Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Már csak Dave-ére és Funguséra lennék kiváncsi 😀
warr_b
Én spec silenciumra ítéltem magam, úgyhogy ettől az "élvezettől" megfosztlak. 😀
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 813 — Lucas Scott
Közben lezajlott MzP évértékelője csak szólok.
MC12
Aztán? Megjött-e VJ videója?
Gyurma Pappa
Azt nem tudni, mert 3 percenként megszakadt a stream. (Nem voltam ATV közelben akik meg lekavarták az élőt a vége előtt 2 perccel 😆) nem volt egyébként ez se erős beszéd, de legalább dicséretesen rövid volt mindenkié. Gyurcsány meg OV előadói képessége azért még tényleg nagyon veri MzP-t.
MC12
Üzlettársam most pingelt meg, hogy nézzem meg, erős beszéd volt 😂

Ha érdekelne egy kicsit is, meg is nézném...
Gyurma Pappa
Kinek hol van az ingerküszöbe ugye 😊 maga a beszéd összeszedett volt, követhető, logikus, de én nem nevezném erősnek sőt a kampány ezen szakaszában én erősebbre számítottam. Őszintén szólva nem tudok felidézni emlékezetes mondást, de ez alapvetően nem MzP hanem a szövegírók hibája.
MC12
Épp ezért volt erős mert nagyon nem mondott hülyeséget és követhető volt.
csebi
Egy nem választási évben igazad lenne, ott ez egy akár karcosnak is nevezhető beszéd lett volna, de 45 nappal a választások előtt, amikor minden - ellenzéki és nem ellenzéki - kutató intézetnél hátrányban vannak, szerintem kevés. A tábornak nem volt elég erős, habár ez ugye mindegy, a bizonytalanoknak meg semmi olyasmit nem mondott, amitől kevésbé lennének bizonytalanok. Technikailag olyan volt mint OV meg Feri beszéde: alibi. Csak hátrányban nem éri meg hátul passzolgatni.
MC12
Nem lattal akkor meg Barca meccset 😉

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
MC12
Gyurma Pappa
Azt nem tudni, mert 3 percenként megszakadt a stream. (Nem voltam ATV közelben akik meg lekavarták az élőt a vége előtt 2 perccel 😆) nem volt egyébként ez se erős beszéd, de legalább dicséretesen rövid volt mindenkié. Gyurcsány meg OV előadói képessége azért még tényleg nagyon veri MzP-t.
MC12

Gyurma Pappa
Kinek hol van az ingerküszöbe ugye 😊 maga a beszéd összeszedett volt, követhető, logikus, de én nem nevezném erősnek sőt a kampány ezen szakaszában én erősebbre számítottam. Őszintén szólva nem tudok felidézni emlékezetes mondást, de ez alapvetően nem MzP hanem a szövegírók hibája.
MC12
csebi
Egy nem választási évben igazad lenne, ott ez egy akár karcosnak is nevezhető beszéd lett volna, de 45 nappal a választások előtt, amikor minden - ellenzéki és nem ellenzéki - kutató intézetnél hátrányban vannak, szerintem kevés. A tábornak nem volt elég erős, habár ez ugye mindegy, a bizonytalanoknak meg semmi olyasmit nem mondott, amitől kevésbé lennének bizonytalanok. Technikailag olyan volt mint OV meg Feri beszéde: alibi. Csak hátrányban nem éri meg hátul passzolgatni.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 813 — Lucas Scott
MC12
Gyurma Pappa
MC12

Gyurma Pappa
MC12

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 606 — zászló zászló szív
Én egy megvalósítható európai társadalomról beszéltem, nem arról,hogy meg fog-e valósulni.
Gyurma Pappa
Ja, értem...
Akkor beszéljünk arról, hogy megvalósítható e, hogy megdugjam Palvin Barbit, elvégre mindketten heterók vagyunk, a Földön élünk, vannak ivarszerveink, működnek, stb., ne arról, hogy meg fog e valósulni?
Sok értelme nem lenne, az azért könnyen belátható, de elméleti síkon végülis érdekes felvetés.
Sobri Jóska
Most nem értem, mire akarsz kilyukadni, de a Palvin Barbi nem is az eseted.

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 258 — #NoStress
Én egy megvalósítható európai társadalomról beszéltem, nem arról,hogy meg fog-e valósulni.
Gyurma Pappa
Ja, értem...
Akkor beszéljünk arról, hogy megvalósítható e, hogy megdugjam Palvin Barbit, elvégre mindketten heterók vagyunk, a Földön élünk, vannak ivarszerveink, működnek, stb., ne arról, hogy meg fog e valósulni?
Sok értelme nem lenne, az azért könnyen belátható, de elméleti síkon végülis érdekes felvetés.

több mint 4 éve
MC12
Gyurma Pappa
MC12

Gyurma Pappa

több mint 4 éve
MC12
Gyurma Pappa
MC12

több mint 4 éve
...
Én állítom, hogy fontosak a társadalmi különbségek, pont azért, mert az emberek ostobák.
Sobri Jóska
Nem egyről beszélünk. Sehol nem beszéltem arról, az egész világot meg kell váltani, vagy hogy mit gondolok a késő kapitalizmusról. Egyszerűen általam preferált policykról és arról a sztereotípiáról beszéltem, hogy a szegénységet babsugatással kell felszámolni.

Persze, hogy van mindenhol betörő. Megint az egyén szintjéről beszélsz. Én a nagy átlagról, más társadalmi megközelítésről. Nekem nem tetszik az amerikai társadalom, de a bangladesi sem. Én egy megvalósítható európai társadalomról beszéltem, nem arról,hogy meg fog-e valósulni. A NER nem hasonlít erre a policy kötegre, amit én szeretnék, ezért le szeretném váltani, hátha mások mennek ebbe az irányba.

Mindösszesen ennyit állítok,és nem azt hogy bangladesi szegény negyed megjavul-e ha megtanulnak írni

több mint 4 éve
MC12
Gyurma Pappa

több mint 4 éve
MC12

több mint 4 éve

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 959
A társadalmi különbségek csökkentésének egyetlen igazoltan működő módja az oktatás fejlesztése.
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
1. Ha mindenki szépen edukálódik, érettségizik, egyetemet, főiskolát végezhet, akkor ki fogja kihozni a kaját, ki fogja megfőzni, ki takarítja be a terményt, ki dolgozza fel, ki tisztítja ki a csatornát, ki viszi el a szemetet?
Sobri Jóska
Az aki azt akarja csinálni. Nem pedig az aki máshoz (se/nem) ért. Nagy különbség.
Kereslet-kínálat mond valamit? Majd ha nem lesz senki aki eltakarítsa a szart és többet kell neki fizetni, hidd el lesz aki megcsinálja.
Finnországban, Svájcban pl. kisebbek az egyenlőtlenségek, mégsem hallottam róla hogy felvette volna őket a szar, de lehet velem van a baj és nem vagyok kellően tájékozott.
eaglesmcnabb
persze mert áramolnak be a kelet eus népek akik szarért hugyért megcsinálják az alja melókat amiket finn svjáci (német, angol stb) nem csinál meg annyiért
briareos
vagy sokszor mégis...itt van Monoron valami koreai tökömtudja milyen összeszedő üzem és indiaiaktól kínaiakig egy csomó munkás. Nem azok a fajták, akik vezetők lennének, egyszerű munkások, ahogy a Lidl-ben elnézem őket. Teljesen természetes folyamat, ahogy többszázezer magyar elmegy nyugatra, úgy ide is jönnek a vendégmunkások. Hiába szeretnél ennek ellenállni, a fejlődés megállíthatatlan és ellene tenni senkinek, így Orbánnak sem érdeke. Az építkezések is tele vannak ukránnal, vagy még messzebbről jövő vendégmunkásokkal.
több mint 4 éve
A társadalmi különbségek csökkentésének egyetlen igazoltan működő módja az oktatás fejlesztése.
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
1. Ha mindenki szépen edukálódik, érettségizik, egyetemet, főiskolát végezhet, akkor ki fogja kihozni a kaját, ki fogja megfőzni, ki takarítja be a terményt, ki dolgozza fel, ki tisztítja ki a csatornát, ki viszi el a szemetet?
(Azért nem lehet mindenki ügyvéd, orvos, mérnök vagy kutató. Van, akinek a szart is lapátolnia kell, különben elborít. Márpedig nem azért akar valaki mondjuk diplomás, edukált történész, informatikus vagy médiaszakember lenni, hogy segédmunkát végezzen. Ahhoz nem kell diploma.
2. Ezek figyelembevételével mégis, miért lenne jó, ha csökkennének a társadalmi különbségek?
Sobri Jóska
Mi? Nem egy utópisztikus naiv kommunista fantázia amiről beszélek, hanem egy reálisan megvalósítható társadalom. Skandinávok, balti államok, de kk-euban a csehek haladnak ebbe az irányba.

1) Nem erről szól az oktatás fejlesztése. Arról beszélek, akik még olvasni sem tanulnak meg és 0 esélyük van. Finnországban sem lesz mindenki orvos.

Az egyenlő társadalom nem azt jelenti, hogy mindenki pontosan egyenlő lesz vagy hogy mindenki pontosan ugyanott fejezi be az életet, hanem hogy mindenkinek azonos esélye van. Ettől még lesznek rosszabb képességű emberek, vagy olyanok akik inkább asztalosok lesznek vagy élvezik a biciklis futárkodás adta szabadságot. Vagy elmennek pedagógusnak.

2) 1000 oka van. Mondjuk kevésbé kell aggódni amiatt, hogy valaki úgy akarja megteremteni az életét, hogy betör hozzád; vagy igazolható, hogy a képzettebb nők kevesebbet szülnek (épp Indiában megy határozott 2 alá a fertilitás), így a túlnépesedés is visszafogható; a kevésbé ostoba emberek kevésbé idegesítőek... Csak hogy olyanokat mondjak, ami téged is érdekel.
Gyurma Pappa
1. Addig igaz amiket írsz, írtok Skandináviára, Svájcra, a világ fejlett részére, amíg van Közel-Kelet, Afrika, Latin-Amerika, India, Pakisztán, stb., vagyis többmilliárd atomcsóró.
Ha analógiát akarsz Magyarországra, akkor a világban a nagyon fejlett országok a (NER) elit, és a csóró országok a plebsz. Ahogy a magyar elitnek se érdeke a magyar csórók "felemelése", úgy a világelithez tartozó országoknak se érdeke a világ többi, csóróbbik részének felemelése. Max foglalkoztatása, használata.

2. Ez elméletben igaz, ahogy az is tök jó volna, ha mindenki kedves, empatikus, asszertív lenne, csak tök életszerűtlen, mert az emberek mufurcak, ostobák, agresszívak. Edukációtól függetlenül. En nem látom se a lineáris, se valami összetettebb összefüggés meglétét az általad írt valóban engem is érdeklő hasznos kimenetelek és társadalmi különbségek megléte, nem megléte között.
Pl. Bangladesben alig vannak társadalmi különbsegek, szinte mindenki full csóró, Monacoban se nagyon vannak, szinte mindenki jómódban él, mégis, mindkét helyen vannak betörők, ostoba emberek vagy túl sok születés.
Sőt, ha keresel egy kváziegyenlő közösséget, társadalmat a világtörténelemben (a vörös khmerek Kambodzsája, prekolumbán Észak-Amerikai indián törzsek, vikingek, stb.), ott is azt látod, hogy sok a születés, erőszak, ostobaság.

Én állítom, hogy fontosak a társadalmi különbségek, pont azért, mert az emberek ostobák.

több mint 4 éve
Ez már azért most is látszik, alig találni normális szakembert, senki sem akar szakmát tanulni, aztán lassan eljutunk oda, hogy senki nem akarja ezeket megcsinálni.
kapitnono
Ez meg azért van, mert a fizetőképes kereslet sokkal kisebb. Nem azért, mert mindenki diplomás akar lenni. A szakma tanulás is nagyon nehéz, ha nem tudsz írni-olvasni.

persze mert áramolnak be a kelet eus népek akik szarért hugyért megcsinálják az alja melókat amiket finn svjáci (német, angol stb) nem csinál meg annyiért
briareos
Ez így nem igaz. Észtország pl. nem túl vonzó, még sem áll a szar mindenhol: csináltak rá robotot. Skandinávoknál van presztízse a fizikai munkának, meg ott az adók miatt nehezebben a generációs vagyonfelhalmozás, nem úgy mint angolszászoknál. De pl. a svédek is bevezették, hogy aki ott dolgozik, azután svéd adót kell fizetni, így már nem akkora buli a vendégmunka. A dánok pl. simán kitoloncolnak, OV is csak csettintene, annyira szigorú a bevándorlási törvény.

több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 139 — je suis poloska
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
Sobri Jóska
Az aki azt akarja csinálni. Nem pedig az aki máshoz (se/nem) ért. Nagy különbség.
Kereslet-kínálat mond valamit? Majd ha nem lesz senki aki eltakarítsa a szart és többet kell neki fizetni, hidd el lesz aki megcsinálja.
Finnországban, Svájcban pl. kisebbek az egyenlőtlenségek, mégsem hallottam róla hogy felvette volna őket a szar, de lehet velem van a baj és nem vagyok kellően tájékozott.
eaglesmcnabb
briareos
Persze, de ez win-win amíg van népvándorlás. Ha nem lenne sem látnám magam előtt a képet hogy felveszi őket a szar. Valami miatt (nyilván részben az általad említett okok miatt, de kizárt hogy csak amiatt) azokban az országokban van nagyobb retek, ahol szarabb az oktatás, és nagyobbak a társadalmi egyenlőtlenségek.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
(Azért nem lehet mindenki ügyvéd, orvos, mérnök vagy kutató. Van, akinek a szart is lapátolnia kell, különben elborít. Márpedig nem azért akar valaki mondjuk diplomás, edukált történész, informatikus vagy médiaszakember lenni, hogy segédmunkát végezzen. Ahhoz nem kell diploma.
2. Ezek figyelembevételével mégis, miért lenne jó, ha csökkennének a társadalmi különbségek?
Sobri Jóska
Mi? Nem egy utópisztikus naiv kommunista fantázia amiről beszélek, hanem egy reálisan megvalósítható társadalom. Skandinávok, balti államok, de kk-euban a csehek haladnak ebbe az irányba.

1) Nem erről szól az oktatás fejlesztése. Arról beszélek, akik még olvasni sem tanulnak meg és 0 esélyük van. Finnországban sem lesz mindenki orvos.

Az egyenlő társadalom nem azt jelenti, hogy mindenki pontosan egyenlő lesz vagy hogy mindenki pontosan ugyanott fejezi be az életet, hanem hogy mindenkinek azonos esélye van. Ettől még lesznek rosszabb képességű emberek, vagy olyanok akik inkább asztalosok lesznek vagy élvezik a biciklis futárkodás adta szabadságot. Vagy elmennek pedagógusnak.

2) 1000 oka van. Mondjuk kevésbé kell aggódni amiatt, hogy valaki úgy akarja megteremteni az életét, hogy betör hozzád; vagy igazolható, hogy a képzettebb nők kevesebbet szülnek (épp Indiában megy határozott 2 alá a fertilitás), így a túlnépesedés is visszafogható; a kevésbé ostoba emberek kevésbé idegesítőek... Csak hogy olyanokat mondjak, ami téged is érdekel.

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 763 — The Mathematician
A felsorolt munkák fontossága az alapján van megítélve, hogy kell-e hozzá diploma, vagy sem. De ez téves, mert ez nem az egyetlen és kizárólagos fokmérője a társadalmi hasznosságának. Ez elitista szemlélet, ami nyilván azt eredményezi, hogy kell egy aljanép, aki ellapátolja alólam a saját szaromat.
Lecsó
usa-ba ugye most emiatt is van gond mer sokan gondolják hogy "burger flipping" olyan munka amiért ne is járjon a "living wage" hanem legyen mellé 2 másik munkád ...

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
Sobri Jóska
eaglesmcnabb

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 373
A felsorolt munkák fontossága az alapján van megítélve, hogy kell-e hozzá diploma, vagy sem. De ez téves, mert ez nem az egyetlen és kizárólagos fokmérője a társadalmi hasznosságának. Ez elitista szemlélet, ami nyilván azt eredményezi, hogy kell egy aljanép, aki ellapátolja alólam a saját szaromat.
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 139 — je suis poloska
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
Sobri Jóska

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 180 — WHO DAT!!!!
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
Sobri Jóska
Ez már azért most is látszik, alig találni normális szakembert, senki sem akar szakmát tanulni, aztán lassan eljutunk oda, hogy senki nem akarja ezeket megcsinálni.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 959
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.
Sobri Jóska
Mindig lesznek, akik nem jutnak hozzá a megfelelő szintű oktatáshoz, földrajzi vagy társadalmi okok miatt. Így mindig lesznek olyanok is, akik nem akarnak gimnáziumba, egyetemre menni.
Az általános iskoláknak kellene megfelelő oktatást adni mindenkinek, aztán a gimnáziumok már válogathatnak a felvételizők között, ahogy teszik is, így nyilván nem mindenki jut be oda és szakiskolába megy, ahol oktatnak festőt, kőműves, ácsot stb. Rossz gondolkodás, hogy ha fejlődik az oktatás, akkor nem lesz majd szakember, mert mindenki egyetemre akar menni.
Ez már csak azért sincs így, mert ma már tű pontosan lehet látni, hogy egy szakmával is jól lehet keresni, sőt sokszor sokkal jobban is, mint egy diplomával.
Így aztán szerintem arra kell törekedni az oktatásban, hogy mindenki tovább akarjon tanulni, hogy aztán lehessen válogatni a diákok közül és a legjobbakból legyenek diplomás emberek.
A helyek korlátozottak, tehát sosem kell félni attól, hogy nem lesz szakmunkás, a nagyobb baj, hogy a szakképzés is már teljesen szétaprózott.
Nem kell feltalálni a spanyol viaszt, nyugaton is vannak akik szakmát tanulnak, de Finnországban is. Ettől még az oktatás nem mehet arra, hogy elég ha a gyerek majd asztalos lesz, mert ezt eldönteni nem az oktatásnak kell, hanem a szülőnek, gyereknek és ha úgy adódik, hogy nem tud valaki bejutni egy gimnáziumba, akkor majd eldönti, hogy milyen szakmát szeretne. Nyilván sokan azt szeretnék ha a gyerekük vinné tovább a családi üzletet, ott viszont egyértelmű, hogy szakmát fog tanulni a gyerek (értsd ezt most villanyszerelő, ács, stb szülőknél).

Családi példa egyébként, hogy valaki leérettségizett, majd rájött, hogy autószerelő akar lenni. "Lefelé" sosincs az ember elkésve, "fölfelé" már annál inkább.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa
Csak két kérdés.

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 369 — Cowboys fan
Ez a nő szabályosan környezetszennyező. Amerre sétál, elsárgulnak a levelek. 😀 Annyira, hogy szerintem az egyébként még talán Orbánnak is sok lesz. Ha a Fidesz nyerne, szerintem ő nem marad miniszter.
peterk2005
ez szinte fix
empty taxi
és persze várjuk az ollózós videót 😊
NB2
oszt' néznél, ha kapnál egy focis highlights-videót a miniszter asszonyról, amiben van ollózás, mi?