Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Meddig tart a 480 forintos benzin korszaka Magyarországon?Miközben a hatósági ár miatt rekordokat dönt a hazai üzemanyagfogyasztás, az import lényegében megszűnt és csak a MOL látja el a piacot. Miért is szállítana ide más, amikor a termékét csak veszteséggel tudja eladni?
Ez sok kútnál azt eredményezte, hogy bizonyos típusokból egész egyszerűen nincs készlet, illetve életbe léptek a mennyiségi korlátozások is. A kormány júniusban már hozzányúlt a stratégiai készlethez a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása miatt, az árstopot viszont október 31-ig meghosszabbították.
Az igazság pillanata ugyanakkor hamarabb eljöhet. A benzinkutak számára nyújtott literenkénti 20 forintos támogatást augusztus elején kellene újraindítani, azonban a kisebb kutak egy része nem biztos, hogy kibír még 3 hónap veszteséges működést és inkább bezárnak.
Már ha egyáltalán lesz mit áruljanak, ugyanis a MOL százhalombattai finomítója karbantartás miatt augusztusban leáll és a kapacitás 65%-a kiesik.
A kormánynak innentől három lehetősége lesz:
1., Fenntartja az ársapkát és akkor nem lesz üzemanyag
2., Fenntartja az ársapkát és kiüríti a stratégiai készletet abban bízva, majdcsak lesz valahogy
3., Megszünteti az ársapkát, hogy újra legyen import
Meg lehet tenni a téteket.
www.facebook.com/kardblog/photos/a.363849453689685/7557901797617712/
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
egyébként nekünk az utolsó 12 havi fogyasztás 2555 kWh, átlag 213 kWh, 210 feletti fogyasztás hét hónap (októbertől áprilisig, vagyis fűtési időszakban, kondenzációs kazán, cirkó, 123m3, 3,55m belmagasság, 4 fő, sok home office). és még a tűzhely is ide fogyaszt, mert indukciós.Most akkor mondja el nekem egy hozzáértő: ezek reális számok?Nincs kedvem kiemelni a lényeget olvasd végig, a Samsung SDI-nál mérnök a csávó, aki írta.
www.borsonline.hu/aktualis/2022/07/mennyit-fogyaszt-ha-bedugva-hagyod-a-mobiltoltot-vagy-a-laptopot?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
(Ha igen, akkor nem tiszta, miért kb. 9 ezer forint a villanyszámlánk, amivel elvileg az átlagfogyasztó háztartás fölött vagyunk. A tűzhely sütőrésze villannyal megy ugyan, de havonta csak néhányszor kapcsoljuk be, nem villannyal fűtünk, energiatakarékos izzókat használunk, mosogatógép és légkondi nincs.)
nagylaza, főpohárnok
Drága nagy tudású minisztereink! 🙂
Igen érzékenyen érintett engem a mai intézkedésetek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, amellyel saját szavaitokat hazudtoltátok meg a választások után nem egész 3 hónappal, de most nem ezért írom ezeket a sorokat, hanem azért, mert a magyarázatként szolgáló energetikai számításotok (pardon! ámokfutásotok) felett már végképp nem tudtam napirendre térni....
Állításotok a következő:
A rezsicsökkentést korlátozzátok olyan formában, hogy egy átlagos háztartás havi 210 kWh-s fogyasztási mértéke felett az áramért már piaci árat kell fizetni, DE SENKI NE AGGÓDJON, MERT A HÁZTARTÁSOK 3/4 RÉSZE NEM LÉPI ÁT EZT A HAVI ÉRTÉKET!!! (Előre szólok, tudom, hogy sikerült ilyen borzasztó alacsony lehetetlen értéket kiszámolnotok átlagnak, de nem lőném le a poént egyelőre, először következzenek a nyers tények, és majd a végén részletezném miben hibáztatok...)
Tehát engedjétek meg, hogy üljünk le együtt egy kis fizikai számolgatásra mint villanyász a gulyáslevessel meg a szentkirályi ásványvízzel....
Engedjétek meg, hogy a saját példámból induljak ki, mivel az enyémnél villanytakarékosabb háztartás, ami teljes értékű háztartásként működik és nem alkalmi fogyasztó-nyaralóként, gyanítom, hogy az országban nincsen....
A múlt havi bediktált elektromos fogyasztásom mértéke 147 kWh a hatásos 24H mérőn, valamint 150 kWh a hatásos vezérelt mérőn, a kettő együtt 297 kWh egy nyári júniusi hónap alatt, ami már több 210 kWh-nál. Eddig remélem érthető, és még hivatásos szektatagként is tudok követni engem. 🙂
Remek, most akkor nézzük meg, milyen az én háztartásom, és hogy mi tartozik bele pontosan ebbe az értékbe.
Kezdeném azzal, hogy a háztartásom egy személyes, egyedül élek benne, ha a kutyáimat nem számoljuk, akikről nem valószínű hogy szabadidejükben BTC-t bányásznak 5 videókártyával, vagy éppen mesterséges napot építenek. 😃
A 24H mérőn történő 147 kWh fogyasztás a következőkből tevődik össze:
- 6 óra ébren otthonlét, amikor üzemel a házban 1db modern alacsony fogyasztású számítógép, egyszerre egyidejűleg 1db eneriatakarékos teljesen led-es izzó (mivel ugye egyedül marhanehéz egyszerre két helyiségben lennem, és ahol nem vagyok, ott minek is égne lámpa)
-minden egyes nap 1db 20 wattos IQOS készülék és 1db 20 wattos telefon készülék feltöltése 3 óra hossza alatt.
- Hetente egy mosási program egy modern energiatakarékos A++ mosógépen.
- Hetente 1 fazék étel 2 órán át történő elkészítése egy elektromos főzőlap középső 1500 wattos főzőkörén.
- Egy modern A++ kombinált hűtőszekrény üzemeltetése.
- 1db hálózati szerver (nyugalmi időben 50W folyamatos teljesítményfelvétel) üzemeltetése 0-24-ben
- 1db AHD kamerarendszer üzemeltetése 0-24-ben (30 watt teljesítményfelvétel.
- 2 hetente 1 óra fűnyírás egy 1000 watt teljesítményű házi fűnyíróval
- egyéb minimális fogyasztások (standby ledek, router, bakelit lejátszón 1-1 vinyl lemez lejátszása, stb stb elhanyagolható)
- napi 5 perc 900W mikrohullámú sütő használat
- Klíma és egyéb extrák nincsenek, infrapanellal fűteni pedig még egy elmeháborodott számítógép-villanyszerelő mókus sem fog nyáron a 40 fokos melegben. 😃
Természetesen a házban minden lámpa a legkorszerűbb energiatakarékos led izzókkal felszerelve, és új, 5 évnél nem régebbi háztartási gépek. Ezzel a nappali fogyasztást ki is veséztem, jöjjön hát az éjszakai mérő, ígérem egyszerűbb lesz, ha már zsibbadna az agy....
- 1db modern új villanybojler készenlétben 50 fokos vízzel, napi 1 személy 1 fürdés fogyasztással, illetve 1 tányérka, kanálka, villa elöblítése. Természetesen évente vízkőtelenítem. 🙂
Na hát gondolom abban egyetértünk, hogy ennél takarékosabb háztartás, ahol napi 6 órát van otthon ébren 1 ember, korszerűek a lámpák, a gépek, és nincsen klíma és más egyéb extra, na ennél kevesebbet fogyasztó háztartás nem létezik, amiben életvitel szeráen élnének is..... jajj, majdnem elfelejtettem, vonjuk ki a szerver és a kamera rendszer fogyasztását, mivel ismerjük, és hát valljuk be, na az extra.
- A kamera rendszer 30, míg a szerver 50 wattot fogyaszt. Ez ugyebár egy óra alatt 80W, azaz 0,08 KWh, ami egy nap alatt 1,92 kWh-t tesz ki, ami 31 nap alatt 59,52-t. Ezt hanyag eleganciával levonjuk a havi 297 kWh nyári fogyasztásomból, majd kapunk 237,48 kWh fogyasztást.
Igen, ennyit fogyaszt havonta egy extrák nélküli 1 személyes háztartás, ahol a lakó 10 órát munkával és utazással, 8 órát alvással tölt, és napi 6 órát van otthon ébren amikor villanyt fogyaszthat.
237,48 KWH-T!!!!!
Állítom, hogy a háztartások döntő többsége ennél csak többet fogyaszthat, mivel az áram szolgáltatás nem internet, ahol havidíj van, és mindegy hányan használják és mennyit, hanem a személyek és a fogyasztók, valamint a fogyasztók üzemeltetési idejével exponenciálisan növekszik az elfogyasztott kilowattórák száma is!
Na hát akkor adja magát a kérdés: honnan a narkós kóchengeres viharverete gulyáskrémszagú pörköltszaftos bajszos ördög nagylábujjából vettétek ezt a számot, hogy egy átlag háztartás nem éri el a havi 210 kWh fogyasztást?
Na akkor szabad a gizda, lövöm a poént, kezeket a magasba:
Ti nem az életvitelszerűen lakott háztartásokból vontatok átlagot, hanem az ELMŰ-TITÁSZ-ÉMÁSZ-EON által beregisztrált összes magán néven lévő mérési pont fogyasztásából, amelybe beletartozik az összes nyaraló, ahol évi 1 hét használat alatt fogy 50-80 kWh, az összes magánszemély nevén lévő üres telek, ahová be van vezetve a villany, de nincs használva, az összes magánszemély tulajdonában álló, de lakatlan ház, ahol van villanyóra, valamint végezetül azok a házak is, ahol ugyan 1 család él, de két különböző betáplálással, 2 külön mérési pont van beregisztrálva. Ezek mind csökkentik az átlagot, átlag növelő tényezők pedig nincsenek, hiszen csak magán lakásokról beszélünk, a nagy fogyasztó gyárak, üzemek, cégek, intézmények nem tartoznak ebbe az átlagba, hiszen rájuk nem vonatkozik a rezsicsökkentés.....
Igen, pont annyi eszetek van, amennyi látszik, hibásan számoltatok egy rossz átlagot, mert azonnal kapkodva kell dönteni és derogál bárkit megkérdezni akinek fogalma van az áramról, és mindezt azonnal keresztül is vertétek a parlamenten, megszopatva így nem a negyedét, hanem a háromnegyedét a magán fogyasztóknak, a maradék 1 negyed, aki nem fog szívni, mert nem lépi túl ezt a fogyasztást, na igen, az az ami nem valós életvitel szerű háztartás......
Szépen gulyásszaftos magyar módra megfogalmazva, jól kibasztatok minden magyar háztartással, ami valós háztartás, és mindenki többet fog fogyasztani az álomhatárotoknál, mindenki fizetni fog mint a katonatiszt, piaci villanyárat, amíg bírja....
Spóroljunk a villannyal? Ennél jobban, mikor egy minimál fogyasztás 1 személyre napi 6 órát is 210 kWh felett van?
Bár túl hosszú így marhára senki nem fogja elolvasni,főleg az illetékes nem!
empty taxi
cserébe mondjuk a gázfogyasztás meg se közelíti a határértéket, 1000-1200 m3 között van már három éve. lehet, hogy meg kéne változtatni a főzési szokásokat, és nem nulláról melegíteni főzéshez a cuccokat, hanem forró vizet kellene engedni az edényekbe?
több mint 2 éve
A tüntetés mindig arról szól, hogy a civil embereket szopassa. Ugyanis a politikusokat nem tudja. A politikus sofőrrel jár, igazolványt mutat fel és jön megy. Vagy nem megy arra és kész, mert ő megteheti. Amióta a világ világ, a tüntetés ilyen. A tanároké, mozdonyvezetőké, repülésben dolgozóké, egészségögyeseké, buszsofőröké. Sőt tűzoltóké, rendőröké is.Tuntetes es civil emberek napjanak szabotalasa kozott oriasi a kulonbseg.egy zsákutcát kéne, nem? ahol tényleg senkit nem zavarnak ...2 ezer ember kb, akik hétfőn reggel a csúcsidőben megszívatnak több ezer másikat. Ehhez kell az ész.2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
A tiltakozás sosem fölösleges, akkor sem, ha látszólag nincs közvetlen eredménye. Speciel én örültem volna, ha annak idején, amikor a Fidesz lenyúlta a nyugdíjpénztári megtakarításokat, lettek volna kemény tüntetések, nem csak egy lagymatag demonstráció a Hősök terénél.
nagylaza, főpohárnok
Menjenek, torlaszolják el a Parlament autó be/kijáratát, sokkal többet ér, főleg hogy üléseznek
jobbágy#JC6
Negritis, a vajda
JéBé
Taxis sztrájk rémlik? Én nem voltam akkor az országban, de mesélték ismerősök, hogy napokig mindenki sétált a fővárosban. És az emberek elviselték. Egy picivel több empátia beleférhetne. Azért is, mert akkor ha majd te leszel esetleg úgy elkeseredve, hogy kimész tüntetni mert más megoldást nem látsz, akkor talán kevesebb lesz az aki a napjának a szabotálása miatt anyázni fog, és több olyan aki szolidáris, megértő veled.
(Hozzáteszem, hogy a tüntetésnek is van az a formája, ami már túlzás, és jogos lenne a kritika. Például, ha hetekig piknikeznek/dzsemboriznak a város különböző pontjain és közben éjjelente randalíroznak meg odaszarnak a járdára meg a fa tövébe, az túlzás. Az, hogy egy nagyvárosban lezárnak néhány kulcsfontosságú csomópontot, az viszont a tüntetés alfája. Enélkül nem is ér semmit.)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Most akkor mondja el nekem egy hozzáértő: ezek reális számok?Nincs kedvem kiemelni a lényeget olvasd végig, a Samsung SDI-nál mérnök a csávó, aki írta.
www.borsonline.hu/aktualis/2022/07/mennyit-fogyaszt-ha-bedugva-hagyod-a-mobiltoltot-vagy-a-laptopot?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
(Ha igen, akkor nem tiszta, miért kb. 9 ezer forint a villanyszámlánk, amivel elvileg az átlagfogyasztó háztartás fölött vagyunk. A tűzhely sütőrésze villannyal megy ugyan, de havonta csak néhányszor kapcsoljuk be, nem villannyal fűtünk, energiatakarékos izzókat használunk, mosogatógép és légkondi nincs.)
nagylaza, főpohárnok
Drága nagy tudású minisztereink! 🙂
Igen érzékenyen érintett engem a mai intézkedésetek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, amellyel saját szavaitokat hazudtoltátok meg a választások után nem egész 3 hónappal, de most nem ezért írom ezeket a sorokat, hanem azért, mert a magyarázatként szolgáló energetikai számításotok (pardon! ámokfutásotok) felett már végképp nem tudtam napirendre térni....
Állításotok a következő:
A rezsicsökkentést korlátozzátok olyan formában, hogy egy átlagos háztartás havi 210 kWh-s fogyasztási mértéke felett az áramért már piaci árat kell fizetni, DE SENKI NE AGGÓDJON, MERT A HÁZTARTÁSOK 3/4 RÉSZE NEM LÉPI ÁT EZT A HAVI ÉRTÉKET!!! (Előre szólok, tudom, hogy sikerült ilyen borzasztó alacsony lehetetlen értéket kiszámolnotok átlagnak, de nem lőném le a poént egyelőre, először következzenek a nyers tények, és majd a végén részletezném miben hibáztatok...)
Tehát engedjétek meg, hogy üljünk le együtt egy kis fizikai számolgatásra mint villanyász a gulyáslevessel meg a szentkirályi ásványvízzel....
Engedjétek meg, hogy a saját példámból induljak ki, mivel az enyémnél villanytakarékosabb háztartás, ami teljes értékű háztartásként működik és nem alkalmi fogyasztó-nyaralóként, gyanítom, hogy az országban nincsen....
A múlt havi bediktált elektromos fogyasztásom mértéke 147 kWh a hatásos 24H mérőn, valamint 150 kWh a hatásos vezérelt mérőn, a kettő együtt 297 kWh egy nyári júniusi hónap alatt, ami már több 210 kWh-nál. Eddig remélem érthető, és még hivatásos szektatagként is tudok követni engem. 🙂
Remek, most akkor nézzük meg, milyen az én háztartásom, és hogy mi tartozik bele pontosan ebbe az értékbe.
Kezdeném azzal, hogy a háztartásom egy személyes, egyedül élek benne, ha a kutyáimat nem számoljuk, akikről nem valószínű hogy szabadidejükben BTC-t bányásznak 5 videókártyával, vagy éppen mesterséges napot építenek. 😃
A 24H mérőn történő 147 kWh fogyasztás a következőkből tevődik össze:
- 6 óra ébren otthonlét, amikor üzemel a házban 1db modern alacsony fogyasztású számítógép, egyszerre egyidejűleg 1db eneriatakarékos teljesen led-es izzó (mivel ugye egyedül marhanehéz egyszerre két helyiségben lennem, és ahol nem vagyok, ott minek is égne lámpa)
-minden egyes nap 1db 20 wattos IQOS készülék és 1db 20 wattos telefon készülék feltöltése 3 óra hossza alatt.
- Hetente egy mosási program egy modern energiatakarékos A++ mosógépen.
- Hetente 1 fazék étel 2 órán át történő elkészítése egy elektromos főzőlap középső 1500 wattos főzőkörén.
- Egy modern A++ kombinált hűtőszekrény üzemeltetése.
- 1db hálózati szerver (nyugalmi időben 50W folyamatos teljesítményfelvétel) üzemeltetése 0-24-ben
- 1db AHD kamerarendszer üzemeltetése 0-24-ben (30 watt teljesítményfelvétel.
- 2 hetente 1 óra fűnyírás egy 1000 watt teljesítményű házi fűnyíróval
- egyéb minimális fogyasztások (standby ledek, router, bakelit lejátszón 1-1 vinyl lemez lejátszása, stb stb elhanyagolható)
- napi 5 perc 900W mikrohullámú sütő használat
- Klíma és egyéb extrák nincsenek, infrapanellal fűteni pedig még egy elmeháborodott számítógép-villanyszerelő mókus sem fog nyáron a 40 fokos melegben. 😃
Természetesen a házban minden lámpa a legkorszerűbb energiatakarékos led izzókkal felszerelve, és új, 5 évnél nem régebbi háztartási gépek. Ezzel a nappali fogyasztást ki is veséztem, jöjjön hát az éjszakai mérő, ígérem egyszerűbb lesz, ha már zsibbadna az agy....
- 1db modern új villanybojler készenlétben 50 fokos vízzel, napi 1 személy 1 fürdés fogyasztással, illetve 1 tányérka, kanálka, villa elöblítése. Természetesen évente vízkőtelenítem. 🙂
Na hát gondolom abban egyetértünk, hogy ennél takarékosabb háztartás, ahol napi 6 órát van otthon ébren 1 ember, korszerűek a lámpák, a gépek, és nincsen klíma és más egyéb extra, na ennél kevesebbet fogyasztó háztartás nem létezik, amiben életvitel szeráen élnének is..... jajj, majdnem elfelejtettem, vonjuk ki a szerver és a kamera rendszer fogyasztását, mivel ismerjük, és hát valljuk be, na az extra.
- A kamera rendszer 30, míg a szerver 50 wattot fogyaszt. Ez ugyebár egy óra alatt 80W, azaz 0,08 KWh, ami egy nap alatt 1,92 kWh-t tesz ki, ami 31 nap alatt 59,52-t. Ezt hanyag eleganciával levonjuk a havi 297 kWh nyári fogyasztásomból, majd kapunk 237,48 kWh fogyasztást.
Igen, ennyit fogyaszt havonta egy extrák nélküli 1 személyes háztartás, ahol a lakó 10 órát munkával és utazással, 8 órát alvással tölt, és napi 6 órát van otthon ébren amikor villanyt fogyaszthat.
237,48 KWH-T!!!!!
Állítom, hogy a háztartások döntő többsége ennél csak többet fogyaszthat, mivel az áram szolgáltatás nem internet, ahol havidíj van, és mindegy hányan használják és mennyit, hanem a személyek és a fogyasztók, valamint a fogyasztók üzemeltetési idejével exponenciálisan növekszik az elfogyasztott kilowattórák száma is!
Na hát akkor adja magát a kérdés: honnan a narkós kóchengeres viharverete gulyáskrémszagú pörköltszaftos bajszos ördög nagylábujjából vettétek ezt a számot, hogy egy átlag háztartás nem éri el a havi 210 kWh fogyasztást?
Na akkor szabad a gizda, lövöm a poént, kezeket a magasba:
Ti nem az életvitelszerűen lakott háztartásokból vontatok átlagot, hanem az ELMŰ-TITÁSZ-ÉMÁSZ-EON által beregisztrált összes magán néven lévő mérési pont fogyasztásából, amelybe beletartozik az összes nyaraló, ahol évi 1 hét használat alatt fogy 50-80 kWh, az összes magánszemély nevén lévő üres telek, ahová be van vezetve a villany, de nincs használva, az összes magánszemély tulajdonában álló, de lakatlan ház, ahol van villanyóra, valamint végezetül azok a házak is, ahol ugyan 1 család él, de két különböző betáplálással, 2 külön mérési pont van beregisztrálva. Ezek mind csökkentik az átlagot, átlag növelő tényezők pedig nincsenek, hiszen csak magán lakásokról beszélünk, a nagy fogyasztó gyárak, üzemek, cégek, intézmények nem tartoznak ebbe az átlagba, hiszen rájuk nem vonatkozik a rezsicsökkentés.....
Igen, pont annyi eszetek van, amennyi látszik, hibásan számoltatok egy rossz átlagot, mert azonnal kapkodva kell dönteni és derogál bárkit megkérdezni akinek fogalma van az áramról, és mindezt azonnal keresztül is vertétek a parlamenten, megszopatva így nem a negyedét, hanem a háromnegyedét a magán fogyasztóknak, a maradék 1 negyed, aki nem fog szívni, mert nem lépi túl ezt a fogyasztást, na igen, az az ami nem valós életvitel szerű háztartás......
Szépen gulyásszaftos magyar módra megfogalmazva, jól kibasztatok minden magyar háztartással, ami valós háztartás, és mindenki többet fog fogyasztani az álomhatárotoknál, mindenki fizetni fog mint a katonatiszt, piaci villanyárat, amíg bírja....
Spóroljunk a villannyal? Ennél jobban, mikor egy minimál fogyasztás 1 személyre napi 6 órát is 210 kWh felett van?
Bár túl hosszú így marhára senki nem fogja elolvasni,főleg az illetékes nem!
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Nagyjából 4 éves.Most akkor mondja el nekem egy hozzáértő: ezek reális számok?mikori a hűtő? az mocsok sokat tud fogyasztani ha régebbi
nagylaza, főpohárnok
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
taxisoktól kell tanulni, ha elég civil napját szabotálod akkor nem lesz választása a kormánynakTuntetes es civil emberek napjanak szabotalasa kozott oriasi a kulonbseg.egy zsákutcát kéne, nem? ahol tényleg senkit nem zavarnak ...2 ezer ember kb, akik hétfőn reggel a csúcsidőben megszívatnak több ezer másikat. Ehhez kell az ész.2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
A tiltakozás sosem fölösleges, akkor sem, ha látszólag nincs közvetlen eredménye. Speciel én örültem volna, ha annak idején, amikor a Fidesz lenyúlta a nyugdíjpénztári megtakarításokat, lettek volna kemény tüntetések, nem csak egy lagymatag demonstráció a Hősök terénél.
nagylaza, főpohárnok
Menjenek, torlaszolják el a Parlament autó be/kijáratát, sokkal többet ér, főleg hogy üléseznek
jobbágy#JC6
Negritis, a vajda
JéBé
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Most akkor mondja el nekem egy hozzáértő: ezek reális számok?mikori a hűtő? az mocsok sokat tud fogyasztani ha régebbi
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Most akkor mondja el nekem egy hozzáértő: ezek reális számok?www.borsonline.hu/aktualis/2022/07/mennyit-fogyaszt-ha-bedugva-hagyod-a-mobiltoltot-vagy-a-laptopot?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
több mint 2 éve
JéBé
7 091
Tuntetes es civil emberek napjanak szabotalasa kozott oriasi a kulonbseg.egy zsákutcát kéne, nem? ahol tényleg senkit nem zavarnak ...2 ezer ember kb, akik hétfőn reggel a csúcsidőben megszívatnak több ezer másikat. Ehhez kell az ész.2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
nagylaza, főpohárnok
jobbágy#JC6
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Én a kamuindokkal lezárt utcában sátoroznék/piknikeznék a karmelitánál.2 ezer ember kb, akik hétfőn reggel a csúcsidőben megszívatnak több ezer másikat. Ehhez kell az ész.2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
nagylaza, főpohárnok
jobbágy#JC6
több mint 2 éve
Oké, ebben van valami.2 ezer ember kb, akik hétfőn reggel a csúcsidőben megszívatnak több ezer másikat. Ehhez kell az ész.2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
nagylaza, főpohárnok
jobbágy#JC6
több mint 2 éve
egy zsákutcát kéne, nem? ahol tényleg senkit nem zavarnak ...2 ezer ember kb, akik hétfőn reggel a csúcsidőben megszívatnak több ezer másikat. Ehhez kell az ész.2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
nagylaza, főpohárnok
jobbágy#JC6
több mint 2 éve
- JC6
7 192
2 ezer ember kb, akik hétfőn reggel a csúcsidőben megszívatnak több ezer másikat. Ehhez kell az ész.2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 080
2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.mit kéne csinálni?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
Satu kapitány, Kossuth tér visszatér
Szerkesztette: vpi
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 111
Híreink Csehországból:-Oldřich Dědek of the CNB board told LN that the central bank is intervening in favor of the crown in order to prevent it from depreciating significantly. He is confident, he said, that the CNB is very far from the point of starting to feel that its foreign reserves are getting dangerously low.
- A fourth covid vaccination is available without registration starting today to those over the age of 18 who received their last shot at least four months ago.
- Finance Min. Zbyněk Stanjura of ODS said that the household energy subsidy approved by Parliament last week is the maximum the state budget allows. He does not expect a dark scenario, he said, but if there is one, the state will provide additional assistance to households. If there were a shutdown of Russian gas, he added, price ceilings might be imposed. No consideration is being given to a mortgage-payment moratorium like during covid, he said, because that merely delays the payments. There is of course debate about a windfall tax on unexpected profits, he said, but no decision has been made. We definitely will not raise personal-income tax or VAT, he said, because this would merely lead to more people needing state assistance.
- (LN/Sat/1) When asked how he will vote in Aug. with regard to interest rates, Oldřich Dědek of the CNB board said that his view on this is consistent and that he is convinced that a radical tightening of monetary
policy is not the way to deal with cost-based inflationary pressure. There are alternatives for helping to maintain price stability, he said, such as currency intervention. The new bank board has not met on the issue of monetary policy, he said, so he cannot make a judgement about how the others see the situation. He also said that higher
interest rates increase the borrowing costs of the government, so he sees room for co-ordinating monetary and fiscal policy. There should be a joint declaration by the government and CNB, he said. If there were an effort to do this, he said, it would increase the credibility of the country’s economic policy.
- (HN/3) Analysts Karel Musil, Petr Král and Stanislav Tvrz of the CNB published an article in defense of the central-bank’s interestrate hikes, saying that the inflation situation would be much more dramatic if rates had
not been raised: Prices would have risen y/y by 23%, and the exchange rate would be Kč 28.50/euro. If people stopped believing that the CNB will bring inflation under control, they said, the price increase would be 28% and the exchange rate nearly Kč 30.
- (HN/14) Julie Hrstková of HN said that the crown is not strong because the economy is strong, but only because of CNB intervention, and that not even higher interest rates would keep it strong. She said that anyone with crowns who is thinking about making a euro investment should not wait long.
- Fiala’s annual salary of Kč 2.9m is about one-fourth that of Olaf Scholz’s but about twice Viktor Orbán’s and three times higher than Mateusz Morawiecki’s.
több mint 2 éve
2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Nem értelek. Akkor ne csináljanak semmit? Törődjenek bele csendben, hogy veszélybe kerül a megélhetésük?
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
több mint 2 éve
Gyurcsány, elmúltnyolcév, migránsok, Soros2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Figyelemfelkeltés, sajtóvisszhang - gond - karigeri alkalmatlan.
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
Nemes samu09
A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/07/18/a-magyar-kozelet-szexista-az-abortusztorvenyen-nem-valtoztatnanak-novak-katalin-jelentosege-megkerdojelezheto-a-parlament-no-kepviseloit-kerdeztukDr Gyurmai Zitanak respect, Duro Dora meg annyira sotet hogy talan Fideszesnek se lenne jo 😀...
Gyanus, hogy nem (csak) a sertodottseg beszelt a holgyekbol, amikor Novakrol kerdeztek oket...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Figyelemfelkeltés, sajtóvisszhang - gond - karigeri alkalmatlan.
Mit érnek vele?
Kabaré.
jobbágy#JC6
több mint 2 éve
- JC6
7 192
2000 ember lezárja a Margit hidat reggel 7-9 között.Mit érnek vele?
Kabaré.
több mint 2 éve
Jé, értelmes kérdések az ellenzéktől. WTF?!24.hu/belfold/2022/07/17/mszp-toth-bertalan-rezsicsokkentes-10-12-szeres-ar-paksi-aram/
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
A németeknél évek óta a legmagasabb háztartási energia árak voltak (talán az utóbbi 1-2 hónapban előzött London, de nincs jelentősége), és ennek tudatában szavaznak évek óta a megújuló programra. A németek többsége a drága villany ellenére sem akar atomerőműveket és szénerőműveket. Szóval nem hiszem, hogy drasztikusan változna a véleményük. A többségük nem egyik fizetéstől a másikig él, ez is sokat segít persze.www.facebook.com/kardblog/photos/a.363849453689685/7556439221097303Azért ezzel várjuk meg a telet. Addig amíg szóban kell támogatni addig nagy a szájuk. Arról nem beszélve, hogy nem biztos, hogy amit a média elénk tálal, az nem biztos, hogy egyezik a német közvélemény véleményével is.
Miközben a hazai közvélemény még magához sem tért a kormányzati megszorítások Zsellértelkes Vrij
NB2
(A politikát azért ezzel együtt is megtépázhatja a sztori. Az, hogy támogatják az ukránokat és elfogadják a magasabb árakat, még nem jelenti, hogy a politikusoktól is elfogadnak minden dumát.)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Ez alapján: hugas.met.com/hu/energiapiaci-betekinto/magyarorszag-energiatermelese-fogyasztasa-eromuvek/8www.portfolio.hu/gazdasag/20220717/az-igazi-rezsidemon-ez-most-a-piaci-ar-556729...
Ez volt?
Nem igazán értem, miért vagyunk az elitben energia árakban...most akkor nem olcsó orosz gázt kapunk, és termelünk olcsón itthon villamos energiát? Hogy lesz a mi piaci árunk ilyen magas?
Nem vagyok benne ebben a témakörbe, de kb felére tettem volna az árakat...
Eazzy
Látom otthon vagy a dologban. Az MVM-nek manapság milyen átlagos költségre jön ki 1 MWH áram? Paksostul, megújulóstul, gázerőművestül?
A termelési arányokat nagyjából tudom: a hazai felhasználás kb. 35%-a Paks, 20%-a gáz, 10-12% megújuló, 8-10% lignit a maradék import. És azt is tudom (remélem jól emlékszem), hogy a teljes fogyasztásnak körülbelül a 30%-a a lakossági fogyasztás. A nem lakossági fogyasztás eddig is piaci áron működött. Már a nagyfogyasztói. A rezsicsökkentett kisvállalkozásokat nem tudom hova számolják és mekkora tétel. Egyáltalán, benne van-e a lakossági fogyasztásban, vagy sem?
Mindenesetre a hazai lakossági fogyasztás teljes mértékben kielégíthető Paksból és a megújulókból, amiknek a költségei állandóak (illetve nem vagy csak minimálisan érinti az energiaárak elszállása). A maradék fogyasztó meg piaci áron vásárolt és vásárol. Szóval nekem úgy tűnik, hogy a gázzal ellentétben a villany esetében olyan dög nagy nyomás ill. veszteség nem érheti az államot az alacsony lakossági árak miatt. Amit a lakosságnak szolgáltat annyit most is olcsón elő tud állítani, amit meg a többieknek (nagyfogyasztók, stb.) ők meg piaci áron kapják. A gáz az teljesen más sztori.
...
peterk2005 udvari bolond
Összefoglalva:
Fogyasztás: 45,4 TWh -ból 26% = 11,7 TWh a lakossági fogyasztás 2019-ben. Ide jön még a veszteség ami ennek kb még a fele, persze azt mindenki viseli a rendszerhasználati díjakkal...
Termelés: 33,1 TWh, melyből Paks 49%-ot visz = 16,2 TWh olcsó paksi energia (~10-12 Ft/kWh)
Az arányok maradtak biztosan ezekben a nagyságrendekben 2019 óta is.
Gondolom azért kell majd a lakossággal megfizettetni, mert az energetikai mértékegységek jelentésével sincs tisztában a nagy többség, sőt tapasztalatból mondom, hogy a kWh kiszámolása se megy még az átlag és afeletti lakosoknak. Szóval alkalmas államkassza töltésre.
edit.: illetve alkalmas exportálni keletre piaci áron az olcsón megtermelted természetesen...
Szerkesztette: Eazzy
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 2 éve
www.facebook.com/kardblog/photos/a.363849453689685/7556439221097303Azért ezzel várjuk meg a telet. Addig amíg szóban kell támogatni addig nagy a szájuk. Arról nem beszélve, hogy nem biztos, hogy amit a média elénk tálal, az nem biztos, hogy egyezik a német közvélemény véleményével is.
Miközben a hazai közvélemény még magához sem tért a kormányzati megszorítások Zsellértelkes Vrij