minden politikus csak lopni akar...ilyen alapon bármilyen szakma bármilyen sztereotípiája igaz és megmásíthatatlan.
Lúdas Solymi
2. Az első 2/3 a régi szabályok szerint jött össze, szóval ezt hagyhatjuk is ennyiben.
3. Nekem nagyon jó.
4. Idehaza a politikusok 99%-a gazdagodni akar. Az 1% a Gyurcsány meg a Szél Berni. Aki már milliárdos és nem kell neki meg aki tényleg hisz valamiben. Mégegyszer jelzem, nem minden szakma. A magyar politikus. És itt mehetünk is a következő pontra.
5. Itt fórumon nektek - tisztelet a kivételnek - azért van naiv elképzelésetek politikusokról, mert egyet sem ismertek. Ezért a saját ideáitokat vetítitek beléjük. Én ilyen vagyok, ebben hiszek, nekem ez a politikus/párt szimpatikus, TEHÁT ő/az is így gondolkodik. De ez nincs így. Én ismerek is sokat, dolgoztam is egynéhánynak - oldal függetlenül- ezért nincs ilyen hitem róluk. Még mindig túl sokat képzeltek bele a magyar politikusokba.
6. Szerinted miért kérték ma a tüntetők, hogy az ellenzéki politikusok véletlenül se menjenek ki a tüntetésre? Sőt. A közeléből is takarodjanak. Mert ők is a váltógazdaságban hisznek?
Itt az idézet:
“Üzenet az ellenzéknek!
Bár már korábban leírtuk de szeretnénk nyomatékosítani, hogy a mi eseményeinken nem fogjuk tűrni, ha politikai pártok és tagjaik próbálják azt kihasználni a saját javaikra. Nem akarunk pártok zászlói, beszédei, jelképei és szlogenei alatt vonulni. Nem szeretnénk ha bárki bármely párttal azonosítani minket! Természetesen a lehetőség adott bármely politikus számára, hogy megjelenjen de csak úgy mint bármely más tüntető, különben csúnyán ki lesznek fütyülve.
Megvolt az esélyetek a 12 év alatt, hogy legalább azt elérjétek, hogy ilyen abszurd módosításokat ne lehessen szó szerint egyik napról a másikra elfogadni. Nem Sikerült! Itt az ideje, hogy a NÉP a saját kezébe vegye a saját sorsát! Ez a ti érdeketek is, hiszen tudjátok jól, hogy felszólalásaitokkal megosztjátok a tömeget és tekintve, hogy politikailag korrektnek kell lennetek amennyire lehet... Hát mondjuk úgy hogy azzal már nem sokat lehet elérni a jelen rendszer ellen.
Ezzel szemben a fidesz politikusait kifejezetten bátorítjuk arra, hogy látogassanak ki a hétfői eseményünkre (részletek és kiírás később) és tartsanak egy két beszédet! Elvégre pont az a célunk, hogy velük tudjunk már végre találkozni és társalogni kicsit 😊“
MC12
A legfőbb gond a kontraszelekcióval van. Értsd: a tisztességes és hozzáértő emberek egyre kevésbé hajlandók pártok közelébe menni, így egyre nagyobb szelet jut a tortából a korrupt és karrierista, tehetségtelen fazonoknak. Ezen baromi nehezen és lassan lehet változtatni, de nincs más lehetőség, különben végleg ellepik a politikát a senkiházi bélférgek. A változást külső politikai erők érhetik el (olyanok, amelyek nem részei a mainstreamnek: kutyapárt, Momentum, MZP, akármi) és/vagy a választók, akik a szavazatukkal büntetik a hatalomba belehízott kormányt. Nem könnyű.
| Még mielőtt ezzel jönnél: ismerek politikusokat. |
több mint 2 éve
Elnézést. Vinném. Katára. A retkes pizzát. A sok gyökérnek.
Don't talk the walk, Walk the talk!