Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 646
Viszont talán végre eljön az idő, hogy télen a plázákat nem fűtik fel 28 fokra, mert Nyünyike nem szeret pulóverben lenni.de ok eddig is nem csokkentett fizettek nem?
vpi
több mint 2 éve
Te nem vagy a szavazója.Azért kicsit morcos lehetnél, hogy OV nem az általad javasolt módszert követte (pénznyomtatás korlátlanul). Még néhány napja is erről írtál, amikor elmagyaráztad, miért nem értek én semmit az orbáni politikából. Előkerestem: "Ha a tied az MNB és kvázi végtelen pénzt állíthatsz elő, akkor miért basztatnád a szavazóidat?"Azért én várom Sobri elemzését Viktor zsenialitásáról az elmúlt 2 nap fényében.Megbukott? Nem.
warr_b
Zseniális.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
A szavazóit nem basztatja, ahogy én látom, de 26-ban kiderül ki látja helyesen.
több mint 2 éve
Viszont talán végre eljön az idő, hogy télen a plázákat nem fűtik fel 28 fokra, mert Nyünyike nem szeret pulóverben lenni.
több mint 2 éve
dugo93
4 254
De semmi melegítés, csak úgy fagyosan!Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Viccet félre téve: Ezt miből számolta ki? | Matematikus talán? |
Küldtek már neki már valami irányadó árlistát?
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Földnélküli bobi0092
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 074
Én szeretem a Dr. Oetkert amúgy meg.Tényleg annyi.Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Nemzetes és vitézlő csebi
Szerkesztette: Amadeus the Young
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Tényleg annyi.Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nem spóroltam az alapanyag minőségén, a tető is le lett cserélve, kőzetgyapot szigetelést kapott, és kondenzációs kazán van, remélem a kivitelező nem cseszett el nagyon semmit.Amennyiben kiveszük az egyenletből olyan nem elhanyagolható tényezőket mint, a szigetelő anyag minősége (brutális szórás van), a kivitelezés milyensége (ajjajjaj....), a fűtési rendszer korszerűsége stb. akkor következik csak az, hogy hány fokra fűtesz.Most csak úgy eszembe jutott, hogy milyen gyönyörű konyhabútorok készültek 6 milláért egy külső szigetelés és egy napelem rendszer helyett. Csók!Nálunk 2 éve lett a családi ház leszigetelve 15 cm es xps el, nyílászárókat is kicseréltük mindet, és azért így is 400 köbméter gáz fogyott télen átlagban, és csak 20 fokon volt a kazán..szóval azért az átlagtól ez is messze van, lehet majd fizetni rendesen 😁
Szokol
kapitnono
Sokkal lényegesebb kérdés az, hogy mennyire tartod az adott beállított hőfokot.
A napi szinten sokat változik rengeteg energiát elpocsékolsz a felfűtésre.
Mi talán bele fogunk férni, erősen korszerűsített házzal: 40 cm fölötti dupla falazat+ speciális kőzetgyapot szigetelés, négyszeres födémszigetelés , nyílászárók rendben, de nem feltétlen a legkorszerűbb és korszerű gázkazán + tartalék fűtések (fa és áram).
Ezt eléggé szűkre vették.
kijo
több mint 2 éve
Így kommunikál a NER. A piaci árat se mondták meg a bejelentéskor. 😀 Érted, díjat emeltek, ami 16 nap múlva lesz esedékes, de nem mondták meg, hogy mekkora lesz az új díj....elvileg gulyás geri havi bontásról beszéltÉn mondjuk úgy értelmezem, hogy havi bontást néznek és a limit feletti részt havonta fizeted piaci áron.Biztos, hogy nem. Na jó, abszurdisztánban teljes biztonsággal nem merem ezt mondani, de makes absolutely no sense, ha havonta számolnának. Gáznál kb. azt jelentené, hogy kb. nem is létezik a limit (hiszen az év kb. egyharmadában használod el az éves fogyasztásod zömét).
Willie Parker
peterk2005 udvari bolond
hvg.hu/itthon/20220714_Igy_csokken_a_rezsicsokkentes_minden_amit_eddig_tudni_lehet__es_amit_nem#Mi%20t%C3%B6rt%C3%A9nik,%20ha%20augusztusban%20az%20%C3%A1tlag%20alatt%20fogyasztok,%20de%20decemberben%20f%C3%B6l%C3%B6tte%20%C3%A9s%20az%20%C3%A9ves%20fogyaszt%C3%A1som%20az%20%C3%A1tlag%20alatt%20marad?
meglátjuk amúgy
Negritis, a vajda
Azt is mondták, hogy számításaik szerint minden negyedik fogyasztót fogja csak hátrányosan érinteni az emelés. Ha ez nem is igaz - szerintem ennél biztosan magasabb lesz az arány -, ha tényleg havi elszámolás lenne, akkor lényegében mindenkit érintene, hiszen a fogyasztás nem egyenletes senkinél sem. Szóval vagy az egyik nem igaz, vagy a másik nem igaz.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
+1 megoldás: A benzinen és gázolajon árstop van. Venni kell egy aggregátort arról mehet a villany. Csak meg kell oldani, hogy átkötöd a kocsinak a tankolóbeömlő csövezését kannába vagy a csomagtartóba rakott aggregátorba. Balkán Expressz
Szerkesztette: bobi0092
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Jujjdehogy.legalább fideszes?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
A júniusi villanyszámlája 700ezer forint.
Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
Csődöt jelent, ezt nem tudja kitermelni.
Bazzani
Amadeus
MZP egyik legnagyobb helyi segítője.
több mint 2 éve
Augusztustól emelt áron kapják.De miért? Vállalkozóként eddig sem volt rezsicsökkentett áraÉn még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
Bazzani
vpi
Ne kérdezd miért, lesz aki biztos tudja.
több mint 2 éve
De miért? Vállalkozóként eddig sem volt rezsicsökkentett áraÉn még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
Bazzani
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 074
legalább fideszes?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
Bazzani
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/293299764_714018056333568_2079631574568882954_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=6ix0cmdxjzUAX_0Rzls&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=03_AVLgHBn35FShoVxYcGMazHzNQ_F0T1CGiEs4olOOrtX8WA&oe=62F5559FAhogy peterk is leírta illetve a Telexen is ment egy cikk, azért mert beböfögtek 2 számot tegnap, még nem ebből kell kiindulni. Egy áram és gázszámla végső díja nem egyenes arányban mozog a fogyasztón látott értékekkel, van rendelkezésreállási díj, mérődíj, fenetudjamilyen-díj is rajta. Gondolom egy excel táblába valaki behúzta a két tegnap elhangzott értéket és lehúzta a függvényt.
Nem tudom mennyire valós ez a számolás...
FLZOLI
szerk.: Azért persze beírta, hogy 07.13 világpiaci áron számítva mert aznap volt a kormányinfo, ettől még szakmaibb is, még a forrás KSH 2021. évi XY jelentés kellene oda alulra 😀
Szerkesztette: bobi0092
több mint 2 éve
Elviekben a 400 kW alatti fogyasztókat nem is néztéknem erre céloztamamúgy az érdekelne hogy az átlagba a 0 fogyasztás is beleszámít?Természetesen, buntivel, mert biztos csaltal az órával...
Negritis, a vajda
Plussz rendszerfentartasi díj, rendelkezésre állás, veszhelyzeti pótdíj és 0as hónapban is lehet 5000-t perkálni
FLZOLI
hanem hogy amikor megállapították az átlagot akkor a 0ásokat is beleszámolták-e
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/293299764_714018056333568_2079631574568882954_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=6ix0cmdxjzUAX_0Rzls&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=03_AVLgHBn35FShoVxYcGMazHzNQ_F0T1CGiEs4olOOrtX8WA&oe=62F5559FNem tudom mennyire valós ez a számolás...
több mint 2 éve
Ez így van sajnos, nem vitásŐszinte részvétem édesapád miatt. Ha fizikailag még itt is van mentálisan fix, hogy már megbomlott.Csikorog egy kicsit a gépezet, hogy ezt hogyan lehetne eladni a tábornak azzal, hogy #mindenfasza…Fater követi ezt az oldalt, örülök a bejegyzésnek 😀
telex.hu/zacc/2022/07/14/szamok-adatok-a-baloldali-alhirek-ellenszere-rezsicsokkentes-kiabrandulas-propaganda-facebook
somoskovig
r.baggio
VanillaSky
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
nem erre céloztamamúgy az érdekelne hogy az átlagba a 0 fogyasztás is beleszámít?Természetesen, buntivel, mert biztos csaltal az órával...
Negritis, a vajda
Plussz rendszerfentartasi díj, rendelkezésre állás, veszhelyzeti pótdíj és 0as hónapban is lehet 5000-t perkálni
FLZOLI
hanem hogy amikor megállapították az átlagot akkor a 0ásokat is beleszámolták-e
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 105
Nem lesz ilyen.Előbb utóbb elfogy a mágia és pont az a proli csürhe fogja elzavarni őket amelyik eddig hatalmon tartotta őket. Vegtelensegig nem lehet vesztartalékokhoz nyúlni és nyilván baj esetén nem a plebsz és a függelék lesz az első a kifizetési sorbanEl nem tudom képzelni mi olyan bonyolult azon, hogy a közmunkának hívott rabszolgaság helyett szervezetten vinnék a népet dolgozni és még véletlenül szakmát is tanulhatna... Nem kell a világot megváltani, retardáltból és piás töltelék emberből nem lesz teljes értékű munkaerő.te sem gondolod komolyan, hogy majd felszámolják ezt a neofeudális rendszert és a jobbágyokból létrehoznak egy olyan társadalmi réteget felnőttképzéssel, amely rendelkezik egzisztenciával, mobilitással és ilyen formán érdekérvényesítőképességgel. Hát kiken tudnának és hogyan uralkodni ezek után?
Csak egy ötlet, felőlem tarthatnak 10+ évig hűbéri sorban népeket amíg külföldről jön helyette munkaerő, kis szerencsével képzett és szorgalmas, kevesebbel gyökér és selejt
FLZOLI
Ezek pontosan tudják, hogy mit tesznek.
Ezért bűnösök, vagy ahogy mondaná Sobri "zseniálisak".
Amadeus
FLZOLI
Amíg ilyen ellenzék és OV között kell választani, függetlenül a helyzettől, szituációtól és nehézségtől, mindig OV-t fogják választani.
több mint 2 éve
rokaur
870
El nem tudom képzelni mi olyan bonyolult azon, hogy a közmunkának hívott rabszolgaság helyett szervezetten vinnék a népet dolgozni és még véletlenül szakmát is tanulhatna... Nem kell a világot megváltani, retardáltból és piás töltelék emberből nem lesz teljes értékű munkaerő.Ehhez azert az is hozzatartozik, hogy ma mar tenyleg azok vannak kozmunkaskent foglalkoztatva akibol te 10 ev alatt se csinalsz szakmunkast...
Csak egy ötlet, felőlem tarthatnak 10+ évig hűbéri sorban népeket amíg külföldről jön helyette munkaerő, kis szerencsével képzett és szorgalmas, kevesebbel gyökér és selejt
FLZOLI
több mint 2 éve
Nyilván semmi realitása nincs egy forradalomnak, de azért anno Petőfit és társait könnyebb volt követni mint most... Kit is? Az értelmiség vagy gyáva, vagy megalkuvo, vagy 100 évvel ezelőtti módszerekkel próbálkozik...Előbb utóbb elfogy a mágia és pont az a proli csürhe fogja elzavarni őket amelyik eddig hatalmon tartotta őket. Vegtelensegig nem lehet vesztartalékokhoz nyúlni és nyilván baj esetén nem a plebsz és a függelék lesz az első a kifizetési sorbanWinston Smith Úrhoz van szerencsénk?
FLZOLI
A prolikat ’kellemes’ tudatlanságban tartják, hiszen „A TUDATLANSÁG: ERő és A SZABADSÁG: SZOLGASÁG.” Így a prolik a szorgalmas igavonó állatai a rendszernek.
Winston azonban hiszi, hogy az egyetlen remény a Párt megdöntésére az, ha a prolik összefognak. Szerinte „[a]míg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadnak, nem ébredhetnek öntudatra.” (Orwell: 1984, 81.) A proliknak még megvannak az emberi fajra jellemző érzések nagy része, ami miatt Winston úgy gondolja, hogy fellázadhatnak. Az azonban elfelejti, hogy a prolik jól is érezhetik magukat ebben a tudatlan szolgasorsban, ők a boldogságot választották a szabadság helyett, mint az engedelmes párttagok.
Földnélküli bobi0092
youtu.be/5UxjWISWslg
több mint 2 éve
Ahogy maradt a rezsi csökkentés is?Az lesz a vicces, amikor az őszi COVID-hullám miatt mindenkit megint hazavágnak home office-home school kombinációba, aztán pöröghet a villany- meg a gázóra.Lassan mondom: Nem lesz ősszel covid-járvány.
somoskovig
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.