Politika

65 feliratkozó

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 310
Volt ma a Jól van ez így végén egy érdekes kérdés Csokker felé. Gondoltam felteszem itt is, kíváncsi vagyok a válaszotokra. Valami olyasmi volt a kérdés, hogy mennyi és milyen változás kellene ahhoz, hogy azt mondhasd ellenzékiként, hogy elégedett vagy az úttal amire lépett a kormány. Nyilván a realitás talaján maradva.
Hanni
Tényleg jó a kérdés, de nem csak a bizonytalan jövő, hanem a már biztos múlt felé alkalmazva is. Mennyi és milyen változás kellett ahhoz, hogy a 2000-es években még csontbalosnak számító Salgótarján vagy Tatabánya, meg kb. az egész magyar rozsdaövezet otthagyja a baloldalt és azóta se nézzen vissza? Hogy azt mondják, hogy nem csak a 2010-es, jó eséllyel egyszeri protest-szavazatnak szánt voksuk lesz a Fideszé, hanem most már tényleg magukévá teszik a NER gondolatát. Ha az ilyen kérdésekbe őszintén belegondol az ellenzéki nyilvánosság, az már egy nagy lépés lenne előre.
Kampman
Valszeg csak annyi lehetett, hogy vagy maradnak ellenzékben és akkor egy kanyi vasat se kapnak vagy váltanak és talán csurran-cseppen valami, esetleg több is mint eddig.
Lúdas Solymi
Szerinted egy salgótarjáni balos fejében ez járt 2010-Ben? Én nem hiszem.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 880
Volt ma a Jól van ez így végén egy érdekes kérdés Csokker felé. Gondoltam felteszem itt is, kíváncsi vagyok a válaszotokra. Valami olyasmi volt a kérdés, hogy mennyi és milyen változás kellene ahhoz, hogy azt mondhasd ellenzékiként, hogy elégedett vagy az úttal amire lépett a kormány. Nyilván a realitás talaján maradva.
Hanni
Tényleg jó a kérdés, de nem csak a bizonytalan jövő, hanem a már biztos múlt felé alkalmazva is. Mennyi és milyen változás kellett ahhoz, hogy a 2000-es években még csontbalosnak számító Salgótarján vagy Tatabánya, meg kb. az egész magyar rozsdaövezet otthagyja a baloldalt és azóta se nézzen vissza? Hogy azt mondják, hogy nem csak a 2010-es, jó eséllyel egyszeri protest-szavazatnak szánt voksuk lesz a Fideszé, hanem most már tényleg magukévá teszik a NER gondolatát. Ha az ilyen kérdésekbe őszintén belegondol az ellenzéki nyilvánosság, az már egy nagy lépés lenne előre.
Kampman
Valszeg csak annyi lehetett, hogy vagy maradnak ellenzékben és akkor egy kanyi vasat se kapnak vagy váltanak és talán csurran-cseppen valami, esetleg több is mint eddig.
több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 018
Hanni

több mint 2 éve
gamerkr Green Bay Packers 11 535 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
 m.hvg.hu/itthon/20230616_KK_Maruzsa_Honvedelem_tantargy_level_hazugsag

tehetségtelenek
Amadeus von Dollárbaloldal
Cili néni tartott Outlook továbbképzést?
"nincs erre valami jobb szövegünk" - ha emlékeztek esetleg 😊

több mint 2 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
 m.hvg.hu/itthon/20230616_KK_Maruzsa_Honvedelem_tantargy_level_hazugsag

tehetségtelenek
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott
Hanni
nezd ma Maruzsa szerint a tankerületi rendszer érdeme, hogy a gazdag településeken nem csak jó iskolák vannak.

en sztem ne alljunk meg itt. majd ha nem marad egyetlen jo iskola sem a gazdag telepuleseken akkor elegedett leszek.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Hanni
Ez kb. olyan kérdés, mintha azt kérdezted volna mondjuk 86-ban, hogy milyen változás kéne ahhoz, hogy elégedett legyél Kádárral, vagy a cocializmussal. Nincs erre jó válasz, csak az, hogy "ne legyen".
Nem tud a NER természeténél fogva érdemben változni.

több mint 2 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 584 — Poloska confirmed
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Engem nagyon érdekelne azoknak az embereknek a logikája, akik szerint bármiért hibás lenne a jelenlegi helyzetért egy (egyébként nem) háborúpárti ellenzéki politikus...
StormST
Egyrészt elhiszik, amit hallanak. Nincs saját logikájuk, ahogy a legtöbb ember a legtöbb dologban nem kérdőjelezi meg azt, amit tudni vél. A tudása meg gyér, felszínes, hiányos.
Másrészt ha nem az ellenzéki politikus a hibás, akkor ugyan ki?! Akiben hisz, azt kizárja, a tudása rettenetesen kevés, és szűkös, a valóságról fingja nincs, így ki más marad hibásnak egy ostoba ember fejében?
És végül, ha megfordítjuk, szerinted a jelenlegi helyzetért nem felelősek azok a NER-be integrálódott ellenzéki politikusok, akik önérdekből lelkesen eljátszák aprócska szerepüket, és bőszen asszisztálnak ahhoz, ami van?

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
Te sem gondolod komolyon, hogy OV tényleg abba hisz, hogy egy Soros Alex nevű siheder, aki egyébként nincs benne már a top 200-ban vagyonban, tényleg annyira hatalmas és elszánt, hogy a vagyonát arra használja, hogy Törökországban a migráns hordák fülébe suttog? De legalább jól felháborodtál. Mission Accomplished.
Gyurma Pappa
azert itt nem csak ezt mondta.
konkret utalast tett a Holocaustra, amikor azt mondta, hogy majd Nemetorszag (megint) vagonokba fogja szallitani az embereket.
Sorosos dolog nem eri mar el az ingerkuszobot amugy.
csebi
same shit. miért pont a Holokauszt lenne szent nekik. ugyanaz a kommunikációs panel, csak épp most emelt a téten.

miért ütné át az ingerküszöbömet? történik ennek nyomán bármi?

több mint 2 éve
 444.hu/2023/06/16/a-vezetot-megerkezesekor-az-orvosi-kar-felallassal-koszonti
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 310
Durva ami az állampapírok környékén megy az utóbbi időben...
peterk2005 udvari bolond
OV reggeli szövege alapján az állampapír az új háborús kötvény, a jó állampolgár abba teszi a pénzét háborús időkben...

Nagyon kopogtatnak már a NER-barátok az apanázsért...
StormST
Kurvára nincs pénz. Amúgy - ezért is írtam reggel - egészen durva, ami állampapír ügyben megy az utóbbi időben. Iskolai rendszereken keresztül propagálják a szülőknek az állampapírt, meg piaci konstrukcióknál _kötelezővé_ teszik, hogy bizonyos portfóliókban magyar állampapír legyen minimum 60%-ban, stb. Nem is sorolom, a lista olyan hosszú már.

Én nem vagyok pénzügyi szakember. Valaki mondja már meg, hogy nem lehet ebből még gond? Már most is az EU tagállamai között messze - úgy értem tényleg MESSZE - nálunk a legmagasabb a lakossági befektetők aránya az állampapíroknál, és most még erre úgy tolják, mintha nem lenne holnap. Mi lesz itt, ha lesz egy kisebb pánik és a lakosság elkezdi visszaváltani a papírjait? Mondjuk sejtem mi lesz: felemelik az 1%-ot többszörösére. Amire lehet, hogy egy nagyobb pánik lesz a reakció. Vagy túlzok, nincs ilyen veszély? Én mindenesetre most úgy érzem, hogy most még oké, de úgy 2024 második felétől inkább majd nem tartok pénzt állampapírban....
peterk2005 udvari bolond
ami igazán veszélyes, az az áp kamatterhe. Azért tukmálják, hogy egy mesterségesen generált kereslettel tudják csökkenteni az áp kamatot.
A forintban kifejezett kamatteher miért lenne veszélyes? Forintban bármeddig tud fizetni az állam, a lakosságnak meg végképp. Nem kényelmes, az inflációnak nem tesz jót, az értéke ugye annyi lesz amennyi, de fizetni azt fog tudni. Majd nem jut, vagy még kevesebb persze az alaptevékenység ellátására, habár ez is megoldható lenne, de mindegy.

A lakosság annyira tudatlan pénzügyileg, hogy pánikolni is elfelejt. Ennek ékes jele, hogy mèg mindig 1500 milliárd lakossági pénz van máp+-ban, vagy ha valakinek jobban rémlik így, “szuperállampapírban” ami emlékeim szerint 5%-os kamattal ketyeg, felmenő rendszerben 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 407
Kicsit off es nem felvagasbol.
Bakker mint en masok is utaznak euban.3 orszag arait lattam rovid idoj belul.+1 magyar.es bakker ugyanaza a termek uhyanabban a boltban 5szaz es 1300 ft kozott dragabb itthon ( tobb termekrol beszelek) akciokat, minoseget nem is emlitek.egy nagyobb bevaslas es 1/2 tank, mert a benzin is olcsobb mar boven plusssszba jossz ki.teny az utazas tobb de legalabb kirandul az ember.

Vannak fuggetlen lapok es pl errol nem is irnak csak az h itthon draga de bazz fogjak a netet ussek be h lidl at,si, hr it stb es tessek rendes cikket irni akar szajbaragosan.
Meg ott is hulyenek neznek mindenkit ahol nem is kene mert barki utana tud nezni.

Ja es vmiert a szamlak mindig stimmeltek eddig kulfoldon
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond
OV reggeli szövege alapján az állampapír az új háborús kötvény, a jó állampolgár abba teszi a pénzét háborús időkben...

StormST
Kurvára nincs pénz. Amúgy - ezért is írtam reggel - egészen durva, ami állampapír ügyben megy az utóbbi időben. Iskolai rendszereken keresztül propagálják a szülőknek az állampapírt, meg piaci konstrukcióknál _kötelezővé_ teszik, hogy bizonyos portfóliókban magyar állampapír legyen minimum 60%-ban, stb. Nem is sorolom, a lista olyan hosszú már.

Én nem vagyok pénzügyi szakember. Valaki mondja már meg, hogy nem lehet ebből még gond? Már most is az EU tagállamai között messze - úgy értem tényleg MESSZE - nálunk a legmagasabb a lakossági befektetők aránya az állampapíroknál, és most még erre úgy tolják, mintha nem lenne holnap. Mi lesz itt, ha lesz egy kisebb pánik és a lakosság elkezdi visszaváltani a papírjait? Mondjuk sejtem mi lesz: felemelik az 1%-ot többszörösére. Amire lehet, hogy egy nagyobb pánik lesz a reakció. Vagy túlzok, nincs ilyen veszély? Én mindenesetre most úgy érzem, hogy most még oké, de úgy 2024 második felétől inkább majd nem tartok pénzt állampapírban....
peterk2005 udvari bolond
ami igazán veszélyes, az az áp kamatterhe. Azért tukmálják, hogy egy mesterségesen generált kereslettel tudják csökkenteni az áp kamatot.
több mint 2 éve
Te sem gondolod komolyon, hogy OV tényleg abba hisz, hogy egy Soros Alex nevű siheder, aki egyébként nincs benne már a top 200-ban vagyonban, tényleg annyira hatalmas és elszánt, hogy a vagyonát arra használja, hogy Törökországban a migráns hordák fülébe suttog? De legalább jól felháborodtál. Mission Accomplished.
Gyurma Pappa
azert itt nem csak ezt mondta.
konkret utalast tett a Holocaustra, amikor azt mondta, hogy majd Nemetorszag (megint) vagonokba fogja szallitani az embereket.
Sorosos dolog nem eri mar el az ingerkuszobot amugy.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 397 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005 udvari bolond

StormST

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Egyet? Gyakorlatilag szétlopta Győrt az ügyvéd haverjával együtt...megbűnhődés? Ugyan már...maximum azért h nem luxibb körülmények között bukott le, hanem ilyen szakadt kis "yachton", alsókategóriás konzumhölgyekkel és teszkós borral.

Lehet neki is el kellett volna mennie egy kis továbbképzésre a Berlusconihoz, hogy hogyan is kell ungabunga partikat szervezni...de ha csak megnéz egy-két filmet, abból is jobb ötleteket meríthetett volna.

Nulla ember, nulla képzelőerővel, eleganciával és stílussal.
Lúdas Solymi
Az én hibám, de bevallom én nem ismertem őt. Hiába helyi fazon, elvileg tisztában kellett volna lennem vele, hogy kicsode, de nem voltam. Azért nem az országos és nem is a helyi politika tölti ki az időm zömét 😊 Lényeg a lényeg, hogy én azt hittem, hogy egy alapból szorgos-dolgos típus - hiszen bajnok lett -, aki amúgy közepes szellemi képességekkel bír - monthatni egy jószándékú balf*sz -, akit a helyi lobbi az ujja köré csavart. És közben csinált egy faszságot - hiszen egy balf*sz - és megszívta. De látva ezt az interjút, abszolút elhiszem, hogy olyan, amilyennek leírod. Süt a fazonról, hogy hiányzik belőle az emberi kvalitás. Éppen ez okozott csalódást. Na mindegy, csak eszembe jutott, ha már a csalódásról volt szó.
peterk2005 udvari bolond
Országosan se foglalkozott vele senki se, addig amíg a különböző oknyomozó portálok nem kezdtek utánajárni annak, hogy mi hogyan történt a győri Audi környékén meg úgy általában.

Ez meg ugye külön jó, hogy egy hírességről, tudósról, ne adj isten egy olimpikonról senki se gondolja h akár ártó szándékai lennének...
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 397 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyet? Gyakorlatilag szétlopta Győrt az ügyvéd haverjával együtt...megbűnhődés? Ugyan már...maximum azért h nem luxibb körülmények között bukott le, hanem ilyen szakadt kis "yachton", alsókategóriás konzumhölgyekkel és teszkós borral.

Lehet neki is el kellett volna mennie egy kis továbbképzésre a Berlusconihoz, hogy hogyan is kell ungabunga partikat szervezni...de ha csak megnéz egy-két filmet, abból is jobb ötleteket meríthetett volna.

Nulla ember, nulla képzelőerővel, eleganciával és stílussal.
Lúdas Solymi
Az én hibám, de bevallom én nem ismertem őt. Hiába helyi fazon, elvileg tisztában kellett volna lennem vele, hogy kicsode, de nem voltam. Azért nem az országos és nem is a helyi politika tölti ki az időm zömét 😊 Lényeg a lényeg, hogy én azt hittem, hogy egy alapból szorgos-dolgos típus - hiszen bajnok lett -, aki amúgy közepes szellemi képességekkel bír - monthatni egy jószándékú balf*sz -, akit a helyi lobbi az ujja köré csavart. És közben csinált egy faszságot - hiszen egy balf*sz - és megszívta. De látva ezt az interjút, abszolút elhiszem, hogy olyan, amilyennek leírod. Süt a fazonról, hogy hiányzik belőle az emberi kvalitás. Éppen ez okozott csalódást. Na mindegy, csak eszembe jutott, ha már a csalódásról volt szó.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 521 — Chiefs GM
Egyébként, valaki nálam tájékozottabb, tudna nekem példát mondani, hogy mivel is mutatja ki kormányunk, hogy békepárti?

Felajánlottuk pl., hogy közvetítünk a felek között a béke vagy a tűzszünet megkötéséhez?

Vagy kimerül abban a békepártiság, hogy mutogatunk azokra, akik szerintünk háborúpártiak?
StormST
Elfogadta a parlament a békepárti határozatot, amit persze a haboruparti baloldal nem szavazott meg!!! Nem igaz, hogy neked semmi sem elég!!! 😊

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
Amúgy miért kell ÁP-ba tenni, ha utolértük Ausztriát?

hvg.hu/gazdasag/20230616_Hende_Csaba_Nagyjabol_utolertuk_az_osztrakokat
Hogy kanyarba előzzünk!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond
StormST
persze hogy aztán majd jövőre 450 ft legyen egy euro.
deyell
akkor csak azért sem.

Amúgy miért kell ÁP-ba tenni, ha utolértük Ausztriát?

hvg.hu/gazdasag/20230616_Hende_Csaba_Nagyjabol_utolertuk_az_osztrakokat
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
el sem eri az ingerkuszobot a vagonos megszolalas? raadasul az az ember mondja ezt, aki minden lelkiismeret nelkul ugyanigy 'vagonozta' az embereket?
csebi
 www.youtube.com/watch?v=9G6xu-J_Dmc&ab_channel=TheFunFlicks

Három ember hallgatja önszántából a paraszt reggelit:
1) akinek nincs saját véleménye vagy ízlése (a hívők)
2) akinek ez a munkája (liberális média)
3) kettő metszete (propaganda sajtó)

Minek formáljunk erről véleményt? Pont azért mondd ilyeneket mert erre felfigyel és felháborodik a mainstream média, a hívek meg a gatyába élveznek kicsit. A többiek nem érdekesek. Ha csak az előbbit szeretné (van ilyen), akkor jelent be országos jelentőségű új jogszabályokat, ha csak az utóbbit akkor jön a nagymamás/disznóvágásos, győzelmi jelentéses reggeli. Ha mindkettőt, akkor jön amit ma hallottál.

több mint 2 éve
Amúgy ezt a bődületes marhaságot is hogy képes bárki komolyan venni, hogy ez a vén fasz Soros akkora hatalmas ember, hogy konkrétan a fél világot ő irányítja a háttérből? 😂
warr_b
nem kaptad meg a memot? most mar sokkal rosszabb lett a helyzet, mert Michael Corleone akarom mondani a fiatal Al Pacino vagyis Soros fia iranyitja az EGESZ vilagt (minusz Magyarorszag). raadasul mar nem is a hatterbol.

több mint 2 éve
StormST Denver Broncos 12 426 — SB 50 Champion @ Grund
Egyébként, valaki nálam tájékozottabb, tudna nekem példát mondani, hogy mivel is mutatja ki kormányunk, hogy békepárti?

Felajánlottuk pl., hogy közvetítünk a felek között a béke vagy a tűzszünet megkötéséhez?

Vagy kimerül abban a békepártiság, hogy mutogatunk azokra, akik szerintünk háborúpártiak?
StormST
Csak be kell mondani, hogy békét akarsz.
csipkelli
Szépségkirálynők generációinak eddig nem jött be, de majd OV... 😀

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 2 éve

StormST
Csak be kell mondani, hogy békét akarsz.
csipkelli
Világbéke.