Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
twitter.com/realDonaldTrump/status/948355557022420992
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
no de ki is kell sajátítani az elvtársaktólÁtlagban 1+ milliárdért az a pár kiszolgáló épület, biszbasz meg a hosszú semmi szerintem akkor is igencsak drága.Szerintem egy lőtéren 50 százalék felett is lehet a haszonkulcs.A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Honvédelmi Sportközpont. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
Mikey
Pár kiszolgáló épület, meg egy nagy, hosszú semmi, a végén pár biszbasszal.
Sobri Jóska
Mikey
több mint 6 éve
Mikey
18 753
nem hiszek semmi ilyet, csak jó hallani mástól is amit gondolok. 😊Ezek két okból kellenek, egyik a köztudott lenyúlás, a másik egy a párthoz köthető ilyen jellegű szerveződés megalapozása. (mint anno a munkásőrség, vagy a Magyar Gárda, stb...)A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
Mikey
Nehogy azt hidd, hogy ott majd mindenféle megbízhatatlan emberek fognak éles fegyverekkel gyakorolni...
Jan
több mint 6 éve
Van amikor semmi se drága! 😉Átlagban 1+ milliárdért az a pár kiszolgáló épület, biszbasz meg a hosszú semmi szerintem akkor is igencsak drága.Szerintem egy lőtéren 50 százalék felett is lehet a haszonkulcs.A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
Mikey
Sobri Jóska
Mikey
több mint 6 éve
ozibozi
17 183
Tölgyessy volt már a zsidók elnöke, kötött paktumot fűvel fával, volt az Orsós egyik főtanácsadója, majd hisztizve- a saját felelősségéről megfeledkezve-elefántcsonttoronyba vonult...volt az már minden csak sikeres nem az elmúlt 30 évben. Az hogy utólag most is okoskodik, az pont beleillik az aki nem tudja az tanítja kánonba...Csizmadia Ervin szakmai munkásságáról kinek mi a véleménye?Ha jól tudom kb 15 éve a Poltudszemle főszerkesztője, ami nem lehet véletlen. Ráadásul szerencsére Tölgyessyhez hasonlóan kiesik a napi Egyenes Beszéd / Angard stb műsorok mainstreamjéből, ami szerintem egy elemző esetében nem biztos hogy hátrány.
Nálam közelít Tölgyessy Péterhez. Rengeteg dolgot feltár az egyszerű ember előtt, olyan dolgokat feszeget, amit a médiában forgó magyar politológusok szinte egyáltalán nem.
Itt egy legutóbbi beszélgetése Böcskei Balázzsal:
youtu.be/OD3OPjuDcxU
dawyd728
mustaine
Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
Csizmadia Ervin szakmai munkásságáról kinek mi a véleménye?Ha jól tudom kb 15 éve a Poltudszemle főszerkesztője, ami nem lehet véletlen. Ráadásul szerencsére Tölgyessyhez hasonlóan kiesik a napi Egyenes Beszéd / Angard stb műsorok mainstreamjéből, ami szerintem egy elemző esetében nem biztos hogy hátrány.
Nálam közelít Tölgyessy Péterhez. Rengeteg dolgot feltár az egyszerű ember előtt, olyan dolgokat feszeget, amit a médiában forgó magyar politológusok szinte egyáltalán nem.
youtu.be/OD3OPjuDcxU
dawyd728
több mint 6 éve
Ezek két okból kellenek, egyik a köztudott lenyúlás, a másik egy a párthoz köthető ilyen jellegű szerveződés megalapozása. (mint anno a munkásőrség, vagy a Magyar Gárda, stb...)A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
Mikey
Nehogy azt hidd, hogy ott majd mindenféle megbízhatatlan emberek fognak éles fegyverekkel gyakorolni...
több mint 6 éve
dawyd728
3 850
Csizmadia Ervin szakmai munkásságáról kinek mi a véleménye? Nálam közelít Tölgyessy Péterhez. Rengeteg dolgot feltár az egyszerű ember előtt, olyan dolgokat feszeget, amit a médiában forgó magyar politológusok szinte egyáltalán nem.
youtu.be/OD3OPjuDcxU
Szerkesztette: dawyd728
több mint 6 éve
ozibozi
17 183
Csíra cserkész fíling egy kis lenyúlással megspékelve,
több mint 6 éve
Nem az a lényeg, hogy van-e rá szükség vagy nincs. Mindenki (logikusan a kormány is, vagy aki erről döntött) tudja, hogy nincsen. Viszont nem hiába igyekeznek az építkezésekkel (tanuszodák, honvédelmi sportközpontok, stb) mert ez egy egyszerű módja a közpénzjelleg elveszejtésének, nyilván a kivitelezést megbízható vállalkozó végzi majd, a számlázásnál pedig nem szalad meg a toll (ha jól értem Jóska is erre célzott). Az egyik tanárom szerint (ex-államtitkár) ez természetesen az ország érdekét szolgálja, hiszen a régióban a magyaré lehet elsőként az a tőkés réteg, amelyik komoly befolyást szerez a szomszéd piacokon is.Átlagban 1+ milliárdért az a pár kiszolgáló épület, biszbasz meg a hosszú semmi szerintem akkor is igencsak drága.Szerintem egy lőtéren 50 százalék felett is lehet a haszonkulcs.A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
Mikey
Sobri Jóska
Mikey
több mint 6 éve
Tizenhat városban épül állami lőtérPedig ide nem jönnek migráncsok....ja értem, így már előre megijednek s végképp eszükbe se jut erre gyünni. Zseniális...
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
több mint 6 éve
Mikey
18 753
Átlagban 1+ milliárdért az a pár kiszolgáló épület, biszbasz meg a hosszú semmi szerintem akkor is igencsak drága.Szerintem egy lőtéren 50 százalék felett is lehet a haszonkulcs.A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
Mikey
Sobri Jóska
több mint 6 éve
444.hu/2018/01/02/a-rendszer-berendezkedett-lehet-menni-valasztani
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 6 éve
index.hu/belfold/2018/01/02/orban_viktor_fidesz_level_kampany/Kádercseréhez licit, kinek mennyit ér az adott pozíció.
Nehéz volt eldönteni, hogy ide vagy a viccekbe.
Ez most mi, meg miért?
zinedine5
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Szerintem egy lőtéren 50 százalék felett is lehet a haszonkulcs.A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
Mikey
több mint 6 éve
Mikey
18 753
index.hu/belfold/2018/01/02/orban_viktor_fidesz_level_kampany/Trollkodnak.
Nehéz volt eldönteni, hogy ide vagy a viccekbe.
Ez most mi, meg miért?
zinedine5
több mint 6 éve
index.hu/belfold/2018/01/02/orban_viktor_fidesz_level_kampany/Nehéz volt eldönteni, hogy ide vagy a viccekbe.
Ez most mi, meg miért?
több mint 6 éve
Mikey
18 753
A másik 14 városban is el tudnák szerintem jobban költeni. Nem jövök rá, mi szüksége az országnak 16 Honvédelmi Sportközpontra (ez a név...). Jó tudom, jönnek a migráncsok és megesznek minket meg a világhírű kulturánkat, de amúgy minek kellenek ezek?Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
peterk2005
több mint 6 éve
Tizenhat városban épül állami lőtérEgy milliárd per lőtér. Az igen. Mert mondjuk Berettyóújfalu vagy Újfehértó nem tudott volna egy milliárdot hasznosabban elkölteni.
Nálunk nem lesz. 😕
Mikey
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Mikey
18 753
Tizenhat városban épül állami lőtérHonvédelmi Sportközpont. 😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Nálunk nem lesz. 😕
több mint 6 éve
ozibozi
17 183
egy taxisnál nagyobb adócsaló, számlázógyár' max egy fodrász, meg stb lehet (vagy max egy korábbbi vendéglátós😊 ) szóval a költségvetésbe ténylegesen befizetett összeg biztos h nem játszott szerepet... ellenben a fővárossal és a hatalommal együttműködő nagy cégek vezetőinek tejelési szokásai igencsak befolyásolták a döntést... a hiénák magukban édes kevesek lettek volna. itt nagyon komoly pénzekről beszélünk havi szinten, ami szoros összefüggésben volt mindig az alvilággal. lásd Seres-Veres -Portik vonal az Airportnál, de a többi sem patyolat, mégha mostanra papíron le is tisztultak, de azért remekül tudnak visszaosztani a leosztott tenderekből is...
Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
Ejnye no, pár napon belül másodszor értelmezed rosszul azt amit írok. Az "ugyanúgy" nem a jó vs rossz arányra vonatkozott, hanem Uber előtt vs Uber utánra. Máshogy fogalmazva, az Uber megjelenése majd betiltása semmilyen hatással nem volt a piacra itthon. Namost, ha nincs hatása egy ilyen történetnek, akkor az a piac olyan is. Érzéketlen az igényekre.Ugyanúgy beleszaladhatsz csalóba és jó taxisba is.Szóval igaz az állításod, hogy beleszaladhatunk csaló és jó taxisba is, csak az nem igaz, hogy "ugyanúgy". Nagyságrenddel nagyobb a valószínűsége a korrekt utazásnak, mint az inkorrektnek.Sobri Jóska
peterk2005
Ez duplán is mellément szótekerés. Először is, logikailag nem áll meg az állításod. A pénz mindenkit érdekel, senki nem szórakozásból dolgozik. De akit CSAK az érdekel, az attól CSAK, mert más nem érdekli. A szolgáltatásának minősége sem. Ha érdekelné, nem lenne ott a CSAK.Nem lett jobb annak aki becsületes és jól végzi a munkáját, és nem lett rosszabb annak aki nem becsületes és csak a pénzre utazik.Attól, hogy valaki csak a pénzre utazik, még lehet becsületes végezheti jól a munkáját.
peterk2005
Újabb csúsztatás, hogy ezen szempont mentén kettéválasztható egy sokaság.
Én se barátkozni járok munkába, és nem is várom ezt el senkitől a szolgáltató szektorból - sőt! Utazzon csak és kizárólag a pénzre, és ennek érdekében nyújtson számomra optimális szolgáltatást. A barátkozást meg tartsa meg a barátainak.
Sobri Jóska
Másrészt, ha még emiatt nem is ment volna félre az érvelésed, akkor sem stimmelne. Mert én azokról beszéltem, akik nem becsületesek ÉS csak a pénzre utaznak. Grammatikailag ők egy szűkebb halmazát jelentik a csak pénzre utazóknak, így semmit nem cáfolsz, ha a bővebb halmazzal érvelsz.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Ugyanúgy beleszaladhatsz csalóba és jó taxisba is.Persze, csak nem ugyanakkora valószínűséggel.
peterk2005
A világban rengeteg bináris esemény van -vagy lesz holnap 25 fok árnyékban, vagy nem lesz, vagy nyer a jax SB-t, vagy nem nyer, vagy egy korrekt szolgáltatást kapsz, vagy egy inkorrektet, stb.- csak nem 50-50% a kimenetelek valószínűségei.
Ezért rendkívül bumfordi ez a megközelítésed - ne is haragudj.
És már ez a bumfordi kifejezés is eufémizmus.
Én idén kb. 60-70 utat tettem meg Budapesten taxival.
Tehát a saját mintavételezésem nem reprezentatív, de nem is teljesen hasraütésszerű általánosítás. A saját döntéseim meghozatalához elegendő.
A taxit 80 százalékban telón hívtam, 20 százalékban intettem.
Egyszer sem fogtam ki csaló taxis. Tehát 0 alkalommal.
(Mintatorzító tényező, hogy csak céges autót intettem le, társaságon kívüli taxiba nem ültem be, ha olyan jött továbbküldtem. De ugye ez mindenkinek szíve joga.)
Egyszer sem volt, hogy a taxis bármit is trükközött, okoskodott, kellemetlenkedett volna.
Akit felülbíráltam a waze vagy személyes tapasztalat alapján, hogy merre menjen, az egyszer sem tiltakozott, csak volt aki megjegyezte, hogy ő mehet buszsávban is, és ezzel ugye a waze nem kalkulál. Valóban.
Ezt a 60-70 utat teljesen random helyekről indítottam, Buda, Pest, külváros, belváros, teljesen különböző időpontokban, délelött, délután, este, éjszaka.
És még egyszer kihangsúlyozom, soha senki nem akart becsapni, az óra annyit mutatott amennyit neki kellett (Budapesten 26 éve vezetek, 500 forintos pontossággal meg tudom mondani egy út mennyibe kerül a kötött tarifákkal), egy sofőr nem taplóskodott, az autók nagyrésze kulturált volt (1-2 volt kissé lelakva, de ettől még nem lesz egy taxis "rossz taxis").
Szóval igaz az állításod, hogy beleszaladhatunk csaló és jó taxisba is, csak az nem igaz, hogy "ugyanúgy".
Nagyságrenddel nagyobb a valószínűsége a korrekt utazásnak, mint az inkorrektnek.
Nem lett jobb annak aki becsületes és jól végzi a munkáját, és nem lett rosszabb annak aki nem becsületes és csak a pénzre utazik.Attól, hogy valaki csak a pénzre utazik, még lehet becsületes végezheti jól a munkáját.
peterk2005
Újabb csúsztatás, hogy ezen szempont mentén kettéválasztható egy sokaság.
Én se barátkozni járok munkába, és nem is várom ezt el senkitől a szolgáltató szektorból - sőt!
Utazzon csak és kizárólag a pénzre, és ennek érdekében nyújtson számomra optimális szolgáltatást. A barátkozást meg tartsa meg a barátainak.
több mint 6 éve
Uber üzleti modellje adóelkerülésre épül. A többi púder és marketing. Persze lehet úgy csomagolni, milyen fasza innováció az övék, attól még a piaci előnyük pont ebből az adó elkerülésből származik. Ezt józan ésszel is be lehetne látni. Anno a fővárosi taxisok elenyésző 5-10%-a verte a tamtamot az utcán. A többi meg azt mondta, h döntsön a kormány mit szabad és mit nem.Az a probléma, hogy mindennek igazából nálunk nincs akkora jelentősége. Az egész történet tulajdonképpen azért érdekes, mert itt összetalálkozott az adóelkerülési próbálkozás és egy innovatív, új szolgáltatási forma. Egy egészséges piac az ilyen történeteket több szinten is lereagálja. Az adóelkerüléssel kapcsolatban előbb-utóbb konszenzusra jutnak, és szabályozás módosítással, eltiltással, más módokon elérik hogy újra "egyenes" legyen a pálya. Másrészt felismerik az új szolgáltatási forma előnyeit és ahol az versenyképes, ott beépítik a saját szolgáltatásaikba annak a pozitívumait. Így végül mindenki jól jár, az utas is és a jól dolgozó, becsületes taxis is.
Ha Uber üzleti modellje a kormány szerint szabályos, akkor heteken belül lépett volna az összes társaság és létrehozták volna a saját adóelkerülésre építő vállalkozásuk.
dawyd728
Namost, például a londoni hivatalos taxi (a klasszikus formájú autókkal) nem az Uber piacával versenyez, az egy premier szolgáltató. Nem is változott sok minden, de nem is lett volna értelme. Az Uber előtt is tudtad, hogy kicsit "pricey", viszont top notch, mindegy, hogy melyik autóba ülsz be, ki vezeti, pontosan ugyanazt a szinvonalat kapod, és sosem vernek át. Az "alternatív személyszállítóknál" (kvázi fekete taxisok), viszont megjelent az Uberhez hasonló osztályozósdi. Ott voltak/vannak minőségi eltérések. Nos, ma már tudod értékelni (rendszám alapján) az autót, a sofőrt, stb. És pl. a szállodák már manapság csak azokat a "fekete" taxikat ajánlják, akik elérnek egy bizonyos pontszámot. Összességében tehát hatott a piacra, javította a szolgáltatás színvonalát.
Namost itthon mi változott? Nálunk a szolgáltatás a klasszikus taxi társaságoknál is nagy kilengéseket mutat. Tudod értékelni a sofőrt, az autóját? Alkalmazzák a társaságok az ilyen visszajelzéseket a belső minőségellenőrzésben / minőségjavításra? Elzavarják a legrosszabbakat, csalókat, lustákat és díjazzák a jó sofőrjeiket? Én nem tudok ilyesmiről. Ugyanúgy beleszaladhatsz csalóba és jó taxisba is. És nem tudod előre eldönteni, hogy mikor melyikbe. A piac sem tisztult, lásd nyári vizes vb. Az egyik társaság lényegében lenyúlta a vizes vébét a többi elől. Úgy, hogy semmiben nem nyújtott semmivel sem jobbat.
Szóval nálunk az egésznek csak annyi hatása lett, hogy most nincs Uber. De a szolgáltatás nem javult, az utast most is átverik, az adót most is elcsalják csak más módokon, a piaci verseny így sem fair - lásd vizes vb -, és a taxisok helyzete sem javult. Nem lett jobb annak aki becsületes és jól végzi a munkáját, és nem lett rosszabb annak aki nem becsületes és csak a pénzre utazik.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 6 éve
444.hu/2017/12/21/eddig-nem-volt-baja-az-asz-nak-az-ellenzek-irodaival-most-hirtelen-ot-partot-is-megbuntetnenekÉs a birka
Alakul a dolog.
Vrij6
Néha béget egyet kettőt, de a bundáját így is úgy is lenyírják, esetleg ha a húsa kell, levágják.
Szerkesztette: kittli