Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Mert: csak!de ezt az egészet hogy képzelik megvalósítani?Azt már egy jópárszor leszarták, nem hinném hogy most érdekelné őket 😀.... A közleményből kiemelt mondat megítélésünk szerint azt jelenti, hogy az érintettek esetében a 2021 augusztusa és 2022 július vége közötti éves fogyasztást veszi alapul a kormány visszamenőlegesen (de nem kizárt, hogy 2021 január és 2021 decembere közötti időszakot nézi majd). Amennyiben ez az éves fogyasztási összeg az áram esetében 2523 kWh felett van, a gáz esetében pedig 1729 köbméter felett, akkor lép életbe a magasabb piaci ár.Visszamenőleg...
VAGYIS AZ IDEI ÁREMELÉST ÉS PLUSZ REZSIDÍJAKAT AZOK SEHOGYAN SEM TUDJÁK MEGÚSZNI, AKIK AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN AZ ÁTLAG FELETT FOGYASZTOTTAK.
Nah ha ez valóban így lesz, és ettől nem ugrik ki a béka a fazékból, akkor tényleg bármi történhet itthon.
Földnélküli bobi0092
Jogbiztonság hello!
gyurczi
kapitnono
eddig fogyasztottam 400kwh áramot, most a drágulás miatt lemegyek az átlagra...akkor mi alapján lekk többet fizetnem az elmúlt 1 év miatt?
fogalmatlan idióták
Klaci79
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Klaci79
22 467
de ezt az egészet hogy képzelik megvalósítani?Azt már egy jópárszor leszarták, nem hinném hogy most érdekelné őket 😀.... A közleményből kiemelt mondat megítélésünk szerint azt jelenti, hogy az érintettek esetében a 2021 augusztusa és 2022 július vége közötti éves fogyasztást veszi alapul a kormány visszamenőlegesen (de nem kizárt, hogy 2021 január és 2021 decembere közötti időszakot nézi majd). Amennyiben ez az éves fogyasztási összeg az áram esetében 2523 kWh felett van, a gáz esetében pedig 1729 köbméter felett, akkor lép életbe a magasabb piaci ár.Visszamenőleg...
VAGYIS AZ IDEI ÁREMELÉST ÉS PLUSZ REZSIDÍJAKAT AZOK SEHOGYAN SEM TUDJÁK MEGÚSZNI, AKIK AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN AZ ÁTLAG FELETT FOGYASZTOTTAK.
Nah ha ez valóban így lesz, és ettől nem ugrik ki a béka a fazékból, akkor tényleg bármi történhet itthon.
Földnélküli bobi0092
Jogbiztonság hello!
gyurczi
kapitnono
eddig fogyasztottam 400kwh áramot, most a drágulás miatt lemegyek az átlagra...akkor mi alapján lekk többet fizetnem az elmúlt 1 év miatt?
fogalmatlan idióták
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Fidesz kommunikáció eljutott onnantól:Ellenzék? az vmi létező izé idehaza? 😀
- Infláció jó mert a bérek is növekednek majd vele
Oda, hogy:
- Becsüld meg a munkád?
Az ellenzék mi a faszt csinál, rongyosra töltik municióval azt bambulnak valahol...
Toca Őrgróf
több mint 2 éve
Azt már egy jópárszor leszarták, nem hinném hogy most érdekelné őket 😀.... A közleményből kiemelt mondat megítélésünk szerint azt jelenti, hogy az érintettek esetében a 2021 augusztusa és 2022 július vége közötti éves fogyasztást veszi alapul a kormány visszamenőlegesen (de nem kizárt, hogy 2021 január és 2021 decembere közötti időszakot nézi majd). Amennyiben ez az éves fogyasztási összeg az áram esetében 2523 kWh felett van, a gáz esetében pedig 1729 köbméter felett, akkor lép életbe a magasabb piaci ár.Visszamenőleg...
Földnélküli bobi0092
Jogbiztonság hello!
gyurczi
több mint 2 éve
.... A közleményből kiemelt mondat megítélésünk szerint azt jelenti, hogy az érintettek esetében a 2021 augusztusa és 2022 július vége közötti éves fogyasztást veszi alapul a kormány visszamenőlegesen (de nem kizárt, hogy 2021 január és 2021 decembere közötti időszakot nézi majd). Amennyiben ez az éves fogyasztási összeg az áram esetében 2523 kWh felett van, a gáz esetében pedig 1729 köbméter felett, akkor lép életbe a magasabb piaci ár.Visszamenőleg...
Földnélküli bobi0092
Jogbiztonság hello!
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
.... A közleményből kiemelt mondat megítélésünk szerint azt jelenti, hogy az érintettek esetében a 2021 augusztusa és 2022 július vége közötti éves fogyasztást veszi alapul a kormány visszamenőlegesen (de nem kizárt, hogy 2021 január és 2021 decembere közötti időszakot nézi majd). Amennyiben ez az éves fogyasztási összeg az áram esetében 2523 kWh felett van, a gáz esetében pedig 1729 köbméter felett, akkor lép életbe a magasabb piaci ár.VAGYIS AZ IDEI ÁREMELÉST ÉS PLUSZ REZSIDÍJAKAT AZOK SEHOGYAN SEM TUDJÁK MEGÚSZNI, AKIK AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN AZ ÁTLAG FELETT FOGYASZTOTTAK.
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Mi egy nem teljesen különvehető kétgenerációs házban lakunk...Nyilván duplázzuk is az átlagot 😮ezert mondtam h sok midentol fugg.Azon toprengek h jott ki a gaz/aram atlag.én 5-6 éves társasházban lakok ~70m2 és nekem az éves gáz az ~400m3
Pl gaz
Egy 45m2 lakasban kevesebb a futes mint mondjuk egy 90m2ben.
Sok mindentol fugg persze de kb duplaja.laktam egy 05ben epult tarsasban tudom mi mennyi.ez az atlag egy fasza melegetado atlag a 45m2 lakasnak ami kb 1-2 embernek valo es nen egy csaladnak.
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
ki hol lakik. tetoter stb..de igy huzni egy atlagot amikor annyi kulonbozo haz/lakas van durva.
vkinek egy 105m2 haz januari futes 400m3.
szokol jott ide tegnap hozongeni, hogy konyhabutor stb.. de ez nemcsak arrol szol.
YoungZeeZee
több mint 2 éve
Tactful Cactus
14 166
Az milyen szánalmas már, hogy két héttel a hatálybalépés előtt mi is, a szolgáltatók is csak találgatnak kismillió kérdésről és a közlönyt várják. Mint tavaly nőnap előtt, a nagy lezárás bemondása után. Akkor vártam 12m3 sódert hétfőre a tűzépről, na mondom ezt baszhatjuk, erre kb. minden nyitva volt hétfőn.Attól tartok most nem ússzuk meg ennyivel.
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 2 éve
Teabee
722
Hasznos lehet:www.portfolio.hu/gazdasag/20220715/rendkivuli-informacio-jott-a-rezsicsokkentesrol-sokaknak-tenyleg-nagyon-fajni-fog-szinte-azonnal-556415
több mint 2 éve
Azon toprengek h jott ki a gaz/aram atlag.Engem az ára érdekel honnan szülték, mert pl az országos áram fele paksról jön, ahol alig 10 Ft ért állítanak elő 1kwh t....
Pl gaz
Sok mindentol fugg persze de kb duplaja.laktam egy 05ben epult tarsasban tudom mi mennyi.ez az atlag egy fasza melegetado atlag a 45m2 lakasnak ami kb 1-2 embernek valo es nen egy csaladnak.
YoungZeeZee
több mint 2 éve
Nálunk már arról beszélgetünk hogy a következő évi árlistát USD-ben fogjuk kiadni. Éppen szondáztatjuk a gazdákat mit szólnának ehhez.haver jelmezeket gyárt főleg külföldre, 1 évre előre vannak betáblázva és árazva
Nomac
az a mázlija hogy USDben mer emelnie kell majd nem is kicsit
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Fidesz kommunikáció eljutott onnantól:- Infláció jó mert a bérek is növekednek majd vele
Oda, hogy:
- Becsüld meg a munkád?
Az ellenzék mi a faszt csinál, rongyosra töltik municióval azt bambulnak valahol...
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 076
Nálunk már arról beszélgetünk hogy a következő évi árlistát USD-ben fogjuk kiadni. Éppen szondáztatjuk a gazdákat mit szólnának ehhez.én is abban tervezek számlázni a jövőben.
Nomac
Megoldható ez @Gyurma?
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 646
laktam egy kobol epult hazban.Na igen, erre leszek kivancsi. Ez rendkívüli en szeles koru. Illetve majd télen is novekszik az elektromos aram, hiszen csokken a vilagos napok szama.ezert mondtam h sok midentol fugg.Azon toprengek h jott ki a gaz/aram atlag.én 5-6 éves társasházban lakok ~70m2 és nekem az éves gáz az ~400m3
Pl gaz
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
ki hol lakik. tetoter stb..de igy huzni egy atlagot amikor annyi kulonbozo haz/lakas van durva.
szokol jott ide tegnap hozongeni, hogy konyhabutor stb.. de ez nemcsak arrol szol.
YoungZeeZee
Ventura
2 helyseg volt futve konvektorral. kb dupla annyi m2 volt mint a tarsas amit irtam. m3-ban ugyanott voltam, de a kohazban. faztam igy is 😀 a tarsasban rovidgatyaban voltam.
szoval itt nem csak arrol van szo hogy sokan masra vertek el a penzt.
aki kb vegetal nem tud korszerusiteni egy konvektorost kb cirkora vagy jobbra.
olvastam egy csavot 44m2 konvektor. szar volt. mindent penzuket beleoltek, hogy korszerubb legyen.
szopjak az aram miatt most.
több mint 2 éve
Nálunk már arról beszélgetünk hogy a következő évi árlistát USD-ben fogjuk kiadni. Éppen szondáztatjuk a gazdákat mit szólnának ehhez.
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
Amúgy orbánnál már ez az állandó békeHARC eléggé fárasztó lehet, egyik tagmondatban a semlegességet hirdetve, de közben minden egyes forintért háborúzvaGondolom folyamatosan méregetik a közvéleményt a dolgokról, addig meg amíg nem jött ki, hogy mit kommunikáljanak le, maradnak a szokásos bevált panelek, jokerkártyák (Soros, migráns).
r.baggio
A gond tényleg csak az lesz, hogy amikor a pénztárca alján üresen csörögnek az utolsó forintok, azt nehéz kommunikációval megmagyarázni, a közös ellenségkép össze tud kovácsolni, de jól lakni vele nem lehet sajnos.
Ennek ellenére szerintem túlságosan nagy lázadozások nem lesznek, elég ha az ebből fakadó indulatokat elcsatornázzák magukról, abban elég nagy rutinjuk van.
Szerkesztette: bobi0092
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Na igen, erre leszek kivancsi. Ez rendkívüli en szeles koru. Illetve majd télen is novekszik az elektromos aram, hiszen csokken a vilagos napok szama.ezert mondtam h sok midentol fugg.Azon toprengek h jott ki a gaz/aram atlag.én 5-6 éves társasházban lakok ~70m2 és nekem az éves gáz az ~400m3
Pl gaz
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
YoungZeeZee
több mint 2 éve
Nem, nem, jol emlekszel. így igaz, meses harom ev volt (mínusz covid), idén juniusban hagytam ott (baggio kollegaja voltam, klaci masik teruleten kereste a kriptovalutat). Otthagytam, mert eleg hardcore lett a korulmeny (bioritmus, csaladi elet, barati elet, en ido, szabadnap, tervezhetoseg - nos ezek kb. nincsenek. Nem kell csodálkozni, hogy világszinten munkaerohiany van). Persze azert maradtam a szakmaban, szeretem nagyon. a klm-nel vagyok.én emléxem rosszul, de te nem a reptéren dolgozol?Pont tegnap kellett bediktálni az áramot. Előtte június 10-én diktáltam utoljára.En irkaltam a fogyasztást az elmúlt honapokban, s mondhatni igyekszünk odafigyelni. Az aram nalunk is jol alakult, pedig mindketten home office-ban vagyunk. Ami aggasztóbb az a gaz. Volt, hogy a jelnlegi limit felett voltunk. Mi szemely szerint egy műemléki tarsashazban (de nevezzuk polgári lakásnak) lakunk. Egyreszt nagy a belmagassag, cserebe nem egetveroen nagy, 60-70 m2-nek mondanam, azonban tudjuk jol, hogy a belmagasságon kivul az egyik sarkallatos pontja, a szigeteles. Na az nem jó.
A megállapított 210 kWh-hoz képest nálunk így bő egy hónap alatt 98 fogyott 😊
Rontom az átlagot...
Pedig a két gyerek ha kell, ha nem égeti a lámpát, mosni átlagban naponta mosunk, a sütő elektromos, az akváriumban nonstop megy két szűrő...
Ja, és az idő legalább felében home office-ban dolgozom.
warr_b
Szoval nagy gondok lesznek meg itt, rengeteg embernél is. A gyerekek is jonnek majd fel pest-buda varosaba tanulni, albérletbe bekoltoznek, azoknak is lehet majd fizetni a megemelkedett rezsit. Valoszinuleg a szulo terhe lesz.
Ventura
NB2
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 646
ezert mondtam h sok midentol fugg.Azon toprengek h jott ki a gaz/aram atlag.én 5-6 éves társasházban lakok ~70m2 és nekem az éves gáz az ~400m3
Pl gaz
YoungZeeZee
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
így már értem a HO-t 😊 reptéren nehezen bírtam volna értelmezni 😊én emléxem rosszul, de te nem a reptéren dolgozol?Elhagyott minket és holland céges vizekre evez... repült
NB2
Amúgy orbánnál már ez az állandó békeHARC eléggé fárasztó lehet, egyik tagmondatban a semlegességet hirdetve, de közben minden egyes forintért háborúzva
r.baggio
több mint 2 éve
én emléxem rosszul, de te nem a reptéren dolgozol?Elhagyott minket és holland céges vizekre evez... repült
NB2
Amúgy orbánnál már ez az állandó békeHARC eléggé fárasztó lehet, egyik tagmondatban a semlegességet hirdetve, de közben minden egyes forintért háborúzva
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
Off:én emléxem rosszul, de te nem a reptéren dolgozol?Pont tegnap kellett bediktálni az áramot. Előtte június 10-én diktáltam utoljára.En irkaltam a fogyasztást az elmúlt honapokban, s mondhatni igyekszünk odafigyelni. Az aram nalunk is jol alakult, pedig mindketten home office-ban vagyunk. Ami aggasztóbb az a gaz. Volt, hogy a jelnlegi limit felett voltunk. Mi szemely szerint egy műemléki tarsashazban (de nevezzuk polgári lakásnak) lakunk. Egyreszt nagy a belmagassag, cserebe nem egetveroen nagy, 60-70 m2-nek mondanam, azonban tudjuk jol, hogy a belmagasságon kivul az egyik sarkallatos pontja, a szigeteles. Na az nem jó.
A megállapított 210 kWh-hoz képest nálunk így bő egy hónap alatt 98 fogyott 😊
Rontom az átlagot...
Pedig a két gyerek ha kell, ha nem égeti a lámpát, mosni átlagban naponta mosunk, a sütő elektromos, az akváriumban nonstop megy két szűrő...
Ja, és az idő legalább felében home office-ban dolgozom.
warr_b
Szoval nagy gondok lesznek meg itt, rengeteg embernél is. A gyerekek is jonnek majd fel pest-buda varosaba tanulni, albérletbe bekoltoznek, azoknak is lehet majd fizetni a megemelkedett rezsit. Valoszinuleg a szulo terhe lesz.
Ventura
NB2
Így már érthető, hogy miért zavarja az elburjánzó aljnövényzet 😀
több mint 2 éve
Azon toprengek h jott ki a gaz/aram atlag.én 5-6 éves társasházban lakok ~70m2 és nekem az éves gáz az ~400m3
Pl gaz
YoungZeeZee
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/07/15/orban-viktor-rezsicsokkentes-kata-orosz-ukran-haboruHarcolni kell, operatív törzs, jól van, helyben vagyunk.
Iszonyatos nagy zavar van a Fidesz univerzumban.
Gyurma Pappa
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 646
Azon toprengek h jott ki a gaz/aram atlag.Pl gaz