Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Megjegyzem, van egy másik toposz is, amit gyakran olvasok, és nem értem, hogy miért mondják. Azt, hogy a jobboldalnak (itthon a Fidesznek) van "mondanivalója", a baloldalnak (itthon az ellenzéknek) meg nincs. Namost az "isten, haza, család"-on kívül - ami ma már annyira elcsépelt, hogy maga a jobboldal (nálunk a Fidesz is) alig veszi elő -, én nem tudok egyetlen "mondanivalót" sem előkaparni, ami a jobboldalnak mai üzenete.Ez a toposz legtöbbször Orbán éves erdélyi monológjainál jön elő, ahol kb. 60-75 percben előadja, hogy éppen mit gondol Magyarország és a világ dolgairól, hogy szerinte mi hogyan függ össze mivel, stb. Erre aztán reagál mindenki, a nersajtó, és a ballib sajtó egyaránt. Valaki nagyon egyetért vele, valaki vitába száll, valaki lekicsinylően kineveti, ki-ki vérmérséklete és munkaköri leírása szerint.
peterk2005 udvari bolond
Ilyenkor jön elő néha még olyan megjegyzés is, hogy az egyszem Fletón kívül a jelenlegi ellenzéki társaságból nincsen az égvilágon senki, akiből ki lehetne nézni, hogy akár csak 15 percen keresztül összefüggően beszéljen az aktuálpolitikai sárdobálás színvonalán túlmutató, akár stratégiai szintű kérdésekről. Persze Orbán ilyen jellegű mondanivalójába is bele lehet kötni, sokan meg is teszik, de pl. ennek az éves tusványosi beszédnek az ellenpontját az ellenzék huszonvalahány éve nem találta meg.
több mint 2 éve
A magyar középosztály létrejöttének hiánya egyenlő a magyar rendszerváltozás kudarcával, tehát itt a spanyolviaszt is feltalálta. A könyvpiac mellett azért hosszú a sor.A NER létrejötte közvetlenül köszönhető GYF le-nem-mondásának és annak, hogy nem tartottak időközi választásokat a szociális népszavazás buktája után.Ilyen alapon II. Józsefig visszamenőleg mindenki felelős azért, hogy az mcc megvette a librit.Pogátsa bazmeg. A libri kapcsán is tud gyurcsányozni.Tökéletesen igaza van, egyébként.
Amadeus von Dollárbaloldal
szerk.: szeretném felhívni a figyelmet arra az egyébként nem túl ritka, sőt a nyugati mainstreamben mindennapos médiajelenségre, hogy liberális fősodor előszeretettel "üti" a tőle balra elhelyezkedő véleményeket, és többnyire óvatosan fogalmaz (akár interjút készít, szépen, alákérdezősen), a tőle jobbra elhelyezkedő szélsőséggel. Fábián Tamás tökéletes példája ennek a jelenségnek. (telex cikk a Pogi féle posztról)
Gyurma Pappa
De Pogi nem erről beszél. Ő arról ír, hogy igenis az, hogy kvázi egyszereplős a magyar könyvpiac, arról tehet az a politikai, ami gátolta a magyar középosztály létrejöttét. És ebben nehéz vitatkozni.
Gyurma Pappa
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
A NER létrejötte közvetlenül köszönhető GYF le-nem-mondásának és annak, hogy nem tartottak időközi választásokat a szociális népszavazás buktája után.Ilyen alapon II. Józsefig visszamenőleg mindenki felelős azért, hogy az mcc megvette a librit.Pogátsa bazmeg. A libri kapcsán is tud gyurcsányozni.Tökéletesen igaza van, egyébként.
szerk.: szeretném felhívni a figyelmet arra az egyébként nem túl ritka, sőt a nyugati mainstreamben mindennapos médiajelenségre, hogy liberális fősodor előszeretettel "üti" a tőle balra elhelyezkedő véleményeket, és többnyire óvatosan fogalmaz (akár interjút készít, szépen, alákérdezősen), a tőle jobbra elhelyezkedő szélsőséggel. Fábián Tamás tökéletes példája ennek a jelenségnek. (telex cikk a Pogi féle posztról)
Gyurma Pappa
De Pogi nem erről beszél. Ő arról ír, hogy igenis az, hogy kvázi egyszereplős a magyar könyvpiac, arról tehet az a politikai, ami gátolta a magyar középosztály létrejöttét. És ebben nehéz vitatkozni.

több mint 2 éve
Ilyen alapon II. Józsefig visszamenőleg mindenki felelős azért, hogy az mcc megvette a librit.Ki tudod jelenteni teljes bizonyossággal, hogy nincs így?
Miben más/jobb ez, mint az Orbán => NEM, NER => nem? Ezt elsősorban azoktól a "balos" médiamókusoktól kérdezném meg, akik rá vannak bukva arra, hogy az az ellenzék fő baja, hogy nincs "móndanivalója". Mintha a kormány oldalnak lenne...Abban, hogy Orbán azt adja, amit vesznek, míg a többinek nincs értékesíthető portékája.
peterk2005 udvari bolond
Csak egy egyszerűsítő analógia, ami nem fedi le teljesen, de talán szemlélteti az igényszinteket és azok kielégítését, a párválasztás.
Az a pasi/nő, akinek annyi elég, hogy szexeljen, kapjon enni, tudjon inni, legyen gyerek, némi pénz és lehetőleg ne verjék be a fejét, az a legtöbbször talál párt, talál olyan partnert, akitől ezt megkapja.
Az aki pedig válogat, vagyis többdiplomás, humoros, pöpecül kinéző, figyelmes, full gazdag, önálló, és egyenrangú partnert keres, az a legtöbbször hoppon marad.
több mint 2 éve
Ez ha az ember odafigyel, tényleg észrevehető.Pogátsa bazmeg. A libri kapcsán is tud gyurcsányozni.Tökéletesen igaza van, egyébként.
Gyurma Pappa
Megjegyzem, van egy másik toposz is, amit gyakran olvasok, és nem értem, hogy miért mondják. Azt, hogy a jobboldalnak (itthon a Fidesznek) van "mondanivalója", a baloldalnak (itthon az ellenzéknek) meg nincs. Namost az "isten, haza, család"-on kívül - ami ma már annyira elcsépelt, hogy maga a jobboldal (nálunk a Fidesz is) alig veszi elő -, én nem tudok egyetlen "mondanivalót" sem előkaparni, ami a jobboldalnak mai üzenete. Az összes üzenetük az, hogy előkaparják a _baloldalon_ szervesen kialakuló dolgok szélsőségeit - blm, lmbtw, meetoo, integráció, multikulti és nem folytatom - és azt tagadják. blm => NEM, lmbtq => NEM, integráció => NEM, migráció => NEM, multikulti => NEM.
Én ezt látom a világban. Szóval pont fordítva látom. A baloldal izzad ki magából rendszeresen - hol jobb, hol rosszabb - dolgokat, a jobboldal meg annyit csinál, hogy azokat tagadja.
Mondjuk idehaza az igaz, hogy a baloldal nem csinál semmit, nincs saját elképzelés, importálnak ezt-azt nyugatról. De a jobboldal se csinál semmit, ők is ezt teszik. Ők is ugyanazt importálják => aztán azt tagadják. Miben más/jobb ez, mint az Orbán => NEM, NER => nem? Ezt elsősorban azoktól a "balos" médiamókusoktól kérdezném meg, akik rá vannak bukva arra, hogy az az ellenzék fő baja, hogy nincs "móndanivalója". Mintha a kormány oldalnak lenne...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Ilyen alapon II. Józsefig visszamenőleg mindenki felelős azért, hogy az mcc megvette a librit.Pogátsa bazmeg. A libri kapcsán is tud gyurcsányozni.Tökéletesen igaza van, egyébként.
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Pogátsa bazmeg. A libri kapcsán is tud gyurcsányozni.Tökéletesen igaza van, egyébként.
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 2 éve
Pogátsa bazmeg. A libri kapcsán is tud gyurcsányozni.
több mint 2 éve
Hogy rohadna rátok...már bocsánat 😡😡😡😡😡eza Sanyibácsi, hát ott vót a jó CIGes ajánlat, hát mitörtént? nemmontajapárt? mejikajó?
telex.hu/belfold/2023/06/14/katasztrofavedelem-biztositas-tuzoltok-tuzoltosag
dande2

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
LIBRI SIKERLISTA 2024Ne adjunk már ötleteket nekik!
1. Kék óriásplakát lapozgató
2. Lev Tolsztoj: Különleges katonai hadművelet és béke (új fordítás)
3. Orbán Ráhel: Bogyó és Babóca betévedt a bababoltomba (mesekönyv)
4. Németh Szilárd: Diétázzanak a b#zik (szakácskönyv)
5. Várkonyi Andrea: Bátorak a bútorok (lakberendezési album)
6. Rogán Antal: Mindig feltalálom magam! (tippek túléléshez)
7. Kipcsak, ki beszél! (nyelvkönyv)
8. Add nekem a cégecskédet! (üzleti mesekönyv)
9. Noé jachtja (bibliai történetek mai köntösben)
10. Bayer Zsolt: Vérszomjas tanárok, őrjöngő diákok (horror-krimi)
XD XD XD
Zsellértelkes Vrij
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
Hogy rohadna rátok...már bocsánat 😡😡😡😡😡le kell szerelni.
dande2
több mint 2 éve
Hogy rohadna rátok...már bocsánat 😡😡😡😡😡Nem csak az övék sajnos, mentősök, rendőrök, bv sek, navosoknak is ugyanúgy a generalinál kötötte a Belügyminisztérium, azok is ugyanúgy lejártak....
dande2

több mint 2 éve
LIBRI SIKERLISTA 20241. Kék óriásplakát lapozgató
2. Lev Tolsztoj: Különleges katonai hadművelet és béke (új fordítás)
3. Orbán Ráhel: Bogyó és Babóca betévedt a bababoltomba (mesekönyv)
4. Németh Szilárd: Diétázzanak a b#zik (szakácskönyv)
5. Várkonyi Andrea: Bátorak a bútorok (lakberendezési album)
6. Rogán Antal: Mindig feltalálom magam! (tippek túléléshez)
7. Kipcsak, ki beszél! (nyelvkönyv)
8. Add nekem a cégecskédet! (üzleti mesekönyv)
9. Noé jachtja (bibliai történetek mai köntösben)
10. Bayer Zsolt: Vérszomjas tanárok, őrjöngő diákok (horror-krimi)
XD XD XD
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
Hogy rohadna rátok...már bocsánat 😡😡😡😡😡Roppant kellemetlen lenne, ha véletlenül kigyulladna pár fideszes/kormányépület.
dande2

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Hogy rohadna rátok...már bocsánat 😡😡😡😡😡telex.hu/belfold/2023/06/14/katasztrofavedelem-biztositas-tuzoltok-tuzoltosag
több mint 2 éve
sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2023/06/14/bezart-zsoka-fogadoja-a-balatonnal/ők is biztosan a Fideszre fognak szavazni legközelebb is 😊
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/06/14/kreta-magyar-allampapir-uzenetÉs most repüljünk vissza a múltba, és képzeljük el magunkat a középiskolai ballagáson, ahogy valamelyik szülő átnyújt egy borítékot egy igazolással, hogy a jövőnk biztosítékaként, a családtól kapott összegen vettek nekünk állampapírt. 😀
😀
több mint 2 éve
teljesen felejtős az állam perlése.telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszTe vagy a jogász, te mondd meg, de szerintem emiatt simán perelhető lesz az állam. Van/volt egy törvény, ami alapján mondjuk egy tanár 10 évet ledolgozott közalkalmazottként, a törvényben megadott feltételek mellett. Aztán megváltoztatják a feltételeket, amit ő nem fogad el - ami nem számít felmondásnak, hiszen nem felmondja a jogviszonyát, hanem az megszűnik és egy új jogviszony keletkezik amit ő nem vállal -, akkor neki jár az, amit a korábbi jogviszonya a számára garantált. Nem lehet visszamenőleg csak úgy elvenni, amiért már megdolgozott.
nem fognak felmondani. Figyeljétek meg.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
A tegnapi Jólvanezígyben mondta Ádám, hogy sok sztori előtt volt hosszabb kontextus, csak azt ki kellett vágni. Ilyen egy 3 órás beszélgetés 80 percesre vágva, hektikus, ez van.Sokaknak nem tetszett Havas (kommentekből leszűrve), de nekem pont azért is volt érdekes.én is több részletben néztem miattaérdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
www.youtube.com/watch?v=CztLekgxEUo
Negritis, a vajda
thebeke
de pont miatta is volt érdekes, mert sokat tett hozzá
Negritis, a vajda
Többen azt is kifogásolták, hogy személyes történeteket hozott, hogy ettől mennyire egoista, de szerintem pont az egy jó dolog, ha az ember egy állítását személyes tapasztalások alapján próbálja alátámasztani.
Mondjuk az, hogy egy-egy sztori mennyiben kapcsolódik az eredeti kérdéshez, vagy mennyiben válasz rá egy külön kérdés. Illetve az is, hogy egy-egy hosszú monológot a felére/negyedére le lehetne vágni, a lényeges tanulságot kimondva és összefoglalva, hogy explicite is válasz legyen a témára.
Gerichill
Nekem Azariah volt kicsit csalódás, de ő még nagyon fiatal, tőle markánsabb megnyilvánulásokat reméltem, de Havas bármilyen műsort leural, ő ilyen, legalább szórakoztató. Illetve Ádámék nagyon nem műsorvezetők, de legalább igyekeznek, majd beérnek.
Egyre erősödik a GulyásMarcitMiniszterelnöknek-generáció. 😊
több mint 2 éve
www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/14/hungary-sweden-nato-james-risch-himars/ne is küldjék. egyrészt lófasz szükségünk van rá, másrészt nem biztos, hogy nem jutnának a tervek egyből a ruszkik kezére.
Zsellértelkes Vrij
több mint 2 éve
www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/14/hungary-sweden-nato-james-risch-himars/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
Sokaknak nem tetszett Havas (kommentekből leszűrve), de nekem pont azért is volt érdekes.én is több részletben néztem miattaérdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
Negritis, a vajda
thebeke
Negritis, a vajda
Többen azt is kifogásolták, hogy személyes történeteket hozott, hogy ettől mennyire egoista, de szerintem pont az egy jó dolog, ha az ember egy állítását személyes tapasztalások alapján próbálja alátámasztani.
Mondjuk az, hogy egy-egy sztori mennyiben kapcsolódik az eredeti kérdéshez, vagy mennyiben válasz rá egy külön kérdés. Illetve az is, hogy egy-egy hosszú monológot a felére/negyedére le lehetne vágni, a lényeges tanulságot kimondva és összefoglalva, hogy explicite is válasz legyen a témára.
több mint 2 éve
én is több részletben néztem miattaérdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
Negritis, a vajda
thebeke
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
érdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
Negritis, a vajda