Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
lehet hogy nem, még nem próbáltam. de ott legalább nem kell embereket az utcára tenni.miért a felszámolót igen? 😀azt nem venné be a gyomrom.You mean végrehajtónak...? 😁444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
Amadeus von Dollárbaloldal
deyell
warr_b
deyell
buhloone mindstate
több mint 2 éve
miért a felszámolót igen? 😀azt nem venné be a gyomrom.You mean végrehajtónak...? 😁444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
deyell
warr_b
deyell
több mint 2 éve
azt nem venné be a gyomrom.You mean végrehajtónak...? 😁444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
deyell
warr_b
buhloone mindstate
több mint 2 éve
You mean végrehajtónak...? 😁444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
deyell

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
buhloone mindstate
több mint 2 éve
444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamarohadt baloldal!
több mint 2 éve
rokaur
876
Putyinkritikus nem volt az allitas nem Oroszkritikus hamar mindent igy nagyitoval ertelmezunk 😊Volt egy állítás, hogy Orbánnak (meg gondolom az általa vezetett kormányokra is vonatkozik ez) nem volt egyetlen oroszkritikus megnyilvánulása sem. Egy sem. Nulla.Ezzel kapcsolatban már anno lefutottuk ugyanazt a kört, így még egyszer nem fogom. Se kedvem, sem időm.Nem. Felhoztam egy tényeken alapuló ellenérvet.Ezt a viccek topikba szantad?Soha nem jelent meg nyilvánosan semmi abból, ami ezen a találkozón elhangzott. Nyilvános forrásokból csak annyi rekonstruálható, hogy ettől kezdve datálható Orbán orosz irányú fordulata.Az, hogy az általa irányított magyar kormány kb. végigszpemmelte az összes magyar e-mail címet azzal az álláspontjával, hogy Ororszországot agresszornak tartja a háborúban, nem kritikus megnyilvánulás?
2009 novembere után Orbánnak egyetlen, Putyinnal szemben kritikus megnyilvánulása sem volt.
Zsellértelkes Vrij
Kampman
Imitheking
Kampman
Mindössze egy dolgot nem értek, hogy egy olyan értelmes embernek, mint neked, ebben a témakörben ez miért elég?
Zsellértelkes Vrij
Én meg leírtam, hogy ez tényszerűen nem igaz.
Sok mindenen lehet vitatkozni, rengeteg dolgot lehet szubjektívan értékelni, meg minden. De azért a tényekhez ragaszkodjunk.
Kampman
több mint 2 éve
Volt egy állítás, hogy Orbánnak (meg gondolom az általa vezetett kormányokra is vonatkozik ez) nem volt egyetlen oroszkritikus megnyilvánulása sem. Egy sem. Nulla.Ezzel kapcsolatban már anno lefutottuk ugyanazt a kört, így még egyszer nem fogom. Se kedvem, sem időm.Nem. Felhoztam egy tényeken alapuló ellenérvet.Ezt a viccek topikba szantad?Soha nem jelent meg nyilvánosan semmi abból, ami ezen a találkozón elhangzott. Nyilvános forrásokból csak annyi rekonstruálható, hogy ettől kezdve datálható Orbán orosz irányú fordulata.Az, hogy az általa irányított magyar kormány kb. végigszpemmelte az összes magyar e-mail címet azzal az álláspontjával, hogy Ororszországot agresszornak tartja a háborúban, nem kritikus megnyilvánulás?
2009 novembere után Orbánnak egyetlen, Putyinnal szemben kritikus megnyilvánulása sem volt.
Zsellértelkes Vrij
Kampman
Imitheking
Kampman
Mindössze egy dolgot nem értek, hogy egy olyan értelmes embernek, mint neked, ebben a témakörben ez miért elég?
Zsellértelkes Vrij
Én meg leírtam, hogy ez tényszerűen nem igaz.
Sok mindenen lehet vitatkozni, rengeteg dolgot lehet szubjektívan értékelni, meg minden. De azért a tényekhez ragaszkodjunk.
több mint 2 éve
Ez talán ide illik, mert benned is érződik, hogy nyugatos elkötelezettségedben keresed a kapaszkodókat, miért is nem egy ócska ruszki-barát kormány fan vagy (copyright: Vastagbőr):Nem vagyok kormány-fan, persze ha ellentmondani az echo chamber zajának kormánybarát dolog, akkor igen, vállalom.
vpi
több mint 2 éve
Hát ez kicsit olyan mint mikor egy jobboldali ismerősöd, sok év "látod megint havazik, lehet menni tüntikézni" után azt mondja: Van valami klímaváltozás. Semmi következmény, semmi terv, semmi további gondolat, csak közli veled a tényt, hogy szerinte is mintha melegedne az idő, és neked ettől kéne elalélnod. Viktorék is elmondják azt, hogy hát úgy néz ki az oroszok támadtak, amit valszeg még maguk az oroszok se cáfolnak. Nem következik belőle semmi, minden marad az eddigi úton, cél a béke bármi áron, csak nekünk ne kerüljön semmibe. Persze mögötte végtelen sok wink wink a holdudvartól.Nem. Felhoztam egy tényeken alapuló ellenérvet.Ezt a viccek topikba szantad?Soha nem jelent meg nyilvánosan semmi abból, ami ezen a találkozón elhangzott. Nyilvános forrásokból csak annyi rekonstruálható, hogy ettől kezdve datálható Orbán orosz irányú fordulata.Az, hogy az általa irányított magyar kormány kb. végigszpemmelte az összes magyar e-mail címet azzal az álláspontjával, hogy Ororszországot agresszornak tartja a háborúban, nem kritikus megnyilvánulás?
Zsellértelkes Vrij
Kampman
Imitheking
Kampman
Lehet csűrni-csavarni ezt és az összes európai(és NATO tagországban tevékenykedő) politikus helyébe az Európai Parlamentben gesztikuláló meg nevetgélő harmadik vonalt képzelni, de az a helyzet, hogy rohadt átlátszó az egész működésünk, és minden szövetségesünk tisztában van vele, hogy arra várunk, hogy az oroszok gyorsan lezavarják a cuccot és menjen minden a régiben. Mondjuk az valahol fáj, hogy ezt a gyors győzelmet tavaly február óta várjuk, de nekem fájhat, nem nekem kell megfelelni, hanem azoknak akiknek elég a "Orbán Viktor minden szankciót megszavazott" érvrendszer, amivel a média "balanced" szekciója szereti rövidre zárni az ilyen irányú beszélgetéseket.
több mint 2 éve
Rendszeresen nézem a kékfényt, és ahhoz képest hogy nemzeti média ritkán hajlik látványosan a kormány felé. Nem gondoltam volna hogy ilyen szar a helyzet a határon, tudtam hogy vannak migránsok de hogy ez ilyen szinten megy a főszezonban.. ide kellene a közös EU-s határőrség, kicsit durvábban kéne fellépni a csempészek ellen. Én biztos engedném hogy visszalőjenek ha valakit megtámadnak.
Ha 10 éve ezzel kampányolsz, nem vesz komolyan senki. Ide azért jól jönne az EU-s pénz és élőerő.
több mint 2 éve
Milyen szépen látszik a nagy osztogatás 2022-ben. Majd most szépen arcon csapja a valóság az állami szerveknél dolgozókat.És ez az átlag
2010-ben volt már előzés a kanyarban, azt hiszem most jelentősen nő majd a távolság is. Itt egy két évig nem lesz emelés.
Nomac
A medián ez alatt lesz valszeg
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Milyen szépen látszik a nagy osztogatás 2022-ben. Majd most szépen arcon csapja a valóság az állami szerveknél dolgozókat. 2010-ben volt már előzés a kanyarban, azt hiszem most jelentősen nő majd a távolság is. Itt egy két évig nem lesz emelés.
több mint 2 éve
Aha, tehát a békét az segítené, ha azt mondanák az oroszoknak, hogy "csinálhattok bármit, mi attól még szeretünk titeket". Érdekes békepárti hozzáállás, tuti nem Karácsony Gergely nyilatkozta Szíjjártó-maszkban?Tiszta szerencse, hogy nem oroszbarát a kormány, mi lenne, ha mégis azok lennének?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
LolIgen, az is milyen jót tett a békének, hogy az oroszok 2014-ben téli olimpiát rendeztek Szocsiban. Alig lett vége, már indultak is elfoglalni a Krímet. A 2018-as orosz focivébé pedig egyenesen megteremtette a világbékét.
telex.hu/belfold/2023/07/25/oroszorszag-ukrajna-haboru-olimpia-szijjarto-beke-japan
warr_b
több mint 2 éve
Loltelex.hu/belfold/2023/07/25/oroszorszag-ukrajna-haboru-olimpia-szijjarto-beke-japan

több mint 2 éve
Tetszik ez a beceneve Hadházynak, eddig még nem hallottam.telex.hu/direkt36/2023/07/25/toroltek-az-oriasi-vagyonokat-rejto-magantokealapok-gazdait-az-allami-adatbazisbol-miutan-a-direkt36-cikket-irt-rolukMagyarLeaks majd összeszedi az adatokat.
warr_b
Dzsokijuing

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
telex.hu/direkt36/2023/07/25/toroltek-az-oriasi-vagyonokat-rejto-magantokealapok-gazdait-az-allami-adatbazisbol-miutan-a-direkt36-cikket-irt-rolukMagyarLeaks majd összeszedi az adatokat.
warr_b
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
telex.hu/direkt36/2023/07/25/toroltek-az-oriasi-vagyonokat-rejto-magantokealapok-gazdait-az-allami-adatbazisbol-miutan-a-direkt36-cikket-irt-roluk

több mint 2 éve
A "Volán eladása" egy érdekes kifejezés, főleg 2009-es viszonylatban, amikor volt még 24 volántársaság az országban... 😀A MÁV eladása meg a 2009-es válság kezelése szempontjából szerintem teljesen rossz irány, több szempontból is. Kicsit beleláttam mi ment ott akkoriban, édesanyám révén, aki lehúzott ott 40 évet, jó rálátással a dolgokra...
2009-re már kiment a Cargo, az egyetlen reálisa nézve nyereségesen üzemeltethető MÁV-utócég. A többi meg akkor totál káosz volt, szétszedték rengeteg darabra, de úgy, hogy a Start nem tudott volna menni a Trakció nélkül, mert utóbbiban voltak a mozdonyok, de a Trakció se ért semmit magában, ha nincs mit vontatnia, meg akkor még ott volt a Gépészet is, ami a javításokat végezte. 2014-ben ezeketbe beolvasztották a Start-ba, de 2009-ben még különálló cégek voltak, amik ráadásul a pályát tulajdonló és fenntartó MÁV-tól bérelték (bérelik) a pályát, annak kiegészítéseit és a személyzetet. Egyben értekesíthető lehetett volna talán, persze rengeteg törvénymódosítás után, mivel a jelenleg is érvényes 1993-as törvény szerint a pálya az állam kizárólagos tulajdona, a jegyárakat az állam határozza meg hatóságilag, stb., ezt mind újra kellett volna szabályozni...
Az meg külön kérdés, hogy kinek lett volna/lenne érdekében egy ilyen mamutot megvenni és gatyába rázni, ráadásul ha azt nézem, hogy a Cargo eladása 1 évet vett igénybe, pedig az sokkal kevesebb eszközzel rendelkezett, mint a többi, a MÁV maradékát mire eladták volna, addigra régen lemegy a 2010-es választás. Rengeteg a régi kocsi és mozdony, régi épületek rossz álapotban, stb., nem egy ékszerdobozt árulna az állam. Btw, ha kiadja az állam a kezéből a jegyárakat, akkor a vevő emelhetett volna akármikor, azzal az alacsony bérű réteg szívott volna leginkább, ha állami marad a jegyár, úgy viszont sokkal nehezebb vevőt találni...
Mellesleg az állam, amellett, hogy nyerne egy egyszeri bevételt, nem úszná meg, hogy a nyakán maradjon a kiadási oldalon a kedvezményes jegyek (diák, nyugdíjas, stb.) finanszírozása a vevő felé, szóval messze nem tisztán csak "eladjuk a MÁV-ot, Volánt és letudtuk a közlekedést" a dolog...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
Mindeközben Iváncsán: telex.hu/gazdasag/2023/07/25/sk-innovation-ivancsa-akkumulatorgyarJang nem viszi ki az országból az extraprofitot, győztünk.
empty taxi
több mint 2 éve
Mindeközben Iváncsán: telex.hu/gazdasag/2023/07/25/sk-innovation-ivancsa-akkumulatorgyar

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
az utobbi 2 oldal tokeletes latlelete a jelenlegi kialakult magyar kozgondolkodasnak. amugy a Postaba belelattam egy picit. hat nem veletlen, hogy veszteseges. ha Hadhazy egyszer elmenne picit hosszabban a Dunaviragba benezni akkor a kovetkezo 3 evre elegendo anyaga lenne. mar csak ezert sem artana privatizalni.
amugy a Bajnai kormanyzasrol nekem rengeteget valtozott a velemenyem az idok alatt. akkoriban jonak tunt. aztan jobban utana olvasva, csupan megforditotta a kesobbi Botka szlogent es a motto ez volt ' fizessenek a szegenyek'. de alapvetoen miert tett volna bmi mast. vilageleteben senior manager volt kb privat szektorban. pont a szivarozos haverjaitol vette volna el a penzt? allitom, hogy akkor is ezeket az intezkedeseket hozza, ha az IMF egy szot nem szol.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Ezzel kapcsolatban már anno lefutottuk ugyanazt a kört, így még egyszer nem fogom. Se kedvem, sem időm.Nem. Felhoztam egy tényeken alapuló ellenérvet.Ezt a viccek topikba szantad?Soha nem jelent meg nyilvánosan semmi abból, ami ezen a találkozón elhangzott. Nyilvános forrásokból csak annyi rekonstruálható, hogy ettől kezdve datálható Orbán orosz irányú fordulata.Az, hogy az általa irányított magyar kormány kb. végigszpemmelte az összes magyar e-mail címet azzal az álláspontjával, hogy Ororszországot agresszornak tartja a háborúban, nem kritikus megnyilvánulás?
Zsellértelkes Vrij
Kampman
Imitheking
Kampman
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil