Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
Egy kis Rácz:

www.facebook.com/andras.racz.526/posts/pfbid02rgG2jajBM1ahmeya1MPeZUjSbn4HxM4butAArcZUnKDfpqtQ75kR6m6Be7QRsArMl

"Úgyhogy kezdjük rögtön 2009-nél. November 25-én vagyunk, Orbán Viktor éppen csak néhány napja jött haza a szentpétervári látogatásáról, ahol az orosz kormánypárt, az Egységes Oroszország párt kongresszusának vendége volt. Még nem ő volt a magyar miniszterelnök, de ekkor már pontosan lehetett tudni, hogy a következő évben ő nyeri majd a választásokat, úgyhogy Moszkva nyilván a győztesre fogadott.
Itt, Szentpéterváron sor került egy négyszemközti, Putyin-Orbán találkozóra is.

Soha nem jelent meg nyilvánosan semmi abból, ami ezen a találkozón elhangzott. Nyilvános forrásokból csak annyi rekonstruálható, hogy ettől kezdve datálható Orbán orosz irányú fordulata.
2009 novembere után Orbánnak egyetlen, Putyinnal szemben kritikus megnyilvánulása sem volt. Ez a Moszkvával szemben igencsak megengedő új álláspont radikális fordulat volt a politikai karrierje első 20+ évéhez képest."

+ desszertnek:

www.facebook.com/photo?fbid=752774686851610&set=a.263619799100437

Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 936 — Lucas Scott
Puzsér elemében van:  telex.hu/belfold/2023/07/20/puzser-pocza-szollosi-tusvanyos-mediahelyzet?fbclid=PAAaY9AIYZ48h2coMAbBmjv4fGMN4ZFZ7wnB77fAaQtndv_PpeNVX-3rd9juA_aem_AWHykvjh3yyh462vu9TyFcpv7OVCf6bx2JE7WZsh_YLxGtRAXQ6DQn14oMxSdgFvm6g
empty taxi
Mondjuk nem volt magasan a léc😉
ozibozi
en meg nem ertem ezzel a fidesz celjat. Puzsert beultetni ket olyan ember melle, akik meg egy bolcsodei csoportban sem lennenek kepesek onallo es uj gondolatokat megfogalmazni. elkepesztoen leegetik sajat magukat.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
 youtu.be/ZwjPG-u_y8I

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 20 237
Puzsér elemében van:  telex.hu/belfold/2023/07/20/puzser-pocza-szollosi-tusvanyos-mediahelyzet?fbclid=PAAaY9AIYZ48h2coMAbBmjv4fGMN4ZFZ7wnB77fAaQtndv_PpeNVX-3rd9juA_aem_AWHykvjh3yyh462vu9TyFcpv7OVCf6bx2JE7WZsh_YLxGtRAXQ6DQn14oMxSdgFvm6g
empty taxi
Mondjuk nem volt magasan a léc😉
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880
WTF…az ilyen hireket miert mindig csutortokon meg pwnteken jelentik be? Ne lehessen reagalni?

telex.hu/gazdasag/2023/07/20/varga-mihaly-mnb-veszteseg
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
WTF…

telex.hu/gazdasag/2023/07/20/varga-mihaly-mnb-veszteseg
több mint 2 éve

Madden hates me.
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 538 — Saturday Night Lights
 atlatszo.hu/orszagszerte/2023/07/20/a-samsung-akku-gyarabol-szarmazott-a-godi-utcakat-ellepo-csatornakbol-feljovo-feher-hab/

Akkugyárat minden faluba!
warr_b
 www.youtube.com/watch?v=37Kw6jLgIoY

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Nocsak Janika mèg nem kapta meg az orbáni öröklési jogot 😏?

telex.hu/belfold/2023/07/20/az-alkotmanybirosag-szerint-alaptorveny-ellenes-lazar-janos-beruhazasi-torvenye
dande2
most már csak azt kell megnézni, hogy vajon hány olyan jogszabály van, ami ad analog alapján vonatkozna erre. mert ne legyenek kétségeink, vannak még olyanok, amelyek hasonlók ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 330 — zászló zászló szív
 telex.hu/belfold/2023/07/20/magyarorszag-tobb-szaz-millio-euro-ertekben-vesz-kamikaze-dronokat-a-rheinmetalltol

Ömm, minek?
warr_b
hogy a német ipar továbbra se támasszon komoly akadályokat eléjük

több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 158 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nocsak Janika mèg nem kapta meg az orbáni öröklési jogot 😏?

telex.hu/belfold/2023/07/20/az-alkotmanybirosag-szerint-alaptorveny-ellenes-lazar-janos-beruhazasi-torvenye
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2023/07/20/magyarorszag-tobb-szaz-millio-euro-ertekben-vesz-kamikaze-dronokat-a-rheinmetalltol

Ömm, minek?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
warr_b
kettőt!

Madden hates me.
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 atlatszo.hu/orszagszerte/2023/07/20/a-samsung-akku-gyarabol-szarmazott-a-godi-utcakat-ellepo-csatornakbol-feljovo-feher-hab/

több mint 2 éve
 www.youtube.com/watch?v=4ld7PQUg5zM

Madden hates me.
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Vitézyvel az a gond, hogy rossz helyre született.
Amiket mond, azok jó, szakszerű, valid meglátások - egy "szerencsésebb történelmi fejlődésű országban". Itthon vágyálmok, irrealitások, életszerűtlenségek, nem valódi megoldások valódi problémákra.
Mint a megfejtés, hogyha ideges vagy akkor nyugodj le.
Elméletben fasza, a gyakorlatban -mondjuk úgy- életszerűtlen.
Őszentsége Sobri Jóska
Ott sántít a kommented, hogy Vitézy cseh és lengyel összehasonlító példákat hoz és nem fejlett nyugatiakat.

Vagy már ők is szerencsésebb történelmi fejlődésű országok? Kétlem.
Dzsokijuing
Sajnos jelenleg sokkal szerencsésebb országok.
Bár a szerencse nem jó szó, mert mindenki azt kapja amit érdemel.
gabokocka
1989 óta egyik országban sincs megszálló idegen hatalom, sem semmi olyan külső körülmény ami miatt kényszerpályán mozognának ezek az országok, és el lennének nyomva. Jó, bele lehet kötni, hogy bizonyos fokig kényszerpályának minősül, a kapitalizmus bevezetéséből fakadó millió egy dolog, stb, de akkor is.
Zsellértelkes Vrij
Khm. Brüsszel? Soros? Hallohalló jó reggelt!!!!
több mint 2 éve
 24.hu/fn/gazdasag/2023/07/19/tiborcz-istvan-jellinek-daniel-orban-csalad-csendestarsak/

Madden hates me.
több mint 2 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!
Amiket mond, azok jó, szakszerű, valid meglátások - egy "szerencsésebb történelmi fejlődésű országban". Itthon vágyálmok, irrealitások, életszerűtlenségek, nem valódi megoldások valódi problémákra.
Őszentsége Sobri Jóska
Ott sántít a kommented, hogy Vitézy cseh és lengyel összehasonlító példákat hoz és nem fejlett nyugatiakat.

Dzsokijuing
gabokocka
1989 óta egyik országban sincs megszálló idegen hatalom, sem semmi olyan külső körülmény ami miatt kényszerpályán mozognának ezek az országok, és el lennének nyomva. Jó, bele lehet kötni, hogy bizonyos fokig kényszerpályának minősül, a kapitalizmus bevezetéséből fakadó millió egy dolog, stb, de akkor is.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 530 — Keep pounding
Őszentsége Sobri Jóska

Dzsokijuing

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 596
A fonódó villamosnak szerintem sok értelme nem volt, nem oszt, nem szoroz. A buszok kiválóak, csak a legtöbb helyen haladni nem lehet velük, mindegy milyen hosszú a viszonylat és hány régebbi járatot vontak össze hozzá 😊
Éjszakai menetrendet nem tudom, az lehet jobb lett, vagy 15 éve nem nagyon jártam éjszakaival. A felszíni közlekedés preferálása jó ötlet? Nem mondod komolyan, amikor így sincs semmi hely sehol? Pont hogy tele kéne fúrni a város alatt, még legalább 2-3 metróvonal kéne. Az aluljárókkal is mi a baj? Hogy nyugodtan át lehet menni egy forgalmas kereszteződés alatt biztonságosan, nem kell a lámpára várni és félni, hogy valami idióta elgázol, mert siet?
warr_b
fonodonak igen is van.
mikor 3. keruletben laktam agyfaszt kaptam, hogy onnan le a BAHba legalabb 3 buszra kellett szallnom. vmeik60 aztan 86 aztan meg a harmadik, mar szamat sem tudom, Gellert teren fel. most ugyanez az utvonal a BAHba egy azaz egy darab villamos lenne. jo nem a BAH elott tenne le, de 5 perc seta nem artott meg senkinek sem.

ejszakaiban sztem az volt igazan nagy valtozas, hogy a 4-6 jar este is. plusz picit suritve lettek, es csomopontokban bevarjak egymast.
csebi
azért a fonódó építése a 3. kerületben azt a rövid szakaszt ahol együtt megy a bécsi úton a villamos pálya és az autóút, azt sikerült tönkretenni, eltelt 6 év vagy mennyi és mostanra sikerült kb annyira helyreállni, hogy egy újonnan nyíló üzlet ne 3-6 hónap alatt menjen a levesbe.
évekig hagyták egy porszem mozgatása nélkül a környéket, szépen le is pusztult. köszi vitézy, marha nagy sztár vagy.
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
A fonódó villamosnak szerintem sok értelme nem volt, nem oszt, nem szoroz. A buszok kiválóak, csak a legtöbb helyen haladni nem lehet velük, mindegy milyen hosszú a viszonylat és hány régebbi járatot vontak össze hozzá 😊
Éjszakai menetrendet nem tudom, az lehet jobb lett, vagy 15 éve nem nagyon jártam éjszakaival. A felszíni közlekedés preferálása jó ötlet? Nem mondod komolyan, amikor így sincs semmi hely sehol? Pont hogy tele kéne fúrni a város alatt, még legalább 2-3 metróvonal kéne. Az aluljárókkal is mi a baj? Hogy nyugodtan át lehet menni egy forgalmas kereszteződés alatt biztonságosan, nem kell a lámpára várni és félni, hogy valami idióta elgázol, mert siet?
warr_b
fonodonak igen is van.
mikor 3. keruletben laktam agyfaszt kaptam, hogy onnan le a BAHba legalabb 3 buszra kellett szallnom. vmeik60 aztan 86 aztan meg a harmadik, mar szamat sem tudom, Gellert teren fel. most ugyanez az utvonal a BAHba egy azaz egy darab villamos lenne. jo nem a BAH elott tenne le, de 5 perc seta nem artott meg senkinek sem.

ejszakaiban sztem az volt igazan nagy valtozas, hogy a 4-6 jar este is. plusz picit suritve lettek, es csomopontokban bevarjak egymast.
csebi
(a busz, ami a BAH előtt tesz le, az az ex-3-as család, most már 33/133/133E. mondjuk ebből a Gellért téren az utóbbi kettő áll meg, mert a 33-as a Móriczról indul)
több mint 2 éve
topin New England Patriots 2 195
Ezt amúgy nem értem, hogy mit fosnak a taxisoktól, bennük maradt a régi félelem, hogy megint megbénítják Bp-t?
És akkor mi van, nekik az csak jó, lehet karácsonyozni...
Másrészt meg a mindenféle külföldi vendégek miatt is lebénítják rendszeresen a felét.

Meg nincs a zsebükben még a taxisok vezére, hogy rászólhassanak?
Ugyan már, szerintem ez az egész csak egy kamu...lófaszt félnek tőlük, csak elhitetik.
Lúdas Solymi
Akkora bizniszt láttak a taxiban, hogy konkrétan az egyik "hercegnő" be is szállt az egyikbe tulajnak (Taxim), és mások is kedvet kaptak beruházni. Nem véletlenül húzta a rövidebbet az über 😊

Ez a régimódi, diszpécseres, tagdíjas/drosztdíjas rendszer olyan szinten van bebetonozva, hogy mindenki kapaszkodik a milliárdokba, amit kitermel a felsőháznak, apparátusnak.

Már rég az innovatív dolgok felé kellett volna mennie a szektornak, de ugye a Boltot is épp emiatt támadják, mert azoknak piaci előnyük van és esik a forgalom..

De nehogy már változzon valami, inkább elkergetünk, megtámadunk mindenkit is, micsoda dolog az hogy fejlődni kellene..
több mint 2 éve
warr_b
fonodonak igen is van.

csebi
Én is jártam Békásról a Budafokira, nem kell bemutatni 😊
Hév, 86-os, teljesen jó volt. Aztán a buszt kicsinálták. Onnantól autóztam.
Szerintem annyiból áll ez a nagy fonódás, hogy összekötötték a két sínt a híd alatt, whoa. Így valóban megspórol az ember kettő perc sétát, ami ugye nem árt senkinek 😊

De mint mondtam, sokkal több metróvonal kéne, és a buszok helyett kötöttpálya. Érdekes módon a hévek pl tudnak haladni, míg a buszok állnak a dugóban, hiába csináltak itt-ott 50 méter buszsávot (na azoknak se sok értelme van). És ugye a külsőbb kerületekben kizárólag busz van, semmi más. Aztán csodálkoznak, hogy aki teheti autóba ül.

Mondjuk ha nerenc lennék és magánhelikopterrel vagy villogós autóval furikáznák a seggemet, engem se érdekelne mennyit szív a pórnép 😛

több mint 2 éve
warr_b
fonodonak igen is van.

több mint 2 éve
Egy komoly beruházás kellene, a tervek már megvannak, hogy hova jöhetne a vonat és hogy hol menne vissza a fővonalra, de senkinek nincs erre pénze.
Klaci79
Vitézy elég sokat beszélt erről mostanában
és kibaszott nagy gond ez sztem
Negritis, a vajda
Jó lenne, csak nincsen rá pénz...Építünk mindenféle szutykot, csak azt nem ami hasznot is hozna és mindenkinek jó lenne.

Kérdés, hogy mit tudna kiváltani és mennyire, mert gondolom a vasút így is a Kökire menne, onnan meg a Nyugatiba akár.
Lúdas Solymi
Ismerve a rendszer félelmét a taxisoktól (Uber, 480-as üzemanyag, KATA megmaradás stb.), simán elképzelem, hogy fel sem merül a rendszerben, hogy értelmesen ki lehessen jutni Ferihegyre (értsd ne taxival).
bobi0092
Ezt amúgy nem értem, hogy mit fosnak a taxisoktól, bennük maradt a régi félelem, hogy megint megbénítják Bp-t?
És akkor mi van, nekik az csak jó, lehet karácsonyozni...
Másrészt meg a mindenféle külföldi vendégek miatt is lebénítják rendszeresen a felét.

Meg nincs a zsebükben még a taxisok vezére, hogy rászólhassanak?
Ugyan már, szerintem ez az egész csak egy kamu...lófaszt félnek tőlük, csak elhitetik.