Politika
65 feliratkozó
több mint 3 éve
De, Brady kiégett, de utána összekapta magát.Brady kiégett, nem lesz NFL szezon legalább két hibát tudok! 😀Sőt! Egyszer még én is hibáztam.Ez most jobban érdekel, mint az elmúlt 10 oldal összesen 😀
Sobri Jóska
Hanni
Toca
Prognózisban meg nem lehet hibázni. 😉
több mint 3 éve
Brady mégsem égett ki.Sőt! Egyszer még én is hibáztam.Ez most jobban érdekel, mint az elmúlt 10 oldal összesen 😀
Sobri Jóska
Hanni
több mint 3 éve
Brady kiégett, nem lesz NFL szezon legalább két hibát tudok! 😀Sőt! Egyszer még én is hibáztam.Ez most jobban érdekel, mint az elmúlt 10 oldal összesen 😀
Sobri Jóska
Hanni
több mint 3 éve
Sőt! Egyszer még én is hibáztam.Ez most jobban érdekel, mint az elmúlt 10 oldal összesen 😀
Sobri Jóska
több mint 3 éve
rokaur
876
Nekem van egy olyan teóriám, hogy Fidesz győzelem esetén egyik pillanatról a másikra hirtelen mindenbe bele fog egyezni OV, sőt. Csak a 12 év agymosás a bázisnál nagyon visszaüthetett volna a választások előtt, és kisebb gondnak élték meg a nemzetközi nyomásgyakorlás okozta problémákat, mint a bázisban beálló kognitív disszonanciát. Ez a pragmatikus verzióm. A pesszimista verzióm, hogy annyira mélyen beépült az orosz befolyás a magyar kormányba, hogy erre esély sincs.Simicska tudja a valaszt.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Lehet meglep, de nem minden cikket olvasok el, és mint írtam ez a gáz téma (mivel utálom a gázt) eddig teljesen vakfolton volt nekem.Ne viccelj már... Minden tele volt/van azzal, hogy nem tudjuk, mennyiért vesszük a gázt az oroszoktól. Orbánék azt állítják, hogy olcsón, de ezt csak bemondás alapján kell elhinnünk. Vagy nem. Ha olyan remek áron szerzik be, ahogyan a lélegeztetőgépeket is, akkor nem biztos, hogy annyira jó nekünk.Ez már vélemény, vagy teória, "mi lett volna ha"-zás, amiről nekem az a véleményem, hogy a rezsiharc az kellett politikailag, a felelős állampolgári magatartás meg nem életszerű, nem elvárható.Nem feltétlenül csak az a megoldás, hogy mashonnan vasarolsz.KöszI, hogy kinézed belőlem az energiaszakertőt, de ebben a témában teljesen vakon vagyok, eddig nem is érdekelt és kiváncsi lettem.Baszki, légyszi ne játszd már a hülyét, mert nem áll jól 😊 Nem gondolod, hogyha csak az orosz gáz létezne akkor az alábbi táblázat meg se született volna?Van.igen, elárulom: nem csak az oroszoktól lehet gázt venni.Igen, de nem tudom konkrétan milyen egyéb opciók voltak.mond neked valami az a szó, hogy "diverzifikáció"?Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Orbán szerint "mi ezeket a kéréseket megfontoltuk, majd elutasítottuk", mert Magyarországon a gáz 85 százaléka, az olajnak pedig több mint 60 százaléka Oroszországból érkezik. „Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint van néhány ország, amely hasonlóképpen érvelt.Majdhogynem nyilt beismerese annak, hogy az elmult 100 ev legsikeresebb 10 evenek ez az eredmenye. Hogy egyetlen egy orszagtol fuggunk annyira hogy kalap kabat van ha az adott orszagot szankcionaljak. Szerencsere mi beljebb bujtunk Putler seggebe, erre az egy lapra felteve majdnem mindent. Baratkozhatunk lassan Belarusszal.
Végülis innen már csak egy lépés nyíltan beismerni, hogy az országot teljesen kijátszották az oroszoknak, gyönyörű.
r.baggio
Vrij6
Kitől kellett volna mit vennünk, hogy az ország -egy olyan ország, amelyiknek se olajmezői, se szélenergiája, se szene nincs elég- energiaszükséglete biztosítva legyen?
Milyen alternatívák voltak 1990-ben, 2005-ben vagy 2020-ban?
Nem vagyok képben, érdekel, hogy volt e alternatíva és az aktuális magyar kormányzatok (vagy akár más országbeliek, ahol az oroszoktól vettek gázt) csak a saját zsebük üzembiztos megtömésének biztosítása miatt vásároltak Oroszországtól, miközben számos egyéb opció létezett, vagy ez kábé tényleg az "egyből lehet választani" esete volt?
Ha most 2020-t (2010-t, 2005-t, stb.) írnánk, tudva azt, hogy Putyin meg fog őrülni, akkor most kitől kéne mit vennünk?
Sobri Jóska
úgy látszik vitya mégsem elég pragmatikus, mert mindent feltett 1 lapra
eaglesmcnabb
Pont ezért kérdezem, hogy kokrétan 5-10-20 éve miből lehetett választani, amit nem választott egyetlen kormányzat sem.
Elárulod?
Sobri Jóska
Ez a barom kibebaszottul pragmatikus orbán mégis mindent rájuk alapozott.
Pedig még a barom is tudja hogy jobb dolog több lábon állni, különben ha bebukik a fő beszállító, akkor bukik az egész rendszer. Csak ez az agyhalott orbánod nem látta, mondjuk Putyin seggéből nehéz is lehetett kilátni!
Van még kérdésed? ne tartsd magadba, itt vagyok, segítek!
eaglesmcnabb
Honnan lehetett még vásárolni?
Sobri Jóska
Nem röhejes hogy, minden más ország jobban meg tudta oldani mint mi, csak a kibebaszottul pragmatikus Orbán játszotta a Sobrit, hogy hát honnan máshonnan lenne gáz?
egyébként empty is belinkelte. googled neked is van, használni is tudod, még mindig nem értem hogy miért játszod a hülyét.
Európában a norvégoknak van a legtöbb, de van az azerieknek is, az usákoknak, a türkméneknek, iránnak, katarnak, de még a románoknak is sok van, akik annyira nincsenek is messze nem?
Plusz ahogy mr leírták nem csak ez az egy energiaforrás létezik ,amivel nyilván te is tisztában vagy, ahogy Orbán is, csak játszod a hülyét. Még mindig nem értem, hogy miért.
eaglesmcnabb
Próbálom lehámozni a politikai indulataidat, és visszakérdezek, hogy jól értem e: tudtunk volna 5-10-20 éve gázt (vagy más energiahordozót) vásárolni Norvégiától, Azerbajdzsánból, az USA-ból, Türkmenisztánból, Iránból, Katarból és Romániából egyaránt?
Nagyságrendileg ugyanannyiért, vagy nagyságrendileg kevesebbért vagy többért?
Sobri Jóska
Peldaul az elbaszott rezsiharc helyett lehetett volna joval tobbet invesztalni a fogyasztas csokkentesebe. Mert ezzel nem osztonozd arra fogyasztot, hogy takarekoskodjon, mert azt a fals kepzedet ulteteted el benne hogy olcso, futsel csak eszel nelkul no para. Teszem azt ugye ezt a penzt lehetett volna szigeteles, napelem, hoszivattyu stb. tamogatasara forditani.
Hany es hany panel van meg barmifele szigeteles nelkul? Kádar kockakbol csak ugy futjuk a szantofoldeket.
gabokocka
Ezért érdekelne az, ami egzakt, hogy mikor és kiktől lehetett volna olcsóbb energiahordozót vásarolni, de helyette csak ömlik a politikai frusztráció, meg a semmittsetudás egyetemének kommentcunamija, de azoktól nem leszek okosabb. Lehet a "Kérdések" topicba kellett volna ezt megkérdeznem, mert itt csak posztmodern kommunikációt folytatunk, de egy egymondatos "X-től, Y-ban, másfélszer annyiért/kevesebbért" szerű választ nem tudok kicsikarni senkiből sem.
Sobri Jóska
Pl: 24.hu/belfold/2021/08/31/gaz-foldgaz-ara-megallapodas-orosz-gazprom-holoda/
„Onnantól kezdve, hogy az MVM vette át a földgáz nagykereskedelmét, azóta nem nyilvános az oroszokkal kötött szerződés”
nagylaza
több mint 3 éve
Attól, hogy valaki pragmatikus, még hibázhat, sőt, tévedhet is, és el is baszhat dolgokat. (A homofób-törvénynél se volt nehéz belátni.)Milyen érzés belátni, hogy a pragmatikus orbán ilyen böszmeséget is képes csinálni?Lehetett volna LNGre megallapodast kotni es a horvatokkal bizniszelni.Igen.
Algeriaban is vannak foldgaz mezok, olaszok vasarolnak onnan is.
Illetve minden megujulo energiaforrast tolni kellett vopna ezerrel.
Ezek eleg konkret valaszok?
gabokocka
Köszi.
Sobri Jóska
r.baggio
Sőt! Egyszer még én is hibáztam.
Ilyen az élet.
több mint 3 éve
A gázzal kapcsolatos politikánkat alapvetően a német függőség és a földrajzi helyzet irányította. Ebben a tekintetben abszolút nem pávatáncoltunk, nem próbáltunk diverzifikálni. Pedig ebben mondjuk megérhette volna. Plusz, a gáz mellett ott van az atom függőség is, amit szintén nem diverzifikálni igyekeztünk, hanem rá is trompfoltunk azzal, hogy az új erőműblokkok is oroszok lesznek.Olvasd le a diagramot. A legtöbb országnak sikerült megoldani az orosz gázfüggőséget, akkor szerinted?Nem tudom a diagramról leolvasni honnan kellett volna, mikor és mennyit.
Illetve áruld már el légyszi, miért játszod a hülyét? 😀 Tudom hogy te szeretnél lenni itt az ügyeletes troll, de egyáltalán nem vicces, szóval még mindig nem jöttem rá, hogy mi értelme.
eaglesmcnabb
Akkor szerintem segíthetsz és megírhatod, ahogy gabokocka tette.
Még egyszer köszi, hogy attól, hogy sok mindenről van véleményem máris mindentudónak tűnök, de ezügyben vakon vagyok, és kiváncsi lettem. Ennyi.
Sobri Jóska
Egyébként nincsenek illúzióim, ha baloldali kormányok lettek volna, akkor sem hiszem, hogy mást csináltunk volna alapvetően. Csak ez semmit nem számít, mert nem ők voltak hatalmon. Gyurcsánynak joggal járt a fasz azért, amit 2004-2009 között csináltak, pedig arról is az a véleményem, hogy ha Orbánék lettek volna, akkor nagyjából ugyanúgy ráfutottunk volna a szopórollerre velük is, ahogy Gyurcsányékkal. De ott se volt ha. Most sincs ha. Ebben a 12 évben Orbánék tudtak elkúrni dolgokat. Amit elkúrtak, az az ő saruk.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ne viccelj már... Minden tele volt/van azzal, hogy nem tudjuk, mennyiért vesszük a gázt az oroszoktól. Orbánék azt állítják, hogy olcsón, de ezt csak bemondás alapján kell elhinnünk. Vagy nem. Ha olyan remek áron szerzik be, ahogyan a lélegeztetőgépeket is, akkor nem biztos, hogy annyira jó nekünk.Ez már vélemény, vagy teória, "mi lett volna ha"-zás, amiről nekem az a véleményem, hogy a rezsiharc az kellett politikailag, a felelős állampolgári magatartás meg nem életszerű, nem elvárható.Nem feltétlenül csak az a megoldás, hogy mashonnan vasarolsz.KöszI, hogy kinézed belőlem az energiaszakertőt, de ebben a témában teljesen vakon vagyok, eddig nem is érdekelt és kiváncsi lettem.Baszki, légyszi ne játszd már a hülyét, mert nem áll jól 😊 Nem gondolod, hogyha csak az orosz gáz létezne akkor az alábbi táblázat meg se született volna?Van.igen, elárulom: nem csak az oroszoktól lehet gázt venni.Igen, de nem tudom konkrétan milyen egyéb opciók voltak.mond neked valami az a szó, hogy "diverzifikáció"?Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Orbán szerint "mi ezeket a kéréseket megfontoltuk, majd elutasítottuk", mert Magyarországon a gáz 85 százaléka, az olajnak pedig több mint 60 százaléka Oroszországból érkezik. „Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint van néhány ország, amely hasonlóképpen érvelt.Majdhogynem nyilt beismerese annak, hogy az elmult 100 ev legsikeresebb 10 evenek ez az eredmenye. Hogy egyetlen egy orszagtol fuggunk annyira hogy kalap kabat van ha az adott orszagot szankcionaljak. Szerencsere mi beljebb bujtunk Putler seggebe, erre az egy lapra felteve majdnem mindent. Baratkozhatunk lassan Belarusszal.
Végülis innen már csak egy lépés nyíltan beismerni, hogy az országot teljesen kijátszották az oroszoknak, gyönyörű.
r.baggio
Vrij6
Kitől kellett volna mit vennünk, hogy az ország -egy olyan ország, amelyiknek se olajmezői, se szélenergiája, se szene nincs elég- energiaszükséglete biztosítva legyen?
Nem vagyok képben, érdekel, hogy volt e alternatíva és az aktuális magyar kormányzatok (vagy akár más országbeliek, ahol az oroszoktól vettek gázt) csak a saját zsebük üzembiztos megtömésének biztosítása miatt vásároltak Oroszországtól, miközben számos egyéb opció létezett, vagy ez kábé tényleg az "egyből lehet választani" esete volt?
Ha most 2020-t (2010-t, 2005-t, stb.) írnánk, tudva azt, hogy Putyin meg fog őrülni, akkor most kitől kéne mit vennünk?
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Pont ezért kérdezem, hogy kokrétan 5-10-20 éve miből lehetett választani, amit nem választott egyetlen kormányzat sem.
Elárulod?
Sobri Jóska
Pedig még a barom is tudja hogy jobb dolog több lábon állni, különben ha bebukik a fő beszállító, akkor bukik az egész rendszer. Csak ez az agyhalott orbánod nem látta, mondjuk Putyin seggéből nehéz is lehetett kilátni!
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
Nem röhejes hogy, minden más ország jobban meg tudta oldani mint mi, csak a kibebaszottul pragmatikus Orbán játszotta a Sobrit, hogy hát honnan máshonnan lenne gáz?
egyébként empty is belinkelte. googled neked is van, használni is tudod, még mindig nem értem hogy miért játszod a hülyét.
Európában a norvégoknak van a legtöbb, de van az azerieknek is, az usákoknak, a türkméneknek, iránnak, katarnak, de még a románoknak is sok van, akik annyira nincsenek is messze nem?
Plusz ahogy mr leírták nem csak ez az egy energiaforrás létezik ,amivel nyilván te is tisztában vagy, ahogy Orbán is, csak játszod a hülyét. Még mindig nem értem, hogy miért.
eaglesmcnabb
Próbálom lehámozni a politikai indulataidat, és visszakérdezek, hogy jól értem e: tudtunk volna 5-10-20 éve gázt (vagy más energiahordozót) vásárolni Norvégiától, Azerbajdzsánból, az USA-ból, Türkmenisztánból, Iránból, Katarból és Romániából egyaránt?
Sobri Jóska
Peldaul az elbaszott rezsiharc helyett lehetett volna joval tobbet invesztalni a fogyasztas csokkentesebe. Mert ezzel nem osztonozd arra fogyasztot, hogy takarekoskodjon, mert azt a fals kepzedet ulteteted el benne hogy olcso, futsel csak eszel nelkul no para. Teszem azt ugye ezt a penzt lehetett volna szigeteles, napelem, hoszivattyu stb. tamogatasara forditani.
Hany es hany panel van meg barmifele szigeteles nelkul? Kádar kockakbol csak ugy futjuk a szantofoldeket.
gabokocka
Ezért érdekelne az, ami egzakt, hogy mikor és kiktől lehetett volna olcsóbb energiahordozót vásarolni, de helyette csak ömlik a politikai frusztráció, meg a semmittsetudás egyetemének kommentcunamija, de azoktól nem leszek okosabb. Lehet a "Kérdések" topicba kellett volna ezt megkérdeznem, mert itt csak posztmodern kommunikációt folytatunk, de egy egymondatos "X-től, Y-ban, másfélszer annyiért/kevesebbért" szerű választ nem tudok kicsikarni senkiből sem.
Sobri Jóska
Pl: 24.hu/belfold/2021/08/31/gaz-foldgaz-ara-megallapodas-orosz-gazprom-holoda/
„Onnantól kezdve, hogy az MVM vette át a földgáz nagykereskedelmét, azóta nem nyilvános az oroszokkal kötött szerződés”
több mint 3 éve
Milyen érzés belátni, hogy a pragmatikus orbán ilyen böszmeséget is képes csinálni?Lehetett volna LNGre megallapodast kotni es a horvatokkal bizniszelni.Igen.
gabokocka
Köszi.
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Az ember ha rábízza az országot valakire, akkor elvárja hogy megoldja, ahogy megoldották itt jópár országban mellettünk. Az ábrából egyértelműen látszik, hogy a mi kis vityáknak sikerült a legszarabbul megoldania, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej 😊.A németek és a németalföldiek abban óriásit hibáztak, hogy eszetlen módon dobták el a szén- és atomerőműveiket, ebben nincs vita, de akinek ez bármilyen szinten is felmentést is orbánéknak arra, hogy mindent egy, az orosz lapra tettek fel (miközben 12 évben harcban állnak brüsszellel, játszva a nagy függetlent) az menthetetlen, kár bármivel is érvelni, mindig mindenre lesz valami magyarázat.Pedig ebben a kérdésben nekem még csak érv se kéne, mert nyilvánvalóan faszság nem diverzifikáltan beszerezni bármit is, ha van alternatíva, sőt, egy konkrét válasz meg is győzne, hogy mondjuk 2005-ben Türkmenisztánból, 2010-ben Norvégiából vagy 2015-ben Romániából is lehetett volna egy csomó gázt (egyebet) vásárolni, de még senki nem írt semmi konkrétat.
Helyette legalább csendben szégyenkezni kellene, hogy nem elég hogy mi lettünk az eu fekete bárányai, a kormánypropaganda páros lábbal száll bele az ukrán miniszterelnökbe...
r.baggio
Ez kicsit meglep azért, mert te is tudod más topicokból (NCAA, csapattopic, stb.), hogy mikor kötöm az ebet a karóhoz valami véleménnyel kapcsolatban, és mikor csak kérdezek teljesen outsiderként a válaszra kiváncsian, azt megköszönve. Vagyis tudod, hogy momentán ez utóbbi áll fenn, és mégse jön egyetlen normális válasz se, csak Orbánozás, angol linkelgetés, általanos lózungok, és egy táblázat, ami tök másról szól.
Sobri Jóska
Majd ha pufajkában ülsz otthon, mert nem lesz fűtés majd gondolkodhatsz rajta, hogy miért hagytad hogy a politika hatással legyen az életedre.
Én sem vagyok szakértő, de ha mindenki más meg tudta oldani, akkor nem kell agysebésznek lenni, hogy bizony lett volna más alternatíva is, az hogy pontosan mi, és mikor kurvára nem releváns, a banánnál sem érdekel hogy honnan hozzák, lényeg hogy mindig legyen, és lehetőleg elérhető áron. De nem véletlen, hogy a pennyben az egyik héten kameruni banán van, a másik héten meg ecuadori vagy costa ricai, mert így ha a kameruniaknak kedvükben áll polgárháborúzni, és évekig nem jön banán onnan, akkor is lesz costa ricáról, martiniqueről vagy ecuadorból. Egyszerűen csak a hülye ember tesz fel mindent egy lapra. A pragmatikus ember tuti nem.
Mindentudó nem is vagy, de az olvasás az szerintem még megy, tegnap leírtam hogy kitől lehetett volna gázt venni, igaz évszámot nem írtam mellé, sem vételárat, de azt most sem tudjuk hogy az oroszoktól mennyiért jön, egyáltalán nem lenne releváns info, mivel nincs mivel összehasonlítani, de gondolom akkor kell venni a gázt amikor tudjuk, hogy szükség lesz rá.
De részemről befejeztem, ha ezt sem érted akkor lehet hogy mégsem az otlatlanok vagy a hívők agyhalottak :/.
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Nekem van egy olyan teóriám, hogy Fidesz győzelem esetén egyik pillanatról a másikra hirtelen mindenbe bele fog egyezni OV, sőt. Csak a 12 év agymosás a bázisnál nagyon visszaüthetett volna a választások előtt, és kisebb gondnak élték meg a nemzetközi nyomásgyakorlás okozta problémákat, mint a bázisban beálló kognitív disszonanciát. Ez a pragmatikus verzióm. A pesszimista verzióm, hogy annyira mélyen beépült az orosz befolyás a magyar kormányba, hogy erre esély sincs.Bízom is ebben, ha Orbán nyerne. Ha lenne valami haszna a sok kára mellett annak, hogy Orbán nyer, az egy vissza-irányú agymosás. Nagyon nagy szükségünk lenne rá, mert egy tragédia, hogy ezer éve vágyjuk a nyugatot, és amikor végre egyszer saját magunk dönthetünk arról, hogy oda tartozunk, akkor meg befogjuk az orrunkat és büdösebbnek érezzük, mint a "keleti szabadságot" (sic).
Gyurma Pappa
Csak attól tartok, hogy a 16 év hatalomba már Orbán / NER is belehülyült annyira, hogy már képtelen hátraarcot csinálni. 😕

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem kell meggyőzni, már meg vagyok győzve, én is azt gondolom, hogy faszság egy helyről beszerezni.Proaktivitas, ha van penz es szandek lett volna honnan venni, de eleg nehez most neked bemutatni egy szerzodes tervezetet Norvegiaval ami nem jott letre es meg is gyozne...A németek és a németalföldiek abban óriásit hibáztak, hogy eszetlen módon dobták el a szén- és atomerőműveiket, ebben nincs vita, de akinek ez bármilyen szinten is felmentést is orbánéknak arra, hogy mindent egy, az orosz lapra tettek fel (miközben 12 évben harcban állnak brüsszellel, játszva a nagy függetlent) az menthetetlen, kár bármivel is érvelni, mindig mindenre lesz valami magyarázat.Pedig ebben a kérdésben nekem még csak érv se kéne, mert nyilvánvalóan faszság nem diverzifikáltan beszerezni bármit is, ha van alternatíva, sőt, egy konkrét válasz meg is győzne, hogy mondjuk 2005-ben Türkmenisztánból, 2010-ben Norvégiából vagy 2015-ben Romániából is lehetett volna egy csomó gázt (egyebet) vásárolni, de még senki nem írt semmi konkrétat.
Helyette legalább csendben szégyenkezni kellene, hogy nem elég hogy mi lettünk az eu fekete bárányai, a kormánypropaganda páros lábbal száll bele az ukrán miniszterelnökbe...
r.baggio
Ez kicsit meglep azért, mert te is tudod más topicokból (NCAA, csapattopic, stb.), hogy mikor kötöm az ebet a karóhoz valami véleménnyel kapcsolatban, és mikor csak kérdezek teljesen outsiderként a válaszra kiváncsian, azt megköszönve. Vagyis tudod, hogy momentán ez utóbbi áll fenn, és mégse jön egyetlen normális válasz se, csak Orbánozás, angol linkelgetés, általanos lózungok, és egy táblázat, ami tök másról szól.
Sobri Jóska
rokaur
Csak nem tudtam milyen opciók voltak.
több mint 3 éve
Olvasd le a diagramot. A legtöbb országnak sikerült megoldani az orosz gázfüggőséget, akkor szerinted?Nem tudom a diagramról leolvasni honnan kellett volna, mikor és mennyit.
Illetve áruld már el légyszi, miért játszod a hülyét? 😀 Tudom hogy te szeretnél lenni itt az ügyeletes troll, de egyáltalán nem vicces, szóval még mindig nem jöttem rá, hogy mi értelme.
eaglesmcnabb
Akkor szerintem segíthetsz és megírhatod, ahogy gabokocka tette.
Még egyszer köszi, hogy attól, hogy sok mindenről van véleményem máris mindentudónak tűnök, de ezügyben vakon vagyok, és kiváncsi lettem. Ennyi.
több mint 3 éve
Lehetett volna LNGre megallapodast kotni es a horvatokkal bizniszelni.Igen.
gabokocka
Köszi.
több mint 3 éve
Ez már vélemény, vagy teória, "mi lett volna ha"-zás, amiről nekem az a véleményem, hogy a rezsiharc az kellett politikailag, a felelős állampolgári magatartás meg nem életszerű, nem elvárható.Nem feltétlenül csak az a megoldás, hogy mashonnan vasarolsz.KöszI, hogy kinézed belőlem az energiaszakertőt, de ebben a témában teljesen vakon vagyok, eddig nem is érdekelt és kiváncsi lettem.Baszki, légyszi ne játszd már a hülyét, mert nem áll jól 😊 Nem gondolod, hogyha csak az orosz gáz létezne akkor az alábbi táblázat meg se született volna?Van.igen, elárulom: nem csak az oroszoktól lehet gázt venni.Igen, de nem tudom konkrétan milyen egyéb opciók voltak.mond neked valami az a szó, hogy "diverzifikáció"?Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Orbán szerint "mi ezeket a kéréseket megfontoltuk, majd elutasítottuk", mert Magyarországon a gáz 85 százaléka, az olajnak pedig több mint 60 százaléka Oroszországból érkezik. „Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint van néhány ország, amely hasonlóképpen érvelt.Majdhogynem nyilt beismerese annak, hogy az elmult 100 ev legsikeresebb 10 evenek ez az eredmenye. Hogy egyetlen egy orszagtol fuggunk annyira hogy kalap kabat van ha az adott orszagot szankcionaljak. Szerencsere mi beljebb bujtunk Putler seggebe, erre az egy lapra felteve majdnem mindent. Baratkozhatunk lassan Belarusszal.
r.baggio
Vrij6
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Elárulod?
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
gabokocka
több mint 3 éve
www.napi.hu/magyar-gazdasag/exxon-romania-foldggaz-gazszamla-gazar-gazprom-usa-orban.687456.html/ampKözel haroméves cikk.
Szerkesztette: gabokocka
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Nem tudom.Sajnos se kellő tudásom, rálátásom nincs az energia szektorra, hogy válaszolni tudjak a kérdésedre.Ez egy konkrét kérdés, amire érdekel a válasz.Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Sobri JóskaAnnyira furcsállom, hogy ilyenkor nem jössz a való életből vett - sokszor elrugaszkodott - példákkal, hogy ha pl az x befektetésed kb 100%-a egyetlen tényezőn áll vagy bukik, akkor meg is érdemled a sorsod, hisz ki az az idióta aki nem diverzifikál...
Európa erős embere, a nagy pragmatikus rezsiharcos tényleg nem más, mint egy putyin-bérenc, ennyi derült ki az elmúlt napokban, mondjuk ennek a levét sem ők fogják sajnos meginni, hanem a szétcseszett ország.
r.baggio
Nem vélemény vs. velemény.
Sobri Jóska
A legrosszabb, hogy az ismerőseimre sem támaszkodhatok ebben a dologban.
De hátha...
Jóska, szerinted egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?
kittli
Sose gondolkoztam ezen, mivel én energiát (áramot) egyetlen szolgáltatótól tudok vásárolni (ahogy vizet is mondjuk), így nekem eleddig az volt az agyamban, hogy ez országszinten is így van, és eddig a háborúig teljesen vakfolton volt nekem ez a gáz téma.
(Pláne, hogy én elvből sehol nem használok gázt, veszélyesnek tartom, minden lakásomban gáznélküli fűtések és melegvízszolgáltatás volt és van, és lehet "gáz", de eddig azt se raktam össze, hogy a gázból lesz az áram. Úgy voltam vele, hogy atom meg fosszilis oszt' jónapot.)
több mint 3 éve
A horvatokkal valo megallapodast is neheziti, hogy momdjuk a mol vezetojet jogerosen eliteltek ott 🤣
több mint 3 éve
rokaur
876
Proaktivitas, ha van penz es szandek lett volna honnan venni, de eleg nehez most neked bemutatni egy szerzodes tervezetet Norvegiaval ami nem jott letre es meg is gyozne...A németek és a németalföldiek abban óriásit hibáztak, hogy eszetlen módon dobták el a szén- és atomerőműveiket, ebben nincs vita, de akinek ez bármilyen szinten is felmentést is orbánéknak arra, hogy mindent egy, az orosz lapra tettek fel (miközben 12 évben harcban állnak brüsszellel, játszva a nagy függetlent) az menthetetlen, kár bármivel is érvelni, mindig mindenre lesz valami magyarázat.Pedig ebben a kérdésben nekem még csak érv se kéne, mert nyilvánvalóan faszság nem diverzifikáltan beszerezni bármit is, ha van alternatíva, sőt, egy konkrét válasz meg is győzne, hogy mondjuk 2005-ben Türkmenisztánból, 2010-ben Norvégiából vagy 2015-ben Romániából is lehetett volna egy csomó gázt (egyebet) vásárolni, de még senki nem írt semmi konkrétat.
r.baggio
Sobri Jóska
több mint 3 éve
A németek és a németalföldiek abban óriásit hibáztak, hogy eszetlen módon dobták el a szén- és atomerőműveiket, ebben nincs vita, de akinek ez bármilyen szinten is felmentést is orbánéknak arra, hogy mindent egy, az orosz lapra tettek fel (miközben 12 évben harcban állnak brüsszellel, játszva a nagy függetlent) az menthetetlen, kár bármivel is érvelni, mindig mindenre lesz valami magyarázat.Pedig ebben a kérdésben nekem még csak érv se kéne, mert nyilvánvalóan faszság nem diverzifikáltan beszerezni bármit is, ha van alternatíva, sőt, egy konkrét válasz meg is győzne, hogy mondjuk 2005-ben Türkmenisztánból, 2010-ben Norvégiából vagy 2015-ben Romániából is lehetett volna egy csomó gázt (egyebet) vásárolni, de még senki nem írt semmi konkrétat.
r.baggio
több mint 3 éve
Olvasd le a diagramot. A legtöbb országnak sikerült megoldani az orosz gázfüggőséget, akkor szerinted?Én elfogadom, hogy te úgy érzed, hogy válaszoltál, mert neked vannak alapinfóid a témában, de én meg úgy ézem, hogy nem kaptam választ a kérdésemre, mert nem tudom összefoglalni egy mondatban, hogy akkor végülis "mikor, honnan, mit kellett volna venni". És azt is elfogadom, hogy nem a ruszkiktól kellett volna, csak nem tudom konkrétan kiktől.Lett neki válaszolva, ő meg játszotta az értetlent.Vicces hogy nem válaszoltok a kérdésre 🤣ilyenkor sajnálhatjuk h a széles gábor féle csodaapparátus nem érkezett megOké, de konkrétan?Gondolom a energiahordozókat is lehet diverzifikálni és még azon belül is innen-onnan beszerezni.Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Orbán szerint "mi ezeket a kéréseket megfontoltuk, majd elutasítottuk", mert Magyarországon a gáz 85 százaléka, az olajnak pedig több mint 60 százaléka Oroszországból érkezik. „Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint van néhány ország, amely hasonlóképpen érvelt.Majdhogynem nyilt beismerese annak, hogy az elmult 100 ev legsikeresebb 10 evenek ez az eredmenye. Hogy egyetlen egy orszagtol fuggunk annyira hogy kalap kabat van ha az adott orszagot szankcionaljak. Szerencsere mi beljebb bujtunk Putler seggebe, erre az egy lapra felteve majdnem mindent. Baratkozhatunk lassan Belarusszal.
r.baggio
Vrij6
Sobri Jóska
Politikailag se jó meg úgy egyébként se, hogyha egyetlen egy országtól teszed magad függővé, de persze ha OV csinálja, akkor ez rendben van, nem?
Solymi
Honnan kellett volna mit venni?
Sobri Jóska
briareos
Amugy nekem is van egy: ga ennyire elbaszott ami otthon ment, meg eladta Orbán az oroszoknak az országot mit gondoltok Rutte-ról meg Hollandiáról?
Nem tudom feltűnt-e de a nagy politikai ellentét ellenére ugyanazt mondja ő is meg a belga miniszterelnök is mint Orbán, gondolom akkor ők sem az ésszerűbb és olcsóbb energiát választották hanem kijátszották az országukat a ruszkiknak...
Itt most kb 3-4x annyit kell fizetni a gázért, és még sehol nincs az igazi probléma, szerintetek ebből mi lesz?
Azt hallottátok hogy ma mit nyilatkozott a német miniszter? Azt mondta hogy a bejelentésekkel ellentétben csak legkorábban 2024 nyarára tudnak orosz energia függetlenek lenni, az még 2 év...
Európa nem volt felkészülve erre az eshetőségre, és ahogy egy nagy hajót sem tudsz azonnal megállítani úgy ezt sem lehet csak úgy megváltoztatni - ergo nem ér az egész semmit, mire orosz energia függetlenné válik európa ennek a háborúnak vége lesz.
Persze a jövő szempontjából fontos lenne egy energia független Mo és Európa, de ez nem holnap lesz, ha most felcserélsz egy orosz függést egy másik, sokkal drágább és környezetszennyezőbbre azzal saját magad es a környezeted teszed tönkre. Meg lehet hogy az oroszokat is, jujj de jó...
davemayer
Most hirtelen függetlenedni csak iszonyatos áldozatok árán lehetséges. Ebbe teljesen igazad van.
Ezért nem kellett volna 100%ban csak az orosz energiahordozókra támaszkodni.
Nem elég, hogy a gáz miatt már eleve kiszolgáltattuk magunkat nekik, ezek után Paks2vel is ugyan ezt teszik.
És ezek mellett szisztematikusan elkezdték ellehetetleníti a szél és napenergia használatát. Ennekegy oka van, ha nem gázzal fűtene az 1 bites magyar, akkor nem lehetne odairni a számla végére, hogy REZSICSÖKKENTÉS...
Ezért képesek voltak teljesen kiszolgáltatottá válni az oroszokkal.
Tarsi
Senki nem írt egyetlen konkrétumot se, csak nagy általánosságokat.
De lehet nem elég pontosan kérdeztem.
Sobri Jóska
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Lehetett volna LNGre megallapodast kotni es a horvatokkal bizniszelni.Én elfogadom, hogy te úgy érzed, hogy válaszoltál, mert neked vannak alapinfóid a témában, de én meg úgy ézem, hogy nem kaptam választ a kérdésemre, mert nem tudom összefoglalni egy mondatban, hogy akkor végülis "mikor, honnan, mit kellett volna venni". És azt is elfogadom, hogy nem a ruszkiktól kellett volna, csak nem tudom konkrétan kiktől.Lett neki válaszolva, ő meg játszotta az értetlent.Vicces hogy nem válaszoltok a kérdésre 🤣ilyenkor sajnálhatjuk h a széles gábor féle csodaapparátus nem érkezett megOké, de konkrétan?Gondolom a energiahordozókat is lehet diverzifikálni és még azon belül is innen-onnan beszerezni.Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Orbán szerint "mi ezeket a kéréseket megfontoltuk, majd elutasítottuk", mert Magyarországon a gáz 85 százaléka, az olajnak pedig több mint 60 százaléka Oroszországból érkezik. „Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint van néhány ország, amely hasonlóképpen érvelt.Majdhogynem nyilt beismerese annak, hogy az elmult 100 ev legsikeresebb 10 evenek ez az eredmenye. Hogy egyetlen egy orszagtol fuggunk annyira hogy kalap kabat van ha az adott orszagot szankcionaljak. Szerencsere mi beljebb bujtunk Putler seggebe, erre az egy lapra felteve majdnem mindent. Baratkozhatunk lassan Belarusszal.
r.baggio
Vrij6
Sobri Jóska
Politikailag se jó meg úgy egyébként se, hogyha egyetlen egy országtól teszed magad függővé, de persze ha OV csinálja, akkor ez rendben van, nem?
Solymi
Honnan kellett volna mit venni?
Sobri Jóska
briareos
Amugy nekem is van egy: ga ennyire elbaszott ami otthon ment, meg eladta Orbán az oroszoknak az országot mit gondoltok Rutte-ról meg Hollandiáról?
Nem tudom feltűnt-e de a nagy politikai ellentét ellenére ugyanazt mondja ő is meg a belga miniszterelnök is mint Orbán, gondolom akkor ők sem az ésszerűbb és olcsóbb energiát választották hanem kijátszották az országukat a ruszkiknak...
Itt most kb 3-4x annyit kell fizetni a gázért, és még sehol nincs az igazi probléma, szerintetek ebből mi lesz?
Azt hallottátok hogy ma mit nyilatkozott a német miniszter? Azt mondta hogy a bejelentésekkel ellentétben csak legkorábban 2024 nyarára tudnak orosz energia függetlenek lenni, az még 2 év...
Európa nem volt felkészülve erre az eshetőségre, és ahogy egy nagy hajót sem tudsz azonnal megállítani úgy ezt sem lehet csak úgy megváltoztatni - ergo nem ér az egész semmit, mire orosz energia függetlenné válik európa ennek a háborúnak vége lesz.
Persze a jövő szempontjából fontos lenne egy energia független Mo és Európa, de ez nem holnap lesz, ha most felcserélsz egy orosz függést egy másik, sokkal drágább és környezetszennyezőbbre azzal saját magad es a környezeted teszed tönkre. Meg lehet hogy az oroszokat is, jujj de jó...
davemayer
Most hirtelen függetlenedni csak iszonyatos áldozatok árán lehetséges. Ebbe teljesen igazad van.
Ezért nem kellett volna 100%ban csak az orosz energiahordozókra támaszkodni.
Nem elég, hogy a gáz miatt már eleve kiszolgáltattuk magunkat nekik, ezek után Paks2vel is ugyan ezt teszik.
És ezek mellett szisztematikusan elkezdték ellehetetleníti a szél és napenergia használatát. Ennekegy oka van, ha nem gázzal fűtene az 1 bites magyar, akkor nem lehetne odairni a számla végére, hogy REZSICSÖKKENTÉS...
Ezért képesek voltak teljesen kiszolgáltatottá válni az oroszokkal.
Tarsi
Senki nem írt egyetlen konkrétumot se, csak nagy általánosságokat.
De lehet nem elég pontosan kérdeztem.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Nem feltétlenül csak az a megoldás, hogy mashonnan vasarolsz.KöszI, hogy kinézed belőlem az energiaszakertőt, de ebben a témában teljesen vakon vagyok, eddig nem is érdekelt és kiváncsi lettem.Baszki, légyszi ne játszd már a hülyét, mert nem áll jól 😊 Nem gondolod, hogyha csak az orosz gáz létezne akkor az alábbi táblázat meg se született volna?Van.igen, elárulom: nem csak az oroszoktól lehet gázt venni.Igen, de nem tudom konkrétan milyen egyéb opciók voltak.mond neked valami az a szó, hogy "diverzifikáció"?Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Orbán szerint "mi ezeket a kéréseket megfontoltuk, majd elutasítottuk", mert Magyarországon a gáz 85 százaléka, az olajnak pedig több mint 60 százaléka Oroszországból érkezik. „Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint van néhány ország, amely hasonlóképpen érvelt.Majdhogynem nyilt beismerese annak, hogy az elmult 100 ev legsikeresebb 10 evenek ez az eredmenye. Hogy egyetlen egy orszagtol fuggunk annyira hogy kalap kabat van ha az adott orszagot szankcionaljak. Szerencsere mi beljebb bujtunk Putler seggebe, erre az egy lapra felteve majdnem mindent. Baratkozhatunk lassan Belarusszal.
r.baggio
Vrij6
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Elárulod?
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Te Sobri, neked rohadtul nem áll jól az mint amit Dave letölt itt 1 héttel ezelőtt ebben meg az USA topikban.KöszI, hogy kinézed belőlem az energiaszakertőt, de ebben a témában teljesen vakon vagyok, eddig nem is érdekelt és kiváncsi lettem.Baszki, légyszi ne játszd már a hülyét, mert nem áll jól 😊 Nem gondolod, hogyha csak az orosz gáz létezne akkor az alábbi táblázat meg se született volna?Van.igen, elárulom: nem csak az oroszoktól lehet gázt venni.Igen, de nem tudom konkrétan milyen egyéb opciók voltak.mond neked valami az a szó, hogy "diverzifikáció"?Egy nem-háborús világpiacon, amikor még Putyin agya nem bomlott meg, vagyis üzletelt vele boldog-boldogtalan Európában, akkor mi lett volna -így utólag- a helyes energiapolitika?Orbán szerint "mi ezeket a kéréseket megfontoltuk, majd elutasítottuk", mert Magyarországon a gáz 85 százaléka, az olajnak pedig több mint 60 százaléka Oroszországból érkezik. „Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint van néhány ország, amely hasonlóképpen érvelt.Majdhogynem nyilt beismerese annak, hogy az elmult 100 ev legsikeresebb 10 evenek ez az eredmenye. Hogy egyetlen egy orszagtol fuggunk annyira hogy kalap kabat van ha az adott orszagot szankcionaljak. Szerencsere mi beljebb bujtunk Putler seggebe, erre az egy lapra felteve majdnem mindent. Baratkozhatunk lassan Belarusszal.
r.baggio
Vrij6
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Elárulod?
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
eaglesmcnabb
Sobri Jóska
Látjuk ám, hogy trollkodsz...