Politika
65 feliratkozó
5 hónapja
Kíváncsi leszek az apróbetűs részre, nehogy véletlenül egy sikeres/sikertelen választás után felmenjen a 3%-os kamat 6-6,5%-ra.Az állam csak a kamatkülönbözetet fizeti a Banknak, a tőkét a Bank adja, míg a tőkét és a 3%-os kamatot az adós fizeti vissza.Kérdés h mekkora összeget szánnak erre.Inkább az a kérdés, hogy mit tud ezekkel kezdeni a Tisza, ha 2/3-al kormányoz? Csok-ot, meg ezt visszavonja, azzal népszerűtlen lesz az érintettek körében.nem is Budapestre lő a fidesz, hanem a vidékre. Ez az új krumpli.az hogy 1,5 millió per négyzetméter felett nem adnak, max 100 millió vételár tehát csomó budapesti ingatlan nem jön szóba megdobja ez majd a négyzetméter árakat, Budapesten simán 1,5 millió felett lesz az átlag ez után. illetve aki már volt ingatlantulajdonos, mert örökölt egy háznak a felét Taktaharkányban, annak nem járOke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Nem arra gondolok, hogy onresz, etc, hanem hogy nyilvan van ebben valami atveros oldal is, azon kivul, hogy az ingatlanarak mennek tovabb az egekbe.
Stez
deyell
JC6 (Mr. Miele)
Lehet hogy a Fidesz ezeket már azért csinálja, mert ha nyernek akkor nekik úgyis mindegy, ha a Tisza nyer, akkor meg "nesztek itt egy rakás szar, oldjátok meg!"
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Ha 100.000 ember teljesen kihasználja az 50 milliós keretet, az 5 ezer milliárd forint, átlagban ha számolunk 20-30 milliós hitelfelvétellel, akkor az 250-300 ezer ember.
A 2023-as költségvetés volt ~40 ezer milliárd.
koltsegvetes.k-monitor.hu/
De egyébként ez egy jó cikk:
telex.hu/gazdasag/2025/07/03/elso-lakas-kedvezmenyes-otthonteremtesi-hitel-3-szazalek-otthon-start-program
Lúdas Solymi
Jughead
5 hónapja
Az állam csak a kamatkülönbözetet fizeti a Banknak, a tőkét a Bank adja, míg a tőkét és a 3%-os kamatot az adós fizeti vissza.Kérdés h mekkora összeget szánnak erre.Inkább az a kérdés, hogy mit tud ezekkel kezdeni a Tisza, ha 2/3-al kormányoz? Csok-ot, meg ezt visszavonja, azzal népszerűtlen lesz az érintettek körében.nem is Budapestre lő a fidesz, hanem a vidékre. Ez az új krumpli.az hogy 1,5 millió per négyzetméter felett nem adnak, max 100 millió vételár tehát csomó budapesti ingatlan nem jön szóba megdobja ez majd a négyzetméter árakat, Budapesten simán 1,5 millió felett lesz az átlag ez után. illetve aki már volt ingatlantulajdonos, mert örökölt egy háznak a felét Taktaharkányban, annak nem járOke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Nem arra gondolok, hogy onresz, etc, hanem hogy nyilvan van ebben valami atveros oldal is, azon kivul, hogy az ingatlanarak mennek tovabb az egekbe.
Stez
deyell
JC6 (Mr. Miele)
Lehet hogy a Fidesz ezeket már azért csinálja, mert ha nyernek akkor nekik úgyis mindegy, ha a Tisza nyer, akkor meg "nesztek itt egy rakás szar, oldjátok meg!"
Ha 100.000 ember teljesen kihasználja az 50 milliós keretet, az 5 ezer milliárd forint, átlagban ha számolunk 20-30 milliós hitelfelvétellel, akkor az 250-300 ezer ember.
telex.hu/gazdasag/2025/07/03/elso-lakas-kedvezmenyes-otthonteremtesi-hitel-3-szazalek-otthon-start-program
Lúdas Solymi
Szerkesztette: Jughead
5 hónapja
Kérdés h mekkora összeget szánnak erre.Inkább az a kérdés, hogy mit tud ezekkel kezdeni a Tisza, ha 2/3-al kormányoz? Csok-ot, meg ezt visszavonja, azzal népszerűtlen lesz az érintettek körében.nem is Budapestre lő a fidesz, hanem a vidékre. Ez az új krumpli.az hogy 1,5 millió per négyzetméter felett nem adnak, max 100 millió vételár tehát csomó budapesti ingatlan nem jön szóba megdobja ez majd a négyzetméter árakat, Budapesten simán 1,5 millió felett lesz az átlag ez után. illetve aki már volt ingatlantulajdonos, mert örökölt egy háznak a felét Taktaharkányban, annak nem járOke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
deyell
JC6 (Mr. Miele)
5 hónapja
Inkább az a kérdés, hogy mit tud ezekkel kezdeni a Tisza, ha 2/3-al kormányoz? Csok-ot, meg ezt visszavonja, azzal népszerűtlen lesz az érintettek körében.nem is Budapestre lő a fidesz, hanem a vidékre. Ez az új krumpli.az hogy 1,5 millió per négyzetméter felett nem adnak, max 100 millió vételár tehát csomó budapesti ingatlan nem jön szóba megdobja ez majd a négyzetméter árakat, Budapesten simán 1,5 millió felett lesz az átlag ez után. illetve aki már volt ingatlantulajdonos, mert örökölt egy háznak a felét Taktaharkányban, annak nem járOke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
deyell
JC6 (Mr. Miele)
5 hónapja
nem is Budapestre lő a fidesz, hanem a vidékre. Ez az új krumpli.az hogy 1,5 millió per négyzetméter felett nem adnak, max 100 millió vételár tehát csomó budapesti ingatlan nem jön szóba megdobja ez majd a négyzetméter árakat, Budapesten simán 1,5 millió felett lesz az átlag ez után. illetve aki már volt ingatlantulajdonos, mert örökölt egy háznak a felét Taktaharkányban, annak nem járOke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
deyell
5 hónapja
5 hónapja
...pont, mint a csok
Aki felveszi annak megéri, persze az elején, aztán beépül majd az árakba.
Toca
5 hónapja
Eddig úgy tudtam, hogy idealista és naiv vagyok. Most akkor hogy is van ez?És még én vagyok a cinikus. Solymihoz képest ipari tanuló se.Es akkor az MP-ben lejatszodo belso vivodasrol meg nem is beszeltunk h mi a fontosabb, a hitvesi esku vagy a hazaszeretet.De azért hogy MP sajnálni kelljen, meg hogy ő legyen morálisan magasabban, mert Varga csúnyákat mondott rá, azért ne bassza már meg jóélet 😀 Varga még finom volt és visszafogott ahhoz képest, amit mondhatott volna. Egy házasságban, legyen az bármilyen, nehéz annál nagyobb hitvány sunyiságot csinálni, mint amit Magyar csinált. Ezt nem menti OV semmilyen vélt vagy valós magánéleti bűne. És ezeknek továbbra sincs túl sok köze a politikusi perszónájukhoz.Csak a szokásos módon csúsztatsz, de szerencsére ez egy írásos fórum, úgyhogy akár vissza is lehet olvasni, hogy senki nem írt olyat, amire hivatkozol. Varga Judit szavai kizárólag őt magát minősítik, illetve felhívnám a figyelmet még arra a bődületes ellentmondásra, hogy MP elméletileg évekig zsarolta olyan dologgal, ami mint kiderült, az ügyészség szerint semmi kompromittálót nem tartalmaz.
MC12
Az egész történetben van egy számomra sokkal személyesebb szál is, mint aki maga is megkapta azt, hogy "csodálatos apa, de sz@r férj", szóval van némi sejtésem az ilyen emberek motivációiról, de az a narratíva, hogy direkt nem a hangfélvetelen elhangzottakra, hanem a rögzítés tényére fókuszálunk, a cinizmus csimborasszója.
r.baggio
Lehet itt meg fokozni a dramat.
Egyszer vki megirhatna ezt az egesz GYF-OV-MP sztorit Shakespeare stilusaban.
Lúdas Solymi
MC12
Persze, értem én h nem jó a gyerekeknek, ebben nincs vita, csak azért úgy beállítani, hogy itt VJ az áldozat, azért azt túlzásnak érzem.
Vannak toxikus kapcsolatok meg nehéz ilyenekből kilépni, de arról az emberről beszélünk, aki a nem írta alá az isztambuli egyezményt és aki a Fidesz szó szerinti kitartottja.
Bár, ahogy elnézem ezt a nőt, tényleg van benne valami határozatlanság és egy alárendeltségi hozzáállás, mert azért az is nonszensz, hogy folyamatosan szerepel és a férjét szapulja állandóan.
Normális ember a másikról inkább tudomást sem vesz és próbál eltávolodni tőle és nem fel-felhozni a sérelmeket.
Különben is, feljelentette már?
Szerkesztette: Lúdas Solymi
5 hónapja
Ez nem atbaszás ez a hitel es kamatos kamat.Munkatársam egy gyorstalpalóval kiokított.Oke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
Te is eldöntheted ezek után.
"50 millió 3%-a 1.5 millió.
Mennyit fizetsz vissza 25 év alatt?
51.5-t?
Nem b+. Hetvenakármennyit.
Az az 50 millió plusz 50%!
És a végén 80 millióért van egy 50 milliós kecód.
Átbaszás ez komám, átbaszás."
😉
kittli
Viszont számold hozzá, hogy mennyi az infláció az elmúlt, 20 évben 4.2 % volt átlagban.
Bankoknak ez úgy éri meg, hogy a kormány majd kiegészíti ezt szóval a mnb kamat - 3% vagy hasonlót fizetheti az állam jó ideig.
Aki felveszi annak megéri, persze az elején, aztán beépül majd az árakba.
Szerkesztette: Toca
5 hónapja
Sokat látom ezt a fullkamu kormánypárti szöveget, hogy a gyermekeink védelmében....Bakker, azok, akik gyereket vállalnának, vagy kiskorú gyerekeik vannak, azok a 40 év alatti korosztály... aminek 90%-a utálja a a Fideszt...
5 hónapja
Munkatársam egy gyorstalpalóval kiokított.Oke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
Te is eldöntheted ezek után.
"50 millió 3%-a 1.5 millió.
Mennyit fizetsz vissza 25 év alatt?
51.5-t?
Nem b+. Hetvenakármennyit.
Az az 50 millió plusz 50%!
És a végén 80 millióért van egy 50 milliós kecód.
Átbaszás ez komám, átbaszás."
😉
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
5 hónapja
dawyd728
4 034
Ugye azt is érdemes nézni, h ezzel oda nem lő a kormány, ahol az ő támogatói elenyésző számban vannak. Vidék és Budapestnek max a szélső, körúttól messze eső kerületeire van írva.
5 hónapja
az hogy 1,5 millió per négyzetméter felett nem adnak, max 100 millió vételár tehát csomó budapesti ingatlan nem jön szóba megdobja ez majd a négyzetméter árakat, Budapesten simán 1,5 millió felett lesz az átlag ez után. illetve aki már volt ingatlantulajdonos, mert örökölt egy háznak a felét Taktaharkányban, annak nem járOke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
buhloone mindstate
5 hónapja
Koszi a valaszokat, ez erdekelt, nem vagyok jaratos ezekben a dolgokban, erdekelt, ez az egesz mennyire lehet valid, meg mennyire szopathatja meg az embert valami olyan oldalrol, amivel esetleg nem szamol alapvetoen.Semmi, azon kívül, amit Te mondasz, meg hogy honnan lesz erre pénze az államnak.Oke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
Jughead
5 hónapja
Semmi, azon kívül, amit Te mondasz, meg hogy honnan lesz erre pénze az államnak.Oke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
Stez
5 hónapja
Oke, de mi a turpissag? 😀Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.Barki elso ingatlanra kaphat 50 misit fix 3% kamatra.
Stez
Toca
5 hónapja
Mi ez az 50 millas lakashitel, amit Darth uralkodom nyomat epp? Nem neztem utana, nem is ertek ezekhez, gondolom atbszas.
5 hónapja
Magyarul amíg neked jó volt leszartad a többieket, országot, ami már azelőtt is romokban volt, korábban is képmutatóak voltak és botrány botrány hátán, de hogy most te és környezeted is szív így persze rohadjanak meg és másra szavazol mindenképp, szép. Ezért tart itt az ország régóta.Savanyú mosolygással szoktam nézni azokat a YT videókat amikben MAGA-s Trump szavazókat szólaltatnak meg, akik csalódtak, mondván, hogy "nem erre szavaztam". Mosolygok, mert mind azért csalódott, mert a migráns ellenes lépések, az elbocsájtások vagy éppen a vámok hatásai, stb. személyesen őt érintik. Kibaszták az állami állásából, így csalódott. Ha a szomszédját - akár közeli ismerősét is, barátját - baszták volna ki, akkor viszont meg se reccent volna a hite Trumpban. Pech, így jártál haver bocsi. Porszem a gépezetben, de a gépezet amúgy fasza. De úgy, hogy ő lett a porszem, akkor jön rá csak, hogy a gép szar.
zavi27
Tipikus. A szolidaritás teljes hiánya. Félreértés ne essék: a szolidaritás nem valami terézanyai jótétlélekség. Nem "adjunk a szegényeknek is". A szolidaritás annak a kőkemény érdeknek a felismerése, hogy a középosztály / a polgár csak együtt erős. Felszalámizva, csak önmagára koncentrálva kurva gyenge. Az elit az ilyen középosztályt felabálja és kiköpi. Régen is így volt, ma is így van, máshol is így van, nálunk is ez történt.
(Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy van már elég középosztálybeli aki érti / felfogja mindezt. Mondju a tisza szigetek mennyisége és a szigetekhez csatlakozók száma azért bíztató. Engem meg is lepett, nem gondoltam volna, hogy van ma ennyi szolidáris ember. Főleg vidéken.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
5 hónapja
Aszály idején aszálypárti, áradás esetén árvízpárti.aszálypárti
biztos van valami magyarázat, hogy mi ez az élet amit élünk itt. mert ilyen egy igazi világban nincs, nem lehet.
petey
deyell
Meteor becsapódás veszélye esetén meteorpárti.
Esetleges ragály elterjedése esetén ragálypárti, etc.
Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
5 hónapja
aszálypárti
biztos van valami magyarázat, hogy mi ez az élet amit élünk itt. mert ilyen egy igazi világban nincs, nem lehet.
petey
buhloone mindstate
5 hónapja
Ukrajna+aszály=uszály. Rövidebb is leírni, elmondani, kis segítség a Megafonnak.
petey
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
5 hónapja
xdd, ma a honvédségnek el kellett vinni Bobro papát meg Gulyás Gerit tankozni az új gépekkel.blitzkrieg
zacknorb
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
5 hónapja
xdd, ma a honvédségnek el kellett vinni Bobro papát meg Gulyás Gerit tankozni az új gépekkel.
Poloska vagyok.
5 hónapja