Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.
Gyurma Pappa
Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.

Megnéztem a vitát, Hajnalhoz képest a Dömötör legalábbis egy profi politikus képét mutatta, Hajnal meg egy amatőrét. (Nem az állítások tényszerűségéről beszélek, hanem előadásmód, kommunikációs skillek, hangsúlyok, testbeszéd ilyesmi) Mondjuk lehet, hogy nem lemondani kéne a beszédtechnika meg előadásmód-fejlesztőt bulika helyett, dehát hol van még a következő választás, ráér 😊
MC12
Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.
Ha nagyon össze akarod hasonlítani, esetleg a 92-es retorika, beszédtechnika órákat még nem elvégzett Viktorral / Kövérrel Kósával kellene.
A momo Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható” pedig nem így van, bár lehet a Fideszből / Századvégből így tűnt, de valamiért még pártelnök sem lett, nemhogy megváltó.
A Dömötör meg végighazudta a vitát - persze politikus - de nyilván profin hangzott, hisz ezt nyomja az egész garnitúra 12 éve.
Mondjuk a magyar - angol gólszerzős nagyon kellemetlen volt a profi Dömötörnek, kb ez lenne a kulcsa végigszívatni egy vitában (rákérdezni tényekre).
vpi
Ha valaki 2-3 hónapja van a politika élvonalában - Hajnal egyébként 5 éve szóvivő, volt önkori képviselő, 18ban már volt ogy jelölt, kampányfőnök stb. nem egy nyeretlen kétéves - akkor nem ül le azzal aki 12 éve ezt nyomja. Senki nem mondta, hogy felkészületlenül, rutintalanul, vita-koncepció nélkül oda kell menni. Érted, ha 3 hete kezdtem el boxolni, akkor nem hívom ki a tavalyi ob elődöntőst mert nincs sok értelme.

Nem gondolom, hogy 30 évvel ezelőtti politikusokkal kellene összehasonlítani mivel abszolút más az elvárás ma egy élvonalbeli politikussal szemben mint 93ban. Ha másban nem is - szerintem de - de külsőségekben biztosan. 93ban egy beszédtechnika tanár úri huncutság volt, egy öltözködési tanácsadóról nem is beszélve, ma ezek a minimumok. Nem a 92es Kövérrel kell a momo-sokat összehasonlítani hanem Kurzzal, Sanna Marinnal meg mondjuk Sunakkal stb. talán még Macronnal, akikkel kb egy generációk. És hát zongorázható a különbség. (Igen a fideszesek estében is, sőt, hajaj, lapozzunk)

Hogy a századvég mit gondol Hajnalról azt nem tudom, de képviselő úr meg a sleppje általában megtalálható a Király utca - Dob utca - Kazinczy utca hármasban péntek-szombat esténként ott elég egyértelműen fejtik ki megváltó gondolataikat, vedd a nyakadba a várost, hidd el, hamar megtalálod őket 😊

Egyébként te magad rájöttél, hogy mit kellett volna csinálni mondjuk a vitában, mi lehetett volna egy stratégia, nem furcsa, hogy az, aki ezért veszi fel a fizetését - nem jött rá? (Több száz milliós párttámogatást kapnak az államtól, hagyjuk, hogy ebből nem futja beszéd-tanárra - a szóvívőnek)

Itt semmi egyéb nem történt- a Gelencsér vitával együtt - csak nagyon kicsiben láttuk miért kapnak ki négy évente ordenáré módon. Mert a Fidesz tökéletesen, profin, a közönségnek tetsző módon hazudik ráadásul hazai, megdöntött pályán megvett bíróval, úgy, hogy 13an vannak a pályán (sponsored by peterk 😊 ) - míg az ellenzék ahhoz is lusta, hogy legalább hihetően hazudni megtanuljon.
A 11 fős csapatból 8an jöttek el, de csak 6an mentek fel a pályára és nekik sincs kedvük focizni, mennének haza, a meccspénz a zsebben, a többi meg kit érdekel.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 564 — Patriot
Nem a momentumos vezető kutyák fogják megváltani a világot. Azt gondolom, hogy radikális baloldal nélkül ez az ellenzék nem fog Fideszt váltani. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok.
Gyurma Pappa
Erre próbáltam utalni. Pesten a 20-as 30-as romkocsma - habár helyesebb már a kézművessörbár - felsőközeposztály - akik egyébként nincsenek sokan az országhoz viszonyítva, de elkepesztően felulreprezentáltak a momo-ban - éppen Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható”. Aztán amikor mondtam, hogy egy kibaszott Deutsch Tomi kettő a gyerek, - nulla értelem, nyalás mindenhova, iszunk (khm…) és jóban vagyunk mindenkivel - majd ebből élünk a következő 30 évben - , de tényleg, mintha egy futószalagról jöttek volna le, akkor meg ment a háborgás.

Megnéztem a vitát, Hajnalhoz képest a Dömötör legalábbis egy profi politikus képét mutatta, Hajnal meg egy amatőrét. (Nem az állítások tényszerűségéről beszélek, hanem előadásmód, kommunikációs skillek, hangsúlyok, testbeszéd ilyesmi) Mondjuk lehet, hogy nem lemondani kéne a beszédtechnika meg előadásmód-fejlesztőt bulika helyett, dehát hol van még a következő választás, ráér 😊
MC12
Picit “stop being poor” érzésem van, amikor egy 2-3 hónapja a politika élvonalába bekerülő politikust, aki láthatóan lámpalázas és megilletődött azzal a versenytárssal hasonlítod össze, aki 8 (12?) éve gyakorolja ezt plusz akinek korlátlan pénze volt, hogy csak erre a vitára egy stáb felkészítse.
Ha nagyon össze akarod hasonlítani, esetleg a 92-es retorika, beszédtechnika órákat még nem elvégzett Viktorral / Kövérrel Kósával kellene.
A momo Hajnalban látta az elmúlt időszakban az aktuális megváltót aki “kinövi magát”, benne megvan “a karakter” és egyébént “jól néz ki, eladható” pedig nem így van, bár lehet a Fideszből / Századvégből így tűnt, de valamiért még pártelnök sem lett, nemhogy megváltó.
A Dömötör meg végighazudta a vitát - persze politikus - de nyilván profin hangzott, hisz ezt nyomja az egész garnitúra 12 éve.
Mondjuk a magyar - angol gólszerzős nagyon kellemetlen volt a profi Dömötörnek, kb ez lenne a kulcsa végigszívatni egy vitában (rákérdezni tényekre).
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 912 — Lucas Scott
Gyurma Pappa
évek óta mondom. Gumikacsát nem bíznék rájuk. Egyszerűen tehetségtelenek és ezt nem pejoratív kontextusban értve.
Amadeus
Azóta belenéztem a Gulyás - Gelencsér vitába. Nos, nehéz feladat Gulyást, mint kompetens, nyugodt, jól érvelő, intelligens vitapartnert feltüntetni de Gelencsérnek sikerült. Habár nem hiszem, hogy ez volt a feladat. Komolyan nem tanulnak Fegyőrből és nulla felkészüléssel mennek el egy vitára hülyét csinálni magukból? Komolyan.
MC12
Legalább be bizonyítják h Donath a kiválasztott.
Asszem Gelencserrol mindent elmond h mikor volt a Palkovics vs futár performansz akkor kb 3-4. Perc környékén esett le h ki ez a srác. Vagy rólam mond el sok mindent 😊
Szép ez a macroni fordulat de annak nem hiszem h van igazi táptalaja itthon …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa
évek óta mondom. Gumikacsát nem bíznék rájuk. Egyszerűen tehetségtelenek és ezt nem pejoratív kontextusban értve.
Amadeus
Azóta belenéztem a Gulyás - Gelencsér vitába. Nos, nehéz feladat Gulyást, mint kompetens, nyugodt, jól érvelő, intelligens vitapartnert feltüntetni de Gelencsérnek sikerült. Habár nem hiszem, hogy ez volt a feladat. Komolyan nem tanulnak Fegyőrből és nulla felkészüléssel mennek el egy vitára hülyét csinálni magukból? Komolyan.

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 568
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Gyurma Pappa

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 649 — zászló zászló szív

több mint 3 éve
Azért ez a Hajnal se a legélesebb kés a fiókban, és ő a nagy reménység…meglepődik bazmeg.

hvg.hu/itthon/20220827_Domotor_Hajnal_vita
MC12
mondjuk ebben a vitában azért volt más magasztos pillanat is, amit Dömötör sem tehet ki a kirakatba.
csebi
amúgy az a reakció elég beszédes volt, és talán ráébreszt néhány embert hogy mit kéne csinálni
Negritis, a vajda
Mire? Hogy fideszes polgik, önkormányzati képviselők meg kampány stáb tagok felemelik a kezüket? Komolyan ez a mérce?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 028
Ha meg ezt tényleg elhiszik, akkor meg nincs mit csinálni, mert nem ebben a valóságban élnek.
Lúdas Solymi
Persze, hogy tényleg elhiszik.
Ezért mondják nekik ezt, mert így logikus/hatékony.
Nem jókedvükben, vagy mert a megmondók maguk egy cseppet is elhinnék.
Ezért mondom én meg évek óta, hogy ez a posztmodern valóság. Már ez a valóság.
És erre kéne reflektálni, nem hagymázas ideákat kergetni, hogy az emberek nem teljesen agyhalottak.
De. Azok.
Őszentsége Sobri Jóska
De most akkor a fideszesek agyhalottak vagy sem? Jó lenne eldönteni...
Olyanokkal, akik meg ezeket a maszlagokat elhiszik és magukévá teszik, szerinted mit tudsz csinálni?
Nem tudod mindegyikből kigyomlálni logikus magyarázatokkal, észérvekkel, mert még ha neked bólogatni is fog, legbelül mást fog gondolni.

Ezért is megdöbbentő picit, hogy a felszínen akármennyire is úgy tűnik, hogy eltértünk a kommunista útról és csatlakozunk Európához, a többség végig a régi, nyugodtnak és biztosnak gondolt átkosbeli életét akarja, mert nem tudnak alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz.
Alkalmazkodás náluk annyit jelentett, hogy tűrtek...és ez a gáz...
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 396 — #NoStress
Ha meg ezt tényleg elhiszik, akkor meg nincs mit csinálni, mert nem ebben a valóságban élnek.
Lúdas Solymi
Persze, hogy tényleg elhiszik.
Ezért mondják nekik ezt, mert így logikus/hatékony.
Nem jókedvükben, vagy mert a megmondók maguk egy cseppet is elhinnék.
Ezért mondom én meg évek óta, hogy ez a posztmodern valóság. Már ez a valóság.
És erre kéne reflektálni, nem hagymázas ideákat kergetni, hogy az emberek nem teljesen agyhalottak.
De. Azok.

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 649 — zászló zászló szív
Azért ez a Hajnal se a legélesebb kés a fiókban, és ő a nagy reménység…meglepődik bazmeg.

MC12
mondjuk ebben a vitában azért volt más magasztos pillanat is, amit Dömötör sem tehet ki a kirakatba.
csebi
Ez a vita lett volna a leggyengébb, de szerencséjükre volt MZP-Hollik is. Na az volt szép.

Egyébként a Jámbor újfent értelmesen beszélt, csak kár hogy annyira karizmája van, mint tál tepertőkrémnek.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 028

MC12
csebi
amúgy az a reakció elég beszédes volt, és talán ráébreszt néhány embert hogy mit kéne csinálni
Negritis, a vajda
Aztán lehet, hogy csak trollkodtak vagy vitte őket a csordaszellem.

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 994 — The Mathematician

MC12
csebi

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve

MC12

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 383 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2022/08/27/szijjarto-peter-tranzit

Hú bazmeg, Petikém, megsütött a nap? 😳

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve

több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 527
ilyet hogy?
 index.hu/belfold/2022/08/27/budapest-rakospalota-logisztikai-kozpont-benzingoz-zaj-porfelho/

😀
szomoru
több mint 3 éve
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/petschnig-maria-zita-a-kozerdek-helyett-orban-viktor-szemelyes-erdeke-a-ner-tagok-jolete-all-a-gazdasagiranyitas-kozpontjaban/

több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 427 — Cowboys fan
A póló Oroszországot ábrázolja vagy mit?
Bazzani
nekem is ez ugrott be elsőre, az lett volna a tökéletes trollkodás
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 741 — capitaine du château de Vienne 1487

Egy napon, ami talán el se jön soha...
Őszentsége Sobri Jóska
Legalja cigányvajda strandkinézet.
Kicsit hiányolom a fukszot.
Bazzani
Az internet népe már kinyomozta, valami horvát sziget.
MC12
faszt, kiköhögte a viagrás kávét...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 633 — The only discipline that lasts, is self discipline
Természetes szelekció?
Szaporodik, tologatja a babakocsit.
kittli
az erről szól
Negritis, a vajda
Végül is igen. Csak az én olvasatomban az erősebb, okosabb, életrevalóbb mást takart.
Dehát jó pap is holtig tanul...
kittli
Darwin evolúciós elmélete szerint se az erősebb vagy az okosabb a leghatékonyabb túlélő, hanem a legalkalmazkodóképesebb.
Én hiszek neki.
És ebben a videóban ezek az "akkoris a Fideszre szavazok" emberek azok.
Őszentsége Sobri Jóska
Ezek az emberek nem alkalmazkodó képesek. Ők halnak leginkább a covidtól, ők szopják meg leginkább a gazdasági bajokat, az ő átlagéletkoruk a legalacsonyabb, ők tudják a legkevesebb lehetőséget biztosítani a gyerekeiknek.

Az nem alkalmazkodó képesség, hogy bajban be tud vackolni. Ez csak akkor lenne az, ha mindenkinek vackolni kellene, és csak ők tudnának. De csak nekik kell, a társadalom nagy részének krízisben, válságban, versengés közben sem kell bevackolnia.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 28 310 — nabege2@yahoo.com
Lastovo
több mint 3 éve

Őszentsége Sobri Jóska
Bazzani
Az internet népe már kinyomozta, valami horvát sziget.

több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 413 — beers & Packers

Őszentsége Sobri Jóska
Bazzani
Nagyon-Nagy-Magyarországot.
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 152 — Axel Foley

Őszentsége Sobri Jóska