NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

46 feliratkozó

több mint 6 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 400 — Lájkold a zsűrit!
Valahol bájos, h az Olaszországban tapasztalható fordulatra
dawyd728
Nem a fordulat a lényeg... hanem hogy ez de facto megtörténik. Izland óta/-on kívül volt valaha viccpárt kormányon?

Igor
Kormányon nem, a német Partei ugyanakkor jelenleg is delegál képviselőket az EP-be, Szerbiában a Még nem kóstoltad a töltött káposztát nevű párt 21%-ot szerzett az alapító szülővárosának, Mladenovacnak az önkormányzati testületében.

Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
andree Arizona Cardinals 1 737
Én nem úgy vettem észre, hogy mellébeszélt volna. Inkább elég tiszta képet adott ugyanarról, ami az LMP, Együtt, PM és többi, ezer felé szakadt ellenzéki "minialakulatok" között folyik.
peterk2005
Csak mellékesen: Azért aranyos, hogy itt felsorolsz két alig mérhető pártot, meg az LMP-t, a hasonló támogatást kapó DK meg MSZP persze nincs megemlítve. Nyilván lehet takarózni az "és többi"-vel, de ezt a fajta kommunikációt utálom mindennél jobban. Nyilván érted mire gondolok.
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Megkérdezte tőle Egon, hogy hány százalékra mérik az MLP-t, mire annyit mond, hogy nem ez a lényeg. Nevetséges.
Amadeus
Szerintem meg igaza van. Ebben a tekintetben amivel kapcsolatban meghívták, tényleg nem ez a lényeg. Ha az Audival kötök egy megállapodást, amit az Audi szarik betartani, és ez nekem nem tetszik, akkor tőlem se kérdezzék meg, hogy mekkora az árbevételem az Audihoz mérten.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 902
 hirtv.hu/egyenesen/cserbenhagyas-2461565

ez az ember mit keres még a politikában? Nem a hitelességére gondolok, hanem a képességeire. Lehangoló, mikor egy politikus mellébeszélni sem tud.
Amadeus
Én nem úgy vettem észre, hogy mellébeszélt volna. Inkább elég tiszta képet adott ugyanarról, ami az LMP, Együtt, PM és többi, ezer felé szakadt ellenzéki "minialakulatok" között folyik.

MIndegy, hogy kiről van szó. Lehetne akár a KDNP is, az is "virtuális párt". A lényeg, hogy ha én a bivalybasznádi gittrágók társasága nevében aláírok egy együttműködést - amit a többi fél is aláír - akkor elvárom, hogy az együttműködésbe vonjanak be. Legalább ülhessek le az asztal mellé és képviselhessem a szervezetemet.

Az persze a történet másik fele, hogy nyertek azért egy parlamenti helyet ami egyébként nem lett volna meg. És emiatt gyerekes ez a beülök-nem ülök be is. De nem csak ez, hanem az egész történet az. Egyszerűen ezek a mai ellenzéki alakulatok alkalmatlanok az együttműködésre .... amint nem csak a havi fizuról van szó.
peterk2005
Megkérdezte tőle Egon, hogy hány százalékra mérik az MLP-t, mire annyit mond, hogy nem ez a lényeg. Nevetséges.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline

ez az ember mit keres még a politikában? Nem a hitelességére gondolok, hanem a képességeire. Lehangoló, mikor egy politikus mellébeszélni sem tud.
Amadeus

MIndegy, hogy kiről van szó. Lehetne akár a KDNP is, az is "virtuális párt". A lényeg, hogy ha én a bivalybasznádi gittrágók társasága nevében aláírok egy együttműködést - amit a többi fél is aláír - akkor elvárom, hogy az együttműködésbe vonjanak be. Legalább ülhessek le az asztal mellé és képviselhessem a szervezetemet.

Az persze a történet másik fele, hogy nyertek azért egy parlamenti helyet ami egyébként nem lett volna meg. És emiatt gyerekes ez a beülök-nem ülök be is. De nem csak ez, hanem az egész történet az. Egyszerűen ezek a mai ellenzéki alakulatok alkalmatlanok az együttműködésre .... amint nem csak a havi fizuról van szó.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress

ez az ember mit keres még a politikában?
Amadeus
Havi másfél milliót.

több mint 6 éve

Szerkesztette: Amadeus the Young

több mint 6 éve
Valahol bájos, h az Olaszországban tapasztalható fordulatra a mainstream most kapja fel a fejét. Arra nem, h Berlusconi volt Merkel embere a választások során. Most amikor alakul a 70%-ot adó szélsőséges jobbos, balos populista pártokból egy kormány akkor meg úgy reagálunk, h jaj világvége. Úgy nagyjából a 16-os olasz alkotmányos népszavazás csúfos bukása után kellett volna legkésőbb kongatni a vészharangokat.

Persze azért OV lázadás éve vízióján jókat lehetett röhögni. Hogy a f@szba van az, h mindig ez a csúti *eci nevet a végén?
dawyd728
mondjuk abból az olasz belpolitikából kiindulni, ahol 40 évig ugyanaz a párt volt hatalmon demokratikus keretek között, úgy, hogy a kb egy kormánya sem töltötte ki a ciklusát, azért mégiscsak meredek. Voltak ott már ennél meredekebb dolgok, és még lesznek is. Ennyi erővel abból is ki lehetne következtetni Orbán igazát, hogy Berlinben esik Kreuzberg (bevándorlónegyed) felett.
Amadeus
Az olaszoknál ez volt a sikk, ha valaki nem mond le, az gyanús... 😛 de azért Morót és de Gasperit megválasztották néhányszor...
Sőt utóbbi ugye azért 46-53 között végigtolta, ez több mint amit MO-ról/nagyon sok más államról el lehet mondani...

(amúgy egyetértünk, de akkor már szőrözés rulz!)
Igor
Lehet keverem már, mivel évekkel ezelőtt kellett foglalkoznom olasz politikával az egyetemen, de nem Moro került bele Mafia-botrányba? Vagy ő az akit lelőttek?
Amadeus
Igen, a Vörös Brigádok rabolta el/gyilkolta meg.
Igor
Andreottival kevertem, neki (is) volt a Mafia-botránya.

több mint 6 éve
Nem mindenki azért szavazott rájuk ez oké, de mondjuk a buta tudatlan vidékizés és társai során pont azok a bizalmi kreditek vesznek el, ami nélkül sokkal könnyebb lenne az izzadók sorsa. A változás lehetőségéhez vezető út ég fel. Sokkal könnyebb egy olyan emberrel beszélni, megérteni, aki nem fül befogva, mint egy óvodás ismételgeti neked, h nem érdekel, nem érdekel. Majd mikor egy megoldást kéne reklámozni a problémák megoldására, akkor lesz ám nehéz, nehezebb menet.
dawyd728
Nincs felégetve semmi. A jobboldal a veresége(i) után panelprolizott. A mai napig a szemükre vetik, van akinek ma is fáj. Csak éppen marginális az a választói kör akinél ez szempont. A tudatlan vidékizés is az lesz, ha lesz egy hihető, tartalommal is megtöltött válasz a társadalmi különbségekkel, esélyegyenlőtlenségekkel kapcsolatban.

A mi esetünkben egyébként (eddig általában véve én a nyugati világról beszéltem, nem magyar specifikusan), szóval a mi esetünkben szerintem valódi válasz sem kellene. Elég lenne jól tudni artikulálni a problémát, mert ilyen pici országban minden az orrunk előtt van. A NER elitcentrikussága is az orrunk előtt zajlik, könnyű lenne rámutatni, ha a) valaki alaposan megértené, hogy mi vele a gond, b) megértené, hogy mit kellene/lehetne helyette kínálni és c) nem pesti értelmiségi kontextusban képes csak róla beszélni. Lásd pl. LMP, amelyik a pár hete kibeszélt "baloldali, globalizáció-kritikus, zöld"-nek nevezett "programja" nem pesti-belvárosi nyelvezetet beszélők számára érthetetlen, és egyébként is nonszensz. Pedig jó helyen kapisgálnak, csak le kellene fejteni róla a baloldali, a globalizáció-kritikus és a zöld jelzőt. 😀 (szerk: bocsánat rosszul írtam, nem a jelzőt kellene cserélni, hanem magát a probléma megközeltését, mert a jelzők abból - a hibás megközelítésből - adódnak. 😊 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Valahol bájos, h az Olaszországban tapasztalható fordulatra a mainstream most kapja fel a fejét. Arra nem, h Berlusconi volt Merkel embere a választások során. Most amikor alakul a 70%-ot adó szélsőséges jobbos, balos populista pártokból egy kormány akkor meg úgy reagálunk, h jaj világvége. Úgy nagyjából a 16-os olasz alkotmányos népszavazás csúfos bukása után kellett volna legkésőbb kongatni a vészharangokat.

Persze azért OV lázadás éve vízióján jókat lehetett röhögni. Hogy a f@szba van az, h mindig ez a csúti *eci nevet a végén?
dawyd728
mondjuk abból az olasz belpolitikából kiindulni, ahol 40 évig ugyanaz a párt volt hatalmon demokratikus keretek között, úgy, hogy a kb egy kormánya sem töltötte ki a ciklusát, azért mégiscsak meredek. Voltak ott már ennél meredekebb dolgok, és még lesznek is. Ennyi erővel abból is ki lehetne következtetni Orbán igazát, hogy Berlinben esik Kreuzberg (bevándorlónegyed) felett.
Amadeus
Az olaszoknál ez volt a sikk, ha valaki nem mond le, az gyanús... 😛 de azért Morót és de Gasperit megválasztották néhányszor...
Sőt utóbbi ugye azért 46-53 között végigtolta, ez több mint amit MO-ról/nagyon sok más államról el lehet mondani...

Igor
Lehet keverem már, mivel évekkel ezelőtt kellett foglalkoznom olasz politikával az egyetemen, de nem Moro került bele Mafia-botrányba? Vagy ő az akit lelőttek?
Amadeus
Igen, a Vörös Brigádok rabolta el/gyilkolta meg.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve

dawyd728
Amadeus

Igor

több mint 6 éve
dawyd728
Nem a fordulat a lényeg... miért, te gondoltad, hogy di Maio és Beppe/Salvini összefognak?
| persze nem ők, hanem a mögöttük lévő kondenzcsíkgyíkárnyékemberek.... |

De van az az isten, hogy Mattarella elküldi őket a picasába, nagyon remélem... ha nem most teszi meg, Conte/az egész hóbelebanc bukik egy éven belül úgyis... lásd Amadeus lejjebb 😊
Igor
Választások előtt nem, eredmények ismeretében igen. 2. legesélyesebb kimenetel volt a PD&M5S után.

Legyen igazatok. Nekem nem tetszik, h a korábbi szélsőjobb, a korábbi populista jobb és a jelenlegi populista baloldali párt együtt 70%-ot szerzett. Mindehhez jön, h a legtöbb mutatóban romlik az olasz társadalom véleménye az Unióról. Mindenük tele van az €-val. Én azt látom a feszültség nem enyhül, hanem inkább fokozódik.
Annyi szerencse a szerencsétlenségben, h az olasz ember nem tartja sokra az államot, de legalább nem is vár tőle sokat, így talán a pártok üzeneteinek is kevesebb a jelentősége a társadalom gondolkodásának formálása szempontjából.
dawyd728
Szélsőjobb+populizmus itthon is 70%-ot szerzett 😊 a feszültség meg azért nem enyhül, mert (pont ez a) 70% gerjeszti..

De az ingával nem lehet büntetlenül szórakozni..

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
dawyd728 3 850
dawyd728
Nem a fordulat a lényeg... miért, te gondoltad, hogy di Maio és Beppe/Salvini összefognak?

De van az az isten, hogy Mattarella elküldi őket a picasába, nagyon remélem... ha nem most teszi meg, Conte/az egész hóbelebanc bukik egy éven belül úgyis... lásd Amadeus lejjebb 😊
Igor
Választások előtt nem, eredmények ismeretében igen. 2. legesélyesebb kimenetel volt a PD&M5S után.

Legyen igazatok. Nekem nem tetszik, h a korábbi szélsőjobb, a korábbi populista jobb és a jelenlegi populista baloldali párt együtt 70%-ot szerzett. Mindehhez jön, h a legtöbb mutatóban romlik az olasz társadalom véleménye az Unióról. Mindenük tele van az €-val. Én azt látom a feszültség nem enyhül, hanem inkább fokozódik.
Annyi szerencse a szerencsétlenségben, h az olasz ember nem tartja sokra az államot, de legalább nem is vár tőle sokat, így talán a pártok üzeneteinek is kevesebb a jelentősége a társadalom gondolkodásának formálása szempontjából.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 6 éve
dawyd728
Nem a fordulat a lényeg... hanem hogy ez de facto megtörténik. Izland óta/-on kívül volt valaha viccpárt kormányon?
Illetve - te gondoltad, hogy di Maio/Beppe és Salvini valóban összefognak?

De van az az isten, hogy Mattarella elküldi őket a pic(a)sába, nagyon remélem... ha nem most teszi meg, Conte + az egész hóbelebanc bukik egy éven belül úgyis... lásd Amadeus lejjebb 😊

Szerkesztette: Igor

több mint 6 éve

dawyd728
Amadeus

több mint 6 éve
dawyd728 3 850
Én is csak azt tudom mondani legyen igazad. Csak ehhez az izzadáshoz szerintem szükséges lenne, h széles körben elterjedjen az az álláspont, h valódi problémái vannak azoknak, akik Trumpra, OV-ra, Ligára, 5 csillagos mozgalomnak és a többi ilyesmire szavaznak és nem csak azzal elintézni, h xenofóbok, fasiszták, nácik mert a migránsozásra szavaznak. Szerintem rengeteg ember nem tudja a gyökerét annak, h mitől rosszabb az élete. OV és a többi erre azt mondja én tudom mi a bajaid forrása én megmentelek téged, ha rám szavazol.dawyd728
A xenofóbozás, fasisztázás a big picture-t nézve úri muri (értsd ismét a jódolgával értelmesen kezdeni nem tudó értelmiség egymásra acsarkodása). 😊 Nem ezen múlik. Sanyi bányi akarattya alsón nem azért szavazott Orbánra, mert bosszantja, hogy xenofóbnak tartják - azt se tudja mi az 😊 -, hanem azért mert a szó szoros értelmében attól fosik, hogy majd gyünnek a migránsok és nekünk jaj lesz. Ilyen egyszerű a történet. És éppen ezért nincs is érték-tartalma, mert ezek félelmi reakcióra épülő populista szólamok. Csak ebben a pillanatban ennyi éppen elég.
peterk2005
Nem mindenki azért szavazott rájuk ez oké, de mondjuk a buta tudatlan vidékizés és társai során pont azok a bizalmi kreditek vesznek el, ami nélkül sokkal könnyebb lenne az izzadók sorsa. A változás lehetőségéhez vezető út ég fel. Sokkal könnyebb egy olyan emberrel beszélni, megérteni, aki nem fül befogva, mint egy óvodás ismételgeti neked, h nem érdekel, nem érdekel. Majd mikor egy megoldást kéne reklámozni a problémák megoldására, akkor lesz ám nehéz, nehezebb menet.
több mint 6 éve
Én is csak azt tudom mondani legyen igazad. Csak ehhez az izzadáshoz szerintem szükséges lenne, h széles körben elterjedjen az az álláspont, h valódi problémái vannak azoknak, akik Trumpra, OV-ra, Ligára, 5 csillagos mozgalomnak és a többi ilyesmire szavaznak és nem csak azzal elintézni, h xenofóbok, fasiszták, nácik mert a migránsozásra szavaznak. Szerintem rengeteg ember nem tudja a gyökerét annak, h mitől rosszabb az élete. OV és a többi erre azt mondja én tudom mi a bajaid forrása én megmentelek téged, ha rám szavazol.dawyd728
A xenofóbozás, fasisztázás a big picture-t nézve úri muri (értsd ismét a jódolgával értelmesen kezdeni nem tudó értelmiség egymásra acsarkodása). 😊 Nem ezen múlik. Sanyi bányi akarattya alsón nem azért szavazott Orbánra, mert bosszantja, hogy xenofóbnak tartják - azt se tudja mi az 😊 -, hanem azért mert a szó szoros értelmében attól fosik, hogy majd gyünnek a migránsok és nekünk jaj lesz. Ilyen egyszerű a történet. És éppen ezért nincs is érték-tartalma, mert ezek félelmi reakcióra épülő populista szólamok. Csak ebben a pillanatban ennyi éppen elég.

Miért elég? Pontosan azért, mert a valódi problémákra nincs érdemi válasz. Ezért nincs legitim narratívája sem a "baloldalnak" jelenleg. Nem azért mert bolondok, vagy mert Trump (Orbán) az okos, hanem azért, mert nem létező terméket nem lehet hitelesen eladni. A "baloldalnak" jelenleg nincs terméke. (Azért teszem idézőjelbe a baloldalt, mert valójában egyik oldalnak sincs. A mérsékelt jobboldalnak (kereszténydemokrata, stb.) sincs válasza. Az a jobboldal ami most utat tör ugye nem érték-jobboldal, hanem populista hatalmi jobboldal. Ami nagyon más. Van egyébként ahol baloldali színben jött elő ugyanez (pl. görögöknél, dél-amerikában itt-ott). )

Szóval amint meglesz az érdemi válasz akkor lesz elég erős narratíva is. Ami - érdemi válasz esetén - sokkal erősebb és hitelesebb lesz, mint bármilyen populista uszítás. Mert két erős narratíva esetén már számítani fog a személyes tapasztalat. Lát-e Józsi bácsi migránst az utcán, illetve mennyit áll sorban a rendelőben.

(Azt persze nem merem állítani, hogy mondjuk 3-5 vagy 10 év mire megszüli a nyugat a választ. De megszüli abban biztos vagyok, és abban is, hogy azért nem 30 évre lesz szüksége rá. A 21. század sokkal felgyorsultabb már annál, hogy 30-50 éves ciklusai legyenek.)

több mint 6 éve
dawyd728 3 850
Éppen arra próbáltam utalni, ha folyamatosan hülyének nézzük OV-t, és minden kérdésben helytelennek, károsnak tekintjük a cselekedeteit, mondatait stb, azzal csak azt érjük el, h mi magunk fordítunk hátat a valóságnak és hülyülünk el. 2015 óta tartó őrületben is van OV-nak olyan állítása(i), ami igazságot tartalmaz(nak). Ha vmiben egy álláspontra kerülünk vele, az nem jelenti azt, h mindenben egyetértünk vele.
dawyd728
Semmi különleges nincs a történetben. Van egy jobbra tolódás az utóbbi években, ami elsősorban populista jobbra tolódás. Nincs mögötte értékreform, nem talált ki semmit a jobboldal. Egyszerűen az utóbbi évek problémáira nincs - igazán nem is lehet - jó baloldali válasz, a jobboldali populizmusnak meg házhoz jön a téma. Terrorizmus, migráció, és a közelmúltbeli neoliberális gazdaságfilozófia csúfos kudarca.

Szóval nem arról van szó, hogy Orbán egy vátesz, hanem csak annyi történt, hogy minden a kezére játszik. Még elrontania is nehéz lett volna. (Ha vátesz lenne, akkor csak ő lenne hatalmon nagy ellenszélben. De ha körbe nézel nála - tehetségben - rosszabbak is simán kormányra jutnak a jelen hangulatban. Élén mondjuk Trump.)

De ennek is vége lesz ugyanúgy, ahogy mozognak a trendek. Sőt, eljátszom neked a váteszt 😊 : ez a mostani jobboldali eltolódás jobban le fog szerepelni, mint akár a neoliberalista gazdaságfilozófia vagy mondjuk a PC, mert azok mögött is sokkal több érték-alap volt, mint a mostani elmozdulás mögött van. (Ha rosszul látom az értékhiányt, akkor valaki segítsen, és világosítson fel, hogy mik azok az értékek amiket nem látok. Nem a kommunikált értékekre vagyok kíváncsi, mert azok mind hazugságok. A valódi, mélyen húzódó értékekre, amik progresszív társadalmi folyamatokat tudnának beindítani.)

A nyugat valódi legsúlyosabb társadalmi problémája a keleti előretörése és a középosztály lesüllyedése ás a gazdasági elitizmus. A baloldal visszaszorulása mögötti elsődleges ok is ez volt. Ezekre nem adtak helyes választ, nem a PC-vel és hasonlókkal volt a baj. (Legalábbis a PC-t "értelmiségi vetületei"-ként értve, mint a #metoo meg genderizmus és hasonlók. Ez utóbbiak csak cicaharcok, mint nálunk az urbánus vs népies viták. Értelmiségiek gyűlölködése egymás ellen, különösebb tartalom nélkül.)

Lényeg a lényeg, hogy a Trump, vagy a kizárólag az elitre építő Orbán/NER féle rendszerek nyilvánvalóan képtelenek választ adni a fenti problémára. Ehhez egy szociálisan érzékeny, a gazdasági elitizmusnak valóban nekieső politikai irányzat szükséges. Mivel a jobboldali irányzatok jelenleg nincsenek rákényszerítve, hogy gondolkodjanak, mert ott van a kezükben a migráns kártya, így várhatóan valami balos-féleség (amennyire a democrata párt / munkáspárt / SPD / és társaik azok) fogja magából kiizzadni. Hangzatosan mondva kell egy újabb "68. Én ezt jósolom. És szvsz ez a nyugati keresztény berendezkedés van annyira rugalmas, hogy ki is izzadja majd magából. Ha ez megtörténik, akkor meglesz a trendforduló is. És akkor Orbán (Trump, Putyin, Berlusconi) is annak fognak látszani, amik.
peterk2005
Én is csak azt tudom mondani legyen igazad. Csak ehhez az izzadáshoz szerintem szükséges lenne, h széles körben elterjedjen az az álláspont, h valódi problémái vannak azoknak, akik Trumpra, OV-ra, Ligára, 5 csillagos mozgalomnak és a többi ilyesmire szavaznak és nem csak azzal elintézni, h xenofóbok, fasiszták, nácik mert a migránsozásra szavaznak. Szerintem rengeteg ember nem tudja a gyökerét annak, h mitől rosszabb az élete. OV és a többi erre azt mondja én tudom mi a bajaid forrása én megmentelek téged, ha rám szavazol. Az átverés előbb utóbb ki fog derülni. Ebben egyetértünk. Ettől még a populisták legalább tudják, h vannak problémák. Amíg ők legalább azt a hatást érik el, h foglalkoznak az emberekkel, addig nagyon sokan a nem populisták közül a mélyen húzódó probléma létét is tagadják. Elég megnézni akár csak a 444-en az első hosszabb cikket Trump győzelme utáni reggel. Nyilván amerikai oldalakat használtak forrásként. Mikor azt olvastam, egyszerűen nem hittem a szememnek. Mintha háttal ültek volna a tv-nek. Így nem lesz izzadás se, amit írsz. Ment tavaly is a rihi-röhi és a Viktor szokás szerint tévedett, amikor 1-1 választás, népszavazáson nem OV "embere" nyert. Vagy Macron győzelme során is micsoda népünnepély volt. Pedig, aki mélyebben utána ment akár a francia, akár a holland választásoknak, a negatív tendenciák még ott is megvoltak. Viszont, ha nem lesz meg ez az izzadás, lehetőleg mihamarabb, akkor a populizmus, mint politikai válasz egyre nagyobb és nagyobb teret fog nyerni. Egyre radikálisabb válaszokkal.. Szóval hajrá izzadás! 😊
több mint 6 éve

dawyd728

több mint 6 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 400 — Lájkold a zsűrit!
Legyen igazad.
Sztem pont azért lesz tartósabb, mert frázisokra épül, nem valódi értékekre, ezért nehezebb számon kérni, mint a korábbiakat.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Éppen arra próbáltam utalni, ha folyamatosan hülyének nézzük OV-t, és minden kérdésben helytelennek, károsnak tekintjük a cselekedeteit, mondatait stb, azzal csak azt érjük el, h mi magunk fordítunk hátat a valóságnak és hülyülünk el. 2015 óta tartó őrületben is van OV-nak olyan állítása(i), ami igazságot tartalmaz(nak). Ha vmiben egy álláspontra kerülünk vele, az nem jelenti azt, h mindenben egyetértünk vele.
dawyd728
Semmi különleges nincs a történetben. Van egy jobbra tolódás az utóbbi években, ami elsősorban populista jobbra tolódás. Nincs mögötte értékreform, nem talált ki semmit a jobboldal. Egyszerűen az utóbbi évek problémáira nincs - igazán nem is lehet - jó baloldali válasz, a jobboldali populizmusnak meg házhoz jön a téma. Terrorizmus, migráció, és a közelmúltbeli neoliberális gazdaságfilozófia csúfos kudarca.

Szóval nem arról van szó, hogy Orbán egy vátesz, hanem csak annyi történt, hogy minden a kezére játszik. Még elrontania is nehéz lett volna. (Ha vátesz lenne, akkor csak ő lenne hatalmon nagy ellenszélben. De ha körbe nézel nála - tehetségben - rosszabbak is simán kormányra jutnak a jelen hangulatban. Élén mondjuk Trump.)

De ennek is vége lesz ugyanúgy, ahogy mozognak a trendek. Sőt, eljátszom neked a váteszt 😊 : ez a mostani jobboldali eltolódás jobban le fog szerepelni, mint akár a neoliberalista gazdaságfilozófia vagy mondjuk a PC, mert azok mögött is sokkal több érték-alap volt, mint a mostani elmozdulás mögött van. (Ha rosszul látom az értékhiányt, akkor valaki segítsen, és világosítson fel, hogy mik azok az értékek amiket nem látok. Nem a kommunikált értékekre vagyok kíváncsi, mert azok mind hazugságok. A valódi, mélyen húzódó értékekre, amik progresszív társadalmi folyamatokat tudnának beindítani.)

A nyugat valódi legsúlyosabb társadalmi problémája a keleti előretörése és a középosztály lesüllyedése ás a gazdasági elitizmus. A baloldal visszaszorulása mögötti elsődleges ok is ez volt. Ezekre nem adtak helyes választ, nem a PC-vel és hasonlókkal volt a baj. (Legalábbis a PC-t "értelmiségi vetületei"-ként értve, mint a #metoo meg genderizmus és hasonlók. Ez utóbbiak csak cicaharcok, mint nálunk az urbánus vs népies viták. Értelmiségiek gyűlölködése egymás ellen, különösebb tartalom nélkül.)

Lényeg a lényeg, hogy a Trump, vagy a kizárólag az elitre építő Orbán/NER féle rendszerek nyilvánvalóan képtelenek választ adni a fenti problémára. Ehhez egy szociálisan érzékeny, a gazdasági elitizmusnak valóban nekieső politikai irányzat szükséges. Mivel a jobboldali irányzatok jelenleg nincsenek rákényszerítve, hogy gondolkodjanak, mert ott van a kezükben a migráns kártya, így várhatóan valami balos-féleség (amennyire a democrata párt / munkáspárt / SPD / és társaik azok) fogja magából kiizzadni. Hangzatosan mondva kell egy újabb "68. Én ezt jósolom. És szvsz ez a nyugati keresztény berendezkedés van annyira rugalmas, hogy ki is izzadja majd magából. Ha ez megtörténik, akkor meglesz a trendforduló is. És akkor Orbán (Trump, Putyin, Berlusconi) is annak fognak látszani, amik.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 6 éve
dawyd728 3 850

dawyd728
Lehet, hogy felkészült, előrelátó és okos?
Vagy ha ez így számodra emészthetetlen, akkor mákja van. Folyamatosan, lassan egy évtizede.
Sobri Jóska
Költői kérdés volt Jóska. 😀

Szerkesztette: dawyd728
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress

dawyd728
Lehet, hogy felkészült, előrelátó és okos?
Vagy ha ez így számodra emészthetetlen, akkor mákja van. Folyamatosan, lassan egy évtizede.

több mint 6 éve
dawyd728 3 850

több mint 6 éve
Peterson tulajdonképpen azzal lett (youtube) sztár, hogy kimondta, hogy a PC egy fos. Ehhez azért nem kell Nobel díjas teljesítményt az asztalra tenni. 😊 A népszerűsége abból adódik, hogy nagyon jó retorikai készséggel van megáldva, és mellette képzett/tanult ember, így nem tud minden egyetemista, vagy bármelyik jöttment újságíró két perc alatt hülyét csinálni belőle, hanem fordítva. Ez kb. felér egy orgazmussal (az ottani) "jobbos" fülnek, más már nem is kell.

Egyébként egyetértek veletek, maga a mondandója ezer sebből vérzik. Egy kártyavár, amihez szinte akárhol nyúlna bele az ember dőlne az egész. De mivel ritkán van olyan vitapartnere amelyik képzett/higgadt annyira, hogy az érveit vitassa, ezért retorikailag ki tud menekülni és ritkán veszít szócsatát. Ezért is lepett meg, hogy ebben a négyesben mennyire leszerepelt.

(Egyébként a 2 óra mindenről szólt tulajdonképpen, csak éppen nem a PC vs progress-ről, de ezen nem csodálkozom, alig-alig találni forrást / vitát ami tényleg a történet gyökerével/lényegével foglalkozik. Mindenki a saját kedve szerinti kontextusban húz rá valami ruhát.)