Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Plusz a termékek árát nem a megfizethetőség határozza meg elsősorban, ha így lenne itt is mindenen 4es szorzó lenne ahogy a fizetés is annyival több kb.De itt még csak nem is kell összehasonlítani a kereseteket, mindenképp mi szívunk.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
Solymi azt írja: Sparban 7-800 Ft a toast kenyér = 2€
Dave azt írja: Hollandiában a szar toast kenyér 1.19€ = 480Ft
vpi
Pont ez a lényeg, hogy otthon a szinte nyugati árakat kell megfizetned sokkal kevesebb fizetésből, az árszinvonal sok minden téren elérte a nyugatot a bérszinvonal meg sehol nincs ahhoz képest.
Egy adott termék ára (pláne az eu-n belüli összehasonlításnál) nem a kifizethetőségen alapszik, ha a fizetésekhez nézzük akkor sokkal olcsóbbnak kellene otthon lennie a dolgoknak vagy itt drágábbnak.
Mondjuk most aug1-gyel komoly drágulás vette kezdetét, a korábbin túl most elég sok dolog ára kb 15-20%-kot tovább drágult (múlt héten ami 2 euro volt most 2.29 pl).
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/08/04/varmegye-mediaworks-megyei-lapok-atnevezesRemélem szekéren hozzák majd!
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
FAM:tökéletes
Én hittem a rendszerben, mint mindenki, és azért is hittem, mert mindenki hitt. Úgy gondoltam, addig jó nekünk, míg Kádár él. És ezt el is magyarázták okosan, fölényesen a tévében, meg a rádióban, meg az újságokban, és én is éreztem valamit abból a lehengerlő fölényből, amikor a taknyos hőzöngőknek mondhattam, hogy tudsz jobbat? Nézd meg, mennyit épült az ország. Hol voltunk, és most hol tartunk. Könnyű pályaszélről ordibálni. Olykor feljelentettem a szomszédot, amiért hangosan hallgatta a Szabad Európát, annyira feldühített. A Nyugat? Ott csak vonagló drogos hippik vannak, meg háborús uszítók. Főleg az a piszkos Amerika ne lenne.
Aztán nagyon csalódtam. Jött a rendszerváltás. Rájöttem, hogy hazudtak éjjel és nappal, az éter minden hullámhosszán. Becsaptak. Én nem tudtam semmiről. De most végre eljött a változás. Európai ország voltunk mindig is. A nyugati cuccokat szerettük a szocializmusban is, csak nehezen jutottunk hozzá a rohadt komcsik miatt. Az oroszok végre eltakarodtak, és itt vannak az amerikaiak. Inkább nézem az amerikai filmeket, mint azt a ruszki szart. Ők megvédenek minket, profik mindenben. Csak a Csurka meg a hozzá hasonlók ne hőzöngenének. A Heti Hetes jól kiosztja ezt a sok marhát, aki itt magyarkodik. Honnan kapnánk a pénzt, ha ezek kerülnének hatalomra? Megmondta a közgazdász is a tévében, hogy felelőtlen populista demagógia. Ezt nem tudta az Antall se. Csalódtam benne, pedig olyan komoly embernek látszott. Aztán az MSZPre szavaztam, mert őket szívesen látják Nyugaton. Még Gyurcsány mellett is kimentem az utcára táncolni.
De csalódtam. Ezek elsikkasztották a pénzt és nem csináltak semmit. De most az Orbán. Nézd csak meg, 2010 óta mennyit épült az ország, micsoda fejlesztések vannak! Ezt olyan okosan és fölényesen elmagyarázzák ezekben a Soros ellen lázadó beszélgetős műsorokban. Imádom őket. Ezzel húzom a szomszédot, aki az ATV-t nézi. Mi nem kérünk az EU-ból, nem kérünk Nyugatból! A magyarság mindig is keresztény keleti nép volt. Ilyen erős emberekre van szükségünk, mint Putyin. Ott még a nő az nő, a férfi meg férfi, nem úgy, mint nyugaton! Annak már vége, a Nyugat tökönszúrta magát. Ott már csak drogos vonagló LMBTQI van, meg háborús uszítók. Főleg az a mocskos Amerika ne lenne.
(A hegeli tézis-antitézis-szintézis kísérleti igazolása a magyarországi tömeglélektanban)
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
FAM:Én hittem a rendszerben, mint mindenki, és azért is hittem, mert mindenki hitt. Úgy gondoltam, addig jó nekünk, míg Kádár él. És ezt el is magyarázták okosan, fölényesen a tévében, meg a rádióban, meg az újságokban, és én is éreztem valamit abból a lehengerlő fölényből, amikor a taknyos hőzöngőknek mondhattam, hogy tudsz jobbat? Nézd meg, mennyit épült az ország. Hol voltunk, és most hol tartunk. Könnyű pályaszélről ordibálni. Olykor feljelentettem a szomszédot, amiért hangosan hallgatta a Szabad Európát, annyira feldühített. A Nyugat? Ott csak vonagló drogos hippik vannak, meg háborús uszítók. Főleg az a piszkos Amerika ne lenne.
Aztán nagyon csalódtam. Jött a rendszerváltás. Rájöttem, hogy hazudtak éjjel és nappal, az éter minden hullámhosszán. Becsaptak. Én nem tudtam semmiről. De most végre eljött a változás. Európai ország voltunk mindig is. A nyugati cuccokat szerettük a szocializmusban is, csak nehezen jutottunk hozzá a rohadt komcsik miatt. Az oroszok végre eltakarodtak, és itt vannak az amerikaiak. Inkább nézem az amerikai filmeket, mint azt a ruszki szart. Ők megvédenek minket, profik mindenben. Csak a Csurka meg a hozzá hasonlók ne hőzöngenének. A Heti Hetes jól kiosztja ezt a sok marhát, aki itt magyarkodik. Honnan kapnánk a pénzt, ha ezek kerülnének hatalomra? Megmondta a közgazdász is a tévében, hogy felelőtlen populista demagógia. Ezt nem tudta az Antall se. Csalódtam benne, pedig olyan komoly embernek látszott. Aztán az MSZPre szavaztam, mert őket szívesen látják Nyugaton. Még Gyurcsány mellett is kimentem az utcára táncolni.
De csalódtam. Ezek elsikkasztották a pénzt és nem csináltak semmit. De most az Orbán. Nézd csak meg, 2010 óta mennyit épült az ország, micsoda fejlesztések vannak! Ezt olyan okosan és fölényesen elmagyarázzák ezekben a Soros ellen lázadó beszélgetős műsorokban. Imádom őket. Ezzel húzom a szomszédot, aki az ATV-t nézi. Mi nem kérünk az EU-ból, nem kérünk Nyugatból! A magyarság mindig is keresztény keleti nép volt. Ilyen erős emberekre van szükségünk, mint Putyin. Ott még a nő az nő, a férfi meg férfi, nem úgy, mint nyugaton! Annak már vége, a Nyugat tökönszúrta magát. Ott már csak drogos vonagló LMBTQI van, meg háborús uszítók. Főleg az a mocskos Amerika ne lenne.
(A hegeli tézis-antitézis-szintézis kísérleti igazolása a magyarországi tömeglélektanban)
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Fejed, amikor véletlenül elfingod magad társaságba és reméled nem veszik észre:Ez igen elég izgulosra sikerült. Sokka lazábban beszél pl a parlamentben is.great english my friend 😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDKicsit akadozo, kicsit magyaros, de nagy gond nem volt vele. Valaki aki nem elt kulfoldon/angolszasz orszagban, az igy beszeli. Viszont nagyon aterzodik, hogy semmi kiallasa a sracnak.
Amadeus
undisputedly
Nemzetes és vitézlő csebi

Mindenki más a teremben:
több mint 3 éve
Lehetseges, hogy a lampalaz. Jo helyen van a 100 milliardos vagyon (MCC) akkor. OV politikai igazgatojakent remeljuk diplomaciai meetingeken nem jut szerephez (Amugy nagyon ertelmes fiatal, az biztos, de szerepelni ezek szerint nagyon nem tud)Ez igen elég izgulosra sikerült. Sokka lazábban beszél pl a parlamentben is.great english my friend 😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDKicsit akadozo, kicsit magyaros, de nagy gond nem volt vele. Valaki aki nem elt kulfoldon/angolszasz orszagban, az igy beszeli. Viszont nagyon aterzodik, hogy semmi kiallasa a sracnak.
Amadeus
undisputedly
több mint 3 éve
Ez igen elég izgulosra sikerült. Sokka lazábban beszél pl a parlamentben is.great english my friend 😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDKicsit akadozo, kicsit magyaros, de nagy gond nem volt vele. Valaki aki nem elt kulfoldon/angolszasz orszagban, az igy beszeli. Viszont nagyon aterzodik, hogy semmi kiallasa a sracnak.
Amadeus
undisputedly
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
great english my friend 😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDKicsit akadozo, kicsit magyaros, de nagy gond nem volt vele. Valaki aki nem elt kulfoldon/angolszasz orszagban, az igy beszeli. Viszont nagyon aterzodik, hogy semmi kiallasa a sracnak.
Amadeus
több mint 3 éve
most mit mondjak erre. nyilvan "szegeny" diplomatak. de azert vannak itt erdekes dolgokA hiteles tájékoztatás újabb ékköve:Némi pikantéria: 24.hu/belfold/2022/08/03/szijjarto-rosszul-sikerult-fox-news-interju-kovetsegi-alkalmazott-washington-magyar-kovettseg/
hvg.hu/itthon/20220804_Tucker_Carlson_tusvanyos_cnn_orban_balazs_fox_news
Azért remelem egyszer kiderül h mennyi apanázst utalunk Carlsonnak havonta …
empty taxi
pl miniszteri kabinet h keri a felkeszitoket: maximum 1 oldal foosztalyonkent. nem szamit, hogy te szakteruleted csak a legfrisebb dolgokkal megtoltene 3 oldalt, akkor is egy. ilyenkor jon az, amit a foosztalyvezetom igy jellemzett: most jon az, hogy kiveszel relevans dolgokat aztan remenykedsz, hogy az nem jon szoba. ha igen akkor meg eloveszik a sor elejen levo referenst pl anno engem is elovehettek volna biztosan mikozben nevetseges fizum volt a kozpontban.
de a kabinet akkor is egy oldalt kert mikor kozunk nem volt a dologhoz. mikor ezt jeleztuk akkor nem az volt, hogy ok nem kell kuldeni semmit, hanem csak azert is kuldjuk ...
Mate meg 😊 birtam a sracot meg minden, jofej tenyleg. de epp o ir ilyet le, hogy: "Amennyiben egy diplomata egy magas szintű delegáció esetében szabályozott körülmények között, világos feltételrendszer mellett nem tud maximálisan eleget tenni a feladatainak, úgy az sem garantált, hogy a mindennapokban – vagy akár vészhelyzet esetén – a megfelelő szintű munkát tudja felmutatni a felelőssége alá eső területért és a magyar állampolgárok ügyeiért." bagoly mondja 😊
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
www.youtube.com/watch?v=edZ2VnY-N1kgreat english my friend 😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
több mint 3 éve
A hiteles tájékoztatás újabb ékköve:őt nem mi fizetjük valszeg.
több mint 3 éve
Lesz ott H-tarifás forgatómedence, ne aggódj.Jóléti vízfelületVízügyes ismerősöm azt mondta hogyha nem takarítják rendszeresen, akkor le fog rakódni a hordalék, ezért irgalmatlan büdös lesz és rohadt sok lesz a szúnyog.
m.hvg.hu/ingatlan/20220804_balaton_jegybank_balatonakarattya_konferenciakozpont
már az se elég, hogy a Balaton kb összes partja az övék, csesszék csak teljesen tönkre a tavat ahogy a Fertő- és a Velencei-tóval tették
r.baggio
empty taxi
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/08/03/energiahivatal-aram-lakossagi-arak-nem-teszi-koze-2022A laboratóriumi ára:
A végén örülni fogunk, ha a Kedves Vezető ránk mosolyog...
Lúdas Solymi
www.stromrechner.at/was-kostet-eine-kwh
több mint 3 éve
A hiteles tájékoztatás újabb ékköve:Némi pikantéria: 24.hu/belfold/2022/08/03/szijjarto-rosszul-sikerult-fox-news-interju-kovetsegi-alkalmazott-washington-magyar-kovettseg/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
A hiteles tájékoztatás újabb ékköve:hvg.hu/itthon/20220804_Tucker_Carlson_tusvanyos_cnn_orban_balazs_fox_news
több mint 3 éve
Érdekes. Errefelé azért még az egyszerű ember is kalkulál a kinti vs itthoni bérekkel amikor árakról van szó. Legalábbis ezt tapasztalom. Igaz, ezek nem is mondanak olyant, hogy Bécsben szarabb élni, mint nálunk. 😊Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Kár az azonnali.hu-ért. A külpolos cikkekeik simán kenterbe verték a magyar sajtó 95%-át, a podcast-ek is jók voltak a véleménycikkek meg érdekesek. Volt egy erős sötétzöld vonaluk, de az még belefért. Egy érdekes színfolttal kevesebb lesz a hazai neten.pont ezért nem volt rá igény.
(Az egészen egyedülálló volt, hogy bármikor, bármilyen kontextusban (pozitív-negatív), akármilyen cikkben került elő az Ungár neve, azonnal mögé írták, hogy egyébként az azonnali többségi tulajdonosa. Apróság, de a magyar médiában fehér holló ritkaságú az ilyenfajta nyugati standard)
MC12
több mint 3 éve
Kár az azonnali.hu-ért. A külpolos cikkekeik simán kenterbe verték a magyar sajtó 95%-át, a podcast-ek is jók voltak a véleménycikkek meg érdekesek. Volt egy erős sötétzöld vonaluk, de az még belefért. Egy érdekes színfolttal kevesebb lesz a hazai neten. (Az egészen egyedülálló volt, hogy bármikor, bármilyen kontextusban (pozitív-negatív), akármilyen cikkben került elő az Ungár neve, azonnal mögé írták, hogy egyébként az azonnali többségi tulajdonosa. Apróság, de a magyar médiában fehér holló ritkaságú az ilyenfajta nyugati standard)
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Bevezették a Balaton vizét a jegybank épülő konferenciaközpontjáhozJóléti vízfelület. 😀 Földrajzból ilyet nem tanítottak.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Sokkal boldogabban kelnék fel reggel, és sokkal nyugodtabban térnék nyugovóra este. Minden nap.Ez oké, de az volt a kiindulópont, az alapkérdésem, hogy "Te úgy gondolod, hogy az általad ismert tények alapján a jelen helyzetben érdemben változna bármit is az életed, ha nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke?Attól mert a mi életterúnkben ez kimozogható, az ország nagy részében nem az. És ugye nem csak mi alkotjuk ezt az országot. Akiket meg súlyosan érintenek az intézkedések, azoknak eléggé nagy hatással van az életükre.A fórum 80%-a a társadalom max. 20%-t képviseli itt.Miért tennék ilyet?
Azért megnéznem amikor a terasz helyett mondjuk egy kisvárosi főtéren vagy egy metróaluljáróban hintenéd az igét, milyen reakciók érkeznének rá. 😊
kittli
Se hasznom nem lenne belőle, se nem szórakoztatna, kedvem sincs hozzá.
Abból indultam ki, hogy ide írok azoknak, akik nagy része szerinted a társadalom felső 20 százalekát képviselik, mégis itt nyígnak egy olyan változás miatt, ami -legalábbis az általuk leírtak alapján- érdemben nem hat ki az életükre.
Mindössze azért, mert nem az általuk preferált politikus a miniszterelnök.
Őszentsége Sobri Jóska
Bár ha belegondolok, hogy az lesz a kérdés, hogy utcára kerüljön a közeli rokon, tesó, szülő családostól, akkor lehet nekünk sem 50ezerrel lesz több a kiadásunk.
Meg most akkor a politika nincs hatással a kiváltságosok életére kellene legyen a mottó. Aztán majd egy újabb intézkedés az éj leple alatt és úgy ébrednek a kivaltságosak, hogy újabb szükítés van a körben.
És mindeközben lehetne ezt jobban csinálni, ez nem is kérdés. Csak hát ugye, ahhoz nem üres államkassza kellene..és ugye pénz azért érkezett dögivel, a környező országok valóban előre mennek, nem hátra.
topin
Ha igen, akkor miben, miként?"
Őszentsége Sobri Jóska
Mint mikor nagyapám megkérdezte hogy mit vagyok úgy oda hogy az MTK nem lett bajnok, akkor sem lesz olcsóbb a kenyér. Nem hát, de sokkal jobban fog esni.
Remélem elég válasz. Igaz, hogy a boldogságot nem lehet pénzben mérni, viszont azért élünk, hogy boldogok legyünk, így nyilvánvalóan butaság lenne azt állítani, hogy az egyéni boldogságunk mértéke nem hat ki az életünkre.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Akkor az kb. ugyanaz az ár, ami azt jelenti, hogy Hollandiában ilyen téren olcsóság van 😀Itt Hollandiában a szar toast kenyér 1.19E 1kg, a normális cipó ami finom is az meg 2.29E 500gr.Nincs azzal semmi probléma, Prágában is 800 ft a fél kilós, magvas, szeletelt kenyér...Azt néztem én is, hogy pl. a Sparban a csomagolt szeletelt kenyér, amit négy nap múlva is meg tudok enni, az ilyen 7-800 Ft.Heteken belül itt lehet az 1000 forintos kenyérSajnos az 1000 Ft-os már rég itt van.
A pékségek termékeinek áremelése elkerülhetetlen, erről Varga Ferenc nem szeretne találgatni, de szerinte a legolcsóbb kenyér kilója is mindenhol hamarosan ezer forint felett lesz, és még nem lehet látni, hol állnak meg az árak.
Szerintem emeljék fel egyből 2000-re, sokkal egyszerűbb, mint állandóan 100-200 Ft-okat emelgetni.
Mikey
Normális- nem aznap este még széteső - kenyeret már hetekkel ezelőtt ~ 900-1000 Ft volt vagy kicsivel alatta.
kb. két hete én is kicsit elgondolkodtam amikor semmi mást nem vettem a boltban (cba) csak 2 db kenyeret és sikerült 1700 Ft-ot fizetnem egy 500 és egy 750 grammos kenyérért.
kijo
Mármint 500 g.
De egy ideje leszoktam már arról, hogy az alapján vásároljak, mi mennyibe kerül. Mert vagy semmit nem vennék meg, ha azon múlna, vagy mindenből a leggagyibbat, amit képtelen vagyok megenni.
Szóval ja, durva, és ez még csak a kezdet.
Mikey
Ez is jelzi, hogy Magyarország jobban teljesít, hisz az árak elérték a csehországi szintet 😊
Lúdas Solymi
davemayer
Ez a kenyér 59 CZK, 1 CZK meg 16 HUF vagy 1 EUR az 24,6 CZK.
Tiszta, sor.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
Én nem is panaszkodtam, hanem szarkasztikusan jeleztem, hogy itt is ugyanennyi az ár.
Azt meg azért nagyjából mindenki tudja, hogy nyugatabbra azért az életszínvonal és így a keresetek is magasabbak.
De itt egy összehasonlítás a csehországi fizetésekről, azt látni kell, hogy Prágában sokkal többet lehet keresni, mint az ország más részein:
www.expats.cz/czech-news/article/median-pay-in-the-czech-republic-is-over-czk-36-000-with-prague-ever-higher
Ha a mediánokat nézem, akkor ezek jönnek ki:
gross 35.000 czk = net 28.500 czk
gross 42.000 czk = net 33.650 czk
Itt van egy költség összehasonlítás Prága vs. Budapest szempontból.
www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Czech+Republic&country2=Hungary&city1=Prague&city2=Budapest
Így ránézve azt mondanám valósak, de azért ezek a piac árak minőségi termékeket jelentenek.
Tojás 25-35 czk körül van, koktélparadicsom 25-70czk, átlagban 55czk, 3 db kaliforniai paprika 55czk, csomagolt felvágottak 35czk.
Egyedülállóként nekem 5-8K czk megy el havi szinten kajára, bérlet az éves, az meg 3,6K czk.
Villanyért átlagban fizetek 800czk-t, internet 390czk.
Rendes lakbért azt nem tudom, de olyan 18-22k körülre mondanám, viszont ezt lehet pontosítani, ha valaki megnézni az ingatlanpiaci portálokat.
Javítanék, (nem Spar, hanem Albert, de végülis hasonló) nem a toast kenyér 2 EUR, hanem a magvas, barna, szeletelt kenyér, az minőségi.De itt még csak nem is kell összehasonlítani a kereseteket, mindenképp mi szívunk.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey
vpi
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/08/04/jobbik-jakab-peter-frakciovezeto-szerzodesek-80-millio-forintVótmá?
Jakab eredményesen gyilkolja a jobbikot de hogy az új pártja elér e 5%ot nem hiszem. Szerintem rájött hogy nem tud egy jobbos pártot létrehozni ami saját lábán ellenfele lehetne a fidesznek ezért átállt a megélhetési politizálásra.
Szerkesztette: Nemes samu09
több mint 3 éve
De itt még csak nem is kell összehasonlítani a kereseteket, mindenképp mi szívunk.Mondjuk a nemzetközi példáknál érdemes az átlagbért is mellèbiggyeszteni, hogy láthassa az egyszeri polgár, hogy mennyire drága ott az alapvető élelmiszer az átlagjövedelemhez képest azaz képet kapjon a reálbér vásárlóerejèről.Ezt nem fogja megérteni soha senki. Én is mindig mondom ismerőseimnek is, hogy hasonlítsuk már össze a fizetéseket is, ne csak az árakat, de olyankor csak néznek mint hal a szatyorban. Agyrém.
empty taxi
Mikey