Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Nem úgy van, hogy csak bizonyos létszám felett? Pl egy koncerten a közönséget nyugodtan lehet kamerázni, fotózni, de ha kettesben sétálunk az asszonnyal az utcán, akkor minket nem (csak ha külön hozzájárulunk).elegge erdekes az is, hogy nem takarjak ki a kulfoldiek arcat 99%%ban. feltetelezem megvan mindenkitol az alairt hozzajarulo nyilatkozat letanuzva.Ez off, de a médiatörvény szerint közterületen, nyilvános helyeken nem kell semmiféle beleegyezés a lekamerázottaktól.
csebi
Őszentsége Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
elegge erdekes az is, hogy nem takarjak ki a kulfoldiek arcat 99%%ban. feltetelezem megvan mindenkitol az alairt hozzajarulo nyilatkozat letanuzva.Ez off, de a médiatörvény szerint közterületen, nyilvános helyeken nem kell semmiféle beleegyezés a lekamerázottaktól.
csebi
több mint 2 éve
Nem fognak, mert amíg állami kézben van a közlekedés, addig mindegy, hogy egyik zsebből mennyit raknak át a másikba (már ha átrakják és nem írják le a cég oldalán veszteségnek, ilyenre is volt annó elég sokszor példa) és sok emberrel éreztetik, hogy neki jó, mert van valami kedvezmény, amit magára tud húzni, még ha igazából az a különbözet az ő adójából is van kipótolva, ami mehetne máshová is, amitől esetleg az adója lehetne kevesebb, de eddig nem jutnak el az emberek általában...A "Volán eladása" egy érdekes kifejezés, főleg 2009-es viszonylatban, amikor volt még 24 volántársaság az országban... 😀A rengeteg kamu jogcímen lévő kedvezménnyel kezdjenek inkább valamit, hogy ne 3db A4-es lapra férjen csak rá az összes...
A MÁV eladása meg a 2009-es válság kezelése szempontjából szerintem teljesen rossz irány, több szempontból is. Kicsit beleláttam mi ment ott akkoriban, édesanyám révén, aki lehúzott ott 40 évet, jó rálátással a dolgokra...
2009-re már kiment a Cargo, az egyetlen reálisa nézve nyereségesen üzemeltethető MÁV-utócég. A többi meg akkor totál káosz volt, szétszedték rengeteg darabra, de úgy, hogy a Start nem tudott volna menni a Trakció nélkül, mert utóbbiban voltak a mozdonyok, de a Trakció se ért semmit magában, ha nincs mit vontatnia, meg akkor még ott volt a Gépészet is, ami a javításokat végezte. 2014-ben ezeketbe beolvasztották a Start-ba, de 2009-ben még különálló cégek voltak, amik ráadásul a pályát tulajdonló és fenntartó MÁV-tól bérelték (bérelik) a pályát, annak kiegészítéseit és a személyzetet. Egyben értekesíthető lehetett volna talán, persze rengeteg törvénymódosítás után, mivel a jelenleg is érvényes 1993-as törvény szerint a pálya az állam kizárólagos tulajdona, a jegyárakat az állam határozza meg hatóságilag, stb., ezt mind újra kellett volna szabályozni...
Az meg külön kérdés, hogy kinek lett volna/lenne érdekében egy ilyen mamutot megvenni és gatyába rázni, ráadásul ha azt nézem, hogy a Cargo eladása 1 évet vett igénybe, pedig az sokkal kevesebb eszközzel rendelkezett, mint a többi, a MÁV maradékát mire eladták volna, addigra régen lemegy a 2010-es választás. Rengeteg a régi kocsi és mozdony, régi épületek rossz álapotban, stb., nem egy ékszerdobozt árulna az állam. Btw, ha kiadja az állam a kezéből a jegyárakat, akkor a vevő emelhetett volna akármikor, azzal az alacsony bérű réteg szívott volna leginkább, ha állami marad a jegyár, úgy viszont sokkal nehezebb vevőt találni...
Mellesleg az állam, amellett, hogy nyerne egy egyszeri bevételt, nem úszná meg, hogy a nyakán maradjon a kiadási oldalon a kedvezményes jegyek (diák, nyugdíjas, stb.) finanszírozása a vevő felé, szóval messze nem tisztán csak "eladjuk a MÁV-ot, Volánt és letudtuk a közlekedést" a dolog...
StormST
FLZOLI

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
A "Volán eladása" egy érdekes kifejezés, főleg 2009-es viszonylatban, amikor volt még 24 volántársaság az országban... 😀A rengeteg kamu jogcímen lévő kedvezménnyel kezdjenek inkább valamit, hogy ne 3db A4-es lapra férjen csak rá az összes...
A MÁV eladása meg a 2009-es válság kezelése szempontjából szerintem teljesen rossz irány, több szempontból is. Kicsit beleláttam mi ment ott akkoriban, édesanyám révén, aki lehúzott ott 40 évet, jó rálátással a dolgokra...
2009-re már kiment a Cargo, az egyetlen reálisa nézve nyereségesen üzemeltethető MÁV-utócég. A többi meg akkor totál káosz volt, szétszedték rengeteg darabra, de úgy, hogy a Start nem tudott volna menni a Trakció nélkül, mert utóbbiban voltak a mozdonyok, de a Trakció se ért semmit magában, ha nincs mit vontatnia, meg akkor még ott volt a Gépészet is, ami a javításokat végezte. 2014-ben ezeketbe beolvasztották a Start-ba, de 2009-ben még különálló cégek voltak, amik ráadásul a pályát tulajdonló és fenntartó MÁV-tól bérelték (bérelik) a pályát, annak kiegészítéseit és a személyzetet. Egyben értekesíthető lehetett volna talán, persze rengeteg törvénymódosítás után, mivel a jelenleg is érvényes 1993-as törvény szerint a pálya az állam kizárólagos tulajdona, a jegyárakat az állam határozza meg hatóságilag, stb., ezt mind újra kellett volna szabályozni...
Az meg külön kérdés, hogy kinek lett volna/lenne érdekében egy ilyen mamutot megvenni és gatyába rázni, ráadásul ha azt nézem, hogy a Cargo eladása 1 évet vett igénybe, pedig az sokkal kevesebb eszközzel rendelkezett, mint a többi, a MÁV maradékát mire eladták volna, addigra régen lemegy a 2010-es választás. Rengeteg a régi kocsi és mozdony, régi épületek rossz álapotban, stb., nem egy ékszerdobozt árulna az állam. Btw, ha kiadja az állam a kezéből a jegyárakat, akkor a vevő emelhetett volna akármikor, azzal az alacsony bérű réteg szívott volna leginkább, ha állami marad a jegyár, úgy viszont sokkal nehezebb vevőt találni...
Mellesleg az állam, amellett, hogy nyerne egy egyszeri bevételt, nem úszná meg, hogy a nyakán maradjon a kiadási oldalon a kedvezményes jegyek (diák, nyugdíjas, stb.) finanszírozása a vevő felé, szóval messze nem tisztán csak "eladjuk a MÁV-ot, Volánt és letudtuk a közlekedést" a dolog...
StormST
több mint 2 éve
MIGRÁNSGETTÓ!!Amúgy nem 10-15 fős átszökésekről van szó, hanem szervezett embercsempész akciókról.És ez nem tudom hány száz embercsempész szabadon bocsátása után még érv?
csi77
r.baggio
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
Igen, ilyenek vannak, nem angyallelkűek mennek felszámolónak, bár van persze normális is, de az a ritkább eset... 😀egy társasház alapításhoz kellett volna az egyik felszámoló hozzájárulása. volt egy picsányi terület, amin egy felszámolás alatti cég használati joggal rendelkezett a tulajdoni lap szerint, ezért kellett volna. (ez a cég már lassan 30 éve felszámolás alatt áll, érthetetlen, hogy miért nem zajlott már le a felszámolás)Én dolgoztam elég sokat felszámolások környékén, amiről te beszélsz, az már a vége nagyon. Azért amikor egy felszámoló továbbüzemeltet egy céget és nem csak az a cél, hogy bezárják és eladják az egészet, ott azért van meló, meg gennyes tud lenni. Mindezek mellett nem mondanám azt se, hogy láttam olyan felszámolót, aki ne lett volna minimum kissé megkérdőjelezhető tisztaságú, erkölcsileg és/vagy emberileg…Én számoltam fel céget, sok gyomor nem kell hozzá.miért a felszámolót igen? 😀azt nem venné be a gyomrom.You mean végrehajtónak...? 😁444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
Amadeus von Dollárbaloldal
deyell
warr_b
deyell
Annyi, hogy ügyvezetsz egy céget, ami nem csinál semmit, nem foglalkoztat senkit, csak adminisztrálni meg ügyintézni kell különböző hivatalokkal, hatóságokkal, tulajdonossal.
Őszentsége Sobri Jóska
StormST
a felszámoló mondvacsinált okokra hivatkozva megtagadta a hozzájárulást. aztán egy közös ismerős útján közölte, hogy mindezt azért tette, mert zsebbe fizetést vár el a hozzájárulásért cserébe.
deyell
Teszem hozzá, nagyon sokszor olyan helyzetben vesznek át cégeket a tulajdonosok "áldásos" tevékenysége után, hogy hiába vannak/lennének a legjobb szándékaik, az alkalmazottak és a hitelezők szemében akkor is ők lennének a gecik. De ez már egy messzire vezető téma...

több mint 2 éve
egy társasház alapításhoz kellett volna az egyik felszámoló hozzájárulása. volt egy picsányi terület, amin egy felszámolás alatti cég használati joggal rendelkezett a tulajdoni lap szerint, ezért kellett volna. (ez a cég már lassan 30 éve felszámolás alatt áll, érthetetlen, hogy miért nem zajlott már le a felszámolás)Én dolgoztam elég sokat felszámolások környékén, amiről te beszélsz, az már a vége nagyon. Azért amikor egy felszámoló továbbüzemeltet egy céget és nem csak az a cél, hogy bezárják és eladják az egészet, ott azért van meló, meg gennyes tud lenni. Mindezek mellett nem mondanám azt se, hogy láttam olyan felszámolót, aki ne lett volna minimum kissé megkérdőjelezhető tisztaságú, erkölcsileg és/vagy emberileg…Én számoltam fel céget, sok gyomor nem kell hozzá.miért a felszámolót igen? 😀azt nem venné be a gyomrom.You mean végrehajtónak...? 😁444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
deyell
warr_b
deyell
Annyi, hogy ügyvezetsz egy céget, ami nem csinál semmit, nem foglalkoztat senkit, csak adminisztrálni meg ügyintézni kell különböző hivatalokkal, hatóságokkal, tulajdonossal.
Őszentsége Sobri Jóska
StormST
a felszámoló mondvacsinált okokra hivatkozva megtagadta a hozzájárulást. aztán egy közös ismerős útján közölte, hogy mindezt azért tette, mert zsebbe fizetést vár el a hozzájárulásért cserébe.
buhloone mindstate
több mint 2 éve
ez istelex.hu/kulfold/2023/07/26/migransgetto-menekultugy-migracio-eu-kvota-hatareljaras-orbanSzépen leírtad a "problémát" amit már én is felvettem az előbb és tagadtad majd nekem estél..., itt a végeken ez nekünk problémát jelent, nem azért mert robbantani jönnek, nem azért mert itt maradnak, hanem egyszerűen az egységes bevándorlási politika hiánya miatt.Az egész problémakör eredője, hogy az Eu-nak, részben politikai, részben a döntéshozatal rendszere miatt (vétók) nincsen egységes bevándorlási rendszere. A világ második leggazdagabb régiója nem tud egy határozott rendszert felállítani, mint pl az USA, ahol a zöldkártya rendszereben leválogatják maguknak azokat az embereket, akikre szükségük van. Így egyes országokon múlik, ki jöhet, ki nem, ami a schengen-i rendszer miatt kb komolyan vehetetlen.Én nem ültem fel a propagandának, meg sem néztem a videót. Amúgy nem 10-15 fős átszökésekről van szó, hanem szervezett embercsempész akciókról. Ha valami gikszer beüt, akkor lehet ebből gond, egyébként valószínűleg nem is hallanál róla. Azért, amikor a polgárőrök is segítenek, mindegyiknek a lelkére kötik, hogy ha találnak ilyen csoportot, telefonáljanak, ne próbálják meg üldözni őket, mert simán elvágják a torkukat. Ami már hírértékű lehet. Ja, ezt 80-100 km-re a határtól.Ha az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
| (Egyébként én nem is néztem erről semmilyen propaganda videót) |
csi77
vpi
Egyetlen mondattal nem mondtam, hogy ez ma MO legnagyobb problémája, sőt, szerencsére én személyesen nem is találkoztam velük. Csak megjegyeztem, hogy azért létezik, ha nem is first world problem......
csi77
Ennek eredménye, hogy itt a végeken rettegünk és feltételezzük, hogy minden huszonéves robbantani jön | nem | , mert a mi poltikai vezetésünk így őrzi a hatalmát.
És mivel a jogi erejük (vétó) meg van, ezért ez még jó ideig el is fog tartani további 20-25 évig a megoldás helyett.
vpi
Azon kívül hogy játszák a macska egér játékot a határon nincs belőle gondunk, de ez egyre aktívabb lesz, mert át tudnak jutni, és megéri fizetni ezért, mert sokaknak sikerült. Se az EU, se a magyar kormány nem akarja megoldani ez csak eszkalálódni fog. Szóval egy problémáról beszélünk, ami kevésbé érint mint az hogy 1000 forint a kenyér.
Nomac
Kapcsolódik.
vpi
Magyarország félmillió új munkavállalót igényel - Vietnám, Fülöp-szigetek, Mongólia, Távol-Kelet, ezek a fontosabb források Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint
demokrata.hu/magyarorszag/ember-kell-ide-2-670580/
buhloone mindstate
több mint 2 éve
telex.hu/kulfold/2023/07/26/migransgetto-menekultugy-migracio-eu-kvota-hatareljaras-orbanSzépen leírtad a "problémát" amit már én is felvettem az előbb és tagadtad majd nekem estél..., itt a végeken ez nekünk problémát jelent, nem azért mert robbantani jönnek, nem azért mert itt maradnak, hanem egyszerűen az egységes bevándorlási politika hiánya miatt.Az egész problémakör eredője, hogy az Eu-nak, részben politikai, részben a döntéshozatal rendszere miatt (vétók) nincsen egységes bevándorlási rendszere. A világ második leggazdagabb régiója nem tud egy határozott rendszert felállítani, mint pl az USA, ahol a zöldkártya rendszereben leválogatják maguknak azokat az embereket, akikre szükségük van. Így egyes országokon múlik, ki jöhet, ki nem, ami a schengen-i rendszer miatt kb komolyan vehetetlen.Én nem ültem fel a propagandának, meg sem néztem a videót. Amúgy nem 10-15 fős átszökésekről van szó, hanem szervezett embercsempész akciókról. Ha valami gikszer beüt, akkor lehet ebből gond, egyébként valószínűleg nem is hallanál róla. Azért, amikor a polgárőrök is segítenek, mindegyiknek a lelkére kötik, hogy ha találnak ilyen csoportot, telefonáljanak, ne próbálják meg üldözni őket, mert simán elvágják a torkukat. Ami már hírértékű lehet. Ja, ezt 80-100 km-re a határtól.Ha az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
vpi
Egyetlen mondattal nem mondtam, hogy ez ma MO legnagyobb problémája, sőt, szerencsére én személyesen nem is találkoztam velük. Csak megjegyeztem, hogy azért létezik, ha nem is first world problem......
csi77
Ennek eredménye, hogy itt a végeken rettegünk és feltételezzük, hogy minden huszonéves robbantani jön | nem | , mert a mi poltikai vezetésünk így őrzi a hatalmát.
És mivel a jogi erejük (vétó) meg van, ezért ez még jó ideig el is fog tartani további 20-25 évig a megoldás helyett.
vpi
Azon kívül hogy játszák a macska egér játékot a határon nincs belőle gondunk, de ez egyre aktívabb lesz, mert át tudnak jutni, és megéri fizetni ezért, mert sokaknak sikerült. Se az EU, se a magyar kormány nem akarja megoldani ez csak eszkalálódni fog. Szóval egy problémáról beszélünk, ami kevésbé érint mint az hogy 1000 forint a kenyér.
Nomac
Kapcsolódik.
több mint 2 éve
Vannak kialakult rendszerek, csak nem igazán megoldások erre a volumenre. A havi több ezer emberre jelenleg nincs mindenkinek megfelelő megoldás az EU-ban. Próbálkoznak, raknak bele sok pénzt, de amíg nem egységesek a tagállamok, aránytalan a teher, addig ez lesz.Erre a volumenre nem létezik megoldás.
A NER-nek jó ez, mert elterelik a figyelmet a belső problémákról.
gyurczi
Európa 1500 éve egyszer már lejátszotta ezt: ha erős az őshonos kultúra, kialakulhat valamiféle egymás mellett élés és minimális integráció, ha nem, a bevándorlók nyugdíjazzák a görög-római-keresztény-liberális értékeket.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Vannak kialakult rendszerek, csak nem igazán megoldások erre a volumenre. A havi több ezer emberre jelenleg nincs mindenkinek megfelelő megoldás az EU-ban. Próbálkoznak, raknak bele sok pénzt, de amíg nem egységesek a tagállamok, aránytalan a teher, addig ez lesz.A NER-nek jó ez, mert elterelik a figyelmet a belső problémákról.
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 2 éve
Én dolgoztam elég sokat felszámolások környékén, amiről te beszélsz, az már a vége nagyon. Azért amikor egy felszámoló továbbüzemeltet egy céget és nem csak az a cél, hogy bezárják és eladják az egészet, ott azért van meló, meg gennyes tud lenni. Mindezek mellett nem mondanám azt se, hogy láttam olyan felszámolót, aki ne lett volna minimum kissé megkérdőjelezhető tisztaságú, erkölcsileg és/vagy emberileg…Én számoltam fel céget, sok gyomor nem kell hozzá.miért a felszámolót igen? 😀azt nem venné be a gyomrom.You mean végrehajtónak...? 😁444.hu/2023/07/25/sorra-szunnek-meg-a-magyar-cegek-hateves-csucson-a-felszamolasok-szamafelszámolóbiztosnak kellett volna menni.
rohadt baloldal!
deyell
warr_b
deyell
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 2 éve
Szépen leírtad a "problémát" amit már én is felvettem az előbb és tagadtad majd nekem estél..., itt a végeken ez nekünk problémát jelent, nem azért mert robbantani jönnek, nem azért mert itt maradnak, hanem egyszerűen az egységes bevándorlási politika hiánya miatt.Az egész problémakör eredője, hogy az Eu-nak, részben politikai, részben a döntéshozatal rendszere miatt (vétók) nincsen egységes bevándorlási rendszere. A világ második leggazdagabb régiója nem tud egy határozott rendszert felállítani, mint pl az USA, ahol a zöldkártya rendszereben leválogatják maguknak azokat az embereket, akikre szükségük van. Így egyes országokon múlik, ki jöhet, ki nem, ami a schengen-i rendszer miatt kb komolyan vehetetlen.Én nem ültem fel a propagandának, meg sem néztem a videót. Amúgy nem 10-15 fős átszökésekről van szó, hanem szervezett embercsempész akciókról. Ha valami gikszer beüt, akkor lehet ebből gond, egyébként valószínűleg nem is hallanál róla. Azért, amikor a polgárőrök is segítenek, mindegyiknek a lelkére kötik, hogy ha találnak ilyen csoportot, telefonáljanak, ne próbálják meg üldözni őket, mert simán elvágják a torkukat. Ami már hírértékű lehet. Ja, ezt 80-100 km-re a határtól.Ha az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
vpi
csi77
vpi
több mint 2 éve
Az egész problémakör eredője, hogy az Eu-nak, részben politikai, részben a döntéshozatal rendszere miatt (vétók) nincsen egységes bevándorlási rendszere. A világ második leggazdagabb régiója nem tud egy határozott rendszert felállítani, mint pl az USA, ahol a zöldkártya rendszereben leválogatják maguknak azokat az embereket, akikre szükségük van. Így egyes országokon múlik, ki jöhet, ki nem, ami a schengen-i rendszer miatt kb komolyan vehetetlen.ez igy ebben a formaban nem igaz. vannak kialakult rendszerek pl KEMR vagy a legalis migracio eseten is rengeteg mindent szabalyoznak Iranyelvi szinten, de nyilvan hagynak rugalmassagot a tagallamoknak.
vpi
ugye eppen most van az uj PAKTUM alapjan, hogy meg inkabb egysegesse akarjak tenni a KEMR-t, de nyilvan van egyetlen tagallam, aki ez ellen harcol. vajon melyik lehet az?
az a problema, hogy nagyon komolyan keverodnek itt is a dolgok. ugye mivel plusz informaciom nincs ezert a video alapjan mki sziriai allampolgar volt. na most nekik papiron a zoldkartyahoz sincs semmi kozuk az USAban, hanem mondjuk attelepitesi (resettlement) programokban vesznek reszt nagyobb reszt.
de a videoban ezt az allando hangulatkeltetest is ennyire komolyan felvenni, ertelmes emberek altal, na ez az, amit nem ertek, es erre irtam, hogy van gond.
megy a drama az elejen, hogy labszarvedo meg golyoallo melleny, aztan a tranzitzonan kivuli felteteleken gyonyoruen latszik, hogy nem hordjak. vagy egy rohadt kovet nem latni, hogy dobnak hanem sarat pl. elegge erdekes az is, hogy nem takarjak ki a kulfoldiek arcat 99%%ban. feltetelezem megvan mindenkitol az alairt hozzajarulo nyilatkozat letanuzva. vagy hat ugye ok nem is emberek hanem migrancsok igy nincsenek jogaik sem. meg elhangoznak ezek a hatalmas szamok, amik ugye onbevallalasosan mukodnek, amit latszatra bemond a hatarvadasz. de mar ezekrol a szamokrol is ezerszer elmondta MÉG a rendori vezetes is, hogy ez nem emberszam hanem kiserles szam. mivel senkit sem azonositanak (vagy maximum az arcon hagyott serulesuk alapjan tudjak kesobb is felismerni, hogy ja ez az a csavo, akit ket napja jol megvertem) ezert ez a tobb szazezres szam is akar jelenthet par ezer embert.
viszont egy vmi biztos: a tavalyi evben osszesen 50 fo alatt volt a menedekkerok szama, amibe beletartoznak a menekultek-oltalmazottak szuletett gyerekei. mindenki mas 'migrans', aki Magyarorszagon van, az a OVnak koszonhetoen van ott vagy annak, hogy OV nem tartja be az igeretet, es annak ellenere be tudnak jonni.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Az egész problémakör eredője, hogy az Eu-nak, részben politikai, részben a döntéshozatal rendszere miatt (vétók) nincsen egységes bevándorlási rendszere. A világ második leggazdagabb régiója nem tud egy határozott rendszert felállítani, mint pl az USA, ahol a zöldkártya rendszereben leválogatják maguknak azokat az embereket, akikre szükségük van. Így egyes országokon múlik, ki jöhet, ki nem, ami a schengen-i rendszer miatt kb komolyan vehetetlen.Én nem ültem fel a propagandának, meg sem néztem a videót. Amúgy nem 10-15 fős átszökésekről van szó, hanem szervezett embercsempész akciókról. Ha valami gikszer beüt, akkor lehet ebből gond, egyébként valószínűleg nem is hallanál róla. Azért, amikor a polgárőrök is segítenek, mindegyiknek a lelkére kötik, hogy ha találnak ilyen csoportot, telefonáljanak, ne próbálják meg üldözni őket, mert simán elvágják a torkukat. Ami már hírértékű lehet. Ja, ezt 80-100 km-re a határtól.Ha az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
vpi
csi77
több mint 2 éve
Amúgy nem 10-15 fős átszökésekről van szó, hanem szervezett embercsempész akciókról.És ez nem tudom hány száz embercsempész szabadon bocsátása után még érv?
csi77

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Én nem ültem fel a propagandának, meg sem néztem a videót. Amúgy nem 10-15 fős átszökésekről van szó, hanem szervezett embercsempész akciókról. Ha valami gikszer beüt, akkor lehet ebből gond, egyébként valószínűleg nem is hallanál róla. Azért, amikor a polgárőrök is segítenek, mindegyiknek a lelkére kötik, hogy ha találnak ilyen csoportot, telefonáljanak, ne próbálják meg üldözni őket, mert simán elvágják a torkukat. Ami már hírértékű lehet. Ja, ezt 80-100 km-re a határtól.Ha az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
vpi
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
elképesztő hogy 13 év ner után még van aki komolyan veszi a propaganda anyagokatNagyon is sokan véresen komolyan veszik sajnos.
thebeke
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
444.hu/2023/07/26/szijjarto-meg-ott-ult-a-kuratoriumban-amikor-a-gyori-egyetem-370-millio-forintert-megvette-dzsudzsak-cegeta szerelem mindenre képes🌈
több mint 2 éve
Mire nem válaszoltam?Erről beszéltem egész végig..nem tudom ezt miért olyan nehéz megérteni. Persze vpi nekem erre már nem válaszolt...számomra az ilyen emberek nem különbek mint Megafon cikkek alatt éjenzők, csak a másik oldalról elvakulva..az egyik a baloldalra a másik a migráns szóra ugrik.sztem problémaHa az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
vpi
még az is amit te felvezetsz, annál valszeg nagyobb a valós helyzet
viszont fasorban nincs ahhoz amit a pofánkba vágnak nonstop
Negritis, a vajda
Nomac
több mint 2 éve
Erről beszéltem egész végig..nem tudom ezt miért olyan nehéz megérteni. Persze vpi nekem erre már nem válaszolt...számomra az ilyen emberek nem különbek mint Megafon cikkek alatt éjenzők, csak a másik oldalról elvakulva..az egyik a baloldalra a másik a migráns szóra ugrik.sztem problémaHa az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
vpi
Negritis, a vajda
Szerkesztette: Nomac
több mint 2 éve
sztem problémaHa az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
vpi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Ha az én stílusom gondolod okádéknak, akkor elnézést. Ugyanakkor fenntartom, hogy az egész “migráns” kérdés egy nem létező probléma, ami csak a figyelemelterelést szolgálja. 10-15 fős társaságok átszökése a kerítésen, kb a rendőrségi hírek mínuszos összefoglalóban értelmezhetőek. Szerintem, aki ezt komoly problémának veszi, az felült a propagandának. Ennyi.Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
csi77
több mint 2 éve
Divide et impera, tökéletesen működik...Az a gond, hogy itt egyesek okádék stílust engednek meg maguknak, mert csak az ő véleményük az egyetlen és igaz.
warr_b
Hát nem feltétlen.
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Ki retteg? Miről beszélsz? Csodás példája vagy a Rogán félre propagandának...aki előtt ha feljön piros zászló már bevillannak a propaganda anyagok, csak ellenkező hatást elérve..Megtesznek ezek a szerencsétlenek 5-10ezer km-t és hova akarnak menni? Nomac falvára. Akkor rettegj.Itt jön be az a helyzet amikor te ülsz fel a propagandának, nem mi. Számoljunk 5000 emberrel, ami hány ember életét is érinti? Számoljuk bele a rendőröket, és a határon élőket, és máris kapunk mondjuk 50000 embert. Ami már probléma és foglalkozni kell vele, ugyanúgy mint ha mondjuk épül egy akugyár valahova, ami szintén egy kisebb régió életét megkeseríti ami szintén lehet probléma. Itt jön a képbe hogy súlyozzuk a dolgokat, én azt mondom ez is egy probléma, te meg a földbe dugod a fejed mert Rogán egy 50 000 es problémából csinált 10 mállós problémát..megértem a frusztrációd a témával kapcsolatban, ne minket akarj már hülyének beállítani.És hány ilyen van? Napi 10?Annak nem is kell, nyilván messze eltúlozza ezeket a dolgokat, ezt tudjuk.nem kell mindent elhinni a propagandanak.Miért is?Nem gondoltam volna hogy ilyen szar a helyzet a határon, tudtam hogy vannak migránsok de hogy ez ilyen szinten megy a főszezonban..huh bmeg. vannak gondok | nalad |
Nomac
csebi
Nomac
csebi
Azt viszont több ismerősömtől hallottam, hogy 8-10-15 fős csoportokat találnak Tolna megyében, ahol élek, rendszeresen, pedig mi messzebb vagyunk a határtól. Legutóbb a megye közepén borult fel egy kisbusz, 15 emberrel. A csempész eltűnt, a migrik meg szétszéledtek. Állítólag mind 16-20 év körüli fiatal volt, nagy nehezen szedték össze őket.......
csi77
Évi 5000 ember? A 10 millióhoz képest van ennek jelentősége?
Legalább ezzel foglalkozol nem azzal, hogy lyukas a gatyád, szart sem ér a pénzed? Rogán - Nomac/csi77 1:0
vpi
Pont tegnap kaptam 20% fizetés emelést, kb semennyire nem kellene érintsen a dolog kinek lyukas a gatyája, mégis foglalkozom azzal is, mert az is egy probléma, ami jóval nagyobb volumenű.
Nomac
Súgok, ha nem foglalkoznánk vele, észre sem vennéd, hogy vannak. Sajnos sikerült elérni, hogy a migránsok 99,9%-ának nem vonzó alternatíva a magyarországi élet (un. mi lettünk az EU segglyuka), mindenki megy tovább. Magunknak generáljuk a problémát. De amikor majd felépül az akkugyár, akkor befogadjuk őket, hogy a szent gdp növekedést ne veszélyeztesse a munkerőhiány. Persze ezt “nagyon szigorúan, Európában a legszigorúbban”. A húsvéti nyusziban még hiszel?
vpi
Ha te nem foglalkoznál az akkugyárral akkor az a probléma megoldódna? Amiben a Rogán propagandája csodálatos hogy egy 50.000 -es problémából tud 10 milliósat és ezrest is csinálni.