Politika
65 feliratkozó
5 hónapja
Mondjuk ez akár még öntökönszúrás is lehet, MP nem azt mondta, hogy a DK-val soha, hanem, hogy Gyurcsánnyal soha, ha ezen múlik a rendszerváltás, lesz koalíció.milyen szépen elkezdte nyomni a KESMA a DK-t.Jött szembe velem a Klára kell óriásplakát xD
Amadeus az áttelelt poloska
gabokocka
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
5 hónapja
Már a látszatra se adnakhvg.hu/itthon/20250707_Szergej-Lavrov-Magyar-Nemzet-haboru-magyar-kapcsolatok-ebx
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
5 hónapja
Amit olvastam róla, amikor anno ki lett nevezve, az pozitív volt, magyarul megfelelő szakember és az állomány is kedvelte. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt nem tudom.Nekem haverom az állományban full elismerően beszélt róla, ellentétben az utána levőkről
gabokocka
Poloska vagyok.
5 hónapja
Komolyan ennél Ruszin-Szendi-nél nem volt kevésbé támadható ember? Full gáz az egész ember, joggal üti a propaganda mert végre találtak olyan embert aki a Mészáros, Matolcsy, Tiborcz+kitartott ágyékkendők körön túl ugyan úgy proli ízléssel és újgazdag közpénz szórással lehet köpködni.Romulusszal az a gond, hogy ha vele szemben vádat emelnek, akkor mellé kell még ültetni pár embert a HM-ből. Azok meg ugye ún. "fideszes káderek" lesznek szükségszerűen.
FLZOLI
5 hónapja
Komolyan ennél Ruszin-Szendi-nél nem volt kevésbé támadható ember? Full gáz az egész ember, joggal üti a propaganda mert végre találtak olyan embert aki a Mészáros, Matolcsy, Tiborcz+kitartott ágyékkendők körön túl ugyan úgy proli ízléssel és újgazdag közpénz szórással lehet köpködni.Amit olvastam róla, amikor anno ki lett nevezve, az pozitív volt, magyarul megfelelő szakember és az állomány is kedvelte. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt nem tudom. De különböző irányultságú médiumok a pozitívan nyilatkoztak róla, ami azért ritka.
FLZOLI
Viszont nyilván neki is vannak ügyei az akkori időszakából, így nyilván támadható, az más kérdés, hogy azzal támadják, amit akkor csinált, amikor azon az oldalon volt.
De ez is jelzi, hogy qrva nehéz lesz embereket találni pozíciókra, illetve 106 jelöltet, akit nem szednek szét pillanatok alatt, ha kiderül, hogy kik indulnak. Mert eddig bárkivel állt elő MP, mindenki inkább elvett, mintsem hozzáadott volna a Tisza potenciális szavazóbázisához.
Szerkesztette: gabokocka
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
5 hónapja
Komolyan ennél Ruszin-Szendi-nél nem volt kevésbé támadható ember? Full gáz az egész ember, joggal üti a propaganda mert végre találtak olyan embert aki a Mészáros, Matolcsy, Tiborcz+kitartott ágyékkendők körön túl ugyan úgy proli ízléssel és újgazdag közpénz szórással lehet köpködni.
5 hónapja
azert annak van egy kulon baja, hogy a fidesz luxizassal es korrupcioval tamadja a volt emberuket, amiket akkor kovetett el mikor meg a hatalom kegyeljte volt.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
5 hónapja
legalább ránézésre megmondtam, hogy ez indonéz, pedig egy rohadt szót nem beszélek rajta xd
5 hónapja
elvileg igen. pl a lengyelek kesobb csatlakoztak 2024ben de egeszen 2021 junius 1-tol kezdve vizsgalhat az EPPO bmien buncselekmenyt.Laikusként, illetve szurkolóként kérdezem: visszamenőleg is lehet érvényesíteni?ki kell, hogy abranditsalak de az EPPO Rendelet mar eleg egyertelmuen szabalyoz sok mindent, es az kozvetlenul alkalmazando a magyar jogrendben is, ha csatlakozunk.Jajj ez elég egyszerű. Ha a Tisza parlament első döntései között ott lesz az EPPO csatlakozás, akkor komolyan gondolják, ha nem, akkor lehet tudni, merre is megyünk. Igaza van MC-nek, ellenben az Európai Ügyészségnek minden eszköze meg van (feltételezem néhány akta is).Abszolút, de minden jósága mellett ez is csak egy a vízfejű eu-s szervezetek között.
Gyurma Pappa
Csatlakozott, oké, gondolom ez önmagában legalább pár hónap, implementálni a jogrendet, az eljàrásrendeket, kialakítani a hatósàgokkal való együttműködést, hogy a Baranya Alsói rendőröstől ha kérnek valamit az ne csak nézzen ki a fejéből, hogy he? (Csak mondtam valamit) meg a bíróságok meg a jóég tudja mi. Tegyük fel, hogy ezt mondjuk egy év alatt lezongorázzák, impozáns lenne ez is, de tegyük fel. Ezután kezdenek csak el vizsgálódni szintén a jóég tudja milyen ügyekben, amit gáncsolni fog nem egy, nem két szereplő, ami lassításnak azért el fog menni. Rendben, újabb 1-2 év alatt - ezt se hiszem, hogy ennyi idő elég, de legyen - mondjuk találnak valamit amivel lehet menni a bíróságra, ott mennyi idő egy olyan ügy, ahol pénze lesz Lőrincnek, tiborcznak meg a többinek is a perre? 5 év? 10? Nem varázsszer az uniós ügyészség, mondom úgy, hogy én híve vagyok mindennek, ami mélyíti az uniót.
Láttam elég közelről nem egy állami szervezet felállítását, meg olyat is, amit csak fel akartak állítani, aztán _a közigazgatás_ szépen, a maga bürokratikus módján elgáncsolta. Évek. Még a szuverenitásvèdelmi hivatal felállítása is hónapok volt, mielőtt februárba a Lánczi elnök lett, plusz hónapok utána, mire lett nyomtatópapír beszerző, meg iktatós Manyika. Pedig az aztán tényleg egy gittegylet plusz végtelen forrást rendeltek hozzá.
MC12
csebi
dancogo
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
5 hónapja
milyen szépen elkezdte nyomni a KESMA a DK-t.Jött szembe velem a Klára kell óriásplakát xD
Amadeus az áttelelt poloska
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
5 hónapja
milyen szépen elkezdte nyomni a KESMA a DK-t.
5 hónapja
Laikusként, illetve szurkolóként kérdezem: visszamenőleg is lehet érvényesíteni?ki kell, hogy abranditsalak de az EPPO Rendelet mar eleg egyertelmuen szabalyoz sok mindent, es az kozvetlenul alkalmazando a magyar jogrendben is, ha csatlakozunk.Jajj ez elég egyszerű. Ha a Tisza parlament első döntései között ott lesz az EPPO csatlakozás, akkor komolyan gondolják, ha nem, akkor lehet tudni, merre is megyünk. Igaza van MC-nek, ellenben az Európai Ügyészségnek minden eszköze meg van (feltételezem néhány akta is).Abszolút, de minden jósága mellett ez is csak egy a vízfejű eu-s szervezetek között.
Gyurma Pappa
Csatlakozott, oké, gondolom ez önmagában legalább pár hónap, implementálni a jogrendet, az eljàrásrendeket, kialakítani a hatósàgokkal való együttműködést, hogy a Baranya Alsói rendőröstől ha kérnek valamit az ne csak nézzen ki a fejéből, hogy he? (Csak mondtam valamit) meg a bíróságok meg a jóég tudja mi. Tegyük fel, hogy ezt mondjuk egy év alatt lezongorázzák, impozáns lenne ez is, de tegyük fel. Ezután kezdenek csak el vizsgálódni szintén a jóég tudja milyen ügyekben, amit gáncsolni fog nem egy, nem két szereplő, ami lassításnak azért el fog menni. Rendben, újabb 1-2 év alatt - ezt se hiszem, hogy ennyi idő elég, de legyen - mondjuk találnak valamit amivel lehet menni a bíróságra, ott mennyi idő egy olyan ügy, ahol pénze lesz Lőrincnek, tiborcznak meg a többinek is a perre? 5 év? 10? Nem varázsszer az uniós ügyészség, mondom úgy, hogy én híve vagyok mindennek, ami mélyíti az uniót.
Láttam elég közelről nem egy állami szervezet felállítását, meg olyat is, amit csak fel akartak állítani, aztán _a közigazgatás_ szépen, a maga bürokratikus módján elgáncsolta. Évek. Még a szuverenitásvèdelmi hivatal felállítása is hónapok volt, mielőtt februárba a Lánczi elnök lett, plusz hónapok utána, mire lett nyomtatópapír beszerző, meg iktatós Manyika. Pedig az aztán tényleg egy gittegylet plusz végtelen forrást rendeltek hozzá.
MC12
csebi
5 hónapja
ki kell, hogy abranditsalak de az EPPO Rendelet mar eleg egyertelmuen szabalyoz sok mindent, es az kozvetlenul alkalmazando a magyar jogrendben is, ha csatlakozunk.Jajj ez elég egyszerű. Ha a Tisza parlament első döntései között ott lesz az EPPO csatlakozás, akkor komolyan gondolják, ha nem, akkor lehet tudni, merre is megyünk. Igaza van MC-nek, ellenben az Európai Ügyészségnek minden eszköze meg van (feltételezem néhány akta is).Abszolút, de minden jósága mellett ez is csak egy a vízfejű eu-s szervezetek között.
Gyurma Pappa
MC12
5 hónapja
Káder meg szakértő hiány pont addig áll fent, amíg nem zajlik le a választás. Nem fog kockáztatni egy ‘szakértő’ szakember stbstbstb sem hogy kicsinálják őket a választásokig, tönkre tegyék a piacon működő cégét, ellehetetlenítsék a családtagjait és így tovább.
Kb Pont annyi vagy még több jellemes és jellemtelen szakértő van most rajtra készen,
ahány közepes képességű, de agyonfizetett van most a fidesz kötelékében. Egy közös van bennük: Szeretik a pénzt és utálják a versenyt.
Ki ne találjuk már hogy pl az a sok meleg simán liberális hátterű szakértő most is elvi alapon áll egy ilyen elvtelen nemzetinek hazudott rendszer szolgálatában.
A közigazgatás meg pont ott tart, hogy a fidesz által anno 1998-ban kinevezettek lassan már nyugdíjkorhatár közelébe kerülnek, és alulról pótolhatóak, mert akkor még képzés sem volt, most már van az is. Nincs szükség a szint alatt teljes lecserélésükre. Más világ van.
Piacon nem élnek meg és nem is akar vénségére oda menni senki, inkább beállnak a sorba, mert szar dolog 50 felettiként munkanélkülinek lenni.
Ezt a dumát meg konkrétan az MSZMP vezetői nyomták 1988-89-től, az akkori sajtóban és a “kerekasztal” tárgyalásokon, hogy ha mi elmegyünk akkor összeomlik az ország mert nem lesz szakértelem. Ez bizonyos területeken nyilván így van, de ahol az erőforrások lesznek ott lesznek majd hirtelen jelentkezők is. Ha igaz hogy kettészakadt az ország, akkor ez igaz a szakemberekre is, de igaz az egzisztenciális félelem is, a hatalom pedig tudja ezt.
Nem véletlen a kinevezése után-a vasfüggöny mögé is szánt-
II. János Pál pápa által elmondott beszéd egyik legfontosabb gondolatának mai környezetbe helyezése:
Ne féljetek!
Szerkesztette: ozibozi
5 hónapja
Igen-igen, gondolom bele se kezdjenek, teljesen felesleges, sot, szavazni se kellene elmenni, nem valtozhat semmi.Nekem elég sok barátom ült benn ezekben a munkacsoportokban, a Navra-féle közig munkacsoportban vagy a Varga vezette pènzügyiben de szólok nekik hogy mítosz, hogy ott voltak.Igen, a zsenialis Fidesz-mitosz. Tobb szaz -nem!-, tobb ezer hozzaerto, szakerto, politologus, alkotmanyjogasz, a terulethez erto kozszolga megfeszitett, evek kemeny munkajaval terhelt idoszaka tudta csak megszulni az Alaptorvenyt! Senki nem tudja utanuk csinalni, az alktomanyozas csucsa volt!Ehhez a Fidesznek, úgy, hogy két évet készültek előtte konkrét munkacsoportok, 100as nagyságrendű, területtel foglalkozó és ahhoz értő szakemberek (hogy aztán mit fogadtak meg belőle az más kérdés), kellett bő 3 év, 2010 után, mire MNB, Ász, AB stb. ki legyen tisztázva. És a bíróság még évek voltak ez után, tán még mára se sikerült teljesen átállítani, inkább elrohasztották a forráshiánnyal. Szóval 5 évig foglalkoztak alsó hangon a rendszer alapjaival, de ja, MP és a nem létező Tisza párt nem létező tagjai fél év alatt pik pak zárolnak, előzetesbe tesznek és még mellé alkotmányoznak is for fun. Azért ne komolytalankodjunk.Arrol nem is beszelve, hogy ha alkotmanyozo tobbseget szerez az uj kormany, az mandatum barmire ami a nemzetkozi egyezmenyekkel es az EUs alapjogokkal nem ellentetes. Magyaran, alkotmanyozoi tobbseggel ujrairod magat az alkotmanyt es a sarkalatos torvenyeket, letrehozol egy kulonleges ugyeszseget akar csak a kozbeszerzesek felulvizsgalatara, elevulest megszunteted ezekben az ugyekben, korlatlan zar ala veteli jogok stb. Masnap a teljes Kuriat lecsereled, a teljes ugyeszseggel, MNB vezerrel, ASZ-elnokkel stb, mivel alktomanyozo tobbseged van, megteheted. Fel even belul olyan osszegeket tudsz zarolni jogeros birosagi dontesekkel, amit itt fel sem tudunk fogni.Ez okés, de amit köznyelvien lopásnak hívunk az nem lopás, nem sikkasztás, nem hűtlen kezelés, hanem szépen be vannak tartva azok a törvények, amiket pont úgy masszíroztak, ahogy akartak. Hajdúfostoson a polgi lehet nem papírozott megfelelően, az is lehet, de a nagy volumenű ügyekben minden a törvenyeknek megfelelően történik. Pont ettől hatékony és geci a rendszer."Tanulmányaim" alapján Al Capone sem gyilkosság és hasonlók miatt került börtönbe.Most tényleg a bőrömön is érzem a korrupciót meg a lopást, érdemes lenne belekezdeni, persze normális ügyészséggel.Tudom, nehéz megérteni és elfogadni, de nem lopnak. Legalábbis azokban a nagysúlyú ügyekben, amire gondolsz.
Klaci79
Ugyanis szépen, gondosan előbb megalkották a megfelelő törvényi környezetet ahhoz, hogy ami azóta törtenik az ne legyen törvénytelen. Ettől a hackeléstől igazán geci és zseniális a történet.
És ez az, amivel nem lehet utólag semmit se kezdeni, hiszen az visszamenőleges hatályú törvénykezés lenne.
Őszentsége Sobri Jóska
Adócsalás.
Valamit mindenhol lehet találni, csak akarni kell.
Ne bizonyítsd rá a milliárdokat, elég egy kiskorú megrontás vagy akármi. Utána már alakulnak a dolgok.
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
undisputedly
MC12
Nem volt az, ez csak propaganda.
A Fideszen nem volt jelentos idonyomas, mint ami most a Tiszan lenne, de meg igy is 1 ev alatt elfogadtak a hatalomrajutas utan; masreszt nem egy volt/jelenlegi alkotmanyjogasznak vannak elfekvoben nem csak modositasi javaslatai a mostani Alaptorvenyhez, de konkret megirt tervezetek.
Harmadreszt, ha nem is lennenek (de vannak), modositani az alaptorvenyt nem nagy dolog, a Fidesz is csinalja, mar 15x megtettek, meg ha nem is ilyen drasztikus mertekben. Kiegesziteni a jogrendet egy kulonleges ugyeszseggel es kitenni a meglevo alktomanybirakat egeszen egyszeru dolog.
A Fidesz meg nem azert nem tarolta teljesen az igazsagszolgaltatast stb., mert nem egy tollvonas az egesz meg 1 honap munkacsoport, hanem azert, mert fenn kellett tartani a latszatot a nemetek es a kulfoldi kozvelemeny es az IMF fele.
Szerinted feltve jelezne az aggalyait az EU, hogy kidobaljak a fidesz altal delegalt AB birakat vagy tapsolnanak a rendszervaltashoz?
undisputedly
Én nem csak az alkotmányozásról írtam, sőt. Az alkotmányozás a legkevesebb, azt egy repülő-út alatt megír az ember ugye. A lényeg nem az alkotmány, hanem a minisztériumok, törvények, végrehajtási rendeletek meg a kiskutya füle. Ahhoz meg fájdalom, de ember kell, aki kitalálja, megirja stb. szerinted ez pikk pakk. Én meg láttam a valóságban.
Az eu pont annyit hagyna MP-nek, mint Tusknak, egy centivel se többet. Egy kicsit tologathatják a határokat, ennél - annál becsuknàk a szemüket, de mondjuk pont az AB-t kétlem, hogy engednék nagyon baszkurálni, ott egyszerűbb betenni még 8at, minek rúgnàl ki négyet?
És akkor még emberek is kellenek továbbra is. Nem három fiók-jogász, hanem kb. 1000 ember. Ennyi kell az állam àtvételéhez minimum. A Fidesz a választás után 2010ben osztályvezető-helyettes szintig kész volt a struktúràval és a személyekkel - ez kb 300 fő a vezetői szinten - és jött 700 káder a minisztériumokba ilyen olyan munkatársnak. Erre jött még rà újabb 1000 körüli “tanácsadó” aki felügyelte az előbbieket meg a haverok 😊
2/3al se könnyű és gyors a hatalomàtvél csak egyszerűbb.
És akkor ne vegyük bele a képbe, ha MP ne adja úristen, demokratikusan akarja az egészet csinálni 😀 népszavazás, ellenzék figyelembevétele, munkacsoportok, bizottságok, Velencei Bizottság, kerekasztal - kész káosz.
Nincs az első 100 problémában az alkotmány, se a jogrend Btw. Igazi fingreszelés meg látvány pékség lenne, ha ezzel foglalkozna érdemi teendők helyett.
MC12
89-ben a kommunista rendszerrol demokratikus alkotmanyra tero modosito atteres lenyegenek osszedobasa 3 honap volt. A Fidesz 2010 junius vegen letrehozta a bizottsagot, decemberben a koncepcio mar keszen volt, februarban Szajerek meg nemzeti konzultaciot hirdettek es aprilis vegen mar el is lett fogadva. 10 honap.
Es ezek valos alkotmanyozasok voltak. A Fidesz konkretan energiat tett bele, hogy mindenkit megkerdezzen a jobboldalon, hogyan kellene atterni a kommunista/balos ertekrendrol egy kereszteny, polgari-jobboldali ertekallasra. A kisebbsegvedelemtol kezdve a hataron tuliak szavazatjogaig mindenrol folyt a vita, a teljes alkotmanyozasi spektrumon.
A Tiszanak nincs ilyen dolga, nekik az "alkotmanyzoas" annyi kell legyen, hogy ugy ahogy a Fidesz mar 15 alkalommal modositotta, megteremtik a jogszeru felelossegrevonas keretrendszeret. Annyiban es ott hozzanyulni, amennyire szuseges, hogy az AB-ben es Kurian ulo elozo kinevezettek ne gatolhassak a transzparens ugyeszi/nyomozati stb. munkat. Egy het alatt meg lehet a nullarol irni ezeket a modositasokat es gondolom te is tudod, hogy nem akkor fogjak elkezdeni. Meg be se ulnek a Parlamentbe mar meg lesz konkretan az utemterv.
Ne tegyunk ugy, hogy a teljes balos ellenzeki media, kulfoldi oknyomozok, EUs szervek, magyar civil szfera nem azzal toltotte az elmult 15 evet, hogy csapagyasra elemeztek a rendszert es haszonelvezoit. Itt nem Magyar Peter (aki amugy egy gyoker) es a tobbi teletabi az erdekesek. Konkretan a teljes magyar politikai paletta, minden hatalmi centrum (legyenek akarmilyen jelentektelek jelenleg) arra var, hogy lebonthassa ezt a rendszert (es itt nem a teljes alkotmanyozasra gondolok, hanem a NER-re).
Lesz ember, biztos vagyok benne, ahhoz, hogy kiboritsd a szennyest, nem kell OV szintu politikusnak lenni es komplex NER-t tervezni (ami meg nem is olyan komplex, kelet-europaban evtizedek ota lopjak ezek a rendszerek a penzt), eleg hozza egy MP is, csak ki kell nyitni az aktakat. Abban is biztos vagyok, a kello tamogatast az EU-tol megkapjak (ha oda kerulnek). Btw., nem az lenne a dolguk, hogy jol kormanyozzanak, csak az, hogy nyomjanak egy resetet es a "kozpenz jelleget vesztett" fel orszagbol valamit visszavegyenek.
Szerkesztette: undisputedly
5 hónapja
Orbán azt mondta, hogy Varga Juditban miniszterelnöki képességek voltak.3 gyerekük van, szóval ezzel vitatkoznék ¯\_(ツ)_/¯ de egyébként értem, mielőtt
Aztán Magyar Péter kihúzta...
(Valahonnan lopott anyag)
cartman023
Szerkesztette: Gyurma Pappa

5 hónapja
Orbán azt mondta, hogy Varga Juditban miniszterelnöki képességek voltak.Aztán Magyar Péter kihúzta...
(Valahonnan lopott anyag)
5 hónapja
Nekem elég sok barátom ült benn ezekben a munkacsoportokban, a Navra-féle közig munkacsoportban vagy a Varga vezette pènzügyiben de szólok nekik hogy mítosz, hogy ott voltak.Igen, a zsenialis Fidesz-mitosz. Tobb szaz -nem!-, tobb ezer hozzaerto, szakerto, politologus, alkotmanyjogasz, a terulethez erto kozszolga megfeszitett, evek kemeny munkajaval terhelt idoszaka tudta csak megszulni az Alaptorvenyt! Senki nem tudja utanuk csinalni, az alktomanyozas csucsa volt!Ehhez a Fidesznek, úgy, hogy két évet készültek előtte konkrét munkacsoportok, 100as nagyságrendű, területtel foglalkozó és ahhoz értő szakemberek (hogy aztán mit fogadtak meg belőle az más kérdés), kellett bő 3 év, 2010 után, mire MNB, Ász, AB stb. ki legyen tisztázva. És a bíróság még évek voltak ez után, tán még mára se sikerült teljesen átállítani, inkább elrohasztották a forráshiánnyal. Szóval 5 évig foglalkoztak alsó hangon a rendszer alapjaival, de ja, MP és a nem létező Tisza párt nem létező tagjai fél év alatt pik pak zárolnak, előzetesbe tesznek és még mellé alkotmányoznak is for fun. Azért ne komolytalankodjunk.Arrol nem is beszelve, hogy ha alkotmanyozo tobbseget szerez az uj kormany, az mandatum barmire ami a nemzetkozi egyezmenyekkel es az EUs alapjogokkal nem ellentetes. Magyaran, alkotmanyozoi tobbseggel ujrairod magat az alkotmanyt es a sarkalatos torvenyeket, letrehozol egy kulonleges ugyeszseget akar csak a kozbeszerzesek felulvizsgalatara, elevulest megszunteted ezekben az ugyekben, korlatlan zar ala veteli jogok stb. Masnap a teljes Kuriat lecsereled, a teljes ugyeszseggel, MNB vezerrel, ASZ-elnokkel stb, mivel alktomanyozo tobbseged van, megteheted. Fel even belul olyan osszegeket tudsz zarolni jogeros birosagi dontesekkel, amit itt fel sem tudunk fogni.Ez okés, de amit köznyelvien lopásnak hívunk az nem lopás, nem sikkasztás, nem hűtlen kezelés, hanem szépen be vannak tartva azok a törvények, amiket pont úgy masszíroztak, ahogy akartak. Hajdúfostoson a polgi lehet nem papírozott megfelelően, az is lehet, de a nagy volumenű ügyekben minden a törvenyeknek megfelelően történik. Pont ettől hatékony és geci a rendszer."Tanulmányaim" alapján Al Capone sem gyilkosság és hasonlók miatt került börtönbe.Most tényleg a bőrömön is érzem a korrupciót meg a lopást, érdemes lenne belekezdeni, persze normális ügyészséggel.Tudom, nehéz megérteni és elfogadni, de nem lopnak. Legalábbis azokban a nagysúlyú ügyekben, amire gondolsz.
Klaci79
Ugyanis szépen, gondosan előbb megalkották a megfelelő törvényi környezetet ahhoz, hogy ami azóta törtenik az ne legyen törvénytelen. Ettől a hackeléstől igazán geci és zseniális a történet.
És ez az, amivel nem lehet utólag semmit se kezdeni, hiszen az visszamenőleges hatályú törvénykezés lenne.
Őszentsége Sobri Jóska
Adócsalás.
Ne bizonyítsd rá a milliárdokat, elég egy kiskorú megrontás vagy akármi. Utána már alakulnak a dolgok.
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
undisputedly
MC12
A Fideszen nem volt jelentos idonyomas, mint ami most a Tiszan lenne, de meg igy is 1 ev alatt elfogadtak a hatalomrajutas utan; masreszt nem egy volt/jelenlegi alkotmanyjogasznak vannak elfekvoben nem csak modositasi javaslatai a mostani Alaptorvenyhez, de konkret megirt tervezetek.
Harmadreszt, ha nem is lennenek (de vannak), modositani az alaptorvenyt nem nagy dolog, a Fidesz is csinalja, mar 15x megtettek, meg ha nem is ilyen drasztikus mertekben. Kiegesziteni a jogrendet egy kulonleges ugyeszseggel es kitenni a meglevo alktomanybirakat egeszen egyszeru dolog.
A Fidesz meg nem azert nem tarolta teljesen az igazsagszolgaltatast stb., mert nem egy tollvonas az egesz meg 1 honap munkacsoport, hanem azert, mert fenn kellett tartani a latszatot a nemetek es a kulfoldi kozvelemeny es az IMF fele.
Szerinted feltve jelezne az aggalyait az EU, hogy kidobaljak a fidesz altal delegalt AB birakat vagy tapsolnanak a rendszervaltashoz?
undisputedly
Én nem csak az alkotmányozásról írtam, sőt. Az alkotmányozás a legkevesebb, azt egy repülő-út alatt megír az ember ugye. A lényeg nem az alkotmány, hanem a minisztériumok, törvények, végrehajtási rendeletek meg a kiskutya füle. Ahhoz meg fájdalom, de ember kell, aki kitalálja, megirja stb. szerinted ez pikk pakk. Én meg láttam a valóságban.
Az eu pont annyit hagyna MP-nek, mint Tusknak, egy centivel se többet. Egy kicsit tologathatják a határokat, ennél - annál becsuknàk a szemüket, de mondjuk pont az AB-t kétlem, hogy engednék nagyon baszkurálni, ott egyszerűbb betenni még 8at, minek rúgnàl ki négyet?
És akkor még emberek is kellenek továbbra is. Nem három fiók-jogász, hanem kb. 1000 ember. Ennyi kell az állam àtvételéhez minimum. A Fidesz a választás után 2010ben osztályvezető-helyettes szintig kész volt a struktúràval és a személyekkel - ez kb 300 fő a vezetői szinten - és jött 700 káder a minisztériumokba ilyen olyan munkatársnak. Erre jött még rà újabb 1000 körüli “tanácsadó” aki felügyelte az előbbieket meg a haverok 😊
2/3al se könnyű és gyors a hatalomàtvél csak egyszerűbb.
És akkor ne vegyük bele a képbe, ha MP ne adja úristen, demokratikusan akarja az egészet csinálni 😀 népszavazás, ellenzék figyelembevétele, munkacsoportok, bizottságok, Velencei Bizottság, kerekasztal - kész káosz.
Nincs az első 100 problémában az alkotmány, se a jogrend Btw. Igazi fingreszelés meg látvány pékség lenne, ha ezzel foglalkozna érdemi teendők helyett.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
5 hónapja
❤️ De én csak a politikai szándékról beszéltem 🤣 de értemJajj ez elég egyszerű. Ha a Tisza parlament első döntései között ott lesz az EPPO csatlakozás, akkor komolyan gondolják, ha nem, akkor lehet tudni, merre is megyünk. Igaza van MC-nek, ellenben az Európai Ügyészségnek minden eszköze meg van (feltételezem néhány akta is).Abszolút, de minden jósága mellett ez is csak egy a vízfejű eu-s szervezetek között.
Gyurma Pappa
MC12

5 hónapja
Igen, a zsenialis Fidesz-mitosz. Tobb szaz -nem!-, tobb ezer hozzaerto, szakerto, politologus, alkotmanyjogasz, a terulethez erto kozszolga megfeszitett, evek kemeny munkajaval terhelt idoszaka tudta csak megszulni az Alaptorvenyt! Senki nem tudja utanuk csinalni, az alktomanyozas csucsa volt!Ehhez a Fidesznek, úgy, hogy két évet készültek előtte konkrét munkacsoportok, 100as nagyságrendű, területtel foglalkozó és ahhoz értő szakemberek (hogy aztán mit fogadtak meg belőle az más kérdés), kellett bő 3 év, 2010 után, mire MNB, Ász, AB stb. ki legyen tisztázva. És a bíróság még évek voltak ez után, tán még mára se sikerült teljesen átállítani, inkább elrohasztották a forráshiánnyal. Szóval 5 évig foglalkoztak alsó hangon a rendszer alapjaival, de ja, MP és a nem létező Tisza párt nem létező tagjai fél év alatt pik pak zárolnak, előzetesbe tesznek és még mellé alkotmányoznak is for fun. Azért ne komolytalankodjunk.Arrol nem is beszelve, hogy ha alkotmanyozo tobbseget szerez az uj kormany, az mandatum barmire ami a nemzetkozi egyezmenyekkel es az EUs alapjogokkal nem ellentetes. Magyaran, alkotmanyozoi tobbseggel ujrairod magat az alkotmanyt es a sarkalatos torvenyeket, letrehozol egy kulonleges ugyeszseget akar csak a kozbeszerzesek felulvizsgalatara, elevulest megszunteted ezekben az ugyekben, korlatlan zar ala veteli jogok stb. Masnap a teljes Kuriat lecsereled, a teljes ugyeszseggel, MNB vezerrel, ASZ-elnokkel stb, mivel alktomanyozo tobbseged van, megteheted. Fel even belul olyan osszegeket tudsz zarolni jogeros birosagi dontesekkel, amit itt fel sem tudunk fogni.Ez okés, de amit köznyelvien lopásnak hívunk az nem lopás, nem sikkasztás, nem hűtlen kezelés, hanem szépen be vannak tartva azok a törvények, amiket pont úgy masszíroztak, ahogy akartak. Hajdúfostoson a polgi lehet nem papírozott megfelelően, az is lehet, de a nagy volumenű ügyekben minden a törvenyeknek megfelelően történik. Pont ettől hatékony és geci a rendszer."Tanulmányaim" alapján Al Capone sem gyilkosság és hasonlók miatt került börtönbe.Most tényleg a bőrömön is érzem a korrupciót meg a lopást, érdemes lenne belekezdeni, persze normális ügyészséggel.Tudom, nehéz megérteni és elfogadni, de nem lopnak. Legalábbis azokban a nagysúlyú ügyekben, amire gondolsz.
Klaci79
Őszentsége Sobri Jóska
Adócsalás.
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
undisputedly
MC12
Szerkesztette: undisputedly
5 hónapja
Jajj ez elég egyszerű. Ha a Tisza parlament első döntései között ott lesz az EPPO csatlakozás, akkor komolyan gondolják, ha nem, akkor lehet tudni, merre is megyünk. Igaza van MC-nek, ellenben az Európai Ügyészségnek minden eszköze meg van (feltételezem néhány akta is).Abszolút, de minden jósága mellett ez is csak egy a vízfejű eu-s szervezetek között.
Gyurma Pappa
5 hónapja
Jajj ez elég egyszerű. Ha a Tisza parlament első döntései között ott lesz az EPPO csatlakozás, akkor komolyan gondolják, ha nem, akkor lehet tudni, merre is megyünk. Igaza van MC-nek, ellenben az Európai Ügyészségnek minden eszköze meg van (feltételezem néhány akta is).

5 hónapja
Ehhez a Fidesznek, úgy, hogy két évet készültek előtte konkrét munkacsoportok, 100as nagyságrendű, területtel foglalkozó és ahhoz értő szakemberek (hogy aztán mit fogadtak meg belőle az más kérdés), kellett bő 3 év, 2010 után, mire MNB, Ász, AB stb. ki legyen tisztázva. És a bíróság még évek voltak ez után, tán még mára se sikerült teljesen átállítani, inkább elrohasztották a forráshiánnyal. Szóval 5 évig foglalkoztak alsó hangon a rendszer alapjaival, de ja, MP és a nem létező Tisza párt nem létező tagjai fél év alatt pik pak zárolnak, előzetesbe tesznek és még mellé alkotmányoznak is for fun. Azért ne komolytalankodjunk.Végre egy téma, ahol mintha az én számból vetted volna ki a szót, szebben nem is lehetett volna megfogalmazni, hogy mit is gondolok ködszurkálásnak.
MC12

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
5 hónapja
Ehhez a Fidesznek, úgy, hogy két évet készültek előtte konkrét munkacsoportok, 100as nagyságrendű, területtel foglalkozó és ahhoz értő szakemberek (hogy aztán mit fogadtak meg belőle az más kérdés), kellett bő 3 év, 2010 után, mire MNB, Ász, AB stb. ki legyen tisztázva. És a bíróság még évek voltak ez után, tán még mára se sikerült teljesen átállítani, inkább elrohasztották a forráshiánnyal. Szóval 5 évig foglalkoztak alsó hangon a rendszer alapjaival, de ja, MP és a nem létező Tisza párt nem létező tagjai fél év alatt pik pak zárolnak, előzetesbe tesznek és még mellé alkotmányoznak is for fun. Azért ne komolytalankodjunk.Arrol nem is beszelve, hogy ha alkotmanyozo tobbseget szerez az uj kormany, az mandatum barmire ami a nemzetkozi egyezmenyekkel es az EUs alapjogokkal nem ellentetes. Magyaran, alkotmanyozoi tobbseggel ujrairod magat az alkotmanyt es a sarkalatos torvenyeket, letrehozol egy kulonleges ugyeszseget akar csak a kozbeszerzesek felulvizsgalatara, elevulest megszunteted ezekben az ugyekben, korlatlan zar ala veteli jogok stb. Masnap a teljes Kuriat lecsereled, a teljes ugyeszseggel, MNB vezerrel, ASZ-elnokkel stb, mivel alktomanyozo tobbseged van, megteheted. Fel even belul olyan osszegeket tudsz zarolni jogeros birosagi dontesekkel, amit itt fel sem tudunk fogni.Ez okés, de amit köznyelvien lopásnak hívunk az nem lopás, nem sikkasztás, nem hűtlen kezelés, hanem szépen be vannak tartva azok a törvények, amiket pont úgy masszíroztak, ahogy akartak. Hajdúfostoson a polgi lehet nem papírozott megfelelően, az is lehet, de a nagy volumenű ügyekben minden a törvenyeknek megfelelően történik. Pont ettől hatékony és geci a rendszer."Tanulmányaim" alapján Al Capone sem gyilkosság és hasonlók miatt került börtönbe.Most tényleg a bőrömön is érzem a korrupciót meg a lopást, érdemes lenne belekezdeni, persze normális ügyészséggel.Tudom, nehéz megérteni és elfogadni, de nem lopnak. Legalábbis azokban a nagysúlyú ügyekben, amire gondolsz.
Klaci79
Őszentsége Sobri Jóska
Adócsalás.
kittli
Őszentsége Sobri Jóska
undisputedly
5 hónapja
Korda villa.www.youtube.com/watch?v=wDQ6pU5re-0&list=RDwDQ6pU5re-0&start_radio=1Hol dolgozol?Egyébként amit bárki a bőrén érez, az nem a “lopás” következménye, hanem a fogalmatlan gazdaságpolitika eredménye.Munkahelyemen a lopást is érzem 😉
szaba
Klaci79
szaba
Klaci79
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.