Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 214 — #NoStress
ezt mutatja a mediahatosagos lemondas is, amely hatosag -valljuk be oszinten- messze nem a legjelentosebb, sot, de nem veletlenul akarja sajat emberet itt OV. egy esetleges vereseg utan is akarja meg iranyitani ezt a reszet is a dolognak.
csebi
Ahhoz még kétharmad se kell, hogy meghagyják az NMHH-t, elsúlytalanítsák, és fölé tegyenek egy Összmédia Főfelügyeletet mondjuk, ami a valódi hatalomgyakorló, amihez átkerül az összes érdemi jogkör.
Az ilyen manőverekhez nem kell nagy ész.
Sobri Jóska
Erről pofázok.
Gyurma Pappa
De az én hangom mélyebb. 😊

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 592 — zászló zászló szív
ezt mutatja a mediahatosagos lemondas is, amely hatosag -valljuk be oszinten- messze nem a legjelentosebb, sot, de nem veletlenul akarja sajat emberet itt OV. egy esetleges vereseg utan is akarja meg iranyitani ezt a reszet is a dolognak.
csebi
Ahhoz még kétharmad se kell, hogy meghagyják az NMHH-t, elsúlytalanítsák, és fölé tegyenek egy Összmédia Főfelügyeletet mondjuk, ami a valódi hatalomgyakorló, amihez átkerül az összes érdemi jogkör.
Sobri Jóska
Erről pofázok.

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 214 — #NoStress
csebi

több mint 4 éve
1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van.MC12
Én nem ezt mondtam. Te ezt akarod hallani, hogy ezt mondom, mert ez illik a narratívába, amit mondasz. Én azt mondom (sokadszorra), hogy most, ebben a pillanatban nem tudja senki elképzelni, hogy lehet másképp is, mert ez Orbán Viktor politikai rendszerének az igazi csodája, hogy elhitette mindenkivel, hogy a NER és leginkább Ő maga örök.

Én pusztán annyit állítok, hogy ez nem igaz. Mindösszesen annyit mondok, hogy számos dolog, amit ma tényként kezelünk, lehet hogy nem lesz tényszerű két év múlva. Lehet, hogy a KT majd vétózni fog, és neked lesz igazad, de ezt ma tényként kijelenteni, és úgy dönteni, hogy ez bizony így lesz, szerintem nem igaz.

Ha vágyvezérelten nyilatkoznék, akkor azt mondanám, hogy valami csoda folytán a Jobbikos exnácik, a DK-s-MSZP-s 2010 előtti politikai brancs, az egyéb álbalos percemberek nem tényezők többet, Orbán Viktor rájön, hogy keleti oligarcha helyett inkább nyugatos államférfi akar lenni, lebontja az összes nagy ellátó rendszert hogy újat építsen helyette, abbahagyja a náculást, és felőlem akár akkor lehet még 50 évig a miniszterelnök.

2.Ahhoz nem kell Fideszesnek lenni, hogy bárki így gondolja. Elég ránézni az ellenzék elmúlt 12 évi teljesítményére.
MC12
Persze. Én sem vagyok túl jó véleménnyel róluk. Csak én nem versenyzek velük egy választáson. És az ellenfél lenézése sosem vezet jó irányba. Csak azt is meg kell érteni, hogy az elmúlt 12 év ellenzéki teljesítményébe erősen belejátszott, hogy sok lehetőséget nem hagyott neki a Fidesz kibontakozni. Nem is volt igazán társadalmi támogatottság.

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 782 — Lucas Scott
ez mondjuk sok szempontból érdekes, bár kérdés hogy mennyire pontos

Negritis
ezt lehet ugyis ertelmezni, hogy azert nem problema jelenleg, mert OV megvedte a hazat, kivul tartotta a migransokat.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 693 — The Mathematician
ez mondjuk sok szempontból érdekes, bár kérdés hogy mennyire pontos

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?
Gaius
Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).

Ez tipik identitás politika, aminek itthon a baloldalon nincs is igazán szellemi táptalaja, mivel nem létező társadalmi szakadék. Itthon urbánus-vidéki identitás politika van, de ott túl egyértelmű a törésvonal.

A jobboldali miniszterelnök importálása meg milyen kérdés már? Babis a kommunistákkal kormányzott együtt 😀 Nem lehet ellenzéki jobboldalon, mert a Fideszé az egész jobboldal? Ugyanmár. Chickán Attila? Bod Péter Ákos? Pálinkás József? Mind hithű szocdem/kommunista pribékek. (Az, hogy személyek szerint - személyszerint mit gondolok a felsorolt emberekről másodlagos)

Szóval a legnagyobb veszély egyáltalán nem az - habár már az is meghaladja szerintem az ellenzék szellemi kapacitását - hogy ők ne bírnának ki négy évet. De, maguktól még ki is bírhatnák éppen, a hatalom, a pénz a lehetőség együtt tarthat minden bandát. A legnagyobb veszélyek számukra ezek a szép, finom, nehezen támadható aknák kivédése, ami OV-re és a Fidesz-re lett szabva és az Ő informális hatalmukra.
MC12
Sokadszor elmondom: ezek most azért tűnnek megugorhatatlan akadálynak, mert egyszerűen képtelen a szélesen vett közvélemény mind a kormány, mint az ellenzéki oldalon a NER-en kívül gondolkodni. Annyira ez lett a valóságunk, hogy minden más elképzelhetetlen. Azt is elfelejted, hogy a Fidesz, amikor átvette 2010-ben a kormányzást, egy, a mostaninál sokkal rosszabb körülmények között lévő országot vett át, és megugrotta.

A kiemelt részt pedig remélem, hogy a Fideszes körökben széles körben gondolják így 😊
Gyurma Pappa
1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.

2.Ahhoz nem kell Fideszesnek lenni, hogy bárki így gondolja. Elég ránézni az ellenzék elmúlt 12 évi teljesítményére.
MC12
pontositas: Ader nem lesz mar, uj kozt elnokot valasztanak a valasztasok elott Schmitt plagizalasa miatt. kezdem sejteni, hogy anno Pali emiatt plagizalt, mert tudta, hogy ez segitseg lesz OVnak 😊
erdemben egyet ertek es pontosan ezt mutatja a mediahatosagos lemondas is, amely hatosag -valljuk be oszinten- messze nem a legjelentosebb, sot, de nem veletlenul akarja sajat emberet itt OV. egy esetleges vereseg utan is akarja meg iranyitani ezt a reszet is a dolognak.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
rokaur 876
mindenesetre ez a feles alkotmányozás olyan meredek, hogy sztem kurvára nem gondolták végig, mer'csak az Orbánbukjonmeg-projekt megy. Milyen garanciát ad az itt lévő befektetők számára a stabil jogi(!), politikai és gazdasági környezetre egy ilyen társaság? Ellenkező szempontból: egy itt lévő, vagy ide befektetést tervező, megvalósulásban lévő befektetést eszközlő társaság CEO-ja és tulajdonosa mit gondol? Belegondoltak ezek? szándékosan nem "őket" mondtam.
Gaius
Azert el ne ajulj ettol a mostani "stabil" politikai, jogi es gazdasagi kornyezettol, azt amit ez a kormany csinal (benyalni a multiknak) azt lehozza barmilyen szedett vedett koalicio. Annyira fogja zavarni az Audit, hogy feles alkotmanyozas van mint az emberi jogok elnyomasa.. semennyire amig olcso a munkaero es kapnak par milliardot fejlesztesre. Maximum nem lesznek day 1 bejaratosak a miniszterekhez.
Ez a rendszer abban stabil amit Sobri szokott irni, tudod kinek kell csuszopenzt adnod.

En eleg jo kapcsolatban vagyok a CEO-val, o se adozasi se jogi szempontbol nem tartja ezt a rendszert stabilnak, kiszamithatonak meg aztan vegkeppen nem. Osszecsapott torvenyek, valtozo munkatorvenyek, az adozasra is sokat panaszkodik (nonszensz, mennyire nincs felkeszitve az IT-re)..
- A bertamogatas covid ideje alatt olyan atlathatatlan volt h inkabb letettek rola nalunk.
- Egyik naprol a masikra rendelet, hogy csak kepesitett szakacs dolgozhat...
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 407
Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?
Gaius
Figy, én tényleg csak elismerően tudok nyilatkozni a hűségedről, de csendben felhívnám a figyelmet, hogy az LMBTQ témát a kormánypárt emelte be a közbeszédbe. Ezt a vitát a Fidesz hozta ide, egy egyébként KKEU szinten nagyon is elfogadónak számító országba. Nyugat EU-ban nincs LMBTQ harc, 1968-as mozgalom tagjai ülnek most döntő helyeken, szóval ez a téma eldőlt, a hiperkatolikus Spanyolországban, a hiperreformátus Hollandiában is elfogadott a melegházasság, az német AfD (szélsőjobb!) egyik argumentuma, hogy a keleti migránsok a szabad szerelmet veszélyeztetik, a párt alelnök egy leszbikus nő (volt? nem emlékszem hogy még ott van-e).

Ez tipik identitás politika, aminek itthon a baloldalon nincs is igazán szellemi táptalaja, mivel nem létező társadalmi szakadék. Itthon urbánus-vidéki identitás politika van, de ott túl egyértelmű a törésvonal.

A jobboldali miniszterelnök importálása meg milyen kérdés már? Babis a kommunistákkal kormányzott együtt 😀 Nem lehet ellenzéki jobboldalon, mert a Fideszé az egész jobboldal? Ugyanmár. Chickán Attila? Bod Péter Ákos? Pálinkás József? Mind hithű szocdem/kommunista pribékek. (Az, hogy személyek szerint - személyszerint mit gondolok a felsorolt emberekről másodlagos)

Szóval a legnagyobb veszély egyáltalán nem az - habár már az is meghaladja szerintem az ellenzék szellemi kapacitását - hogy ők ne bírnának ki négy évet. De, maguktól még ki is bírhatnák éppen, a hatalom, a pénz a lehetőség együtt tarthat minden bandát. A legnagyobb veszélyek számukra ezek a szép, finom, nehezen támadható aknák kivédése, ami OV-re és a Fidesz-re lett szabva és az Ő informális hatalmukra.
MC12
Sokadszor elmondom: ezek most azért tűnnek megugorhatatlan akadálynak, mert egyszerűen képtelen a szélesen vett közvélemény mind a kormány, mint az ellenzéki oldalon a NER-en kívül gondolkodni. Annyira ez lett a valóságunk, hogy minden más elképzelhetetlen. Azt is elfelejted, hogy a Fidesz, amikor átvette 2010-ben a kormányzást, egy, a mostaninál sokkal rosszabb körülmények között lévő országot vett át, és megugrotta.

A kiemelt részt pedig remélem, hogy a Fideszes körökben széles körben gondolják így 😊
Gyurma Pappa
1.Én meg sokadszorra mondom, hogy egyszerűen nem akarod figyelembevenni azt ami tényszerűen van és egyfajta vágyvezérelt gondolkodásban vagy, ahol a Költségvetési Tanács csupán egy lényegtelen apróság, az AB mellékes, az MNB úgyse fog keresztbe tenni és szépen majd mindenki hozzáidomul az MzP-kormányhoz. Aki így gondolja, tévedésben van. Ezek a szervezetek, személyek nem azért lettek létrehozva és kiválasztva, hogy mindenféle kormánnyal együttműködjenek meg segítsék, itt nem lesz kiegyezés ezen szereplők és egy új kormány között. Lesznek oligarchák persze, akik kiegyeznek, meg lesz egy valag középvezető is. De Karas Mónika? Polt Péter? Matolcsy? Domokos László? Áder? Te komolyan azt gondolod, hogy ők majd, juj megijednek és kiegyeznek? És akkor visszajön a 70:30 és a boldog 2010 előtti idők, ahol kicsit mindkét félnek jó? Márpedig nekik eszközük és hatalmuk van egy bármely kormány jogszerű, legális megbuktatására. És számomra kétség sem fér hozzá, hogy ezt az első adandó alkalommal meg is fogják tenni.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline
MC12

Gyurma Pappa
Ha a kormány / Fidesz berkeiben tényleg elhiszik, hogy ma már csak ők képesek 90-es IQ fölött gondolkodni, akkor a NER a legnagyobb szellemi pusztítást a berkeikben végezte. 😀

De én ebben nem hiszek. Orbán képességeit sok tekintetben értékelik túl, de nem az a típus aki alulértékelné az ellenfeleit. Ha igen, akkor őt is bedarálta a NER. Attól viszont nem tartok, hogy a NER bástyái állva maradnának egy esetleges ellenzéki győzelem után is. A NER-t ebben az összetartó, összezáró formában két dolog tartja egyben. A pénz - irdatlan mennyiségű pénz - és a sérthetetlenség tudata. Ha ez a kettő eltűnik - elzáródik a csap és a sérthetetlenség érzése megszűnik - úgy omlanak le azok a bástyák majd mint a huzat. Sajnos, mert én örülnék a legjobban, ha nem így lenne, és "asszimilálódás" helyett megpróbálnának kitartani. Akkor láthatóak - és elszámoltathatóak - maradnának. De sajnos valószínűbb, hogy úgy fognak besorolni az új hatalom mögé, mint a pinty. És az új hatalom sajnos ahelyett, hogy számon kérne, a keblére fogja őket ölelni.

Szóval én pont attól tartok, hogy a NER ruhát vált és simán túlél. Ahogy a volt kádári háttérország is tette a rendszerváltás után. Szétszaladva és beépülve az MDF-től az SZDSZ-en át minden pártig. Én pont nem Gyulyás Gergelytől vagy Rezsi Szilárdtól akarnék megszabadulni. Ilyen értelemben engem a politika nem izgat. Nem érdekel, hogy hogy hivják az aktuális hülyét, aki kiáll a mikrofonok mögé. Ha a NER el tudna bukni úgy, hogy Orbán marad a kormányban, engem az sem zavarna. Csak ugye nem tud. Szóval én direkt örülnénk neki, ha azok a NER bástyák megpróbálnák tartani a frontot, mert akkor láthatóak, beazonosíthatóak maradnának. Próbáljanak csak pénz és a sérthetetlenség érzése nélkül küzdeni. Akkor komcsi maradna a komcsi, nem lenne belőle "libernyák", eltűnve a térképről.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Rövid távon - értsd. a választásokig - az OV elleni gyűlelet erősebb lesz, tehát a bázis - elvileg - biztosan elmegy szavazni. Aztán orrát befogva elmegy csomó olyan szavazó is, mint csebi - lehet, hogy ő pont nem - aki egy MzP-féle jobboldali miniszterelnökre maximum befogott orral tud leszavazni, ilyenből azért Pesten van jónéhányezer. De itt már lesz egyébként morzsolódás.
MC12
tobbire nincs idom reagalni. el el fogok menni szavazni, ahogy irtam is. listan irtam mar, hogy kire fogok szavazni, egyeniben vszeg szerint az osszellenzekire (ha csak Vajda nem hatral ki es hirtelen kitalalja h masik frakcioba akar megis ulni, mint vallalt). kerdes az, hogy hany ilyen ember lesz, aki megosztja a szavazatot MZP miatt? kezdetnek jo lenne tudni, hogy az elovalasztas 2. fordulojabol tenylegesen mennyi volt a hasonlo tavolmarado karacsony arva, mint en? mert azokat MZP nem fogja meggyozni a mostani nyilatkozataival az biztos 😊 de nyilvan mi el vagyunk felejtve, mar nem is szamitunk, csak a bizonytalanok. aztan meglatjuk mi sul ki belole: a rev es a vam esete ...

több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 385 — Steelers fan
mindenesetre ez a feles alkotmányozás olyan meredek, hogy sztem kurvára nem gondolták végig, mer'csak az Orbánbukjonmeg-projekt megy. Milyen garanciát ad az itt lévő befektetők számára a stabil jogi(!), politikai és gazdasági környezetre egy ilyen társaság? Ellenkező szempontból: egy itt lévő, vagy ide befektetést tervező, megvalósulásban lévő befektetést eszközlő társaság CEO-ja és tulajdonosa mit gondol? Belegondoltak ezek? szándékosan nem "őket" mondtam.
Gaius
Bár az alapfelvetésben egyet értek veled, de hülyeséggel ne indokoljunk. Folyamatosan átlépi a szabad piac határait a mostani kormány, ezen már nem rontana egy feles alkotmányozás.

Mondjak példákat is? Mit szólhat vajon a Raiffeisen vezetője a hitelmoratóriumhoz, amit szakmailag indokolatlanul elnyújtanak és a kedvezményezettek köre is tágabb volt az indokoltnál sokáig. Mit szólhat vajon a Shell vezetője az üzemanyagár stophoz és a hozzá tartozó kötelező nyitvatartáshoz?

Két gazdasági döntés, amit a politikai haszonszerzés motivál a tőke szabad mozgása helyett. Akkor milyen stabil jogról beszélünk???
több mint 4 éve
Gaius

MC12

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 988
 index.hu/belfold/2021/11/18/anonymus-bajnai-es-gansperger-kapcsolatara-hivta-fol-a-figyelmet/

Ez amúgy mennyire lehet valós Anonymous videó, mert ilyet sztem bárki tud csinálni megtévesztés céljából...
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
HA győzne az ellenzék, akkor jönne a - megfelelő manírrel - "Péter.....ilyeneket nem lehet, felelős politikusként ilyeneket nem szabad mondani....hidd el, én tudom....több mint bűn, hiba.....elidegeníted a Zembereket az ilyen kijelentésekkel.....ez megengedhetetlen.....a DK-nak nincs más lehetősége, mint Gordont megbízni" és ha jönne a válasz: "Te beszélsz, Ferenc az őszödi beszéddel....." etcetera......akkor jöhet a: "Nézz a táblára Péter"......
Gaius
El kellene telnie min. 1 évnek, mire a DK megpuccsolhatja a miniszterelnököt.

Az új kormányok első éve Magyarországon általában eléggé pozitív, ilyenkor történnek az osztogatások, kifizetések, a klientúra pozícióhoz jut, a népszerűség a bandwagon-támogatókkal átmenetileg megnövekszik.

A Dobrev-klán nyilván szeretné minél előbb egy saját emberét a miniszterelnöki székbe ültetni, de ha túl hamar lépnek, azzal politikailag végleg kicsinálnák magukat.
Kampman
ismerni kell a közjogi közeget....a DK de facto politikailag már a kormány, horribile dictu, a parlament megalakulása előtt megpuccsolhatja MZP-t, ha olyan a választási eredmény és olyan a választás előtti listás megállapodás (btw. a baloldaliakat nem zavarja a saját oldalukat érintő bizonytalansági faktorok tömkelege? már akit érdekel ez az egész hóbelevanc......hmmmm namindegy) amilyen....

mondom, gondolatkísérlet volt csupán, de nézzük az időrendet
TFH megnyeri az ellenzék a választásokat áprilisban.....EZUTÁN hangzana el a "képzelt beszélgetés", amit követően megalakul a parlament.....utána pedig, már a parlament megalakulásakor eljön az igazság pillanata, de legyen "csak" a kormányalakításkor....vagy rá bármikor......és MZP maximális támogatásáról biztosítja (egy ideig) Gordont egy szakértői kormány megalakításával kapcsolatban, ahová delegálja Bojárt, vagy Bigét.....szép lenne, nem? 😀

aki egy elméleti "jelölt" csupán, minimális szervezeti erővel, az egy zéró súlyú bábu, akarom mondani politikai lufi.....akinek a szerepe "csak fel... fel" vagy valami ilyesmi volt a plakátjain MZP-nek, nemde? a kidurranásig
megvallom, megsüvegelném, ha MZP olyan zsaroló potenciállal rendelkezne egy előzetes listaállítás kapcsán a DK-val szemben, hogy megkérdőjelezhetetlen politikai tényezővé váljon....HA MZP minielnök lenne, Megyó szerepe várna rá.....soha nem lenne biztonságban....summa summarum MZP Fletó foglya....EZT (is) jelenti a szervezeti erő a politikai térben, lásd lustaság és társai.

A jelenben elszórt jakobinus gyűlöletmagvak ki tudja mikor kelnek ki? A meg nem valósuló IFA-platóztatás, kandelábereztetés, vagyonelkobzás és alkotmányozás közben kormányozni is kellene, biztosítván némi rendet ennek a rohadt szutykos mucsai népnek a körében. Vagy pont NEM ez a cél? Megsúgom: nem a birkatürelmű konzervatívak "gyünnek idegállapotba" pár hónap múltán. Az nem az az út, amin ez a közösség jár.
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 703
HA győzne az ellenzék, akkor jönne a - megfelelő manírrel - "Péter.....ilyeneket nem lehet, felelős politikusként ilyeneket nem szabad mondani....hidd el, én tudom....több mint bűn, hiba.....elidegeníted a Zembereket az ilyen kijelentésekkel.....ez megengedhetetlen.....a DK-nak nincs más lehetősége, mint Gordont megbízni" és ha jönne a válasz: "Te beszélsz, Ferenc az őszödi beszéddel....." etcetera......akkor jöhet a: "Nézz a táblára Péter"......
Gaius
El kellene telnie min. 1 évnek, mire a DK megpuccsolhatja a miniszterelnököt.

Az új kormányok első éve Magyarországon általában eléggé pozitív, ilyenkor történnek az osztogatások, kifizetések, a klientúra pozícióhoz jut, a népszerűség a bandwagon-támogatókkal átmenetileg megnövekszik.

A Dobrev-klán nyilván szeretné minél előbb egy saját emberét a miniszterelnöki székbe ültetni, de ha túl hamar lépnek, azzal politikailag végleg kicsinálnák magukat.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Érdekes és újszerű stratégia, kíváncsi leszek, hogyan fejlődik tovább.
MC12
nekem a kommunikacio strategiarol a hvgs felmeresnel jutott eszembe, hogy ez a feles alkotmanyozas annyira atment, hogy hiaba lehet ez csak egy kommunikacios trukk (by Gyurma), elvaras lesz, ha nyernek.
raadasul ha nem csinaljak meg akkor sem mutogathatnak h de nem tudtak mit csinalni a 2/3os fideszes kaderek miatt. assak sajat maguknak ezt egy olyan temaban is, amiben nagyreszt egyetertenek a szereplok (kiveve talan Karacsonyt, de o csendben van egy ideje ebben, mszp-parbeszedet sem lattam mostanban beszelni).
csebi
pontosan Belegondoltak ezek? szándékosan nem "őket" mondtam.
Gaius
MzP és a pártok hót ellenkezőt mondanak, de ez jelenleg mégsem gond. MzP szól a bizonytalanok, meg centristák részhez, a pártok meg a saját szavazóikhoz és igyekszik elhitetni mindkét fél a sajátjaival, hogy ne törődj vele, mint a mond a másik, csak kerüljünk hatalomra és úgyis úgy lesz ahogy mi akarjuk - kacsint, kacsint.

Nem tudom, sztem ez már rövid távon is kognitív disszonanciához vezet a potenciális szavazótáborban....a legelkötelezettekben nem, ők megingathatatlanok. Ez csak egy érzés részemről, de ez a saját POTENCIÁLIS szavazótábort bizonytalanítja el. "Most akkor mijafaszomat várhatok?" jeligével....
A bizonytalanok táborának megszólításához nem Isten bizony, hogy a rezsicsökkentés megszüntetésének meglebegtetése, meg az "Ámerikában azt csinyájják" a legjobb út. Mindegy, ezek a baloldal problémái....oldják meg.
Gaius
Rövid távon - értsd. a választásokig - az OV elleni gyűlelet erősebb lesz, tehát a bázis - elvileg - biztosan elmegy szavazni. Aztán orrát befogva elmegy csomó olyan szavazó is, mint csebi - lehet, hogy ő pont nem - aki egy MzP-féle jobboldali miniszterelnökre maximum befogott orral tud leszavazni, ilyenből azért Pesten van jónéhányezer. De itt már lesz egyébként morzsolódás.

Ami érdekes, hogy a bizonytalanokat nem pénztárcával, hanem intellektussal akarja meggyőzni. Ez egy nagyon - nagyon vékony jég. Nem osztogat, sőt bejelenti, hogy nem lesz adócsökkentés - növelés sem, de csökkentés sem. Mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér, az állam nem fog úgy belenyúlni piaci döntésekbe, mint mondjuk a benzin-ár stop, sőt a világpiaci árakat le kell követni a fogyasztói áraknak akkor is ha nő, stb.

Azt tudjuk az aktív (tehát aki el fog menni szavazni csak ma még nem tudja kire) bizonytalan szavazókról, hogy jellemzően átlagos vagy kicsivel átlag alatti életszinvonalon élnek, vidéki közepes-nagy városban, általában középfokú végzettséggel a korfa minden szeletéből, a közpolitika nemigazán érdekli őket, csak a választások közeledtével és kb. 6-800 ezren vannak. (MzP továbbra sem húzott be semmiféle nagyszámú bizonytalan szavazót, akik miatt nyert, azok Budapesten vannak, és eddig sem voltak különösebben bizonytalanok, szavaztak a Momentumra, az LMP-re meg a Kutyákra és egyéb alternatív megoldásokra - MzP-nek csak összefogni sikerült ezt a tömböt - ez egyébként kétségtelen siker)

Na most számomra kérdés, hogy MzP fentebbi üzenetei mennyire lesznek fogyaszthatóak és átélhetőek nekik, mert ez a réteg tényleg csak a közvetlen élménye, a közvetlen családtagjai+barátai és a politikai jelszavak alapján hoz döntést. Márpedig az Ő üzenetei egyelőre nem eladhatóak. Éppen ezért vagyok kíváncsi, hova fut ki ez a kommunikációs stratégia. Mert amit mond, az kicsit olyan egyelőre, mintha még mindig Budapestet akarná megnyerni. Legalábbis nem látom, hogy a Békéscsabán élő, Linamarban dolgozó csoportvezetőt (legalsó vezető pozi, pótlékokkal már majdnem átlagbér) elkezdi érdekelni az összefüggés a kőolaj vilagpiaci árát mozgató tényezők, a covid miatt jelentkező logisztikai kihívások, és a Petőfi utca 16-ban lévő benzinkút árai között 😊
MC12
lehet szélsőséges leszek, de sztem MZP elszabadult hajóágyú, amit Ferenc testvér jelenleg hagy tobzódni......kizárt, hogy akár Ferenc testvér, vagy Szigetvári Viktor (akit a gusztustalan orrtúrásos akciója mellett kurta nagy koponyának tartok) ne vágná, hogy kommunikációs szempontból mekkora gáz, amiket MZP mond néha...a rendszeres homofób kijelentésektől kezdve a rezsicsökkentés "ostobaságáig"....

kis gondolatkísérlet:

több mint 4 éve
MC12
nekem a kommunikacio strategiarol a hvgs felmeresnel jutott eszembe, hogy ez a feles alkotmanyozas annyira atment, hogy hiaba lehet ez csak egy kommunikacios trukk (by Gyurma), elvaras lesz, ha nyernek.
raadasul ha nem csinaljak meg akkor sem mutogathatnak h de nem tudtak mit csinalni a 2/3os fideszes kaderek miatt. assak sajat maguknak ezt egy olyan temaban is, amiben nagyreszt egyetertenek a szereplok (kiveve talan Karacsonyt, de o csendben van egy ideje ebben, mszp-parbeszedet sem lattam mostanban beszelni).
csebi
pontosan Belegondoltak ezek? szándékosan nem "őket" mondtam.
Gaius
MzP és a pártok hót ellenkezőt mondanak, de ez jelenleg mégsem gond. MzP szól a bizonytalanok, meg centristák részhez, a pártok meg a saját szavazóikhoz és igyekszik elhitetni mindkét fél a sajátjaival, hogy ne törődj vele, mint a mond a másik, csak kerüljünk hatalomra és úgyis úgy lesz ahogy mi akarjuk - kacsint, kacsint.

Nem tudom, sztem ez már rövid távon is kognitív disszonanciához vezet a potenciális szavazótáborban....a legelkötelezettekben nem, ők megingathatatlanok. Ez csak egy érzés részemről, de ez a saját POTENCIÁLIS szavazótábort bizonytalanítja el. "Most akkor mijafaszomat várhatok?" jeligével....
A bizonytalanok táborának megszólításához nem Isten bizony, hogy a rezsicsökkentés megszüntetésének meglebegtetése, meg az "Ámerikában azt csinyájják" a legjobb út. Mindegy, ezek a baloldal problémái....oldják meg.
Gaius

Ami érdekes, hogy a bizonytalanokat nem pénztárcával, hanem intellektussal akarja meggyőzni. Ez egy nagyon - nagyon vékony jég. Nem osztogat, sőt bejelenti, hogy nem lesz adócsökkentés - növelés sem, de csökkentés sem. Mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér, az állam nem fog úgy belenyúlni piaci döntésekbe, mint mondjuk a benzin-ár stop, sőt a világpiaci árakat le kell követni a fogyasztói áraknak akkor is ha nő, stb.

Azt tudjuk az aktív (tehát aki el fog menni szavazni csak ma még nem tudja kire) bizonytalan szavazókról, hogy jellemzően átlagos vagy kicsivel átlag alatti életszinvonalon élnek, vidéki közepes-nagy városban, általában középfokú végzettséggel a korfa minden szeletéből, a közpolitika nemigazán érdekli őket, csak a választások közeledtével és kb. 6-800 ezren vannak. (MzP továbbra sem húzott be semmiféle nagyszámú bizonytalan szavazót, akik miatt nyert, azok Budapesten vannak, és eddig sem voltak különösebben bizonytalanok, szavaztak a Momentumra, az LMP-re meg a Kutyákra és egyéb alternatív megoldásokra - MzP-nek csak összefogni sikerült ezt a tömböt - ez egyébként kétségtelen siker)

Na most számomra kérdés, hogy MzP fentebbi üzenetei mennyire lesznek fogyaszthatóak és átélhetőek nekik, mert ez a réteg tényleg csak a közvetlen élménye, a közvetlen családtagjai+barátai és a politikai jelszavak alapján hoz döntést. Márpedig az Ő üzenetei egyelőre nem eladhatóak. Éppen ezért vagyok kíváncsi, hova fut ki ez a kommunikációs stratégia. Mert amit mond, az kicsit olyan egyelőre, mintha még mindig Budapestet akarná megnyerni. Legalábbis nem látom, hogy a Békéscsabán élő, Linamarban dolgozó csoportvezetőt (legalsó vezető pozi, pótlékokkal már majdnem átlagbér) elkezdi érdekelni az összefüggés a kőolaj vilagpiaci árát mozgató tényezők, a covid miatt jelentkező logisztikai kihívások, és a Petőfi utca 16-ban lévő benzinkút árai között 😊

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
4 evig igen ki nem. de kitoltik-e a 4 evet HA nyernek? sztem nem fogjak.
csebi
Babis 4 évig kormányzott kisebbségben, Janza is jól el van a kisebbségi magyar képviselő úr támogatásával, a horvátok a kisebbségi képviselőkkel tudtak kormányt alakítani (1 éves a kormány, még bármi lehet). A lengyel kormányt a szigszalag tartja egyben, de maradnak, a szlovákok koalíciója sem épp kétharmad.

Szóval nem kérdéses a 4 even, utána már annál inkább 😊
Gyurma Pappa
Európa egyik legszigorúbb vétó-joga a magyar Költségvetési Tanácsnak van. Konkrétan szabad keze van, már az éves büdzsé tervezeténél mondhatja, hogy ne add be barátom, mert el fogom kaszálni - sőt ez kötelessége is - , ha nem látom csökkeni az államadósság mértékét és nem látom a "hogyan"-okat. Márpedig szűk az a jogi határmezsgye, ahol mentességet kaphat a regnáló kormány ezalól, a covid pl. ilyen.

Na most jövőre még lesz covid, tehát a 2023-as költségvetés még ráhúzható arra, bármilyen kormány is legyen. de 2023 tavaszán, már isten és Karikó Katalin segedelmével nem lesz, vagy nem ilyen súlyú járványhelyzet, akkor bizony államadósság csökkentő programot kell összerakni egy ellenséges jegybankkal a hátam mögött. Ez pedig nem fog menni vagy csak megszorítások árán. És bizony itt lép be a politika. Egy Fideszes kormány be tudja úgy csomagolni, hogy a KT mondjuk ejnye-bejnyézik de átengedi, mert mondjuk elhiszi - hiszen jogában áll elhinni, ami a papíron van és jogában áll nem elhinni azt - amit lát. De el tudod képzelni, hogy egy MzP-kormánynál is majd ejnye-bejnyézik és átengedi? 😊 az elég komoly naivitásra vallana. A KT három tagú, kis túlzással leválthatatlanok, bőven szarhatnak bármilyen nemzetközi visszhangra és azt se látom, ahogy a KT ellen tüntetnek 100ezrek - ami szintén mindegy volna. Széttárják a kezüket, tessék szépen betartani a jogszabályokat, ha nem megy - nincs büdzsé, dől a dominó - közt.elnök 60 vagy 90 napon belül választást ír ki és jónapot.
Tehát ha nem tartja be, időközi. Ha betartja - kiadáscsökkentés - népszerűség go a béka segge alá - és másfél év múlva önkormányzati választások. Egyik megoldás se konform egy átlagos politikusnak, aki csak nyugodtan szeretné felvenni a fizuját négy évről négy évre 😊

Teszem hozzá, arra is számtalan példa van Románián át Szlovákián keresztül, hogy ilyen helyzetben inkább feloszlatja magát a Parlament és időközi.

MC12
már az is meghaladja szerintem az ellenzék szellemi kapacitását

btw megjegyzésként: amikor OV és a Fidesz 2002-ben egy mindenki által elismerten jó kormányzati teljesítményt követően veszített, ellenzékbe szorult.....nehéz volt elfogadni: de a düh pozitív erőbe formálódott, civil körökbe, ahol sokan mondták, mondtuk: "megőrizni a lángot" egyfelől, s szervezeti építésbe (pl. "aki televíziót akar, csináljon egyet", az a mi közösségünknek motíváció....s lett)....ami persze iszonyat szervezői munka, s közösségi aktivitás.....most tekintsünk el a vezetők intellektuális horizontjától......ez meló, bizony. A melót (is) meg akarja spórolni a - bocsánat, nem hagyhatom ki - liberrált baloldal. Édesfaxom. A mai "baloldal": szellemi renyheség, szervezési lustaság (kivéve Ferenc testvért, ezért elismerés illeti, szó se róla. Ő nem spórolta meg a szervezetépítést az elmúlt években). Az, hogy LMBTQ ideológiát Nyugatról, miniszterelnökjelöltet meg a jobboldalról kell importálni? Az mi az?
több mint 4 éve
csebi
Babis 4 évig kormányzott kisebbségben, Janza is jól el van a kisebbségi magyar képviselő úr támogatásával, a horvátok a kisebbségi képviselőkkel tudtak kormányt alakítani (1 éves a kormány, még bármi lehet). A lengyel kormányt a szigszalag tartja egyben, de maradnak, a szlovákok koalíciója sem épp kétharmad.

Gyurma Pappa
Európa egyik legszigorúbb vétó-joga a magyar Költségvetési Tanácsnak van. Konkrétan szabad keze van, már az éves büdzsé tervezeténél mondhatja, hogy ne add be barátom, mert el fogom kaszálni - sőt ez kötelessége is - , ha nem látom csökkeni az államadósság mértékét és nem látom a "hogyan"-okat. Márpedig szűk az a jogi határmezsgye, ahol mentességet kaphat a regnáló kormány ezalól, a covid pl. ilyen.

Na most jövőre még lesz covid, tehát a 2023-as költségvetés még ráhúzható arra, bármilyen kormány is legyen. de 2023 tavaszán, már isten és Karikó Katalin segedelmével nem lesz, vagy nem ilyen súlyú járványhelyzet, akkor bizony államadósság csökkentő programot kell összerakni egy ellenséges jegybankkal a hátam mögött. Ez pedig nem fog menni vagy csak megszorítások árán. És bizony itt lép be a politika. Egy Fideszes kormány be tudja úgy csomagolni, hogy a KT mondjuk ejnye-bejnyézik de átengedi, mert mondjuk elhiszi - hiszen jogában áll elhinni, ami a papíron van és jogában áll nem elhinni azt - amit lát. De el tudod képzelni, hogy egy MzP-kormánynál is majd ejnye-bejnyézik és átengedi? 😊 az elég komoly naivitásra vallana. A KT három tagú, kis túlzással leválthatatlanok, bőven szarhatnak bármilyen nemzetközi visszhangra és azt se látom, ahogy a KT ellen tüntetnek 100ezrek - ami szintén mindegy volna. Széttárják a kezüket, tessék szépen betartani a jogszabályokat, ha nem megy - nincs büdzsé, dől a dominó - közt.elnök 60 vagy 90 napon belül választást ír ki és jónapot.
Tehát ha nem tartja be, időközi. Ha betartja - kiadáscsökkentés - népszerűség go a béka segge alá - és másfél év múlva önkormányzati választások. Egyik megoldás se konform egy átlagos politikusnak, aki csak nyugodtan szeretné felvenni a fizuját négy évről négy évre 😊

Teszem hozzá, arra is számtalan példa van Románián át Szlovákián keresztül, hogy ilyen helyzetben inkább feloszlatja magát a Parlament és időközi.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Nézem egy ideje az ellenzéki kommunikációs stratégiát - csak hogy valami politika is legyen a gazdaság mellet - és úgy látom, hogy egy elsőre egészen logikusnak tűnő stratégiát találtak ki. MzP és a pártok hót ellenkezőt mondanak, de ez jelenleg mégsem gond. MzP szól a bizonytalanok, meg centristák részhez, a pártok meg a saját szavazóikhoz és igyekszik elhitetni mindkét fél a sajátjaival, hogy ne törődj vele, mint a mond a másik, csak kerüljünk hatalomra és úgyis úgy lesz ahogy mi akarjuk - kacsint, kacsint. Ez egyébként rövid távon egy sikeres stratégia, egészen addig amíg nem nyernek véletlenül és tényleg dönteni kell egy kérdésben. Mert akkor az egyik fél értelemszerűen csalódni fog.

Állatorvosi ló ez a benzinár-befagyasztás, az ellenzéki pártok egy emberként állnak mellette adjuramisten még ők követelték (sőt az étolajat is😀 ), miközben MzP-szerint meg ez rohadtul nem megoldás sőt, nem szabadna belenyúlni a piaci folyamatokba. És már viszonylag idegesítő módon hivatkozik minden interjúban valami amerikai példára, hogy ott hagyan csinálják és irgum-burgum nekünk itt mucsán is úgy kellene. By the way, a nyilatkozatai alapján MzP a szó rossz értelmében vett piac-fundamentalista ami azért minimum érdekes döntési helyzet egy balos szavazónak. Mert persze, jól hangzik, hogy a megoldás egy 10 éves, országos lakásfelújítási program, meg hogy vegyenek az emberek elektromos autót vagy járjanak biciklivel (MzP) de egyrészt 10 évig is fizetni kell a rezsit, szóval ha én a 10. évben kerülök sorra akkor az sokat nem segít, ha közben meg ráengedi a piaci árakat a lakosságra, másrészt mindjárt elképzelem, ahogy dél-békésben gyorsan lecserélik a 15 éves Suzit egy Priusra, hogy a butáknak ez eddig nem jutott eszébe 😊

MC12
csebi
pontosan, nem vagyok szerencsejátékos, de a Mavericket (a filmet) szeretem, ez olyan, mintha bemondták volna az all in-t, amikor még épp csak leülnek az asztalhoz....azt értem, hogy mozgósítani kell a szavazótábort, de ezek csak hergelnek...pedig az elkötelezettek úgyis elmennek. Hergelni a népet is lehet, a netes népet, de a szavaknak súlya is van.....hirtelen nem jut eszembe ki mondta, a politika világában a kimondott szó is aktus, cselekvés, ergo következménye lesz (mint ahogy az amcsi nemzetbiztonsági/külpolitikai memorandumoknál is a javasolt cselekvések egyik opciója mindig: nem cselekedni, mert a nem cselekvés is cselekvés)

Gaius

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
csebi

Gyurma Pappa
na, sztem ez az illuzorikus gondolkodás.....asszem MC12 vezette le pár héttel, vagy hónappal ezelőtt, hogy - ha új kormány lenne - össze kellene raknia egy életképes költségvetést 2023-ra......és itt jön a költségvetései tanács +a KE

tekintettel arra, hogy a németeknél egy minimál dizájner koalíciós kormány megalakítása is akadozik, egy hatpárti-hétfrakciós "kormány" teljesen világos, hogy, mint kés a vajban, olyan költségvetési tervezetet tár a parlament elé és kocc nélkül átmegy. Van az a Mátrix....persze.

Ez a kurva politika kicsit bonyolultabb a social media politikájánál. Egy 20230-as ktgvetést illetően meg kellene állapodni munkaadóktól a szaxikig, a hülye populusokról nem is beszélve. A társadalom nem "elméleti - pláne filozófiai - kísérleti tárgy". Sztem erről is szólni fog a választás.

demos krataios régről
s, hogy amerikai pédát idézzek: Lincoln gettysburgi beszéde, kevésbé régről:
"that this nation, under God, shall have a new birth of freedom - and that government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth."

Istenem, mekkora "populista", s természetes szövetséges lenne ma 😀 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Nézem egy ideje az ellenzéki kommunikációs stratégiát - csak hogy valami politika is legyen a gazdaság mellet - és úgy látom, hogy egy elsőre egészen logikusnak tűnő stratégiát találtak ki. MzP és a pártok hót ellenkezőt mondanak, de ez jelenleg mégsem gond. MzP szól a bizonytalanok, meg centristák részhez, a pártok meg a saját szavazóikhoz és igyekszik elhitetni mindkét fél a sajátjaival, hogy ne törődj vele, mint a mond a másik, csak kerüljünk hatalomra és úgyis úgy lesz ahogy mi akarjuk - kacsint, kacsint. Ez egyébként rövid távon egy sikeres stratégia, egészen addig amíg nem nyernek véletlenül és tényleg dönteni kell egy kérdésben. Mert akkor az egyik fél értelemszerűen csalódni fog.

Állatorvosi ló ez a benzinár-befagyasztás, az ellenzéki pártok egy emberként állnak mellette adjuramisten még ők követelték (sőt az étolajat is😀 ), miközben MzP-szerint meg ez rohadtul nem megoldás sőt, nem szabadna belenyúlni a piaci folyamatokba. És már viszonylag idegesítő módon hivatkozik minden interjúban valami amerikai példára, hogy ott hagyan csinálják és irgum-burgum nekünk itt mucsán is úgy kellene. By the way, a nyilatkozatai alapján MzP a szó rossz értelmében vett piac-fundamentalista ami azért minimum érdekes döntési helyzet egy balos szavazónak. Mert persze, jól hangzik, hogy a megoldás egy 10 éves, országos lakásfelújítási program, meg hogy vegyenek az emberek elektromos autót vagy járjanak biciklivel (MzP) de egyrészt 10 évig is fizetni kell a rezsit, szóval ha én a 10. évben kerülök sorra akkor az sokat nem segít, ha közben meg ráengedi a piaci árakat a lakosságra, másrészt mindjárt elképzelem, ahogy dél-békésben gyorsan lecserélik a 15 éves Suzit egy Priusra, hogy a butáknak ez eddig nem jutott eszébe 😊

MC12
csebi
Bocs, de 4 évig kinemszarja le, mit az elvárás? 😀

Egyébként meg MZP szépen kiforgott belőle, már hogy a jogi oldalból, mert ő most nekiállt bizottságosdit játszani, meg megvizsgáljuk meg akármi. Szépen el fognak mozogni ebből a nonszenszből.

MC-nek igaza van, bár én ezt a kommunikációs együttmozgást felfedezni véltem hónapokkal ezelőtt is. Az, hogy mi lesz majd egy esetleges kormányzás esetén, egy másik felvonás, az most mellékes. Mondhatja Gaius, elsősorban a politika a választásokról szól, csak másodsorban a policykről, és ha az első nincs a második eleve kizárt.
Gyurma Pappa
Ha már megszólíttattam: hol mondtam én olyat, hogy a választás megnyerése NEM előfeltétele a policyknek (ha beidéznéd, megköszönném, előre is thx)? Én csak valami olyasmiről hadováltam talán, hogy a policyk töltik meg igazán tartalommal a kormányzást és ezért lesz fontos a kormányzóképesség felmutatása a választás előtt. Engem speciel bizalommal töltene el a jövőt illetően, ha kormányzóképesség szempontjából egy kompetens és kompetitív ellenzék képe rajzolódna ki a szemem előtt. Dolgoztam én már fideszes szimpatizánsként több szoci-szoclib kormány alatt. Mit ad Isten ("illetve hogy hogynem elvtársak" copyright by Hofi) én akkor is szakmailag a maxot tettem bele abba a melóba, ami volt. El is ismerték így, vagy úgy.

Mindegyik kormányzásból kiragadhatók pozitív, s negatív példák szakpolitikai téren. A jakobinus hevület által oly szívesen kívánt atomizálódott társadalmat az egyén szintjén megtestesítő radikálisan egoista szempontú emberek mindegyik kormányzat vesztesei voltak, vannak és lesznek. Aki bármilyen szinten közösségben gondolkodik, annak volt, van és lesz az egyéni érdekeken túlmutató értékrendje. Legyen az szociális alapú (s lehet az szocdem, vagy keresztényszociális), konzervatív, vagy épp zöldszemléleten alapuló.

Az ellenzék egyelőre nem egy koherens értékrendet, pláne nem egy koherens víziót, s nem a "tiszta kezek" politikáját hitelesen képviselő potenciális kormányzati erő, hanem a gyűlölet gyülökezete csupán, sztem. Én ma ezen padlóztam le: MZP "szeretettel üdvözli" Homonnay Gergelyt? no comment és így nem minősítettem senkit, asszem.
Gaius
Azt mondtad egyszer, hogy a Politika nem csak a választásról szól, én meg azt mondtam, hogy jelenleg meg de, és erre utaltam vissza. Nem kötekedni akartam, kivételesen 😀
Gyurma Pappa
Oks.....ezt a kijelentésem most is tartom. 😀 Nincs harag, csak hirtelen nem tudtam hova tenni. De így okés.....pacsi. Kesztyű mehet vissza akár 😀 😀
több mint 4 éve
csebi

több mint 4 éve
Törölt felhasználó

MC12
csebi
pontosan, nem vagyok szerencsejátékos, de a Mavericket (a filmet) szeretem, ez olyan, mintha bemondták volna az all in-t, amikor még épp csak leülnek az asztalhoz....azt értem, hogy mozgósítani kell a szavazótábort, de ezek csak hergelnek...pedig az elkötelezettek úgyis elmennek. Hergelni a népet is lehet, a netes népet, de a szavaknak súlya is van.....hirtelen nem jut eszembe ki mondta, a politika világában a kimondott szó is aktus, cselekvés, ergo következménye lesz (mint ahogy az amcsi nemzetbiztonsági/külpolitikai memorandumoknál is a javasolt cselekvések egyik opciója mindig: nem cselekedni, mert a nem cselekvés is cselekvés)