Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Hát én külön se fogom letelepíteni a telóra. Aki velem kommunikálni akar, az válassza a száz másik lehetőség valamelyikét, a fb chattel hagyjon. 😊 Azt az évente 1-2 esetet meg, amikor muszáj vagyok én megkeresni valakit, megoldom böngészőben. 😊Hejj b****meg. Úgy fél éve nem jártam a facebookon. Ma felmentem, mert egyik ismerőst csak fb chaten tudom elérni. Nos, a "falamat" vagy micsodámat három téma uralja: kormány reklám, ellenzéki reklám és vakcina vita, egy-egy "böffentett a kutyulink, nézd de aranyos" féle kommenttel megszakítva.fyi fb chat alias messenger jó ideje külön appként is működik
Medve anyám, mint a hatévesek homokozója....
peterk2005
briareos

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
szerencsére. 😊Hejj b****meg. Úgy fél éve nem jártam a facebookon. Ma felmentem, mert egyik ismerőst csak fb chaten tudom elérni. Nos, a "falamat" vagy micsodámat három téma uralja: kormány reklám, ellenzéki reklám és vakcina vita, egy-egy "böffentett a kutyulink, nézd de aranyos" féle kommenttel megszakítva.fyi fb chat alias messenger jó ideje külön appként is működik
peterk2005
briareos
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Hejj b****meg. Úgy fél éve nem jártam a facebookon. Ma felmentem, mert egyik ismerőst csak fb chaten tudom elérni. Nos, a "falamat" vagy micsodámat három téma uralja: kormány reklám, ellenzéki reklám és vakcina vita, egy-egy "böffentett a kutyulink, nézd de aranyos" féle kommenttel megszakítva.fyi fb chat alias messenger jó ideje külön appként is működik
peterk2005
több mint 4 éve
de a cikkben 600e vállalkozó van, nem 1.2MÉs az egyéni vállalkozókkal mi lesz?
slowmotion
nem néztem meg a cikket, elnézést. de a ev.-ket is érinti a változás... kb. 650e vállalkozás és 600e ev van
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Hejj b****meg. Úgy fél éve nem jártam a facebookon. Ma felmentem, mert egyik ismerőst csak fb chaten tudom elérni. Nos, a "falamat" vagy micsodámat három téma uralja: kormány reklám, ellenzéki reklám és vakcina vita, egy-egy "böffentett a kutyulink, nézd de aranyos" féle kommenttel megszakítva.szvsz az ellenzeki reklam is mostanaban kezd felfutni (legalabbis nalam. miota Karacsony kiszallt, nem nagyon kaptam semmit, de kormanypropaganda az jott ezerrel hiaba jelentgetem mindet, hogy serto tartalom).
peterk2005
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Hejj b****meg. Úgy fél éve nem jártam a facebookon. Ma felmentem, mert egyik ismerőst csak fb chaten tudom elérni. Nos, a "falamat" vagy micsodámat három téma uralja: kormány reklám, ellenzéki reklám és vakcina vita, egy-egy "böffentett a kutyulink, nézd de aranyos" féle kommenttel megszakítva.Medve anyám, mint a hatévesek homokozója....
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
de a cikkben 600e vállalkozó van, nem 1.2M😀 alapvetően csak megszoroztam a vállalkozók számát 5000-rel 😀jó, Te könyvelő vagy, én meg eltrógerkedtem az egyetemet (pontosabban a Neptun nem engedte, hogy gazdálkodástudomány irányban gondolkozzak, haha)6 mrd lesz az, de igenén mondjuk annyit látok, hogy így csinálnak kb 3 milliárd Ft plusz állományt, amit ideig-óráig tud használni a bank, de ez az eddigi mérlegfőösszeghez viszonyítva bagatell összegSzvsz olvasd el újra.Elolvastam.Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
Egy zseniális húzás egy zseniális üzletembertől 😉
ender1112
Eddig a területi kamarákhoz kellett fizetni a zsetont, innentől a központba.
Azon lehet vitázni, hogy kell-e a centralizáció vagy sem, de azért, mert a központ számlaszámát a Gránit vezeti (gondolom Tiborcz előtt is ott vezette), a pénz innentől kezdve Tiborcz saját vagyona lesz?
10 éve van Gránit bankos számlaszámom, január egytől Tiborcz hűbérese lettem? Ha valaki Lőrinc nem tudom melyik bankjánál vezet számlát, már a NER kiszolgálója lesz?
Annyi fogást, jogos fogást lehet találni ezen a rezsimen, de ez annyira bulvár és hatásvadász színvonal szerintem, amennyire csak egy 888 cikk lehet.
atapapa
ender1112
A központosításról már Tiborcz részesedése előtt döntöttek, Minden olyan szerv utálja a központosítást, amelytől hatáskört vonnak el. De meglepő.
Viszont itt nem ez a kérdés.
A cikk sehol se írja hogy az MKK, vagyis a központ Tiborcz óta vezetné csak a Gránitnál a számláját. Azt írja hogy a területi szervek nem vezették ott.
atapapa
ender1112
slowmotion
Gyurma Pappa
slowmotion
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
😀 alapvetően csak megszoroztam a vállalkozók számát 5000-rel 😀jó, Te könyvelő vagy, én meg eltrógerkedtem az egyetemet (pontosabban a Neptun nem engedte, hogy gazdálkodástudomány irányban gondolkozzak, haha)6 mrd lesz az, de igenén mondjuk annyit látok, hogy így csinálnak kb 3 milliárd Ft plusz állományt, amit ideig-óráig tud használni a bank, de ez az eddigi mérlegfőösszeghez viszonyítva bagatell összegSzvsz olvasd el újra.Elolvastam.Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
Azon lehet vitázni, hogy kell-e a centralizáció vagy sem, de azért, mert a központ számlaszámát a Gránit vezeti (gondolom Tiborcz előtt is ott vezette), a pénz innentől kezdve Tiborcz saját vagyona lesz?
10 éve van Gránit bankos számlaszámom, január egytől Tiborcz hűbérese lettem? Ha valaki Lőrinc nem tudom melyik bankjánál vezet számlát, már a NER kiszolgálója lesz?
Annyi fogást, jogos fogást lehet találni ezen a rezsimen, de ez annyira bulvár és hatásvadász színvonal szerintem, amennyire csak egy 888 cikk lehet.
atapapa
ender1112
A központosításról már Tiborcz részesedése előtt döntöttek, Minden olyan szerv utálja a központosítást, amelytől hatáskört vonnak el. De meglepő.
A cikk sehol se írja hogy az MKK, vagyis a központ Tiborcz óta vezetné csak a Gránitnál a számláját. Azt írja hogy a területi szervek nem vezették ott.
atapapa
ender1112
slowmotion
Gyurma Pappa
slowmotion

több mint 4 éve
jó, Te könyvelő vagy, én meg eltrógerkedtem az egyetemet (pontosabban a Neptun nem engedte, hogy gazdálkodástudomány irányban gondolkozzak, haha)6 mrd lesz az, de igenén mondjuk annyit látok, hogy így csinálnak kb 3 milliárd Ft plusz állományt, amit ideig-óráig tud használni a bank, de ez az eddigi mérlegfőösszeghez viszonyítva bagatell összegSzvsz olvasd el újra.Elolvastam.Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
atapapa
ender1112
atapapa
ender1112
slowmotion
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
6 mrd lesz az, de igenén mondjuk annyit látok, hogy így csinálnak kb 3 milliárd Ft plusz állományt, amit ideig-óráig tud használni a bank, de ez az eddigi mérlegfőösszeghez viszonyítva bagatell összegSzvsz olvasd el újra.Elolvastam.Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
atapapa
ender1112
atapapa
ender1112
slowmotion

több mint 4 éve
én mondjuk annyit látok, hogy így csinálnak kb 3 milliárd Ft plusz állományt, amit ideig-óráig tud használni a bank, de ez az eddigi mérlegfőösszeghez viszonyítva bagatell összegSzvsz olvasd el újra.Elolvastam.Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
atapapa
ender1112
atapapa
ender1112
több mint 4 éve
Ez kb olyan mikor betörnek hozzád éjszaka a lakásba, te meg segítesz bepakolni a faszinak a cuccokat amit el akar vinni, másnap meg mondod a feleségednek reggel mikor nem érti hogy hova tűntek a cuccok, hogy minden ok,El kell ismerni, ügyesek a narratíva csinálásban. Az egész NER nem szól másról, mint a hazai (magyar) vagyon "átrendezéséről" saját kézbe. Azaz nettóban a magyar meglopja a magyart (nevezhetjük úriasan re-reprivatizációnak is"), és mégis képesek ezt eladni "nemzeti tettnek". 😀 Tényleg nagyjából az a helyzet, hogy jól seggbekúrnak, aztán kirabolnak, és te még meg is köszönöd. 😀
Ha más tört volna be, lehet meg is öltek volna.
De lehet hogy nem, lehet be sem tőrnek ha nem engedem be. Ki tudja?
Egy a biztos ezek elvittek már mindent nagy megelégedesre. 😉
Sokan szeretnék, hogy vigyenek/lopjanak/ még sok mindent,
DE SoKaN szeretnék azt is, hogy NE !
ozibozi

több mint 4 éve
Nem állítottam, hogy ezt a témát tudatosan, előre, megtervezve kifőzték az MZP boszorkánykonyhában. Csak azt mondam, hogy - ha tudatos, ha véletlen - az utóbbi két hónapban segített tematizálni a politikai közbeszédet. Ennyi.És pontosan hogy zajlott a stábértekezlet két hónapja? Figyelj MzP, most azt kéne, hogy bemondod, hogy kellene egy frakció neked is mégiscsak te vagy a jelölt, ezen elrágózunk két hónapig, kompletten nevetség tárgyává tesszük az ezzel kapcsolatos diskurzust, elimináljuk a 3-4% előnyünket amit az előválasztással szereztünk a Fidesz ellen, sőt, átadjuk nekik a kommunikációs kezdeményezést, terepet - és akkor a végén nem lesz frakciód de!!!!! Tematizáltunk Péter!Nem azt mondtam, hogy a városháza ügy ellen dobta be, hanem azt, hogy a kampányidőszak témái azok zabhegyezések. Csak abból a szempontból van értelme az "elment vele két hónap"-nak, hogy eldobta-e a közélet tematizálását két hónapra vagy sem. Ismered a mondást: mindegy hogy szeretnek vagy utálnak, ha beszélnek rólad. Hát beszéltek róla.aham. ha emiatt dobta be MZP h ezzel tematizalja a kozeletet es nem a varoshaza uggyel akkor MZP joval azelott tudott a varoshaza ugyrol mint a kozvelemeny. hiszen oktober kozepen dobta be a frakcio ugyet mig a varoshaza ugy meg november elejen pattant.telex.hu/valasztas-2022/2022/01/05/marki-zay-peter-lemond-a-hetedik-sajat-frakciorolNem elment két hónap, hanem két hónapig tematizálta a politikai közéletet. Máshogy mondva X óra városháza helyett x-y óra városháza és y óra frakció volt a téma. Az online felületeken is, ebben a topicban is.
de legalabb elment ezzel a kerdessel kozel ket honap.
csebi
A politikai kampány nagyjából az a szint, hogy van-e chip a vakcinában, vagy nincs. Sajnos az kvára nem érdekel senkit, ha egy "virológus" kiáll és elmondja a vakcina pontos vegyi összetételét. 😊
peterk2005
csebi
peterk2005
Hogy mondjam, ez olyan tematizálás volt, ha már annak szeretnéd hívni mint a 2013as és 2017es ellenzéki miniszerelnök jelölt keringők Mesterházytól Botkáig. Arra valóban jó volt ezt a “tematizálás” hogy nevetség tárgyává tegye az ellenzéket, de azért sikernek mégsem tudnám értékelni a saját szempontjukból 😊
Van egy jó HVG-s cikk egyébként erről a témáról, röviden arról szól, hogy azzal hogy nem kapott frakciót MzP, az ellenzék (elsősorban a dk és a jobbik) beárazta, hogy az ellenzèk ezt a választást el is veszítheti és akkor veszélyes rájuk egy MzP-hez lojális frakció plusz elvenne biztos befutó helyeket és vereség esetén minden hely nagyon fontos lesz. És mivel MzP ahelyett hogy felrúgta volna a győzelme után az asztalt - leült az asztalhoz ott meg Gyurcsány van hazai pályán (én Cegléditöl hallottam de találó). Ez egyébként egy nagyon reális és nagyon profi hatalomtechnikai manőver volt a Jakab - Gyurcsány tandemtől.
MC12

több mint 4 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/A szégyen az hogy még drukkolnak is neki, meg is köszönik neki, hogy dejó, hogy te lopsz, és nem a mocskos komenista zsidók teszik meg ezt. Köszönjük szépen. Ha mások lopnának nem lenne ugyanez, inkább te lopj tovább 12 év után is.
ender1112
Más nem tudná ezt megcsinálni.
Csakazértis rászavazok erre a tehetséges bandára,
Mit nem értünk ezen?
lehet a többi zsidrák majd sokkal többet fog lopni, vagy lehet hogy NEM,
Ne bízzuk a véletlenre, bízzuk tiborcra.
Hihetetlen hogy van ilyen. Könyörögnek neki, hogy lécci, vegyél még két bankot, nem szavazok rád ha csak egyet veszel meg.
Biztos ami biztos vesz hármat, hogy nyugodtak legyenek a bohócok is akik a szavazatukkal kikönyörögték tőle hogy vegyen valamit.
Feláldozta magát értünk korunk… tudjuk Kia, kije.
És van akinek ez tetszik, sőt kívánja.
Ez kb olyan mikor betörnek hozzád éjszaka a lakásba, te meg segítesz bepakolni a faszinak a cuccokat amit el akar vinni, másnap meg mondod a feleségednek reggel mikor nem érti hogy hova tűntek a cuccok, hogy minden ok,
Ha más tört volna be, lehet meg is öltek volna.
De lehet hogy nem, lehet be sem tőrnek ha nem engedem be. Ki tudja?
Egy a biztos ezek elvittek már mindent nagy megelégedesre. 😉
Sokan szeretnék, hogy vigyenek/lopjanak/ még sok mindent,
DE SoKaN szeretnék azt is, hogy NE !
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Szvsz olvasd el újra.Elolvastam.Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
atapapa
ender1112
atapapa
több mint 4 éve
Elolvastam.Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
atapapa
ender1112
több mint 4 éve
Ha elolvastad volna cikket, akkor tudhatnád, 1. nem, eddig nem Gránitnál vezették a számlát, 2. a kamarák utálják a központosítást (jó okkal).24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
atapapa
több mint 4 éve
24.hu/fn/gazdasag/2022/01/05/kamarai-hozzajarulas-mkik-kozpontositas-granit-bank-tiborcz-istvan-parragh-laszlo/Olvasom mindenhol ezt a hírt, mint szenzáció, és csak velem van a baj, hogy nem értem mi a gond?
ender1112
több mint 4 éve
Ideírom, mert releváns: Kazahsztánban kitört egy országos tüntetési hullám. Az oka rémségesen egyszerű és világi, sőt pénzügyi. A kormány befagyasztotta évig a LPG árát (ilyen 12-13 cent ár körül, miközben 40-be kerül előállítani kb.). Aztán egyik napról a másikra ezt megszüntette. Ugye közben 2019-ben a régi elnök lelépett, de maradt Elnök, és egy bábot nevezett ki a kormány élére. A nép ezt szó nélkül tűrte, hiszen volt olcsó LPG meg minden más. Aztán azzal, hogy megszűnt az olcsó LPG a nép úgyérezte, hogy a kormány megszegte a vele kötött szerződést. Nem zavarta az világverő korrupció, az állam egyéb dolgai, de még azt is megbocsátották, hogy pár éve még közéjük lövettek.Jön Putin és úgyis kiderül, hogy csak az USA avatkozik be egy újabb Oroszországnak fontos államban és nincs itt semmi látnivaló, mert mindenki boldog...
#rezsicsökkentés
(Veszélyes dolog olyan jószág árával játszani, aminek nem te határozod meg az árát hosszútávon)
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Kis kitekintés a zászló témához, itt a 140 láb magas zaszlorud 26.000 dollárba kerül. Persze lehet, hogy rohadt drága a szállitás 😊Tolvaj férgek...de legalább mi tapsikolunk nekik 😕
flagpolesetc.com/flagpoles/colossal-monster-flagpoles
somoskovig
több mint 4 éve
Kis kitekintés a zászló témához, itt a 140 láb magas zaszlorud 26.000 dollárba kerül. Persze lehet, hogy rohadt drága a szállitás 😊flagpolesetc.com/flagpoles/colossal-monster-flagpoles
több mint 4 éve
Mellár Tamás ❤️ (csak hogy miért nem szeretem a professzor urat...)Ideírom, mert releváns: Kazahsztánban kitört egy országos tüntetési hullám. Az oka rémségesen egyszerű és világi, sőt pénzügyi. A kormány befagyasztotta évig a LPG árát (ilyen 12-13 cent ár körül, miközben 40-be kerül előállítani kb.). Aztán egyik napról a másikra ezt megszüntette. Ugye közben 2019-ben a régi elnök lelépett, de maradt Elnök, és egy bábot nevezett ki a kormány élére. A nép ezt szó nélkül tűrte, hiszen volt olcsó LPG meg minden más. Aztán azzal, hogy megszűnt az olcsó LPG a nép úgyérezte, hogy a kormány megszegte a vele kötött szerződést. Nem zavarta az világverő korrupció, az állam egyéb dolgai, de még azt is megbocsátották, hogy pár éve még közéjük lövettek.Már régóta tudjuk mire jó a rezsicsökkentés.
#rezsicsökkentés
(Veszélyes dolog olyan jószág árával játszani, aminek nem te határozod meg az árát hosszútávon)
Gyurma Pappa
kifogasokvilaga.hu/a-lakber-a-nemet-inflacioban-20-a-magyarban-1-os-sullyal-szerepel-hogyan-csal-a-ksh/
gordon

több mint 4 éve
És pontosan hogy zajlott a stábértekezlet két hónapja? Figyelj MzP, most azt kéne, hogy bemondod, hogy kellene egy frakció neked is mégiscsak te vagy a jelölt, ezen elrágózunk két hónapig, kompletten nevetség tárgyává tesszük az ezzel kapcsolatos diskurzust, elimináljuk a 3-4% előnyünket amit az előválasztással szereztünk a Fidesz ellen, sőt, átadjuk nekik a kommunikációs kezdeményezést, terepet - és akkor a végén nem lesz frakciód de!!!!! Tematizáltunk Péter!Nem azt mondtam, hogy a városháza ügy ellen dobta be, hanem azt, hogy a kampányidőszak témái azok zabhegyezések. Csak abból a szempontból van értelme az "elment vele két hónap"-nak, hogy eldobta-e a közélet tematizálását két hónapra vagy sem. Ismered a mondást: mindegy hogy szeretnek vagy utálnak, ha beszélnek rólad. Hát beszéltek róla.aham. ha emiatt dobta be MZP h ezzel tematizalja a kozeletet es nem a varoshaza uggyel akkor MZP joval azelott tudott a varoshaza ugyrol mint a kozvelemeny. hiszen oktober kozepen dobta be a frakcio ugyet mig a varoshaza ugy meg november elejen pattant.telex.hu/valasztas-2022/2022/01/05/marki-zay-peter-lemond-a-hetedik-sajat-frakciorolNem elment két hónap, hanem két hónapig tematizálta a politikai közéletet. Máshogy mondva X óra városháza helyett x-y óra városháza és y óra frakció volt a téma. Az online felületeken is, ebben a topicban is.
csebi
A politikai kampány nagyjából az a szint, hogy van-e chip a vakcinában, vagy nincs. Sajnos az kvára nem érdekel senkit, ha egy "virológus" kiáll és elmondja a vakcina pontos vegyi összetételét. 😊
peterk2005
csebi
peterk2005
Hogy mondjam, ez olyan tematizálás volt, ha már annak szeretnéd hívni mint a 2013as és 2017es ellenzéki miniszerelnök jelölt keringők Mesterházytól Botkáig. Arra valóban jó volt ezt a “tematizálás” hogy nevetség tárgyává tegye az ellenzéket, de azért sikernek mégsem tudnám értékelni a saját szempontjukból 😊
Van egy jó HVG-s cikk egyébként erről a témáról, röviden arról szól, hogy azzal hogy nem kapott frakciót MzP, az ellenzék (elsősorban a dk és a jobbik) beárazta, hogy az ellenzèk ezt a választást el is veszítheti és akkor veszélyes rájuk egy MzP-hez lojális frakció plusz elvenne biztos befutó helyeket és vereség esetén minden hely nagyon fontos lesz. És mivel MzP ahelyett hogy felrúgta volna a győzelme után az asztalt - leült az asztalhoz ott meg Gyurcsány van hazai pályán (én Cegléditöl hallottam de találó). Ez egyébként egy nagyon reális és nagyon profi hatalomtechnikai manőver volt a Jakab - Gyurcsány tandemtől.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Nem azt mondtam, hogy a városháza ügy ellen dobta be, hanem azt, hogy a kampányidőszak témái azok zabhegyezések. Csak abból a szempontból van értelme az "elment vele két hónap"-nak, hogy eldobta-e a közélet tematizálását két hónapra vagy sem. Ismered a mondást: mindegy hogy szeretnek vagy utálnak, ha beszélnek rólad. Hát beszéltek róla.aham. ha emiatt dobta be MZP h ezzel tematizalja a kozeletet es nem a varoshaza uggyel akkor MZP joval azelott tudott a varoshaza ugyrol mint a kozvelemeny. hiszen oktober kozepen dobta be a frakcio ugyet mig a varoshaza ugy meg november elejen pattant.telex.hu/valasztas-2022/2022/01/05/marki-zay-peter-lemond-a-hetedik-sajat-frakciorolNem elment két hónap, hanem két hónapig tematizálta a politikai közéletet. Máshogy mondva X óra városháza helyett x-y óra városháza és y óra frakció volt a téma. Az online felületeken is, ebben a topicban is.
csebi
peterk2005
csebi

több mint 4 éve
Ideírom, mert releváns: Kazahsztánban kitört egy országos tüntetési hullám. Az oka rémségesen egyszerű és világi, sőt pénzügyi. A kormány befagyasztotta évig a LPG árát (ilyen 12-13 cent ár körül, miközben 40-be kerül előállítani kb.). Aztán egyik napról a másikra ezt megszüntette. Ugye közben 2019-ben a régi elnök lelépett, de maradt Elnök, és egy bábot nevezett ki a kormány élére. A nép ezt szó nélkül tűrte, hiszen volt olcsó LPG meg minden más. Aztán azzal, hogy megszűnt az olcsó LPG a nép úgyérezte, hogy a kormány megszegte a vele kötött szerződést. Nem zavarta az világverő korrupció, az állam egyéb dolgai, de még azt is megbocsátották, hogy pár éve még közéjük lövettek.Már régóta tudjuk mire jó a rezsicsökkentés.
#rezsicsökkentés
Gyurma Pappa
kifogasokvilaga.hu/a-lakber-a-nemet-inflacioban-20-a-magyarban-1-os-sullyal-szerepel-hogyan-csal-a-ksh/