NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
3 042
62
01:38 COTTON BOWL, Ohio State vs Texas - ARENA4
Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Újabb gyomros kapnak a katások: ezúttal a bankoktólwww.napi.hu/magyar-vallalatok/kata-bankszamla-vezetes-koltsegei-nonek-kkv-vallalkozas-ado-szigoritas-bank.756093.html
több mint 2 éve
Most csak úgy eszembe jutott, hogy milyen gyönyörű konyhabútorok készültek 6 milláért egy külső szigetelés és egy napelem rendszer helyett. Csók!
több mint 2 éve
Nocsak.Számok - a baloldali álhírek ellenszere
Ez van, átvert bennünket a Fidesz (félig)
‼️Az intézkedés nagyjából 50 000 forintot vesz el a családunktól. Nem erre szavaztunk!
🔴Ne büntessék a családokat! Nekünk fájna a legjobban!
‼️A gyerekektől veszik el ezzel a pénzt!
Az "átlagos" háztartásban nincs két, három vagy több gyerek! A fűnyíróelv alapján meghúzott határ azt jelenti, hogy pont a CSALÁDOK fizetik majd meg a háború árát, ami szöges ellentéte annak, amit a miniszterelnök ígért.
www.facebook.com/szamokadatok/
Bocs, most látom, hogy somoskovig már ugyanezt betette.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Házközponti fűtésnél van ötlet, hogyan lesz az elszámolás?Nekünk 6 lakásos a ház, akkor 6x144m3, anyámék 30 lakásos házban, házközponti fűtés nekik 30x144m3 jár?
Vagy az egész ház kap 144m3-t mint egy db fogyasztó?
több mint 2 éve
Bazsinho
1 060
Igen ez szép és jó ötlet.De ezeknek a háztartásoknak nem ugy kéne támogatast nyújtani, hogy kevesebbet fizessen, hanem arra kéne tamogatást adni - nagyon gyorsan és jelentős mértékben - hogy szigeteljenek, napelemet kúrjanak fel a ház tetejére, ne adj isten még egy hőszivattyúra is ruhazzanak be. Mert ez megtérülő befektetés. Az, hogy csak úgy fizessen kevesebbet, az nem, arra költhetsz az idők végezetéig.Aki szigeteletlen házban lakik, 3 generáció, és nincs most néhány millió szigetelni, ott is elszáll a gázszámla. De ő ez ellen úgy fog védekezni, hogy fűti a vegyes tüzelésűt, ezzel egyébként rontva az én életkörülményemet is, mert füstöl egész télen. Tehát én támogatnám őt az állami áttétem keresztül, azzal hogy most rövidtávon nem csak azt nézem, hogy mennyit fogyaszt, hanem hogy mennyi pénze van rá.Egyébként az elmúlt két napban végre jó irányba mennek a dolgok - csak szarul kivitelezve. De épp ideje volt mind a KATA kivégzésének, mind a rezsihazugság kivezetésének. Csak egyiket sem jól csinálták. Előbbiben sokkal több differenciálás kellett volna, utóbbiba meg jövedelemhez kellett volna kötni (mondjuk azt épp most nyírták ki, hogy megint mindenki legalább nagyjából bevallja).Hogyan kötnéd jövedelemhez? És hogyan osztanád el egy főre / ingatlanra / stb?
Gyurma Pappa
Nincs gond ezzel a fogyasztónkénti kedvezményes formával szerintem. Jó ez így, egyszerű, adminisztrálható, és elég jó arányban oda megy ahova kell. Tény, hogy a legtöbbet fogyasztók is kapnak így valamennyit, de minimum ennyi hiba akkor is lenne ha jövedelemhez kötnék a visszaélések miatt. Vagy több. Csak finomítani kéne még rajta, mondjuk azzal, hogy fogyasztónként eldönthetővé teszik, hogy ki hogyan veszi igénybe a villany ill. gázár támogatást. Lehessen ezt is meg azt is igénybe venni, és lehessen csak az egyiket, mondjuk kétszeres átlagig, hogy aki csak az egyiket használja az ne kerüljön hátrányba ahhoz aki mindkettőt ki tudja használni.
peterk2005 udvari bolond
Hülye baloldali gondolatok, bízzuk a piacra, megoldja.
Gyurma Pappa
És amúgy erről ugatott mzp a választások előtt, hogy fenntartható rezsicsökkentés kell, nem az ablakon kiöntött pénz, de ő volt a patás ördög.
gabokocka
Csak azt mond már meg, hogy azok a családok, akik minimálbérből élnek vagy a körül, mi az istenbol teremtene elő ennek az anyagi feltételeit. Amikor kb meg kell nézni mindennek az árát a boltban, hogy ezt lehet még megvenni ezt már nem.
A napelemes rendszerek alapkövetelménye pl a 3 fázis. Ennek a bekötése sem 2 fillér, új villanyóra stb kell hozzá. hiába támogatná akár 50%- al is, a másik 50-el mi lesz?
Hőszivattyúnak nem tudom mekkora a bekerülési költsége, de gondolom milliós tételek.
több mint 2 éve
Sobri már csak egy kávét kér.Azért én várom Sobri elemzését Viktor zsenialitásáról az elmúlt 2 nap fényében.OV, függetlenül attól, hogy milyen karakter és milyen fajta, de ugyanúgy csak egy politikus.
warr_b
A politikusnak pedig a legfőbb mérőszáma a hatalom. Lehetsz bármekkora koponya, jó ember, világmegváltó, ha nem vagy a hatalomban nem érsz túlságosan sokat...
Szerinted meginogott egy mm-nyit is jelenleg az, hogy OV kikerüljön a hatalomból? Mert szerintem egyáltalán nem. A zsenialitása (sajnos) pont ebben van, hogy egy ekkora szarhalom mellett is, fel sem merül egy másodpercig sem, hogy ne maradhatna ott a helyén. Gulyás tegnap azt mondta: A kormánynak minden esetre van vészforgatókönyve, ilyenkor van egy lekapcsolási sorrend, de [a kormány] nem akar senkit riogatni, mert pillanatnyilag folyamatos az ellátás.
Tegyük fel, hogy előállna egy ilyen helyzet, szerinted megmozdulna a valószínűsége annak hogy ne OV legyen ennek az országnak az egyszemélyi vezetője és ne a jelenlegi klientúra vezesse az országot (miniszterekkel mindenféle hozzácsatlakozó húsosfazék körüli cégekkel, háttéremberekkel, NER-közeli vállalkozókkal)?
Mert ha nem, akkor szvsz. sajnos kijelenthetjük Viktor zsenialitását, hiszen a politikusnak a legfőbb mérőszáma a hatalom, és neki alkotmányozó többsége is van jelenleg. Akkor is ha idén megnövekszik a számlájukat ki nem fizetők száma mondjuk 300-szorosára vagy 30000-szeresére (copyright Szalacsi Sándor 😀).
2026 még nagyon messze van, de kíváncsi leszek egy 2023 februárban végzett közvéleménykutatásra.
Szerintem olyan 40%-ot kapna a Fidesz-KDNP 10%-ot az ellenzék 50% pedig bizonytalan / nem tudja kire szavazna (nyilván azokat tekintve akik elmennének voksolni egy parlamenti választáson)
Földnélküli bobi0092
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
Azért én várom Sobri elemzését Viktor zsenialitásáról az elmúlt 2 nap fényében.OV, függetlenül attól, hogy milyen karakter és milyen fajta, de ugyanúgy csak egy politikus.
warr_b
A politikusnak pedig a legfőbb mérőszáma a hatalom. Lehetsz bármekkora koponya, jó ember, világmegváltó, ha nem vagy a hatalomban nem érsz túlságosan sokat...
Szerinted meginogott egy mm-nyit is jelenleg az, hogy OV kikerüljön a hatalomból? Mert szerintem egyáltalán nem. A zsenialitása (sajnos) pont ebben van, hogy egy ekkora szarhalom mellett is, fel sem merül egy másodpercig sem, hogy ne maradhatna ott a helyén. Gulyás tegnap azt mondta: A kormánynak minden esetre van vészforgatókönyve, ilyenkor van egy lekapcsolási sorrend, de [a kormány] nem akar senkit riogatni, mert pillanatnyilag folyamatos az ellátás.
Tegyük fel, hogy előállna egy ilyen helyzet, szerinted megmozdulna a valószínűsége annak hogy ne OV legyen ennek az országnak az egyszemélyi vezetője és ne a jelenlegi klientúra vezesse az országot (miniszterekkel mindenféle hozzácsatlakozó húsosfazék körüli cégekkel, háttéremberekkel, NER-közeli vállalkozókkal)?
Mert ha nem, akkor szvsz. sajnos kijelenthetjük Viktor zsenialitását, hiszen a politikusnak a legfőbb mérőszáma a hatalom, és neki alkotmányozó többsége is van jelenleg. Akkor is ha idén megnövekszik a számlájukat ki nem fizetők száma mondjuk 300-szorosára vagy 30000-szeresére (copyright Szalacsi Sándor 😀).
2026 még nagyon messze van, de kíváncsi leszek egy 2023 februárban végzett közvéleménykutatásra.
Szerintem olyan 40%-ot kapna a Fidesz-KDNP 10%-ot az ellenzék 50% pedig bizonytalan / nem tudja kire szavazna (nyilván azokat tekintve akik elmennének voksolni egy parlamenti választáson)
Szerkesztette: bobi0092
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Azért én várom Sobri elemzését Viktor zsenialitásáról az elmúlt 2 nap fényében.Tulajdonképpen meghúznak két ilyet, és nem lógnak a körúton. Két hét múlva senki nem fog rá emlékezni, az első számlánál meg majd csak morognak.
warr_b
több mint 2 éve
Én örülök hogy elmozdultak egy jobb ország irányába 😂 a bázis kevésbéÖrülünk Vincent?Nos. Tegnap délelőtt még írtam valamit a Huth-ról meg a Parraghról, aztán eljöttem Bécsbe Guns’nRosesra. Nem nagyon néztem telefont se semmit. Erre ma reggel 500+(!!!) új komment. Hàt mi a fasz? Hadat üzenetünk az USA-nak? Kiléptünk az unió-ból? Vagy mi a jóisten történt? Szóljak egy barátomnak hogy menekítse a családot ide? 😆Semmi, csak visszajött a Bajnai kormány
MC12
Gyurma Pappa
MC12
több mint 2 éve
MC12
6 499
Örülünk Vincent?Nos. Tegnap délelőtt még írtam valamit a Huth-ról meg a Parraghról, aztán eljöttem Bécsbe Guns’nRosesra. Nem nagyon néztem telefont se semmit. Erre ma reggel 500+(!!!) új komment. Hàt mi a fasz? Hadat üzenetünk az USA-nak? Kiléptünk az unió-ból? Vagy mi a jóisten történt? Szóljak egy barátomnak hogy menekítse a családot ide? 😆Semmi, csak visszajött a Bajnai kormány
MC12
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
ez még a románoknak is eszébe jutott, (úgy 10 éve 😀) Azóta van a nagybátyáméknak kb, több mint a felét fizette az állam ha jól emlékszemDe ezeknek a háztartásoknak nem ugy kéne támogatast nyújtani, hogy kevesebbet fizessen, hanem arra kéne tamogatást adni - nagyon gyorsan és jelentős mértékben - hogy szigeteljenek, napelemet kúrjanak fel a ház tetejére, ne adj isten még egy hőszivattyúra is ruhazzanak be. Mert ez megtérülő befektetés. Az, hogy csak úgy fizessen kevesebbet, az nem, arra költhetsz az idők végezetéig.Aki szigeteletlen házban lakik, 3 generáció, és nincs most néhány millió szigetelni, ott is elszáll a gázszámla. De ő ez ellen úgy fog védekezni, hogy fűti a vegyes tüzelésűt, ezzel egyébként rontva az én életkörülményemet is, mert füstöl egész télen. Tehát én támogatnám őt az állami áttétem keresztül, azzal hogy most rövidtávon nem csak azt nézem, hogy mennyit fogyaszt, hanem hogy mennyi pénze van rá.Egyébként az elmúlt két napban végre jó irányba mennek a dolgok - csak szarul kivitelezve. De épp ideje volt mind a KATA kivégzésének, mind a rezsihazugság kivezetésének. Csak egyiket sem jól csinálták. Előbbiben sokkal több differenciálás kellett volna, utóbbiba meg jövedelemhez kellett volna kötni (mondjuk azt épp most nyírták ki, hogy megint mindenki legalább nagyjából bevallja).Hogyan kötnéd jövedelemhez? És hogyan osztanád el egy főre / ingatlanra / stb?
Gyurma Pappa
Nincs gond ezzel a fogyasztónkénti kedvezményes formával szerintem. Jó ez így, egyszerű, adminisztrálható, és elég jó arányban oda megy ahova kell. Tény, hogy a legtöbbet fogyasztók is kapnak így valamennyit, de minimum ennyi hiba akkor is lenne ha jövedelemhez kötnék a visszaélések miatt. Vagy több. Csak finomítani kéne még rajta, mondjuk azzal, hogy fogyasztónként eldönthetővé teszik, hogy ki hogyan veszi igénybe a villany ill. gázár támogatást. Lehessen ezt is meg azt is igénybe venni, és lehessen csak az egyiket, mondjuk kétszeres átlagig, hogy aki csak az egyiket használja az ne kerüljön hátrányba ahhoz aki mindkettőt ki tudja használni.
peterk2005 udvari bolond
Gyurma Pappa
És amúgy erről ugatott mzp a választások előtt, hogy fenntartható rezsicsökkentés kell, nem az ablakon kiöntött pénz, de ő volt a patás ördög.
gabokocka
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Nos. Tegnap délelőtt még írtam valamit a Huth-ról meg a Parraghról, aztán eljöttem Bécsbe Guns’nRosesra. Nem nagyon néztem telefont se semmit. Erre ma reggel 500+(!!!) új komment. Hàt mi a fasz? Hadat üzenetünk az USA-nak? Kiléptünk az unió-ból? Vagy mi a jóisten történt? Szóljak egy barátomnak hogy menekítse a családot ide? 😆Semmi, csak visszajött a Bajnai kormány
MC12
több mint 2 éve
Továbbra sem értem miért kell nagybetűvel írni a katát.részemről szakmai ártalom, a betűszavakat szeretjük csupa nagybetűvel írni
Mint amikor a levélben azt írják, hogy ezt a Neked kell megoldani, a Te feladatod....
FLZOLI
több mint 2 éve
és ez nekünk miért jó? mi fizetjük be azt az adót amit a multiknak kéne. Tényleg kibaszott jó!Akkor lehet én vagyok hülye a számokhoz, azt hittem a 15 több mint a 9.Mondod te? Vagy mondja Orbán? Ne röhögtess már.És miért nem? Mert nekünk meg nem lenne jó gazdaságilag. Mit nem értessz?Most éppen egy olyan megállapodást nem írtunk alá, amit a viilág 150 országa aláírt. Az USA is és Kína is. Sőt még néhány adóparadicsomnak számító ország is.Miben szart bele Mo a közös fellépésben? Nem gátoltuk a fegyverszállitást, megoldották simán csak nem rajtunk keresztül. Az energiaszankciók meg faszság volt ahogy be akarták vezetni, szért ellenezték. Ennyi, amúgy azt csináltak amit akarnak, látszik is.Nézd a lengyelek tettek pár szimbolikus lépést jogállamisági kérdésben. Megoldottak minden problémát? Nem. De emellett nem szartak a palacsintaba mikor a közös EUs fellépésről volt szó Oroszországgal szemben.Miért egyeznek meg a lengyelekkel? Lol, mintha nem tudnad mi törtent itt az elmult nehany honapban. Pont ezért képmutatás az egesz, mert így már nem akkora problema a lengyeleknel hogy igy támogatják a háborút...Azért szopatja mert nem azt a politikai ideológiát képviseli mint amit ők szeretnének.Értem. Pontosan mi ez az ideológia, ami miatt támadja a magyar kormányt az Unió? Mi az, ami nem tetszik nekik? És miért? Melyik részével van problémájuk? Hatalomtechnikailag ez miért éri meg? Mi a konkrét ügy, amivel szerinted nem értenek egyet?
Persze van más is, amiben a kormány sáros, de alapvetően erről van szó.
Ők így harcolnak azok ellen akik nem azt gondolják amit ők, erre a legjobb példa itt most Hollandia, ami ellen ugyanúgy indult kötelezettszegési eljárás, mégsincs semmi retorzió. Nem is lenne szabad eleve, ilyen nemzetközi helyzetben odakellene adniuk azt ami egy ország működéséhez kell (direkt nem írom h jár, mert az ugye egyből vörös posztó nektek, jogszakértőknek).
De felőlem beadhatod azt hogy tisztán csak a magyar nemzet érdekei miatt akarja az eu megregulázni ezt a gaz Orbán-kormányt, ha beleszakadnak is akkor is megmutatják mi a jobb az országnak.
davemayer
Ha tényleg az ideológia a baj, akkor miért egyeztek meg a lengyelekkel (ahol egyébként sokkal drasztikusabban gyakorlatba is ültetik az itthon főleg szavak szintjén létező ideológiát - mai napig nem engedélyezik a pride-t, teljes abortusztilalom van, sorolhatnám)? Vagy miért nem borították rá az asztalt Babisra? Aki meg ugye a totál oroszbarát komcsikkal volt hatalmon?
Gyurma Pappa
davemayer
A kettő közül mi bmeiket is el tudjuk mondani? Nem. Akkor miért is képmutatás? Lengyeleknél látszik h hova akarnak tartozni, meg nálunk is h hova nem.
Nemzetes és vitézlő csebi
davemayer
peterk2005 udvari bolond
davemayer
peterk2005 udvari bolond
davemayer
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
MC12
6 499
Nos. Tegnap délelőtt még írtam valamit a Huth-ról meg a Parraghról, aztán eljöttem Bécsbe Guns’nRosesra. Nem nagyon néztem telefont se semmit. Erre ma reggel 500+(!!!) új komment. Hàt mi a fasz? Hadat üzenetünk az USA-nak? Kiléptünk az unió-ból? Vagy mi a jóisten történt? Szóljak egy barátomnak hogy menekítse a családot ide? 😆
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Panelházak közös költségével mi lesz? Azért egy lift viszi az áramot szépen.liftes házban lakom, a 10.-en 😊
több mint 2 éve
Azért én várom Sobri elemzését Viktor zsenialitásáról az elmúlt 2 nap fényében.
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
ha éves átlagot néznek, akkor kb egy évig minden marad a régiben, nyilván ez jó lenne, de gondolom a pénz most kéne az államkasszánakAkkor ideje lesz valami spéci otthoni gáztárolót beszerezni, amibe októberig mindenki felengedi a készleteit ~144 m3-es havi fogyasztással, hogy ne szálljon el a téli költségvetés 😀
NB2
Ellenben akkor aki háromgyereke családdal van, az kap 600m3-t pluszban => havonta 50m3 pluszt kap ugyanúgy a téli időszakra mint a nyárira...
Hát, tényleg nem lesz egyszerű
Szerkesztette: bobi0092
Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 2 éve
Klaci79
22 467
Szerintem az írást segítő program átírja nagy K-ra a kata szót, mert névnek értelmezi és az emberek nem biztos, hogy figyelik/törődnek ezzel utána, hogy átírják ismét kis K-ra."Ha a Fidesz által épített autokrata rendszer valódi gazdasági teljesítményét szeretnéd felmérni, akkor az elmúlt néhány nap ízelítőnek számítható eseményei alapján megteheted. Ülj le, csukd be a szemed és képzeld el hogy nem csak a Kata tűnik el, hanem eltűnik a lakossági rezsicsökkentés, a benzinárstop és a hatósági árak, nem jön az EU-s pénz és az infláció a valós 30-40% százalék közelébe ugrik és az euró ezek hatására 500 körülire drágul, körülbelül ez lenne az a helyzet ami Magyarország valódi teljesítményét tükrözné az elmúlt 12 év után, több ezer milliárdos EU-s pénz ide érkezése után, háromszoros kétharmados teljhatalmú kormányzás után."Továbbra sem értem miért kell nagybetűvel írni a katát.
Zsellértelkes Vrij
Mint amikor a levélben azt írják, hogy ezt a Neked kell megoldani, a Te feladatod....
FLZOLI
De ez csak egy tipp...ha én írom naggyal, az ezért van...kivétel ha Kata nevű hölgyekről írok 😊
több mint 2 éve
ha éves átlagot néznek, akkor kb egy évig minden marad a régiben, nyilván ez jó lenne, de gondolom a pénz most kéne az államkasszánakMi történik, ha augusztusban az átlag alatt fogyasztok, de decemberben fölötte és az éves fogyasztásom az átlag alatt marad?Mondjuk ha ez tényleg így számolandó az zseniális...
A miniszter által elmondottak alapján egy havi limitet állapítottak meg – minden bizonnyal az éves átlagos fogyasztást visszavetítve egy hónapra. Ebből az következik, hogy a rezsicsökkentési limitet havonta kell értelmezni. Aki egyik hónapban alatta marad, annak abban a hónapban nem keletkezik piaci fizetési kötelezettsége. De ha egy másik hónapban a limit fölött fogyaszt, azt a részt piaci áron kell kifizetnie.
Ennek tükrében kérdés, igaz-e, hogy csak a háztartások negyedét érinti a rezsicsökkentés csökkentése. Reális, hogy az éves átlagos fogyasztást nézve a háztartások háromnegyede nem éri el azt. Ám a háztartások fogyasztása az év során erősen ingadozó, hiszen télen hideg van és sötét, míg nyáron jobbára meleg és világos. így a decemberi fogyasztás többszörösen meghaladhatja az augusztusi fogyasztást – sőt akár az egy hónapra visszavetített éves átlagot.
HVG.hu
Földnélküli bobi0092
több mint 2 éve
bobi0092
4 367
Mi történik, ha augusztusban az átlag alatt fogyasztok, de decemberben fölötte és az éves fogyasztásom az átlag alatt marad?Mondjuk ha ez tényleg így számolandó az zseniális...
A miniszter által elmondottak alapján egy havi limitet állapítottak meg – minden bizonnyal az éves átlagos fogyasztást visszavetítve egy hónapra. Ebből az következik, hogy a rezsicsökkentési limitet havonta kell értelmezni. Aki egyik hónapban alatta marad, annak abban a hónapban nem keletkezik piaci fizetési kötelezettsége. De ha egy másik hónapban a limit fölött fogyaszt, azt a részt piaci áron kell kifizetnie.
Ennek tükrében kérdés, igaz-e, hogy csak a háztartások negyedét érinti a rezsicsökkentés csökkentése. Reális, hogy az éves átlagos fogyasztást nézve a háztartások háromnegyede nem éri el azt. Ám a háztartások fogyasztása az év során erősen ingadozó, hiszen télen hideg van és sötét, míg nyáron jobbára meleg és világos. így a decemberi fogyasztás többszörösen meghaladhatja az augusztusi fogyasztást – sőt akár az egy hónapra visszavetített éves átlagot.
HVG.hu
több mint 2 éve
"Ha a Fidesz által épített autokrata rendszer valódi gazdasági teljesítményét szeretnéd felmérni, akkor az elmúlt néhány nap ízelítőnek számítható eseményei alapján megteheted. Ülj le, csukd be a szemed és képzeld el hogy nem csak a Kata tűnik el, hanem eltűnik a lakossági rezsicsökkentés, a benzinárstop és a hatósági árak, nem jön az EU-s pénz és az infláció a valós 30-40% százalék közelébe ugrik és az euró ezek hatására 500 körülire drágul, körülbelül ez lenne az a helyzet ami Magyarország valódi teljesítményét tükrözné az elmúlt 12 év után, több ezer milliárdos EU-s pénz ide érkezése után, háromszoros kétharmados teljhatalmú kormányzás után."Továbbra sem értem miért kell nagybetűvel írni a katát.
Zsellértelkes Vrij
több mint 2 éve
Ezzel az a baj h hiába fogott össze pl az utca nálunk csak azért is eltuzeltek mindent is. Nem oldja meg ezt a szitu.Aki szigeteletlen házban lakik, 3 generáció, és nincs most néhány millió szigetelni, ott is elszáll a gázszámla. De ő ez ellen úgy fog védekezni, hogy fűti a vegyes tüzelésűt, ezzel egyébként rontva az én életkörülményemet is, mert füstöl egész télen. Tehát én támogatnám őt az állami áttétem keresztül, azzal hogy most rövidtávon nem csak azt nézem, hogy mennyit fogyaszt, hanem hogy mennyi pénze van rá.Egyébként az elmúlt két napban végre jó irányba mennek a dolgok - csak szarul kivitelezve. De épp ideje volt mind a KATA kivégzésének, mind a rezsihazugság kivezetésének. Csak egyiket sem jól csinálták. Előbbiben sokkal több differenciálás kellett volna, utóbbiba meg jövedelemhez kellett volna kötni (mondjuk azt épp most nyírták ki, hogy megint mindenki legalább nagyjából bevallja).Hogyan kötnéd jövedelemhez? És hogyan osztanád el egy főre / ingatlanra / stb?
Gyurma Pappa
peterk2005 udvari bolond
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Nagyon sok a nyitott kérdés:Nem néztem rendesen utána úgyhogy itt kérdezem: gáznál érdemes átállnom átalányra?Úgy tűnik, hogy halmozott egyenleget néznek. Tehát ha átléped az éves átlagot, akkor fizetsz. De ez csak a kommunikáció alapján.
Mert akkor éves szinten átlagban a 190m3 alatt lennénk de nem tudom, így nézik e elszamolasnal vagy havonta kiszámolják hogy mennyi. Mert most diktálom és mivel télen 300m3 is elmegy jobb lenne az átalány. De ha nem havi szinten nézik mennyit fogyasztottam hanem majd átlagolnak úgy jó lenne a diktálás is.
Nemes samu09
Gyurma Pappa
- Mi lesz a piaci ár?
- 08.01-gyel hogyan indul? Mert eddig nem csak a naptári év számított, hanem az éves leolvasás dátuma - ez utóbbi volt a viszonyítási pont a számlázásnál.
- Ha 08.01, akkor ez az indulási dátum, azaz innen ketyeg az “átlag”? Azaz eltolják a problémát valahány hónappal?
- Minden hónapban nézik az átlagos fogyasztást, vagy majd “gyűjtik” és mondjuk az év első x hónapjában keveset fizetsz, a maradék y-ban pedig sokat? Vagy a legjobb: évente egyszer kapsz egy jelentős helyesbítő számlát?
- Stb..... biztos van még egy csomó elvarratlan szál...
- Gondolom a szolgáltatók informatikai rendszere is 2 hét felkészüléssel mindezt le tudja kezelni, ahogy az ügyfélszolgálat is...
Szerkesztette: Sinisa
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 2 éve
és honnan indul a nézés?😊Nem néztem rendesen utána úgyhogy itt kérdezem: gáznál érdemes átállnom átalányra?Úgy tűnik, hogy halmozott egyenleget néznek. Tehát ha átléped az éves átlagot, akkor fizetsz. De ez csak a kommunikáció alapján.
Mert akkor éves szinten átlagban a 190m3 alatt lennénk de nem tudom, így nézik e elszamolasnal vagy havonta kiszámolják hogy mennyi. Mert most diktálom és mivel télen 300m3 is elmegy jobb lenne az átalány. De ha nem havi szinten nézik mennyit fogyasztottam hanem majd átlagolnak úgy jó lenne a diktálás is.
Nemes samu09
Gyurma Pappa
november-december-január-február brutálisan többlet fogyasztást fog mutatni, míg a nyáron kb semmi gáz használat nem lesz, egyenlegében simán lehet, hogy túl se lépi, csak ha havonta lebontjuk
megjegyzem az is szarul jár, aki telepakolta a lakását klímával hogy azzal fűt, mert ott meg az áram fogyasztás lesz durva