Politika

52 feliratkozó

2 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 854 — The Mathematician
nem érti vol1000

demokrata.hu/magyarorszag/latom-a-hitvany-rovid-tavu-szandekot-2-1198676/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
2 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 28 690 — Cowboys fan
“A frakció hosszan tárgyalt, tovább is tárgyal az alkotmánymódosításról és az erre adandó válaszokról. Csütörtökön 6 órakor tüntetést tartunk a Sándor-palota előtt, tiltakozva az alkotmánymódosítás ellen“

Elképzelem ahogy Vitályos, Tuzson, Német, Pócs, Szűcs Gábor 5ös próbálja kitalálni Kocsis-Gulyás duó által vezetve a válaszokat.
Toca
remélem, nem lesz se eső, se nagy meleg, mert a kivezényelt Pasaréti Arany Alkony Nyugdíjasotthon lakói sajnos már nem fiatalok, törékeny az egészségük.
2 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 35 116
Bye bye Szollo.
Stez
megkapta a hamuban sült pogácsát.
2 hónapja
Toca Minnesota Vikings 21 014 — Vikings fan
“A frakció hosszan tárgyalt, tovább is tárgyal az alkotmánymódosításról és az erre adandó válaszokról. Csütörtökön 6 órakor tüntetést tartunk a Sándor-palota előtt, tiltakozva az alkotmánymódosítás ellen“

Elképzelem ahogy Vitályos, Tuzson, Német, Pócs, Szűcs Gábor 5ös próbálja kitalálni Kocsis-Gulyás duó által vezetve a válaszokat.

Szerkesztette: Toca
2 hónapja
 444.hu/2026/07/06/tuntetest-szervez-a-fidesz-az-alaptorveny-modositasa-ellen

Én komolyan azt hiszem, hogy egy szimulációban élünk, és valaki kurva jól szórakozik egy irányítóteremben.
Gyurma Pappa
ezt teljesen komolyan gondolják.
resistance is futile
Biztos, hogy nem. Ezt senki nem gondolhatja komolyan.
Gyurma Pappa
Dehogynem, ahogy Hitler is Steinert várta a bunkerben, mielőtt szétlőtte a fejét.

Nyilván minél szarabb a helyzet, annál irreálisabb a remény, de gondolj bele, hogy Hitler sem Steiner hadseregével kezdte.

Ott volt a Volksturm, meg Berlin-Seelow, hogy majd ott aztán megállítják a ruszkikat. Meg a V2, meg a Me262, meg a Tiger II. Aztán ott volt az a kirándulás az Ardennekben, hogy majd Peiperék a halál 50 órájában elérik Antwerpent benzin nélkül és jó lesz. Aztán ott volt a tavaszi ébredés, hogy majd itt Magyarországon visszaverik a ruszkikat.

Aztán ott volt az Atlanti-fal, ami majd jól megállítja a partaszállást Calaisnál, még véletlen sem Normandiában. Előtte, hogy majd a Gustav line megállítja a jenkiket Olaszországban, hogy majd Hoth a páncélosaival eljut a bekerített Sztálingrádba. Hogy Paulus megszállja Sztálingrádot és Moszkvát sosem akartuk elfoglalni. Rommel meg eljut Szuezig a DAK élén.

A valóság meg az volt, hogy 41 decemberében elvesztette a háborút, amikor Moszkva alól kipofozta a német hadsereget Zsukov.

Ugyanaz a mintázat. Magyar Péter kétségbe esett, reménytelen helyzetben lévő focista feleség, majd kipukkad a lufi, majd ha kampányolni és pártot építeni kell, de hát nincs jelöltje sem, ők majd tuti nem lesznek jók, majd jönnek a botrányok, majd a videófelvétel, majd a mozgosítás, majd az urkánokat kiszedjük a pénzszállítóból, majd bomba lesz a gázvezeték mellett és meglásd, hogy megfordul a választás menete.

Nah, most tartunk ott, hogy a ruszkik átjutottak a dombokon és bekerítették a fővárost. Tudjuk mi a vége a történetnek.

Szerkesztette: resistance is futile
2 hónapja
Toca Minnesota Vikings 21 014 — Vikings fan

Én komolyan azt hiszem, hogy egy szimulációban élünk, és valaki kurva jól szórakozik egy irányítóteremben.
Gyurma Pappa
resistance is futile
Gyurma Pappa
Vitya: “Nem erre adtak felhatalmazást!”

De, én speciel rohadtul erre. Öröm nézni a vergődést.
2 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 378 — zászló zászló szív

Gyurma Pappa
resistance is futile

2 hónapja
StormST Denver Broncos 13 297 — SB 50 Champion @ Grund

Gyurma Pappa
Hogy egy kiváló barátjuk emlékezetes mondatát idézzem:

„Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek”

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
2 hónapja
Nafaszom felkúrta bennem a kehet a társadalomkutatós vénasszony.
A 2. érdemi kérdése:
-Ön baloldali vagy jobboldali?
-Árnyalatok vannak?
-Nincsenek. Bal vagy jobb.
-bizonyos kérdésben inkább jobb, másban inkább bal.
-olyan válasz nincs. Bal vagy jobb?
-Dehát a fidesz kormányzásában is voltak baloldali elemek...
-Nem voltak, az egy ízig-vérig jobboldali kormány!
-Beszélgessünk róla?
-NEM!
És rámcsapta a telefont.
Így nehéz megismerni a valódi közvéleményt. 😊
kittli
néha, mikor ebédidőben hívnak, akkor kajálás közben azzal szoktam szórakozni, hogy tolom nekik a dezinfót.

A választások előtt másfél héttel full jobbos, putyinista voltam a telefonban és biztosra mondtam nekik a Fidesz 2/3-t Békéscsabán.
2 hónapja

Gyurma Pappa
2 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 3 010 — Steelers fan
Nafaszom felkúrta bennem a kehet a társadalomkutatós vénasszony.
A 2. érdemi kérdése:
-Ön baloldali vagy jobboldali?
-Árnyalatok vannak?
-Nincsenek. Bal vagy jobb.
-bizonyos kérdésben inkább jobb, másban inkább bal.
-olyan válasz nincs. Bal vagy jobb?
-Dehát a fidesz kormányzásában is voltak baloldali elemek...
-Nem voltak, az egy ízig-vérig jobboldali kormány!
-Beszélgessünk róla?
-NEM!
És rámcsapta a telefont.
Így nehéz megismerni a valódi közvéleményt. 😊

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
2 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 16 378 — zászló zászló szív

2 hónapja
Stez SMU Mustangs 50 192 — Whoops, looks like something went wrong.
Bye bye Szollo.

2 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 770 — Chiefs GM
Vitézy legközelebb beszéljen inkább onnan, ahonnan MP szokott, mert a hátam borsózik Vitályos fejétől, attól meg az agyvizem forr fel, hogy Pócs feltűnően olvasgat...
StormST
Vagy Kúró Dóráék legközelebb inkább fejre húzható papírzacskókat osztogassanak. 😊
2 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 770 — Chiefs GM
De megfordítom a kérdést, most jobb? Te vagy akire néznek a Lendvaiban ma, nem egy hónapja, nem a választások előtt, ma. És felteszik a kérdést, Storm - és peterk is, csak nem akartam kétszer leírni a kommentet 😊 - mi legyen? Maradjunk vagy menjünk? Mit csináljunk? És arra nem válasz, hogy váltsuk le OV-t, meg tisztuljunk meg vagy húzzunk elő új és hiteles arcokat (kiket, honnan…..), merthogy holnap kell csinálni valamit.
MC12
Mindegyik megoldás szar, én csak nem értek egyet Török Gáborral (veled), hogy kivonulni jobb lenne. De hozzáteszem, hogy nem volt kimondva a cél, és a "mi lenne a legjobb" nyilván függ a céltól. Úgyhogy én azt feltételeztem, hogy annyira beesett a tábor, hogy most már a cél az eltávolodó szavazók visszaszerzése. Ahhoz szerintem a kivonulás nem jó. (Ahhoz a legjobb - vagy legkevésbé rossz - talán az lenne, hogy ha kibasznák az összes régi képviselőt, még Gulyást is, és teleültetnék kezdő parlament szüzekkel.) Ha nem ez a cél, hanem a saját megmaradt tábor megkötése, a további fogyás megállítása, akkor ahhoz lehet, hogy Török (a te) javaslatod lenne a legjobb.
peterk2005 udvari bolond
A kezdő szüzek az Németh Bazsika, Szűcs “megafos” mittudoménakeresztnevét, meg a KDNP álszent nagyasszonya, Máthé Zsuzsika. Ilyenekből még 50 minek?
somoskovig
Balázs szerintem a való életben is szűz.

Amúgy nem értem miért foglalkoztok a narancs DK hullagyalázóival. Hány DK-s volt képviselőt tudnátok felsorolni?

Na ugye, mentek a felejtés szemétdombjára
FLZOLI
Van két gyereke asszem ( szegények ).
Toca
Az a szerencséjük, hogy a Németh viszonylag gyakori név, könnyen letagadhatják az apjukat, ha akarják...
StormST
Vagy megváltoztatják Deutschra.
Dzsokijuing
Ez a hét kommentje lesz, pedig még csak hétfő van. 😊
2 hónapja
StormST Denver Broncos 13 297 — SB 50 Champion @ Grund
Vitézy legközelebb beszéljen inkább onnan, ahonnan MP szokott, mert a hátam borsózik Vitályos fejétől, attól meg az agyvizem forr fel, hogy Pócs feltűnően olvasgat...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
2 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 814
De megfordítom a kérdést, most jobb? Te vagy akire néznek a Lendvaiban ma, nem egy hónapja, nem a választások előtt, ma. És felteszik a kérdést, Storm - és peterk is, csak nem akartam kétszer leírni a kommentet 😊 - mi legyen? Maradjunk vagy menjünk? Mit csináljunk? És arra nem válasz, hogy váltsuk le OV-t, meg tisztuljunk meg vagy húzzunk elő új és hiteles arcokat (kiket, honnan…..), merthogy holnap kell csinálni valamit.
MC12
Mindegyik megoldás szar, én csak nem értek egyet Török Gáborral (veled), hogy kivonulni jobb lenne. De hozzáteszem, hogy nem volt kimondva a cél, és a "mi lenne a legjobb" nyilván függ a céltól. Úgyhogy én azt feltételeztem, hogy annyira beesett a tábor, hogy most már a cél az eltávolodó szavazók visszaszerzése. Ahhoz szerintem a kivonulás nem jó. (Ahhoz a legjobb - vagy legkevésbé rossz - talán az lenne, hogy ha kibasznák az összes régi képviselőt, még Gulyást is, és teleültetnék kezdő parlament szüzekkel.) Ha nem ez a cél, hanem a saját megmaradt tábor megkötése, a további fogyás megállítása, akkor ahhoz lehet, hogy Török (a te) javaslatod lenne a legjobb.
peterk2005 udvari bolond
A kezdő szüzek az Németh Bazsika, Szűcs “megafos” mittudoménakeresztnevét, meg a KDNP álszent nagyasszonya, Máthé Zsuzsika. Ilyenekből még 50 minek?
somoskovig

Amúgy nem értem miért foglalkoztok a narancs DK hullagyalázóival. Hány DK-s volt képviselőt tudnátok felsorolni?

FLZOLI
Toca
Az a szerencséjük, hogy a Németh viszonylag gyakori név, könnyen letagadhatják az apjukat, ha akarják...
StormST
Dzsokijuing
Tesóm most költözött Nagykovácsira. Azt mondta mindkettő ott lakik. | Mondjuk Ruff is 😀 |

2 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 698 — Saturday Night Lights
MC12
peterk2005 udvari bolond
somoskovig

FLZOLI
Toca
StormST

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 607 — Bears & Illinois fan
De amíg ott tartunk, hogy a politika jó volt csak a sajtó nem, addig a Fidesznél semmilyen előrehaladás nem lesz. Persze, megértem én, hogy ennek a gondolatmenetnek a vége kurva kellemetlen, mert ugye az eladandó politikai termék az maga Orbán volt.
resistance is futile
Éppen ezért mondtam április 12 után, hogy mivel a mítosz maga pukkadt ki, ezért menthetetlen a helyzet.
szaba
lényegében igen.

A fidesz jelenleg ott tart, hogy van egy cég termék és marketingesek nélkül.

Utóbbit nem akarták fenntartani, előbbi megdöglött.

Itt az a kérdés, hogy ki lesz az új termék, mivel lesz körítve és azt ki fogja eladni. Ezekre a kérdésekre nincs még elképzelés sem, nem hogy válasz.

Ez a 2015-ös MSZP eddig, ők legalább előtte megpróbálták Mesterházyt.

A jelenlegi 18% decemberre 10 lesz, figyeljétek meg. Jövőre előzi őket a MH.
resistance is futile
Szerintem a kettőt nem is lehet összehasonlítani. Az MSZP levetett magáról egy Hornt, aztán Medgyessyt, majd Gyurcsányt - mindegyikkel sikeres volt ideig-óráig. A Fidesz nem tudja levedleni Orbánt, mert ő egy vele. Róka fogta csuka.

Írtad, hogy esetleg új pártot gründol, majdnem 40 év után - hajrá, azt megnézem........

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
2 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 25 572 — Egy ember vagyok tesó meg egy bankkártya
2 hónapja
rva 4 781 — Me for President!
Amúgy Orbán egyre nagyobb csalódás nekem. Nem a politikai tevékenysége, mert azt 2 évtizede nem szeretem. Azt se hiszem már el kb. 20 éve, hogy lennének őszinte, önzetlen ideológiai kötődései, értékei. De azt például feltételeztem, hogy csapat játékos. Hogy saját magára vonatkozóan is igaz, hogy a Fidesz a minden, senkit nem hagyunk magára, meg a többi. És nagyon úgy tűnik, hogy egy fenét. Ahogy azonnal a TEK főnök hóna alá nyúlt, demonstratívan kinevezve őt, viszont szó nélkül végignézi a NER propaganda médiában azt a vérengzést ahogy kíméletlenül vágják vissza, arra utal, hogy szarik ő a Fideszen belül is mindenkire, aki nem közvetlenül neki vallott és vállalt hűséget. Egy klasszik keresztapát jobban érdekli, hogy mi van az embereivel, a "népével", mint Orbánt...
peterk2005 udvari bolond
Mert a ner propaganda vesztett, mert nem végezte jól a dolgát. Akkor miért kéne fenntartani? Már OV sajàt logikája szerint persze. Több ezer olyan embert egyébként sem lehet eltartani, akik konkrétan nullát érnek a piacon és politikai hasznot se termelnek, még egy Lölővel egybegyúrt Tiborcznak sem. Akit meg el kell tartatni, mert van némi haszna, azt kevesebbért, de eltartják.

Magyar hangja Berci, by Vastagbőr:

"Déri Stefi: Azt mondod, hogy a Fidesznek nem dolga ezeket működtetni. De akkor kinek a dolga? Egyáltalán valakinek a dolga ezeket működtetni?

Havasi Bertalan: Persze, a tulajdonosknak. Különben nem hozták volna létre. A piacon vagyunk, a piacon működik.

Déri Stefi: Nagyon nehéz a piacról megélni. Főleg ilyen időkben.

Havasi Bertalan: Ez így van, de tetszettünk volna választást nyerni, mert könnyebb akkor egy ideológiailag, vagy a polgári szemléletet, a nemzeti oldalt képviselő médiumokkal könnyebb együttműködnie minden szempontból egy nemzeti-konzervatív kormánynak, mint a mostani liberális kormánynak. Ez a bosszútól lihegő, fröcsögő hatalom nem fog még csak együttműködni sem a polgári oldallal, annak a... az ahhoz tartozó... vagy az azzal hasonló elveket képviselő médiával szemben sem, hanem egy ilyen buldózerrel akarja tolni a szakadékba. Ez fog történni."
MC12
Klasszikust idézve, ha nem megy a kupleráj, akkor nem a bútorokat kell lecserélni. A NER propaganda ilyen formán, mint önálló aktor nem értelmezhető, hierarchikus rendszerben spammelték a kiadott üzeneteket.

Félreértések elkerülése végett nem Bayer Zsolt vagy Gajdics Ottó szar cikkei miatt sikerült ekkora buktát alkotni, hanem egyszerűen szar volt a termék, amit a propagandával el kellett volna adni.

De amíg ott tartunk, hogy a politika jó volt csak a sajtó nem, addig a Fidesznél semmilyen előrehaladás nem lesz. Persze, megértem én, hogy ennek a gondolatmenetnek a vége kurva kellemetlen, mert ugye az eladandó politikai termék az maga Orbán volt.
resistance is futile
pontosan itt van a kutya elesve
ahhoz, hogy kigyógyulj az alkoholizmusból, először fel kell ismerned, hogy alkoholista vagy
a Fideszben még nem jött el a pont, ahol őszintén szembenéznek magukkal, és felismerik a bajt, majd megpróbálják megoldani. vagy lehet, hogy egyeseknél eljött, de OV-n nem látszik, hogy a jellemfejlődésben ilyen magas szintre jutott volna. nála ez inkább a gyengeség beismerésének tűnhet, ha egyáltalán.
egyszerűen szerintem hiányzik a megoldóképlet is, de ami még rosszabb, még a probléma felismerése sem jött el.
az, hogy "a média elb*szta" csak feloldja azt, hogy be kellene látni, hogy az én üzenetem volt a szar. az egész termékem, amit 16 évig el akartam adni szar volt, csak monopol piacon voltam. és amikor megjelent valaki, aki töredék annyiért sokkal jobb terméket kínált, akkor csodálkozom, hogy mi van, és a marketingesekre kenem a sztorit.
2 hónapja
resistance is futile
Éppen ezért mondtam április 12 után, hogy mivel a mítosz maga pukkadt ki, ezért menthetetlen a helyzet.
szaba
lényegében igen.

A fidesz jelenleg ott tart, hogy van egy cég termék és marketingesek nélkül.

Utóbbit nem akarták fenntartani, előbbi megdöglött.

Itt az a kérdés, hogy ki lesz az új termék, mivel lesz körítve és azt ki fogja eladni. Ezekre a kérdésekre nincs még elképzelés sem, nem hogy válasz.

Ez a 2015-ös MSZP eddig, ők legalább előtte megpróbálták Mesterházyt.

A jelenlegi 18% decemberre 10 lesz, figyeljétek meg. Jövőre előzi őket a MH.
2 hónapja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 2 157
resistance is futile
A NER egy tucat emberből álló, erőforrásaiban durván korlátozott startuptól kapott ki ilyen nagyon. Olyan óriási erőforrás és hatalmi előnyből ami a NER-nek volt, egy még funkcionáló hatalomnak nem szabadott volna kikapnia. Még egy teljesen rohadt termékét is el kellett volna tudnia adni. Képtelen volt rá, ahogy írod, fel se igazán fogta, hogy a termék megromlott.

A degenerációs folyamat (amit sok éve emlegetek, hogy ezek a rendszerek óhatatlanul degenerálódni kezdenek idővel) ezek szerint gyorsabban zajlott le, mint várható volt. Legalábbis én nem számítottam ilyen sebességre. Utólag persze már látszik, de utólag mindig okos az ember. Márciusban még a Tisza győzelmet se vettem biztosra, nemhogy ezt a leépülést és annak a sebességét. Ez van. Ezek a rendszerek, ha egyszer bedőlnek, akkor az nagyon gyors is tud lenni.

Engem most már megmondom őszintén a NER/Fidesz kevésbé izgat. Most az érdekel, hogy MP és a Tisza kormány viselkedésében melyik a dominánsabb: MP nárcisztikus, önmagán is nehezen uralkodó akarnok jelleme, vagy pedig a politikai tudatosság. Mindkettő valószínűleg szerepet játszik, de nem tudom eldönteni, hogy melyik a domináns.
peterk2005 udvari bolond
Hol mutatkozik meg szerinted MP akarnoki jelleme az elmúlt 50 nap kormányzásában?

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
2 hónapja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 25 303 — The only discipline that lasts, is self discipline
resistance is futile
A NER egy tucat emberből álló, erőforrásaiban durván korlátozott startuptól kapott ki ilyen nagyon. Olyan óriási erőforrás és hatalmi előnyből ami a NER-nek volt, egy még funkcionáló hatalomnak nem szabadott volna kikapnia. Még egy teljesen rohadt termékét is el kellett volna tudnia adni. Képtelen volt rá, ahogy írod, fel se igazán fogta, hogy a termék megromlott.

A degenerációs folyamat (amit sok éve emlegetek, hogy ezek a rendszerek óhatatlanul degenerálódni kezdenek idővel) ezek szerint gyorsabban zajlott le, mint várható volt. Legalábbis én nem számítottam ilyen sebességre. Utólag persze már látszik, de utólag mindig okos az ember. Márciusban még a Tisza győzelmet se vettem biztosra, nemhogy ezt a leépülést és annak a sebességét. Ez van. Ezek a rendszerek, ha egyszer bedőlnek, akkor az nagyon gyors is tud lenni.

Engem most már megmondom őszintén a NER/Fidesz kevésbé izgat. Most az érdekel, hogy MP és a Tisza kormány viselkedésében melyik a dominánsabb: MP nárcisztikus, önmagán is nehezen uralkodó akarnok jelleme, vagy pedig a politikai tudatosság. Mindkettő valószínűleg szerepet játszik, de nem tudom eldönteni, hogy melyik a domináns.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
szaba Buffalo Bills 13 295
resistance is futile