Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
sztem a világon összességében is nagyon kevés a filantróp személyiségLegalább egyszer kerülne vezető politikai pozícióba olyan akinek nem az önös előrejutása és hatalmi ügyeskedés lenne a fontos hanem lehajtott fejjel jobbá próbálja tenni azt amit vezet...telex.hu/kulfold/2022/05/16/bukarest-parkolas-hetszeres-arMagyarországon / Budapesten nem mernek a szent tehenekhez nyúlni.
vajon Geri megmeri-e húzni valaha?
Negritis
Dúgódíj is kellene, hogy ne fulladjon meg a város, nem Karigeri fogja bevezetni
vpi
FLZOLI
inkább a pszicho/szociopaták versenypályája ez
Hiszen Karigeri be sem tudná vezetni, csak közgyűlési többséggel, az pedig a pártok önös érdekein elbukik, akarjon Gelgő bármit.sztem összeségében ha elkezdene vele kampányolni akkor pozitívan jöhetne ki belőle, jóval több embert zavar az hogy mindenhol autók parkolnak mint akit zavarnak hogy fizetni kell érte és mondjuk egy parkolóházban lenne
MC12
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
MC12
6 499
Hiszen Karigeri be sem tudná vezetni, csak közgyűlési többséggel, az pedig a pártok önös érdekein elbukik, akarjon Gelgő bármit.telex.hu/kulfold/2022/05/16/bukarest-parkolas-hetszeres-arMagyarországon / Budapesten nem mernek a szent tehenekhez nyúlni.
Negritis
vpi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Legalább egyszer kerülne vezető politikai pozícióba olyan akinek nem az önös előrejutása és hatalmi ügyeskedés lenne a fontos hanem lehajtott fejjel jobbá próbálja tenni azt amit vezet...telex.hu/kulfold/2022/05/16/bukarest-parkolas-hetszeres-arMagyarországon / Budapesten nem mernek a szent tehenekhez nyúlni.
Negritis
vpi
több mint 2 éve
www.valaszonline.hu/2022/05/16/magyarorszag-orban-kormany-ner-politika-publi/
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
nyilván, főleg hogy minek bántanák a parkoló pénzek piacát?telex.hu/kulfold/2022/05/16/bukarest-parkolas-hetszeres-arMagyarországon / Budapesten nem mernek a szent tehenekhez nyúlni.
Negritis
vpi
több mint 2 éve
telex.hu/kulfold/2022/05/16/bukarest-parkolas-hetszeres-arMagyarországon / Budapesten nem mernek a szent tehenekhez nyúlni.
Negritis
több mint 2 éve
de nem feltétlenül jelenti, hogy helyesen sztem, és mások szerint sem. még az EU érintett ügynökségei sem tévedhetetlenek (tudom, tudom még az sem, ahol én dologzom).Nem akarok kötekedni, de az EU érintett ügynökségei használják az "illegal immigration" terminológiát.Mikor azt írtad h helyesen ellenállt az illegális migrációnak, akkor nem. Nincs olyan h illegális migráció.Mivel egy menedekkeronek addig joga van a területen való tartózkodáshoz amíg ügyében jogerősen nem született elutasító dontes így nem lehet értelmezni azt amikor arról beszéltek h Orbán ellenállt az illegális migracionak. Mert ha valaki legálisan tartózkodik az adott állam területen akkor hogyan lehet illegális migráns? Ráadásul olyan h illegális migrans nincs maximum angolul is úgy van h “irregular”.Ezt mondtam, csak konyhanyelven.
Btw: nem a tranzitzonakkal volt a baj. Ez egy létező fogalom az európai menekultugyben. Hanem a szabályokkal amiket gyakorlatban alkalmaztunk. Pl Belgiumban is van es mégsem kritizálja őket senki mert az EUs jogszabályoknak megfelelően alkalmazzák.
csebi
Gyurma Pappa
csebi
gyurczi
www.unhcr.org/cy/wp-content/uploads/sites/41/2018/09/TerminologyLeaflet_EN_PICUM.pdf
vagy egy kis összegzés:
www.sav.sk/journals/uploads/01161014sn.2017.4.04.pdf
"Indeed, some authors have argued strongly against the designation “illegal” migration, on two main grounds; first it is argued that migration is only made “illegal” by the action of the states, rather than through any intrinsic quality; second, there is concern that “illegal- ity” in migration could arise from breaking laws other than immigration laws, leading to confusion and a lack of focus on the core element of the “problem” "
"Ultimately in recent years the use of the term “irregular immigration”, especially at the E.U. level has gradually gained important momentum in comparison to the use of term “illegal immigration”. The new Post-Stockholm Programme 5 which was adopted in 2014 by the European Council providing a roadmap in terms of Justice, Freedom and Security for the five years period 2015-2020 and many other official documents and statements of the E.U. are increasingly using the term “irregular immigration”, while however the term “illegal” is still in use."
de alapvetően a probléma amúgy ténylegesen az volt, hogy Jóska (és a kormány) is olyan dologra használná ezt a szakkifejezést, amitől elég messze áll szakmailag. ugyanis abban a pillanatban, hogy vki menedékjogot kér, megszűnik az a része a dolognak, amire ők az "illegális"t akarnák használni. ja és btw súlyos tévedes, hogy OV ezt megállította. ugyanúgy van, csak most már oda jutottunk, hogy nem tranzitzónába rakjuk ezeket az embereket, hanem a határőreink agyon verik őket, meg a kutyákat uszítanak rájuk, akik aztán addig harapják őket, amíg a határőreink ott állnak felette.
fentebbi UNHCR dokumentum amúgy ezt ajánlja:Bizonyára igazad van, de terminus technicusokon való vita nem feltétlenül visz előre.Mikor azt írtad h helyesen ellenállt az illegális migrációnak, akkor nem. Nincs olyan h illegális migráció.Mivel egy menedekkeronek addig joga van a területen való tartózkodáshoz amíg ügyében jogerősen nem született elutasító dontes így nem lehet értelmezni azt amikor arról beszéltek h Orbán ellenállt az illegális migracionak. Mert ha valaki legálisan tartózkodik az adott állam területen akkor hogyan lehet illegális migráns? Ráadásul olyan h illegális migrans nincs maximum angolul is úgy van h “irregular”.Ezt mondtam, csak konyhanyelven.
Btw: nem a tranzitzonakkal volt a baj. Ez egy létező fogalom az európai menekultugyben. Hanem a szabályokkal amiket gyakorlatban alkalmaztunk. Pl Belgiumban is van es mégsem kritizálja őket senki mert az EUs jogszabályoknak megfelelően alkalmazzák.
csebi
Gyurma Pappa
csebi
Nyilván arra gondoltam, ha valaki engedély nélkül tartózkodik egy állam területén, és a menekültügyi rendszeren keresztül próbál életvitelszerűen tartózkodni.
Nem tudom mi a szakszó, de ugye illegális bevándorlónak fordítja a magyar konyhanyelven Illegal immigrationt, amiből lett ez a kitekert illegális migráció.
De ígérem, ha elmondod, hogyan használjam törekedni fogok rá.
Gyurma Pappa
"rendezetlen jogállású bevándorló" ebből ugye lehet "rendezetlen jogállású bevándorlás" de mondom, ez nem vonatkozik arra a szitura, amit Jóska feldobott, mert azok az emberek menedékkérők voltak.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
telex.hu/kulfold/2022/05/16/bukarest-parkolas-hetszeres-arvajon Geri megmeri-e húzni valaha?
több mint 2 éve
Nem akarok kötekedni, de az EU érintett ügynökségei használják az "illegal immigration" terminológiát.Mikor azt írtad h helyesen ellenállt az illegális migrációnak, akkor nem. Nincs olyan h illegális migráció.Mivel egy menedekkeronek addig joga van a területen való tartózkodáshoz amíg ügyében jogerősen nem született elutasító dontes így nem lehet értelmezni azt amikor arról beszéltek h Orbán ellenállt az illegális migracionak. Mert ha valaki legálisan tartózkodik az adott állam területen akkor hogyan lehet illegális migráns? Ráadásul olyan h illegális migrans nincs maximum angolul is úgy van h “irregular”.Ezt mondtam, csak konyhanyelven.
csebi
Gyurma Pappa
csebi
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 2 éve
Bizonyára igazad van, de terminus technicusokon való vita nem feltétlenül visz előre.Mikor azt írtad h helyesen ellenállt az illegális migrációnak, akkor nem. Nincs olyan h illegális migráció.Mivel egy menedekkeronek addig joga van a területen való tartózkodáshoz amíg ügyében jogerősen nem született elutasító dontes így nem lehet értelmezni azt amikor arról beszéltek h Orbán ellenállt az illegális migracionak. Mert ha valaki legálisan tartózkodik az adott állam területen akkor hogyan lehet illegális migráns? Ráadásul olyan h illegális migrans nincs maximum angolul is úgy van h “irregular”.Ezt mondtam, csak konyhanyelven.
csebi
Gyurma Pappa
csebi
Nyilván arra gondoltam, ha valaki engedély nélkül tartózkodik egy állam területén, és a menekültügyi rendszeren keresztül próbál életvitelszerűen tartózkodni.
Nem tudom mi a szakszó, de ugye illegális bevándorlónak fordítja a magyar konyhanyelven Illegal immigrationt, amiből lett ez a kitekert illegális migráció.
De ígérem, ha elmondod, hogyan használjam törekedni fogok rá.
több mint 2 éve
Mikor azt írtad h helyesen ellenállt az illegális migrációnak, akkor nem. Nincs olyan h illegális migráció.Mivel egy menedekkeronek addig joga van a területen való tartózkodáshoz amíg ügyében jogerősen nem született elutasító dontes így nem lehet értelmezni azt amikor arról beszéltek h Orbán ellenállt az illegális migracionak. Mert ha valaki legálisan tartózkodik az adott állam területen akkor hogyan lehet illegális migráns? Ráadásul olyan h illegális migrans nincs maximum angolul is úgy van h “irregular”.Ezt mondtam, csak konyhanyelven.
csebi
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Lol, nem gondolod hogy éppen ti bántok így "az eredménnyel"?Nem csak ő, hanem a választók többsége. Akiknek a véleményével úgy bánik Sobri, ahogy neki éppen tetszik. Amikor alátámasztják amit mondani akar, akkor választók és számít a véleményük. Amikor nem ért velük egyet, akkor agyhalottak.De az Orbán alatti fejlődést csak te látod, ez lenne a lényeg. Ha meg valaki ugyan azt teszi mint te, azt felróvod neki. Nonszensz.Azért a "miközben az ország fejlődik" kitételnek Gyurcsány így se felel meg, -de pesze láthatod így-, de gondolom a proaktivitás volt a lényeg.Csak azt opponáltam, hogy nem csinálta ezt más így. Ennyit mondtamÉs az ő érdemei mennyiben csökkentik Orbánét?Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Ezt Orbán előtt egyetlen kormányfő se így csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Borbinho
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Mivel egy menedekkeronek addig joga van a területen való tartózkodáshoz amíg ügyében jogerősen nem született elutasító dontes így nem lehet értelmezni azt amikor arról beszéltek h Orbán ellenállt az illegális migracionak. Mert ha valaki legálisan tartózkodik az adott állam területen akkor hogyan lehet illegális migráns? Ráadásul olyan h illegális migrans nincs maximum angolul is úgy van h “irregular”.Ezt mondtam, csak konyhanyelven.
csebi
több mint 2 éve
Mivel egy menedekkeronek addig joga van a területen való tartózkodáshoz amíg ügyében jogerősen nem született elutasító dontes így nem lehet értelmezni azt amikor arról beszéltek h Orbán ellenállt az illegális migracionak. Mert ha valaki legálisan tartózkodik az adott állam területen akkor hogyan lehet illegális migráns? Ráadásul olyan h illegális migrans nincs maximum angolul is úgy van h “irregular”. Btw: nem a tranzitzonakkal volt a baj. Ez egy létező fogalom az európai menekultugyben. Hanem a szabályokkal amiket gyakorlatban alkalmaztunk. Pl Belgiumban is van es mégsem kritizálja őket senki mert az EUs jogszabályoknak megfelelően alkalmazzák.
több mint 2 éve
Nem csak ő, hanem a választók többsége. Akiknek a véleményével úgy bánik Sobri, ahogy neki éppen tetszik. Amikor alátámasztják amit mondani akar, akkor választók és számít a véleményük. Amikor nem ért velük egyet, akkor agyhalottak.De az Orbán alatti fejlődést csak te látod, ez lenne a lényeg. Ha meg valaki ugyan azt teszi mint te, azt felróvod neki. Nonszensz.Azért a "miközben az ország fejlődik" kitételnek Gyurcsány így se felel meg, -de pesze láthatod így-, de gondolom a proaktivitás volt a lényeg.Csak azt opponáltam, hogy nem csinálta ezt más így. Ennyit mondtamÉs az ő érdemei mennyiben csökkentik Orbánét?Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Borbinho
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Azért a "miközben az ország fejlődik" kitételnek Gyurcsány így se felel meg, -de pesze láthatod így-, de gondolom a proaktivitás volt a lényeg.Ez így van.
Sobri Jóska
Amiben nem értünk egyet: az ok-okozat. A te állításod, hogy OV külpolitikája összefügg a jóléttel, az én állításom, hogy a kettő között nincs kapcsolat vagy nem egyértelmű a kapcsolat, ahogy állítottad.
több mint 2 éve
Én, és az ország szavazóinak uszkve háromnegyede, ja.De az Orbán alatti fejlődést csak te látod, ez lenne a lényeg. Ha meg valaki ugyan azt teszi mint te, azt felróvod neki. Nonszensz.Azért a "miközben az ország fejlődik" kitételnek Gyurcsány így se felel meg, -de pesze láthatod így-, de gondolom a proaktivitás volt a lényeg.Csak azt opponáltam, hogy nem csinálta ezt más így. Ennyit mondtamÉs az ő érdemei mennyiben csökkentik Orbánét?Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Borbinho
Nektek meg mindenki szembejön az autópályán, köcsögök, tudom.
több mint 2 éve
De az Orbán alatti fejlődést csak te látod, ez lenne a lényeg. Ha meg valaki ugyan azt teszi mint te, azt felróvod neki. Nonszensz.Azért a "miközben az ország fejlődik" kitételnek Gyurcsány így se felel meg, -de pesze láthatod így-, de gondolom a proaktivitás volt a lényeg.Csak azt opponáltam, hogy nem csinálta ezt más így. Ennyit mondtamÉs az ő érdemei mennyiben csökkentik Orbánét?Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
Azért a "miközben az ország fejlődik" kitételnek Gyurcsány így se felel meg, -de pesze láthatod így-, de gondolom a proaktivitás volt a lényeg.Csak azt opponáltam, hogy nem csinálta ezt más így. Ennyit mondtamÉs az ő érdemei mennyiben csökkentik Orbánét?Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
De előtte, amikor sorolja az ügyeket, nagy-nagyon érdekes módon szóba sem kerül az LMBTQ ügy, nem kerül szóba a Brüsszelezés (csak a menekültek ügyében), nem kerül elő az ügyek 80%-a, ami konkrétan fantazmagória. (Ha a nagy, globális politikát nézzük, akkor nem is tévedhetne nagyobbat GFG, a jobboldali populizmusnak leáldozóban van, mivel roppant gyorsan kiderült róla, hogy pont ugyanolyan haszontalan, mint a centrista (gazdaságilag neoliberális) politikák. Senki ne lepődjön meg, ha a francia parlamenti választásokon nem Macron pártja lesz a legerősebb. Az identitás politika mentén kitalált fantazmagóriák még a felszínen tartják egy ideig, akár évtizedekig is, az új hullámos jobboldalt, de a ahogy végéhez közeledik a neokon gazdasági rendszer haláltusája, úgy lesznek egyre égetőbbek a valódi megoldások.)Gyurma PappaSzeretnék optimista lenni, hogy így lesz ahogy írod. Hogy leáldozóban van a (jobbos) populizmusnak. Lehet, hogy a jelenlegi magyar helyzet az oka, de egyelőre nem tudok igazán hinni benne sajnos.
Az a platform ahol a politika manapság a legközelebb tud férkőzni a polgárhoz, már nem a munkahely / utca / otthon / mikrö környezet, hanem a szocial media. Ez utóbbi ideális terepe az identitás politikának. A nyolcvanas évek végén átéltem, hogy egyszerre voltak üresek a hazai polcok, egyszerre virágzott a gorenje túrizmus, és eközben milliók gondolták akkor is, hogy mindennek ellenére mi fejlődünk és a nyugat haldoklik. Ha egyszer sikerült az identitáspolitikába csomagolt fantazmagóriáknak teret nyerniük, akkor arról a kábszerről borzasztó nehéz lejönni. 😕 Csak remélni tudom, hogy nem az lesz ennek a helyzetnek a feloldása, hogy baloldalon is valami újkeletű, szintén identitáspolitikába csomagolt fantazmagória válik uralkodóvá...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Csak azt opponáltam, hogy nem csinálta ezt más így. Ennyit mondtamÉs az ő érdemei mennyiben csökkentik Orbánét?Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
több mint 2 éve
hintapolitika egy f@szt, ennek az a neve hogy gumilabda a zártszobába - összevissza elpattog, politikai súlyából adódóanAmúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
vagy kurvapolitika, aki arrajár fizet az megbaszhassa ahogy akarja...
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
És az ő érdemei mennyiben csökkentik Orbánét?Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Amúgy a hintapolitikának pont az a lényege, hogy lehet, hogy néha a fasz rosszabbik (negatív) végére kerülünk, de megmarad a proaktivitásunk, önállóságunk, integritásunk, miközben az ország fejlődik.Egyébként szerintem GYF pont ugyanezt csinálta.
Sobri Jóska