Politika
66 feliratkozó
50 perce
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Ukraine will receive EU financial assistance despite Hungary's veto, Brussels assuresKíváncsi lennék Orbán ábrázatára, ha úgy mondták volna h a magyaroknak szánt 7.5 milliárd euró benne lenne. 😀
Kyiv will be provided with the promised 18 billion euros for 2023, regardless of whether 27 or 26 countries take part in this, the European Commission said.
Zsellértelkes Vrij
Beki
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 3 éve
Faipar.Mindíg tanulok valami újat.ez milyen cég ?
Megy a cégnél a dünnyögés a benzinhiány miatt.
Egymásnak adják a szót, ki hol tudott, nem tudott és mit nem tudott tankolni.
Bekérdeztem, hogy mi lehet az oka ennek a helyzetnek.
Vártam Brüsszelt, szankciókat, Sorost stb...
De nem.
"A MOL visszatartja a benzint. Nyerészkedik rajtunk"
Kérdem erre "de az államnak csak van valami ráhatása a MOL-ra nem?"
"Hogy lenne. Részvénytársaság. Csak a saját hasznát nézni"
Szóval azt már kapirgálják a felszín alatt, nem biztos,hogy mindenben a felsoroltak a hibásak, de addig még nem jutottak el, hogy a kormányban is lehet valami hiba.
De legalább találtak új ellenségképet.
kittli
Janek
Mért?
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
NISZMOLMindíg tanulok valami újat.ez milyen cég ?
De nem.
Szóval azt már kapirgálják a felszín alatt, nem biztos,hogy mindenben a felsoroltak a hibásak, de addig még nem jutottak el, hogy a kormányban is lehet valami hiba.
kittli
Janek
YoungZeeZee

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 534
MOLMindíg tanulok valami újat.ez milyen cég ?
De nem.
kittli
Janek
több mint 3 éve
Mindíg tanulok valami újat.ez milyen cég ?
De nem.
kittli
több mint 3 éve
Mindíg tanulok valami újat.Megy a cégnél a dünnyögés a benzinhiány miatt.
De nem.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Ukraine will receive EU financial assistance despite Hungary's veto, Brussels assuresKíváncsi lennék Orbán ábrázatára, ha úgy mondták volna h a magyaroknak szánt 7.5 milliárd euró benne lenne. 😀
Kyiv will be provided with the promised 18 billion euros for 2023, regardless of whether 27 or 26 countries take part in this, the European Commission said.
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
Ukraine will receive EU financial assistance despite Hungary's veto, Brussels assuresmivel nem magyarul jelent meg, minket nem érint
Zsellértelkes Vrij
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 3 éve
Ukraine will receive EU financial assistance despite Hungary's veto, Brussels assuresKyiv will be provided with the promised 18 billion euros for 2023, regardless of whether 27 or 26 countries take part in this, the European Commission said.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Második kúton tudtam tankolni ma 20 litert. Első ,a shell teljesen elzarva gondolom akkor 100 As se volt. A 2. Kúton 5 percet kellett csak várni. Volt aki kannaba rakta autoba nem tankolt.És persze megszivtam ,mert nem írtak ki hogy bankkártya terminál nem működik. Így legalább jól feltartottam a sort amíg az 1 kmre lévő bankautomata bal tudtam levenni pénzt. Amikor visszaértem még egy páran így jártak. Magyarország én így szeretlek.
több mint 3 éve
Amúgy az vicces lesz, ha -bár a tanárokat meg kb mindent eddig leszartak- tömegesen utcára mennek majd az emberek, mert nem tudnak tankolni...Ha lesz mivel odamenni.
warr_b
több mint 3 éve
Amúgy az vicces lesz, ha -bár a tanárokat meg kb mindent eddig leszartak- tömegesen utcára mennek majd az emberek, mert nem tudnak tankolni...Tipikus netado feeling...csak akkor megy a magyar ha erintve van a kenyelem..
warr_b
több mint 3 éve
Amúgy az vicces lesz, ha -bár a tanárokat meg kb mindent eddig leszartak- tömegesen utcára mennek majd az emberek, mert nem tudnak tankolni...Én még azt várom, amikor a BKV és a Volánok se kapnak üzemanyagot, akkor lesz szép világ igazán, mindent a kötöttpályások nem visznek el...
warr_b

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 3 éve
Amúgy az vicces lesz, ha -bár a tanárokat meg kb mindent eddig leszartak- tömegesen utcára mennek majd az emberek, mert nem tudnak tankolni...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Szóval azt mondod van esélye annak hogy a fidesz elveszti a következő választást?Sajna ezeket nem lehet megúszni, a rezsicsökkentéssel is csak a garantált alapjövedelmet lehetett volna szembeszegezni. Populizmus nélkül ma már lehetetlen választást nyerni, ha már nincsen egy centrista polgári párt az országban.A 10 kilós krumplis csomagok 😕S mi a garancia, hogy nem ezen csapat nyeri a valasztast? Mindenki ocsarolja oket, majd hirtelen mégis lesz nehany százezer, millio szavazojuk.Én kicsit össze vagyok zavarodva. Ez a vétó kb arra jó, hogy kisebb eséllyel kapjunk pénzt az EU-tól, ami persze belpolitikailag nagy előny a kormánypártnak, mert továbbra is lehet Brüsszel felé mutogatni, a hibák elismerése helyett. Ha kapnánk pénzt, többet kéne vállalni a válság felelősségéből. Ez kb tiszta, viszont a NER-t működtetni kell, és annak egyetlen módja a beáramló pénz. Szerintem a Fidesz van olyan erős, hogy nem tud választást bukni, viszont ha a rendszeren belül gyűlnek fel a sérelmek és indul a marakodás a kevesebbért, az sokkal komolyabb kockázat, mint egy elhúzódó válság.Következő választás 2026-ban. Addig a szűkülő tortából nagyobb szeleteket vágnak le, a benzinválság valahogyan megoldódik, a gyerekeik többsége egyházi suliba jár, ársapkán felüli a fogyasztói kosaruk, az EU-pénz pedig, ha csordogálva is, de jönni fog.
Most vagy kényszerhelyzetben vannak valami általam maximum sejtett külső befolyás miatt, van valami eddig nem ismert nagy terv(pl Kínával), vagy tudják, hogy a pénz nagy részét így is-úgy is megkapják. A Hübriszt, meg a hülyeséget nem számolom bele, mert ennél azért okosabb ez a kormányzat. Egyéb ötlet?
andree
Négy év hosszú idő, addig majd csak történik valami, ami kedvező nekik. Akár még az oroszok is nyerhetnek háborút.
Dzsokijuing
Ventura
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Dzsokijuing
több mint 3 éve
Sajna ezeket nem lehet megúszni, a rezsicsökkentéssel is csak a garantált alapjövedelmet lehetett volna szembeszegezni. Populizmus nélkül ma már lehetetlen választást nyerni, ha már nincsen egy centrista polgári párt az országban.A 10 kilós krumplis csomagok 😕S mi a garancia, hogy nem ezen csapat nyeri a valasztast? Mindenki ocsarolja oket, majd hirtelen mégis lesz nehany százezer, millio szavazojuk.Én kicsit össze vagyok zavarodva. Ez a vétó kb arra jó, hogy kisebb eséllyel kapjunk pénzt az EU-tól, ami persze belpolitikailag nagy előny a kormánypártnak, mert továbbra is lehet Brüsszel felé mutogatni, a hibák elismerése helyett. Ha kapnánk pénzt, többet kéne vállalni a válság felelősségéből. Ez kb tiszta, viszont a NER-t működtetni kell, és annak egyetlen módja a beáramló pénz. Szerintem a Fidesz van olyan erős, hogy nem tud választást bukni, viszont ha a rendszeren belül gyűlnek fel a sérelmek és indul a marakodás a kevesebbért, az sokkal komolyabb kockázat, mint egy elhúzódó válság.Következő választás 2026-ban. Addig a szűkülő tortából nagyobb szeleteket vágnak le, a benzinválság valahogyan megoldódik, a gyerekeik többsége egyházi suliba jár, ársapkán felüli a fogyasztói kosaruk, az EU-pénz pedig, ha csordogálva is, de jönni fog.
Most vagy kényszerhelyzetben vannak valami általam maximum sejtett külső befolyás miatt, van valami eddig nem ismert nagy terv(pl Kínával), vagy tudják, hogy a pénz nagy részét így is-úgy is megkapják. A Hübriszt, meg a hülyeséget nem számolom bele, mert ennél azért okosabb ez a kormányzat. Egyéb ötlet?
andree
Négy év hosszú idő, addig majd csak történik valami, ami kedvező nekik. Akár még az oroszok is nyerhetnek háborút.
Dzsokijuing
Ventura
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
A 10 kilós krumplis csomagok 😕S mi a garancia, hogy nem ezen csapat nyeri a valasztast? Mindenki ocsarolja oket, majd hirtelen mégis lesz nehany százezer, millio szavazojuk.Én kicsit össze vagyok zavarodva. Ez a vétó kb arra jó, hogy kisebb eséllyel kapjunk pénzt az EU-tól, ami persze belpolitikailag nagy előny a kormánypártnak, mert továbbra is lehet Brüsszel felé mutogatni, a hibák elismerése helyett. Ha kapnánk pénzt, többet kéne vállalni a válság felelősségéből. Ez kb tiszta, viszont a NER-t működtetni kell, és annak egyetlen módja a beáramló pénz. Szerintem a Fidesz van olyan erős, hogy nem tud választást bukni, viszont ha a rendszeren belül gyűlnek fel a sérelmek és indul a marakodás a kevesebbért, az sokkal komolyabb kockázat, mint egy elhúzódó válság.Következő választás 2026-ban. Addig a szűkülő tortából nagyobb szeleteket vágnak le, a benzinválság valahogyan megoldódik, a gyerekeik többsége egyházi suliba jár, ársapkán felüli a fogyasztói kosaruk, az EU-pénz pedig, ha csordogálva is, de jönni fog.
andree
Dzsokijuing
Ventura
több mint 3 éve
Semmi. Az ellenzék egyetlen esélye a választási párt. Az USA-ban, Brazíliában ez működött.S mi a garancia, hogy nem ezen csapat nyeri a valasztast? Mindenki ocsarolja oket, majd hirtelen mégis lesz nehany százezer, millio szavazojuk.Én kicsit össze vagyok zavarodva. Ez a vétó kb arra jó, hogy kisebb eséllyel kapjunk pénzt az EU-tól, ami persze belpolitikailag nagy előny a kormánypártnak, mert továbbra is lehet Brüsszel felé mutogatni, a hibák elismerése helyett. Ha kapnánk pénzt, többet kéne vállalni a válság felelősségéből. Ez kb tiszta, viszont a NER-t működtetni kell, és annak egyetlen módja a beáramló pénz. Szerintem a Fidesz van olyan erős, hogy nem tud választást bukni, viszont ha a rendszeren belül gyűlnek fel a sérelmek és indul a marakodás a kevesebbért, az sokkal komolyabb kockázat, mint egy elhúzódó válság.Következő választás 2026-ban. Addig a szűkülő tortából nagyobb szeleteket vágnak le, a benzinválság valahogyan megoldódik, a gyerekeik többsége egyházi suliba jár, ársapkán felüli a fogyasztói kosaruk, az EU-pénz pedig, ha csordogálva is, de jönni fog.
andree
Dzsokijuing
Ventura
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
S mi a garancia, hogy nem ezen csapat nyeri a valasztast? Mindenki ocsarolja oket, majd hirtelen mégis lesz nehany százezer, millio szavazojuk.Én kicsit össze vagyok zavarodva. Ez a vétó kb arra jó, hogy kisebb eséllyel kapjunk pénzt az EU-tól, ami persze belpolitikailag nagy előny a kormánypártnak, mert továbbra is lehet Brüsszel felé mutogatni, a hibák elismerése helyett. Ha kapnánk pénzt, többet kéne vállalni a válság felelősségéből. Ez kb tiszta, viszont a NER-t működtetni kell, és annak egyetlen módja a beáramló pénz. Szerintem a Fidesz van olyan erős, hogy nem tud választást bukni, viszont ha a rendszeren belül gyűlnek fel a sérelmek és indul a marakodás a kevesebbért, az sokkal komolyabb kockázat, mint egy elhúzódó válság.Következő választás 2026-ban. Addig a szűkülő tortából nagyobb szeleteket vágnak le, a benzinválság valahogyan megoldódik, a gyerekeik többsége egyházi suliba jár, ársapkán felüli a fogyasztói kosaruk, az EU-pénz pedig, ha csordogálva is, de jönni fog.
andree
Dzsokijuing
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 3 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Olaf és a ZeitenwendeOV Európa megmentője - csak nem úgy ahogy ő gondoljaMi van a linken?
m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0oqZ6eymDLH7YB165TXrdwxmTi6EGg6KQTJBvH3PobPspszjrDcs7PCqkMDsKp5Cml&id=100069854983963
Gyurma Pappa
undisputedly
Eddig csak Macron volt az, aki az önálló európai kül- és katonapolitikát forszírozta, erős német ellenállás mellett. Olaf Scholz azonban, úgy tűnik, végre felfogta, hogy a hidegháború óta sikeresen folytatott "ám háborúzzanak mások, te boldog Németország kereskedjél" politika fenntarthatatlan, és az európai német hegemónia is hamar véget fog érni, amennyiben továbbra is Svájcként próbál viselkedni a kontinens egyik nagyhatalma. Scholz mára kénytelen lett egyértelműen szakítani a merkelizmussal.
Ugyanakkor (Macronnal egyetértésben) nem akarja azt sem, hogy a hirtelen ismét létfontosságúvá vált NATO-partnerség Európát teljesen az USA külpolitikai vazallusává tegye (amit igen nehéz lesz megakadályozni). A Bundeswehr modernizálására költendő 100 milliárd euró ugyan rengeteg pénz, de az USA éves katonai költségvetésének csak kb egynyolcada. De mindenképpen tény, hogy Németország kezdi komolyan venni a politikai és gazdasági súlyából következő felelősségét Európa biztonságpolitikájában. A tény, hogy Németország a II. Világháború óta először nagyobb mennyiségű (bár korántsem elég) fegyvert szállít háborús országba, sokkal nagyobb jelentőségű fordulat belpolitikai szempontból, mint ahogyan az kívülről látszik.
Oroszországgal szemben (megint csak Macronnal együtt) Scholz egyrészt mielőbbi béketárgyalásokat szorgalmaz, de ugyanakkor egy percig sem vonja kétségbe Ukrajna támogatását a honvédő háborúban (itt látszik az alapvető különbség Orbán "békepárti" - valójában oroszbarát - politikájához képest). Kína esetében azonban az USA-nál rugalmasabb európai külpolitikát sürget, a német gazdasági érdekek szerint. Ugyanakkor nyitottnak tűnik a szintén franciák által sürgetett integrált európai hadiipar kiépítése felé.
Magyarország számára pedig komoly diplomáciai "eredmény", hogy Németország kancellárja végre kimondta: "The union must also do away with selfish blocking tactics in its decision-making processes by eliminating the ability of individual countries to veto certain measures. As the EU expands and becomes a geopolitical actor, quick decision-making will be the key to success. For that reason, Germany has proposed gradually extending the practice of making decisions by majority voting to areas that currently fall under the unanimity rule, such as EU foreign policy and taxation." - Mondjuk lehet, hogy nem pont ez volt Orbán célja, de ha megvalósul, az európai integráció hálás lehet neki...
Összességében Németország a két világháború óta nem lépett elő ilyen komoly világpolitikai ambíciókkal. Meglátjuk, mi valósul meg belőle.
Panamajack
több mint 3 éve
Na az Irsai OMV is kezd elesni, 95s már elfogyott dízel meg 100s is mèg van, remélem lesz is mire 4 autó múlva odaèrek 😛
több mint 3 éve
benzinkut.info/mekkora ötlet,
Dzsokijuing
már csinálom is a cukor.info, burgonya.nema4evenkenti.info, tej.info oldalakat
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!