Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 549
 hvg.hu/gazdasag/20220211_inflacio_dragulas_arak

here we go.
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 373
Egy okos ember, vezető tudja mi kell a népnek, a népének, egy okoskodó értelmiségi, politikus meg jobban akarja tudni.
Nagy különbség.
Sobri Jóska
A NER-t a legkisebb mértékben sem érdekli, hogy mi kell a népnek. Csak az érdekli, hogy mit lehet a legnagyobb politikai haszon mellett, emészthető formában eladni a népnek - pont mint a Kádár-rendszer.

Az elmúlt 12 év nagyobb elhibázott lehetősége az országnak, mint a rendszerváltás volt. Ideig-óráig tákolható lesz a rendszer, és a hívek bizonyára felszínen tartják a NER-t még sokáig, főleg hogy az ellenzék ennek szerves része. Az elmúlt 12 év túlhatalmával simán ott lehetne az ország a többi KK-EU ország nyomában, csak erre a legkisebb igény sem volt a politika elit részéről - ahogy 2002-ben vagy 1994-ben sem. Furcsát mondok, de az utolsó progresszívnek mondható kormány a 1998-as Fidesz kormány volt, a más kérdés, hogy a végére ott is megjelent már a Matolcsy féle elmebaj a gazdaságban, karöltve a populista kormányzás korai kommunikációs paneljeivel.
Gyurma Pappa
Nem tudom, Pappa, sztem tévedsz.
Ennél jóval árnyaltabb az összkép. Egy szóval sem fogom tagadni azt, hogy a NER megtalálja a maga gazdasági hasznát. De ez természetes, mindegyik politikai kurzus haszonelvűségre (is) épül. Ugyanakkor a NER-nél kismillió értékteremtésre van példa egyben. Nem a stadionokra gondolok (bár állítólag a Groupama nyereséges, ezt nem csekkoltam), s hagyjuk a Várkertet, a Liget-projektet, miegymást, hanem vidéki kis falusi, kisvárosokbéli fejlesztésekre pölö. Közeli ismerősöm falusi óvodavezető, a haja szálai kissé megőszültek időközben, de új szárnyat kellett építeni a helyi, agglomerációbéli ovinak (sok volt a Bp-ről kiköltöző is megelőzően), de korm. támogatással elkészült szép lett. Egy másik ismerősöm a Zemplénben kirándult két-három hónapja, elmesélte, hogy "világvégin" a füzéri vár környékén járva olyan borászatba "botlottak", hogy csak ámultak. Detto áll. támogatással szépült, újult meg. S ezek megint csak példákok. Konstruktivitásra.
Fungus
Épült egy óvoda vidéken??? Ezt nevezem!
Amúgy rosszul tudod, nem kormányzati támogatással épült. Mivel nem a kormánytagok adták össze a lóvét, gondolom... Állami támogatás? Jobban hangzik, de még kicsit kádári. Adófizetői vagy közösségi finanszírozás? Esetleg.
Szóval lényeg a lényeg, szerinted ott kellene megtalálnom a NER szépségét, hogy a közpénzt nem lopták el teljesen, hanem csurrant egy kicsi egy vidéki oviba? B@zmeg, ez az érveknek már tényleg a legalja... 😀
Lecsó
én is személyeskedjek? nem lenne benne köszöneted 😀 nem teszem....merengj magadban, készülj fel az ellenzéki győzelemre.....
Fungus
Ebben mi volt a személyes? Egyedül az érvedet minősítettem. Az meg nem te vagy.
A személyeskedést inkább küld privátban. Ja várj! Úgy semmi értelme! 😀
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 558 — I like the Texans, I like who we are
ozi: Szted ez stílus? ahogy megnyilvánulsz? tiltva vagy, de látom, olvasom a megnyilvánulásoid. Ez egy civilizált kommumikáció? Vagy egyszerűen csak egy troll vagy? oszt, kalap, kabát, mehet a nicked végled a szemétbe.
Fungus
Ha tiltottad, nem látnád amit ír.
A másik, ideestél ilyen szofisztikált, kisujjeltartós értelmiségi nyelvezettel, ami gyanús volt nekem az elejétől kezdve. Így próbáltad a kisebbrendűségi érzésedet enyhíteni és azt a hatást kelteni hogy egy magasabb polcról beszélsz. De néha kiesel a szerepből, amikor személyedben támadnak, vagy csak azt gondolod, előjön az igazi vagdalkozó éned ami rohadt messze van attól, aminek itt mutatni szeretnéd magad. És ez egyre gyakrabban előjön.
Döntsd el melyik akarsz lenni, de ne váltogass, mert hiteltelen leszel (ennél jobban is), ne floodolj és tanuld meg használni az alap fórumozó technikákat. Ha tovább tolod a trollkodást rövid időn belül tiltva leszel a fórumról.
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 380
Nekem guilty pleasure olvasni Fungus fölényeskedő és mindenkit lenéző írásait, amik általában full hülyeségek, de ha titeket zavar némítsátok le. Csak félek, hogyha nem reagál rá senki, akkor még a végén el fog tűnni, Fb kommenteket meg nem akarok olvasni, hogy ezt pótoljam. :/
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 211 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Annyira szeretnék válaszolni, mert szerintem tök jót írtam (tényleg végiggondoltam, összeszedtem, igyekeztem tömören fogalmazni), de konkrétan elvesztem,nem szoktam ilyet 🙁
Gyurma Pappa
Ez a floodolás egyik eredménye. Volt pár gondolatom napközben peterk posztjára, de amikor este vissza kellett lapozni 3 oldal marhaságot - nem poltikai marhaságot, azt írok én is , szimpla faszkodást - egyszerűen elment a kedvem.
MC12
Tudom, de ettől még lehetek szomorú.

No offense, de azt gondolom hogy jelen esetben a moderálás nem cenzúra...
Gyurma Pappa
ez is lehet egy cel, moderalas utan martirkodni.
csebi
Szerintem a célját elérte, a saját értelmetlen szófosásával van tele a topic, az értelmes gondolatok meg eltűnnek, ahogy Gyurma meg MC is írta, már írni sincs kedve az embernek.
Fb-n ugyan nem vagyok, de hallottam hogy vannak fizetett bérkommentelők is a sok bot mellett, egyáltalan nem lepődnék meg, ha Gaius Julius barátunk is kapna némi apanázst a Lendvai utcából.
De már így is sokkal több szót vesztegettünk rá, mint amennyit érdemel...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 746
Azért egy két ember ahogy nyilatkozik egy másik emberől igen csak megérne egy misét.
Nem baj, ez egy zárt kis buborék ami egyáltalán nem toleráns sőt inkább kirekesztő bár többsége liberálisnak és elfogadónak valja magát, és van ez amit kapunk.
(Gyomrom felfordul hogy mi megy itt és milyen stílusban.De a stílus maga az ember ahogy egy bölcs barátom szoktá mondani.)
VvAlekosz
Ha annyira zárt kis buborék vagyunk akkor miért általánosítasz? Nem egy egész város jár ide ~ 50-100 ember... (érzésre, sokan csak olvasni járnak ide, hozzászólni nem). Néha bekerül (legutóbb thebeke-től) ilyen komment mint ez is, ami elmondja, hogy van itt egy két ilyen ember, de sosincs nevesítve, sosem jön ki, hogy mi a pontos baj...
Kiállok a társasházba minden reggel és elkurjantom magam, hogy felfordul a gyomrom de fene büdös halszag árad itt egyes ablakokból... Nem rendőrséget meg feljelentősdit kell játszani, ha valami olyat olvasol amivel nem értesz egyet, akkor lehet rá reagálni ellenérvekkel, sőt akár véleménnyel is (sokszor csak érzésekről beszélünk, nem konkrét tényekről, de ez sem probléma, én el tudom valid érvnek fogadni a miért szimpatizálsz a rendszerrel kérdésre, hogy boldogabb vagyok mint 15 éve, mert úgy érzem az ország vezetése jó irányba megy...).
Egyébként akit annyira zavar a stílus, azt le lehet némítani itt a fórumon, hogy ne lásd mit ír, aki pedig olyan szinten túlszalad valamivel (személyeskedés, káromkodás, | nem playoff követőben belőtt felnőtt tartalom | , offtopic), azt igenis ki lehet záratni rövidebb-hosszabb időre...
Nyilvánvalóan különböző életkor, nem, világlátás keveredik egy ilyen fórumon, és azt is el lehet mondani, hogy láthatólag többen vannak azok, akik nem szimpatizálnak a jelenlegi kormánnyal, de mégis nekem személyes kedvencem ez a topic, mert olyan meglátásokkal és hozzászólásokkal mint MC12, Gyurma Pappa, peterk2005, Sobri (a sor folytatható...) egyrészt tök jó rálátni, hogy ugyanazt a történést, eseményt, tényt mennyire ellentétes módon lehet értelmezni, másrészt a közösségi médiás és szekértáborokká lezüllött (bár utóbbi nem új dolog, de az elmúlt évekre nagyon durván kettéhasadt) világban jó érzés .
Ha arra gondoltok, hogy megy az O1G, meg dagadtOrbán stb., az egy teljesen jogos dolog (ezekre a userekre tényleg van a némítás), de Sobri pl ezt tök jól lereagálta és még egy kisebb diskurzus is elindult belőle (tudom, mert neki van türelme a sok libsi f*szsághoz, és ez szórakoztatja), ellenben ne tegyünk már úgy, mintha ez az ellenzékiek / kormányt nem szeretők egyedüli dolga lenne, nyiss ki egy bármilyen kormány alá tartozó sajtóterméket ma reggelről csak az Origo - Magyar Nemzet tengely, és ömlik ki belőle a MZP egy fasz, MZP rühell mindenkit (vidékieket hülyézi, nőket hülyézi) aki nem MZP, Karácsony egy balfasz, mindenki aki nem mi vagyunk balfasz... És még el sem indult a kampány...

Ezt utálom igazából a legjobban ebben a szekértábor logikában, hogy emberek nehezen, sokszor egyáltalán nem képesek azon túllépni, hogy hogy a f*szba lehet, hogy ez a másik ember itt előttem ( vagy virtuálisan előttem) képes EZEKre szavazni?!? Jah és ha már arra is szavaz, akkor nem lehet épelméjű, nem lehet jó a szakmájában, és amúgyis egy kalapáccsal agyon kellene ütni... Mintha csak valami szándékosan gyilkolt, nem gyilkolt kérdésről menne a diskurzus, éles határral, és egy minimális szürkezóna nélkül...
Nah valahol ez a szürkezóna az, amiből sokszor itt több van (még akkor is, ha egyébként tényleg többségében ellenzéki / kormánnyal nem szimpatizáló user van itt). Én személy szerint mindig megörülök magamban kicsit, amikor azt látom, hogy valaki egy Wall of Text-nyi szöveget bedobott ide, mert tudom, hogy az esetek 90%-ában elolvasásra és megfontolásra érdemes. Akkor is ha az éppen a jelenlegi kormányzati döntéseket védi, értelmezi és akkor is ha azokat támadja, kritizálja.

Szerkesztette: bobi0092
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott
Vitatkozzon már az én postjaimmal valaki legyen szíves, ne ezzel a semmit se mondó, de sokat beszélő trollal. 😀 Poltopic ugyan, de mégiscsak tartalmasabb lenne azon vitázni, hogy a családtámogatási programokban mi a jó és mi a rossz, mit értek/nem értek én vagy ti jól vagy rosszul velük kapcsolatban, vagy az oktatáspolitikából mit lehetne megtartani és mit kéne feltétlenül eldobni, mint ezt a szerencsétlent lereagálni.

Nem tetszik az a stílus ahogy Jóska beszél róla - személyében valakit azért így nem szeretek látatlanban támadni -, de valószínűleg igaza van. Amit egyébként első naptól kezdve tudhattunk is, nem volt ez más az első postoknál sem. Úgyhogy csak magunkat szivatjuk. ha tápláljuk a tüzet.
peterk2005
en ugye leirtam, hogy a CSOKkal alapvetoen nekem mi volt a bajom, ezert bar mondjuk a ket gyerekest nyugodt szivvel felvehettuk volna, elvbol nem is tettuk.
Babavaronal mar legalabb a babas feltetelek is tenylegesen a gyerekvallalas osztonzeserol szolnak viszont azzal is nagyot lehet puffanni. erre legjobb peldam nagyon kozeli baratom: 40 millaert vettek hazat 17ben, amihez volt 10 millajuk (nem is teljesen sajat, hanem innen-onnan csaladon belul, illetve csaladon kivul hitel) plusz felvettek a Babavaros 10 millat, hozzadobva onreszhez es meg 20 milla sima hitelt. A sima hiteles torlesztot nem is tudjak fizetni, egyik szulo teszi azt, babavarot meg jelenleg nem kell, mert babaznak eppen. Vszeg bevallalnak most nekifutasbol majd legalabb meg egyet, hogy meg jobban toljak tavolabbra a torleszto fizetest. Az o esetukben az egesszel az a legnagyobb problema, hogy epp a babavarora tekintettel nyujtozkodnak elegge tul sajat lehetosegeiken, hazat vesznek lakas helyett, es plusz gyerek sem fog szuletni, mert igyis-ugyis kettot vallaltak volan. De cserebe eleg komolyan el lesznek adosodva, es ha naluk kiesik egy kereset, vagy a szuloknel valtozik bmien korulmeny akkor a hitel torlesztessel gondok lesznek. Alairom ez egy pelda, es azt is alairom, hogy elofordulhat az is, hogy a babavaro pozitiv hatassal lehet a gyerekvallalasra akar nagyobb volumenben is. Csupan az a kerdes, hogy megeri ez, hogy kozben a tarsadalom egy relevans resze ennyire eladosodhat?

Zoldhitel: nagyon jo elkepzeles, lenne ha ott tartanank ahol Skandinavia. Ahol egy sima miniszteriumi csinovnyiknak teljesen felszerelt okosotthona van, tavolrol tud kezelni mindent a lakasban, igy mikor hazamegy be tud futeni, redonyoket lehuz stb mikozben beul a Teslajaba, amit otthon feltolt. De nem itt tartunk, igy akinek van ertelme ezt felvenni, az megint a felso reteg, nem a kozep.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 546 — Steelers fan
Ritkán olvasom ezt a fórumot, most is abbahagytam a legfrissebb oldal felénél.
Az a tudatosan maszatoló, elkenő, beszélgetést ellehetetlenítő magatartás amit csinál itt ez a 2-3 hergelő, az valami gyönyörű. A fb trollok faszba sincsenek hozzátok képest. Gratulálok, büszkék lehettek.thebeke
Kikre gondolsz konkrétan?Vrij6
például fingósra erre az ócska trollra
Most tiltottam és oldalakkal rövidebb a topic...nem szabad komolyan venni az ilyen tudatosan floodoló zavarkeltő majmokat. Itt korábban értelmes viták, eszmecserék voltak ha benéztem olvasgatni. Nekik köszönhetően már fb kommentszekció szintjén megy a semmitmondás.
több mint 4 éve
Annyira szeretnék válaszolni, mert szerintem tök jót írtam (tényleg végiggondoltam, összeszedtem, igyekeztem tömören fogalmazni), de konkrétan elvesztem,nem szoktam ilyet 🙁
Gyurma Pappa
Ez a floodolás egyik eredménye. Volt pár gondolatom napközben peterk posztjára, de amikor este vissza kellett lapozni 3 oldal marhaságot - nem poltikai marhaságot, azt írok én is , szimpla faszkodást - egyszerűen elment a kedvem.
MC12

Gyurma Pappa
ez is lehet egy cel, moderalas utan martirkodni.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
ilyetén módon hülye valódi fidesz-szavazó nincsen.
Sobri Jóska
megnyugtatlak, hogy de van 😉

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 603 — zászló zászló szív
Gyurma Pappa
MC12

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 418
Gyurma Pappa

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Azért egy két ember ahogy nyilatkozik egy másik emberől igen csak megérne egy misét.
Nem baj, ez egy zárt kis buborék ami egyáltalán nem toleráns sőt inkább kirekesztő bár többsége liberálisnak és elfogadónak valja magát, és van ez amit kapunk.
(Gyomrom felfordul hogy mi megy itt és milyen stílusban.De a stílus maga az ember ahogy egy bölcs barátom szoktá mondani.)
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 603 — zászló zászló szív

több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 786
Vitatkozzon már az én postjaimmal valaki legyen szíves, ne ezzel a semmit se mondó, de sokat beszélő trollal. 😀 Poltopic ugyan, de mégiscsak tartalmasabb lenne azon vitázni, hogy a családtámogatási programokban mi a jó és mi a rossz, mit értek/nem értek én vagy ti jól vagy rosszul velük kapcsolatban, vagy az oktatáspolitikából mit lehetne megtartani és mit kéne feltétlenül eldobni, mint ezt a szerencsétlent lereagálni.

Nem tetszik az a stílus ahogy Jóska beszél róla - személyében valakit azért így nem szeretek látatlanban támadni -, de valószínűleg igaza van. Amit egyébként első naptól kezdve tudhattunk is, nem volt ez más az első postoknál sem. Úgyhogy csak magunkat szivatjuk. ha tápláljuk a tüzet.
peterk2005
Minél értelmesebb posztok vannak, annál durvábban floodolja második oldalra őket. Már legalább háromszor sikerült általam érdeklődéssel követett vitát eltüntetnie ezzel a módszerrel.

Amúgy, hogy kapcsolódjak a posztodhoz. Az építőanyag árak ott tartanak, hogy a kereskedők max 1 napig érvényes árajánlatot adnak, mert olyan sebességgel nő. Aki belement ebbe a három gyerek 10 éven belül és akkor az adókedvezmény miatt pont nem halunk éhen, de felépül a házunk játékba(tudok ilyenről), az rettenetesen megszívta. Én minden olyan állami támogatást ellenzek aminek köze van a hitelhez. Az emberek is rosszul kezelik az összes ilyet, meg alaphangon utálom, ha az állam az adómból hitelekkel "segít". Persze utóbbi főleg elvi kérdés. Tudom, hogy sok érv van mellette.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 575 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
legalább szerkeszd egybe, minek floodolni

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Sokat gondolkodtam az ittléten, "célokon", legalább befolyással lenni gondolkodásmódokra..........most már pont leszarom.....aki leszartattatik, ő is leszar dolgokat..
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ha minden igaz, holnap indul a door to door kampány. Koncentráltan, ahogy elnéztem jelöltekre fókuszáltan. A Fidesz most kezd.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
először 3x ugyanarra az üzenetre reagálni
majd 4x magára ...
Negritis
mwgint ezzel kezditek? KariGerit idézem. Pont leszarom 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ozi: Szted ez stílus? ahogy megnyilvánulsz? tiltva vagy, de látom, olvasom a megnyilvánulásoid. Ez egy civilizált kommumikáció? Vagy egyszerűen csak egy troll vagy? oszt, kalap, kabát, mehet a nicked végled a szemétbe.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 754 — The Mathematician
először 3x ugyanarra az üzenetre reagálni
majd 4x magára ...

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Mecsoda marhák vagytok, hogy etetitek ezt a szarjankót.
Ez egy barom.
ozibozi
Egy kamufideszes áljobboldali provokatőr dékás nyugger, ennyire és ilyetén módon hülye valódi fidesz-szavazó nincsen.
Ez tipik nyugatifényes retorika és attitűd. Szerintük ilyen egy hülye fideszes értelmiségi, de karikatúrának is ergya, és még a fórum üzemszerű használatára se képes.
Sobri Jóska
és még a fórum üzemszerű használatára se képes.
bocsánat, de fogyatékos vagyok
Fungus
és SZARJANKÓ. 😀 Üdvözlet a SZERETET MAGYARORSZÁGÁBAN.....ahol senki nem tud egy keresztrejtvényt kitölteni....😀 😀
Fungus
"zavart érzek az erőben" ez épp elég, rámutatni a gerinctelenségre. Aki tudja, tudja. 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ez egy barom.
ozibozi
Egy kamufideszes áljobboldali provokatőr dékás nyugger, ennyire és ilyetén módon hülye valódi fidesz-szavazó nincsen.
Ez tipik nyugatifényes retorika és attitűd. Szerintük ilyen egy hülye fideszes értelmiségi, de karikatúrának is ergya, és még a fórum üzemszerű használatára se képes.
Sobri Jóska
Fungus
és SZARJANKÓ. 😀 Üdvözlet a SZERETET MAGYARORSZÁGÁBAN.....ahol senki nem tud egy keresztrejtvényt kitölteni....😀 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ez egy barom.
ozibozi
Sobri Jóska