NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins
15
7
2:15, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
3 hónapja
Sámuel, Sámuel…. Nyílik az olló de kampányfőnököt kell cserélni? Egy ütemmel le vagy szerintem maradva.Lánczitól én is befosnék. 😀
24.hu/belfold/2025/08/27/kozvelemeny-kutatas-tisza-part-fidesz-magyar-peter-orban-viktor-nezopont/
MC12
3 hónapja
Sámuel, Sámuel…. Nyílik az olló de kampányfőnököt kell cserélni? Egy ütemmel le vagy szerintem maradva.A párhuzamos(valóság)ok a vègtelenben találkoznak. Legalábbis nagyon nagyon remélem hogy ez nem így valóság...
24.hu/belfold/2025/08/27/kozvelemeny-kutatas-tisza-part-fidesz-magyar-peter-orban-viktor-nezopont/
MC12
Szerkesztette: dande2
3 hónapja
Sámuel, Sámuel…. Nyílik az olló de kampányfőnököt kell cserélni? Egy ütemmel le vagy szerintem maradva. 24.hu/belfold/2025/08/27/kozvelemeny-kutatas-tisza-part-fidesz-magyar-peter-orban-viktor-nezopont/
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
3 hónapja
És azért, mert a múltban nem történt meg valami, miért lehet bizonyosság, hogy a jövőben sem történik meg?Ha így nézzük, akkor igaz.Teknikálli ez nem igaz, a tavalyi önkormányzatit előrevitték majdnem fél évvel, amikor úgy gondolták, hogy az EU választáson arathatnak vele, jó nagy szarvihart kavarva vele. Az más kérdés, hogy az nem jött be, de amikor meghozták a változást még nem volt kegyelmi ügy, de nekem teljesen elegendő bizonyíték arra, hogy ha úgy érzik jónak, akkor nem fognak habozni mozgatni a választást valamerre...Minden választást időben kiírtak 1990 óta, sosem volt sem előrehozva, sem elhalasztva.Az új alkotmány 4/5 ha jól emlékszem... De elég lenne a jogellenes alaptörvényt hatályon kívül helyezni - alkotmányellenes, ha valaki kizárólagos hatalomra tör stb.Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......2/3ad esetén új alkotmány, az meg seggberúg mindent, nem?
Kájzerszóze
Negritis, a vajda
Mindenesetre minden elképzelés lehetséges, a legvadabb is.
Kezdve onnan, lesz-e kiírva választás.....
Kájzerszóze
Kampman
StormST
Akkor annyiban módosítanám, hogy országgyűlési választás nem volt átmozgatva.
Kampman
Mindig van egy első, sokáig minden miniszterelnök vagy Köztársasági elnök kitöltötte a ciklusát, aztán mégsem
3 hónapja
Btw. mi lenne a baj vele ha MP terve lenne? Nem azért mondom, de a fórum többsége szokott itt hitet tenni a több kulcs mellett, szóval én azon csodálkozom (nem) hogy a topic szimpatizáns része nem sajnálkozik, hogy ez mégse MP terve és nem dobja rá a követ hogy ebben a helyzetben még adócsökkentésről beszél 😊 MC12Nekem ez az egyik tartalmi problémám a Tisza "programmal" (ha nevezhető annak). Én meggyőződéses több adókulcs hívő vagyok. Annyira, hogy még azt is elhiszem, hogy ha rajtam múlna, akkor még az egyszerű embereknek is el tudnám magyarázni, hogy miért jó. De ebben azért lehet, hogy tévedek. 😀 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
3 hónapja
És azt mondják már? Vannak erről felmérések?Azért a cigók meg a vérnyuggerek még mindig ott vannak tömegesen...Ez így nem teljesen igaz. Egyfelől a cigányok sem egy monolit egység, többségük erősebben függ a falu erős emberétől, mint az Orbán Viktortól. A kulcs mindig is a parasztok voltak, a gazdák, a maszekok. Ha ők azt mondják, akkor a falu leszavaz a Tiszára, gondolkodás nélkül. A cigányok közül is, akik dolgoznak, azok a nagygazdánál napszámban vannak. Akik nem, azok is sok szinten függenek a falusi "arisztokráciától".
warr_b
Gyurma Pappa

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
3 hónapja
Ha így nézzük, akkor igaz.Teknikálli ez nem igaz, a tavalyi önkormányzatit előrevitték majdnem fél évvel, amikor úgy gondolták, hogy az EU választáson arathatnak vele, jó nagy szarvihart kavarva vele. Az más kérdés, hogy az nem jött be, de amikor meghozták a változást még nem volt kegyelmi ügy, de nekem teljesen elegendő bizonyíték arra, hogy ha úgy érzik jónak, akkor nem fognak habozni mozgatni a választást valamerre...Minden választást időben kiírtak 1990 óta, sosem volt sem előrehozva, sem elhalasztva.Az új alkotmány 4/5 ha jól emlékszem... De elég lenne a jogellenes alaptörvényt hatályon kívül helyezni - alkotmányellenes, ha valaki kizárólagos hatalomra tör stb.Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......2/3ad esetén új alkotmány, az meg seggberúg mindent, nem?
Kájzerszóze
Negritis, a vajda
Kájzerszóze
Kampman
StormST
Akkor annyiban módosítanám, hogy országgyűlési választás nem volt átmozgatva.
3 hónapja
Nyilván AdolfHitler ne lehessen. Ez könnyen megoldható. De nem erről volt szó, hanem a Gandalfról. Ezzel kapcsolatban vitáztam. A társadalmat nem kell érzékenyíteni, mert elég érzékeny már. Éppen azért akarják korlátozni, mert tele van az ország vadnál vadabb keresztnevekkel ... és nincsenek tömeges számban a nevük miatt lelki sérült gyerekek.Nem Gandalf a legnagyobb baj, az a kisebbik része, a kérdés ennél összetettebb. Kiss Adolfhitler? Horváth Hathárom? Kovács Irapuato? Erre is azt mondod, hogy érzékenyüljön hozzá a társadalom? Vagy erre azt, hogy azért ez nem oké, sért érzékenységeket stb. Oké, de akkor hol a határ? Kiss Adolfihtler nem, Kovács Irapuato igen? Vagy ha a bizottság nem tudta meggyőzni a szülőket, akkor ez van?Én ezt máshogy látom. Szerintem nem az a probléma, hogy valaki Gandalfnak hívja a gyerekét, hanem a társadalom reakciója. Úgyhogy ha már pénzt költök ilyesmire, akkor inkább arra költeném, hogy az az író, tinédzser, nyelvész - meg a tanító, pap, óvónő, stb. - azt kommunikálja a gyerekek és a szülők felé, hogy az a tahó aki egy néven röhög, nem az aki viseli. És/vagy esetleg az a bizottság tiltás és listázás helyett megtejetné azt is, hogy a névválasztás előtt, még a terhesség, kismama tornák, stb. időszakában beszél a szülőkkel, segítve nekik nevet választani, elmondva nekik, hogy a név választás a gyerekről szóljon lehetőleg, mert ő fog vele élni. És ha ezután is Gandalfot akarnak, akkor válasszák azt.Szokásos ner. Van egy szerintem egyébként támogatható ötlet, miszerint a szülő ne tudjon már azonnal kibaszni a gyerekkel születése után, mondjuk ne lehessen Kovács Gandalf egy kisgyerek, ezzel én tudok menni (most lehet), a gyerek ugyanis nem a szülő hobbija, hogy úgy viselkedjen vele mint a kutyájával.24.hu/kultura/2025/08/25/hanko-balazs-utonevek-torvenymodositas-interju/Gyönyörű. Ez az kamuőshagyományvirtus a kedvencem.
Amadeus az áttelelt poloska
A gyerekeimnek azt tanítom, hogy amikor van valami ötletük, azt mondják el a tükör előtt hangosan 4-5 alkalommal. Ha még utána is jól hangzik, akkor menjenek vele hozzám, és csak utána a nagyvilágba. Sok baromság megelőzhető így. 12-13 éveseknek átjött. Hankó úrnak is javaslom ezt a megoldást, ő is keressen egy felnőtt, érett gondolkodású embert, mielőtt ilyeneket kitalál.
Gyurma Pappa
Fogjuk meg ezt a dolgot, legyen egy ilyen olyan emberekből álló bizottság, ad abszurdum, legyen benne a nyelvésztől az írón àt a tinédzserig mindenféle ember, aztán jussanak dűlőre, támaszkodva a JPÉ-re mint vezérlőelvre.
De nem, majd a magasságos miniszter eldönti, hogy ez igen, ez nem. A nagymagyar hagyományok szellemében. Ráadásul a Hankó akinek a szellemi képességei, hát. Hàt.
MC12
Egyébként ahhoz, hogy szivassák a gyereket a neve miatt, nem kell Gandalfnak hívni. Engem három évig Józsizott a középiskolai osztályfőnököm azért, mert a két keresztnevem közül a József volt elől, miközben a másikat (Péter) használtam. Aki tahó az hagyományos keresztény nevekkel is tud tahó lenni.
peterk2005 udvari bolond
Lehet, hogy a név önmagában nem kell, hogy zaklatáshoz vezessen, de egyértelműen növeled vele a zaklatás kockázatát. Kovács Istvánt (és még vagy 50 ezer féle nevet) a neve miatt nem fogják basztatani, persze, 100 más ok miatt lehet, de egy 101. -et levehetünk a tábláról.
A felülről jövő társadalmi érzékenyítést próbálták sokan, sok helyen, sokféleképpen - nem jött be. A társadalom nem attól lesz empatikusabb, elfogadóbb vagy érzékenyebb, ha egy bizottság megmondja neki, hogy legyen az, sőt, ez általában kontraproduktív. Az államnak nem az érzékenyítés a dolga, hanem a társadalmi osztályok közötti gazdasági egyenlőtlenségek csökkentése, és majd ez elhozza az empátiát, elfogadást és érzékenységet. Egyszerűbben mondva, tele hassal, stabil állássa, normális környezetben az átlagember empatikus, elfogadó, szarik rá, virágozzák ezer virág. Üres hassal, bizonytalan jövőképpel, frusztrált környezetben meg mondhat a bizottság akármit - Gandalfkába bele lesz rúgva. Az emberek tetszik, nem tetszik általában így viselkednek.
MC12
(Az érzékenyítés egyébként szerintem működhet ... mint nagyon sok más felülről szervezett dolog is, ami szintén sokszor zátonyra fut. Jól kell csinálni és akkor működik. De nem akarom elterelni a szót.)

3 hónapja
Teknikálli ez nem igaz, a tavalyi önkormányzatit előrevitték majdnem fél évvel, amikor úgy gondolták, hogy az EU választáson arathatnak vele, jó nagy szarvihart kavarva vele. Az más kérdés, hogy az nem jött be, de amikor meghozták a változást még nem volt kegyelmi ügy, de nekem teljesen elegendő bizonyíték arra, hogy ha úgy érzik jónak, akkor nem fognak habozni mozgatni a választást valamerre...Minden választást időben kiírtak 1990 óta, sosem volt sem előrehozva, sem elhalasztva.Az új alkotmány 4/5 ha jól emlékszem... De elég lenne a jogellenes alaptörvényt hatályon kívül helyezni - alkotmányellenes, ha valaki kizárólagos hatalomra tör stb.Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......2/3ad esetén új alkotmány, az meg seggberúg mindent, nem?
Kájzerszóze
Negritis, a vajda
Kájzerszóze
Kampman

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
Főleg, hogy Coach Prime az XXXL-es pólójára is kiírta Tusnádon.Minden választást időben kiírtak 1990 óta, sosem volt sem előrehozva, sem elhalasztva.Az új alkotmány 4/5 ha jól emlékszem... De elég lenne a jogellenes alaptörvényt hatályon kívül helyezni - alkotmányellenes, ha valaki kizárólagos hatalomra tör stb.Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......2/3ad esetén új alkotmány, az meg seggberúg mindent, nem?
Kájzerszóze
Negritis, a vajda
Kájzerszóze
Kampman
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
Minden választást időben kiírtak 1990 óta, sosem volt sem előrehozva, sem elhalasztva.Az új alkotmány 4/5 ha jól emlékszem... De elég lenne a jogellenes alaptörvényt hatályon kívül helyezni - alkotmányellenes, ha valaki kizárólagos hatalomra tör stb.Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......2/3ad esetén új alkotmány, az meg seggberúg mindent, nem?
Kájzerszóze
Negritis, a vajda
Kájzerszóze
3 hónapja
Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......1998 óta visszatérően házal ezzel a baloldali suttogó propaganda, sosem valósult meg.
Kájzerszóze
3 hónapja
olvasva azt a "bizonyítékot" inkább Nagy Marcira tippelek, aki írhatta 😀és az index "megszerzett" anyag a Tisza 3 kulcsos szja-járól meg se jelenik itt?Mert az átlag szavazójuk 3-ig is nehezen számol el, nemhogy 7-ig.
édes Istenem...csak azon csodálkozom, hogy az ilyen név nélküli cikkekben miért csak 3 kulcsot említenek, miért nem 7-et rögtön....nagyon nagy lehet a baj
Klaci79
somoskovig
3 hónapja
Az új alkotmány 4/5 ha jól emlékszem... De elég lenne a jogellenes alaptörvényt hatályon kívül helyezni - alkotmányellenes, ha valaki kizárólagos hatalomra tör stb.Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......2/3ad esetén új alkotmány, az meg seggberúg mindent, nem?
Kájzerszóze
Negritis, a vajda

3 hónapja
Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......2/3ad esetén új alkotmány, az meg seggberúg mindent, nem?
Kájzerszóze
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
Ahhoz az elmélethez mit szóltok, hogy Don Szatyor lemond, kicsit megtolják az elnöki jogköröket és OV lesz az új elnök? Simán meg tudják oldani még a választásig. Lásd lengyel példa......

3 hónapja
Ilyenkor megnyugszom, hogy vannak meg fundamentális véleménykülönbségeink, még a végén unalmas lenne a diskurzus, ha folyton egyetértenénk 😊Btw. mi lenne a baj vele ha MP terve lenne? Nem azért mondom, de a fórum többsége szokott itt hitet tenni a több kulcs mellett, szóval én azon csodálkozom (nem) hogy a topic szimpatizáns része nem sajnálkozik, hogy ez mégse MP terve és nem dobja rá a követ hogy ebben a helyzetben még adócsökkentésről beszél 😊Szomorú is vagyok. Bár nagyon mást nem mondhat, de a progresszív adózás jöhet. Ma is az van, csak mindegy mennyit keresel, a szülés többet nyom a latba.
MC12
Gyurma Pappa
3 hónapja
Btw. mi lenne a baj vele ha MP terve lenne? Nem azért mondom, de a fórum többsége szokott itt hitet tenni a több kulcs mellett, szóval én azon csodálkozom (nem) hogy a topic szimpatizáns része nem sajnálkozik, hogy ez mégse MP terve és nem dobja rá a követ hogy ebben a helyzetben még adócsökkentésről beszél 😊Szomorú is vagyok. Bár nagyon mást nem mondhat, de a progresszív adózás jöhet. Ma is az van, csak mindegy mennyit keresel, a szülés többet nyom a latba.
MC12

3 hónapja
és az index "megszerzett" anyag a Tisza 3 kulcsos szja-járól meg se jelenik itt?Mert az átlag szavazójuk 3-ig is nehezen számol el, nemhogy 7-ig.
édes Istenem...csak azon csodálkozom, hogy az ilyen név nélküli cikkekben miért csak 3 kulcsot említenek, miért nem 7-et rögtön....nagyon nagy lehet a baj
Klaci79
3 hónapja

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
3 hónapja
és az index "megszerzett" anyag a Tisza 3 kulcsos szja-járól meg se jelenik itt?Btw. mi lenne a baj vele ha MP terve lenne? Nem azért mondom, de a fórum többsége szokott itt hitet tenni a több kulcs mellett, szóval én azon csodálkozom (nem) hogy a topic szimpatizáns része nem sajnálkozik, hogy ez mégse MP terve és nem dobja rá a követ hogy ebben a helyzetben még adócsökkentésről beszél 😊
Klaci79
Teszem hozzá, én el tudom képzelni, hogy van ilyen terv a Tiszán belül (sőt a fideszen belül is), meg még vagy 4 féle. Egy gazdasági kabinet dolga, hogy felállítson különböző modelleket. Én elolvastam a “dokumentumot”, szórakoztató módon a több kulcs híveinek ilyen a biblia, és egyébként az is igaz, hogy ha valaki ilyen módon akarná rendbe tenni a költségvetést, akkor jó helyen vannak a sávhatárok, értelmezhető többletbevételt generálna, ezt nem ma reggel írták.
Maga a dokumentum valszeg kamu, legalábbis ennyi helyesírási hibát, feleslegesen beleírt szófordulatot (belső anyagban nem szokás propagandisztikusan fogalmazni, minek?) meg modoroskodást nem ír belső ember. Vezetői összefoglalónak, feljegyzésnek borzasztó gyenge, minden másnak értelmetlen.
A fiúk helyében nem feljegyzésként adtam volna ki, hanem memó-ként vagy kabinet ülés-jegyzőkönyvként. Ahhoz jobban passzol a hangvétel.
3 hónapja
Terelés. Valószínűleg átszakadt a buborék, OV repülése elérte a bázist. Nem véletlenül magyarázza a sokadik ember.és az index "megszerzett" anyag a Tisza 3 kulcsos szja-járól meg se jelenik itt?Kubatov, Szentkirály meg a többi semmitérő már felkapta. Dobalja fel kéretlenül a face.
Klaci79
Matthew99

3 hónapja
és az index "megszerzett" anyag a Tisza 3 kulcsos szja-járól meg se jelenik itt?sztem Gyurma arra gondolt itt
Klaci79
Ez kezd egyre kellemetlenebb lenni, a sosem volt kamu SZJA emelés fenyegetés ehhez kevés lesz srácok.
444.hu/2025/08/26/kideritettuk-mennyiert-berelheto-piaci-alapon-egy-olyan-pilatus-amivel-orban-es-a-stabja-elrepult-az-adriara
Gyurma Pappa
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
és az index "megszerzett" anyag a Tisza 3 kulcsos szja-járól meg se jelenik itt?Kubatov, Szentkirály meg a többi semmitérő már felkapta. Dobalja fel kéretlenül a face.
Klaci79

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
3 hónapja
és az index "megszerzett" anyag a Tisza 3 kulcsos szja-járól meg se jelenik itt?édes Istenem...csak azon csodálkozom, hogy az ilyen név nélküli cikkekben miért csak 3 kulcsot említenek, miért nem 7-et rögtön....nagyon nagy lehet a baj