NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

3 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 899 — Lucas Scott
 www.szabadeuropa.hu/a/gyurk-andras-kiszallt-a-fidesz-kampanybol-megsokszorozzak-a-magyar-falu-program-forrasait/33512638.html
Amadeus az áttelelt poloska
ha ezek igaz, akkor bajban vannak:

Úgy tudjuk, a mezőgazdaságba most nem tolnak több pénzt, mert nem látják a politikai hasznosulását: Orbánék elégedetlenek mind a Magosszal (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége), mind az Agrárkamarával, mert szerintük túl sok gazda áll át, illetve hagyja ott a Fideszt.

A vidéki kistelepülések polgármestereire való fókuszálással talán még nem késett el a Fidesz, bár úgy tudjuk, köztük már vannak olyanok, akik látják, hogy Fidesztől nem számíthatnak a saját településük fejlesztésében kulcsszerepet játszó uniós pénzek visszaszerzésére, azt csak Magyar Pétertől várhatják. Emiatt kezdenek elmaradozni a Fidesz választókerületi elnökei által az állami támogatások elosztásáról szóló, sok éve rendszeresen szervezett találkozókról.

abban, hogy vidéken így tudtak tarolni kulcsszerepe volt annak, hogy a falu polgármestere és a helyi gazda a velük szemben kiszolgáltatott embereket elzavarta szavazni a fideszre.
deyell
Ha ez igaz, akkor akár csomagolhatnak is.

Én is több "függetlentől" (értsd: "kiafaszomraszavazzakakkorinkábbmaradjanak") hallom, hogy azért szavaz a Tiszára, mert a Fidesz biztosan nem kapja meg az Uniós pénzeket. Eddig csak a építőipar környékén találkoztam ezzel, de ha már a gazdák is... akkor mindegy, hogy Orbán Balázs lesz-e kampányfőnök (egyébként 😀 😀 😀 😀 😀 )
Gyurma Pappa
Legalább a kampány logója meg van. #feherzaszlo

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
3 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 268 — Ajmo Vatreni
...akkor mindegy, hogy Orbán Balázs lesz-e kampányfőnök (egyébként 😀 😀 😀 😀 😀 )
Gyurma Pappa
csak én kapok idegrángást, ha meglátom ezt a szerencsecsomagot?
és ha megszólal... édes faszom
rva
Nem. Az egyik legkárosabb fajtának tartom. Van valamiféle érvrendszere, ami jól is hangozhat, de kb. minden emberi, erkölcsi alapelv hiányzik belőle.
3 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 176
mean és while:

444.hu/2025/08/26/hateves-csucsra-repitette-az-ingatlanpiacot-orbanek-3-szazalekos-hitele

Ki gondolta volna.
Igazán érdemes végigfutni a hirdetések némelyikét is, 99,99 millió HUF ár kötelezően megvásárolandó garázzsal további 28,5 millióért (külön szerződéssel); új építésű ingatlan burkolat nélkül 99,99 millió HUF, kötelező burkolási szolgáltatás 8,5 millió HUF; lakás 100 millió, de bútorozottan eladó, bútor további 15 millió kötelezően, zseniálisak...
somoskovig
Kár, hogy többire - pl burkolási szolgáltatás - nem lesz lakáshitel.
3 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 499 — Chiefs GM
mean és while:

444.hu/2025/08/26/hateves-csucsra-repitette-az-ingatlanpiacot-orbanek-3-szazalekos-hitele

Ki gondolta volna.
Igazán érdemes végigfutni a hirdetések némelyikét is, 99,99 millió HUF ár kötelezően megvásárolandó garázzsal további 28,5 millióért (külön szerződéssel); új építésű ingatlan burkolat nélkül 99,99 millió HUF, kötelező burkolási szolgáltatás 8,5 millió HUF; lakás 100 millió, de bútorozottan eladó, bútor további 15 millió kötelezően, zseniálisak...

3 hónapja
mean és while:

Ki gondolta volna.
3 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 844 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Azért a cigók meg a vérnyuggerek még mindig ott vannak tömegesen...
warr_b
Ez így nem teljesen igaz. Egyfelől a cigányok sem egy monolit egység, többségük erősebben függ a falu erős emberétől, mint az Orbán Viktortól. A kulcs mindig is a parasztok voltak, a gazdák, a maszekok. Ha ők azt mondják, akkor a falu leszavaz a Tiszára, gondolkodás nélkül. A cigányok közül is, akik dolgoznak, azok a nagygazdánál napszámban vannak. Akik nem, azok is sok szinten függenek a falusi "arisztokráciától".

A nyugdíjasok meg szintén nem ennyire egységesek. Fordítva van a logika: a Fidesz táborában vannak többségben a nyugdíjasok, nem minden nyugdíjas Fideszes. A egyik héten gyors közvéleménykutattam az irodában, és (teljesen reprezentatív módon ofc) 50-50-ben volt a fideszes nagyszülő és a nem fideszes nagyszülő.
Gyurma Pappa
Most gyorsan elképzeltem, hogy a főnök az asztalomhoz lép és megkérdezi, anyuka hova szavaz 😊
Dzsokijuing
Open office, ott ülök velük együtt, igen lapos a cégünk. Az egyik fontos szerepem a cégemben, hogy szórakoztassam is őket. Szóban még többet beszélek, mint amennyire grafomán vagyok
Gyurma Pappa
Akkor mégsem fogok hozzátok menni dolgozni 😀
Én azt szeretem, ha egyedül lehetek a kis kuckómban, és nem kell senkivel beszélni, írásban jobban kiélem magam 😀

Amúgy remélem igazad van az alapfeltevést illetően...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
3 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 314 — zászló zászló szív
warr_b
Ez így nem teljesen igaz. Egyfelől a cigányok sem egy monolit egység, többségük erősebben függ a falu erős emberétől, mint az Orbán Viktortól. A kulcs mindig is a parasztok voltak, a gazdák, a maszekok. Ha ők azt mondják, akkor a falu leszavaz a Tiszára, gondolkodás nélkül. A cigányok közül is, akik dolgoznak, azok a nagygazdánál napszámban vannak. Akik nem, azok is sok szinten függenek a falusi "arisztokráciától".

A nyugdíjasok meg szintén nem ennyire egységesek. Fordítva van a logika: a Fidesz táborában vannak többségben a nyugdíjasok, nem minden nyugdíjas Fideszes. A egyik héten gyors közvéleménykutattam az irodában, és (teljesen reprezentatív módon ofc) 50-50-ben volt a fideszes nagyszülő és a nem fideszes nagyszülő.
Gyurma Pappa
Most gyorsan elképzeltem, hogy a főnök az asztalomhoz lép és megkérdezi, anyuka hova szavaz 😊
Dzsokijuing
Open office, ott ülök velük együtt, igen lapos a cégünk. Az egyik fontos szerepem a cégemben, hogy szórakoztassam is őket. Szóban még többet beszélek, mint amennyire grafomán vagyok

3 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 490 — Saturday Night Lights
warr_b

Gyurma Pappa

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
warr_b

3 hónapja
Novák Elődöt valaki már igazán megpakolhatna hátulról, hátha akkor lehiggadna ez a mitugrasz kis gyökér.

hvg.hu/kultura/20250825_Novak-Elod-feljelentette-a-Himnuszt-vitatott-modon-eneklo-Ajsa-Lunat?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR6x602czpcibeM7Wt_k1pk6l3ihmXvlcMCNYXYd1drxElttTo2Hp87zrZpJEw_aem_hdSV2Y8IUPcCFe-Yn9LY2w#mesbd5qbppmkqsx5a3h
somoskovig
bezzeg Király Lindust nem jelentette fel annak idején, pedig simán megtehette volna
slowmotion
Nem tudtam, hogy hamisan énekelni a Himnuszt bűncselekmény, de ezentúl remélem minden iskolai tanévzáróról bilincsben viszik el a sok kis csírát, akik nem tudják minimum Ókovács minőségben elvonyítani. 😀

3 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 883 — Cowboys fan
Novák Elődöt valaki már igazán megpakolhatna hátulról, hátha akkor lehiggadna ez a mitugrasz kis gyökér.

hvg.hu/kultura/20250825_Novak-Elod-feljelentette-a-Himnuszt-vitatott-modon-eneklo-Ajsa-Lunat?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR6x602czpcibeM7Wt_k1pk6l3ihmXvlcMCNYXYd1drxElttTo2Hp87zrZpJEw_aem_hdSV2Y8IUPcCFe-Yn9LY2w#mesbd5qbppmkqsx5a3h
somoskovig
bezzeg Király Lindust nem jelentette fel annak idején, pedig simán megtehette volna
3 hónapja

3 hónapja
rva 4 514 — Me for President!
 www.szabadeuropa.hu/a/gyurk-andras-kiszallt-a-fidesz-kampanybol-megsokszorozzak-a-magyar-falu-program-forrasait/33512638.html

Úgy tudjuk, a mezőgazdaságba most nem tolnak több pénzt, mert nem látják a politikai hasznosulását: Orbánék elégedetlenek mind a Magosszal (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége), mind az Agrárkamarával, mert szerintük túl sok gazda áll át, illetve hagyja ott a Fideszt.

A vidéki kistelepülések polgármestereire való fókuszálással talán még nem késett el a Fidesz, bár úgy tudjuk, köztük már vannak olyanok, akik látják, hogy Fidesztől nem számíthatnak a saját településük fejlesztésében kulcsszerepet játszó uniós pénzek visszaszerzésére, azt csak Magyar Pétertől várhatják. Emiatt kezdenek elmaradozni a Fidesz választókerületi elnökei által az állami támogatások elosztásáról szóló, sok éve rendszeresen szervezett találkozókról.

abban, hogy vidéken így tudtak tarolni kulcsszerepe volt annak, hogy a falu polgármestere és a helyi gazda a velük szemben kiszolgáltatott embereket elzavarta szavazni a fideszre.
deyell

Én is több "függetlentől" (értsd: "kiafaszomraszavazzakakkorinkábbmaradjanak") hallom, hogy azért szavaz a Tiszára, mert a Fidesz biztosan nem kapja meg az Uniós pénzeket. Eddig csak a építőipar környékén találkoztam ezzel, de ha már a gazdák is... akkor mindegy, hogy Orbán Balázs lesz-e kampányfőnök (egyébként 😀 😀 😀 😀 😀 )
Gyurma Pappa
csak én kapok idegrángást, ha meglátom ezt a szerencsecsomagot?
és ha megszólal... édes faszom

Szerkesztette: rva
3 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 844 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

deyell

Gyurma Pappa

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
3 hónapja

deyell

3 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 224

buhloone mindstate

3 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 288
 24.hu/kultura/2025/08/25/hanko-balazs-utonevek-torvenymodositas-interju/
Gyönyörű. Ez az kamuőshagyományvirtus a kedvencem.

A gyerekeimnek azt tanítom, hogy amikor van valami ötletük, azt mondják el a tükör előtt hangosan 4-5 alkalommal. Ha még utána is jól hangzik, akkor menjenek vele hozzám, és csak utána a nagyvilágba. Sok baromság megelőzhető így. 12-13 éveseknek átjött. Hankó úrnak is javaslom ezt a megoldást, ő is keressen egy felnőtt, érett gondolkodású embert, mielőtt ilyeneket kitalál.
Gyurma Pappa
Szokásos ner. Van egy szerintem egyébként támogatható ötlet, miszerint a szülő ne tudjon már azonnal kibaszni a gyerekkel születése után, mondjuk ne lehessen Kovács Gandalf egy kisgyerek, ezzel én tudok menni (most lehet), a gyerek ugyanis nem a szülő hobbija, hogy úgy viselkedjen vele mint a kutyájával.
Fogjuk meg ezt a dolgot, legyen egy ilyen olyan emberekből álló bizottság, ad abszurdum, legyen benne a nyelvésztől az írón àt a tinédzserig mindenféle ember, aztán jussanak dűlőre, támaszkodva a JPÉ-re mint vezérlőelvre.

De nem, majd a magasságos miniszter eldönti, hogy ez igen, ez nem. A nagymagyar hagyományok szellemében. Ráadásul a Hankó akinek a szellemi képességei, hát. Hàt.
MC12
Én ezt máshogy látom. Szerintem nem az a probléma, hogy valaki Gandalfnak hívja a gyerekét, hanem a társadalom reakciója. Úgyhogy ha már pénzt költök ilyesmire, akkor inkább arra költeném, hogy az az író, tinédzser, nyelvész - meg a tanító, pap, óvónő, stb. - azt kommunikálja a gyerekek és a szülők felé, hogy az a tahó aki egy néven röhög, nem az aki viseli. És/vagy esetleg az a bizottság tiltás és listázás helyett megtejetné azt is, hogy a névválasztás előtt, még a terhesség, kismama tornák, stb. időszakában beszél a szülőkkel, segítve nekik nevet választani, elmondva nekik, hogy a név választás a gyerekről szóljon lehetőleg, mert ő fog vele élni. És ha ezután is Gandalfot akarnak, akkor válasszák azt.

Egyébként ahhoz, hogy szivassák a gyereket a neve miatt, nem kell Gandalfnak hívni. Engem három évig Józsizott a középiskolai osztályfőnököm azért, mert a két keresztnevem közül a József volt elől, miközben a másikat (Péter) használtam. Aki tahó az hagyományos keresztény nevekkel is tud tahó lenni.
peterk2005 udvari bolond
Nem Gandalf a legnagyobb baj, az a kisebbik része, a kérdés ennél összetettebb. Kiss Adolfhitler? Horváth Hathárom? Kovács Irapuato? Erre is azt mondod, hogy érzékenyüljön hozzá a társadalom? Vagy erre azt, hogy azért ez nem oké, sért érzékenységeket stb. Oké, de akkor hol a határ? Kiss Adolfihtler nem, Kovács Irapuato igen? Vagy ha a bizottság nem tudta meggyőzni a szülőket, akkor ez van?

Lehet, hogy a név önmagában nem kell, hogy zaklatáshoz vezessen, de egyértelműen növeled vele a zaklatás kockázatát. Kovács Istvánt (és még vagy 50 ezer féle nevet) a neve miatt nem fogják basztatani, persze, 100 más ok miatt lehet, de egy 101. -et levehetünk a tábláról.

A felülről jövő társadalmi érzékenyítést próbálták sokan, sok helyen, sokféleképpen - nem jött be. A társadalom nem attól lesz empatikusabb, elfogadóbb vagy érzékenyebb, ha egy bizottság megmondja neki, hogy legyen az, sőt, ez általában kontraproduktív. Az államnak nem az érzékenyítés a dolga, hanem a társadalmi osztályok közötti gazdasági egyenlőtlenségek csökkentése, és majd ez elhozza az empátiát, elfogadást és érzékenységet. Egyszerűbben mondva, tele hassal, stabil állássa, normális környezetben az átlagember empatikus, elfogadó, szarik rá, virágozzák ezer virág. Üres hassal, bizonytalan jövőképpel, frusztrált környezetben meg mondhat a bizottság akármit - Gandalfkába bele lesz rúgva. Az emberek tetszik, nem tetszik általában így viselkednek.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
3 hónapja
NAJÓ 😀 Tényleg nem értik.
Gyurma Pappa
Egyébként a végeken már megy a végső kisöprés, ahol eddig 50%-ot nyúltak le egy támogatásból, ott most már 80-at, de nem kampányra, helyi osztogatásra költik, hanem megy a kimentés.
somoskovig
Elemeszpésedik a fidesz.
3 hónapja
Gyurma Pappa
Ria-ria-Hungária, az kell a népnek, és akkor minden fasza lesz. 😊

Egyébként az van, hogy az induló Fidesz keménymag már öreg, akik meg most a derekhadat kellene adják, azok 20 évesen a Fidelitashoz csatlakozó, most 35-45 éves senkik, akik életükben egy szalmaszálat nem tettek keresztbe, egy önálló értelmes gondolatul nem volt, és nekik kellene a megújulást vezetni. 30 alatti utánpótlás meg olyan szinten nincs, hogy elmondhatatlan, aki ma 30 alatti fideszes, az tényleg olyan szinten agyhalott, hogy egy tollat nem lehet rábízni, mert magára keni belőle a tintát.

Egyébként a végeken már megy a végső kisöprés, ahol eddig 50%-ot nyúltak le egy támogatásból, ott most már 80-at, de nem kampányra, helyi osztogatásra költik, hanem megy a kimentés.

3 hónapja
Gyurma Pappa
Ezen röhögtünk tegnap mikor olvastuk, hogy ezek 2015-ben képzelik magukat? Okosóra 2025-ben? Hát már mindenkinek van, aki akart magának.

Volt egy beszélgetésem egy régi ismerőssel még az MCC-s időkből (pre-2010 MCC éra) erről az egész történetről és a lehetséges végéről. Ő azon az állásponton volt, hogy azon bukik meg ez a rendszer, hogy az elmúlt 15 évben szisztematikusan üldöztek el minden tehetséges, önálló gondolkodásra képes, kritikát megfogalmazni képes és merő embert a környékükről. Most pedig amikor nyakig ér a szar már nincs kihez nyúlni, mert a fiatalok kb. ennyit tudnak, amit látunk belőlük (faszverés kifizető helyeken), az öregek meg ennyire értik a mai generációt és világot.

A fiatal demokraták pártja 10% alatt van a 30 alatti korosztályban és nagyon kezd billegni a 30-45 közöttiben is. Nincs miről beszélni.

Aztán irkálhat nyugodtan kurva jó cikkeket Kovács András és Bayer Zsolt a hálátlan fiatalokról.
Gyürk volt az egyik uccsó mohikán.
Rogánnal megalapították a Fidelitast, de utána tudatosan Brüsszelben építette magát, kiszállt a hazai fostengerből, csak a kampányokat vitte.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
3 hónapja
Ez most nem lehet komoly...

telex.hu/gazdasag/2025/08/26/emih-koves-slomo-quality-poultry-koser-vagohid-liba?
Gyurma Pappa
A (zsidó)viccek rovatba.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
3 hónapja
Ő azon az állásponton volt, hogy azon bukik meg ez a rendszer, hogy az elmúlt 15 évben szisztematikusan üldöztek el minden tehetséges, önálló gondolkodásra képes, kritikát megfogalmazni képes és merő embert a környékükről. Most pedig amikor nyakig ér a szar már nincs kihez nyúlni, mert a fiatalok kb. ennyit tudnak, amit látunk belőlük (faszverés kifizető helyeken), az öregek meg ennyire értik a mai generációt és világot.
Ehhez nem kell volt MCC tagnak lenni. Én a saját területemet látom, gyakorlatilag nincs egy épkézláb ember, aki akár stratégiai, akár rövidtávú policy szinten képes lenne értelmes, koherens megoldásokat kitalálni. 90 IQ felett bárki megmondhatta volna, hogy ez az SZJA mentesség egy csapda. Nem csak a költségvetésnek vagy az adórendszernek, hanem a politikai haszna is kétséges. 1.51-es fertilitási ráta mellett nem nehéz kiszámolni, hogy ha van 10 anyukat, akkor abból a kb 30%-nak lesz 1-nél több gyerek, és ott elég kevés olyan szülő maradt, akinek néhány 10e Ft-tal kiszúrható a szeme (főleg, hogy apuka valószínűleg jobban keres, és a CSJK-t ő rakja el, már évek óta).

Sorolhatnám. Közben ellenőrizhetetlen adóteljesítmény elmaradások vannak, nem egyszer futok bele feldolgozhatatlan adóügyi kérdésekbe, és nincs már tartalék az adórendszerben. 0.

Kedvenc képem egy két évvel ezelőtti adófórumról, amivel próbálták elmagyarázni, hogy a gazdaság kifehérítése és a fogyasztási adók növelése fedezte a "munkát terhelő adók" (jajj ez is) csökkentését. Majdnem. Évente önmagában ez ütött GDP arányosan 2%-os lyukakat a költségvetésbe.

(saját kép)

Szerkesztette: Gyurma Pappa

3 hónapja
 444.hu/2025/08/25/orban-gyozo-hatvanpusztarol-jovore-indul-a-gazdalkodas-de-van-medence-konyvtar-vendeghaz-es-szocialis-helyisegek-is

dedikált diáklap
3 hónapja
Gyurma Pappa
Ezen röhögtünk tegnap mikor olvastuk, hogy ezek 2015-ben képzelik magukat? Okosóra 2025-ben? Hát már mindenkinek van, aki akart magának.

Volt egy beszélgetésem egy régi ismerőssel még az MCC-s időkből (pre-2010 MCC éra) erről az egész történetről és a lehetséges végéről. Ő azon az állásponton volt, hogy azon bukik meg ez a rendszer, hogy az elmúlt 15 évben szisztematikusan üldöztek el minden tehetséges, önálló gondolkodásra képes, kritikát megfogalmazni képes és merő embert a környékükről. Most pedig amikor nyakig ér a szar már nincs kihez nyúlni, mert a fiatalok kb. ennyit tudnak, amit látunk belőlük (faszverés kifizető helyeken), az öregek meg ennyire értik a mai generációt és világot.

A fiatal demokraták pártja 10% alatt van a 30 alatti korosztályban és nagyon kezd billegni a 30-45 közöttiben is. Nincs miről beszélni.

Aztán irkálhat nyugodtan kurva jó cikkeket Kovács András és Bayer Zsolt a hálátlan fiatalokról.
3 hónapja