Politika
46 feliratkozó
több mint 2 éve
hvg.hu/gazdasag/20220621_varga_judit_fogyasztovedelmi_vizsgalat_ryanairAddig úgysem állnak le, míg a ryanair fel nem adja budapesti bázisát
Gyerünk Jucus, most mutasd meg! Kell az újabb ellenség a népnek!
Vrij6
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20220621_Szijjarto_orosz_Baratsagert_kituntetesEszméletlen mindaz, ami itthon történik
El sem gondolkozott rajta. Minek. Különben is: Gyurcsány. (hozzá sem teszem, hogy a gazdija meg évente járt, de az nem számít, összesen 11 alkalommal).
Szóval ha mondjuk '39 tavaszán kitünteti Ribbentrop ezt az aljadékot, akkor azzal se lenne/lett volna gondja.
Aljadék féreg vagy Zíjjártó.
Vrij6
Már a háború kitörésének napján írtam, de most már a napnál is világosabb számomra, miért pereskedtek pl még néhány évvel ezelőtt is a zsidók a holokauszt utáni magyarországi jóvátételért, a minden rendszer csúszó-mászóként kiszolgáló kollaboránsok köztünk élnek, sőt mi több ők irányítják az országot, pátyolgatják a magyar néplelket
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
hvg.hu/gazdasag/20220621_varga_judit_fogyasztovedelmi_vizsgalat_ryanairGyerünk Jucus, most mutasd meg! Kell az újabb ellenség a népnek!
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Értem, tehát a szlovének végrehajtottak strukturális átalakításokat (egészségügy, oktatás és a nyugdjíreform) az rendben van elnyújtotta a kilábalást, a Bajnai meg immel-ámmal és alkalmatlan és 3,60-as kenyér.Közérdekű 1.: Szlovániát sem ütötte meg annyira a válság mint minket.Amúgy akkor mondjuk nem erősséged az értő fogalmazás...Fu baszki, neked se az értelmező olvasás volt a kedvenc tárgyad ugye? 😊De mégegyszer mondom elég ránézni 2008ra. Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket.Apukám, nem tudom kijavította azt a szakdogát, de neki is küldöm szivélyes üdvözletem. 😅
MC12
vpi
De legalább alátámasztottad amit írtam, ezt köszi. Magyarország évei: 0 növekedés, 0 növekedés, -7% , 1% körüli növekedés 1 % körüli növekedés
Mindenki más a régióban (EU-ról volt szó, KKE, mínusz Ausztria, segítek, nincs mit) : 5-10% körüli növekedés - nagy mínusz - visszapattanás 1-5% körüli növekedés.
Ráadásul öreg hiba, egyetlen mutatóból kinyilatkoztatni, szoktak ilyesmit elkövetni akik csak valami nagyot akarnak mondani. Például 4:0-ra verjük az Angolokat, tehát a magyar válogatott über fasza lett. Csak a valóság meg nem szokott ezzel találkozni. Ott vannak a balti országok - akik nem kke, de mindegy, - úgy néz ki mintha sokkal nagyobb baj lett volna náluk, pedig nem. A litvánoknak ugyan kicsit tovább tartott újra 5% körüli növekedést elérni mint a többieknek, de valahogy túlélték. És hát semmi egyebet nem csináltak egyébként mint klasszikus megszorító lépéseket: az államadósság elengedése (kemény 40%ig is akár) meg a közigazgatás megvágása, kicsi adóemelés ilyesmi. Nem halt bele senki, a gazdaság kisebb hőfokon de újra elkezdett ketyegni. Ezeket a magyar kormány nem tudta így megtenni. Nem véletlenül kellett az alapkamatot az amúgy is brutális 8,5%ról 11,5%ra emelni 2008 őszén, mert a kutya nem akarta refinanszírozni a magyar államot. Király Júlia is leírta, hogy napokra voltunk az államcsődtől ami Európában Izlandon kívül csak nálunk merült tényleg komolyan fel. A görögök majd utánunk jönnek. Még a románok is jobban kezelték a válságot mint mi, de erről neked már tényleg nem kell írnom, hiszen egy táblázatból mindent is meg tudsz állapítani 😉
MC12
Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket. A brutális megütés alatt te nem a GDP esés mértékét érted (valamilyen furcsa oknál fogva), hanem a kilábalás idejét? OK
De akkor is, ha a te logikáddal nézem, kicsit lejjebb adtál, mert Szlovéniát már nem sorolod a régióba (bravo)... Pedig 8%-ot estek, és még 4 évvel a válság után is negatív GDP "növekedést" termeltek - magyarán tovább szűkült a gazdaságuk | (EU-ról volt szó, KKE, mínusz Ausztria, segítek, nincs mit) - vegyünk már vissza arcból 😉 | .
És mielőtt félreértenéd, félremagyaráznád, GYF kormányát még jobban rüheltem, és nem mentegetném őket semmilyen szinten sem őket.
Csak a tényekbe ne legyél olyan nagyvonalú mint a KESMA.
vpi
Közérdekű 2.: Ez itt már offtopic, ha folytatni akarod, akkor vigyük át a témát a pénzügyi topicba.
A brutális megütés alatt nem a GDP-t értettem, baj is lett volna, ha azt értem, valószínűleg az első konzultáció után kidobott volna a konzulens 😊 és nem is a kilábalás idejét, ez ugyanis egy megfoghatatlan fogalom rengeteg szempont és ellenszempont lehet arra, hogy egy gazdaság mikorra is lábalt ki egy recesszióból. Ennél sokkal több mindent kell megvizsgálni. A GDP egy rossz mutató alapvetően, de olyan mint a demokrácia ugye, egyelőre nincs jobb nála, amit mindenki elfogad. De éppen ezért már egy Bsc diplommunkánál is felhívják a figyelmet - legalábbis nálunk anno megtették - , hogy ezt a mutatót ne nagyon vegyük bele az elemzés fő áramába, maximum mint egy részmutatót valahol.
Ha azt akarjuk megnézni, hogy a 2008-as válság hogyan hatott egy random gazdaságra, az alábbiakat érdemes figyelembe venni - én ezt kke-re tágan és szűken a V4-ekre tettem meg - :
- A válság előtti évek általános gazdasági helyzete
- A válság bekövetkezése és annak közvetlen hatásai
- Hogyan reagált: A jegyban (monetáris politika, alapkamat, a nemzeti valuta helyzete), az állam (államadósság - azon belül a devizában eladósodottság mértéke, adópolitika, szociális és gazdaságpolitikai irány, éves költségvetési hiány) a piaci szereplők reakciója és a lakosság (devizahitelek aránya mondjuk).
- Ebből mi lett
- Mit lehetett volna máshogy tenni (ezek egyébként nem nagy ördöngősségek, de ennyit legalább illik megvizsgálni egy épkézláb véleményhez)
A részletes elemzést ezekután meghagyom neked Szlovénia kapcsán, csak annyi adalékot tennék hozzá, hogy a szlovén növekedés nem kifejezetten azért volt alacsonyabb mint a magyar, a válság után, mert a szlovének rosszul csináltak valamit, hanem mert végrehajtottak olyan strukturális átalakításokat a válság alatt-után, amik időlegesen jobban visszavetették őket, de hosszabb távon viszont fenntarthatóbbá tette mind az állam mind a gazdaság működését, olyan dolgokra gondolok mint: egészségügy, oktatás és a nyugdjíreform pl. Ezek azok, amikhez nálunk Feri semennyire, Gordon ímmel-ámmal, Orbánék meg fűnyíró alapon estek neki. Egyébként egy szóval nem állítottam, hogy máshol ne lett volna szar. A szlovéneknél nagy szar volt. De nem akkora mint nálunk.
És itt jön a következő dolog, a Ferizés. Az, hogy akkora szar volt amekkora, még csak nem is kifejezetten Feri hibája. Ő is hozzá tette a magáét a bőséggel. De a probléma ennél sokkal régebbre vezet vissza, a magyar gazdaság szerkezete ugyanis egyszerűen rossz. Elromlott - természetszerűleg egyébként - a 70-es évek végére 80-as évek elejére, amikor Feketéék kitalálták az MNB-ben, hogy a hazai 3,60-as kenyeret majd devizahitelekből tartjuk fenn (sarkítottam, még mielőtt de azért ismerős modell nem? 😊 ) aztán a valóság ott is ránk rúgta az ajtót, lett is belőle rendszerváltás ahol csesztek az alapproblémákat orvosolni, és az ezeket követő kormányok is csak abban voltak érdekeltek - néhány egészen ritka kivételtől eltekintve - hogy hogyan is lehetne itt sokat lopni, úgy, hogy a lakosság azért ne húzza lámpavasra őket (olcsó devizahitel, mondjuk). Egyszerűbben szólva, bonyolultabb kérdés ez annál, minthogy bedobsz egy random táblázatot egy smile-val, meg némi oltogatási kísérlettel.
MC12
Lehet, hogy én egy táblázatból mindent is kiolvasok, de te a mikroszkópot is szemfedővel használod.
több mint 2 éve
MC12
6 469
Lentebb kifejtettem, de tényleg vigyük àt a pénzügyi topicba, ha beszélni akarunk róla - egyébként szívesen - egyrészt oda tartozik, másrészt elvesszük a helyet az o1g vs. mocskosgyurcsány kommentek elől 😊 (ironizáltam)Király Júlia is leírta, hogy napokra voltunk az államcsődtől ami Európában Izlandon kívül csak nálunk merült tényleg komolyan fel. A görögök majd utánunk jönnek. Még a románok is jobban kezelték a válságot mint mi, de erről neked már tényleg nem kell írnom, hiszen egy táblázatból mindent is meg tudsz állapítani 😉Végülis mi az állításod ill. miről írtál annak idején? Arról-e, hogy az ország milyen állapotban volt amikor a válság beütött és ez mennyire határozta meg a válság kezelés lehetőségeit, vagy arról, hogy az adott körülmények között mennyire kezelte jól a válságot?
MC12
peterk2005
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
MC12
6 469
Közérdekű 1.: Szlovániát sem ütötte meg annyira a válság mint minket.Amúgy akkor mondjuk nem erősséged az értő fogalmazás...Fu baszki, neked se az értelmező olvasás volt a kedvenc tárgyad ugye? 😊De mégegyszer mondom elég ránézni 2008ra. Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket.Apukám, nem tudom kijavította azt a szakdogát, de neki is küldöm szivélyes üdvözletem. 😅
MC12
vpi
De legalább alátámasztottad amit írtam, ezt köszi. Magyarország évei: 0 növekedés, 0 növekedés, -7% , 1% körüli növekedés 1 % körüli növekedés
Mindenki más a régióban (EU-ról volt szó, KKE, mínusz Ausztria, segítek, nincs mit) : 5-10% körüli növekedés - nagy mínusz - visszapattanás 1-5% körüli növekedés.
Ráadásul öreg hiba, egyetlen mutatóból kinyilatkoztatni, szoktak ilyesmit elkövetni akik csak valami nagyot akarnak mondani. Például 4:0-ra verjük az Angolokat, tehát a magyar válogatott über fasza lett. Csak a valóság meg nem szokott ezzel találkozni. Ott vannak a balti országok - akik nem kke, de mindegy, - úgy néz ki mintha sokkal nagyobb baj lett volna náluk, pedig nem. A litvánoknak ugyan kicsit tovább tartott újra 5% körüli növekedést elérni mint a többieknek, de valahogy túlélték. És hát semmi egyebet nem csináltak egyébként mint klasszikus megszorító lépéseket: az államadósság elengedése (kemény 40%ig is akár) meg a közigazgatás megvágása, kicsi adóemelés ilyesmi. Nem halt bele senki, a gazdaság kisebb hőfokon de újra elkezdett ketyegni. Ezeket a magyar kormány nem tudta így megtenni. Nem véletlenül kellett az alapkamatot az amúgy is brutális 8,5%ról 11,5%ra emelni 2008 őszén, mert a kutya nem akarta refinanszírozni a magyar államot. Király Júlia is leírta, hogy napokra voltunk az államcsődtől ami Európában Izlandon kívül csak nálunk merült tényleg komolyan fel. A görögök majd utánunk jönnek. Még a románok is jobban kezelték a válságot mint mi, de erről neked már tényleg nem kell írnom, hiszen egy táblázatból mindent is meg tudsz állapítani 😉
MC12
Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket. A brutális megütés alatt te nem a GDP esés mértékét érted (valamilyen furcsa oknál fogva), hanem a kilábalás idejét? OK
De akkor is, ha a te logikáddal nézem, kicsit lejjebb adtál, mert Szlovéniát már nem sorolod a régióba (bravo)... Pedig 8%-ot estek, és még 4 évvel a válság után is negatív GDP "növekedést" termeltek - magyarán tovább szűkült a gazdaságuk | (EU-ról volt szó, KKE, mínusz Ausztria, segítek, nincs mit) - vegyünk már vissza arcból 😉 | .
És mielőtt félreértenéd, félremagyaráznád, GYF kormányát még jobban rüheltem, és nem mentegetném őket semmilyen szinten sem őket.
vpi
Közérdekű 2.: Ez itt már offtopic, ha folytatni akarod, akkor vigyük át a témát a pénzügyi topicba.
A brutális megütés alatt nem a GDP-t értettem, baj is lett volna, ha azt értem, valószínűleg az első konzultáció után kidobott volna a konzulens 😊 és nem is a kilábalás idejét, ez ugyanis egy megfoghatatlan fogalom rengeteg szempont és ellenszempont lehet arra, hogy egy gazdaság mikorra is lábalt ki egy recesszióból. Ennél sokkal több mindent kell megvizsgálni. A GDP egy rossz mutató alapvetően, de olyan mint a demokrácia ugye, egyelőre nincs jobb nála, amit mindenki elfogad. De éppen ezért már egy Bsc diplommunkánál is felhívják a figyelmet - legalábbis nálunk anno megtették - , hogy ezt a mutatót ne nagyon vegyük bele az elemzés fő áramába, maximum mint egy részmutatót valahol.
Ha azt akarjuk megnézni, hogy a 2008-as válság hogyan hatott egy random gazdaságra, az alábbiakat érdemes figyelembe venni - én ezt kke-re tágan és szűken a V4-ekre tettem meg - :
- A válság előtti évek általános gazdasági helyzete
- A válság bekövetkezése és annak közvetlen hatásai
- Hogyan reagált: A jegyban (monetáris politika, alapkamat, a nemzeti valuta helyzete), az állam (államadósság - azon belül a devizában eladósodottság mértéke, adópolitika, szociális és gazdaságpolitikai irány, éves költségvetési hiány) a piaci szereplők reakciója és a lakosság (devizahitelek aránya mondjuk).
- Ebből mi lett
- Mit lehetett volna máshogy tenni (ezek egyébként nem nagy ördöngősségek, de ennyit legalább illik megvizsgálni egy épkézláb véleményhez)
A részletes elemzést ezekután meghagyom neked Szlovénia kapcsán, csak annyi adalékot tennék hozzá, hogy a szlovén növekedés nem kifejezetten azért volt alacsonyabb mint a magyar, a válság után, mert a szlovének rosszul csináltak valamit, hanem mert végrehajtottak olyan strukturális átalakításokat a válság alatt-után, amik időlegesen jobban visszavetették őket, de hosszabb távon viszont fenntarthatóbbá tette mind az állam mind a gazdaság működését, olyan dolgokra gondolok mint: egészségügy, oktatás és a nyugdjíreform pl. Ezek azok, amikhez nálunk Feri semennyire, Gordon ímmel-ámmal, Orbánék meg fűnyíró alapon estek neki. Egyébként egy szóval nem állítottam, hogy máshol ne lett volna szar. A szlovéneknél nagy szar volt. De nem akkora mint nálunk.
És itt jön a következő dolog, a Ferizés. Az, hogy akkora szar volt amekkora, még csak nem is kifejezetten Feri hibája. Ő is hozzá tette a magáét a bőséggel. De a probléma ennél sokkal régebbre vezet vissza, a magyar gazdaság szerkezete ugyanis egyszerűen rossz. Elromlott - természetszerűleg egyébként - a 70-es évek végére 80-as évek elejére, amikor Feketéék kitalálták az MNB-ben, hogy a hazai 3,60-as kenyeret majd devizahitelekből tartjuk fenn (sarkítottam, még mielőtt de azért ismerős modell nem? 😊 ) aztán a valóság ott is ránk rúgta az ajtót, lett is belőle rendszerváltás ahol csesztek az alapproblémákat orvosolni, és az ezeket követő kormányok is csak abban voltak érdekeltek - néhány egészen ritka kivételtől eltekintve - hogy hogyan is lehetne itt sokat lopni, úgy, hogy a lakosság azért ne húzza lámpavasra őket (olcsó devizahitel, mondjuk). Egyszerűbben szólva, bonyolultabb kérdés ez annál, minthogy bedobsz egy random táblázatot egy smile-val, meg némi oltogatási kísérlettel.
több mint 2 éve
Király Júlia.... No commentKirály Júlia is leírta, hogy napokra voltunk az államcsődtől ami Európában Izlandon kívül csak nálunk merült tényleg komolyan fel. A görögök majd utánunk jönnek. Még a románok is jobban kezelték a válságot mint mi, de erről neked már tényleg nem kell írnom, hiszen egy táblázatból mindent is meg tudsz állapítani 😉Végülis mi az állításod ill. miről írtál annak idején? Arról-e, hogy az ország milyen állapotban volt amikor a válság beütött és ez mennyire határozta meg a válság kezelés lehetőségeit, vagy arról, hogy az adott körülmények között mennyire kezelte jól a válságot?
MC12
peterk2005
Amúgy nem tűnik úgy, hogy Izlandot annyira kiütötte volna a válság. Nyilván itthon ész, gerinc és akarat sincs rá, hogy egy ilyet normálisan kezeljenek így marad az évtizedes foltozas és látszat intézkedés, majd konszenzusos beletorodes.
Pont mint a budapesti kátyúk javitasanal.
Szerkesztette: FLZOLI
több mint 2 éve
Király Júlia is leírta, hogy napokra voltunk az államcsődtől ami Európában Izlandon kívül csak nálunk merült tényleg komolyan fel. A görögök majd utánunk jönnek. Még a románok is jobban kezelték a válságot mint mi, de erről neked már tényleg nem kell írnom, hiszen egy táblázatból mindent is meg tudsz állapítani 😉Végülis mi az állításod ill. miről írtál annak idején? Arról-e, hogy az ország milyen állapotban volt amikor a válság beütött és ez mennyire határozta meg a válság kezelés lehetőségeit, vagy arról, hogy az adott körülmények között mennyire kezelte jól a válságot?
MC12
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
hvg.hu/itthon/20220621_Szijjarto_orosz_Baratsagert_kituntetesEl sem gondolkozott rajta. Minek. Különben is: Gyurcsány. (hozzá sem teszem, hogy a gazdija meg évente járt, de az nem számít, összesen 11 alkalommal).
Szóval ha mondjuk '39 tavaszán kitünteti Ribbentrop ezt az aljadékot, akkor azzal se lenne/lett volna gondja.
Aljadék féreg vagy Zíjjártó.
Szerkesztette: Zsellér van de Vrij
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Ez nem igaz.A 2010 előttiek nem léptek le sehova, lásd még 2022-es összefogás.? (Mit is akartál mondani?)És tökéletesen elég lesz (lenne) az is, ha a mostaniak is úgy vinnék el a balhét, ahogy a 2010 előttiek. Az eltalicskázott pénz marad náluk és kényelmesen kurváznak továbbra is a horvát tengerparton .... de lelépnek a francba.A 2010 előttiek nem léptek le sehova.
peterk2005
Jó, 2011-12 körül engem is szíven ütött, amikor a budapesti belvárosban tök lazán szembe jött velem fényes nappal az a Magyar Bálint, akiről akkoriban azt hittem, hogy éjszakánként a csatornában vadászik patkányokra, de nem.
Kampman
peterk2005
Kampman
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Amúgy akkor mondjuk nem erősséged az értő fogalmazás...Fu baszki, neked se az értelmező olvasás volt a kedvenc tárgyad ugye? 😊De mégegyszer mondom elég ránézni 2008ra. Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket.Apukám, nem tudom kijavította azt a szakdogát, de neki is küldöm szivélyes üdvözletem. 😅
MC12
vpi
MC12
több mint 2 éve
MC12
6 469
Fu baszki, neked se az értelmező olvasás volt a kedvenc tárgyad ugye? 😊De mégegyszer mondom elég ránézni 2008ra. Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket.Apukám, nem tudom kijavította azt a szakdogát, de neki is küldöm szivélyes üdvözletem. 😅
MC12
vpi
több mint 2 éve
Kampman
28 536
A 2010 előttiek nem léptek le sehova, lásd még 2022-es összefogás.? (Mit is akartál mondani?)És tökéletesen elég lesz (lenne) az is, ha a mostaniak is úgy vinnék el a balhét, ahogy a 2010 előttiek. Az eltalicskázott pénz marad náluk és kényelmesen kurváznak továbbra is a horvát tengerparton .... de lelépnek a francba.A 2010 előttiek nem léptek le sehova.
peterk2005
Jó, 2011-12 körül engem is szíven ütött, amikor a budapesti belvárosban tök lazán szembe jött velem fényes nappal az a Magyar Bálint, akiről akkoriban azt hittem, hogy éjszakánként a csatornában vadászik patkányokra, de nem.
Kampman
peterk2005
több mint 2 éve
? (Mit is akartál mondani?)És tökéletesen elég lesz (lenne) az is, ha a mostaniak is úgy vinnék el a balhét, ahogy a 2010 előttiek. Az eltalicskázott pénz marad náluk és kényelmesen kurváznak továbbra is a horvát tengerparton .... de lelépnek a francba.A 2010 előttiek nem léptek le sehova.
peterk2005
Kampman
több mint 2 éve
Kampman
28 536
És tökéletesen elég lesz (lenne) az is, ha a mostaniak is úgy vinnék el a balhét, ahogy a 2010 előttiek. Az eltalicskázott pénz marad náluk és kényelmesen kurváznak továbbra is a horvát tengerparton .... de lelépnek a francba.A 2010 előttiek nem léptek le sehova.
peterk2005
több mint 2 éve
De mégegyszer mondom elég ránézni 2008ra. Egyetlen ország sem volt ebben a régióban - tehát egy sem, és ezt nyugodtan ellenőrizheted, ebből írtam az egyik szakdogámat - akit brutálisabban megütött volna a válság mint minket.Apukám, nem tudom kijavította azt a szakdogát, de neki is küldöm szivélyes üdvözletem. 😅
MC12
Szerkesztette: vpi
több mint 2 éve
Picit persze bosszantó, mert nem volt muszáj elrontani azt a nevet, de különösebben nem számít. Értem is az okát (ha most rendelném a jegyet, éppen ennyivel kerülne többe, lényegében annyi történt, hogy a javítás miatt hátrasoroltak mintha most vennénk meg), inkább csak azért írtam, hogy mennyire életszerű, hogy valakik 4 ezer miatt visszamondjanak egy repülőutat. 😊Funfact: tesómék tegnap este vettek jegyet a Ryan airnél. Budapest-Palermo, július közepén 1 hetes oda-vissza, három emberre. Reggel észrevették, hogy a rendeléskor elrontották a kislány nevét. Javítani kellett. Tippeljetek, mennyibe került egy vezetéknév javítás? 40 rugó. Ebből éppen tíz extraadó áthárítás jön ki ha jól számolom. 😀 😀Ryanair tréner (is) vagyok, mesélhetek még neked a fapadosok rejtett extra díjairól ha gondolod az ACI-tól a missed departure fee-n át a BPR-ig 😊
peterk2005
Nem mellesleg viszont most repültünk először a nemrég csatasorba állított 737-maxokon, és még a nem vészkijáratos helye(ke)n is kellemesen elfértünk (exit rowban meg kb el is tudtam feküdni), ja és 1 óra volt Treviso-ból Budapest
r.baggio
több mint 2 éve
Funfact: tesómék tegnap este vettek jegyet a Ryan airnél. Budapest-Palermo, július közepén 1 hetes oda-vissza, három emberre. Reggel észrevették, hogy a rendeléskor elrontották a kislány nevét. Javítani kellett. Tippeljetek, mennyibe került egy vezetéknév javítás? 40 rugó. Ebből éppen tíz extraadó áthárítás jön ki ha jól számolom. 😀 😀Ryanair tréner (is) vagyok, mesélhetek még neked a fapadosok rejtett extra díjairól ha gondolod az ACI-tól a missed departure fee-n át a BPR-ig 😊
peterk2005
Nem mellesleg viszont most repültünk először a nemrég csatasorba állított 737-maxokon, és még a nem vészkijáratos helye(ke)n is kellemesen elfértünk (exit rowban meg kb el is tudtam feküdni), ja és 1 óra volt Treviso-ból Budapest
Szerkesztette: r.baggio
---
több mint 2 éve
Ez így van - márhogy '89-ben 😊 Elég sokakkal beszélgettem az elmúlt időszakban - de közel sem reprezentatív a minta - az 50-60 körüli generációból, tehát a rendszerváltás kvázi közvetlen átélőiből, - nem politikusok, vállalkozók, dolgozók ilyesmi - akik egymástól függetlenül mondták, hogy ezt ők is elbaszták. Igen ők, sima szavazó dolgozók is, hogy elhitték ezt a vértelen forradalom marhaságot - talán nem lett volna akkora baj pár kommunista akasztása, vagy csak simán bebörtönzése. Aztán elhitték hogy a Hornék legalább értenek hozzá, aztán, hogy a Viktor fiatal meg európai....de a Megyó megemli a feleségem fizetését, és kurvára megérdemelte az emelést MC, aztán a Feri bazmeg, az hogy megbaszta a Viktort a vitában?...Kurvadevizahital - kurvaferi. És lőn 2/3.Az én válaszaim, mint az egyik aki átélte (méghozzá politikailag aktív fiatalként) azt az időt:
Szóvalhogy én nem szavaztam se Antallra, se Hornra, se az első Viktor kormányra - de még az első 2/3-ra sem, a négy igenesnek meg a környékén se voltam 😊 dehogy akik igen, azok mit gondolnak? Ők jól csinálták? Szerintem az egy nagyon érdekes prespektíva, hogy aki ott volt Antallnál, Hornnál, ő vajon ma is azt gondolja, hogy az egy jó döntés volt? Vagy az első OV kormány leváltása az helyes volt a mából nézve? És nem az a fontos, hogy egyébként utólag - felülről nézve, gazdaságilag, politikailag kulturálisan, társdalmilag az volt-e, hanem az egyén szintjén. Ugyanúgy szavazna ma is a négy igenensen? (a közvetlen közt. elnök választás 6404 szavazaton múlt)
Majd nyilván felteszi ezt a kérdést az én gyerekem is 20-30 év múlva teljesen jogosan, fűzöm is le a Magyar Nemzetet, hogy legyenek ellenérveim....
MC12
1. Négyigen: természetesen ma is megszavaznám. Hosszan is el tudnám mondani, hogy miért, de igazából már mindegy.
2. Antallra én sem szavaztam, mert a Viktorra voksoltam az első választáson. Akkor úgy gondolom ez volt a legjobb döntés. Ma is ezt gondolom.
3. Utána az SZDSZ-re szavaztam. Ezt utólag nagyon megbántam amiatt, hogy bementek az MSZP seggébe kotlani. Ott el is vágták magukat nálam. Ezzel együtt, az én szavazatom a legjobb helyre ment akkor éppen. A baj az volt, hogy sokkal többeké ment a komcsikra. 😀 Ha a komcsik nincsenek, akkor van egy négy évig regnáló szar SZDSZ-es időszakunk, komcsi reinkarnáció nélkül. 94-ben ez lett volna a legjobb opció.
4. '98 Orbán. Ma se bántam meg, az volt a jó választás akkor.
5. 2002 nem szavaztam, éppen külföldön ****tam a rezet. De ha szavaztam volna, visszaszavaztam volna a komcsikat/szadeszt, pedig utáltam őket. De akkor már túl voltam az illúziókon, akkor már csak az érdekelt, hogy forogjon a kerék, legyen váltás. A kétéves költségvetés és a torgyán csapat kinyírásának módja miatt rá is szolgáltak, szóval ma is így döntenék.
6. 2006 Szavaztam. Valami középpártra. Azt hiszem az LMP-re, de lehet, hogy akkor még nem voltak, akkor a Bokros féle műalakulatra. Ezt utólag megbántam. Elsősorban azért, mert eldobtam az elveimet. Maszatoltam harmadik alternatívával, miközben a váltásra kellett volna szavaznom.
7. 2010 Fidesz. Savanyú pofával, de behúztam rájuk. Se önmagamat nem akartam szembeköpni még egyszer valami kispártos áldöntéssel, és egyébként is úgy gondoltam, hogy drasztikus váltásra van szükség. Utólag is így gondolom.
8. 2014 és utána: bevallom 2014-re már nem is emlékszem. Nem volt esélyes jelölt, valami ellenzékre szavaztam az biztos. Utána LMP ha jól emlékszem. Idén meg a fogjunkössze. Tulajdonképpen mindegy. (Na jó, nem mindegy, eche nácikra és komcsikra nem szavaztam és nem is fogok, de azon kívül mindegy.)
+1: Ha újra csinálhatnánk a rendszerváltást, akkor az ügynöktörvénnyel kezdeném, aztán néhány börtönév kiszabásával azoknak akiknek kijárt. Akkor valamivel tisztább lehetett volna az utána következő 30 év. Valamivel, mert a történelmet átugrani akkor se tudtuk volna. Ahogy a lengyelek, csehek, szlovákok se, akik elszámoltattak, mégis megvoltak a maguk baromjai így is. De talán akkor kevesebb és kevésbé káros barmaink lettek volna.
+2: Viszont megmondom őszintén marginálisan érdekel csak. Valószínűleg azért, mert vállalkozóként ebbe szocializálódtam. Alapból nem szeretek visszanézegetni. Elfelejteni persze nem kell, sőt tanulni érdemes belőle. De ahhoz elég egyszer alaposan átgondolni/átnézni. A magam részéről ezen már régen túl vagyok úgy gondolom. Úgyhogy nekem ennyi elég volt, azzal akarok foglalkozni ami most van, vagy most lesz.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
kezdünk elérni arra az agyhalott 1 bites szintre mint a 47ezerből meg lehet élni444.hu/2022/06/20/nagy-marton-szerint-most-azert-draga-az-elelmiszer-mert-tavaly-olcso-voltEnnek aztan teljesen feleslegesen kuldene Michael O'Leary azt a könyvet. Ez nem tökfej, ez egy szellemi árvízkárosult.
Erős a gyanúm, hogy ennél a Nagy Mártonnál kreténebb minisztere nem volt az országnak az elmúlt 10 évben.
Mikey
Vrij6
www.youtube.com/watch?v=57afSNJy6RA
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
444.hu/2022/06/20/nagy-marton-szerint-most-azert-draga-az-elelmiszer-mert-tavaly-olcso-voltEnnek aztan teljesen feleslegesen kuldene Michael O'Leary azt a könyvet. Ez nem tökfej, ez egy szellemi árvízkárosult.
Erős a gyanúm, hogy ennél a Nagy Mártonnál kreténebb minisztere nem volt az országnak az elmúlt 10 évben.
Mikey
több mint 2 éve
Funfact: tesómék tegnap este vettek jegyet a Ryan airnél. Budapest-Palermo, július közepén 1 hetes oda-vissza, három emberre. Reggel észrevették, hogy a rendeléskor elrontották a kislány nevét. Javítani kellett. Tippeljetek, mennyibe került egy vezetéknév javítás? 40 rugó. Ebből éppen tíz extraadó áthárítás jön ki ha jól számolom. 😀 😀
több mint 2 éve
Nagyon jó kérdés, hogy miről írnék, habár kettő elég volt köszi 😀 de akkor is válságot elemeztem szerteszét, így most vagy a 2010-13 közötti válságkezelést elemezném szintén regionális összehasonlításban (az én elemzésem anno ‘10ben véget ért) az egy nagyon izgalmas téma. Vagy a jegybankok - köztük a magyar - elbaszott kamatpolitikáját. És izgalmas lesz ez a válság is, de erről ugye még nem lehet írni.Ó, nekem tökéletesen megfelel, ha ugyanazt a szemüveget felvéve vizsgálod majd, ahogy 2010-ben tetted.
Azt meg te is tudod, hogy minden témafüggő ha akarok, tudok jót írni az elmúlt 12 évről de még a Feri-korszakról is, ha akarom akkor meg nem. Hiszen nem fekete - fehér egyetlen kormányzás sem.
Ki viszi el a balhét, ez jó. A privatizációért ki vitte? Az ezüsthajóért? A devizahitelekért? A manyupért? Na pont ugyanezek fogják elvinni ezért is.
MC12
És tökéletesen elég lesz (lenne) az is, ha a mostaniak is úgy vinnék el a balhét, ahogy a 2010 előttiek. Az eltalicskázott pénz marad náluk és kényelmesen kurváznak továbbra is a horvát tengerparton .... de lelépnek a francba.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Mikey
18 859
Á nem lehet őt elfelejelteni.444.hu/2022/06/20/nagy-marton-szerint-most-azert-draga-az-elelmiszer-mert-tavaly-olcso-voltEzek szerint Káslert már el is felejtetted (hogy csak a közelmúltból hozzak példát).
Mikey
nagylaza