Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
És a legjobb ilyenkor az álszent védekezés, az én nem vagyok a melegek ellen, DE...A buzi az uj zsido.Nekem ez teljesen új. Mi köze lehet a buzilobbista, gendermaffiás, szivárványterrorista pedofilbandának a sajt vagy a kenyér árához? Nem a valóságban, hanem a félismerősöd agytekervényében. Mire gondolhatott a költő?Sőt!A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.
Gyurma Pappa
MC12
Én egy negyvenes, vezetőbeosztásu egyébként kedves, nem konfrontatív félismerőssel beszélgetve a következő arukapcsolásba futottam. Próbálom szó szerint visszaadni.
- Kibaszott drága minden a buzilobbi miatt.
- Nincs is buzilobbi.
- Akkor mégis, mitől kurva drága minden?!
És itt a kommunikációs ablak be is zárul, mondhatsz bármit, rákérdezhetsz ok-okozatiságra, mondhatsz tényeket, szart se számít.
Mivel ez hitkérdés.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Ha liberalis zsido buzi, akkor az meg rosszabb.
Meg a gyikembereknel is.
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
A buzi az uj zsido.Nekem ez teljesen új. Mi köze lehet a buzilobbista, gendermaffiás, szivárványterrorista pedofilbandának a sajt vagy a kenyér árához? Nem a valóságban, hanem a félismerősöd agytekervényében. Mire gondolhatott a költő?Sőt!A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.
Gyurma Pappa
MC12
Én egy negyvenes, vezetőbeosztásu egyébként kedves, nem konfrontatív félismerőssel beszélgetve a következő arukapcsolásba futottam. Próbálom szó szerint visszaadni.
- Nincs is buzilobbi.
És itt a kommunikációs ablak be is zárul, mondhatsz bármit, rákérdezhetsz ok-okozatiságra, mondhatsz tényeket, szart se számít.
Mivel ez hitkérdés.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Ha liberalis zsido buzi, akkor az meg rosszabb.
Meg a gyikembereknel is.
több mint 2 éve
444.hu/2023/03/27/bencsik-andras-jo-hirkent-unnepelte-hogy-ugandaban-halalra-lehet-itelni-a-melegeket-ha-osszehazasodnakMit is várhatunk a rendszer egy különösen gennyes lepedékétől
Bubu
Ha Orbán tudná nem tudná, meg amúgy is csak szavazatszerzés.
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 2 éve
444.hu/2023/03/27/bencsik-andras-jo-hirkent-unnepelte-hogy-ugandaban-halalra-lehet-itelni-a-melegeket-ha-osszehazasodnakBubu
Ha Orbán tudná nem tudná, meg amúgy is csak szavazatszerzés.
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 2 éve
444.hu/2023/03/27/meg-a-valasztasok-elott-belenyulna-a-fidesz-a-kampanyfinanszirozasi-szabalyokbaSzerintem az ürülékből felszabaduló metánhoz lehet köze
„Úgy fair, ha lehetőség szerint minden szereplő azonos feltételekkel indul a választáson”
Hogy Kosa felett nem szakadt le a plafon, nem ertem.
csebi
több mint 2 éve
444.hu/2023/03/27/meg-a-valasztasok-elott-belenyulna-a-fidesz-a-kampanyfinanszirozasi-szabalyokba„Úgy fair, ha lehetőség szerint minden szereplő azonos feltételekkel indul a választáson”
Hogy Kosa felett nem szakadt le a plafon, nem ertem.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
nekem akademikus ismeroseim elegge kettos dolgokat emlegettek Palkorol. nem volt annyira egyertelmu ez a tortenet, viszont az ITMbol csak jot hallottam rola: allamtitkari szinttol (ez siman lehetett kamu) ugyintezoi (ez biztosan nem volt kamu) szintig bezarolag.Mondjuk a Vitézy családnál kevés NER beágyazottabb család létezik de mégis létezhet olyan, hogy valaki olyan területen lesz szakértő és csinálja is becsülettel ami nem a lopással kapcsolatos.... Kár, hogy végül elengedte az államtitkári posztot amikor az egész Palkovics group távozott.Palkónál nagyobb áruló kevesebb volt az akadémiai közegben.
Szoros meccs lenne a Ki a nagyobb rohadék versenyben a Palkovics VS Lázár derby de előbbi legalább hagyta dolgozni az embereit a maga pragmatikus stílusával míg az utóbbi valahogy állandóan a tyúkszaros gumicsizmájában és Rolex órával a kézen óbégatja valamelyik vidéki putri kultúrgettó kocsmájának átadóján, hogy itt most bezzeg a jövő épül...
FLZOLI
Lazarrol talan tobbszor is leirtam: ugyintezoi szint szerint elkepesztoen kemeny ember, de nagyon profi. amit en lattam tole egyezteteseken, hogy hiaba nem volt lenyegeben semmilyen pozija 18-22 kozott, de az egyezteteseket uralta, o vezette, lehetett ott bmien HAT vagy akar 'kisebb' AT. azokon tenyleg nagyon profi volt, direkt, kerulte a mezesmadzagot, nem kontorfalazott.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Every day I'm Schadling...telex.hu/belfold/2023/03/27/schadl-volner-iskola-kutya-gazdi-robert
vol. 2.0 24.hu/fn/gazdasag/2023/03/27/schadl-gyorgy-vegrehajto-engedely/
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Kár, hogy végül elengedte az államtitkári posztot amikor az egész Palkovics group távozott.Elengedte?
FLZOLI
Önként, dalolva?
Úgy einsandolták a területeit, háttérintézményét, hogy nem nagyon volt más választása.
Igaz, aztán megsértődött.
(Az erősebb kutya....bár ez az ÉKM nem annyira erős....😊 )

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Mondjuk a Vitézy családnál kevés NER beágyazottabb család létezik de mégis létezhet olyan, hogy valaki olyan területen lesz szakértő és csinálja is becsülettel ami nem a lopással kapcsolatos.... Kár, hogy végül elengedte az államtitkári posztot amikor az egész Palkovics group távozott.Palkónál nagyobb áruló kevesebb volt az akadémiai közegben.
Szoros meccs lenne a Ki a nagyobb rohadék versenyben a Palkovics VS Lázár derby de előbbi legalább hagyta dolgozni az embereit a maga pragmatikus stílusával míg az utóbbi valahogy állandóan a tyúkszaros gumicsizmájában és Rolex órával a kézen óbégatja valamelyik vidéki putri kultúrgettó kocsmájának átadóján, hogy itt most bezzeg a jövő épül...
FLZOLI
több mint 2 éve
Mondjuk a Vitézy családnál kevés NER beágyazottabb család létezik de mégis létezhet olyan, hogy valaki olyan területen lesz szakértő és csinálja is becsülettel ami nem a lopással kapcsolatos.... Kár, hogy végül elengedte az államtitkári posztot amikor az egész Palkovics group távozott. Szoros meccs lenne a Ki a nagyobb rohadék versenyben a Palkovics VS Lázár derby de előbbi legalább hagyta dolgozni az embereit a maga pragmatikus stílusával míg az utóbbi valahogy állandóan a tyúkszaros gumicsizmájában és Rolex órával a kézen óbégatja valamelyik vidéki putri kultúrgettó kocsmájának átadóján, hogy itt most bezzeg a jövő épül...
több mint 2 éve
en is ugy gondolom, hogy beszelve otthon lathato, hogy vmennyire sikeres ez a tematizalas. ld nem diplomas ismeros elmondja, hogy amugy ez nem tema a 15 koruli gyerekenel a suliban semmi ilyen meleglobbi nem volt, egyik osztalytars vszeg az, de nincs vele gond. majd elkezd panaszkodni, hogy mennyire rettenetes draga minden (kb tavaly nyar ota), de a vegen visszater arra, hogy azert jo, hogy sikerult megvedeni a gyerekeinket (leegyszerusitve nyilvan ezt).Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.Én nem becsülném le a hatását. Nemrég olvastam egy kutatás elemzését és az infláció nincs az első háromban, ami az embereket foglalkoztatja (mely témák azok, amelyekkel rendszeresen találkozik, beszél róluk, társaságban téma stb.) - a gender-kérdés (“buzilobbi”) igen. Az első a háború volt egyébént, a második a migráció, a harmadik a gender-topic és a negyedik volt az infláció. A tanártüntetések a tízben sem szerepeltek. Tavaly késő ősszel - télen készült az anyag. (A migráció nekem is meglepetés volt, hogy még mindig ennyire topic de aztán ebédeltem egy vidéki telephelyen a helyiekkel és tényleg előjött, hogy az új olasz kormány mekkora szövetségesunk a migránsok elleni harcban - mondták ezt olyanok akik az életükben nem láttak még külföldit se szerintem)Najó, kezdjük az elején: ha ilyen kérdésre, mint komoly kutatási eredményre hivatkozik valaki, zárd be, ezen a ponton. Egyrészt az emberek hazudnak, másrészt szeretik felnagyítani, hogy mennyire képben vannak, és nyilván egyből azzal kezdik, hogy "uhh, ezt láttam a tv-ben, erről szoktunk beszélgetni". Ezek a véleménybuborékok létét igazolják csak. Az emberek 90%-a az infláció szót sem érti, nem hogy beszélgessen róla.
MC12
Tényleg azt gondoljuk, hogy a családi asztalnál a téma a buzilobbi és nem az, hogy 5000 a trappista? Hát, vannak kétségeim.
Ha úgy kérdezel, hogy olyan válaszokat kapj, amik a te narratívád támasztják alá (és nem a Fideszre gondolok elsősorban, hanem a károgókra, aki minden áron igazolni akarják, hogy mennyire sikeres a propaganda, ott ez előjön.
Ahol másképp kérdeznek, ott más jön ki (migráció a top 15-ben sincs, míg a megélhetési költségekért aggódás a 65%): europa.eu/eurobarometer/api/deliverable/download/file?deliverableId=86506
A Fidesz egy dologra játszik, hogy a saját véleménybuborékban létező embereket a lehető legjobban megerősítse. Akik kereskedelmi rádión/tv2n/m1-en élnek, persze hogy az a téma fogja őket izgatni, amiről hallanak. De ezzel nem fognak új szavazókat szerezni - amit nem is szeretnének.
A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.
Gyurma Pappa
A kutatás nem volt titkos, de nem is terjesztették, a metodika amennyire értek hozzà - érintőlegesen - rendben volt, de tény, hogy a kérdések a fideszes narratívát támasztották meg. (Fenntartom a jogot, hogy az én interpretációm a leegyszerűsítő 😊) azért is gondolom, hogy ha nem is vesszük teljesen komolyan az ilyen kutatásokat - ami szerintem hiba lenne - trendeket akkor is mutatnak. Lehet, hogy a valóságban ez a téma nem a harmadik hanem a kilencedik helyen szerepel, de pár éve még a 100ban sem lett volna.
Szerintem viszont fognak szerezni új szavazókat. Ahogy tavaly áprilisban is szereztek, ez a téma túlnyúl a fideszen. Ha csak 150 ezer embert szerez, és 250 ezer nem szavaz az ellenzékre az nyereség. Nem kicsi.
MC12
diplomas ismerosok jo resze meg csak rohog ezen a teman mikozben nem veszi/vesszuk eszre, hogy a buborekon kivul mennyire sikeres tud lenni. nyilvan nem ar-ertek aranyba, mert amennyi penzt ebbe beleoltek ahhoz kepest a sikeressegge nagyon alacsony, de ha szamolatlanul tudod onteni ebbe a penzt (ugye ki vagyunk akadva azon a 4 milliard forinton, ami jott az ellenzeknek, de kozben meg maga a Kabinetiroda bevallottan 40 milliardot koltott a fidesz tavaly kampanyara ...) akkor nem szamit az ar-ertek arany.
több mint 2 éve
mondjuk epp mult heten lattam, hogy Malta nepessege no, amit nem igazan tudok hova tenni. oke nincs semmilyen abortusz (monduk abortusz turizmus meg van Sziciliaba vagy UKba), de asszem a nok hires rataja boven 2.1 felett van, ami azt jelenti, hogy migracio nelkul is nonenek.24.hu/belfold/2023/03/26/orban-balazs-a-sved-nato-tagsaggal-van-egy-kis-bokkeno/Az ilyen Orbán Balázs félékben az szokott megdöbbenteni, hogy honnan képesek kitalálni ezeket a mondatokat, mint Európa népesedési problémáit a hagyományos családmodell erősítésével lehet megoldani. Hiszen aki egy picit is értelmezni próbálja amit mond, abban rögtön felmerül a kérdés, hogy node Európában éppen a hagyományos családmodellhez ragaszkodóbb országok népessége csökken - a miénk, az olasz, a görög, a lengyel, stb. - miközben az "'el-genderesedő" országoké meg nő. Franciaországtól Finnországon keresztül Luxemburgig, Belgiumtól Svédországig. Még a migrációra se lehet ráfogni, mert van közöttük olyan is ahol számottevő a migráció, de olyan is ahol nem. Nem beszélve az orosz fogyásról és arról, hogy az USA közben növekszik. Szóval én nem lennék jó politikus, mert sose mernék egy ilyen mondatot kimondani. 😊
nah, a Nemzetvezető eljutott oda, hogy Orbán Balázst le kell mészárolni ilyen hülye nyilatkozatokkal? Azt hittem ő a házi kedvenc.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Hitkérdésen nem gondolkodunk.Nekem ez teljesen új. Mi köze lehet a buzilobbista, gendermaffiás, szivárványterrorista pedofilbandának a sajt vagy a kenyér árához? Nem a valóságban, hanem a félismerősöd agytekervényében. Mire gondolhatott a költő?Sőt!A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.
Gyurma Pappa
MC12
- Nincs is buzilobbi.
Mivel ez hitkérdés.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Szvsz semmire 😀Nekem ez teljesen új. Mi köze lehet a buzilobbista, gendermaffiás, szivárványterrorista pedofilbandának a sajt vagy a kenyér árához? Nem a valóságban, hanem a félismerősöd agytekervényében. Mire gondolhatott a költő?Sőt!A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.
Gyurma Pappa
MC12
- Nincs is buzilobbi.
Mivel ez hitkérdés.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Nekem ez teljesen új. Mi köze lehet a buzilobbista, gendermaffiás, szivárványterrorista pedofilbandának a sajt vagy a kenyér árához? Nem a valóságban, hanem a félismerősöd agytekervényében. Mire gondolhatott a költő?Sőt!A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.
Gyurma Pappa
MC12
- Nincs is buzilobbi.
Mivel ez hitkérdés.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Sőt!A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.
Gyurma Pappa
MC12
- Nincs is buzilobbi.
Mivel ez hitkérdés.
több mint 2 éve
nepszava.hu/3188865_lengyel-laszlo-orokosodesi-haboruA két állítás együtt igaz: Orbán személyes karizmája segít túlélni a rendszert, de egy ponton be kell lépnie a Lázár-doktrínának. Ő lesz az utód, az egyetlen képességes NER- vezető.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Másról szól a két kutatás. A PS azt kéri, mond el, szerinted mi a 3-5-10 legnagyobb probléma az országban. Az a kutatás amiről írtam, azt kérdezte - leegyszerűsítve - hogy melyik 3-5-10 témáról beszélgetsz családi ebédnél vagy a haverokkal a kocsmában.Policy Solutions (bocs, kicsit hosszú):Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.Én nem becsülném le a hatását. Nemrég olvastam egy kutatás elemzését és az infláció nincs az első háromban, ami az embereket foglalkoztatja (mely témák azok, amelyekkel rendszeresen találkozik, beszél róluk, társaságban téma stb.) - a gender-kérdés (“buzilobbi”) igen. Az első a háború volt egyébént, a második a migráció, a harmadik a gender-topic és a negyedik volt az infláció. A tanártüntetések a tízben sem szerepeltek. Tavaly késő ősszel - télen készült az anyag. (A migráció nekem is meglepetés volt, hogy még mindig ennyire topic de aztán ebédeltem egy vidéki telephelyen a helyiekkel és tényleg előjött, hogy az új olasz kormány mekkora szövetségesunk a migránsok elleni harcban - mondták ezt olyanok akik az életükben nem láttak még külföldit se szerintem)Najó, kezdjük az elején: ha ilyen kérdésre, mint komoly kutatási eredményre hivatkozik valaki, zárd be, ezen a ponton. Egyrészt az emberek hazudnak, másrészt szeretik felnagyítani, hogy mennyire képben vannak, és nyilván egyből azzal kezdik, hogy "uhh, ezt láttam a tv-ben, erről szoktunk beszélgetni". Ezek a véleménybuborékok létét igazolják csak. Az emberek 90%-a az infláció szót sem érti, nem hogy beszélgessen róla.
MC12
Tényleg azt gondoljuk, hogy a családi asztalnál a téma a buzilobbi és nem az, hogy 5000 a trappista? Hát, vannak kétségeim.
Ha úgy kérdezel, hogy olyan válaszokat kapj, amik a te narratívád támasztják alá (és nem a Fideszre gondolok elsősorban, hanem a károgókra, aki minden áron igazolni akarják, hogy mennyire sikeres a propaganda, ott ez előjön.
Ahol másképp kérdeznek, ott más jön ki (migráció a top 15-ben sincs, míg a megélhetési költségekért aggódás a 65%): europa.eu/eurobarometer/api/deliverable/download/file?deliverableId=86506
A Fidesz egy dologra játszik, hogy a saját véleménybuborékban létező embereket a lehető legjobban megerősítse. Akik kereskedelmi rádión/tv2n/m1-en élnek, persze hogy az a téma fogja őket izgatni, amiről hallanak. De ezzel nem fognak új szavazókat szerezni - amit nem is szeretnének.
A többi dologban igazad van, az LMTBQ összekapcsolása a gyerekvédelemmel a Fidesz zseniális (és undorító) húzása volt.
Gyurma Pappa
A kutatás nem volt titkos, de nem is terjesztették, a metodika amennyire értek hozzà - érintőlegesen - rendben volt, de tény, hogy a kérdések a fideszes narratívát támasztották meg. (Fenntartom a jogot, hogy az én interpretációm a leegyszerűsítő 😊) azért is gondolom, hogy ha nem is vesszük teljesen komolyan az ilyen kutatásokat - ami szerintem hiba lenne - trendeket akkor is mutatnak. Lehet, hogy a valóságban ez a téma nem a harmadik hanem a kilencedik helyen szerepel, de pár éve még a 100ban sem lett volna.
Szerintem viszont fognak szerezni új szavazókat. Ahogy tavaly áprilisban is szereztek, ez a téma túlnyúl a fideszen. Ha csak 150 ezer embert szerez, és 250 ezer nem szavaz az ellenzékre az nyereség. Nem kicsi.
MC12
[/i]
nagylaza, főpohárnok
Habár szerintem is a nagy ellátórendszerek hitvány működése az egyik legjelentősebb probléma az országban, de a háborúról szerintem 100szor több szó esik egy átlagos munkanapomon a menzán, a cigizőben vagy kávé közben. És mindkét információ más miatt fontos a politikának.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
nepszava.hu/3188865_lengyel-laszlo-orokosodesi-haboru
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/03/26/jobbik-fidesz-kdnp-orban-viktor-vona-gabor-kommunikacio-hasonlosag-oroszorszag-szankciok-keleti-kapcsolatokMondom, megnácult a NER.
több mint 2 éve
Policy Solutions (bocs, kicsit hosszú):Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.Én nem becsülném le a hatását. Nemrég olvastam egy kutatás elemzését és az infláció nincs az első háromban, ami az embereket foglalkoztatja (mely témák azok, amelyekkel rendszeresen találkozik, beszél róluk, társaságban téma stb.) - a gender-kérdés (“buzilobbi”) igen. Az első a háború volt egyébént, a második a migráció, a harmadik a gender-topic és a negyedik volt az infláció. A tanártüntetések a tízben sem szerepeltek. Tavaly késő ősszel - télen készült az anyag. (A migráció nekem is meglepetés volt, hogy még mindig ennyire topic de aztán ebédeltem egy vidéki telephelyen a helyiekkel és tényleg előjött, hogy az új olasz kormány mekkora szövetségesunk a migránsok elleni harcban - mondták ezt olyanok akik az életükben nem láttak még külföldit se szerintem)Najó, kezdjük az elején: ha ilyen kérdésre, mint komoly kutatási eredményre hivatkozik valaki, zárd be, ezen a ponton. Egyrészt az emberek hazudnak, másrészt szeretik felnagyítani, hogy mennyire képben vannak, és nyilván egyből azzal kezdik, hogy "uhh, ezt láttam a tv-ben, erről szoktunk beszélgetni". Ezek a véleménybuborékok létét igazolják csak. Az emberek 90%-a az infláció szót sem érti, nem hogy beszélgessen róla.
MC12
Gyurma Pappa
MC12
A problémalista első négy helyén nem történt változás az elmúlt egy évben. 2022 őszén a legtöbben a megélhetés magas költségeit említették (43%), ezt az alacsony fizetések problémája követte (41%) a második helyen.
A képzeletbeli dobogó harmadik helyére egy közszolgáltatás, az egészségügyi ellátás alacsony színvonala került (28% szerint a három leginkább kezelendő probléma egyike). Egy év elteltével is a korrupció szerepel a magyarok problématérképének negyedik helyén: a válaszadók negyede (24%) szerint olyannyira nagy mértéket öltött a korrupció Magyarországon, hogy a három leginkább kezelendő probléma közé sorolják.
A lista következő három helyén is gazdasági és materiális jellegű problémák helyezkednek el, amely mutatja, hogy a magyarok egy év elteltével is főként a megélhetéssel kapcsolatos problémák kezelését várják a politikai szereplőktől. A legfontosabb problémák között a magyarok ötöde említette a szegények és gazdagok közötti társadalmi különbség szintjét (21%), a munkáltatóknak való kiszolgáltatottságot (19%) és az alacsony nyugdíjakat (19%). A nagy társadalmi különbségek egy évvel ezelőtt a hatodik helyen álltak (jelen kutatásban ötödik), a munkáltatóknak való kiszolgáltatottság pedig a kilencedik helyről a hatodik helyre ugrott előre.
Továbbra is a nyolcadik helyen szerepel a képzett munkaerő külföldre vándorlása (15%), és ugyanennyi említést kaptak a magas lakásárak. Egy év alatt a tizenkettedik helyről a tizedik helyre került a kistelepüléseken egyre nehezebbé váló élet problémája (13%), mely ugyanannyi említést kapott, mint a demokrácia minőségének romlása és a környezetvédelmi lépések hiánya. A zöld szempontok egy év alatt érdemben előrébb kerültek: 2021-ben még a 15., 2022-ben a 10. helyet foglalják el a problématérképen.
A migráció mindössze a megkérdezettek tizede (11%) szerint fér be a három legfontosabb probléma közé. Az elmúlt hónapokban számos demonstráció zajlott az oktatás minőségével kapcsolatban, azonban 2022 őszén csak annyian sorolják az oktatás színvonalát az ország legégetőbb problémái közé, mint ahányan a migrációt annak tartják.
(...) Az oktatás kérdése a kormánypártiak és az ellenzékiek esetében is a problématérkép hátsó helyein szerepel, mégis az ellenzéki szavazók valamivel fontosabb ügyként kezelik (tizedik helyen szerepel, 13% említette), mint a Fidesz-
KDNP szavazói (tizenharmadik hely, 11%). Fontos megemlíteni, hogy a homoszexuális propagandával” riogatás látványosan nem éri el a többi probléma fontosságának szintjét: az ellenzékiek körében az utolsó (3%), a fideszesek között az utolsó előtti helyen végzett (a kormánypártiak 8 százaléka sorolja a három legfontosabb gond közé).
A kormánypártiaknál az orosz befolyás került az utolsó helyre (7%) – ezt tartják tehát a fideszesek az összes felsorolt téma közül a legkisebb problémának.
több mint 2 éve
Szerintem ezek nem vagylagos témák beszélnek erről is, meg arról is.Én nem becsülném le a hatását. Nemrég olvastam egy kutatás elemzését és az infláció nincs az első háromban, ami az embereket foglalkoztatja (mely témák azok, amelyekkel rendszeresen találkozik, beszél róluk, társaságban téma stb.) - a gender-kérdés (“buzilobbi”) igen. Az első a háború volt egyébént, a második a migráció, a harmadik a gender-topic és a negyedik volt az infláció. A tanártüntetések a tízben sem szerepeltek. Tavaly késő ősszel - télen készült az anyag. (A migráció nekem is meglepetés volt, hogy még mindig ennyire topic de aztán ebédeltem egy vidéki telephelyen a helyiekkel és tényleg előjött, hogy az új olasz kormány mekkora szövetségesunk a migránsok elleni harcban - mondták ezt olyanok akik az életükben nem láttak még külföldit se szerintem)Najó, kezdjük az elején: ha ilyen kérdésre, mint komoly kutatási eredményre hivatkozik valaki, zárd be, ezen a ponton. Egyrészt az emberek hazudnak, másrészt szeretik felnagyítani, hogy mennyire képben vannak, és nyilván egyből azzal kezdik, hogy "uhh, ezt láttam a tv-ben, erről szoktunk beszélgetni". Ezek a véleménybuborékok létét igazolják csak. Az emberek 90%-a az infláció szót sem érti, nem hogy beszélgessen róla.
MC12
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Én is nagyon kíváncsi lennék arra a felmérésre, amely szerint a "buzilobbi" beelőzi az inflációt. Az általam mértékadónak tartott kutatások - legfőképpen a Policy Solutions vizsgálata a magyarok "problématérképéről" - nagyon más képet mutatnak. Egyértelműen a megélhetési gondok viszik a prímet.Én nem becsülném le a hatását. Nemrég olvastam egy kutatás elemzését és az infláció nincs az első háromban, ami az embereket foglalkoztatja (mely témák azok, amelyekkel rendszeresen találkozik, beszél róluk, társaságban téma stb.) - a gender-kérdés (“buzilobbi”) igen. Az első a háború volt egyébént, a második a migráció, a harmadik a gender-topic és a negyedik volt az infláció. A tanártüntetések a tízben sem szerepeltek. Tavaly késő ősszel - télen készült az anyag. (A migráció nekem is meglepetés volt, hogy még mindig ennyire topic de aztán ebédeltem egy vidéki telephelyen a helyiekkel és tényleg előjött, hogy az új olasz kormány mekkora szövetségesunk a migránsok elleni harcban - mondták ezt olyanok akik az életükben nem láttak még külföldit se szerintem)Najó, kezdjük az elején: ha ilyen kérdésre, mint komoly kutatási eredményre hivatkozik valaki, zárd be, ezen a ponton. Egyrészt az emberek hazudnak, másrészt szeretik felnagyítani, hogy mennyire képben vannak, és nyilván egyből azzal kezdik, hogy "uhh, ezt láttam a tv-ben, erről szoktunk beszélgetni". Ezek a véleménybuborékok létét igazolják csak. Az emberek 90%-a az infláció szót sem érti, nem hogy beszélgessen róla.
MC12
Gyurma Pappa