Politika
66 feliratkozó
1 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Nekem csak vmi szabadon választhatók tanított. Valóban jó előadó volt de amit órán Morral kapcsolatban levágott főleg az utána levő dolgokra tekintettel nagyon gaz.egyik legjobb arc volt az egyetemen. kár hogy már nem tanít.Btw: ő is a volt oktatóim illusztris társaságába tartozik:Engem csk vizsgáztatott.
444.hu/2023/02/10/egy-evet-kapott-felfuggesztve-a-fenyo-gyilkossaggal-osszefuggo-ugyeben-az-egykori-fovarosi-fougyesz?appview
csebi
Amadeus von Dollárbaloldal
deyell
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Remelem hivatali visszaélésbol 😊Btw: ő is a volt oktatóim illusztris társaságába tartozik:Engem csk vizsgáztatott.
444.hu/2023/02/10/egy-evet-kapott-felfuggesztve-a-fenyo-gyilkossaggal-osszefuggo-ugyeben-az-egykori-fovarosi-fougyesz?appview
csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Az a baj, hogy ez bizonyítottan nem működik itt. Még ha az első 8 év ellenzéki káoszát le is vesszük, 2018-ban volt tudatos szavazás, legutóbb meg ellenzéki összefogás. Magyarországon a protest szavazás ennyit tud. Be kéne látni, hogy 2022-ben a jelenlegi ellenzék megsemmisült. Elképesztő ostobaság bebeszélni magunknak, hogy a válság miatt majd Klárikára fognak szavazni a bizonytalanok és még 8 évet bukni. Új ellenzéket építeni nem 1 ciklus. Nem arról beszélek, hogy az utolsó aktivistát is le kell cserélni, mert ez nem reális, de szükség van egy mindenki számára elfogadható politikai erőre Viktorékkal szemben. A DK most gyorsan összegyűjti a szemetet. Na azt ami ott kialakul kell a kukába dobni. Az aki 4 2/3-ad után protest miatt erre a DK-ra szavaz, azzal tényleg nem lehet mit kezdeni.Szerintem Tarsinak van igaza. Az a gond, hogy sajnos protest szavazásokon a lopnak és a hasonlók sikeresek csak. A posztmodern választások zöme protest szavazás manapság. Az emberek többsége már nem azért szavaz a "sajátjára", mert bízik benne / elhiszi, hogy jól csinálja, hanem azért, nehogy a másik jöjjön, amelyik maga az ördög.Nem értek a beszédekhez, nem értek a politikához, azt viszont látom, hogy ma itthon nem lehet egy beszédet sikeresnek megítélni, ahol a legnagyobb problémának a klímaváltozást nevezik meg, ahol az itthon már szitokszóvá avanzsálódott liberális jelzővel akarunk jelszavat létrehozni. Ezek köré a témák köré itthon nem fogsz egy sikeres kampányt felépíteni. Ezekre csak szépen csendben a háttérben megoldást kell tudni ajánlani, eszerint az értékrendszer szerint kell politizálni. De ha ezeket varrod a zászlódra akkor nem fogsz kormányváltó erővé előre lépni.sztem hamarabb leszel vele sikeres mint azzal hogy "lopnak"
Tarsi
Negritis, a vajda
(Nem akarok folyamatosan posztmodernezni, de szerintem ebben Jóskának igaza van. A posztmodern létezik, és a választásai sajnos tényleg protest szavazásokká silányultak.)
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Tarsinak sajnos van igaza szerintem. Az a gond, hogy protest szavazásokon a lopnak és a hasonlók sikeresek csak. A posztmodern választások zöme protest szavazás manapság. Az emberek többsége már nem azért szavaz a "sajátjára", mert bízik benne / elhiszi, hogy jól csinálja, hanem azért, nehogy a másik jöjjön, amelyik maga az ördög.Nem értek a beszédekhez, nem értek a politikához, azt viszont látom, hogy ma itthon nem lehet egy beszédet sikeresnek megítélni, ahol a legnagyobb problémának a klímaváltozást nevezik meg, ahol az itthon már szitokszóvá avanzsálódott liberális jelzővel akarunk jelszavat létrehozni. Ezek köré a témák köré itthon nem fogsz egy sikeres kampányt felépíteni. Ezekre csak szépen csendben a háttérben megoldást kell tudni ajánlani, eszerint az értékrendszer szerint kell politizálni. De ha ezeket varrod a zászlódra akkor nem fogsz kormányváltó erővé előre lépni.sztem hamarabb leszel vele sikeres mint azzal hogy "lopnak"
Tarsi
Negritis, a vajda
(Nem szeretek posztmodernezni - szerintem is túl sokat posztmodernezünk -, de sajnos ez a jelenség - a választások protest szavazássá silányulása - valós folyamat. 😕 )
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Megfordítom a dolgot: és hogyan akarsz népi összeborulás nélkül többséget, ha a fidesz szavazót rá nem veszed, hogy ne a fideszre szavazzon, és a dk szavazóbázis törzsét se fogod soha az életben rávenni, hogy egy föld alól jövő, modern, demokratikus erőre szavazzon? Sosem fog megtörténni. Nem csak azért, mert autoriter rendszerekben nem szokott csak úgy a semmiből jönni "komolyan vehető ellenzék", hanem azért is, mert ennek a 75%-nak nincs is ilyenre szüksége. A 25%-nak van szüksége rá, de az önmagában sosem fog többséget elérni. De a 25% se fogja ezt - egy jobb politikai erőt - megkapni, mert autoriter rendszerekben nincsenek meg hozzá a feltételek.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
m.hvg.hu/itthon/20230210_balogh_csaba_god_polgarmester_lemondas
Tökéletes tanmese a történet
Update: már volt, de akkor még egy kis adalék
m.facebook.com/VajdaViktoriaMomentum/posts/582451823896849
r.baggio
Amig o a magyar politikaban szerepel, garantalt a fidesz 2/3.
gabokocka
r.baggio
Nincs mese, el kell dönteni, hogy mi a cél. Jelenleg a magyar választókorú lakosság 70+ százaléka ilyen vagy olyan módon a NER-t támogatja (elmozdíthatatlan fidesz vagy dk szavazó, de én ide számolom a jpbbikról levakaródott rétegeket és bizonyos mértékig a megmaradt mszp szavazótábort is). Lényeg a lényeg, hogy ha ezt le akarjuk bontani, akkor fel kell használni mindet, mert nélkülük kevesek vagyunk. Ki kell használni a Simicskákat is amennyire csak lehet. És Gyurcsányt is. Nem könnyű a feladat, de ha duzzogunk és/vagy belemegyünk velük a cicaharcba, akkor minden marad így, és ezzel marad az, hogy Kötöttfogás vagy Partizánt hallgatunk. Orbán simán aláírja, neki ez tökéletesen megfelel.
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
Szóval én csak egyetlen esélyét látom annak, hogy valahogy újra elindítsuk a mókuskereket: ha megoszlanak a ner-t elfogadó vagy azt tudomásul vevő szavazók. Ez 70-75% most, ennyinek jó Orbán, vagy ha nem jó, akkor csak és kizárólag azért nem jó, mert nem Gyurcsány. Nem pedig azért, amit csinál vagy nem csinál, nem pedig azért, mert a NER-ben élünk. Emiatt egyszerűen nincs más lehetőség, mint ezt a 75%-ot megosztani. Valahogy rávenni, hogy egymás ellen szavazzon. Akkor a maradék 25% eldönthetné, hogy a rossz alternatívák közül éppen melyiket emeli hatalomba. Nem egy kéjmámor szar opciók közül választani, de ez nem kívánságműsor, ez van. És mivel ez van, muszáj egyszer ide, egyszer oda csatlakozni (vagy direktben a 25%-ba tartozó szavazónak, vagy annak a kis pártnak - mert kis párt lesz, sose lesz "néppárt" az ilyen - akire szavaz).
Ettől ugyan nem lesz jobb a politikai elitünk, de legalább váltja egymást, ami egy fokkal versenyképesebb, mint amikor nem váltja. Így legalább nem fogunk tovább lemaradni a környező, hasonló adottságú országokhoz képest. Mert most lemaradunk. A jobb politikai elit megszülése egy hosszabb folyamat lesz, de arról csak akkor lesz értelme beszélni, ha működik a váltó gazdaság, mert az szükséges - de nem elégséges - feltétel hozzá. Váltógazdaság nélkül nem megy.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Természetesen nem igaz, hogy a korrupció nem érdekli az embereket. Most nem kerestem rá, de úgy emlékszem, a Policy Solutions felmérése szerint a téma egyre inkább foglalkoztatja a népeket. Máskülönben nagyon igaza van Somogyi Zoltánnak: az embereket az érdekli, amit a politikusok (jól tematizált módon) eléjük tesznek.nem azt mondtam hogy nem érdekli őket a korrupció
nagylaza, főpohárnok
azt mondom hogy ha nem aktív célokat tűzöl ki hanem azt mondod hogy ők szarok mer lopnak akkor azzal nem mész messzire
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Természetesen nem igaz, hogy a korrupció nem érdekli az embereket. Most nem kerestem rá, de úgy emlékszem, a Policy Solutions felmérése szerint a téma egyre inkább foglalkoztatja a népeket. Máskülönben nagyon igaza van Somogyi Zoltánnak: az embereket az érdekli, amit a politikusok (jól tematizált módon) eléjük tesznek.Feri meg OV nem egy liga senkivel itthon, nem korrekt az összehasonlítás 😊 jobb volt, mint bármelyik affektáló, passzív - agresszív Dobrev beszéd, Ungarról, Kunhalmiról nem is szólva. Tőlük felfele lóg ki. Ahogy lentebb is írták, legalább nem az volt a beszéd lényege, hogy lopnak meg korruptak. Ez egy óriási fejlődés. Ő legalább megértette, hogy itthon ez zavarja a legkevésbé az embereket.Várjál, a Fidesz (OV) teljesen más pozícióból szónokolt az elmúlt négy választási kampányban, mint most a Momentum (DA). 2006/2008 után a Fidesz elég sok konkrétummal jött (más kérdés, hogy abból mi valósult meg), a homályos mellészövegelés Donáth Annától nagyon kevés. Nincs mozgósító, lelkesítő ereje. Volt eleje, közepe és vége? Csak módjával. Inkább nem, mint igen. Máskülönben Gyurcsány beszéde (mint beszéd) klasszisokkal jobb volt. Ne legyen félreértés, ettől még nem kedveltem meg Fletót.A beszéd strukturált volt, volt eleje - közepe - vége (egyáltalán nem trivi idehaza), amit te hablatynak meg lózungnak hívsz, azt hívják középre politizálásnak, a politikusnak pedig eléggé óvakodnia kell bármitöl amit úgy hívnak - konkrétum. Lásd Fidesz az elmúlt 4 választáson. A tartalom egyébként valóban mellékes. Most nem élete beszédét kellett elmondania, annyit kellett bizonyítania hogy életképes politikai vezető. Szerintem ez sikerült.Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
Nincs mese, el kell dönteni, hogy mi a cél. Jelenleg a magyar választókorú lakosság 70+ százaléka ilyen vagy olyan módon a NER-t támogatja (elmozdíthatatlan fidesz vagy dk szavazó, de én ide számolom a jpbbikról levakaródott rétegeket és bizonyos mértékig a megmaradt mszp szavazótábort is). Lényeg a lényeg, hogy ha ezt le akarjuk bontani, akkor fel kell használni mindet, mert nélkülük kevesek vagyunk. Ki kell használni a Simicskákat is amennyire csak lehet. És Gyurcsányt is. Nem könnyű a feladat, de ha duzzogunk és/vagy belemegyünk velük a cicaharcba, akkor minden marad így, és ezzel marad az, hogy Kötöttfogás vagy Partizánt hallgatunk. Orbán simán aláírja, neki ez tökéletesen megfelel.
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
több mint 3 éve
Feri meg OV nem egy liga senkivel itthon, nem korrekt az összehasonlítás 😊 jobb volt, mint bármelyik affektáló, passzív - agresszív Dobrev beszéd, Ungarról, Kunhalmiról nem is szólva. Tőlük felfele lóg ki. Ahogy lentebb is írták, legalább nem az volt a beszéd lényege, hogy lopnak meg korruptak. Ez egy óriási fejlődés. Ő legalább megértette, hogy itthon ez zavarja a legkevésbé az embereket.Várjál, a Fidesz (OV) teljesen más pozícióból szónokolt az elmúlt négy választási kampányban, mint most a Momentum (DA). 2006/2008 után a Fidesz elég sok konkrétummal jött (más kérdés, hogy abból mi valósult meg), a homályos mellészövegelés Donáth Annától nagyon kevés. Nincs mozgósító, lelkesítő ereje. Volt eleje, közepe és vége? Csak módjával. Inkább nem, mint igen. Máskülönben Gyurcsány beszéde (mint beszéd) klasszisokkal jobb volt. Ne legyen félreértés, ettől még nem kedveltem meg Fletót.A beszéd strukturált volt, volt eleje - közepe - vége (egyáltalán nem trivi idehaza), amit te hablatynak meg lózungnak hívsz, azt hívják középre politizálásnak, a politikusnak pedig eléggé óvakodnia kell bármitöl amit úgy hívnak - konkrétum. Lásd Fidesz az elmúlt 4 választáson. A tartalom egyébként valóban mellékes. Most nem élete beszédét kellett elmondania, annyit kellett bizonyítania hogy életképes politikai vezető. Szerintem ez sikerült.Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Várjál, a Fidesz (OV) teljesen más pozícióból szónokolt az elmúlt négy választási kampányban, mint most a Momentum (DA). 2006/2008 után a Fidesz elég sok konkrétummal jött (más kérdés, hogy abból mi valósult meg), a homályos mellészövegelés Donáth Annától nagyon kevés. Nincs mozgósító, lelkesítő ereje. Volt eleje, közepe és vége? Csak módjával. Inkább nem, mint igen. Máskülönben Gyurcsány beszéde (mint beszéd) klasszisokkal jobb volt. Ne legyen félreértés, ettől még nem kedveltem meg Fletót.A beszéd strukturált volt, volt eleje - közepe - vége (egyáltalán nem trivi idehaza), amit te hablatynak meg lózungnak hívsz, azt hívják középre politizálásnak, a politikusnak pedig eléggé óvakodnia kell bármitöl amit úgy hívnak - konkrétum. Lásd Fidesz az elmúlt 4 választáson. A tartalom egyébként valóban mellékes. Most nem élete beszédét kellett elmondania, annyit kellett bizonyítania hogy életképes politikai vezető. Szerintem ez sikerült.Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
több mint 3 éve
sztem hamarabb leszel vele sikeres mint azzal hogy "lopnak"Nem értek a beszédekhez, nem értek a politikához, azt viszont látom, hogy ma itthon nem lehet egy beszédet sikeresnek megítélni, ahol a legnagyobb problémának a klímaváltozást nevezik meg, ahol az itthon már szitokszóvá avanzsálódott liberális jelzővel akarunk jelszavat létrehozni. Ezek köré a témák köré itthon nem fogsz egy sikeres kampányt felépíteni. Ezekre csak szépen csendben a háttérben megoldást kell tudni ajánlani, eszerint az értékrendszer szerint kell politizálni. De ha ezeket varrod a zászlódra akkor nem fogsz kormányváltó erővé előre lépni.A beszéd strukturált volt, volt eleje - közepe - vége (egyáltalán nem trivi idehaza), amit te hablatynak meg lózungnak hívsz, azt hívják középre politizálásnak, a politikusnak pedig eléggé óvakodnia kell bármitöl amit úgy hívnak - konkrétum. Lásd Fidesz az elmúlt 4 választáson. A tartalom egyébként valóban mellékes. Most nem élete beszédét kellett elmondania, annyit kellett bizonyítania hogy életképes politikai vezető. Szerintem ez sikerült.Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
Tarsi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Nem értek a beszédekhez, nem értek a politikához, azt viszont látom, hogy ma itthon nem lehet egy beszédet sikeresnek megítélni, ahol a legnagyobb problémának a klímaváltozást nevezik meg, ahol az itthon már szitokszóvá avanzsálódott liberális jelzővel akarunk jelszavat létrehozni. Ezek köré a témák köré itthon nem fogsz egy sikeres kampányt felépíteni. Ezekre csak szépen csendben a háttérben megoldást kell tudni ajánlani, eszerint az értékrendszer szerint kell politizálni. De ha ezeket varrod a zászlódra akkor nem fogsz kormányváltó erővé előre lépni.A beszéd strukturált volt, volt eleje - közepe - vége (egyáltalán nem trivi idehaza), amit te hablatynak meg lózungnak hívsz, azt hívják középre politizálásnak, a politikusnak pedig eléggé óvakodnia kell bármitöl amit úgy hívnak - konkrétum. Lásd Fidesz az elmúlt 4 választáson. A tartalom egyébként valóban mellékes. Most nem élete beszédét kellett elmondania, annyit kellett bizonyítania hogy életképes politikai vezető. Szerintem ez sikerült.Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
több mint 3 éve
A beszéd strukturált volt, volt eleje - közepe - vége (egyáltalán nem trivi idehaza), amit te hablatynak meg lózungnak hívsz, azt hívják középre politizálásnak, a politikusnak pedig eléggé óvakodnia kell bármitöl amit úgy hívnak - konkrétum. Lásd Fidesz az elmúlt 4 választáson. A tartalom egyébként valóban mellékes. Most nem élete beszédét kellett elmondania, annyit kellett bizonyítania hogy életképes politikai vezető. Szerintem ez sikerült.Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
DA-val annyi a bajom, hogy ő egy remek Vitya utáni korszakot levalto korszak másodikja lehetne. De hogy ő váltsa le a Fidesz rezsimet azt nem látom jönni.Én sem látom benne, hogy ő egy kormányváltó erő tudna lenni. Van olyan réteg ahol hatalmas támogatottságra tudna szert tenni, viszont szerintem a magyar társadalom számottevő része egyszerűen nem áll készen arra, hogy női miniszterelnököt támogatni tudjon.
Toca
több mint 3 éve
egyik legjobb arc volt az egyetemen. kár hogy már nem tanít.Btw: ő is a volt oktatóim illusztris társaságába tartozik:Engem csk vizsgáztatott.
csebi
built for this shit
több mint 3 éve
Hát, tényleg másként látjuk. Még azt se sikerült kiböknie, hogy "reggel, délben, este" hazudott a netuddki. (Helyette: "reggel, éjjel, este".) Nem mondott semmit, csak hablatyolt. Lózungok egymás hegyén és hátán. Semmi konkrétum. Lehet, hogy Viktor táborában erre vevők, nálam nem jön be. Mit jelent az, hogy logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk, de ez nem a tartalmat minősíti? A tartalom mellékes? Akkor mitől volt jó beszéd?Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
MC12
több mint 3 éve
Szokás szerint máshogy látjuk ugyanazt 😊 szerintem egy jó - habár kicsit erőtlen - beszédet mondott, felkészült volt, sok, lényeges dologra kitért, logikus, egymásra építkező gondolatokat hallottunk (ez nem a tartalmat minősíti), jó beszéd volt - látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek 😊 most kezdett igazán szimpatikus lenni. A politikus egy szakma lenne, és Anna nekiállt magas szakmai szinten űzni. Több ilyet.Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
DA-val annyi a bajom, hogy ő egy remek Vitya utáni korszakot levalto korszak másodikja lehetne. De hogy ő váltsa le a Fidesz rezsimet azt nem látom jönni.
több mint 3 éve
Nekem van még egy gondom. Donáth Anna számomra azóta szimpatikus, hogy feltűnt a közéletben. Megnéztem a mostani "jövőértékelő" beszédét: most először volt ellenszenves. Látszik, hogy dolgozni kezdtek rajta a kampányszakemberek. Félek, hogy ennek nem lesz jó vége.Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
Tarsi
több mint 3 éve
Btw: ő is a volt oktatóim illusztris társaságába tartozik:Engem csk vizsgáztatott.
csebi
több mint 3 éve
Én nem tudom mikor felejtik már el végre az emberek, ezt a "le kell nyelnünk a Gyurcsány féléket" mantrázást. Nem, nem kell lenyelnünk. És ezt a legutóbbi választáson pontosan láttuk, hogy az emberek nem fogják lenyelni. Az ellenzéki szavazók a passzivitásukkal, azzal, hogy nem hogy nőtt volna az ellenzéki szavazatok száma hanem csökkent a 4 évvel azelőttihez képest pontosan megmutatták, hogy ez nem egy működőképes koncepció. Ezt lehet még mindig hangoztatni, mint ahogy ezt hajtogatták 2022-be is, most is pont ugyan ez lesz az eredménye. Ez a nagy össznépi összeborulás nem fog működni. Ezt el kellene felejteni nagyon nagyon gyorsan, ha azt szeretnénk, hogy 2026-ig végre előkerüljön valahonnan a föld alól egy olyan komolyan vehető ellenzék ami képes lesz megmozgatni ezt a politikából teljesen kiábrándult tömeget. Ez egy Gyurcsánnyal sosem fog megtörténni, mert egyszerűen benne és a sleppjében sem bíznak jobban az emberek mint a nerben.Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
Az a gond, hogy amíg ez a felismerés cicaharc formájában jelentkezik, addig nem a NER-t aprítja, hanem annak az esélyét, hogy lebontsuk.Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka
r.baggio

több mint 3 éve
Btw: ő is a volt oktatóim illusztris társaságába tartozik:444.hu/2023/02/10/egy-evet-kapott-felfuggesztve-a-fenyo-gyilkossaggal-osszefuggo-ugyeben-az-egykori-fovarosi-fougyesz?appview
több mint 3 éve
amúgy az megvan, hogy a háromharmad az nem "ellenzéki"? többet szidják az ellenzéket, mint Orbánt. attól, mert vmi/vki nem fidesz melletti, még nem automatikuson "ellenzéki". btw: nekem is talán a kedvenc heti rendszerességű podcastom (a heti válasz mellett), de ne skatulyázzuk be őket ellenzékinek ...Csak egy apróság: Tóta 2011-ben ment át az Indextől a HVG-hez. Egyébként nekem a 24.hu-s podcast nem jön be, a többi felsoroltat szoktam nézni + időnként a Lakner-Ceglédi párost és a Lánczi Tamás-féle 48 percet az állami tévén. Nagyon szórakoztató, amikor pl. a Bayer Zsolt-Fodor Gábor-Réz András trióból Fodor a legszimpatikusabb.Nekem is a kedvencem. Magasan kiemelkedik a mezőnyből. Az ötöt brutálisan leuralta Hont András, a Kötöttfogásban sok szimpatikus ember fordul meg, de kicsit ilyen ellenzéki duzzogókör küzd Csíntalan Sándor depressziójával hangulata van, a Flaszter ingadozó, de voltak egészen kiváló részei is, a Szabadsajtó klubból Tompos Ádámot kedvelem(A Magyar Hangos cikkei is elég jók), de valahogy Gulyás stílusa mindig zavart. Tótának meg hiába van nagyon jó humora, halálra idegesít ahogy a világot meg a magyar politikát látja. 18 éve rendszeresen olvastam a HVG-s írásait, és brutális, hogy azóta én mennyit változtam ő meg mennyire ugyan az maradt. Háttérzenének jó, új gondolatokat kialakítani kevésbé. Sajtóklubot a háború harmadik hetéig bírtam gyomorral, az nyilván olyan amilyenek a szereplői, de voltak vicces részei. Úgy vagyok velük mint Tótával. Ha épp ugyan azt utálják mint én akkor tud szórakoztató lenni. 😀 A húsvéti adás meg kifejezetten szép hangulatú volt, amíg Bencsik el nem kezdte a római birodalom-helikopter-migránsok sztorit. A Partizánban vannak a hosszabb beszélgetős részek. Ott a válság elején Orbán Krisztiánnal voltak őrült jó beszélgetések. Sok olyan dolgot megfogalmazott, amivel tökéletesen egyetértettem, de nem tudtam volna ilyen értelmesen összefoglalni.Ha ennyi reklám belefér mert a témába vág:Nem állítom, hogy az összes ültetési, állítási vagy fotó-rendet ismerem, de azért elég sokat és a legtöbbször használtakat igen. Ez biztos, hogy nem valamilyen általános protokoll szerint lett beállítva - viszont az is igaz, hogy a legtöbbször nem lehet a vezetőket rendesen beállítani. Mert ő Macronnal beszélget, mert ő a holland min.elökkel van jóban, ő meg a horváttal. És a protokollos hatalma is csak egy bizonyos határig terjed, ha nem akar valaki az elméleti helyére állni - akkor erővel nem viheti arrébb. Most gyorsan megnéztem pár képet az elmúlt évekből, mindegyikben lehetne kötekedesre okot találni. Hogy OV zelenszkij mögé került, simán lehet trollkodás, hiba és véletlen is.biztos van, de ezt még én sem tudom. sőt sztem itt azt biztosan nem követték, Leyen is a szélén volt, protokoll szerint nem ott a helye.Gyanitom erre is van valamilyen diplomaciai protokoll.Igen, szvsz az a megalazas, hogy a nyiltan konfliktussal terhelt OV-Zelenszki kapcsolatra tekintettel szandekosan ele allitjak be. KErdem ismet, szemelyes kicsinyessegen tul ennek mi a haszna? (ha valaki tudja, irja meg pls).Zelenkszy-nek középen kell lennie mer ő most a fókusz
undisputedly
hova teszed főnit hogy ne legyen gáz?
ha ki teszed a szélre gáz, ha mögé teszed gáz
ha mellé teszed gáz
megint nincs rajta sapka
Negritis, a vajda
undisputedly
csebi
MC12
A Három harmad podcastban (24.hu) beszéltek erről a ki hova áll dologról, meg egyébként mik voltak ott részletesebben is egy kicsit akit érdekel (weben is + Spotifyon is fentvan).
Az is szóbakerül, hogy az EU rak fel a netre a sajtó részére, szabadon használható, különböző fotókat, videókat anyagokat és azokon mi látszik, szerintem laikusoknak is érdekes lehet.
| Hozzáteszem szerintem a legjózanabb hangú ellenzéki podcastok egyike. |
bobi0092
Amúgy minden fanyalgásom ellenére kifejezetten erős most a politikai-közéleti tartalom a magyar youtubeon. Hétvégére mindig összegyűlik pár óra hallgatható tartalom, és a meló előtti reggelikhez is mindig van valami szórakoztató szösszenet(Potyondi, vagy épp a Jólvanezígy pont jó az omlett mellé).
andree
Ui: Pontosítok, az Ötöt nem szoktam nézni, Hont Andrástól kiütést kapok.
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Én nem várok már rég semmit, de kellenek az ilyen történetek hozzá, hogy az ellenzék tényleges megújulása elkezdődhessen. Nekünk eddig is nyilvánvaló volt, hogy a dk ugyanúgy a ner része, végre talán a momentumosoknak és mindenki másnak is az leszHa már lett volna, bocsMit varsz gyurcsanyektol?
r.baggio
gabokocka

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Bazze tényleg az még az Index lehetett. Jó régen volt már. Nekem is van még pár a tárban, de azokat csak akkor hallgatom ha új Path of exile kieg jött ki és kell valami a háttérben amíg elcseszem a napot vele. 😀Csak egy apróság: Tóta 2011-ben ment át az Indextől a HVG-hez. Egyébként nekem a 24.hu-s podcast nem jön be, a többi felsoroltat szoktam nézni + időnként a Lakner-Ceglédi párost és a Lánczi Tamás-féle 48 percet az állami tévén. Nagyon szórakoztató, amikor pl. a Bayer Zsolt-Fodor Gábor-Réz András trióból Fodor a legszimpatikusabb.Nekem is a kedvencem. Magasan kiemelkedik a mezőnyből. Az ötöt brutálisan leuralta Hont András, a Kötöttfogásban sok szimpatikus ember fordul meg, de kicsit ilyen ellenzéki duzzogókör küzd Csíntalan Sándor depressziójával hangulata van, a Flaszter ingadozó, de voltak egészen kiváló részei is, a Szabadsajtó klubból Tompos Ádámot kedvelem(A Magyar Hangos cikkei is elég jók), de valahogy Gulyás stílusa mindig zavart. Tótának meg hiába van nagyon jó humora, halálra idegesít ahogy a világot meg a magyar politikát látja. 18 éve rendszeresen olvastam a HVG-s írásait, és brutális, hogy azóta én mennyit változtam ő meg mennyire ugyan az maradt. Háttérzenének jó, új gondolatokat kialakítani kevésbé. Sajtóklubot a háború harmadik hetéig bírtam gyomorral, az nyilván olyan amilyenek a szereplői, de voltak vicces részei. Úgy vagyok velük mint Tótával. Ha épp ugyan azt utálják mint én akkor tud szórakoztató lenni. 😀 A húsvéti adás meg kifejezetten szép hangulatú volt, amíg Bencsik el nem kezdte a római birodalom-helikopter-migránsok sztorit. A Partizánban vannak a hosszabb beszélgetős részek. Ott a válság elején Orbán Krisztiánnal voltak őrült jó beszélgetések. Sok olyan dolgot megfogalmazott, amivel tökéletesen egyetértettem, de nem tudtam volna ilyen értelmesen összefoglalni.Ha ennyi reklám belefér mert a témába vág:Nem állítom, hogy az összes ültetési, állítási vagy fotó-rendet ismerem, de azért elég sokat és a legtöbbször használtakat igen. Ez biztos, hogy nem valamilyen általános protokoll szerint lett beállítva - viszont az is igaz, hogy a legtöbbször nem lehet a vezetőket rendesen beállítani. Mert ő Macronnal beszélget, mert ő a holland min.elökkel van jóban, ő meg a horváttal. És a protokollos hatalma is csak egy bizonyos határig terjed, ha nem akar valaki az elméleti helyére állni - akkor erővel nem viheti arrébb. Most gyorsan megnéztem pár képet az elmúlt évekből, mindegyikben lehetne kötekedesre okot találni. Hogy OV zelenszkij mögé került, simán lehet trollkodás, hiba és véletlen is.biztos van, de ezt még én sem tudom. sőt sztem itt azt biztosan nem követték, Leyen is a szélén volt, protokoll szerint nem ott a helye.Gyanitom erre is van valamilyen diplomaciai protokoll.Igen, szvsz az a megalazas, hogy a nyiltan konfliktussal terhelt OV-Zelenszki kapcsolatra tekintettel szandekosan ele allitjak be. KErdem ismet, szemelyes kicsinyessegen tul ennek mi a haszna? (ha valaki tudja, irja meg pls).Zelenkszy-nek középen kell lennie mer ő most a fókusz
undisputedly
hova teszed főnit hogy ne legyen gáz?
ha ki teszed a szélre gáz, ha mögé teszed gáz
ha mellé teszed gáz
megint nincs rajta sapka
Negritis, a vajda
undisputedly
csebi
MC12
A Három harmad podcastban (24.hu) beszéltek erről a ki hova áll dologról, meg egyébként mik voltak ott részletesebben is egy kicsit akit érdekel (weben is + Spotifyon is fentvan).
Az is szóbakerül, hogy az EU rak fel a netre a sajtó részére, szabadon használható, különböző fotókat, videókat anyagokat és azokon mi látszik, szerintem laikusoknak is érdekes lehet.
| Hozzáteszem szerintem a legjózanabb hangú ellenzéki podcastok egyike. |
bobi0092
Amúgy minden fanyalgásom ellenére kifejezetten erős most a politikai-közéleti tartalom a magyar youtubeon. Hétvégére mindig összegyűlik pár óra hallgatható tartalom, és a meló előtti reggelikhez is mindig van valami szórakoztató szösszenet(Potyondi, vagy épp a Jólvanezígy pont jó az omlett mellé).
andree
Ui: Pontosítok, az Ötöt nem szoktam nézni, Hont Andrástól kiütést kapok.
nagylaza, főpohárnok
Laknerék amúgy nem rosszak. Ceglédi sokkal elviselhetőbb vele. Az Ötben csak Hontnak akar megfelelni, meg elmondani, hogy ő annyira független, hogy gyakran lefideszesezik.