Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 416 — Így remélem megfelelek nektek.....
Ezèrt èrdemes volt regisztrálni Gaius több mint 3 ève egy amifocis fórumra, hogy ezalatt a több mint 3 èv alatt csak a politika topichoz szólj hozzá kemény 149x...ennyit a tiszteletről...de te tudod...
dande
A Pats topic miatt regisztráltam be anno, néha hozzá is szóltam. A Politika topicban read-only üzemmódban voltam alapvetően. És igen, dolgozom, nem itt lógok egész nap, s nem várom repesve a reakciókat, hogy reagálhassak, az én közösségi terem máshol van (nem FB). Hogy mindennek mi köze a tisztelethez, nem tudom értelmezni.
Gaius
Minden tisztelettel sejtettem 🙂 de egy 1 picit segítek. Ez pont annyira akart felszínes èrtèkïtèlet jelző lenni, mint amilyen felszïnesre sikerült èrtèkítèleted/vèlemènyed, nevezzük, aminek akarjuk, az itteni közössègről.

No písz ès pá 😉😛
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 407
Én továbbra is arra várom a választ a "jobber" kollégától, hogy ugyan minek is kellene tartani azon kormány és párt tagjait, akik járványkezelés miatt köztudottan SZÁZMILLIÁRDOKAT loptak el a közös kasszából.

Mi van a porosodó (vagy lehet nem is létező) lélegeztetőgépekkel, a milliószámra nyilvánvalóan túlárazottan megrendelt, és persze aztán "elajándékozott" kínai vakcinákkal, a cégekkel melyek a semmiből feltűntek aztán egy év után azzal a lendülettel meg is szűntek? Ha már a ner megtisztelte ezt a fórumot is azzal, hogy teszteli az emberek reakcióját a propagandára, igazán kíváncsi vagyok, hogy erre mi a hivatalos kommüniké a pártközpontból?
r.baggio
Ügyesnek. Nagyon ügyesnek. Kár, hogy nem engem kértek fel strómannak mert még a stróman unokája is nagyon jól fog élni. Következő kérdés? (Lehet lassabban tudok válaszolni, mert Gábor meetingen van, de igyekszem)

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 191 — Chiefs GM
Ezèrt èrdemes volt regisztrálni Gaius több mint 3 ève egy amifocis fórumra, hogy ezalatt a több mint 3 èv alatt csak a politika topichoz szólj hozzá kemény 149x...ennyit a tiszteletről...de te tudod...
dande
Látod... dande... ez... is... mutatja...., hogy... milyen... fontos.... ez.... a... közösség..., jutott... nekünk... saját... jobboldali... megmondófőokos... a... központból... 😀

Ráadásul... szerencsénk... is... van..., jöhetett... volna... egy... igazán... kiművelt... jobboldali... értelmiségi... is..., mint... Rezsiszilárd..., Lali... a... zseni..., vagy akár egyenesen... Semjénzsóti... is..., ahol... labdába... sem... rúgnánk... a... kis... begyöpösödött... ballib... olvtárs... agyunkkal..., de... nekünk... Gaius... jutott..., aki szerencsére... annyira... intelligens..., hogy... le... tud... ereszkedni... a... mi... szintünkre..., hogy fényt... gyújtson... lelkünk... éjszakájában... Ráadásul... emelkedett... stílusát... mutatja... a... rengeteg... pontpontpont... is..., amit... használ..., igazán... hálásak... lehetünk... a... sorsnak... 😀
somoskovig
"a... központból."

Nem tudsz semmit, ismétlem semmit rólam. Pedig írtam már egy-két mellékes megjegyzést magamról. A véleménybuborék kellemes, kényelmes közeg lehet.

Btw.: Érvek híján a személyeskedés is kényelmes, de ennyire szar a szembesülés más véleményekkel? Akkor maradok.
Gaius
Először is kivonatolom a hsz-em azon részét, amit neked szántam, használd egészséggel, ha a saját készlet elfogyna:
..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Ami a véleménybuborékot illeti, milyen buborékba tartozom, ha az alábbi dolgokat gondolom:
- Ferinek már rég el kellett volna takarodnia
- O1G, mert egy lopásra és gyűlölködésre felépített államot hozott létre
- Tarlós jobb főpolgi volt, mint Karácsony
- A migráció valós veszély és fenyegetés Európára
- A migráció azon tálalása és kezelése mind jogi, mint humanitárius szempontból, ahogy ezt a kormány teszi, rohadt gáz
- fontos a nemzet megmaradása, nem jó az Európai Egyesült Államok irány
- ki kellene mászni Kína és Oroszország seggéből
- MZP nem megváltó és Jézus második eljövetele
- Kurva kínos volt az előválasztás előtti osztozkodás és a régi káderek hatalommentegetése ellenzéki oldalon
- A melegekkel semmi gond nincs az égvilágon
- A vallásnál már csak a keresztény mázba burkolt erkölcstelenség a nagyobb gáz

Az, hogy semmit nem tudok rólad, nagy szerencse, öreg vagyok már unszimpatikus emberekkel való ismerkedéshez. Annak jobban örülnék, ha a központ küldött volna, a fizetett hülyeség legalább indokolható, a saját önálló az sokkal rosszabb.

Egyébként maradj nyugodtan, általában vagy átpörgetem a hszeidet, vagy jókat röhögök rajtuk, mindkettő jobbá teszi a napomat, szóval köszönöm. Csak ne kövesd el azt a hibát, hogy érdemi véleménynek gondolod azt a sok f*szságot, amit leírsz. Nagyon tisztelem azt a pár értelmes embert itt a fórumról, aki megpróbál veled párbeszédbe keveredni, kitartóak. Én már leszoktam arról, hogy fára mászni tanítsam a fókákat.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
most egy kicsit On/OFF topic

Egy közösséget, s annak minőségét (peteyét) minősít a hangnem ....s a tartalom..... stílus maga az ember.....ezen emberek közössége......
Gaius
nem szeretnék most a bowl.hu olvtársainak a helyében lenni.

amúgy hadd kérdezzem már meg, neked csurran valami hogy ennyire véded ezt a bajszos szart?

a többiek szépen leírták, attól hogy valaki a dagadtgetzi saját bejáratú arany töltőtolla, még egy nagy 0.
petey
Plíz engedd meg nekem a lehetőséget, hogy pont lexarjam a véleményed. A közösség alatt pedig nem a bowl.hu közösségét értettem úgyamúgy.
Gaius
És hol marad a tisztelet??
somoskovig
egy bajszos szarozót miért is kellene tisztelnem?
Gaius
Mert azt várod el, hogy ő tiszteljen valakit, aki semmivel nem szolgált rá erre, azon kívül, hogy van egy titulus a névjegykártyáján. Egyébként meg ha leszarod a véleményét, akkor miért is zavar, hogy miként nevezi a Nemzet II. Tollát?
somoskovig
leírtam alább, hogy miért is lehetne tisztelni, kérdezd Fodor Gábort, pl.
Gaius
A Köncárpád patkányozás is a tisztelet jele?
Csak a közt.elnöknek kell tiszteletet követelni vagy más közjogi méltóság is beleesik, mongyuk miniszterelnök?
Ferivel akkor mi van?
sutianap
Bármennyire nem a szívem csücske Ferenc testvér, a "Miniszterelnök úr" megszólítás illeti meg, mert betöltötte a posztot. Vagy "Elnök úr" a pártelnöki tisztség miatt. Ezek protokoll-szabályok.
több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487

Egy közösséget, s annak minőségét (peteyét) minősít a hangnem ....s a tartalom..... stílus maga az ember.....ezen emberek közössége......
Gaius

amúgy hadd kérdezzem már meg, neked csurran valami hogy ennyire véded ezt a bajszos szart?

a többiek szépen leírták, attól hogy valaki a dagadtgetzi saját bejáratú arany töltőtolla, még egy nagy 0.
petey
Plíz engedd meg nekem a lehetőséget, hogy pont lexarjam a véleményed. A közösség alatt pedig nem a bowl.hu közösségét értettem úgyamúgy.
Gaius
somoskovig
Gaius
Mert azt várod el, hogy ő tiszteljen valakit, aki semmivel nem szolgált rá erre, azon kívül, hogy van egy titulus a névjegykártyáján. Egyébként meg ha leszarod a véleményét, akkor miért is zavar, hogy miként nevezi a Nemzet II. Tollát?
somoskovig
Gaius
A Köncárpád patkányozás is a tisztelet jele?
Csak a közt.elnöknek kell tiszteletet követelni vagy más közjogi méltóság is beleesik, mongyuk miniszterelnök?
Ferivel akkor mi van?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Törölt felhasználó

Gaius

petey
Gaius
somoskovig
Gaius
somoskovig
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
dande
Látod... dande... ez... is... mutatja...., hogy... milyen... fontos.... ez.... a... közösség..., jutott... nekünk... saját... jobboldali... megmondófőokos... a... központból... 😀

Ráadásul... szerencsénk... is... van..., jöhetett... volna... egy... igazán... kiművelt... jobboldali... értelmiségi... is..., mint... Rezsiszilárd..., Lali... a... zseni..., vagy akár egyenesen... Semjénzsóti... is..., ahol... labdába... sem... rúgnánk... a... kis... begyöpösödött... ballib... olvtárs... agyunkkal..., de... nekünk... Gaius... jutott..., aki szerencsére... annyira... intelligens..., hogy... le... tud... ereszkedni... a... mi... szintünkre..., hogy fényt... gyújtson... lelkünk... éjszakájában... Ráadásul... emelkedett... stílusát... mutatja... a... rengeteg... pontpontpont... is..., amit... használ..., igazán... hálásak... lehetünk... a... sorsnak... 😀
somoskovig
"a... központból."

Nem tudsz semmit, ismétlem semmit rólam. Pedig írtam már egy-két mellékes megjegyzést magamról. A véleménybuborék kellemes, kényelmes közeg lehet.

Btw.: Érvek híján a személyeskedés is kényelmes, de ennyire szar a szembesülés más véleményekkel? Akkor maradok.
több mint 4 éve

Gaius

petey
Gaius
somoskovig
Gaius

több mint 4 éve
Törölt felhasználó

Gaius

petey
Gaius
somoskovig
több mint 4 éve
dande

Szerkesztette: somoskovig

több mint 4 éve

Gaius

petey
Gaius

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 871 — no es importante
Én továbbra is arra várom a választ a "jobber" kollégától, hogy ugyan minek is kellene tartani azon kormány és párt tagjait, akik járványkezelés miatt köztudottan SZÁZMILLIÁRDOKAT loptak el a közös kasszából.

Mi van a porosodó (vagy lehet nem is létező) lélegeztetőgépekkel, a milliószámra nyilvánvalóan túlárazottan megrendelt, és persze aztán "elajándékozott" kínai vakcinákkal, a cégekkel melyek a semmiből feltűntek aztán egy év után azzal a lendülettel meg is szűntek? Ha már a ner megtisztelte ezt a fórumot is azzal, hogy teszteli az emberek reakcióját a propagandára, igazán kíváncsi vagyok, hogy erre mi a hivatalos kommüniké a pártközpontból?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó

Gaius

petey
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
dande
A Pats topic miatt regisztráltam be anno, néha hozzá is szóltam. A Politika topicban read-only üzemmódban voltam alapvetően. És igen, dolgozom, nem itt lógok egész nap, s nem várom repesve a reakciókat, hogy reagálhassak, az én közösségi terem máshol van (nem FB). Hogy mindennek mi köze a tisztelethez, nem tudom értelmezni.
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 703

Gaius
Hallod, a playoff eredménykövetőbe inkább be se nézz majd.

több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 416 — Így remélem megfelelek nektek.....

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 238 — Csodabogár

Gaius

Szerkesztette: petey

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 372
A 'bajszos szar' megszólítás nem az intézménynek szól, hanem az azt éppen betöltő egyénnek. Én speciel sok embert tiszteltem életemben, de egyiket sem a titulusa, hanem a tettei miatt. Éppen ezért gondolom ezt a jelzőt találónak, mert Áder pont annak a titulusnak a kiüresítésében vállalt tevékeny szerepet, amit még valamennyire tisztelni lehetne ebben az elbaszott rendszerben. Mert hogy politikust sem szeretni sem tisztelni nem fogok soha, csak azért, mert politikus, az zicher. Ezt meghagyom az aranytollasoknak, én meg majd szavazok a közpénzből vett, zsinóron lógó signettával. 1-1.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Amíg a legalapvetőbb kérdésekben nem jutunk dűlőre, addig nem lesz itt termékeny alkotmányozás. Amíg nincs megfelelő politikai erő és akarat, mind minőségében, mind volumenében, addig pedig nem tudunk vitázni még a legalapvetőbb elképzelésekről sem. Pontosan ez a probléma MZP és Dobrev - Vörös Imre, Bárándy, etc - agymenésével. Fleck Zoliról nem is beszélve. A komplett érvrendszerük az alkotmányozás mellett lóg a levegőben stabil közjogi és szociológiai alapok nélkül. Megmondják, hogy hogyan romboljuk le azt, ami van, de nincs adekvát válaszuk arra, hogy merre menjünk tovább.

De, hogy ne csak a fikát szórjam, mondok egy saját ötletet: prezidenciális rendszer, francia típusú önkormányzati berendezkedéssel. Erős egyszemélyi vezető, erős parlamenti kontroll alatt. A végrehajtó hatalom pedig jogi keretek között, tisztán tudja fogni a tökeit a helyi kiskirályoknak. Ügyészség menjen az IM alá, a Kúria pedig legyen összevonva az AB-val. Magyarországon szerintem indokolatlan fenntartani két külön fórumot a jogrendszer tetején.
Amadeus
Én örömmel megszavaznék minden jogállamiság erősítése felé tett lépést, csak ezek olyan vágyak jelenleg, mint az, hogy "jöjjön már egy másfajta ellenzék". Nem jön. És nem is fog jönni. Prezidenciális rendszer sem lesz, mert nem fognak tudni róla megegyezni. Csak úgy lehetne, ha az ellenzék szerezne 2/3-ot, és ő erőltetné rá ezt az országra, és akkor a Fideszes fele érezné úgy, hogy ki lettek rakva partvonalon kívülre.

Jelenleg nincs konszenzus. Ahhoz, hogy konszenzus lehessen, meg kell változnia a politikai légkörnek, el kell jutni oda, hogy az alapvető kérdéseket nem rendeljük alá napi politikai csatáknak, és identitásharcnak. De nem tartunk ott. És amíg eljutunk oda, addig van egy status quo, amiben valahogy működni kell. Három opció van jelenleg:

1. megy a NER így tovább. És maradunk úgy félkarú / lebénult demokrácia és jogállam, hogy a Fidesz hackeli tovább a rendszert, a maga eszközeivel.
2. Jön az ellenzék, és kihackeli magát a csapdából úgy, hogy mozgásteret tud magának teremteni. És talán (nem biztos, hanem csak talán) valamivel jobb levegőjű közegbe araszolunk vissza.
3. Jön az ellenzék, és nem hackeli ki magát. Ami egy patt helyzet lesz. A Fidesz már nem tud toivább hackelni, a kormányon levők meg kormányozni nem tudnak. Nézegetik egymást a parlamentben.

Ha ebből a háromból lehet csak választani, akkor az én választásom nem örömteli, de nagyon könnyű.
peterk2005
PeterK.....annyira beszűkült a gondolkodásmódod.....lekorlátozod Magad a jelenlegi jogrendszerre. Engedd szabadjára a vágyaid, új alkotmány, új politikai konstelláció, új jogrendszer közeleg.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline
Amíg a legalapvetőbb kérdésekben nem jutunk dűlőre, addig nem lesz itt termékeny alkotmányozás. Amíg nincs megfelelő politikai erő és akarat, mind minőségében, mind volumenében, addig pedig nem tudunk vitázni még a legalapvetőbb elképzelésekről sem. Pontosan ez a probléma MZP és Dobrev - Vörös Imre, Bárándy, etc - agymenésével. Fleck Zoliról nem is beszélve. A komplett érvrendszerük az alkotmányozás mellett lóg a levegőben stabil közjogi és szociológiai alapok nélkül. Megmondják, hogy hogyan romboljuk le azt, ami van, de nincs adekvát válaszuk arra, hogy merre menjünk tovább.

De, hogy ne csak a fikát szórjam, mondok egy saját ötletet: prezidenciális rendszer, francia típusú önkormányzati berendezkedéssel. Erős egyszemélyi vezető, erős parlamenti kontroll alatt. A végrehajtó hatalom pedig jogi keretek között, tisztán tudja fogni a tökeit a helyi kiskirályoknak. Ügyészség menjen az IM alá, a Kúria pedig legyen összevonva az AB-val. Magyarországon szerintem indokolatlan fenntartani két külön fórumot a jogrendszer tetején.
Amadeus
Én örömmel megszavaznék minden jogállamiság erősítése felé tett lépést, csak ezek olyan vágyak jelenleg, mint az, hogy "jöjjön már egy másfajta ellenzék". Nem jön. És nem is fog jönni. Prezidenciális rendszer sem lesz, mert nem fognak tudni róla megegyezni. Csak úgy lehetne, ha az ellenzék szerezne 2/3-ot, és ő erőltetné rá ezt az országra, és akkor a Fideszes fele érezné úgy, hogy ki lettek rakva partvonalon kívülre.

Jelenleg nincs konszenzus. Ahhoz, hogy konszenzus lehessen, meg kell változnia a politikai légkörnek, el kell jutni oda, hogy az alapvető kérdéseket nem rendeljük alá napi politikai csatáknak, és identitásharcnak. De nem tartunk ott. És amíg eljutunk oda, addig van egy status quo, amiben valahogy működni kell. Három opció van jelenleg:

1. megy a NER így tovább. És maradunk úgy félkarú / lebénult demokrácia és jogállam, hogy a Fidesz hackeli tovább a rendszert, a maga eszközeivel.
2. Jön az ellenzék, és kihackeli magát a csapdából úgy, hogy mozgásteret tud magának teremteni. És talán (nem biztos, hanem csak talán) valamivel jobb levegőjű közegbe araszolunk vissza.
3. Jön az ellenzék, és nem hackeli ki magát. Ami egy patt helyzet lesz. A Fidesz már nem tud toivább hackelni, a kormányon levők meg kormányozni nem tudnak. Nézegetik egymást a parlamentben.

Ha ebből a háromból lehet csak választani, akkor az én választásom nem örömteli, de nagyon könnyű.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
"Tök simán asszisztált, hogy széjjelcsesszék az intézményrendszert".....
köszönjük a lózungokat, azzal tele a padlás....."ök simán asszisztált, hogy széjjelcsesszék az intézményrendszert, egyetlen szava nem volt, amikor viktorék úgy kerülték meg az alkotmányos akadályoka"......szúza......attól még, hogy átbasszátok majd a szavazófülke pulpitusát a tollatokkal az X behúzásánál........én spec az ünnepi alkalmakra tartott caran d'ache arany tollammal vetem be laza csuklóval az x -et.....és 1-1.... nincs ezzel gond....én meg szerintem lazábban veszem majd a választás végeredményét, bármi legyen.....
Gaius
de nagyon márkás öltönyt vegyél ám a cerka mellé, mert különben nem is fog olyan szépen, aztán még a végén érvénytelennek nyilvánítják
slowmotion
Te is tudod, hogy ez csak jelzésértékű volt. Csak arra próbáltam utalni, hogy lehet valaki x diplomás, vagy lehet munkanélküli. Minden szavazat egyenlő. Ez a demokrácia. Nem az én eszményem szerint való, de elfogadom, mert nem tehetek mást.
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 320 — Cowboys fan
köszönjük a lózungokat, azzal tele a padlás....."ök simán asszisztált, hogy széjjelcsesszék az intézményrendszert, egyetlen szava nem volt, amikor viktorék úgy kerülték meg az alkotmányos akadályoka"......szúza......attól még, hogy átbasszátok majd a szavazófülke pulpitusát a tollatokkal az X behúzásánál........én spec az ünnepi alkalmakra tartott caran d'ache arany tollammal vetem be laza csuklóval az x -et.....és 1-1.... nincs ezzel gond....én meg szerintem lazábban veszem majd a választás végeredményét, bármi legyen.....
Gaius
de nagyon márkás öltönyt vegyél ám a cerka mellé, mert különben nem is fog olyan szépen, aztán még a végén érvénytelennek nyilvánítják
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?
Gaius
Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).

Ez tipik identitás politika, aminek itthon a baloldalon nincs is igazán szellemi táptalaja, mivel nem létező társadalmi szakadék. Itthon urbánus-vidéki identitás politika van, de ott túl egyértelmű a törésvonal.

A jobboldali miniszterelnök importálása meg milyen kérdés már? Babis a kommunistákkal kormányzott együtt 😀 Nem lehet ellenzéki jobboldalon, mert a Fideszé az egész jobboldal? Ugyanmár. Chickán Attila? Bod Péter Ákos? Pálinkás József? Mind hithű szocdem/kommunista pribékek. (Az, hogy személyek szerint - személyszerint mit gondolok a felsorolt emberekről másodlagos)

Szóval a legnagyobb veszély egyáltalán nem az - habár már az is meghaladja szerintem az ellenzék szellemi kapacitását - hogy ők ne bírnának ki négy évet. De, maguktól még ki is bírhatnák éppen, a hatalom, a pénz a lehetőség együtt tarthat minden bandát. A legnagyobb veszélyek számukra ezek a szép, finom, nehezen támadható aknák kivédése, ami OV-re és a Fidesz-re lett szabva és az Ő informális hatalmukra.
MC12
Sokadszor elmondom: ezek most azért tűnnek megugorhatatlan akadálynak, mert egyszerűen képtelen a szélesen vett közvélemény mind a kormány, mint az ellenzéki oldalon a NER-en kívül gondolkodni. Annyira ez lett a valóságunk, hogy minden más elképzelhetetlen. Azt is elfelejted, hogy a Fidesz, amikor átvette 2010-ben a kormányzást, egy, a mostaninál sokkal rosszabb körülmények között lévő országot vett át, és megugrotta.

A kiemelt részt pedig remélem, hogy a Fideszes körökben széles körben gondolják így 😊
Gyurma Pappa
1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.

2.Ahhoz nem kell Fideszesnek lenni, hogy bárki így gondolja. Elég ránézni az ellenzék elmúlt 12 évi teljesítményére.
MC12
pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊
erdemben egyet ertek es pontosan ezt mutatja a mediahatosagos lemondas is, amely hatosag -valljuk be oszinten- messze nem a legjelentosebb, sot, de nem veletlenul akarja sajat emberet itt OV. egy esetleges vereseg utan is akarja meg iranyitani ezt a reszet is a dolognak.
csebi
Ádert helyettesítsd be egy tetszőleges Fidesz potentáttal és meg is vagyunk 😊 by the way, a legtöbben Trócsányit pusmogják (Kövér és Novék mellett) akinél unalmasabb jelölést el se tudok képzelni. Nyilvén értem, hogy ebben a helyzetben a klasszik jogász elnök éppen hasznos, de na. Uncsi.
MC12
Tró tökéletes lenne OV-nak. Szakmaiságát a pozícióért feladó, nárcisztikus faszi. Elért mindent ügyvédként, így most a pozikat halmozza.
Amadeus
Attól még unalmas. Egy Kövér sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb lenne.
MC12
ugyan, csak jönne egy újabb "bajszos szar" egy másik tinitől, nagy "összellenzéki" rivalgás közepette....kérdezném én a komolyabban gondolkodó balos kollégáktól (az olvtárst most már kerülöm), azért ezt így hogy? már bocsánat, de egy xaros tini "bajszos szarozza" azt a köztársasági elnököt, aki anno - ha jól emléxem - alkotmánytanból okította még OV-t, vagy Fodor Gábort? Azt a köztársasági elnököt, aki a posztja súlyához képest soha nem látott figyelmet fordít a normális zöldpolitikai elképzelések számára? "csak azért mert Fideszes........szar ember." mondja ezt bárki....s ennek ujjongott több ezer ember....a tudattalan egyén, s tömegben a csőcselék az, ami nem ismer tiszteletet semmi iránt. Ez (is) a jakobinus hevület. Sztem. És ellenzéki oldalról egy kiszabott felszólaló nincs később, hogy a köztársaság elnöke, az egy tisztség, az első számú közjogi méltóság, akinek kijár a tisztelet. Utána meg jönnek a krumplis-zsákok. Brave new world.
Gaius
nem azért szar ember. a probléma az vele, hogy ő nem fidesz tisztségviselő, hanem elvileg az ország első számú közjogi méltósága. ehhez képest tök simán asszisztált, hogy széjjelcsesszék az intézményrendszert, egyetlen szava nem volt, amikor viktorék úgy kerülték meg az alkotmányos akadályokat, hogy egy csomó felesleges faszságot beemeltek az alkotmányba alaptörvénybe, hogy a disznóságaikat csinálhassák.
egy. kibaszott. szava. nem. volt.

ja de, szebb tördelést kért a szövegtörzsbe.
slowmotion
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Gaius
MC12
Gyurma Pappa
MC12
csebi
MC12
Amadeus
MC12
Gaius
Klaci79
Sosem tudtam komolyan venni azokat, akik szerint a tisztelet "jár" valakinek.
Az a baj, hogy a lényeget illetően a tisztelet nem magénak a tisztséget betöltő személynek jár - bár az külön megadható személyes konnexusok esetén - hanem magának a tisztségnek.....

ittvagyittenTe....akárki, fixypszilon......bebaszna a ménkű, s el kellene menned egy nagyköveti állófogadásra csupán.....mi lenne a megszólításod a nagykövet felé?
Gaius
Merőben másnak tartom a két dolgot és mivel nem is "bajszos szaroztam" nem vagyok mérvadó. De közben már jött is egy tökéletes válasz mástól, kár lenne ezt ragoznom.
Klaci79
ne terelj.....a tisztelet megadásáról volt szó
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 946
Gaius
MC12
Gyurma Pappa
MC12
csebi
MC12
Amadeus
MC12
Gaius
Klaci79
Sosem tudtam komolyan venni azokat, akik szerint a tisztelet "jár" valakinek.
Az a baj, hogy a lényeget illetően a tisztelet nem magénak a tisztséget betöltő személynek jár - bár az külön megadható személyes konnexusok esetén - hanem magának a tisztségnek.....

ittvagyittenTe....akárki, fixypszilon......bebaszna a ménkű, s el kellene menned egy nagyköveti állófogadásra csupán.....mi lenne a megszólításod a nagykövet felé?
Gaius
Merőben másnak tartom a két dolgot és mivel nem is "bajszos szaroztam" nem vagyok mérvadó. De közben már jött is egy tökéletes válasz mástól, kár lenne ezt ragoznom.