Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nem vagyok időmilliomos, ezért valaki aki normálisan letudja írni értelmesen, az írja le kérem, hogy most ki a helyzet ezzel a gáz meg villamos áram témával. Főleg ha az ember általányt fizet az érdekelne, hogy ott mi a helyzet.
tüsi91
 m.hvg.hu/itthon/20220714_Igy_csokken_a_rezsicsokkentes_minden_amit_eddig_tudni_lehet__es_amit_nem

r.baggio
Először is köszönöm.
Másodjára, akkor ezt most még mindig nem értem azoknál, akik átalányt, mert mi pl évesbe bőven alatta voltunk a 12x144 összesen 1728 m3-nak. Viszont decemberben, januárban, februárban meg 144 m3 felett.
Most akkor mi van? Mert átlagban kevesebbet használunk, mint az itt megállapított 144 m3, de bizonyos hónapban még többet. Most ha akkor én piaci áron leszek kénytelen a rossz hónapokban a piaci ár feletti részt fizetni? De ez hogyan van ha pl. Éves leolvasas van.

Választ előre is köszönöm nektek.
tüsi91
Gulyás miniszter és Szilárd rezsibiztos szerint fizetsz majd mint a köles. Szerintem nem. Válaszd ki, hogy kinek hiszel. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 399 — The Mathematician
Nem vagyok időmilliomos, ezért valaki aki normálisan letudja írni értelmesen, az írja le kérem, hogy most ki a helyzet ezzel a gáz meg villamos áram témával. Főleg ha az ember általányt fizet az érdekelne, hogy ott mi a helyzet.
tüsi91
 m.hvg.hu/itthon/20220714_Igy_csokken_a_rezsicsokkentes_minden_amit_eddig_tudni_lehet__es_amit_nem

r.baggio
Először is köszönöm.
Másodjára, akkor ezt most még mindig nem értem azoknál, akik átalányt, mert mi pl évesbe bőven alatta voltunk a 12x144 összesen 1728 m3-nak. Viszont decemberben, januárban, februárban meg 144 m3 felett.
Most akkor mi van? Mert átlagban kevesebbet használunk, mint az itt megállapított 144 m3, de bizonyos hónapban még többet. Most ha akkor én piaci áron leszek kénytelen a rossz hónapokban a piaci ár feletti részt fizetni? De ez hogyan van ha pl. Éves leolvasas van.

tüsi91
senki se tudja, szokás szerint

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 023
tüsi91

r.baggio
Először is köszönöm.

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 636 — beers & Packers
Jó sokat írtatok, órák alatt se hoznám be a lemaradást, így csak megkérdezem, hogy ez volt már?

m.hvg.hu/eurologus/20220714_Az_EUt_nem_ertesitette_az_energiaveszhelyzetrol_a_magyar_kormany?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1657811314
topin
Most akartam belinkelni. A Fidesz kivételesen nem egyeztetett, sebaj, egy posztmodern korban előfordul az ilyesmi.
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 074
amúgy meg a magyar politika =

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
topin New England Patriots 2 028
Jó sokat írtatok, órák alatt se hoznám be a lemaradást, így csak megkérdezem, hogy ez volt már?

m.hvg.hu/eurologus/20220714_Az_EUt_nem_ertesitette_az_energiaveszhelyzetrol_a_magyar_kormany?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1657811314
több mint 2 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 367
Én amúgy a mai tüntetésekre (főleg az MKKP szervezésűre) már várok némi balhét.
Bazzani
Aztán majd rá lehet sütni hogy a "balhés csürhe" tüntet... az a baj hogy változáshoz mennyiségi erő kellene (ld. netadó) az meg már kifáradt + nyár van uborkaszezon.

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 878 — no es importante
tüsi91

hu.euronews.com/2022/07/14/magyarorszag-megis-csatlakozna-az-europai-ugyeszseghez

Nahát, nahát.
Amadeus
és ezt is képesek lesznek eladni győzelemnek, nem vitás

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 728 — #NoStress
tüsi91
Még nem tudni pontosan.
Nincsenek részletes, valid infók.

több mint 2 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 023
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 399 — The Mathematician
 hu.euronews.com/2022/07/14/magyarorszag-megis-csatlakozna-az-europai-ugyeszseghez

Nahát, nahát.
Amadeus
Ez a tegnapi tippem volt. Az igazán fontos embereket ők se tudják megfogni, szóval miért ne. Erre lépjél Brüsszel, küldjed a pénzt!
csipkelli
amennyire szar a helyzet húzhatja most bőven a dolgokat az EU

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
csipkelli 4 010

Nahát, nahát.
Amadeus
Ez a tegnapi tippem volt. Az igazán fontos embereket ők se tudják megfogni, szóval miért ne. Erre lépjél Brüsszel, küldjed a pénzt!
több mint 2 éve

Nahát, nahát.

több mint 2 éve
 444.hu/2022/07/14/az-autos-oktatotol-a-nepmuveszen-at-a-surgossegin-dolgozo-orvosig-szakmak-amiket-felforgat-a-kata-kivegzese

több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 375 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Én szeretem a Dr. Oetkert amúgy meg.
Amadeus
Amilyen búbánat pizzákat képesek itthon éttermek csinálni, némelyiket simán agyonveri a ristorante mirelit. Főleg ha felturbózod.

Ez pedig az összes problémát összefoglalja a mai magyar társadalomról.

www.reddit.com/r/hungary/comments/vypjfz/tegnap_elszabadultak_az_indulatok_a_hazatart%C3%B3k_%C3%A9s/?utm_medium=android_app&utm_source=share
Hanni a parasztfelkelő
Jóóó, kis magyar társadalom. "Társadalom"
Zsellértelkes Vrij
Mennyi gyökér! A buszosok aztán sok mindenről tehetnek.
steelwolf
Nem csodálom, hogy elszállt néhány piás agya... Ennyi retardáltat, pont hogy a többségi szimpátiat kéne elerjek
FLZOLI
Vagy az utálatot a kormány iránt, hogy nem képes biztosítani a nyugodt életet. Taxisblokád?
több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 174 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Amadeus
Amilyen búbánat pizzákat képesek itthon éttermek csinálni, némelyiket simán agyonveri a ristorante mirelit. Főleg ha felturbózod.

www.reddit.com/r/hungary/comments/vypjfz/tegnap_elszabadultak_az_indulatok_a_hazatart%C3%B3k_%C3%A9s/?utm_medium=android_app&utm_source=share
Hanni a parasztfelkelő
Zsellértelkes Vrij
steelwolf
Nem csodálom, hogy elszállt néhány piás agya... Ennyi retardáltat, pont hogy a többségi szimpátiat kéne elerjek

több mint 2 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 486 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Amadeus

Hanni a parasztfelkelő
Zsellértelkes Vrij
több mint 2 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 737 — Axel Foley
Én amúgy a mai tüntetésekre (főleg az MKKP szervezésűre) már várok némi balhét.

több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 482 — Слава Україні! Героям слава!
Amadeus

Hanni a parasztfelkelő

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 855 — Bears & Illinois fan
Lidl-ben vagyok…egy férfi cukrot kert az eladóktól, de nincs. Azt mondja ez a 6.bolt ahol nincs…
Vagy nagy balhé lesz itt, vagy sok pálinka. 😊
Klaci79
Kolléganőm és feleségem állítása szerint hetek óta előfordul, hogy (ideiglenesen) nincs cukor.
Nem fagyott el a barack idén...

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 133 — Lucas Scott
Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀
peterk2005 udvari bolond
Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!

Bazzani
Hegeszteni kell az idei országtortát?
Viccet félre téve: Ezt miből számolta ki? | Matematikus talán? |
Küldtek már neki már valami irányadó árlistát?
Földnélküli bobi0092
Most adta neki az árajánlatot az MVM.
Bazzani
Egy napon belül ajánlatot kapott?

Ennyi csak akkor lehet egyébként, ha eddig rezsicsökkentettet fizetett (fullban), és tényleg hat-hétszeresre megy fel a piaci ár. Mindkettő valószínűtlen. De csak úgy jön ki, mert akkor - az eddigi 700 ezres számlával számolva, amiből kb. 300-330 ezer volt maga az áram díj, a másik fele különböző egyéb díjak - nagyjából kihozható egy 2.1.2.2 milliós díj úgy, hogy az áram rész háromszázvalahány ezre a hatszorosra ugrik, és hozzájön a maradék 350 ami eddig is hozzájött (emelkedés nélkül, mert ezeknek a díjaknak nincs oka emelkedni, főleg nem hatszorosra).

De ez a hatszoros ár nekem továbbra is nonszensz. Az 180 forint körüli árat jelentene, ami 45 eurocent. Az 20%-al lenne magasabb, mint a jelenlegi német díj, ami a világ legmagasabbja. Namost a németeké nem véletlenül annyi, mert ők ugye megszavazták az áttérést, nincs atom, nincs szénhidrogén, csak megújuló, azért olyan drága. Máshol piaci áron is 30 eurocent alatt van a pillanatnyi díj még a legdrágább helyeken is. Elképzelni se tudom, hogy hogyan lehetne nálunk 45 cent a piaci ár, ha nekünk van egy Paksunk is, ami 40-45 forint körül termel jelenleg kilowattonként. Ha nálunk ezek után tényleg 180 ft lesz az áram piaci díja, akkor nem csak a piaci árat, hanem kb. a teljes költségvetési hiányt ezen akarják beszedni. Valami itt nem kerek.
peterk2005 udvari bolond
Nekem speciel magánfogyasztóként sem az EON, sem az MvM ügyfélszolgálata nem tudta/nem volt hajlandó megmondani, hogy mégis milyen piaci árral számoljak
Willie Parker
Nem is tudhatja, mert a villany ár hatósági áras. Ha piaci áron is fogják adni, akkor is a hatóság fogja megállapítani az árat. Ami lehet lebegő is, de hatósági ár lesz. Amit az állam határoz meg. Ezért is kérdeztem Bazza-t, hogy hogy kaphatott ajánlatot a szolgáltatótól? (Nem lehet, hogy csak betelefonált és egy ügyfélszolgálatos okostóni nem hivatalosan szorzott-osztott egyet neki a Szilárd számai alapján?)
peterk2005 udvari bolond
Ő nem most kérte.
A vállalkozóknál tudva lévő volt, hogy augusztustól drágul.
Boltokba szállítok, ott több helyen is beszéltek már róla hetekkel ezelőtt.
Meg a főnököm is nyilatkozott a helyi TVnek ezügyben.
Bazzani
Szóval akkor eddig rezsicsökkentettet fizetett és mostantól piacira tér át? Ha igen, akkor a mi piaci árunk 90Ft körül volt a legutóbbi számlán emlékeim szerint. Mi egy ideje már piacit fizetünk, de ne kérdezd hogy mióta - és miért -, mert nem tudom. 😊 Irodaház fizeti, nekünk számlázza négyzetméter arányosan. A lényeg, hogy az ár olyan 90 körül van (volt a legutóbbi hónapban), piaci áron. Azzal számolva a 700 ezer körüli számla helyett olyan 1.2-1.3 millának kellene lennie az új számlájának. Szóval vagy az eddigi piaci se volt piaci, vagy valami mégsem stimmel. (Szerintem egyébként a 90Ft az valós piaci ár, mert az jön ki arra a 20-25 eurocent közöttire ami itt nálunk reális lehet.)
peterk2005 udvari bolond
Nagyon durva most az ár. Onnan tudom h az ajánlatot akar közeli családtag is adhatta Bazza ismerősének … ja és sok sikert másik szolgáltatónál. Ott nagyobb lesz az ajánlat.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 467
Lidl-ben vagyok…egy férfi cukrot kert az eladóktól, de nincs. Azt mondja ez a 6.bolt ahol nincs…
Klaci79
Itt jegyzem meg, csak úgy, hogy az Aldiban szoktam alufóliát venni, de hetek óta nem lehet kapni. Pedig már négy helyen próbálkoztam.
nagylaza, főpohárnok
sisakot készítettek belőle szerintem 😊
több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 346 — Je suis kobranadrág
Amadeus

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 467
Klaci79
vagy csak befőzés van?
NB2
mondjuk eperszezon lement, ahol nagy befőzés van....sárgabarack lehet mostanában, na de elfogyni azért nem szokott ilyen alapcikk
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 636 — beers & Packers
Klaci79
Itt jegyzem meg, csak úgy, hogy az Aldiban szoktam alufóliát venni, de hetek óta nem lehet kapni. Pedig már négy helyen próbálkoztam.