Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
nem azért szar ember. a probléma az vele, hogy ő nem fidesz tisztségviselő, hanem elvileg az ország első számú közjogi méltósága. ehhez képest tök simán asszisztált, hogy széjjelcsesszék az intézményrendszert, egyetlen szava nem volt, amikor viktorék úgy kerülték meg az alkotmányos akadályokat, hogy egy csomó felesleges faszságot beemeltek azugyan, csak jönne egy újabb "bajszos szar" egy másik tinitől, nagy "összellenzéki" rivalgás közepette....kérdezném én a komolyabban gondolkodó balos kollégáktól (az olvtárst most már kerülöm), azért ezt így hogy? már bocsánat, de egy xaros tini "bajszos szarozza" azt a köztársasági elnököt, aki anno - ha jól emléxem - alkotmánytanból okította még OV-t, vagy Fodor Gábort? Azt a köztársasági elnököt, aki a posztja súlyához képest soha nem látott figyelmet fordít a normális zöldpolitikai elképzelések számára? "csak azért mert Fideszes........szar ember." mondja ezt bárki....s ennek ujjongott több ezer ember....a tudattalan egyén, s tömegben a csőcselék az, ami nem ismer tiszteletet semmi iránt. Ez (is) a jakobinus hevület. Sztem. És ellenzéki oldalról egy kiszabott felszólaló nincs később, hogy a köztársaság elnöke, az egy tisztség, az első számú közjogi méltóság, akinek kijár a tisztelet. Utána meg jönnek a krumplis-zsákok. Brave new world.Attól még unalmas. Egy Kövér sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb lenne.Tró tökéletes lenne OV-nak. Szakmaiságát a pozícióért feladó, nárcisztikus faszi. Elért mindent ügyvédként, így most a pozikat halmozza.Ádert helyettesítsd be egy tetszőleges Fidesz potentáttal és meg is vagyunk 😊 by the way, a legtöbben Trócsányit pusmogják (Kövér és Novék mellett) akinél unalmasabb jelölést el se tudok képzelni. Nyilvén értem, hogy ebben a helyzetben a klasszik jogász elnök éppen hasznos, de na. Uncsi.pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).
Gaius
Ez tipik identitás politika, aminek itthon a baloldalon nincs is igazán szellemi táptalaja, mivel nem létező társadalmi szakadék. Itthon urbánus-vidéki identitás politika van, de ott túl egyértelmű a törésvonal.
A jobboldali miniszterelnök importálása meg milyen kérdés már? Babis a kommunistákkal kormányzott együtt 😀 Nem lehet ellenzéki jobboldalon, mert a Fideszé az egész jobboldal? Ugyanmár. Chickán Attila? Bod Péter Ákos? Pálinkás József? Mind hithű szocdem/kommunista pribékek. (Az, hogy személyek szerint - személyszerint mit gondolok a felsorolt emberekről másodlagos)
Szóval a legnagyobb veszély egyáltalán nem az - habár már az is meghaladja szerintem az ellenzék szellemi kapacitását - hogy ők ne bírnának ki négy évet. De, maguktól még ki is bírhatnák éppen, a hatalom, a pénz a lehetőség együtt tarthat minden bandát. A legnagyobb veszélyek számukra ezek a szép, finom, nehezen támadható aknák kivédése, ami OV-re és a Fidesz-re lett szabva és az Ő informális hatalmukra.Sokadszor elmondom: ezek most azért tűnnek megugorhatatlan akadálynak, mert egyszerűen képtelen a szélesen vett közvélemény mind a kormány, mint az ellenzéki oldalon a NER-en kívül gondolkodni. Annyira ez lett a valóságunk, hogy minden más elképzelhetetlen. Azt is elfelejted, hogy a Fidesz, amikor átvette 2010-ben a kormányzást, egy, a mostaninál sokkal rosszabb körülmények között lévő országot vett át, és megugrotta.
MC12
A kiemelt részt pedig remélem, hogy a Fideszes körökben széles körben gondolják így 😊
Gyurma Pappa
2.Ahhoz nem kell Fideszesnek lenni, hogy bárki így gondolja. Elég ránézni az ellenzék elmúlt 12 évi teljesítményére.
MC12
erdemben egyet ertek es pontosan ezt mutatja a mediahatosagos lemondas is, amely hatosag -valljuk be oszinten- messze nem a legjelentosebb, sot, de nem veletlenul akarja sajat emberet itt OV. egy esetleges vereseg utan is akarja meg iranyitani ezt a reszet is a dolognak.
csebi
MC12
Amadeus
MC12
Gaius
egy. kibaszott. szava. nem. volt.
ja de, szebb tördelést kért a szövegtörzsbe.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Sosem tudtam komolyan venni azokat, akik szerint a tisztelet "jár" valakinek. Szerintem azt ki kell érdemelni. Kineveztek egy fideszest, meg sem próbálva törekedni arra, hogy ne pártkatona legyen, mint mondjuk egy Sólyom L. Miért csodálkoznak, hogy aki elégedetlen a rendszerrel, az majd nem fogja bajszos szarnak hívni szerencsétlent? Ezt a zöldpolitikát meg hagyjuk már, mert borzalmasan szánalmas. Hirtelen rájöttek, hogy sokaknak fontos és aminek nem tudnak ellene menni, annak próbálnak legalább közjogi méltósággal az élére állni. Közben meg nyírják mindenfelé az élővilágot....kb annyit veszek észre, a környezetvédelméből, amit Bödöcstől kapunk:ugyan, csak jönne egy újabb "bajszos szar" egy másik tinitől, nagy "összellenzéki" rivalgás közepette....kérdezném én a komolyabban gondolkodó balos kollégáktól (az olvtárst most már kerülöm), azért ezt így hogy? már bocsánat, de egy xaros tini "bajszos szarozza" azt a köztársasági elnököt, aki anno - ha jól emléxem - alkotmánytanból okította még OV-t, vagy Fodor Gábort? Azt a köztársasági elnököt, aki a posztja súlyához képest soha nem látott figyelmet fordít a normális zöldpolitikai elképzelések számára? "csak azért mert Fideszes........szar ember." mondja ezt bárki....s ennek ujjongott több ezer ember....a tudattalan egyén, s tömegben a csőcselék az, ami nem ismer tiszteletet semmi iránt. Ez (is) a jakobinus hevület. Sztem. És ellenzéki oldalról egy kiszabott felszólaló nincs később, hogy a köztársaság elnöke, az egy tisztség, az első számú közjogi méltóság, akinek kijár a tisztelet. Utána meg jönnek a krumplis-zsákok. Brave new world.Attól még unalmas. Egy Kövér sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb lenne.Tró tökéletes lenne OV-nak. Szakmaiságát a pozícióért feladó, nárcisztikus faszi. Elért mindent ügyvédként, így most a pozikat halmozza.Ádert helyettesítsd be egy tetszőleges Fidesz potentáttal és meg is vagyunk 😊 by the way, a legtöbben Trócsányit pusmogják (Kövér és Novék mellett) akinél unalmasabb jelölést el se tudok képzelni. Nyilvén értem, hogy ebben a helyzetben a klasszik jogász elnök éppen hasznos, de na. Uncsi.pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).
Gaius
Ez tipik identitás politika, aminek itthon a baloldalon nincs is igazán szellemi táptalaja, mivel nem létező társadalmi szakadék. Itthon urbánus-vidéki identitás politika van, de ott túl egyértelmű a törésvonal.
A jobboldali miniszterelnök importálása meg milyen kérdés már? Babis a kommunistákkal kormányzott együtt 😀 Nem lehet ellenzéki jobboldalon, mert a Fideszé az egész jobboldal? Ugyanmár. Chickán Attila? Bod Péter Ákos? Pálinkás József? Mind hithű szocdem/kommunista pribékek. (Az, hogy személyek szerint - személyszerint mit gondolok a felsorolt emberekről másodlagos)
Szóval a legnagyobb veszély egyáltalán nem az - habár már az is meghaladja szerintem az ellenzék szellemi kapacitását - hogy ők ne bírnának ki négy évet. De, maguktól még ki is bírhatnák éppen, a hatalom, a pénz a lehetőség együtt tarthat minden bandát. A legnagyobb veszélyek számukra ezek a szép, finom, nehezen támadható aknák kivédése, ami OV-re és a Fidesz-re lett szabva és az Ő informális hatalmukra.Sokadszor elmondom: ezek most azért tűnnek megugorhatatlan akadálynak, mert egyszerűen képtelen a szélesen vett közvélemény mind a kormány, mint az ellenzéki oldalon a NER-en kívül gondolkodni. Annyira ez lett a valóságunk, hogy minden más elképzelhetetlen. Azt is elfelejted, hogy a Fidesz, amikor átvette 2010-ben a kormányzást, egy, a mostaninál sokkal rosszabb körülmények között lévő országot vett át, és megugrotta.
MC12
A kiemelt részt pedig remélem, hogy a Fideszes körökben széles körben gondolják így 😊
Gyurma Pappa
2.Ahhoz nem kell Fideszesnek lenni, hogy bárki így gondolja. Elég ránézni az ellenzék elmúlt 12 évi teljesítményére.
MC12
erdemben egyet ertek es pontosan ezt mutatja a mediahatosagos lemondas is, amely hatosag -valljuk be oszinten- messze nem a legjelentosebb, sot, de nem veletlenul akarja sajat emberet itt OV. egy esetleges vereseg utan is akarja meg iranyitani ezt a reszet is a dolognak.
csebi
MC12
Amadeus
MC12
Gaius
www.youtube.com/watch?v=KTWugFWGaBg
Klaci79
Sosem tudtam komolyan venni azokat, akik szerint a tisztelet "jár" valakinek.Az a baj, hogy a lényeget illetően a tisztelet nem magénak a tisztséget betöltő személynek jár - bár az külön megadható személyes konnexusok esetén - hanem magának a tisztségnek.....
ittvagyittenTe....akárki, fixypszilon......bebaszna a ménkű, s el kellene menned egy nagyköveti állófogadásra csupán.....mi lenne a megszólításod a nagykövet felé?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
igazán szívesen....😀 ennyit bármikor.....😀Köszönjük!sztem nem szentségtörés, messze nem....én nem voltam még bent, de a felvételeket látva az omladozó vakolattal, siralmas....nyamindegy.....amit említeni szerettem volna:Mondjuk ez a városháza ügy elképesztően szórakoztató. Abszolút felrémlik benne a 2010 előtt kisstílű, pitiáner mutyizás, amikor 2-od és 3-ad vonalas szereplők dealelni próbálnak, okosba'. És biztos vagyok benne, hogy Geri az égvilágon semmiről nem tudott, komolyan.most a városháza és Jakab Péter van soron...éjszakás leszek, de következőnél benne lennék egy ivós játékba, hogy hány seggnyaló kérdez kizárólag az ellenzékkel kapcsolatban.Szegény Gulyás Geri...ő próbál a kormány döntéseivel foglalkozni, de ezeket az újságírókat csak az ellenzék mocska érdekel....😀mikor jonnek a migransok?
Klaci79
csebi
Klaci79
Holott - és én leszek jobbról a szentségtörő -, az ötlet jó, azt az épületet adják el nyugodtan a fenébe. Teljesen értelmetlen, hogy egy nem adminisztratív központnak készült épületben néhány száz ember lézeng és próbál irodának használni egy műemléket. Jártam benne párszor, a fűtés szar, a legtöbb helyen konkrétan hideg van, parkolni lehetetlen, mállik, omlik minden és ahogy gányolnak a szakik rajta, hogy áram meg internet meg ezaz legyen benne, az külön elszomorító. Ez nem egy ikonokus épület, mint a Parlament vagy a Vár, 100-ból 99 budapesti azt se tudja hol van és mi az. Szóval se különösebb kultúrtörténeti jelentősége nincs, se nem turista látványosság, se nem hasznos a benne dolgozóknak, egy régi, megfáradt örökség, amit el kéne adni - vagy bérbe 99 évre, vagy mittomén - mert pénze úgyse lesz/akar adni senkinek, hogy rendbe tegye - és rendbetétel után is használatatlan lenne munkahelynek. Egy jó ötlet - nyilván az elsők között vetették el 😊
MC12
Kiveri a szemüket x éve egy potenciális megoldás, s nem élnek vele
konklúzió: ezek nem hülyék, "csak" kapzsik és buták.
Nem fogom elmagyarázni a baller kollégáknak, milyen (többek közt kommunikációs ) lehetőségeket basztak el a Városháza-ügy kapcsán, ez az ő dolguk, megvannak hozzá a szakértőik. Idesanyám......mindenesetre nyitott, transzparens polgármesteri hivatal...aham. Így valósuljon meg nagyban is....mindenki erre vágyik.
Gaius
Klaci79
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
most egy kicsit On/OFF topicEgy közösséget, s annak minőségét (peteyét) minősít a hangnem ....s a tartalom..... stílus maga az ember.....ezen emberek közössége......
több mint 4 éve
Sosem tudtam komolyan venni azokat, akik szerint a tisztelet "jár" valakinek. Szerintem azt ki kell érdemelni. Kineveztek egy fideszest, meg sem próbálva törekedni arra, hogy ne pártkatona legyen, mint mondjuk egy Sólyom L. Miért csodálkoznak, hogy aki elégedetlen a rendszerrel, az majd nem fogja bajszos szarnak hívni szerencsétlent? Ezt a zöldpolitikát meg hagyjuk már, mert borzalmasan szánalmas. Hirtelen rájöttek, hogy sokaknak fontos és aminek nem tudnak ellene menni, annak próbálnak legalább közjogi méltósággal az élére állni. Közben meg nyírják mindenfelé az élővilágot....kb annyit veszek észre, a környezetvédelméből, amit Bödöcstől kapunk:ugyan, csak jönne egy újabb "bajszos szar" egy másik tinitől, nagy "összellenzéki" rivalgás közepette....kérdezném én a komolyabban gondolkodó balos kollégáktól (az olvtárst most már kerülöm), azért ezt így hogy? már bocsánat, de egy xaros tini "bajszos szarozza" azt a köztársasági elnököt, aki anno - ha jól emléxem - alkotmánytanból okította még OV-t, vagy Fodor Gábort? Azt a köztársasági elnököt, aki a posztja súlyához képest soha nem látott figyelmet fordít a normális zöldpolitikai elképzelések számára? "csak azért mert Fideszes........szar ember." mondja ezt bárki....s ennek ujjongott több ezer ember....a tudattalan egyén, s tömegben a csőcselék az, ami nem ismer tiszteletet semmi iránt. Ez (is) a jakobinus hevület. Sztem. És ellenzéki oldalról egy kiszabott felszólaló nincs később, hogy a köztársaság elnöke, az egy tisztség, az első számú közjogi méltóság, akinek kijár a tisztelet. Utána meg jönnek a krumplis-zsákok. Brave new world.Attól még unalmas. Egy Kövér sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb lenne.Tró tökéletes lenne OV-nak. Szakmaiságát a pozícióért feladó, nárcisztikus faszi. Elért mindent ügyvédként, így most a pozikat halmozza.Ádert helyettesítsd be egy tetszőleges Fidesz potentáttal és meg is vagyunk 😊 by the way, a legtöbben Trócsányit pusmogják (Kövér és Novék mellett) akinél unalmasabb jelölést el se tudok képzelni. Nyilvén értem, hogy ebben a helyzetben a klasszik jogász elnök éppen hasznos, de na. Uncsi.pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).
Gaius
MC12
Gyurma Pappa
MC12
csebi
MC12
Amadeus
MC12
Gaius
www.youtube.com/watch?v=KTWugFWGaBg
több mint 4 éve
Köszönjük!sztem nem szentségtörés, messze nem....én nem voltam még bent, de a felvételeket látva az omladozó vakolattal, siralmas....nyamindegy.....amit említeni szerettem volna:Mondjuk ez a városháza ügy elképesztően szórakoztató. Abszolút felrémlik benne a 2010 előtt kisstílű, pitiáner mutyizás, amikor 2-od és 3-ad vonalas szereplők dealelni próbálnak, okosba'. És biztos vagyok benne, hogy Geri az égvilágon semmiről nem tudott, komolyan.most a városháza és Jakab Péter van soron...éjszakás leszek, de következőnél benne lennék egy ivós játékba, hogy hány seggnyaló kérdez kizárólag az ellenzékkel kapcsolatban.Szegény Gulyás Geri...ő próbál a kormány döntéseivel foglalkozni, de ezeket az újságírókat csak az ellenzék mocska érdekel....😀mikor jonnek a migransok?
Klaci79
csebi
Klaci79
Holott - és én leszek jobbról a szentségtörő -, az ötlet jó, azt az épületet adják el nyugodtan a fenébe. Teljesen értelmetlen, hogy egy nem adminisztratív központnak készült épületben néhány száz ember lézeng és próbál irodának használni egy műemléket. Jártam benne párszor, a fűtés szar, a legtöbb helyen konkrétan hideg van, parkolni lehetetlen, mállik, omlik minden és ahogy gányolnak a szakik rajta, hogy áram meg internet meg ezaz legyen benne, az külön elszomorító. Ez nem egy ikonokus épület, mint a Parlament vagy a Vár, 100-ból 99 budapesti azt se tudja hol van és mi az. Szóval se különösebb kultúrtörténeti jelentősége nincs, se nem turista látványosság, se nem hasznos a benne dolgozóknak, egy régi, megfáradt örökség, amit el kéne adni - vagy bérbe 99 évre, vagy mittomén - mert pénze úgyse lesz/akar adni senkinek, hogy rendbe tegye - és rendbetétel után is használatatlan lenne munkahelynek. Egy jó ötlet - nyilván az elsők között vetették el 😊
MC12
Nem fogom elmagyarázni a baller kollégáknak, milyen (többek közt kommunikációs ) lehetőségeket basztak el a Városháza-ügy kapcsán, ez az ő dolguk, megvannak hozzá a szakértőik. Idesanyám......mindenesetre nyitott, transzparens polgármesteri hivatal...aham. Így valósuljon meg nagyban is....mindenki erre vágyik.
Gaius
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
sztem ezt töröld, vagy töröltesd.állítólag Mengele is remek orvos és antropológus volt..ugyan, csak jönne egy újabb "bajszos szar" egy másik tinitől, nagy "összellenzéki" rivalgás közepette....kérdezném én a komolyabban gondolkodó balos kollégáktól (az olvtárst most már kerülöm), azért ezt így hogy? már bocsánat, de egy xaros tini "bajszos szarozza" azt a köztársasági elnököt, aki anno - ha jól emléxem - alkotmánytanból okította még OV-t, vagy Fodor Gábort? Azt a köztársasági elnököt, aki a posztja súlyához képest soha nem látott figyelmet fordít a normális zöldpolitikai elképzelések számára? "csak azért mert Fideszes........szar ember." mondja ezt bárki....s ennek ujjongott több ezer ember....a tudattalan egyén, s tömegben a csőcselék az, ami nem ismer tiszteletet semmi iránt. Ez (is) a jakobinus hevület. Sztem. És ellenzéki oldalról egy kiszabott felszólaló nincs később, hogy a köztársaság elnöke, az egy tisztség, az első számú közjogi méltóság, akinek kijár a tisztelet. Utána meg jönnek a krumplis-zsákok. Brave new world.Attól még unalmas. Egy Kövér sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb lenne.Tró tökéletes lenne OV-nak. Szakmaiságát a pozícióért feladó, nárcisztikus faszi. Elért mindent ügyvédként, így most a pozikat halmozza.Ádert helyettesítsd be egy tetszőleges Fidesz potentáttal és meg is vagyunk 😊 by the way, a legtöbben Trócsányit pusmogják (Kövér és Novék mellett) akinél unalmasabb jelölést el se tudok képzelni. Nyilvén értem, hogy ebben a helyzetben a klasszik jogász elnök éppen hasznos, de na. Uncsi.pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).
Gaius
MC12
Gyurma Pappa
MC12
csebi
MC12
Amadeus
MC12
Gaius
petey
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
sztem nem szentségtörés, messze nem....én nem voltam még bent, de a felvételeket látva az omladozó vakolattal, siralmas....nyamindegy.....amit említeni szerettem volna:Mondjuk ez a városháza ügy elképesztően szórakoztató. Abszolút felrémlik benne a 2010 előtt kisstílű, pitiáner mutyizás, amikor 2-od és 3-ad vonalas szereplők dealelni próbálnak, okosba'. És biztos vagyok benne, hogy Geri az égvilágon semmiről nem tudott, komolyan.most a városháza és Jakab Péter van soron...éjszakás leszek, de következőnél benne lennék egy ivós játékba, hogy hány seggnyaló kérdez kizárólag az ellenzékkel kapcsolatban.Szegény Gulyás Geri...ő próbál a kormány döntéseivel foglalkozni, de ezeket az újságírókat csak az ellenzék mocska érdekel....😀mikor jonnek a migransok?
Klaci79
csebi
Klaci79
MC12
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ilyen ez a jogállam, vagymi....😀 az ellenzék lehetősége eddig is megvolt, most is meglesz a 2/3-ra.....csak ez belefeccölt meló, intellektuális felkészültség, tudás-bevonzás, viták, érdekütközések-lefolytatása táboron belül és kívül....kiindulni egy imaginárius alapvetésből: "a Zemberek el akarják zavarni a Zorbánt, a Zország szerint O1G" szvsz egy vágyvezérelt gondolkodásra alapított politikai stratégiát eredményez.....persze, az emberek egy jó részének tele van a töke OV rendszerével, ez vitathatatlan....értem tehát csak a Fidesz üresítheti ki és töltheti vissza a KT jogköreit, más nem...Az Alaptörvénynek nevezett „gránitszilárdságú” tákolmány ugyanis azt írja elő, hogy az Országgyűlés nem fogadhat el olyan költségvetési törvényt, amelynek eredményeképpen az államadósság meghaladná a teljes hazai össztermék felét. (A jogszabály színvonalát mutatja, hogy „teljes hazai össztermék” kifejezést nem ismer a közgazdaságtan. Nyilván a bruttó hazai termékre, a GDP-re gondolt a szerző.) Továbbá amíg az államadósság ezt a mértéket meghaladja, az Országgyűlés csak olyan költségvetést fogadhat el, amely ennek GDP-arányos csökkentését tartalmazza. Ettől csak különleges jogrend idején, az azt kiváltó körülmények okozta következmények enyhítéséhez szükséges mértékben, vagy a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén, a nemzetgazdasági egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehet eltérni. (Jelenleg ez teszi lehetővé a nyakló nélküli költekezést.)MC12na édesem, a KTnek nincs vétójoga, meg amígyis kiüresítette már a Fidesz
"A Költségvetési Tanács (KT) Magyarországon az állami költségvetés készítésének folyamatát felügyelő független testület. A KT-nak nincs vétójoga költségvetési kérdésekben, de saját számításokat végez, javaslatokat tesz és feladata, hogy tekintélye súlyával őrködjön az állami költségvetések magalapozottsága és átláthatósága felett.
A háromtagú Tanácsot a 2008 végén az Országgyűlés által elfogadott LXXV. törvény alapján hozták létre, amely a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodás része volt. Elnökét a köztársasági elnök, egy-egy tagját pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke jelöli.[1]
A második Orbán-kormány először a KT szakmai apparátusának fenntartási költségeit vonta el,[2] majd a tagokat és 2010. december 31-én az elnököt is felmentette munkájából.[3]
Az új szabályozás szerint a Tanácsot ezentúl az Állami Számvevőszék elnöke, a jegybankelnök és az államfő egy delegáltja alkotja."
De bármilyen ilyen típusú kekckedést kereszbe lehet baszni a választási eredménnyel, mer csak besétász az EU-hoz hogy dobjanak már egy demokrácia jelzős véleményt egy közvetlen választási legitimitás meg a hamarjábani fideszes kinevezések közt - s még mielőtt beletekerednénk mondjuk a Trump és a Legfelsőbb Bíróság körébe - szóval ne higyjük már, hogy ezek a véletlenszerűen összepumpolt pártpozícióknak bármijen legitimitása lenne
sutianap
A költségvetési törvény elfogadásához az idézett szabály betartása érdekében a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges. Vagyis a KT visszadobhatja a következő évi költségvetést. Ha pedig az Országgyűlés ezt március 31-ig nem fogadja el, a köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést.
Erről beszél MC.
Gyurma Pappa
motyorországon, vazz ha eccer simán megcsinálták, nyugott lélekkel lehet újra megcsinálniq
sutianap
több mint 4 éve
állítólag Mengele is remek orvos és antropológus volt..ugyan, csak jönne egy újabb "bajszos szar" egy másik tinitől, nagy "összellenzéki" rivalgás közepette....kérdezném én a komolyabban gondolkodó balos kollégáktól (az olvtárst most már kerülöm), azért ezt így hogy? már bocsánat, de egy xaros tini "bajszos szarozza" azt a köztársasági elnököt, aki anno - ha jól emléxem - alkotmánytanból okította még OV-t, vagy Fodor Gábort? Azt a köztársasági elnököt, aki a posztja súlyához képest soha nem látott figyelmet fordít a normális zöldpolitikai elképzelések számára? "csak azért mert Fideszes........szar ember." mondja ezt bárki....s ennek ujjongott több ezer ember....a tudattalan egyén, s tömegben a csőcselék az, ami nem ismer tiszteletet semmi iránt. Ez (is) a jakobinus hevület. Sztem. És ellenzéki oldalról egy kiszabott felszólaló nincs később, hogy a köztársaság elnöke, az egy tisztség, az első számú közjogi méltóság, akinek kijár a tisztelet. Utána meg jönnek a krumplis-zsákok. Brave new world.Attól még unalmas. Egy Kövér sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb lenne.Tró tökéletes lenne OV-nak. Szakmaiságát a pozícióért feladó, nárcisztikus faszi. Elért mindent ügyvédként, így most a pozikat halmozza.Ádert helyettesítsd be egy tetszőleges Fidesz potentáttal és meg is vagyunk 😊 by the way, a legtöbben Trócsányit pusmogják (Kövér és Novék mellett) akinél unalmasabb jelölést el se tudok képzelni. Nyilvén értem, hogy ebben a helyzetben a klasszik jogász elnök éppen hasznos, de na. Uncsi.pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).
Gaius
MC12
Gyurma Pappa
MC12
csebi
MC12
Amadeus
MC12
Gaius
több mint 4 éve
Mondjuk ez a városháza ügy elképesztően szórakoztató. Abszolút felrémlik benne a 2010 előtt kisstílű, pitiáner mutyizás, amikor 2-od és 3-ad vonalas szereplők dealelni próbálnak, okosba'. És biztos vagyok benne, hogy Geri az égvilágon semmiről nem tudott, komolyan.most a városháza és Jakab Péter van soron...éjszakás leszek, de következőnél benne lennék egy ivós játékba, hogy hány seggnyaló kérdez kizárólag az ellenzékkel kapcsolatban.Szegény Gulyás Geri...ő próbál a kormány döntéseivel foglalkozni, de ezeket az újságírókat csak az ellenzék mocska érdekel....😀mikor jonnek a migransok?
Klaci79
csebi
Klaci79
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ugyan, csak jönne egy újabb "bajszos szar" egy másik tinitől, nagy "összellenzéki" rivalgás közepette....kérdezném én a komolyabban gondolkodó balos kollégáktól (az olvtárst most már kerülöm), azért ezt így hogy? már bocsánat, de egy xaros tini "bajszos szarozza" azt a köztársasági elnököt, aki anno - ha jól emléxem - alkotmánytanból okította még OV-t, vagy Fodor Gábort? Azt a köztársasági elnököt, aki a posztja súlyához képest soha nem látott figyelmet fordít a normális zöldpolitikai elképzelések számára? "csak azért mert Fideszes........szar ember." mondja ezt bárki....s ennek ujjongott több ezer ember....a tudattalan egyén, s tömegben a csőcselék az, ami nem ismer tiszteletet semmi iránt. Ez (is) a jakobinus hevület. Sztem. És ellenzéki oldalról egy kiszabott felszólaló nincs később, hogy a köztársaság elnöke, az egy tisztség, az első számú közjogi méltóság, akinek kijár a tisztelet. Utána meg jönnek a krumplis-zsákok. Brave new world.Attól még unalmas. Egy Kövér sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb lenne.Tró tökéletes lenne OV-nak. Szakmaiságát a pozícióért feladó, nárcisztikus faszi. Elért mindent ügyvédként, így most a pozikat halmozza.Ádert helyettesítsd be egy tetszőleges Fidesz potentáttal és meg is vagyunk 😊 by the way, a legtöbben Trócsányit pusmogják (Kövér és Novék mellett) akinél unalmasabb jelölést el se tudok képzelni. Nyilvén értem, hogy ebben a helyzetben a klasszik jogász elnök éppen hasznos, de na. Uncsi.pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).
Gaius
MC12
Gyurma Pappa
MC12
csebi
MC12
Amadeus
MC12
több mint 4 éve
Abszolút, simán. Egy aprócska 2/3 kell hozzá, ugyanis a Fidesz is így csinálta, nem anélkül, ha az ellenzék is megszerzi, egy szavam nem lesz a dolog jogszerűségéhez.értem tehát csak a Fidesz üresítheti ki és töltheti vissza a KT jogköreit, más nem...Az Alaptörvénynek nevezett „gránitszilárdságú” tákolmány ugyanis azt írja elő, hogy az Országgyűlés nem fogadhat el olyan költségvetési törvényt, amelynek eredményeképpen az államadósság meghaladná a teljes hazai össztermék felét. (A jogszabály színvonalát mutatja, hogy „teljes hazai össztermék” kifejezést nem ismer a közgazdaságtan. Nyilván a bruttó hazai termékre, a GDP-re gondolt a szerző.) Továbbá amíg az államadósság ezt a mértéket meghaladja, az Országgyűlés csak olyan költségvetést fogadhat el, amely ennek GDP-arányos csökkentését tartalmazza. Ettől csak különleges jogrend idején, az azt kiváltó körülmények okozta következmények enyhítéséhez szükséges mértékben, vagy a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén, a nemzetgazdasági egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehet eltérni. (Jelenleg ez teszi lehetővé a nyakló nélküli költekezést.)MC12na édesem, a KTnek nincs vétójoga, meg amígyis kiüresítette már a Fidesz
"A Költségvetési Tanács (KT) Magyarországon az állami költségvetés készítésének folyamatát felügyelő független testület. A KT-nak nincs vétójoga költségvetési kérdésekben, de saját számításokat végez, javaslatokat tesz és feladata, hogy tekintélye súlyával őrködjön az állami költségvetések magalapozottsága és átláthatósága felett.
A háromtagú Tanácsot a 2008 végén az Országgyűlés által elfogadott LXXV. törvény alapján hozták létre, amely a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodás része volt. Elnökét a köztársasági elnök, egy-egy tagját pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke jelöli.[1]
A második Orbán-kormány először a KT szakmai apparátusának fenntartási költségeit vonta el,[2] majd a tagokat és 2010. december 31-én az elnököt is felmentette munkájából.[3]
Az új szabályozás szerint a Tanácsot ezentúl az Állami Számvevőszék elnöke, a jegybankelnök és az államfő egy delegáltja alkotja."
De bármilyen ilyen típusú kekckedést kereszbe lehet baszni a választási eredménnyel, mer csak besétász az EU-hoz hogy dobjanak már egy demokrácia jelzős véleményt egy közvetlen választási legitimitás meg a hamarjábani fideszes kinevezések közt - s még mielőtt beletekerednénk mondjuk a Trump és a Legfelsőbb Bíróság körébe - szóval ne higyjük már, hogy ezek a véletlenszerűen összepumpolt pártpozícióknak bármijen legitimitása lenne
sutianap
A költségvetési törvény elfogadásához az idézett szabály betartása érdekében a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges. Vagyis a KT visszadobhatja a következő évi költségvetést. Ha pedig az Országgyűlés ezt március 31-ig nem fogadja el, a köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést.
Erről beszél MC.
Gyurma Pappa
motyorországon, vazz ha eccer simán megcsinálták, nyugott lélekkel lehet újra megcsinálniq
sutianap
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
röhögnék de szigorúan kínos az a mosoly rajtam...imádom Litkaitwww.youtube.com/watch?v=VguUGchwBcs
több mint 4 éve
értem tehát csak a Fidesz üresítheti ki és töltheti vissza a KT jogköreit, más nem...Az Alaptörvénynek nevezett „gránitszilárdságú” tákolmány ugyanis azt írja elő, hogy az Országgyűlés nem fogadhat el olyan költségvetési törvényt, amelynek eredményeképpen az államadósság meghaladná a teljes hazai össztermék felét. (A jogszabály színvonalát mutatja, hogy „teljes hazai össztermék” kifejezést nem ismer a közgazdaságtan. Nyilván a bruttó hazai termékre, a GDP-re gondolt a szerző.) Továbbá amíg az államadósság ezt a mértéket meghaladja, az Országgyűlés csak olyan költségvetést fogadhat el, amely ennek GDP-arányos csökkentését tartalmazza. Ettől csak különleges jogrend idején, az azt kiváltó körülmények okozta következmények enyhítéséhez szükséges mértékben, vagy a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén, a nemzetgazdasági egyensúly helyreállításához szükséges mértékben lehet eltérni. (Jelenleg ez teszi lehetővé a nyakló nélküli költekezést.)MC12na édesem, a KTnek nincs vétójoga, meg amígyis kiüresítette már a Fidesz
sutianap
Erről beszél MC.
Gyurma Pappa

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Az enyem is. Most nyomja az utolso evet, aztan nyugdij.Ha valaki eddig esetleg nem értette volna, hogy miért nincs a szar oktatás és a szar egészségügy miatt tömegtüntetés.• “In this country, the people who teach in public schools are fucking losers. And everybody knows it but they keep doing it. New people are teaching every day knowing how shitty it’s going to be.”Érdekességképpen jegyezném meg: a közig oldaláról egyszerűen leszedik a tanári állás igényeket, így ugyebár elmondható, hogy nincs is tanárhiány, holott bárki aki beszél bármilyen tanárral, mind elmondja, hogy 3-4 ember mínuszban vannak!Van az mínusz 10 is, főleg általános iskolákban. Egyik észak-pesti ált. iskben a portás és a takarítók feladatait is a pedagógusok látják el. Matek tanár tanít angolt, tesi tanár tanít törit, stb... mivel nincsenek elegen. Covidtól függetlenül. Ja és kevesebbet keresnek, mint a minimálbér. Igazából én ezektől hányom el magam a leginkább, nem is a non-stop lopásoktól, meg ilyesmik. Nem is értem, hogy a picsába tud tükörbe nézni aki ezekre húzza be az x-et megint.
NB2
Duff
• “They show up and they tell them ahead of time, ‘Hi, what’s this job?’ And they say, ‘Okay, here’s what we need you to do… we need you to make children know math.’ ‘Wow, do they wanna know math?’ ‘No, they don’t want to know it. You need to make them want to know it against their will, while they’re exploding sexually and beating the shit out of each other.’ ‘Who are these children?’ ‘Just whatever kids live near the building.’”
• “‘So how much do I get paid?’ ‘About 10 dollars every four years.’ ‘What if I get really good at it? What happens?’ ‘Nothing. Nothing happens. Nobody notices and you get fired and you die alone.’ ‘Okay I’ll try it for 25 years.’”
r.baggio
Kb. ezért. A társadalom 90%-a, meg azok, akik úgy általában nem mindennaposan és húsba vágóan szembesülnek ezeknek a szektoroknak a problémáival, mélységesen lenézik azokat, akik itt dolgoznak, részben a szar gyerekkori élmények okán is.
A tanárok kínjai miatt soha nem fognak tömegek fáklyákkal az utcára menni. Az egyik leglenézettebb társadalmi csoport, kb. egy fokkal a cigányok felett. Eléggé testközelből érzékeltem, az én apám is tanár volt.
Kampman
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Feleslegesnek érzem azok miatt, amiket írsz.Kell-e nekünk államfő? Ha kell hogyan válasszuk?A magyar köztársasági elnöki intézmény a jelenlegi formájában teljesen értéktelen és értelmetlen, még annyi hagyomány-értéke sincsen, mint néhány nyugati európai országban az uralkodói házak megtűrése és eltartása.
Amadeus
Ha mondjuk felturbóznák a jogköreit (nem feltétlenül francia mértékig) és közvetlenül választható lenne, abban látnék fantáziát.
Kampman
Sosem volt Magyarországon hagyománya a végrehajtóhatalom és az államfő szétválasztásának. Sosem. Csak annak köszönhető a jelenlegi rendszer, hogy szolgai módon lemásoltuk a modern (nyugat)német, ún. kancellár típusú berendezkedést. Lemásoltuk az államfőjét, a végrehajtóhatalmát, alkotmánybíróságát, önkormányzati rendszerét.
Oszt németeket meg nem importáltunk hozzá.
Cserébe az ügyészség továbbra is a régi szovjet modell szerint működik.
több mint 4 éve
Ha valaki eddig esetleg nem értette volna, hogy miért nincs a szar oktatás és a szar egészségügy miatt tömegtüntetés.• “In this country, the people who teach in public schools are fucking losers. And everybody knows it but they keep doing it. New people are teaching every day knowing how shitty it’s going to be.”Érdekességképpen jegyezném meg: a közig oldaláról egyszerűen leszedik a tanári állás igényeket, így ugyebár elmondható, hogy nincs is tanárhiány, holott bárki aki beszél bármilyen tanárral, mind elmondja, hogy 3-4 ember mínuszban vannak!Van az mínusz 10 is, főleg általános iskolákban. Egyik észak-pesti ált. iskben a portás és a takarítók feladatait is a pedagógusok látják el. Matek tanár tanít angolt, tesi tanár tanít törit, stb... mivel nincsenek elegen. Covidtól függetlenül. Ja és kevesebbet keresnek, mint a minimálbér. Igazából én ezektől hányom el magam a leginkább, nem is a non-stop lopásoktól, meg ilyesmik. Nem is értem, hogy a picsába tud tükörbe nézni aki ezekre húzza be az x-et megint.
NB2
Duff
• “They show up and they tell them ahead of time, ‘Hi, what’s this job?’ And they say, ‘Okay, here’s what we need you to do… we need you to make children know math.’ ‘Wow, do they wanna know math?’ ‘No, they don’t want to know it. You need to make them want to know it against their will, while they’re exploding sexually and beating the shit out of each other.’ ‘Who are these children?’ ‘Just whatever kids live near the building.’”
• “‘So how much do I get paid?’ ‘About 10 dollars every four years.’ ‘What if I get really good at it? What happens?’ ‘Nothing. Nothing happens. Nobody notices and you get fired and you die alone.’ ‘Okay I’ll try it for 25 years.’”
r.baggio
Kb. ezért. A társadalom 90%-a, meg azok, akik úgy általában nem mindennaposan és húsba vágóan szembesülnek ezeknek a szektoroknak a problémáival, mélységesen lenézik azokat, akik itt dolgoznak, részben a szar gyerekkori élmények okán is.
A tanárok kínjai miatt soha nem fognak tömegek fáklyákkal az utcára menni. Az egyik leglenézettebb társadalmi csoport, kb. egy fokkal a cigányok felett. Eléggé testközelből érzékeltem, az én apám is tanár volt.
Szerkesztette: Kampman
több mint 4 éve
• “In this country, the people who teach in public schools are fucking losers. And everybody knows it but they keep doing it. New people are teaching every day knowing how shitty it’s going to be.”Érdekességképpen jegyezném meg: a közig oldaláról egyszerűen leszedik a tanári állás igényeket, így ugyebár elmondható, hogy nincs is tanárhiány, holott bárki aki beszél bármilyen tanárral, mind elmondja, hogy 3-4 ember mínuszban vannak!Van az mínusz 10 is, főleg általános iskolákban. Egyik észak-pesti ált. iskben a portás és a takarítók feladatait is a pedagógusok látják el. Matek tanár tanít angolt, tesi tanár tanít törit, stb... mivel nincsenek elegen. Covidtól függetlenül. Ja és kevesebbet keresnek, mint a minimálbér. Igazából én ezektől hányom el magam a leginkább, nem is a non-stop lopásoktól, meg ilyesmik. Nem is értem, hogy a picsába tud tükörbe nézni aki ezekre húzza be az x-et megint.
NB2
Duff

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Érdekességképpen jegyezném meg: a közig oldaláról egyszerűen leszedik a tanári állás igényeket, így ugyebár elmondható, hogy nincs is tanárhiány, holott bárki aki beszél bármilyen tanárral, mind elmondja, hogy 3-4 ember mínuszban vannak!Van az mínusz 10 is, főleg általános iskolákban. Egyik észak-pesti ált. iskben a portás és a takarítók feladatait is a pedagógusok látják el. Matek tanár tanít angolt, tesi tanár tanít törit, stb... mivel nincsenek elegen. Covidtól függetlenül. Ja és kevesebbet keresnek, mint a minimálbér. Igazából én ezektől hányom el magam a leginkább, nem is a non-stop lopásoktól, meg ilyesmik. Nem is értem, hogy a picsába tud tükörbe nézni aki ezekre húzza be az x-et megint.
NB2
több mint 4 éve
Egyetértek. Ez így max olyan mint a viagra light. Strandon jól mutat, de dugni nem lehet vele.Kell-e nekünk államfő? Ha kell hogyan válasszuk?A magyar köztársasági elnöki intézmény a jelenlegi formájában teljesen értéktelen és értelmetlen, még annyi hagyomány-értéke sincsen, mint néhány nyugati európai országban az uralkodói házak megtűrése és eltartása.
Amadeus
Ha mondjuk felturbóznák a jogköreit (nem feltétlenül francia mértékig) és közvetlenül választható lenne, abban látnék fantáziát.
Kampman
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Kell-e nekünk államfő? Ha kell hogyan válasszuk?A magyar köztársasági elnöki intézmény a jelenlegi formájában teljesen értéktelen és értelmetlen, még annyi hagyomány-értéke sincsen, mint néhány nyugati európai országban az uralkodói házak megtűrése és eltartása.
Amadeus
több mint 4 éve
explicite kimondva igen.csak 2? 😊Ez már belső, igazgatási és finanszírozási kérdés.a Kúria pedig legyen összevonva az AB-val. Magyarországon szerintem indokolatlan fenntartani két külön fórumot a jogrendszer tetején.ezzel az a bajom, hogy mar igyis rohadt lassuak kulon-kulon is akkor kozos erovel kb meg lasabbak lesznek.
Amadeus
ha megmaradna a ketto kulon akkor is en btw nagyon komolyan korlatoznam h mivel lehet menni Kuriara (es utana azt is h mivel lehet menni meg AB-re, ebben egyetertek, hogy agyrem az igy.)
csebi
Az nonszensz, hogy minden lófasszal a kúriára vagy az ab-ra kell rohangálni. Remélhetőleg ezen a precedensképes határozatok rendszere azért változtatni fog a gyakorlatban.
Apropó újabb elmozdulás a germán típusú jogrendszertől: félprecedens rendszerünk van lassan 2 éve.
Amadeus
csebi
Az, hogy a BH, EH, BDT, PKv, mit tudom én még mi, káosz regnált már egy ideje az más kérdés.
több mint 4 éve
csak 2? 😊Ez már belső, igazgatási és finanszírozási kérdés.a Kúria pedig legyen összevonva az AB-val. Magyarországon szerintem indokolatlan fenntartani két külön fórumot a jogrendszer tetején.ezzel az a bajom, hogy mar igyis rohadt lassuak kulon-kulon is akkor kozos erovel kb meg lasabbak lesznek.
Amadeus
ha megmaradna a ketto kulon akkor is en btw nagyon komolyan korlatoznam h mivel lehet menni Kuriara (es utana azt is h mivel lehet menni meg AB-re, ebben egyetertek, hogy agyrem az igy.)
csebi
Az nonszensz, hogy minden lófasszal a kúriára vagy az ab-ra kell rohangálni. Remélhetőleg ezen a precedensképes határozatok rendszere azért változtatni fog a gyakorlatban.
Apropó újabb elmozdulás a germán típusú jogrendszertől: félprecedens rendszerünk van lassan 2 éve.
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Ez már belső, igazgatási és finanszírozási kérdés.a Kúria pedig legyen összevonva az AB-val. Magyarországon szerintem indokolatlan fenntartani két külön fórumot a jogrendszer tetején.ezzel az a bajom, hogy mar igyis rohadt lassuak kulon-kulon is akkor kozos erovel kb meg lasabbak lesznek.
Amadeus
csebi