Politika
66 feliratkozó
1 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Milyen áron?Egyetértek. Ha választani kéne, akkor a rendszerváltás utániak közül a 2002-es a legfontosabb, mai napig kiható hatású választás kampánytechnikai, társadalmi vagy családi értelemben is.Nekem a 2002-es választás volt maradandó élmény. Emlékszem egy festő haveromnak segítettem valami random falusi házban, és ment a Kossuth téri "vigyél magaddal még egy embert" beszéd(Nem emlékszem élőben vagy felvételről). A házigazda 50-es nő totál átszellemült fejjel elkezdte rángatni haveromat, hogy Csabikám menj el szavazni, vigyél magaddal valakit, vigyed anyádat. Leírva nem is jön át, mennyire szélsőséges, visszataszító jelenet volt. Akkor zúgott ki a parlamentből mindenki, aki nem kötelezte el magát a két tábor valamelyikébe. Én csak arra tudtam gondolni, hogy jó Isten innentől ez a magyar politika. Sajnos igazam lett. Nekem ez volt a meghatározó élményem kamasz korom vége felé, és emiatt is kardoskodok a végsőkig pluralizmus mellett, annak ellenére, hogy már a reménye is elveszett ebben az országban, és a világban is inkább a polarizálódás jellemző.Egyértelműen a 2002-es választás volt a legjelentősebb mind közül. A hideg polgárháborús hangulatú, a magánéletbe is kiterjedő gyűlölködés akkor mérgezte meg teljesen a társadalmat.
andree
Az anekdoták szerint ekkor jelentette ki Orbán szűk körben, hogy a "Kádár-rendszer győzött, alkalmazkodni kell".
Kampman
A ‘94es még érthető volt, az embereknek egyszerűen sok volt az a vadkapitalizmus ami jött abban a pár évben, biztonságra, rendre, nyugalomra vágytak, logikus volt visszahívni azokat, akik egy 30+ évig biztosítani tudtàk azt. (mégha az emberek túlnyomó többsége nem is értette, hogy milyen áron)
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Egyetértek. Ha választani kéne, akkor a rendszerváltás utániak közül a 2002-es a legfontosabb, mai napig kiható hatású választás kampánytechnikai, társadalmi vagy családi értelemben is.Nekem a 2002-es választás volt maradandó élmény. Emlékszem egy festő haveromnak segítettem valami random falusi házban, és ment a Kossuth téri "vigyél magaddal még egy embert" beszéd(Nem emlékszem élőben vagy felvételről). A házigazda 50-es nő totál átszellemült fejjel elkezdte rángatni haveromat, hogy Csabikám menj el szavazni, vigyél magaddal valakit, vigyed anyádat. Leírva nem is jön át, mennyire szélsőséges, visszataszító jelenet volt. Akkor zúgott ki a parlamentből mindenki, aki nem kötelezte el magát a két tábor valamelyikébe. Én csak arra tudtam gondolni, hogy jó Isten innentől ez a magyar politika. Sajnos igazam lett. Nekem ez volt a meghatározó élményem kamasz korom vége felé, és emiatt is kardoskodok a végsőkig pluralizmus mellett, annak ellenére, hogy már a reménye is elveszett ebben az országban, és a világban is inkább a polarizálódás jellemző.Egyértelműen a 2002-es választás volt a legjelentősebb mind közül. A hideg polgárháborús hangulatú, a magánéletbe is kiterjedő gyűlölködés akkor mérgezte meg teljesen a társadalmat.
andree
Az anekdoták szerint ekkor jelentette ki Orbán szűk körben, hogy a "Kádár-rendszer győzött, alkalmazkodni kell".
Kampman
A ‘94es még érthető volt, az embereknek egyszerűen sok volt az a vadkapitalizmus ami jött abban a pár évben, biztonságra, rendre, nyugalomra vágytak, logikus volt visszahívni azokat, akik egy 30+ évig biztosítani tudtàk azt. (mégha az emberek túlnyomó többsége nem is értette, hogy milyen áron)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Nekem a 2002-es választás volt maradandó élmény. Emlékszem egy festő haveromnak segítettem valami random falusi házban, és ment a Kossuth téri "vigyél magaddal még egy embert" beszéd(Nem emlékszem élőben vagy felvételről). A házigazda 50-es nő totál átszellemült fejjel elkezdte rángatni haveromat, hogy Csabikám menj el szavazni, vigyél magaddal valakit, vigyed anyádat. Leírva nem is jön át, mennyire szélsőséges, visszataszító jelenet volt. Akkor zúgott ki a parlamentből mindenki, aki nem kötelezte el magát a két tábor valamelyikébe. Én csak arra tudtam gondolni, hogy jó Isten innentől ez a magyar politika. Sajnos igazam lett. Nekem ez volt a meghatározó élményem kamasz korom vége felé, és emiatt is kardoskodok a végsőkig pluralizmus mellett, annak ellenére, hogy már a reménye is elveszett ebben az országban, és a világban is inkább a polarizálódás jellemző.Egyértelműen a 2002-es választás volt a legjelentősebb mind közül. A hideg polgárháborús hangulatú, a magánéletbe is kiterjedő gyűlölködés akkor mérgezte meg teljesen a társadalmat.
andree
több mint 3 éve
Igen, bár szavazatom még nem volt. Emlékszem, ahogy szegény szüleim döbbenten egymásra néznek, és kérdezik egymástól, hogy "Ennyi volt? Jönnek vissza ezek?"Én értem mit szeretnél, és totál egyetértek az általános logikáddal, hogy szar vezetőket váltogatunk, hogy ne nőjenek a fejünkre, de egyszerűen nem tartom reálisnak ezt a tervet. Tavaly a DK a Jobbikos szavazókat se tudta maga mellé állítani, és az amúgy kvalitásokban messze kiemelkedő Klára se tudta lenyomni még MZP-t se. Na most majd ötödjére sikerül lenyomni 3 millió ember torkán Gyurcsányékat. Egyszerűen nem megy. Annyi lesz az eredménye, hogy 15 helyett 20 széke lesz a DK-nak a parlamentben. Én több esélyt látok arra, hogy azok akik most a DK-s buliból kimaradnak, lemeccselik ezt az ellenzéki harcot(EU parlamenti választás jó erőpróba lesz), és egy esetlegesen legyengülő Fideszt majd ők le tudnak váltani(Leghamarabb 6 év múlva).andreeNem tudom milyen idős vagy, éltél-e 1994-ben. Az a választás engem eléggé "felnőtté tett". Ez az ország négy év után simán vissza szavazta a komcsi utódpártot. Ötvenhat és harmincnégy év dikratúra után. Úgy, hogy a miniszterelnök egy volt ötvenhatos pufajkás volt (az tök mindegy, hogy ebből mennyi az igaz). Aztán még kétszer hatalomba szavazta, miközben a többi, egy kivételével lényegében felemésztette önmagát.
Szóval igazad van, nem reális, hogy Gyurcsányékat lenyomjuk 3 millió ember torkán. De (sajnos) még mindig reálisabb, mint az, hogy jön majd egy valódi "lehet más a politika". Az majd esetleg a gyerekeinknek fog jönni, ha legalább az intézményrendszer alkalmas lesz arra, hogy fogadni tudjon egy ilyent. (Akkor se lesz könnyű.) Ez utóbbit talán - kompromisszmokkal - elérhetjük. Ha lesz egy kis szerencsénk, akkor a nemzetközi helyzet is besegít hozzá. Ha nem, akkor szopacs.
peterk2005 udvari bolond
Nekem a 2002-es választás volt maradandó élmény. Emlékszem egy festő haveromnak segítettem valami random falusi házban, és ment a Kossuth téri "vigyél magaddal még egy embert" beszéd(Nem emlékszem élőben vagy felvételről). A házigazda 50-es nő totál átszellemült fejjel elkezdte rángatni haveromat, hogy Csabikám menj el szavazni, vigyél magaddal valakit, vigyed anyádat. Leírva nem is jön át, mennyire szélsőséges, visszataszító jelenet volt. Akkor zúgott ki a parlamentből mindenki, aki nem kötelezte el magát a két tábor valamelyikébe. Én csak arra tudtam gondolni, hogy jó Isten innentől ez a magyar politika. Sajnos igazam lett. Nekem ez volt a meghatározó élményem kamasz korom vége felé, és emiatt is kardoskodok a végsőkig pluralizmus mellett, annak ellenére, hogy már a reménye is elveszett ebben az országban, és a világban is inkább a polarizálódás jellemző.
több mint 3 éve
Tudom, és eszemben sincs megpróbálni lenyomni 3 millióén.Gyurcsanyekat 500ezer ember torkan se tudod lenyomni, nem hogy 3milioen.Én értem mit szeretnél, és totál egyetértek az általános logikáddal, hogy szar vezetőket váltogatunk, hogy ne nőjenek a fejünkre, de egyszerűen nem tartom reálisnak ezt a tervet. Tavaly a DK a Jobbikos szavazókat se tudta maga mellé állítani, és az amúgy kvalitásokban messze kiemelkedő Klára se tudta lenyomni még MZP-t se. Na most majd ötödjére sikerül lenyomni 3 millió ember torkán Gyurcsányékat. Egyszerűen nem megy. Annyi lesz az eredménye, hogy 15 helyett 20 széke lesz a DK-nak a parlamentben. Én több esélyt látok arra, hogy azok akik most a DK-s buliból kimaradnak, lemeccselik ezt az ellenzéki harcot(EU parlamenti választás jó erőpróba lesz), és egy esetlegesen legyengülő Fideszt majd ők le tudnak váltani(Leghamarabb 6 év múlva).andreeNem tudom milyen idős vagy, éltél-e 1994-ben. Az a választás engem eléggé "felnőtté tett". Ez az ország négy év után simán vissza szavazta a komcsi utódpártot. Ötvenhat és harmincnégy év dikratúra után. Úgy, hogy a miniszterelnök egy volt ötvenhatos pufajkás volt (az tök mindegy, hogy ebből mennyi az igaz). Aztán még kétszer hatalomba szavazta, miközben a többi, egy kivételével lényegében felemésztette önmagát.
Szóval igazad van, nem reális, hogy Gyurcsányékat lenyomjuk 3 millió ember torkán. De (sajnos) még mindig reálisabb, mint az, hogy jön majd egy valódi "lehet más a politika". Az majd esetleg a gyerekeinknek fog jönni, ha legalább az intézményrendszer alkalmas lesz arra, hogy fogadni tudjon egy ilyent. (Akkor se lesz könnyű.) Ez utóbbit talán - kompromisszmokkal - elérhetjük. Ha lesz egy kis szerencsénk, akkor a nemzetközi helyzet is besegít hozzá. Ha nem, akkor szopacs.
peterk2005 udvari bolond
Nem veletlenul nem akar a dk elovalasztast, az emberek barkit szivesebben latnak hatalmon ferieknel.
Szoval ennel az is realisabb, hogy ciganygyerekek potyogjanak az egbol.
gabokocka

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Megint ez a politikával hergelősdi, nem tudom miért nézed ezt ennyire fekete-fehéren. A politikához való viszony nem két bites, vagy teraszról láblógatós elefántcsonttoronyból nézegető szórakozás vagy lelket megnyomorító szenvedés. A kettő között végtelen sok attitűd lehet még. Az én életemből a - mondjuk így - "politizálás" pontosan annyit vesz el, amennyit a tiédből. Lehet, hogy kevesebbet is, mert szerintem én kevesebb közéleti műsort hallgatok mint te. Nem görcsölök rá - sose tettem, a kádár rendszerben sem, amikor még komolyan és aktívan valóban politizáltam -, egyszerűen csak én nem kábítom magam azzal, hogy el tudom kerülni, hogy a közélet, politika ne hasson az életemre. Mert hat. Ha akarom, ha nem, hat rá. A tiédre is egyébként csak te nem látod ezt be. Én viszont igen, és ezért a magam módján próbálok ráhatni. Fiatalon sokkal aktívabban, manapság már kimerül ez pofa járatásban. A pofa járatás meg ingyen van, miért is ne mondanám el, amit gondolok? Sőt, a szavazatommal is úgy vagyok, hogy bár csak egy nyolcmilliomodnyit ér, ami alig több, mint a semmi, de miért dobjak el egy nyolcmilliomodnyi esélyt is? Nem nyerek semmit azzal, ha eldobom. Ezért engem pl. ez inkább zavarna - hogy a semmiért eldobom a kis esélyemet is -, mint az, hogy foglalkoztat, hogy hogyan éljek vele minél hatékonyabban.Vaaaaagy..... elengeded azt, hogy a politikával hergeled magad és inkább próbálod kihozni az egyetlen életedből a legtöbbet politikafüggetlenül, tudomásul veszed, hogy "ez van, ezt kell szeretni", de legalábbis megélni, túlélni, kezelni, és nem hagyod, hogy a politika, amin valójában se változtatni nem tudsz, se ráhatásod nincs, a valós súlyánál jobban rátelepedjen az életedre.Én értem mit szeretnél, és totál egyetértek az általános logikáddal, hogy szar vezetőket váltogatunk, hogy ne nőjenek a fejünkre, de egyszerűen nem tartom reálisnak ezt a tervet. Tavaly a DK a Jobbikos szavazókat se tudta maga mellé állítani, és az amúgy kvalitásokban messze kiemelkedő Klára se tudta lenyomni még MZP-t se. Na most majd ötödjére sikerül lenyomni 3 millió ember torkán Gyurcsányékat. Egyszerűen nem megy. Annyi lesz az eredménye, hogy 15 helyett 20 széke lesz a DK-nak a parlamentben. Én több esélyt látok arra, hogy azok akik most a DK-s buliból kimaradnak, lemeccselik ezt az ellenzéki harcot(EU parlamenti választás jó erőpróba lesz), és egy esetlegesen legyengülő Fideszt majd ők le tudnak váltani(Leghamarabb 6 év múlva).andreeNem tudom milyen idős vagy, éltél-e 1994-ben. Az a választás engem eléggé "felnőtté tett". Ez az ország négy év után simán vissza szavazta a komcsi utódpártot. Ötvenhat és harmincnégy év dikratúra után. Úgy, hogy a miniszterelnök egy volt ötvenhatos pufajkás volt (az tök mindegy, hogy ebből mennyi az igaz). Aztán még kétszer hatalomba szavazta, miközben a többi, egy kivételével lényegében felemésztette önmagát.
peterk2005 udvari bolond
Vagy hagyod, és szépen beleszomorodsz és megkeseredsz, mint oly sokan az elmúlt 100 évben Magyarországon.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Gyurcsanyekat 500ezer ember torkan se tudod lenyomni, nem hogy 3milioen.a DK azért nem akar mert a közössége alkalmatlan rá
Nem veletlenul nem akar a dk elovalasztast, az emberek barkit szivesebben latnak hatalmon ferieknel.
gabokocka
az ellenzői pedig extrán motiváltak benne, olyan is megy előválasztnai aki rendesen nem fog
a molnár csabás interjúból szépen kijönnek ezek
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Gyurcsanyekat 500ezer ember torkan se tudod lenyomni, nem hogy 3milioen.Én értem mit szeretnél, és totál egyetértek az általános logikáddal, hogy szar vezetőket váltogatunk, hogy ne nőjenek a fejünkre, de egyszerűen nem tartom reálisnak ezt a tervet. Tavaly a DK a Jobbikos szavazókat se tudta maga mellé állítani, és az amúgy kvalitásokban messze kiemelkedő Klára se tudta lenyomni még MZP-t se. Na most majd ötödjére sikerül lenyomni 3 millió ember torkán Gyurcsányékat. Egyszerűen nem megy. Annyi lesz az eredménye, hogy 15 helyett 20 széke lesz a DK-nak a parlamentben. Én több esélyt látok arra, hogy azok akik most a DK-s buliból kimaradnak, lemeccselik ezt az ellenzéki harcot(EU parlamenti választás jó erőpróba lesz), és egy esetlegesen legyengülő Fideszt majd ők le tudnak váltani(Leghamarabb 6 év múlva).andreeNem tudom milyen idős vagy, éltél-e 1994-ben. Az a választás engem eléggé "felnőtté tett". Ez az ország négy év után simán vissza szavazta a komcsi utódpártot. Ötvenhat és harmincnégy év dikratúra után. Úgy, hogy a miniszterelnök egy volt ötvenhatos pufajkás volt (az tök mindegy, hogy ebből mennyi az igaz). Aztán még kétszer hatalomba szavazta, miközben a többi, egy kivételével lényegében felemésztette önmagát.
peterk2005 udvari bolond
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Vaaaaagy..... elengeded azt, hogy a politikával hergeled magad és inkább próbálod kihozni az egyetlen életedből a legtöbbet politikafüggetlenül, tudomásul veszed, hogy "ez van, ezt kell szeretni", de legalábbis megélni, túlélni, kezelni, és nem hagyod, hogy a politika, amin valójában se változtatni nem tudsz, se ráhatásod nincs, a valós súlyánál jobban rátelepedjen az életedre.Én értem mit szeretnél, és totál egyetértek az általános logikáddal, hogy szar vezetőket váltogatunk, hogy ne nőjenek a fejünkre, de egyszerűen nem tartom reálisnak ezt a tervet. Tavaly a DK a Jobbikos szavazókat se tudta maga mellé állítani, és az amúgy kvalitásokban messze kiemelkedő Klára se tudta lenyomni még MZP-t se. Na most majd ötödjére sikerül lenyomni 3 millió ember torkán Gyurcsányékat. Egyszerűen nem megy. Annyi lesz az eredménye, hogy 15 helyett 20 széke lesz a DK-nak a parlamentben. Én több esélyt látok arra, hogy azok akik most a DK-s buliból kimaradnak, lemeccselik ezt az ellenzéki harcot(EU parlamenti választás jó erőpróba lesz), és egy esetlegesen legyengülő Fideszt majd ők le tudnak váltani(Leghamarabb 6 év múlva).andreeNem tudom milyen idős vagy, éltél-e 1994-ben. Az a választás engem eléggé "felnőtté tett". Ez az ország négy év után simán vissza szavazta a komcsi utódpártot. Ötvenhat és harmincnégy év dikratúra után. Úgy, hogy a miniszterelnök egy volt ötvenhatos pufajkás volt (az tök mindegy, hogy ebből mennyi az igaz). Aztán még kétszer hatalomba szavazta, miközben a többi, egy kivételével lényegében felemésztette önmagát.
peterk2005 udvari bolond
Vagy hagyod, és szépen beleszomorodsz és megkeseredsz, mint oly sokan az elmúlt 100 évben Magyarországon.
több mint 3 éve
Én értem mit szeretnél, és totál egyetértek az általános logikáddal, hogy szar vezetőket váltogatunk, hogy ne nőjenek a fejünkre, de egyszerűen nem tartom reálisnak ezt a tervet. Tavaly a DK a Jobbikos szavazókat se tudta maga mellé állítani, és az amúgy kvalitásokban messze kiemelkedő Klára se tudta lenyomni még MZP-t se. Na most majd ötödjére sikerül lenyomni 3 millió ember torkán Gyurcsányékat. Egyszerűen nem megy. Annyi lesz az eredménye, hogy 15 helyett 20 széke lesz a DK-nak a parlamentben. Én több esélyt látok arra, hogy azok akik most a DK-s buliból kimaradnak, lemeccselik ezt az ellenzéki harcot(EU parlamenti választás jó erőpróba lesz), és egy esetlegesen legyengülő Fideszt majd ők le tudnak váltani(Leghamarabb 6 év múlva).andreeNem tudom milyen idős vagy, éltél-e 1994-ben. Az a választás engem eléggé "felnőtté tett". Ez az ország négy év után simán vissza szavazta a komcsi utódpártot. Ötvenhat és harmincnégy év dikratúra után. Úgy, hogy a miniszterelnök egy volt ötvenhatos pufajkás volt (az tök mindegy, hogy ebből mennyi az igaz). Aztán még kétszer hatalomba szavazta, miközben a többi, egy kivételével lényegében felemésztette önmagát.

több mint 3 éve
Az első bekezdésed logikai bukfenc (hiszen abból az következne, hogy MINDENFÉLE rendszer egyre szarabb lesz, hiszen mindig a regnáló bajnokot üti ki valaki), viszont a második bekezdésre reflektálva: de, erre jutok én is. Minimális esélyt látok rá, hogy ez "váratlan fordulat" nélkül megtörténjen. Nem tartom én ezt jó megoldásnak, csak egyszerűen leírtam a véleményem szerinti valószínűségeket. Arra van valami minimális esély, hogy a NER-barát szavazótábort (ebbe beleértem a DK rögszavazókat is) megosszuk. Arra viszont semmi, hogy egy polgári, demokratikus erő feltűnjön és lenyomja NER-kompatibilis többséget. Egyszerűen ehhez kevesen vagyunk. Itt jelenleg csak egy bites populizmussal lehet nyerni, amiben egy polgári, demokratikus, progresszív erő ellenszélben pisálva mindig el fog bukni. Sokadszorra írom le, hogy ehhez egy autoriter rendszerben nincsenek meg a feltételek, de ennél egyszerűbben nem tudom. Nincsenek meg a feltételek, pont.Nekem - ahogy a kádári rendszer végén is - egy volt és lesz fontos: lebontani az állampártot, bármi áron. Amíg ez nem történik meg, addig lesz*rok minden más szempontot.Ez a logika egyre nagyobb, óvatosabb és gecibb állampártokhoz vezet - hisz' láthatod is.
peterk2005 udvari bolond
Vagyis a "mindegy ki, csak ez a szar ne" logika hibás, mert aki képes kiütni a regnáló bajnokot, az nyilvánvalóan erősebb nála, ergo még inkább olyan lesz, mint az előző.
Értem én, hogy mi az attitűdöd (hogy egy gyengébb nyer, és kialakul a váltógazdaság), csak nem életszerű.
Fura, hogy logikailag nem jutsz erre te is.
(A külső erő, váratlan fordulat, random haláleset, csalás, erőszak, forradalom, stb. mind életszerű, csak az meg nem kontrollálható. Vagy megtörténik, vagy nem.)
Őszentsége Sobri Jóska
Egyébként másra nem is fogunk tudni tenni, mert "26-ban nem lesz semmiféle "új erő". Úgyhogy marad ez, és akkor - mint írtam - annyi választásunk van, hogy rajzolunk egy jó nagy f*szt a szavazólapra (értsd pl. kutyákra szavazunk), vagy behúzzuk a "másik" büdöst, hátha alapon. Számomra 2022 is erről szólt egyébként. Sőt, 1998 óta minden választás erről szól (azóta nem tudok valakikRE szavazni). Szóval már eléggé megszoktam. 😊 De ezt az állampártot - ahogy a kádárit is - viszont le akarom bontani, úgyhogy a) nem szórakozom f*sz rajzolással, b) elviselem a büdös szagot, hiszen így is meg úgy is büdös van.

több mint 3 éve
Nagyobb az esély, hogy Vityát elviszi egy szívroham, minthogy a DK mögé beálljon az ellenzék illetve hogy egy megGyurcsanyozott part nyerjen a Fidesz ellen a következő 12 évben.És ez milyen politikai erő lenne? Hányadik verziónál tartunk 2010 óta? Lehet más a politika, Jobbik, megújult MSZP, Momentum, összefogás, MZP, folytassam? Eddig mind hülye volt, mind alkalmatlan, de majd most jönni fog egy új, amelyik majd az lesz? El kell keserítselek: nem fog jönni. Alakulhatnak új formációk, de azok is mind az LMP, Momentum sorsára fognak jutni. Egy réteg - vagy a pesti belvárosi fiatal, vagy a vidéki paraszt - beléjük szeret, felszaladnak esetleg parlamenti limit fölé is, osztán annyi. Olyan amelyik eséllyel indulna az állampárt ellen nem lesz. Tetszhet neked, tetszhet nekem, de 50+%-nak sosem fog. Egy állampártot így leváltani nem lehet. Csak úgy, hogy valahogy megosztódik az állampártot támogatók ill. nem ellenzők szavazata. Azaz a DK-s vagy a fideszes szavazóbázist is meg kell tudni szólítani. Erre egy új párt nem alkalmas - hacsak nem az is egy NER logikára épülő párt, NER logikájú narratívával, de akkor meg mindegy, hogy új párt vagy régi. Én most a legnagyobb esélyt - ez se nagy - arra látok, hogy esetleg a DK lesz képes a Fideszes szavazóbázis széléről elvinni éppen annyit, hogy ha minden más NER ellenző is oda szavaz, akkor esetleg megverhető lesz a Fidesz. Hányok a gondolatától is? Igen. De azért, mert hányok tőle, jobb alternatíva nem lesz. És akkor választhatok, hogy megartom a 16 éve hatalmon levő hányadékot - azzal, hogy a kutyákra vagy valami hasonlóra szavazok, máshogy mondva úgy, hogy a szavazatom nem számít - vagy egy 16 éve nem hatalmon levő hányadékot. Nekem - ahogy a kádári rendszer végén is - egy volt és lesz fontos: lebontani az állampártot, bármi áron. Amíg ez nem történik meg, addig lesz*rok minden más szempontot. Pontosítok: majdnem minden mást. Náci és hasonló erőre nem szavaznék a NER ellen sem. De miinden másra lazán.Szerintem Tarsinak van igaza. Az a gond, hogy sajnos protest szavazásokon a lopnak és a hasonlók sikeresek csak. A posztmodern választások zöme protest szavazás manapság. Az emberek többsége már nem azért szavaz a "sajátjára", mert bízik benne / elhiszi, hogy jól csinálja, hanem azért, nehogy a másik jöjjön, amelyik maga az ördög.Az a baj, hogy ez bizonyítottan nem működik itt. Még ha az első 8 év ellenzéki káoszát le is vesszük, 2018-ban volt tudatos szavazás, legutóbb meg ellenzéki összefogás. Magyarországon a protest szavazás ennyit tud. Be kéne látni, hogy 2022-ben a jelenlegi ellenzék megsemmisült. Elképesztő ostobaság bebeszélni magunknak, hogy a válság miatt majd Klárikára fognak szavazni a bizonytalanok és még 8 évet bukni. Új ellenzéket építeni nem 1 ciklus. Nem arról beszélek, hogy az utolsó aktivistát is le kell cserélni, mert ez nem reális, de szükség van egy mindenki számára elfogadható politikai erőre Viktorékkal szemben. A DK most gyorsan összegyűjti a szemetet. Na azt ami ott kialakul kell a kukába dobni. Az aki 4 2/3-ad után protest miatt erre a DK-ra szavaz, azzal tényleg nem lehet mit kezdeni.
(Nem akarok folyamatosan posztmodernezni, de szerintem ebben Jóskának igaza van. A posztmodern létezik, és a választásai sajnos tényleg protest szavazásokká silányultak.)
peterk2005 udvari bolond
andree
A probléma ugye az, hogy vagyok én, van az aki valami új erőt remélve hányik mindentől, és van az aki kutyákkal akar protestálni, és még jópár gondolat. Azaz amellett, hogy gyűlöljük azt amiben élünk, ezer felé nézünk. Minket kell beterelni egy akólba, és EMELLÉ kell még legalább 20% NER szavazó is. Nem könnyű a helyzet. A fidesz féle centrális erőtér lényegében ezt jelenti. Olyan helyzetet teremt, amiben szinte lehetetlen összeállnia az erőtéren kívül erőknek.
peterk2005 udvari bolond
Persze jöhet valami váratlan, illetve nem lesz mindig Vityának szerencséje, de amíg az anno Gyurcsányi sértettségben bentragadt emberek ki nem halnak addig itt változás nem lesz csak ha valaki kitudja nőni magát.
több mint 3 éve
Nekem - ahogy a kádári rendszer végén is - egy volt és lesz fontos: lebontani az állampártot, bármi áron. Amíg ez nem történik meg, addig lesz*rok minden más szempontot.Ez a logika egyre nagyobb, óvatosabb és gecibb állampártokhoz vezet - hisz' láthatod is.
peterk2005 udvari bolond
Vagyis a "mindegy ki, csak ez a szar ne" logika hibás, mert aki képes kiütni a regnáló bajnokot, az nyilvánvalóan erősebb nála, ergo még inkább olyan lesz, mint az előző.
Értem én, hogy mi az attitűdöd (hogy egy gyengébb nyer, és kialakul a váltógazdaság), csak nem életszerű.
Fura, hogy logikailag nem jutsz erre te is.
(A külső erő, váratlan fordulat, random haláleset, csalás, erőszak, forradalom, stb. mind életszerű, csak az meg nem kontrollálható. Vagy megtörténik, vagy nem.)
több mint 3 éve
Én értem mit szeretnél, és totál egyetértek az általános logikáddal, hogy szar vezetőket váltogatunk, hogy ne nőjenek a fejünkre, de egyszerűen nem tartom reálisnak ezt a tervet. Tavaly a DK a Jobbikos szavazókat se tudta maga mellé állítani, és az amúgy kvalitásokban messze kiemelkedő Klára se tudta lenyomni még MZP-t se. Na most majd ötödjére sikerül lenyomni 3 millió ember torkán Gyurcsányékat. Egyszerűen nem megy. Annyi lesz az eredménye, hogy 15 helyett 20 széke lesz a DK-nak a parlamentben. Én több esélyt látok arra, hogy azok akik most a DK-s buliból kimaradnak, lemeccselik ezt az ellenzéki harcot(EU parlamenti választás jó erőpróba lesz), és egy esetlegesen legyengülő Fideszt majd ők le tudnak váltani(Leghamarabb 6 év múlva).És ez milyen politikai erő lenne? Hányadik verziónál tartunk 2010 óta? Lehet más a politika, Jobbik, megújult MSZP, Momentum, összefogás, MZP, folytassam? Eddig mind hülye volt, mind alkalmatlan, de majd most jönni fog egy új, amelyik majd az lesz? El kell keserítselek: nem fog jönni. Alakulhatnak új formációk, de azok is mind az LMP, Momentum sorsára fognak jutni. Egy réteg - vagy a pesti belvárosi fiatal, vagy a vidéki paraszt - beléjük szeret, felszaladnak esetleg parlamenti limit fölé is, osztán annyi. Olyan amelyik eséllyel indulna az állampárt ellen nem lesz. Tetszhet neked, tetszhet nekem, de 50+%-nak sosem fog. Egy állampártot így leváltani nem lehet. Csak úgy, hogy valahogy megosztódik az állampártot támogatók ill. nem ellenzők szavazata. Azaz a DK-s vagy a fideszes szavazóbázist is meg kell tudni szólítani. Erre egy új párt nem alkalmas - hacsak nem az is egy NER logikára épülő párt, NER logikájú narratívával, de akkor meg mindegy, hogy új párt vagy régi. Én most a legnagyobb esélyt - ez se nagy - arra látok, hogy esetleg a DK lesz képes a Fideszes szavazóbázis széléről elvinni éppen annyit, hogy ha minden más NER ellenző is oda szavaz, akkor esetleg megverhető lesz a Fidesz. Hányok a gondolatától is? Igen. De azért, mert hányok tőle, jobb alternatíva nem lesz. És akkor választhatok, hogy megartom a 16 éve hatalmon levő hányadékot - azzal, hogy a kutyákra vagy valami hasonlóra szavazok, máshogy mondva úgy, hogy a szavazatom nem számít - vagy egy 16 éve nem hatalmon levő hányadékot. Nekem - ahogy a kádári rendszer végén is - egy volt és lesz fontos: lebontani az állampártot, bármi áron. Amíg ez nem történik meg, addig lesz*rok minden más szempontot. Pontosítok: majdnem minden mást. Náci és hasonló erőre nem szavaznék a NER ellen sem. De miinden másra lazán.Szerintem Tarsinak van igaza. Az a gond, hogy sajnos protest szavazásokon a lopnak és a hasonlók sikeresek csak. A posztmodern választások zöme protest szavazás manapság. Az emberek többsége már nem azért szavaz a "sajátjára", mert bízik benne / elhiszi, hogy jól csinálja, hanem azért, nehogy a másik jöjjön, amelyik maga az ördög.Az a baj, hogy ez bizonyítottan nem működik itt. Még ha az első 8 év ellenzéki káoszát le is vesszük, 2018-ban volt tudatos szavazás, legutóbb meg ellenzéki összefogás. Magyarországon a protest szavazás ennyit tud. Be kéne látni, hogy 2022-ben a jelenlegi ellenzék megsemmisült. Elképesztő ostobaság bebeszélni magunknak, hogy a válság miatt majd Klárikára fognak szavazni a bizonytalanok és még 8 évet bukni. Új ellenzéket építeni nem 1 ciklus. Nem arról beszélek, hogy az utolsó aktivistát is le kell cserélni, mert ez nem reális, de szükség van egy mindenki számára elfogadható politikai erőre Viktorékkal szemben. A DK most gyorsan összegyűjti a szemetet. Na azt ami ott kialakul kell a kukába dobni. Az aki 4 2/3-ad után protest miatt erre a DK-ra szavaz, azzal tényleg nem lehet mit kezdeni.
(Nem akarok folyamatosan posztmodernezni, de szerintem ebben Jóskának igaza van. A posztmodern létezik, és a választásai sajnos tényleg protest szavazásokká silányultak.)
peterk2005 udvari bolond
andree
A probléma ugye az, hogy vagyok én, van az aki valami új erőt remélve hányik mindentől, és van az aki kutyákkal akar protestálni, és még jópár gondolat. Azaz amellett, hogy gyűlöljük azt amiben élünk, ezer felé nézünk. Minket kell beterelni egy akólba, és EMELLÉ kell még legalább 20% NER szavazó is. Nem könnyű a helyzet. A fidesz féle centrális erőtér lényegében ezt jelenti. Olyan helyzetet teremt, amiben szinte lehetetlen összeállnia az erőtéren kívül erőknek.
peterk2005 udvari bolond
Nem tartom sokra egyik brancsot se, de egyrészt jó politikusok nem fognak kinőni a földből, másrészt szerintem fontosabbak a háttéremberek. A Fidesznek is jó ha egy tucat valóban tehetséges arca van a frontvonalban, miközben Kósákat, Deutschokat meg Hollikokat kell takargatniuk. A valódi erőt A G. Fodor-féle háttéremberek jelentik, akik kialakítják azt a koncepciót, image-et ami a Fidesznek határozottan megvan az ellenzékből pedig totálisan hiányzik. Sztem elsősorban ezt a hátteret kéne építeni, és nem abban hinni hogy Ferinek ötödjére csak összejön már. Arról nem is beszélve, hogy a Dk-s podcast és az árnyékkormány tevékenysége egy rossz vicc, és ha hinni is akartam volna ebben a tervben, már hónapokkal ezelőtt lemondtam volna róla. A nem DK féle ellenzéknek össze kéne állni, és minden erőforrást arra fordítani, hogy egy megfelelő csapat menedzselje azt a 10-12 felépíthető arcot, akit ki tudnak magukból izzadni és hajlandóak is dolgozni a fejlődésért.
több mint 3 éve
A mondanivalóval kapcsolatban meg ajánlok egy gondolat kísérletet. Mondjuk tegyük fel, hogy a teljes ellenzék összeáll, és ügyesen, koordináltan elkezdi mondjuk a hajrá Ukrajna narratívát nyomatni. Ez egy NER elleni narratíva lenne egyértelműen, és egy csomó olyan pontja is lenne, amire történelmileg, néplélekileg és sok más szempontból is rezonálhatna akár széles tömeg is. Egészen 48-tól kezdve trianonon át ötvenhatig egy csomó párhuzamra fel lehetne csatlakoztatni ezt a narratívát. Tulajdonképpen sokkal többre, mint a pro russia, pro putyin narratívát. Tegye fel a kezét, aki szerint ez a narratíva le tudná győzni a NER pro russia narratíváját? Mert szerintem nem. Mert fel van billenve a pálya. Erre utalok, amikor azt állítom, hogy nincsenek meg a feltételei annak, hogy jöjjön egy "normális" ellenzék. Ahhoz, hogy egy pro ukrajna - ide behelyettesíthető bármi egyéb is - narratíva nyerhessen, vissza kell billenteni előbb a pályát.

több mint 3 éve
És ez milyen politikai erő lenne? Hányadik verziónál tartunk 2010 óta? Lehet más a politika, Jobbik, megújult MSZP, Momentum, összefogás, MZP, folytassam? Eddig mind hülye volt, mind alkalmatlan, de majd most jönni fog egy új, amelyik majd az lesz? El kell keserítselek: nem fog jönni. Alakulhatnak új formációk, de azok is mind az LMP, Momentum sorsára fognak jutni. Egy réteg - vagy a pesti belvárosi fiatal, vagy a vidéki paraszt - beléjük szeret, felszaladnak esetleg parlamenti limit fölé is, osztán annyi. Olyan amelyik eséllyel indulna az állampárt ellen nem lesz. Tetszhet neked, tetszhet nekem, de 50+%-nak sosem fog. Egy állampártot így leváltani nem lehet. Csak úgy, hogy valahogy megosztódik az állampártot támogatók ill. nem ellenzők szavazata. Azaz a DK-s vagy a fideszes szavazóbázist is meg kell tudni szólítani. Erre egy új párt nem alkalmas - hacsak nem az is egy NER logikára épülő párt, NER logikájú narratívával, de akkor meg mindegy, hogy új párt vagy régi. Én most a legnagyobb esélyt - ez se nagy - arra látok, hogy esetleg a DK lesz képes a Fideszes szavazóbázis széléről elvinni éppen annyit, hogy ha minden más NER ellenző is oda szavaz, akkor esetleg megverhető lesz a Fidesz. Hányok a gondolatától is? Igen. De azért, mert hányok tőle, jobb alternatíva nem lesz. És akkor választhatok, hogy megartom a 16 éve hatalmon levő hányadékot - azzal, hogy a kutyákra vagy valami hasonlóra szavazok, máshogy mondva úgy, hogy a szavazatom nem számít - vagy egy 16 éve nem hatalmon levő hányadékot. Nekem - ahogy a kádári rendszer végén is - egy volt és lesz fontos: lebontani az állampártot, bármi áron. Amíg ez nem történik meg, addig lesz*rok minden más szempontot. Pontosítok: majdnem minden mást. Náci és hasonló erőre nem szavaznék a NER ellen sem. De miinden másra lazán.Szerintem Tarsinak van igaza. Az a gond, hogy sajnos protest szavazásokon a lopnak és a hasonlók sikeresek csak. A posztmodern választások zöme protest szavazás manapság. Az emberek többsége már nem azért szavaz a "sajátjára", mert bízik benne / elhiszi, hogy jól csinálja, hanem azért, nehogy a másik jöjjön, amelyik maga az ördög.Az a baj, hogy ez bizonyítottan nem működik itt. Még ha az első 8 év ellenzéki káoszát le is vesszük, 2018-ban volt tudatos szavazás, legutóbb meg ellenzéki összefogás. Magyarországon a protest szavazás ennyit tud. Be kéne látni, hogy 2022-ben a jelenlegi ellenzék megsemmisült. Elképesztő ostobaság bebeszélni magunknak, hogy a válság miatt majd Klárikára fognak szavazni a bizonytalanok és még 8 évet bukni. Új ellenzéket építeni nem 1 ciklus. Nem arról beszélek, hogy az utolsó aktivistát is le kell cserélni, mert ez nem reális, de szükség van egy mindenki számára elfogadható politikai erőre Viktorékkal szemben. A DK most gyorsan összegyűjti a szemetet. Na azt ami ott kialakul kell a kukába dobni. Az aki 4 2/3-ad után protest miatt erre a DK-ra szavaz, azzal tényleg nem lehet mit kezdeni.
peterk2005 udvari bolond
andree

több mint 3 éve
Donáth Anna egy óriási bullshitgyűjtemény.najó az első youtube komment megfogta a lényeget 😀
Abban meg Orbán jobb, Lázár sokkal jobb.
Kinek kell ez, ha van jobb?
Ki a célcsoport?
És elég az első pár percet megnézni, szépen kirajzolódik a kommunikációs profilja.
youtu.be/XSvWcQJjP1c
Őszentsége Sobri Jóska
- Mit kellene tenni?
- El kell mondani őszintén az igazságot.
- Hogyan?
- Őszintén kell beszélni! Én ebben tényleg őszintén hiszek.
- Mit kellene elmondani?
- Az igazságot. Hogy elég volt a hazugságból!
- Mit kell ezentúl máshogyan csinálni?
- Szembe kell nézni végre a valósággal. Én tényleg a bőrömön érzem ennek a súlyát.
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 3 éve
Ki a célcsoport?Nők
Őszentsége Sobri Jóska
Simpingre hajlamos férfiak
Fiatalok
Városiak (megyeszékhely és felfelé)
Vallásosak (megcélozandó célcsoport, de a baloldalnak ez nálunk történelmi okokból érthetően nem megy)
A kategóriák között átfedés persze bőven előfordulhat. A választási győzelemhez nyilván nem elég, ahhoz a kisvárosok, nyugdíjasok és cigányok körében is tudni kell szakítani.
több mint 3 éve
Donáth Anna egy óriási bullshitgyűjtemény.És nő, ami Magyarországon -10%. Ezt ledolgozni, ez a teljesítmény, kevés
Abban meg Orbán jobb, Lázár sokkal jobb.
Ki a célcsoport?
És elég az első pár percet megnézni, szépen kirajzolódik a kommunikációs profilja.
Őszentsége Sobri Jóska

több mint 3 éve
Donáth Anna egy óriási bullshitgyűjtemény.Abban meg Orbán jobb, Lázár sokkal jobb.
Ki a célcsoport?
youtu.be/XSvWcQJjP1c
több mint 3 éve
Szijjártó: "Minél tovább tart a háború, annál többen halnak meg!"Nobel díjat neki!
több mint 3 éve
Itthon azzal, hogy legyél zöld, legyél elfogadó nem leszel országosan sikeres. Igenis kellene találni egy olyan témát ami megüti a politikából már teljesen kiábrándultakat. És ebbe teljesen igazad van, hogy a lopnak sem lesz ez. Ezt láttuk. És ez az amit itthon 100x jobban csinál a fidesz mint bárki más, megtalálja azt a mindenki számára könnyen megérthető, egyszerű üzenetet, amit a végtelenségig lehet utána hajtogatni.sztem hamarabb leszel vele sikeres mint azzal hogy "lopnak"Nem értek a beszédekhez, nem értek a politikához, azt viszont látom, hogy ma itthon nem lehet egy beszédet sikeresnek megítélni, ahol a legnagyobb problémának a klímaváltozást nevezik meg, ahol az itthon már szitokszóvá avanzsálódott liberális jelzővel akarunk jelszavat létrehozni. Ezek köré a témák köré itthon nem fogsz egy sikeres kampányt felépíteni. Ezekre csak szépen csendben a háttérben megoldást kell tudni ajánlani, eszerint az értékrendszer szerint kell politizálni. De ha ezeket varrod a zászlódra akkor nem fogsz kormányváltó erővé előre lépni.A beszéd strukturált volt, volt eleje - közepe - vége (egyáltalán nem trivi idehaza), amit te hablatynak meg lózungnak hívsz, azt hívják középre politizálásnak, a politikusnak pedig eléggé óvakodnia kell bármitöl amit úgy hívnak - konkrétum. Lásd Fidesz az elmúlt 4 választáson. A tartalom egyébként valóban mellékes. Most nem élete beszédét kellett elmondania, annyit kellett bizonyítania hogy életképes politikai vezető. Szerintem ez sikerült.Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
m.hvg.hu/itthon/20230210_balogh_csaba_god_polgarmester_lemondas
Tökéletes tanmese a történet
Update: már volt, de akkor még egy kis adalék
m.facebook.com/VajdaViktoriaMomentum/posts/582451823896849
r.baggio
Amig o a magyar politikaban szerepel, garantalt a fidesz 2/3.
gabokocka
r.baggio
Nincs mese, el kell dönteni, hogy mi a cél. Jelenleg a magyar választókorú lakosság 70+ százaléka ilyen vagy olyan módon a NER-t támogatja (elmozdíthatatlan fidesz vagy dk szavazó, de én ide számolom a jpbbikról levakaródott rétegeket és bizonyos mértékig a megmaradt mszp szavazótábort is). Lényeg a lényeg, hogy ha ezt le akarjuk bontani, akkor fel kell használni mindet, mert nélkülük kevesek vagyunk. Ki kell használni a Simicskákat is amennyire csak lehet. És Gyurcsányt is. Nem könnyű a feladat, de ha duzzogunk és/vagy belemegyünk velük a cicaharcba, akkor minden marad így, és ezzel marad az, hogy Kötöttfogás vagy Partizánt hallgatunk. Orbán simán aláírja, neki ez tökéletesen megfelel.
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
Tarsi
Negritis, a vajda
Szerkesztette: Tarsi
több mint 3 éve
Személy elleni erőszakos bűncselekményekből. Amúgy köcsög volt velem, de végül adott egy négyestRemelem hivatali visszaélésbol 😊Btw: ő is a volt oktatóim illusztris társaságába tartozik:Engem csk vizsgáztatott.
444.hu/2023/02/10/egy-evet-kapott-felfuggesztve-a-fenyo-gyilkossaggal-osszefuggo-ugyeben-az-egykori-fovarosi-fougyesz?appview
csebi
Amadeus von Dollárbaloldal
csebi
több mint 3 éve
Máskülönben nagyon igaza van Somogyi Zoltánnak: az embereket az érdekli, amit a politikusok (jól tematizált módon) eléjük tesznek.Hát nem tudom: szerintem Magyarországon akármennyit tematizálhatják pl. a grétás, militáns zöld politikát, sosem lesz rá fogadókészség Budapest belvárosán kívül.
nagylaza, főpohárnok
A korrupció is legfeljebb olyan értelemben lehet kampányfogás, hogy a választó azt gondolhassa az ellenfélről, hogy: "utálom, mert egy büdös fasiszta/libsi, és még ráadásul lop is".