Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Közben megfordult a trend és hatalmas ellenzéki siker:Lendvay utca hallgat.
telex.hu/belfold/2022/08/28/idokozik-55-szazalekkal-gyozott-az-ellenzek-jeloltje-isaszegen
csebi
Egy taxis mesélte, hogy Orbán nem mer hazajönni.
több mint 3 éve
Közben megfordult a trend és hatalmas ellenzéki siker:telex.hu/belfold/2022/08/28/idokozik-55-szazalekkal-gyozott-az-ellenzek-jeloltje-isaszegen
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Csak az a baj h ha egy ilyen jelentéktelen vitára minimálisan sem tud felkészülni akkor mi lesz egy jelöltin?Abból a szempontból igaza van, hogy egy bánatos hangyap*csnyit nem számít, hogy ezek a Gelencsér és Hajnal félék mit, min, mibe öltözködve vitatkoznak. Öltözködhetne a másik úgy ahogy az egyik, retorikailag letolhatná az egyik a másikat úgy, ahogy a másik tolta le az egyiket, és szemernyit nem változna semmi sem.Jaj hagyjuk már ezt a dumát.Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.Te meg kicsiben azt mutatod meg, miért tart ott ez az ország ahol. Mert ezek a választói igények. A hazugságverseny győztesét tapsoljuk, aki jól megszopatja a másikat. Ha valaki véletlenül igazat mond, az meg csak tehetségtelen balfasz lehet.
MC12
Lecsó
Ha van egy pálya ahol így tudsz nyerni mielőtt változtathatnál a pályán akkor igenis balfasz vagy ha úgy akarsz nyerni ahol nem lehet.
Fire Binotto!
Ezek a viták pótcselekvések, illetve entertainment nekünk. Arra jók, hogy csóválhassuk a fejünket, hogy mekkora hülye, tapló vagy mennyire karizma nélküli ez vagy az. A választások szempontjából viszont nulla jelentősége van. A választó nincs azon a szinten, hogy debattőri képességek és öltözködés alapján döntsön. Aki meg azon a szinten van, annak fölösleges kamu dumát nyomni, mert tudja, hogy kamu.
Az egyedüli vita ami időnként számíthat, az a jelölti viták közvetlenül választások előtt. Az tud ide vagy oda tolni a számokon valamennyit, ha az egyik jól felkészült abból, hogy mit is kell csinálnia. Az sem feltétlenül karizma vagy jó öltözet, de arra lehet és érdemes készülni. De ahhoz vita kéne, nálunk meg Orbán nem vitázik. Szóval a te szófordulatoddal élve, ez a pálya nálunk nincs nyitva. A többi vita időpazarlás (választási szempontból).
peterk2005 udvari bolond
Amúgy érted Hajnal egy harvey specteri szabályt sem tartott be: sosem tegyél fel úgy kérdést h nem tudod rá milyen választ fogsz kapni.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
fantasztaság tekintetében egy szálasi 2.0. Minimális kapcsolata van a külvilággal.Fantaszta, nem politikus.Végighallgattam másnaposan.youtu.be/zo6eL37N2r4Végig bírtad hallgatni?!
omg
Amadeus
Én feladtam elég korán.
Kivonatolod pár sorban?
A Tranzitos álviták közül már 3 megvolt, a képzeletbeli 10 pontot így osztanám el a felek között:
Gulyás vs. Gelencsér 10:0
Deutsch vs. Újhelyi 8:2
Dömötör vs. Hajnal 7:3.
És úgy érzem az ellenzékieket értékeltem felül.
Őszentsége Sobri Jóska
Kedvenc mondatom: a MMM az az MMP-nek olyan, mint CÖF a Fidesznek. Gyurcsány szemét, a DK nem kampányolt és utálja a cigányokat, a szocik szemetek, megkaraktergyilkolták, a fidesz rendszere aljas.
+1 hit: ha az ő programját valósítaná meg a Fidesz, akkor minden megoldódna.
Egészen szürreális.
Amadeus
Pedig eleinte jó ötletnek tűnt...
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Nem rossz:Csintalan mezítlába igényes, mint mindig. 😊
www.youtube.com/watch?v=5-d4Qv1cryQ
nagylaza, főpohárnok
több mint 3 éve
Abból a szempontból igaza van, hogy egy bánatos hangyap*csnyit nem számít, hogy ezek a Gelencsér és Hajnal félék mit, min, mibe öltözködve vitatkoznak. Öltözködhetne a másik úgy ahogy az egyik, retorikailag letolhatná az egyik a másikat úgy, ahogy a másik tolta le az egyiket, és szemernyit nem változna semmi sem.Jaj hagyjuk már ezt a dumát.Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.Te meg kicsiben azt mutatod meg, miért tart ott ez az ország ahol. Mert ezek a választói igények. A hazugságverseny győztesét tapsoljuk, aki jól megszopatja a másikat. Ha valaki véletlenül igazat mond, az meg csak tehetségtelen balfasz lehet.
MC12
Lecsó
Ha van egy pálya ahol így tudsz nyerni mielőtt változtathatnál a pályán akkor igenis balfasz vagy ha úgy akarsz nyerni ahol nem lehet.
Fire Binotto!
Ezek a viták pótcselekvések, illetve entertainment nekünk. Arra jók, hogy csóválhassuk a fejünket, hogy mekkora hülye, tapló vagy mennyire karizma nélküli ez vagy az. A választások szempontjából viszont nulla jelentősége van. A választó nincs azon a szinten, hogy debattőri képességek és öltözködés alapján döntsön. Aki meg azon a szinten van, annak fölösleges kamu dumát nyomni, mert tudja, hogy kamu.
Az egyedüli vita ami időnként számíthat, az a jelölti viták közvetlenül választások előtt. Az tud ide vagy oda tolni a számokon valamennyit, ha az egyik jól felkészült abból, hogy mit is kell csinálnia. Az sem feltétlenül karizma vagy jó öltözet, de arra lehet és érdemes készülni. De ahhoz vita kéne, nálunk meg Orbán nem vitázik. Szóval a te szófordulatoddal élve, ez a pálya nálunk nincs nyitva. A többi vita időpazarlás (választási szempontból).
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Fantaszta, nem politikus.Végighallgattam másnaposan.youtu.be/zo6eL37N2r4Végig bírtad hallgatni?!
omg
Amadeus
Én feladtam elég korán.
Kivonatolod pár sorban?
A Tranzitos álviták közül már 3 megvolt, a képzeletbeli 10 pontot így osztanám el a felek között:
Őszentsége Sobri Jóska
Kedvenc mondatom: a MMM az az MMP-nek olyan, mint CÖF a Fidesznek. Gyurcsány szemét, a DK nem kampányolt és utálja a cigányokat, a szocik szemetek, megkaraktergyilkolták, a fidesz rendszere aljas.
Egészen szürreális.
Amadeus
Pedig eleinte jó ötletnek tűnt...
több mint 3 éve
Én a háttérbe tolva végigküzdöttem. Volt néhány érdekes dolog, amire rámehetett volna Gulyás(akit amúgy egyáltalán nem kedvelek), de szinte minden ziccer ki lett hagyva, pedig ő kifejezetten a bunkó is tud lenni.youtu.be/zo6eL37N2r4Végig bírtad hallgatni?!
omg
Amadeus
Én feladtam elég korán.
Kivonatolod pár sorban?
Őszentsége Sobri Jóska
Jött azzal, hogy az amerikai elemzők ezt meg azt mondták, mérték, javasolták. Ugye volt a hosszú lejárató anyag, amiben a magyar elemzők sírtak, hogy nem hallgatott senkire, főleg rájuk nem. Itt azért kíváncsi lennék mi az igazság, mi volt a valós kampánycsapat, mit csinált, mi jelent meg ebből a kampányban, mert egymással két totál szemben álló történet van.
Az amerikai pár száz milla azért érdekes, meg az is, hogy kifejti milyen szabadságot ad a felhasználás során, hogy ők nem párt. Itt aztán egy elég zavaros magyarázkodás jön, a felhasználás módját illetően, valahol beúszik a képbe a CÖF is. Elég problémás rész. 😀
Nekem MZP továbbra is rettentő egoistának tűnik és néhány megoldási javaslata kicsit olyan mint mikor azt mondja valami random ember, hogy lenne itt pénz csak meg kéne adóztatni a kamionokat mert itt megy át mindenki. MZP is mindig bedob egy ötletet, amire ráfogja hogy megold mindent, miközben kb 50 ilyen kéne az adott probléma kezelésére. Sajnos a 2/3 nélküli alkotmányozós, kinevezős móka is előjön, és kifejezetten vicces, hogy még mindig olyan kicsavart az érvrendszer mögötte, hogy kb háromszor belebakizik.
Természetesen még mindig összeállna bárkivel, hogy leváltsa a tolvajokat, azokkal is akik hátba szúrták, de persze többükkel úgy állna össze, hogy nem állna össze, mert azok amúgy se állnának össze, még ha azt is mondják, hogy összeállnának. Szóval érted, a szokásos dolgok.
Összefoglalva, nem vont le túl sok tanulságot a választási eredményből, az ő személyes felelőssége szóba se kerül, Gulyás se túlzottan erőlteti, szóval totál értelmetlen végighallgatni. Ha megkapnád a kérdéseket egy fiktív MZP interjút akarnál írni, akkor jó eséllyel hasonlókat írnál, mint amiket mondott. Én továbbra se gyűlölöm, volt ráció abban, hogy ő próbálkozott a választáson, de ha az utóbbi hónapok interjútermését nézem kizárólag Donáth Annában láttam annyi intellektust és profizmust, hogy értelme legyen erőlködni vele, ott inkább a mögötte álló pártot kéne összekapni, mert ez a Momentum képtelen lenne összerakni egy olyan kampányt, ahol ennyi gyenge arcot dugnak el hatékonyan.
Szerkesztette: andree
több mint 3 éve
Végighallgattam másnaposan.youtu.be/zo6eL37N2r4Végig bírtad hallgatni?!
omg
Amadeus
Én feladtam elég korán.
Kivonatolod pár sorban?
Őszentsége Sobri Jóska
Egészen szürreális.
több mint 3 éve
Végig bírtad hallgatni?!Tegnap én is így voltam vele.
Én feladtam elég korán.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
youtu.be/zo6eL37N2r4Végig bírtad hallgatni?!
omg
Amadeus
Én feladtam elég korán.
Kivonatolod pár sorban?
több mint 3 éve
#hipsztermajom
— danialves (@danialvesSB) August 28, 2022
Ebben a videóban nem az agyhalottak, hanem az "unokatesóm direkt emiatt jött fel Szabolcsból, és majdnem sírt" mondat a lényeg:
olyan nyomorult helyekkel van teli az ország, ahonnan ekkora szám évi 1x feljönni Bpre és megnézni ezt a szarthttps://t.co/2EJJweZQkZ
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Láttad a tűzijátékot?- Én nem politizálok.
- Bocs, megértem. Beszéljünk másról. Milyen szép időnk van ma!
- Mondtam, hogy NEM politizálok!!!
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Pont így. De ez nem csak rájuk igaz, hanem oldaltól függetlenül a magyar politikusok 90%ra és nem a piacra mennek hanem a “félpiacra”. Elmennek majd tanácsadni pártokhoz, bekerülnek néhány felügyelő-bizottságba ilyesmi. Olyanból azért kevés van, aki a piacon is megél mert az a tudás amit a politikában összeszednek a piaci életben nehezen hasznosítható 😊 a nagyobb cégek is inkább tanácsadói szerződéssel veszik fel őket, hogy a kapcsolati tőkèjüket használják meghát “ki tudja, ki lesz még belőle” van erre pár tízmillió minden multinál.Hümm-hümm-hümm...Nem így adtam elő, sőt. Nagyjából egyetértek veled a jellemzésben. Arról írtam hogy Hajnalhoz képest tűnt profinak. Ez pedig nem tehetség, ez tanulás meg gyakorlás amit Hajnal látványosan megspórol.Csomó mindenben egyetértek veled, de mégiscsak az a helyzet, hogy a helyzeti (lényegében az alkotmányba foglalt) előnyt úgy adod elő, mintha Dömötör tehetségesebb politikus lenne, pedig egy ugyanolyan kutyaütő, olvasatlan, műveletlen, panelpuffogtató homo politicus mindkettő.Ha valaki 2-3 hónapja van a politika élvonalában - Hajnal egyébként 5 éve szóvivő, volt önkori képviselő, 18ban már volt ogy jelölt, kampányfőnök stb. nem egy nyeretlen kétéves - akkor nem ül le azzal aki 12 éve ezt nyomja. Senki nem mondta, hogy felkészületlenül, rutintalanul, vita-koncepció nélkül oda kell menni. Érted, ha 3 hete kezdtem el boxolni, akkor nem hívom ki a tavalyi ob elődöntőst mert nincs sok értelme.Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.
Gyurma Pappa
Megnéztem a vitát, Hajnalhoz képest a Dömötör legalábbis egy profi politikus képét mutatta, Hajnal meg egy amatőrét. (Nem az állítások tényszerűségéről beszélek, hanem előadásmód, kommunikációs skillek, hangsúlyok, testbeszéd ilyesmi) Mondjuk lehet, hogy nem lemondani kéne a beszédtechnika meg előadásmód-fejlesztőt bulika helyett, dehát hol van még a következő választás, ráér 😊
MC12
Ha nagyon össze akarod hasonlítani, esetleg a 92-es retorika, beszédtechnika órákat még nem elvégzett Viktorral / Kövérrel Kósával kellene.
A momo Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható” pedig nem így van, bár lehet a Fideszből / Századvégből így tűnt, de valamiért még pártelnök sem lett, nemhogy megváltó.
A Dömötör meg végighazudta a vitát - persze politikus - de nyilván profin hangzott, hisz ezt nyomja az egész garnitúra 12 éve.
Mondjuk a magyar - angol gólszerzős nagyon kellemetlen volt a profi Dömötörnek, kb ez lenne a kulcsa végigszívatni egy vitában (rákérdezni tényekre).
vpi
Nem gondolom, hogy 30 évvel ezelőtti politikusokkal kellene összehasonlítani mivel abszolút más az elvárás ma egy élvonalbeli politikussal szemben mint 93ban. Ha másban nem is - szerintem de - de külsőségekben biztosan. 93ban egy beszédtechnika tanár úri huncutság volt, egy öltözködési tanácsadóról nem is beszélve, ma ezek a minimumok. Nem a 92es Kövérrel kell a momo-sokat összehasonlítani hanem Kurzzal, Sanna Marinnal meg mondjuk Sunakkal stb. talán még Macronnal, akikkel kb egy generációk. És hát zongorázható a különbség. (Igen a fideszesek estében is, sőt, hajaj, lapozzunk)
Hogy a századvég mit gondol Hajnalról azt nem tudom, de képviselő úr meg a sleppje általában megtalálható a Király utca - Dob utca - Kazinczy utca hármasban péntek-szombat esténként ott elég egyértelműen fejtik ki megváltó gondolataikat, vedd a nyakadba a várost, hidd el, hamar megtalálod őket 😊
Egyébként te magad rájöttél, hogy mit kellett volna csinálni mondjuk a vitában, mi lehetett volna egy stratégia, nem furcsa, hogy az, aki ezért veszi fel a fizetését - nem jött rá? (Több száz milliós párttámogatást kapnak az államtól, hagyjuk, hogy ebből nem futja beszéd-tanárra - a szóvívőnek)
Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.
A 11 fős csapatból 8an jöttek el, de csak 6an mentek fel a pályára és nekik sincs kedvük focizni, mennének haza, a meccspénz a zsebben, a többi meg kit érdekel.
MC12
Ahogy a Fradi támadósor igen meggyőző egy Mezőkövesd ellen, de a Qarabag már nem megugorható. Mégis a Mezőkövesdet lesajnálod, pedig Fradinyi pénzből (helyesebben annyival több pénzből, mint mindenki más a magyar mezőnyben) ők is tudnának bajnokságot nyerni, de ettől még nem kell elájulni, mert ez nem teljesítmény.
vpi
A Fradi - Kövesd analógia se jó, mert az amit itt Dömötör leművel nem kerül száz milliókba se tízmilliókba. Lentebb irtam, ez a fajta retorikai tudás, vitaképesség tanulható-öltözködéssel együtt maximum pár millió forint. És gondolom azt azért te sem állítod, hogy nincs pár millió forint vezető-képzésre mert a szemét Fidesz annyit se ad 😊 (a momentum 300 millió körül kap csak állami támogatást)
MC12
Nagyon szeretnék veled vitatkozni ebben, de nem tudok, illetve egy picit mégis.
Az nincs rendben, hogy hazugsággal kell megverni a másikat, inkább a hazugságokra kellene rámutatnia az ellenzéknek egy ilyen beszédben.
Az viszont teljesen jogos, hogyha valaki elmegy egy ilyen panelbeszélgetésre, akkor készülhet úgy, hogy kedélyesen elcsevegnek vagy készülhet úgy, hogy fel kell mondani a politikai paneleket.
De szerintem mind a két esetben az utóbbira kell készülni és a jobbik eset az lesz, hogy kötetlen vita alakul ki.
Bár, ismerve a Fideszt, egy helyzetet nem hagynának ki, hogy a saját igazukat szajkózzák.
Ilyen szempontból meg tényleg igaz az, hogy ezek a MoM-osok meg a többiek mégis mi a lófaszt képzelnek?
Ezek hány évesek? Vagy még mindig azt hiszik, hogy majd politikával ellébecolnak évekig az iskola után, pofázásból majd megélnek aztán ha nem jön be, elmennek valami céghez marketingesnek vagy mi?
Amúgy multiknál is pont ezt látom, hogy hasonló típusú és pozícióban lévő emberek nem látják át a terméknek az életútját, az egyes fázisok időigényét és emiatt terveznek be olyan piacra lépési időpontokat termékeknek, ami nem vagy éppenhogy tartható.
És látszik, hogy frusztrálja őket, hogy valami nem úgy alakul ahogy ők azt megálmodták, mert nincsenek tisztában a kellő dolgokkal, mert szerintük az nem tartozik rájuk, stb.
Ilyen szempontból meg való igaz az, hogy sokkal földhözragadtabb gondolkodású embereket kellene a politikába betolni, akik nem csak beszélni tudnak vagy tanulnak meg a kellő szinten, de ki is tudják használni a helyzetet és a megfelelő problémára tudnak koncentrálni.
Másrészt meg, ha ez a taktika nem működik, akkor ugyanazt kell csinálni mint a kormánypárti hozzászólók, elővenni a paneleket és azokat puffogtatni a beszélgetés alatt, megállás nélkül.
Jobb lesz a vita tőle? Nem feltétlenül, de így legalább el lehet juttatni a kormánypárti szavazóknak.
Ez meg egy elég grindelős meló és kérdés, hogy ezeknek az embereknek van-e kedve/energiája hozzá, hogy ezt végigtolja.
De amúgy ha ez a Hajnal már itt tart, ezeken a fázisokon csak át kellett volna esnie, nem?
Vagy tényleg kell egy adott érettség ahhoz, hogy ezt át is lássa és ne 27 éves fejjel vizionáljon itt?
Lehet jobb lenne olyan ember aki elmúlt már 35 vagy 40...
Lúdas Solymi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Hümm-hümm-hümm...Nem így adtam elő, sőt. Nagyjából egyetértek veled a jellemzésben. Arról írtam hogy Hajnalhoz képest tűnt profinak. Ez pedig nem tehetség, ez tanulás meg gyakorlás amit Hajnal látványosan megspórol.Csomó mindenben egyetértek veled, de mégiscsak az a helyzet, hogy a helyzeti (lényegében az alkotmányba foglalt) előnyt úgy adod elő, mintha Dömötör tehetségesebb politikus lenne, pedig egy ugyanolyan kutyaütő, olvasatlan, műveletlen, panelpuffogtató homo politicus mindkettő.Ha valaki 2-3 hónapja van a politika élvonalában - Hajnal egyébként 5 éve szóvivő, volt önkori képviselő, 18ban már volt ogy jelölt, kampányfőnök stb. nem egy nyeretlen kétéves - akkor nem ül le azzal aki 12 éve ezt nyomja. Senki nem mondta, hogy felkészületlenül, rutintalanul, vita-koncepció nélkül oda kell menni. Érted, ha 3 hete kezdtem el boxolni, akkor nem hívom ki a tavalyi ob elődöntőst mert nincs sok értelme.Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.
Gyurma Pappa
Megnéztem a vitát, Hajnalhoz képest a Dömötör legalábbis egy profi politikus képét mutatta, Hajnal meg egy amatőrét. (Nem az állítások tényszerűségéről beszélek, hanem előadásmód, kommunikációs skillek, hangsúlyok, testbeszéd ilyesmi) Mondjuk lehet, hogy nem lemondani kéne a beszédtechnika meg előadásmód-fejlesztőt bulika helyett, dehát hol van még a következő választás, ráér 😊
MC12
Ha nagyon össze akarod hasonlítani, esetleg a 92-es retorika, beszédtechnika órákat még nem elvégzett Viktorral / Kövérrel Kósával kellene.
A momo Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható” pedig nem így van, bár lehet a Fideszből / Századvégből így tűnt, de valamiért még pártelnök sem lett, nemhogy megváltó.
A Dömötör meg végighazudta a vitát - persze politikus - de nyilván profin hangzott, hisz ezt nyomja az egész garnitúra 12 éve.
Mondjuk a magyar - angol gólszerzős nagyon kellemetlen volt a profi Dömötörnek, kb ez lenne a kulcsa végigszívatni egy vitában (rákérdezni tényekre).
vpi
Nem gondolom, hogy 30 évvel ezelőtti politikusokkal kellene összehasonlítani mivel abszolút más az elvárás ma egy élvonalbeli politikussal szemben mint 93ban. Ha másban nem is - szerintem de - de külsőségekben biztosan. 93ban egy beszédtechnika tanár úri huncutság volt, egy öltözködési tanácsadóról nem is beszélve, ma ezek a minimumok. Nem a 92es Kövérrel kell a momo-sokat összehasonlítani hanem Kurzzal, Sanna Marinnal meg mondjuk Sunakkal stb. talán még Macronnal, akikkel kb egy generációk. És hát zongorázható a különbség. (Igen a fideszesek estében is, sőt, hajaj, lapozzunk)
Hogy a századvég mit gondol Hajnalról azt nem tudom, de képviselő úr meg a sleppje általában megtalálható a Király utca - Dob utca - Kazinczy utca hármasban péntek-szombat esténként ott elég egyértelműen fejtik ki megváltó gondolataikat, vedd a nyakadba a várost, hidd el, hamar megtalálod őket 😊
Egyébként te magad rájöttél, hogy mit kellett volna csinálni mondjuk a vitában, mi lehetett volna egy stratégia, nem furcsa, hogy az, aki ezért veszi fel a fizetését - nem jött rá? (Több száz milliós párttámogatást kapnak az államtól, hagyjuk, hogy ebből nem futja beszéd-tanárra - a szóvívőnek)
Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.
A 11 fős csapatból 8an jöttek el, de csak 6an mentek fel a pályára és nekik sincs kedvük focizni, mennének haza, a meccspénz a zsebben, a többi meg kit érdekel.
MC12
Ahogy a Fradi támadósor igen meggyőző egy Mezőkövesd ellen, de a Qarabag már nem megugorható. Mégis a Mezőkövesdet lesajnálod, pedig Fradinyi pénzből (helyesebben annyival több pénzből, mint mindenki más a magyar mezőnyben) ők is tudnának bajnokságot nyerni, de ettől még nem kell elájulni, mert ez nem teljesítmény.
vpi
A Fradi - Kövesd analógia se jó, mert az amit itt Dömötör leművel nem kerül száz milliókba se tízmilliókba. Lentebb irtam, ez a fajta retorikai tudás, vitaképesség tanulható-öltözködéssel együtt maximum pár millió forint. És gondolom azt azért te sem állítod, hogy nincs pár millió forint vezető-képzésre mert a szemét Fidesz annyit se ad 😊 (a momentum 300 millió körül kap csak állami támogatást)
MC12
Nagyon szeretnék veled vitatkozni ebben, de nem tudok, illetve egy picit mégis.
Az nincs rendben, hogy hazugsággal kell megverni a másikat, inkább a hazugságokra kellene rámutatnia az ellenzéknek egy ilyen beszédben.
Az viszont teljesen jogos, hogyha valaki elmegy egy ilyen panelbeszélgetésre, akkor készülhet úgy, hogy kedélyesen elcsevegnek vagy készülhet úgy, hogy fel kell mondani a politikai paneleket.
De szerintem mind a két esetben az utóbbira kell készülni és a jobbik eset az lesz, hogy kötetlen vita alakul ki.
Bár, ismerve a Fideszt, egy helyzetet nem hagynának ki, hogy a saját igazukat szajkózzák.
Ilyen szempontból meg tényleg igaz az, hogy ezek a MoM-osok meg a többiek mégis mi a lófaszt képzelnek?
Ezek hány évesek? Vagy még mindig azt hiszik, hogy majd politikával ellébecolnak évekig az iskola után, pofázásból majd megélnek aztán ha nem jön be, elmennek valami céghez marketingesnek vagy mi?
Amúgy multiknál is pont ezt látom, hogy hasonló típusú és pozícióban lévő emberek nem látják át a terméknek az életútját, az egyes fázisok időigényét és emiatt terveznek be olyan piacra lépési időpontokat termékeknek, ami nem vagy éppenhogy tartható.
És látszik, hogy frusztrálja őket, hogy valami nem úgy alakul ahogy ők azt megálmodták, mert nincsenek tisztában a kellő dolgokkal, mert szerintük az nem tartozik rájuk, stb.
Ilyen szempontból meg való igaz az, hogy sokkal földhözragadtabb gondolkodású embereket kellene a politikába betolni, akik nem csak beszélni tudnak vagy tanulnak meg a kellő szinten, de ki is tudják használni a helyzetet és a megfelelő problémára tudnak koncentrálni.
Másrészt meg, ha ez a taktika nem működik, akkor ugyanazt kell csinálni mint a kormánypárti hozzászólók, elővenni a paneleket és azokat puffogtatni a beszélgetés alatt, megállás nélkül.
Jobb lesz a vita tőle? Nem feltétlenül, de így legalább el lehet juttatni a kormánypárti szavazóknak.
Ez meg egy elég grindelős meló és kérdés, hogy ezeknek az embereknek van-e kedve/energiája hozzá, hogy ezt végigtolja.
De amúgy ha ez a Hajnal már itt tart, ezeken a fázisokon csak át kellett volna esnie, nem?
Vagy tényleg kell egy adott érettség ahhoz, hogy ezt át is lássa és ne 27 éves fejjel vizionáljon itt?
Lehet jobb lenne olyan ember aki elmúlt már 35 vagy 40...
több mint 3 éve
Nem így adtam elő, sőt. Nagyjából egyetértek veled a jellemzésben. Arról írtam hogy Hajnalhoz képest tűnt profinak. Ez pedig nem tehetség, ez tanulás meg gyakorlás amit Hajnal látványosan megspórol.Csomó mindenben egyetértek veled, de mégiscsak az a helyzet, hogy a helyzeti (lényegében az alkotmányba foglalt) előnyt úgy adod elő, mintha Dömötör tehetségesebb politikus lenne, pedig egy ugyanolyan kutyaütő, olvasatlan, műveletlen, panelpuffogtató homo politicus mindkettő.Ha valaki 2-3 hónapja van a politika élvonalában - Hajnal egyébként 5 éve szóvivő, volt önkori képviselő, 18ban már volt ogy jelölt, kampányfőnök stb. nem egy nyeretlen kétéves - akkor nem ül le azzal aki 12 éve ezt nyomja. Senki nem mondta, hogy felkészületlenül, rutintalanul, vita-koncepció nélkül oda kell menni. Érted, ha 3 hete kezdtem el boxolni, akkor nem hívom ki a tavalyi ob elődöntőst mert nincs sok értelme.Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.
Gyurma Pappa
MC12
vpi
MC12
vpi
több mint 3 éve
Ez önmagában nem magyar sajátosság, csak a mértéke. Vagy Trump, BJ vagy most az olasz populista csaj azért nyer, nyert mert ott az igazmondó verseny győztesét tapsolják meg akik jól megveregetik a másik vállát és öribarik? Frászt. A politika azon alapszik nyugaton, hogy hol van az a pont amikor már hazudunk ugyan a választóknak és jól megszopatjuk az ellenfelet de ezt még bizonyos keretek között tesszük. A Fidesz ezt átlépte, őket nem érdeklik ezek a keretek és egyébént a magyar lakosság nagy része erre vevő - oldaltól függetlenül. A dk-s meg mi hazánkos szavazók se a disztingvált vélemény élharcosai ha érted hogy mondom 😊Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.Te meg kicsiben azt mutatod meg, miért tart ott ez az ország ahol. Mert ezek a választói igények. A hazugságverseny győztesét tapsoljuk, aki jól megszopatja a másikat. Ha valaki véletlenül igazat mond, az meg csak tehetségtelen balfasz lehet.
MC12
Lecsó
Nemrég olvastam egy elemzést, hogy nálunk világviszonylatban is kiemelkedően sikeresek oldaltól függetlenül a negatív kampányok és a pozitív kampány mint olyan, nem is létezik. Ennek biztos van valami mélyebb oka, mint hogy “a magyarok ilyenek”.
Amúgy nem csak tehetségtelen lehet aki igazat mond, Gyurcsány egy született retorikai tehetség és az őszödi beszéd ilyen szemmel - is - egy nagyon-nagyon jó beszed volt. És nem mellesleg hazai pályán verte meg Viktor - hazudozás - anno a vitában - nyert is vele 2006ban.
De ha csak nekem akartál beszólni az más. Akkókabbe 😂
több mint 3 éve
Csomó mindenben egyetértek veled, de mégiscsak az a helyzet, hogy a helyzeti (lényegében az alkotmányba foglalt) előnyt úgy adod elő, mintha Dömötör tehetségesebb politikus lenne, pedig egy ugyanolyan kutyaütő, olvasatlan, műveletlen, panelpuffogtató homo politicus mindkettő.Ha valaki 2-3 hónapja van a politika élvonalában - Hajnal egyébként 5 éve szóvivő, volt önkori képviselő, 18ban már volt ogy jelölt, kampányfőnök stb. nem egy nyeretlen kétéves - akkor nem ül le azzal aki 12 éve ezt nyomja. Senki nem mondta, hogy felkészületlenül, rutintalanul, vita-koncepció nélkül oda kell menni. Érted, ha 3 hete kezdtem el boxolni, akkor nem hívom ki a tavalyi ob elődöntőst mert nincs sok értelme.Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.
Gyurma Pappa
MC12
vpi
MC12
több mint 3 éve
Jaj hagyjuk már ezt a dumát.Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.Te meg kicsiben azt mutatod meg, miért tart ott ez az ország ahol. Mert ezek a választói igények. A hazugságverseny győztesét tapsoljuk, aki jól megszopatja a másikat. Ha valaki véletlenül igazat mond, az meg csak tehetségtelen balfasz lehet.
MC12
Lecsó
több mint 3 éve
Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.Te meg kicsiben azt mutatod meg, miért tart ott ez az ország ahol. Mert ezek a választói igények. A hazugságverseny győztesét tapsoljuk, aki jól megszopatja a másikat. Ha valaki véletlenül igazat mond, az meg csak tehetségtelen balfasz lehet.
MC12
több mint 3 éve
Jó lesz az 90%nak is 😊 de Tranziton - meg úgy általában máshol sem - nem is ők ülnek le vitatkozni. Az odafigyelés meg könnyebb, ha a központból jön az ukáz, hogy akkor retorika oktatás ekkor, öltözködési meg ekkor 😊Jó mondjuk az öltözködésről beszéltünk már hogy kb a fideszes képviselők 3/4e sem hozza az elvárható szintet.Ha valaki 2-3 hónapja van a politika élvonalában - Hajnal egyébként 5 éve szóvivő, volt önkori képviselő, 18ban már volt ogy jelölt, kampányfőnök stb. nem egy nyeretlen kétéves - akkor nem ül le azzal aki 12 éve ezt nyomja. Senki nem mondta, hogy felkészületlenül, rutintalanul, vita-koncepció nélkül oda kell menni. Érted, ha 3 hete kezdtem el boxolni, akkor nem hívom ki a tavalyi ob elődöntőst mert nincs sok értelme.Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.
Gyurma Pappa
MC12
vpi
MC12
Általában államtitkári szinttől látom azt h ténylegesen odafigyelnek erre.
Amúgy Gelencsér öltöny nyakkendő kombojat csak az magyarázza nekem h vszeg az eskuvojerol ugorhatott be a vitára, más ok nem lehetséges …
csebi
Amúgy nem nagy pénz azon a szinten. Egy beszéd tanár 6-8-10 rugó per óra, egy öltözködési meg mondjuk egy egyszeri 4-6 kiló (3-4 alkalom, ruhatár átnézès, szelektálás, testalkathoz stílus meg szettek összerakasa stb.) persze lehet az 1-2 misi is ha a Schiffert, Mehandit vagy a Biharit kéri fel, de a többségnek erre azért nincs szüksége és ár/értékben nem is nyújtanak annyival többet.
több mint 3 éve
Jó mondjuk az öltözködésről beszéltünk már hogy kb a fideszes képviselők 3/4e sem hozza az elvárható szintet.Ha valaki 2-3 hónapja van a politika élvonalában - Hajnal egyébként 5 éve szóvivő, volt önkori képviselő, 18ban már volt ogy jelölt, kampányfőnök stb. nem egy nyeretlen kétéves - akkor nem ül le azzal aki 12 éve ezt nyomja. Senki nem mondta, hogy felkészületlenül, rutintalanul, vita-koncepció nélkül oda kell menni. Érted, ha 3 hete kezdtem el boxolni, akkor nem hívom ki a tavalyi ob elődöntőst mert nincs sok értelme.Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.
Gyurma Pappa
MC12
vpi
MC12
Általában államtitkári szinttől látom azt h ténylegesen odafigyelnek erre.
Amúgy Gelencsér öltöny nyakkendő kombojat csak az magyarázza nekem h vszeg az eskuvojerol ugorhatott be a vitára, más ok nem lehetséges …
több mint 3 éve
Milyen vita? Az agitprop felmondása más közegben ingyen kaja - ingyen pia mellett rövid nadrágban.Nagy barom aki elmegy oda és legitimálja ezt a színjátékot. Nincs olyan forgatókönyv hogy jól jöjjön ki belőle bárki is bármennyire felkészült./max nem ilyen szarul/
Hagyjuk már’ mintha bemennél a foci klub kocsmájába és a törzs szurkereknek el akarnàd magyarázni hogy milyen hülyék.
Szerkesztette: ozibozi