Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880
"A helyzet súlyosságát az mutatja leginkább, hogy az amerikai elnök már arról beszél, hogy nincs abban kivetnivaló, hogyha Ukrajna urán tartalmú lőszereket kap az Egyesült Államoktól, mire az oroszok elnöke meg azt mondja, hogy hát amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, két atommaghatalom urán tartalmú lőszereket akar bevetni Magyarország szomszédjában, néhány száz kilométerre a magyar határtól, hát ebből láthatjuk, hogy a helyzet az a minden korábbinál súlyosabb"

Igazi szar ember. Hangulatkeltéssel, hazugsággal kis előnyt szerezni. Ez mindent felülír. Államférfi....Az.
zinedine5
Az milyen az az atommaghatalom?

De most amugy mit varsz tole, amig a legtobb embernel addig terjednek a dolgok, h hat nem szabad huzogatni az oroszok bajszat, mert akkor mergesek lesznek….en nemtom, nekem ugy tunik h az ukranok rendesen huzogatjak.

A vagonozasra meg mar nem is lehet mit mondani…ha erre egy EU-s politikus visszaszolna (lehetoleg nem nemet, francia vagy olasz) h kedves Magyarorszag, h is volt anno az a vagonozas maguknal?

Meg igencsak jomodorra vall pont a nemeteket osszekapcsolni a vagonozassal…
több mint 2 éve
csipkelli 4 010
Egyébként, valaki nálam tájékozottabb, tudna nekem példát mondani, hogy mivel is mutatja ki kormányunk, hogy békepárti?

Felajánlottuk pl., hogy közvetítünk a felek között a béke vagy a tűzszünet megkötéséhez?

Vagy kimerül abban a békepártiság, hogy mutogatunk azokra, akik szerintünk háborúpártiak?
StormST
Csak be kell mondani, hogy békét akarsz.
több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 426 — SB 50 Champion @ Grund
Egyébként, valaki nálam tájékozottabb, tudna nekem példát mondani, hogy mivel is mutatja ki kormányunk, hogy békepárti?

Felajánlottuk pl., hogy közvetítünk a felek között a béke vagy a tűzszünet megkötéséhez?

Vagy kimerül abban a békepártiság, hogy mutogatunk azokra, akik szerintünk háborúpártiak?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Amúgy ezt a bődületes marhaságot is hogy képes bárki komolyan venni, hogy ez a vén fasz Soros akkora hatalmas ember, hogy konkrétan a fél világot ő irányítja a háttérből? 😂

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 276 — Ajmo Vatreni
"A helyzet súlyosságát az mutatja leginkább, hogy az amerikai elnök már arról beszél, hogy nincs abban kivetnivaló, hogyha Ukrajna urán tartalmú lőszereket kap az Egyesült Államoktól, mire az oroszok elnöke meg azt mondja, hogy hát amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, két atommaghatalom urán tartalmú lőszereket akar bevetni Magyarország szomszédjában, néhány száz kilométerre a magyar határtól, hát ebből láthatjuk, hogy a helyzet az a minden korábbinál súlyosabb"

Igazi szar ember. Hangulatkeltéssel, hazugsággal kis előnyt szerezni. Ez mindent felülír. Államférfi....Az.
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
el sem eri az ingerkuszobot a vagonos megszolalas? raadasul az az ember mondja ezt, aki minden lelkiismeret nelkul ugyanigy 'vagonozta' az embereket?
csebi
Nem mindenki léhűtő bürokrata, van aki dolgozik is 😂😉
De a jedvedért elolvastam. A szokásos hagymázas hazugsághalmaz, ez már kb tényleg nem éri el az ingerküszöböt...
warr_b
gondolom a Gold Cup selejtezokrol szolo informacio kozles a forumon az konkretan benne van a munkakori leirasodban 😊
csebi
Ma pont szabin vagyok, de nem lehetett kihagyni 😁🍻
Meg amúgy is tágan szoktam értelmezni a munkaköri leírásomat 😂

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott
el sem eri az ingerkuszobot a vagonos megszolalas? raadasul az az ember mondja ezt, aki minden lelkiismeret nelkul ugyanigy 'vagonozta' az embereket?
csebi
De a jedvedért elolvastam. A szokásos hagymázas hazugsághalmaz, ez már kb tényleg nem éri el az ingerküszöböt...
warr_b
gondolom a Gold Cup selejtezokrol szolo informacio kozles a forumon az konkretan benne van a munkakori leirasodban 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
csebi

több mint 2 éve
csebi
Addig nem, amíg nem kérdez vissza az interjúztató arra, amire te is célzol, mert így csak max egymás közt merül fel a kérdés azoknál, akik nem célközönség, a tábornál a cél meg nem sérül holmi múltfelemlegetéssel, meg ellenmondásokkal...

több mint 2 éve
Engem nagyon érdekelne azoknak az embereknek a logikája, akik szerint bármiért hibás lenne a jelenlegi helyzetért egy (egyébként nem) háborúpárti ellenzéki politikus...

Nyilván semmi köze ehhez, hogy nem volt mostanában plakátkampány és az illetékes csókosat fizetni kell, CÖF-ön keresztülfuttatva...

több mint 2 éve

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 27 457 — nabege2@yahoo.com
és Gyurcsány...
 24.hu/fn/gazdasag/2023/06/16/koltsegvetes-oktatas-egeszsegugy-budzse-penzugyminiszterium-gdp-kormany-egeszsegugy-oktatas-kiadas-budzse/
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 991 — The Mathematician
 24.hu/belfold/2023/06/15/lazar-janos-marky-zay-ujravalasztas-tamogatas-megvonas-hodmezovasarhely/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 991 — The Mathematician
 hvg.hu/itthon/20230616_uj_plakat_kampany_kormany_fidesz_ellenzek_haboruparti_Gyurcsany_MarkiZay

nah itt a válasz mindenre

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
Én azt nem fogom fel a kis agyammal, hogyan lehet az, hogy mikor 440 volt az euró akkor arra meg az üzemanyag- és energiaárakra volt fogva az áremelkedés, aztán azóta mindegyik jelentősen csökkent, a boltban mégse lett semmi olcsóbb, sőt
r.baggio
merasorosbérencprüsszel
több mint 2 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 332 — no es importante
Én azt nem fogom fel a kis agyammal, hogyan lehet az, hogy mikor 440 volt az euró akkor arra meg az üzemanyag- és energiaárakra volt fogva az áremelkedés, aztán azóta mindegyik jelentősen csökkent, a boltban mégse lett semmi olcsóbb, sőt

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Durva ami az állampapírok környékén megy az utóbbi időben...
peterk2005 udvari bolond
OV reggeli szövege alapján az állampapír az új háborús kötvény, a jó állampolgár abba teszi a pénzét háborús időkben...
StormST
persze hogy aztán majd jövőre 450 ft legyen egy euro.
deyell
Ahogy egy tanult (tényleg) kollégám mondta anno: Mit foglalkozunk azzal, hogy mennyi az euró meg a dollár, mikor forintban kapjuk a fizetésünket és az árak is abban vannak meghatározva?
Lúdas Solymi
elmondom szívesen 😀
Fontos_Vidra
Nem nekem kell elmondani 😊

Meg különben is, minek az ajró, hisz igaz magyar a Balatonra jár nyaralni, hogy tömhesse a NER zsebét.
több mint 2 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 595
peterk2005 udvari bolond
OV reggeli szövege alapján az állampapír az új háborús kötvény, a jó állampolgár abba teszi a pénzét háborús időkben...
StormST
deyell
Ahogy egy tanult (tényleg) kollégám mondta anno: Mit foglalkozunk azzal, hogy mennyi az euró meg a dollár, mikor forintban kapjuk a fizetésünket és az árak is abban vannak meghatározva?
Lúdas Solymi
elmondom szívesen 😀
több mint 2 éve
 index.hu/belfold/2023/06/15/ballagas-jozsefvaros-altalanos-iskola-cigany-tanulok/

Lol, már egy ilyen piszlicsáré ügybe is belemászik a tankerület, és politika lesz belőle, meg tüntetés...

Gondolom ha valami fideszes vezetésű vidéki kisvárosban lenne, le se szarná senki, de az ellenzéki bp-i kerületeket ütni kell ahol csak lehet...

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond
StormST
deyell
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond

Nagyon kopogtatnak már a NER-barátok az apanázsért...
StormST
Az milyen jó már, hogy EU tagállamként, NATO tagként "háborús" kötvényeket kell kibocsátanunk, mintha harcban állnánk...miközben körülöttünk az összes ország csak néz, hogy mi van?

Ezt a Sorost nagyon megbánthatta valaki, hogy ennyire támad minket.
Meg úgy látszik az EU-ban is mi vagyunk már az utolsó igaz nemzet, mert az összes többit leuralta a gonosz liberális Brüsszel.
több mint 2 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 228
peterk2005 udvari bolond
StormST

buhloone mindstate

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond

Nagyon kopogtatnak már a NER-barátok az apanázsért...

több mint 2 éve
Hát ez szerintem nem csak azért van így, mert nincs valódi verseny. Azért is, mert kiüresedik az önkormányzatiság, elvontak minden hatáskört és pénzt. Nem lehet értelmes dolgot csinálni. Az iskola dolgaiba már nem szólhat bele, lassan az orvoséba sem, pénz már arra sincs elég, hogy a közvilágítást fizessék, egy járdát is már EU pályázatból lehetne csak csinálni, de EU pénz ugye nincs. Vidéken ezen kívül mit lehet csinálni egy kisvárosban? Támogatni a foci klubot. És lopni. Nagyjából ennyi. Így az megy képviselőnek, aki lopni akar.
peterk2005 udvari bolond
Végülis ez a lényeg, és emiatt nem osztom MC12 prognózisát.
Bármennyire is kiheréltek az önkorik, azért mindig van párszázmillió/milliárd (egy fővárosi kerület átlagos éves költségvetése 15-20 milliárd forint, és ahogy te is írod, sok kötelező feladat nincs ehhez delegálva), amiről saját hatáskörben lehet dönteni (de facto ellopni belőle), ki újítsa fel melyik utat, intézményt, mennyivel túlárazva, milyen tré minőségben, ki nyírja a füvet, kitől szerezzék be a takarítószereket, ki csináljon helyi médiát, stb. És ez mindig is vonzani fogja az ezt tudó huszon-, harminc-,negyvenéveseket.
Tudod, "ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy”
Őszentsége Sobri Jóska
Nem azt mondtam, hogy nem lesznek képviselők. Hogyne lennének. Azoknak a általános minősége lesz egyre és egyre gyengébb. A végén az én barátom is fog találni képviselőt a megyei jogú városába, persze. Csak aztán vakarja majd a fejét, hogy képviselő úr annyira hülye/alkoholista, hogy egy napirendi pontot nem tud felolvasni, nemhogy megírni. Vagy annyira nem tudja kontrollálni, hogy mit hogy lop el, ami már túl nyilvánvaló, a nép számára is bőven érhető lesz annyira primitív és még az ügyészség se tud mit csinálni - bele kell állnia, vagy szalonképessé kell egy tennie egy echte nácit (csak volt, most már nem az - becsszó 😊 ) , mert szó szerint nem volt más. Természetesen minden példa a képzelet szülötte.

Ez is olyan mint az eü vagy az oktatás. Azok se omlanak össze úgy, mint a városok a katasztrófafilmekben. A politikai osztály se egyik napról a másikra lesz ilyen. Szépen lassan. Ha megnézed az élvonalbeli politikusokat évtizedenként a rendszerváltástól, azért nem mondhatod, hogy az általános minőség az növekvő pályán lenne, és egyre jobb és jobb politikusaink lennének. Lehet, hogy ez világtendencia, nem mondom, hogy nem, de ettől még jobb nem lesz.
MC12
nyilvan erre sincsen hatassal az altalanos oktatas minosege. ha jol latom ezt meg senki sem vetette fel.

bmi lehet mondani OV-re, de baszki csak tanult Angliaban osztondijjal. Megyonak is milyen muveltsege van. szoval ne lepodj meg, ha mar kormanytagok alapveto muveltsege is foghijas (igen, sztem 1-2 korabbi miniszternel mkeppen megvan ez) akkor mit varsz videki szinten?

en 2021ben meghallgattam az egri egyeni elovalasztasos jeloltvitat. le voltam dobbenve. akkor sejtettem, hogy bki nyer, massziv buko lesz, mert egyszeruen 2 mondatot nem tudtak felolvasni sztem a hatterbol. nem, hogy rogtonozni, meggyozni valasztokat.
de oszinten mit varunk? regen legalabb a lexikalis tudast beledvertek. megjegyzem, en eljutottam ugy a 12 ev majd 5(6) ev egyetem alatt ugy, hogy egy kezemen meg tudom szamolni, hanyszor kellett kiallnom eloadast tartani, es nulla azaz 0 vita-proba perem volt.
szerencsem van, hogy vmien szinten van erre kezsegem, es most mar ha kell 100+ fos konferenciat is moderalok akar felsovezetoi jelenlevokkel. de, ez tipikusan olyan dolog, amit 8-10 eves kortol kellene fejleszteni, es akkor nyilvan nekem is egyszerubb lett volna meloban ebbe beletanulni. de az emberek nagy reszenek elkepesztoen hianyzik ez a kepzes. mert nalunk az az alapelv, hogy azzal nyered meg a vitat, ha hangosabb beszelsz es/vagy utolso mondatot mondod.

több mint 2 éve
Borkai. Én őt egészen mostanáig úgy ismertem - így könyveltem el -, mint az olimpiai bajnok sportolót, aki a sportolói karrierje után belekezdett egy másik karrierbe, csinált egy nagy hibát, megbűnhődött érte és kész. Ez maradt meg belőle számomra. A sikeres olimpiai bajnok, egy elkövetett hibával.

Aztán megnéztem ezt az interjúját és ledöbbentem. Rá kellett jönnöm, hogy ebben az emberben a morálnak a nyoma sincs meg. Akit érdekel, nézzen egy kicsit bele ebbe a riportba. Ennek a faszinak tönkre ment a politikai karrierje, annyira, hogy még a sportolói sikereit is beárnyékolta. És még ennek ellenére sem bánt meg semmit. Úgy értem, hogy nem azt bánta meg, hogy megcsinálta amit megcsinált, hanem azt, hogy olyan óvatlan volt, hogy kiderült. Lerí róla, hogy azt sem is érti, hogy ez miért baj. És ez egy olimpiai bajnok volt sportoló. Elvileg a pozitív kivétel(nek kellene lennie).

peterk2005 udvari bolond
Egyet? Gyakorlatilag szétlopta Győrt az ügyvéd haverjával együtt...megbűnhődés? Ugyan már...maximum azért h nem luxibb körülmények között bukott le, hanem ilyen szakadt kis "yachton", alsókategóriás konzumhölgyekkel és teszkós borral.

Lehet neki is el kellett volna mennie egy kis továbbképzésre a Berlusconihoz, hogy hogyan is kell ungabunga partikat szervezni...de ha csak megnéz egy-két filmet, abból is jobb ötleteket meríthetett volna.

Nulla ember, nulla képzelőerővel, eleganciával és stílussal.