Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Szóval ha valaki éveken keresztül ellopná a nekem szánt pénz felét, majd visszaadja egyszer a 10%-át, akkor boruljak térdre előtte.

Végülis megtarthatta volna az egészet, vagy -amint lentebb már idézték- le is lövethetnének minket.
Hanni
"Szóval ha valaki éveken keresztül ellopná a nekem szánt pénz felét, majd visszaadja egyszer a 10%-át, akkor boruljak térdre előtte.

Végülis megtarthatta volna az egészet, vagy -amint lentebb már idézték- le is lövethetnének minket."

nem....ellopja a Neked szánt pénzt felét....megadóztat 36%-on, s nem ad vissza semmit 😀 végül is korrekt, nem?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
A Kádár-korszak a jó párhuzam.
Mi tudjuk miért, mitől, miként és mennyire volt ótvar, szar, gusztustalan, de akik benne éltek, azok milliói számára komfortos, kellemes és szerethető volt, nem véletlen a 90-es évek Kádár-nosztalgiája, ahogy Orbán jelenlegi tudatosan vállalt Kádár-szerűsége sem.
Egy okos ember, vezető tudja mi kell a népnek, a népének, egy okoskodó értelmiségi, politikus meg jobban akarja tudni.
Nagy különbség.
Sobri Jóska
Ezt itt mindenki tudja, gondolom eaglesmcnabb se vár hegeli értekezéseket a nagymamájától, csak hát mikor elméletileg értelmiségiek próbálják mentegetni a menthetetlent, akkor arra nehéz észérvekkel reagálni.
r.baggio
Senki se menteget senkit, pusztán annyiról van szó, hogy én -értelmiségiként- megértem egy politikai aktor motivációit oldaltól függetlenül, te meg megelégszel azzal, hogy ha ellenedre van akkor minősíted, fikázod és elveted, megérteni nem akarod, mert neked szar, és akkor az szar kell legyen mindenkinek.
Én annyit szoktam állítani, amit a legutóbbi Kötöttfogásban (176.) Konok Péter kurva jól megfogalmazott, hogy: "a hitigazság magasabbrendű a tapasztalati valóságnál."
És ez szerintem se jó, hogy bármiben, jelen esetben a politikában is így van.
De így van.
Te meg ezt az állítást nem akceptálod, nem cáfolod, csak mint a pitbull, elkapsz egy saját tapasztalati valóságot, és nem ereszted, történjen bármi.
Ha nem a valódi -általad annak érzékelt, annak tudott, vagyis tapasztalati- valóságról akarnál észérveket ütköztetni, (amit egyébként elég hasonlóan látunk), hanem a hitigazságok felhasználásairól a politikai térben, akkor nem lenne azért olyan nehéz reagálnod. Észérvekkel sem.
Sobri Jóska
Ráadásul a "hitigazságbéli", s a"tapasztalati" valóság egy utat is járhat (ld. elkötelezett Fidesz-szavazók).
Nemtom, engem "értelmiségiként", az érdekel majd igazán, hogy pont ez a két szempont milyen eredményt hoz ki. Sztem Sobri nagyon jól mutat(sz) rá egy meglévő, de ingadozó társadalmi dilemmára. Ezért lehet bármi.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
jaigen, a "középosztály" kérdése: "pl: bedobtad, hogy hat az Orban kormany mennyire erositi a kozeposztalyt. mikor bemutatom, hogy ez nem igaz, mert eppen gyengiti a kozeposztalyt (btw: nem is erdeke erositeni, mert a kozeposztaly nem OVra szavaz)

Nem tudom, nem tudom hol élsz. Te elszegényedtél? Vagy bárki a környezetedben? Nem tudom. Én csak azt tudom, hogy amióta elkezdtem dolgozni a "középosztályhoz" tartozónak vallhattam magam. És megéltem már egy-két kormányt. Azt speciel úgy, ahogy van megéltem, hogy amikor ún. "baloldali" kormányzat jött, az (inkább alsó) középosztályból szinte a szegénységi határra sodródtam (2002-10). OK, ez az én dolgom. De a magam helyzetétől eltekintve, nyitott szemmel látva a világot: az egyik kétkezi munkakereső szinte szomszédom pár hónapja cserélte le a HPU-s rendszámú Astráját egy nem zsír új, de 3-4 éves Citroen kisdobozosra. Egy másik szomszéd építőipari munkás, asszem 2 éve egy 4-5 éves 5-ös BMW-vel parkol le az ablakom alatt, s pici babájuk van. A családi példákat már említettem korábban, de sorolhatnám még végtelenül. Mi ez, ha nem a középosztály megerősítése?

Mielőtt jönne az "építöipari munkások fizetése", vagy akár a kamionsofőrök kérdése: van, ami piaci kérdés, van, ami indukált - ergo közvetetten érvényesülő - kormányzati politika kérdése. Ez természetes.

Mindenesetre azt a mondatodat igencsak megkérdőjelezném, miszerint "nem is erdeke erositeni, mert a kozeposztaly nem OVra szavaz". Az érdek és a vélt érdek két különböző dolog. Egyelőre maradjon kérdőjel, a válasz majd ápr. 3-án jön. Aztán majd meglátjuk.
Fungus
hat nem tudom. egy reszrol ott van egy statisztikakon alapulo elemzes a teljes magyar tarsadalomrol, masreszrol meg ott van a 2 db szomszedod.

nekem a kornyezetemben igen van olyan, aki lathatoan lecsuszott, naprol napra el, de par pelda nem jelent semmit a szuk kornyezetbol sztem.
ha mar megszolitottal: elegge atipikus pelda vagyok. azert cserebe, hogy milyen ingatlant tudtunk megengedni abban kemenyen benne volt, hogy bevallaltunk ket ev Afrikat, ahol a magyarorszagi keresetunkhoz kepest tobbszoroset hoztuk. nem biztos, hogy sokan szivesen eltek volna ott es olyan korulmenyek kozott, mint mi. pluszban akkor a melorol nem is beszeltem.
ha most nem ott dolgoznek ahol akkor az otthoni kulugyes fizubol nem sok jora szamithatnek, csak folyamatosan lejjebb csuszast. mindekozben, hogy otthon pl nekunk egy I-s rendszamu 17 eves polonk van + itt Maltan pedig egy japan import kettes mazda szinten +10 eves. az egy mas kerdes, hogy a jelenlegi munkahelyem olyan lehetosegeket nyitott meg az egesz csalad elott, amilyenre sokan csak almodhatnanak (amirol en is almodtam), de ehhez nagyon sok minden kellett (pl. tobb, mint 8 eves tudatos karrierepites, elfogadva akar azt is, hogy evekig honaprol honapra el emiatt az ember vagy akar azt, hogy fizuban is komolyan visszalep az egyenletes karriergorbe miatt+ pont ilyen profilu embert kerestek a tobb szaz jelentkezo kozul, mint en + szerencse is). alapvetoen a magyar 21. szazadi gazdasagpolitika (beleertve a szoci kormanyokat is) legnagyobb kritikaja, hogy sztem az en generaciom nagyon nehezen tudna szinten tartani a gyerekeit. mig en, mint egy ozdi banyasz es egy kecskemeti konyhasneni unokajakent lehettem magyar diplomata, tanulhattam jogot egyetemen addig ha otthon maradunk nem tudtuk volna ezt biztositani a gyerekunknek. vagy maximum ugy, hogy kilepek a kulugybol es elmegyek 12+ orazni egy ugyvedi irodaba, amit utalnek de cserebe nem latnam a gyerekem felnoni. nem, hogy jogra nem tudnam a gyerekemet jaratni hanem egyetemre sem.
csebi
pü-ben reagáltam inkább.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Egy okos ember, vezető tudja mi kell a népnek, a népének, egy okoskodó értelmiségi, politikus meg jobban akarja tudni.
Nagy különbség.
Sobri Jóska
A NER-t a legkisebb mértékben sem érdekli, hogy mi kell a népnek. Csak az érdekli, hogy mit lehet a legnagyobb politikai haszon mellett, emészthető formában eladni a népnek - pont mint a Kádár-rendszer.

Az elmúlt 12 év nagyobb elhibázott lehetősége az országnak, mint a rendszerváltás volt. Ideig-óráig tákolható lesz a rendszer, és a hívek bizonyára felszínen tartják a NER-t még sokáig, főleg hogy az ellenzék ennek szerves része. Az elmúlt 12 év túlhatalmával simán ott lehetne az ország a többi KK-EU ország nyomában, csak erre a legkisebb igény sem volt a politika elit részéről - ahogy 2002-ben vagy 1994-ben sem. Furcsát mondok, de az utolsó progresszívnek mondható kormány a 1998-as Fidesz kormány volt, a más kérdés, hogy a végére ott is megjelent már a Matolcsy féle elmebaj a gazdaságban, karöltve a populista kormányzás korai kommunikációs paneljeivel.
Gyurma Pappa
Nem tudom, Pappa, sztem tévedsz.
Ennél jóval árnyaltabb az összkép. Egy szóval sem fogom tagadni azt, hogy a NER megtalálja a maga gazdasági hasznát. De ez természetes, mindegyik politikai kurzus haszonelvűségre (is) épül. Ugyanakkor a NER-nél kismillió értékteremtésre van példa egyben. Nem a stadionokra gondolok (bár állítólag a Groupama nyereséges, ezt nem csekkoltam), s hagyjuk a Várkertet, a Liget-projektet, miegymást, hanem vidéki kis falusi, kisvárosokbéli fejlesztésekre pölö. Közeli ismerősöm falusi óvodavezető, a haja szálai kissé megőszültek időközben, de új szárnyat kellett építeni a helyi, agglomerációbéli ovinak (sok volt a Bp-ről kiköltöző is megelőzően), de korm. támogatással elkészült szép lett. Egy másik ismerősöm a Zemplénben kirándult két-három hónapja, elmesélte, hogy "világvégin" a füzéri vár környékén járva olyan borászatba "botlottak", hogy csak ámultak. Detto áll. támogatással szépült, újult meg. S ezek megint csak példákok. Konstruktivitásra.
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 020
Itt már senki nem dolgozik, itt már senki nem proletár, de még alkalmazottnak lenni is ciki , itt már dolgozók sincsenek. Itt már Mindenki középosztálynak képzeli magát.

itt már középosztálynak képzeli magát az is, aki vett magának önállóan egy öltönyt, kibérelt egy lakást, vagy örökölt esetleg. Évtizedekre eladósodva tulajdonosnak képzeli magát,
Igaz, ha megszűnne a munkahelye, vagy lebetegszik és nincs anyu-apu vlk, akkor kb két hónap múlva éhen halna, vagy képtelen lenne kifizetni a
‘Középosztály’ hitelét, amitől ő többnek érzi magát.
Kb Ennyi tartalékkal rendelkezik ma egy ilyen támogatott ‘középosztálybeli’ e magyar honban.
Na ezek nem a középosztály, még itt sem.
Kicsit sem.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
jaigen, a "középosztály" kérdése: "pl: bedobtad, hogy hat az Orban kormany mennyire erositi a kozeposztalyt. mikor bemutatom, hogy ez nem igaz, mert eppen gyengiti a kozeposztalyt (btw: nem is erdeke erositeni, mert a kozeposztaly nem OVra szavaz)

Nem tudom, nem tudom hol élsz. Te elszegényedtél? Vagy bárki a környezetedben? Nem tudom. Én csak azt tudom, hogy amióta elkezdtem dolgozni a "középosztályhoz" tartozónak vallhattam magam. És megéltem már egy-két kormányt. Azt speciel úgy, ahogy van megéltem, hogy amikor ún. "baloldali" kormányzat jött, az (inkább alsó) középosztályból szinte a szegénységi határra sodródtam (2002-10). OK, ez az én dolgom. De a magam helyzetétől eltekintve, nyitott szemmel látva a világot: az egyik kétkezi munkakereső szinte szomszédom pár hónapja cserélte le a HPU-s rendszámú Astráját egy nem zsír új, de 3-4 éves Citroen kisdobozosra. Egy másik szomszéd építőipari munkás, asszem 2 éve egy 4-5 éves 5-ös BMW-vel parkol le az ablakom alatt, s pici babájuk van. A családi példákat már említettem korábban, de sorolhatnám még végtelenül. Mi ez, ha nem a középosztály megerősítése?

Mielőtt jönne az "építöipari munkások fizetése", vagy akár a kamionsofőrök kérdése: van, ami piaci kérdés, van, ami indukált - ergo közvetetten érvényesülő - kormányzati politika kérdése. Ez természetes.

Mindenesetre azt a mondatodat igencsak megkérdőjelezném, miszerint "nem is erdeke erositeni, mert a kozeposztaly nem OVra szavaz". Az érdek és a vélt érdek két különböző dolog. Egyelőre maradjon kérdőjel, a válasz majd ápr. 3-án jön. Aztán majd meglátjuk.
Fungus
hat nem tudom. egy reszrol ott van egy statisztikakon alapulo elemzes a teljes magyar tarsadalomrol, masreszrol meg ott van a 2 db szomszedod.

nekem a kornyezetemben igen van olyan, aki lathatoan lecsuszott, naprol napra el, de par pelda nem jelent semmit a szuk kornyezetbol sztem.
ha mar megszolitottal: elegge atipikus pelda vagyok. azert cserebe, hogy milyen ingatlant tudtunk megengedni abban kemenyen benne volt, hogy bevallaltunk ket ev Afrikat, ahol a magyarorszagi keresetunkhoz kepest tobbszoroset hoztuk. nem biztos, hogy sokan szivesen eltek volna ott es olyan korulmenyek kozott, mint mi. pluszban akkor a melorol nem is beszeltem.
ha most nem ott dolgoznek ahol akkor az otthoni kulugyes fizubol nem sok jora szamithatnek, csak folyamatosan lejjebb csuszast. mindekozben, hogy otthon pl nekunk egy I-s rendszamu 17 eves polonk van + itt Maltan pedig egy japan import kettes mazda szinten +10 eves. az egy mas kerdes, hogy a jelenlegi munkahelyem olyan lehetosegeket nyitott meg az egesz csalad elott, amilyenre sokan csak almodhatnanak (amirol en is almodtam), de ehhez nagyon sok minden kellett (pl. tobb, mint 8 eves tudatos karrierepites, elfogadva akar azt is, hogy evekig honaprol honapra el emiatt az ember vagy akar azt, hogy fizuban is komolyan visszalep az egyenletes karriergorbe miatt+ pont ilyen profilu embert kerestek a tobb szaz jelentkezo kozul, mint en + szerencse is). alapvetoen a magyar 21. szazadi gazdasagpolitika (beleertve a szoci kormanyokat is) legnagyobb kritikaja, hogy sztem az en generaciom nagyon nehezen tudna szinten tartani a gyerekeit. mig en, mint egy ozdi banyasz es egy kecskemeti konyhasneni unokajakent lehettem magyar diplomata, tanulhattam jogot egyetemen addig ha otthon maradunk nem tudtuk volna ezt biztositani a gyerekunknek. vagy maximum ugy, hogy kilepek a kulugybol es elmegyek 12+ orazni egy ugyvedi irodaba, amit utalnek de cserebe nem latnam a gyerekem felnoni. nem, hogy jogra nem tudnam a gyerekemet jaratni hanem egyetemre sem.
csebi
Bizonyos szempontból alapvetően kétféle ember van: van a destruktív és a konstruktív. A konstruktív a problémákat is kihívásnak látja, s próbál építkezni belőle, a lehetséges megoldást keresi. A destruktív a meglévő jókat is lebontani kívánja, illetve minden lehetőség felvázolása kapcsán a "miként nem lehet megvalósítani" lehetőséget látja, s láttatja. Sztem ezzel mindenki szembesül akár a saját munkahelyén is. Hadd ne reagáljak egyenként a "középosztály"-kérdést illetően mindenkinek. Én spec középosztálybélinek tartom azt, aki nem szembesül a hó végén megélhetési problémákkal, netán lépésről-lépésre előrehaladhat. Ez lehet bármelyik szakmunkás akár (ebből volt két kiragadott példa a mikrokörnyezetemből, de sorolhatnám még), aki mostanság jobban kereshet egy építkezésnél, mint én a néhány diplomámmal (szemben egyesekkel igazolni tudom 😀 ) és nyelvtudásaimmal. Én spec a baloldali kormányzások alatt a folyamatos lecsúszást éltem meg. Az én bajom tudom (itt egyesek véleményét ismerve). A citoyen a középosztályi lét polgári változata, a maga személyes műveltségével, s citoyen létének megélési lehetőségével. De ez már belső igény kérdése is. Egy diplomás, csak azért, mert diplomás, nem lesz "polgár". Van olyan kétkezi munkás ismerősöm, aki 45 évesen érettségizett le (!), mert igénye volt rá, s olyan irodalmi műveltséggel rendelkezik, ami sok diplomást lepipál, Ja igen, s falusi "tudatlan", by MZP. Bár, ha MZP most már elkezdene egy kicsit a magyar irodalommal, ill. az irodalom közvetítette magyar társadalmi mélységekkel megismerkedni, talán 30 év múlva megközelítené. 😀

PS abszolút magán megjegyzés, s inkább megérzés, de sztem érvelhető percepció alapján: az én megítélésem szerint amúgy MZP egyszerűen testidegen a magyar társadalom számára.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 257 — #NoStress
Mi tudjuk miért, mitől, miként és mennyire volt ótvar, szar, gusztustalan, de akik benne éltek, azok milliói számára komfortos, kellemes és szerethető volt, nem véletlen a 90-es évek Kádár-nosztalgiája, ahogy Orbán jelenlegi tudatosan vállalt Kádár-szerűsége sem.
Nagy különbség.
Sobri Jóska
Ezt itt mindenki tudja, gondolom eaglesmcnabb se vár hegeli értekezéseket a nagymamájától, csak hát mikor elméletileg értelmiségiek próbálják mentegetni a menthetetlent, akkor arra nehéz észérvekkel reagálni.
r.baggio
Senki se menteget senkit, pusztán annyiról van szó, hogy én -értelmiségiként- megértem egy politikai aktor motivációit oldaltól függetlenül, te meg megelégszel azzal, hogy ha ellenedre van akkor minősíted, fikázod és elveted, megérteni nem akarod, mert neked szar, és akkor az szar kell legyen mindenkinek.
Én annyit szoktam állítani, amit a legutóbbi Kötöttfogásban (176.) Konok Péter kurva jól megfogalmazott, hogy: "a hitigazság magasabbrendű a tapasztalati valóságnál."
És ez szerintem se jó, hogy bármiben, jelen esetben a politikában is így van.
De így van.
Te meg ezt az állítást nem akceptálod, nem cáfolod, csak mint a pitbull, elkapsz egy saját tapasztalati valóságot, és nem ereszted, történjen bármi.
Ha nem a valódi -általad annak érzékelt, annak tudott, vagyis tapasztalati- valóságról akarnál észérveket ütköztetni, (amit egyébként elég hasonlóan látunk), hanem a hitigazságok felhasználásairól a politikai térben, akkor nem lenne azért olyan nehéz reagálnod. Észérvekkel sem.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 575 — The only discipline that lasts, is self discipline
Véleménye lehet, legyen is, csak számomra fura hogy él azokkal a jó dolgokkal amit az a rendszer állít elő amit folyamatosan és csak(!) negatív kritikával illet. Ha pl azt mondaná hogy politikailag nem ért egyet vele és a pénzosztás időzítése is megkérdőjelezhető (bár ugye mikor kapd vissza az előző naptári év szja-ját ha nem a kövi év elején) de segítség. 101szerre is leírom, ugyanaz a bajom azzal is ami itt folyik ami alapvetően a balos médiával is, hogy mind1 mi a történés, mind1 hogy az mit jelent azt kell kihangsúlyozni, arról kell beszélni, azt kell kiragadni (és csak azt) MINDENNEL kapcsolatban ami negatívum illetve negatív képet fest a kormányról, Orbánról, stb. davemayer
Nem élsz itthon. A történet úgy kezdődik, hogy először is MINDENNEL kapcsolatban nyomják a pofádba, pofátlanul, a TE BEFIZETETT pénzedből a párt propagandát. Hogy egy példát mondjak, nézd meg a koronainfo oldalt. Nincs rajta más, mint napi egy rövid bejegyzés, hogy aznap X új fertőzött, Y kórházi kezelt, Z halott. És hetente egyszer egy másik rövid hír, hogy emelkedik vagy csökken a szennyvízben a koncentráció. Ennyi ADAT van a HIVATALOS magyar korona infó oldalon. Minden más, nettó, egy bites kormány propaganda. Linkeljem az angol megfelelő oldalt? Vagy a németet? Vagy a franciát? Vagy az amerikait? Vagy az osztrákot? Vagy a szlovákot? Vagy a románt? Máshol a koronavírus hivatalos oldal hivatalos statisztikákkal van tele. Területileg lebontott adatokkal, elemzésekkel, cikkekkel. Nálunk már kérdezni sem lehet a "törzstől". Eközben élünk egy olyan covid valóságban, hogy 300 milliárdot nyúltak le lélegezdetőgépnek nevezett endéká turmixgépekkel, sok tízmilliárdot kaszáltak kínai vakcinán, aminek semmi haszna nem volt, kevésbé hatékony, mint a közös EU beszerzésű vakcinák bárbelyike, de háromszor annyiba került. És a kétharmada ránk rohadt. Emellett ha bármi érdekel covid témában, az ardodba köpnek. Miközöd hozzá? A közpénzünkből, a saját adómból csinálják, abból ment lélegeztető gépekre, abból ment vakcinára is. És abból kezelik a betegeket a kórházban is. Már, ha kezelik, lásd az utolsó bekezdésemet lejjebb. De bemenni nem lehet megnézni, hogy hogyan, és nem lehet kérdezni sem, hogy miért? Ha fél év küzdelem árán a bíróság kimondja, hogy ez jogtalan, akkor másnap rendelettel újra megtiltják. Éééés akkor a következő mondjuk az, hogy online regisztráltam oltásra, ahol meg kell adni a telefonszámomat és az email címemet. Azóta (közel 1 éve) heti, kétheti rendszerességel kapom a pofámba a vakcina infónak titulált kormány propagandát emailben, amiben SEMMI covid infó nincs, csak nettó kormány propaganda. És lemondani sem tudom. Értsd, úgy el van bonyolítva, hogy gyakorlatilag lehetetlen lemondani. Én még nem tudtam elvergődni addig, hogy lemondjam. Ráadásul három példányban is kapom ezt a sz*rt, mert az idős szüleim nem interneteznek, így egy saját email címmel regisztráltam őket is be. Muszáj volt valós email címmel, mert az oltási értesítő is erre jön, azt meg muszáj megkapnom. És azt mondod, fogjam be a pofám - lényegében ezzel paralell az amit mondasz -, és örüljek, legyek hálás, hogy megkaphattam az oltást? C'mon....

Örülj neki, hogy nem ebben a nihilben élsz, és maradjunk ebben. Mert az már baromira kezd fárasztani, hogy jól ki sem káromkodhatom magam úgy, hogy nem jelensz meg és kezdesz el nyafogni, hogy már megint csak politizálni tudnak egyesek. Hát bazd meg, nem én kezdtem. Ha nem tolnák folyamatosan, kéretlenül a pofámba magukat, eszembe nem jutna velük foglalkozni a poltopicon kívül, heti néhány alkalmon túl. De tolják. Már egy ki****szot NAV-os céges ügyet sem lehet úgy elintézni, hogy ne jöjjön utána a HIVATALOS céges email címünkre hasonló, szintén gyakorlatilag lamondhatatlan propaganda. Szóval röviden: kapd be. 😊 Nem akarlak bántani, mert értem, hogy neked szimpatikus a Fidesz, és zavar a konstans kritika. De ha téged ENNYI is zavar, akkor hogy az istenben nem tudod megérteni, hogy mennyire zavaró tud lenni az, ha nem tudsz úgy lépni se balra, se jobra egyet sem, hogy ne tolnák valahol a pofádba magukat?

Beszélgettünk róla még a nyáron, hogy ronda egy kampány időszak jön. Fel is voltam készülve ocsmányságokra, karakter gyilkosságokra, idióta ügyek tematizálására. De őszintén szólva arra az özönre nem, ami manapság hullik. Nem a minőséggel van elsősorban bajom, hanem a mennyiséggel, és az elkerülhetetlenséggel. Sok. A tököm tele van vele. (Egyébként nem először becsülöm alul a NER-t. Már a sokadik sztori, amiről azt gondoltam, hogy áh, eddig azért nem mennek el. És kiderült, hogy dehogynem. Tovább is.)

A kedvencem most a hétvégi heti napló volt, ahol azt tették fel kérdésként hogy "vajon Orbán moszkvai útja segít-e megoldani az ukrán-orosz problémákat?" Hát b+... (a riport is "érdekesre" sikeretett mit ne mondjak). Az meg hogy azt akarták kihozni máshol hogy kvázi azért ülteti Orbánt a hosszú asztalhoz meg azért van távol a 2 pulpitus a sajttájon mert már megmaradni sem tud mellette - aztán utána furcsa mód Macronnal is ugyanez történt, arról már nem járta be a képsorozat a sajtót.
davemayer
És ennek mégis mi köze van ahhoz, amiről beszélünk? A heti napló egy miniatűr csatornán futó műsor, amit ha nem akarsz, nem kapcsolsz be és kész. Ha hülye, akkor hülye. Megjegyzem, az egyetlen, ahol ellenzéki hülyeséget hallhatsz. Több már nincs, szóval egész könnyű elkerülni, ha zavar. Engem nem zavar sem az origo, sem az m1, sem a hírtv, sem a hadd ne soroljam a többit, szakajtónyi van már manapság. Nem zavar, mert nem kapcsolok oda és kész. Az zavar, hogy az apám email címére - ami mint mondtam, az enyém - ma például azt tolták a pofámba, hogy apám legyen lelkes, mert jön a 13. havi nyugdíj. És mellé a propaganda, hogy minden fasza, kormányunk gondoskodik rólunk, dolgos népünk győzni fog. Nekem meg sajnos ilyenkor eszembe jut, hogy ha nem törlik el a svájci indexálást néhány évvel ezelőtt, akkor apám nyugdíja 12. hónapnyi nyugdíjjal is jóval több lehetne, mint így az "ajándék" 13, havival együtt. És sajnos az is eszembe jut, hogy anyámat meg tavaly a combnyaktörése után 5 nappal hazab*szták a kórházból, mert ágykiürítési program volt. És otthon kellett neki kvázi kórházi körülményeket berendeznnem, saját zsebből. Fizetve a nővért, a fizikoterapeutát, és a privát orvost is, hogy beadja a véralvadás gátlót, átkötözze a sebét, leszívja a sebből a gennyet, és időnként egy hozzáértőbb - orvos - szem is lássa, hogy javul az állapota vagy sem, mert én nem tudok vizitet tartani. És eszembe jut, hogy erre simán kicsengettem anyám 13. havi nyugdíjának a sokszorosát. Hát nagyon hálásak vagyunk, köszönjük.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
 24.hu/belfold/2022/02/09/valaszats-2022-ellenzek-lista-mszp-parbeszed/
empty taxi
Mikor kell leadni a listát?

Csak mert 2 és fél másfél hónap múlva ikszelni kéne.
Amadeus
februar 26. ido mint a tenger.
csebi
ráérünk.
Amadeus
Mondjuk ez a lista kérdés csak a hardcore politika fanokat meg az abból élőket érdekli mást nagyon nem 😊 nyilván nem szerencsés, hogy a közvélemény előtt zajlik a balhé, de egyrészt ezt a típusú balfaszkodást már az ellenzéki szavazó is beárazta - istenem, hát balfaszok de a mi balfaszaink, hogy egy ellenzéki barátomat idézzem- , másrészt Fidesz lista sincs még, ki tudja, lehet OV-nak küzdeni kell a helyért 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 549
empty taxi

Amadeus
csebi
ráérünk.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott
empty taxi

Amadeus

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 367 — Cowboys fan
Véleménye lehet, legyen is, csak számomra fura hogy él azokkal a jó dolgokkal amit az a rendszer állít elő amit folyamatosan és csak(!) negatív kritikával illet. Ha pl azt mondaná hogy politikailag nem ért egyet vele és a pénzosztás időzítése is megkérdőjelezhető (bár ugye mikor kapd vissza az előző naptári év szja-ját ha nem a kövi év elején) de segítség. 101szerre is leírom, ugyanaz a bajom azzal is ami itt folyik ami alapvetően a balos médiával is, hogy mind1 mi a történés, mind1 hogy az mit jelent azt kell kihangsúlyozni, arról kell beszélni, azt kell kiragadni (és csak azt) MINDENNEL kapcsolatban ami negatívum illetve negatív képet fest a kormányról, Orbánról, stb.

A kedvencem most a hétvégi heti napló volt, ahol azt tették fel kérdésként hogy "vajon Orbán moszkvai útja segít-e megoldani az ukrán-orosz problémákat?" Hát b+... (a riport is "érdekesre" sikeretett mit ne mondjak)
Az meg hogy azt akarták kihozni máshol hogy kvázi azért ülteti Orbánt a hosszú asztalhoz meg azért van távol a 2 pulpitus a sajttájon mert már megmaradni sem tud mellette - aztán utána furcsa mód Macronnal is ugyanez történt, arról már nem járta be a képsorozat a sajtót.
davemayer
félreértés ne essék, az szja beadási határideje ősidők óta május 20, és ha van visszatérítési igény, akkor azt az adózók a bevallás leadását követő 30 napon belül (tehát 25-29. napon) kapják meg.
ezen segített a bevallások elkészítése a NAV által, ami március 15-én élesedik minden évben, ha van ellenvetés, akkor ezután lehet leadni a vontatkozó évi 53-ast (szintén május 20-ig), és az óra a szokásos szerint ketyeg (tehát ha valaki gyorsan is csinálja, az április közepe fele lát adóvisszatérítést).
na ez nyilván nem fér bele a választások előttbe, nincs mire eladni a szavazatot, ezért kellett előre hozni mindent.

megjegyzem, egy nagyon magas labdát tudott volna Vitya feladni saját magának, ha nem siet - mert ha elveszti a választást, ÉS az ellenzék nem fizeti ki a belengetett visszatérítést, akkor idén májusban elveszítettét a 2026-os választást, minimum háromnegyeddel, ha meg kifizetik, akkor valahol, valamiből vissza kell vágniuk, és akkor már most elveszítették a 2026-os választást, minimum kétharmaddal.
több mint 4 éve
empty taxi

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 4 éve
Nagy különbség.
Sobri Jóska

A kádár-korszak évtizedekkel vetette vissza az országot, majd akik ezt nagy dérrel-dúrral leváltották, elhozták nekünk újra, és mikor a történelmi mértékű eladósítás során kiutalnak x forintot, akkor arról megy az okoskodás, hogy miért is olyan szuper ez mindenkinek.
r.baggio
Nem mondom, hogy érts vele egyet, de abba belegondoltál hogy ha ezt elfogadod akkor valahol támogatod ezt az egészet? Nálam ez úgy működne ha ellenzéki lennék hogy vagy nem fogadom el (elküldöm civil szervezetnek ha kötelezően kiutalják) vagy ha elteszem a pénzt ezt az intézkedést nem kommentálom, pláne negatívan. Valahogy nem mutat jól a negativ kritika attól aki "haszonélvezője" az adott helyzetnek nem?

Ne érts felre, én nem kritizállak, felőlem azt csinalsz amit akarsz, én a saját véleményemet írtam le.
davemayer
Szerintem 2 fajta ember van, van akit meg lehet vásárolni, meg van akit nem.
eaglesmcnabb
Ebben a tekintetben igazából csak egy fajta ember van.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 257 — NFL bracket champion '26

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 100 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Ritkán olvasom ezt a fórumot, most is abbahagytam a legfrissebb oldal felénél.
Az a tudatosan maszatoló, elkenő, beszélgetést ellehetetlenítő magatartás amit csinál itt ez a 2-3 hergelő, az valami gyönyörű. A fb trollok faszba sincsenek hozzátok képest. Gratulálok, büszkék lehettek.
thebeke
Kikre gondolsz konkrétan?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 746
Az a tudatosan maszatoló, elkenő, beszélgetést ellehetetlenítő magatartás amit csinál itt ez a 2-3 hergelő, az valami gyönyörű. A fb trollok faszba sincsenek hozzátok képest. Gratulálok, büszkék lehettek.
thebeke
Konkrétumok nélkül ez egy igen értékes, és megfontolásra érdemes hozzászólás.
Itt mindenki hülye??
ITT? MINDENKI.
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 558 — I like the Texans, I like who we are
thebeke
Azok is vagyunk!☺️ Ebben a közegben érezzük jól magunkat. 😃
több mint 4 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 546 — Steelers fan
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 853 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Az nem OK, ha politikus tamad mas politikust a kulseje miatt, de azert ilyen forumos "oltozoi" beszed keretei kozott hadd legyen szoveteve. A humor es elcelodes nem lenne szabad, hogy kivesszen.
Nekem pl mindig Dobrogi jut rola eszembe:undisputedly
B*szod, tényleg van némi hasonlóság. 😊

Egyébként röhögni fogtok, mert engem meg egyre inkább Kádárra emlékeztet. 😊 És nem is a megyünk vissza a komcsi időkbe párhuzam miatt, hanem konkrétan az ember miatt. Aki emlékszik még az öreg komcsira, az biztos emlékszik arra is, hogy amikor beszélt, neki is voltak "rángásai". Hofi még karikírozta is őt emiatt annak idején. Na, amikor a hatvan felé közeledő Orbánt látom "rángani", Kádár jut róla eszembe. 😊
peterk2005
Nekem a pocak, alacsony termet kettos mellett a beszedtechinkajanak megvaltozasa a szembetuno. Lehet, hogy csak politikai kommunikacio, de ezt a kornyezetemben is megfigyeltem, hogy a korral, hatalommal, penzzel, tobb embernek is bizonyos iranyba valtozik a testbeszede meg a verbalis kommunikacioja. Orban pl megnyujtja a maganhangzokat bizonyos szavaknal (hallani a "Politikus vs kis emberek" videoiban is), oblosen, "videkiesen" (nem pejorativ ertelemben), raerosen kepzi a hangokat/szavakat, kevesbe osszetetten, nagyobb hatasszunetekkel kommunikal, a testbeszede is jelentosebb lett.

De ha mar Orbanon elcelodtem, MZP engem a Flugos futamos Dick-re emlekeztet:
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 118 — Axel Foley
Tehát ha felveszem a babavárót és a csokot, akkor is a jelenlegi rendszert támogatom? Ha pedig igazi ellenzéki lennék, akkor a lakásvásárlásnál nem fizetném be az eszméletlenül magas vagyonosodási illetéket és egyéb adóterheket vagy hogyan képzeled ezt el?
r.baggio
Az ellenzéki szavazók választás után visszakapják a lenyúlt MANYUP pénzeket.

több mint 4 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 547 — Patriot
…Na most ha elfogadja az ember a rendszer adta visszatérítést attól még nem kell felállva tapsolni nekik de fennhangon szidni sem illik szvsz…

Félreértettem valamit?
davemayer
A demokráciát, szólásszabadság, közpénz (ki adja baszod az szja visszatérítést?) stb fogalmakat eléggé.
A logikád alapján ha valaki nem hal éhen, fogja be a pofáját. Mondjuk É-koreában nem tudom érted-e mi a baj. Ott is kapnak havi 2 kg rizst, és ha elfogadja az ember, hát tapsoljon egy kicsit, ennyi elvárható.
vpi
Igen, ez pont ugyanaz mint az extra szja visszatérítés.
davemayer
Az elvekről van szó.
Amit mondasz, az alapján a 2010-es kampány alatt így nézett volna ki a hozzászólásod:
OK, drága volt a völgyhíd, de aki használja, nem kell hogy tapsikoljon, de legalább maradjon csöndbe!
Rendben, lopnak, de adómentes a minimálbér!
OK, hogy Hagyóék lopnak, de azért reggel-este jön a busz!
Persze lehet így volt, nem néztem vissza, hogyan nyilatkoztál akkortájt.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott
Mondhatnám úgy is hogy ha hánysz attól hogy ki adja az ajándékot akkor ne fogadd el, vagy ha ennek ellenére megteszed ne csodálkozz ha furán néznek rád, pláne ha tovább szidod az illetőt.
davemayer
milyen jo hozzaallas, hogy pofad legyen lapos ...
csebi
 tovabbado.hu/

És még szidni sem kell senkit, csak elegendő, ha az ember normálisan viselkedik.
Gyurma Pappa
Abszolút kellemetlen jóemberkedés. Az a normális viselkedés hogy leülsz életed szebbik felével, meg ha a gyerekek nagyobbak, esetleg velük, és kitaláljátok, hogy adnátok-e és ha igen, kinek, aztán elutalod. Pont. Nem kell se Facebook poszt, se lájkkurváskodás se semmi. Ez az egész mozogolodás ráadásul elképesztően belterjes, a posztolók jelentős része egészen jól behatárolható a Buda - belpest vonalon. 😉 az meg külön szánalmas, hogy minden 3. - 4. poszter a Helsinki Bizottság - 444/Telex - AI-t tartja feltétlenül támogatandónak….baszki legalább egyszer erőltetnék meg magukat, hogy esetleg egy helyi rászoruló civil szervezetet keresnének, vagy hajléktalan-segítőt, vagy hátrányos helyzetű gyerekeket vagy akármi, de nem, a 444 a rászoruló. Oké.
MC12
Ja, idáig el sem jutottam.

Így viszont lol.
Gyurma Pappa
egy tok jo kezdemenyezes, aminek a megvalositasa megint borzalmasra sikerult.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 603 — zászló zászló szív
Mondhatnám úgy is hogy ha hánysz attól hogy ki adja az ajándékot akkor ne fogadd el, vagy ha ennek ellenére megteszed ne csodálkozz ha furán néznek rád, pláne ha tovább szidod az illetőt.
davemayer
csebi
 tovabbado.hu/

És még szidni sem kell senkit, csak elegendő, ha az ember normálisan viselkedik.
Gyurma Pappa
Abszolút kellemetlen jóemberkedés. Az a normális viselkedés hogy leülsz életed szebbik felével, meg ha a gyerekek nagyobbak, esetleg velük, és kitaláljátok, hogy adnátok-e és ha igen, kinek, aztán elutalod. Pont. Nem kell se Facebook poszt, se lájkkurváskodás se semmi. Ez az egész mozogolodás ráadásul elképesztően belterjes, a posztolók jelentős része egészen jól behatárolható a Buda - belpest vonalon. 😉 az meg külön szánalmas, hogy minden 3. - 4. poszter a Helsinki Bizottság - 444/Telex - AI-t tartja feltétlenül támogatandónak….baszki legalább egyszer erőltetnék meg magukat, hogy esetleg egy helyi rászoruló civil szervezetet keresnének, vagy hajléktalan-segítőt, vagy hátrányos helyzetű gyerekeket vagy akármi, de nem, a 444 a rászoruló. Oké.
MC12
Ja, idáig el sem jutottam.

Így viszont lol.

több mint 4 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 515 — Bla, bla, bla
davemayer
csebi
 tovabbado.hu/

Gyurma Pappa
MC12
hatalmas like ezert.
azert nagyjabol ismered preferenciamat, de sosem jutott eszembe ilyen helyre kuldeni az 1%t, hanem olyan helyekre, amiket emlitesz eppen.
csebi
Ez már itt kicsit off lesz, de kb. 10éve támogatunk a feleségemmel egy vakok számára kutyákat kiképző iskolát... (Baráthegyi, Miskolc)

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!