NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
Epp, hogy a temarol irok es a "demokracia meghal a sotetben" Washington Post lehoz egy ilyen cikket arrol a Kinai Kommunista PArtrol, amelyik social credit rendszert uzemeltet es millio szamra zar vallasi alapon embereket atnevelotaborba. 😀

undisputedly
elolvastam a cikket, félelmetes, hogy ezt így lehozták
tényleg el van veszve a világ végleg
r.baggio
Azon tul, hogy mennyire dicsoiti Mao-t, meg a Kommunista Partba valo belepest is rozsaszin kodbe bujtatja. Fizetett CCP propagandistak nem tudtak volna ennel pozitivabb kepet festeni a kinai kommunistakrol.

Es ez 2020-ban a WaPo-ban 😀
több mint 5 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 331 — no es importante
Epp, hogy a temarol irok es a "demokracia meghal a sotetben" Washington Post lehoz egy ilyen cikket arrol a Kinai Kommunista PArtrol, amelyik social credit rendszert uzemeltet es millio szamra zar vallasi alapon embereket atnevelotaborba. 😀

undisputedly
elolvastam a cikket, félelmetes, hogy ezt így lehozták
tényleg el van veszve a világ végleg

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 521 — Chiefs GM
Szerintem Amerikában nagyon sok a troll és megválasztják újra Trumpot 😀
#JC6
Nem a troll, az idióta. A troll okos, csak szeret polgárt pukkasztani. 😊
somoskovig
várom eme komment megjelenését sobri aláírásában 😊
r.baggio
Rá ez teljesen igaz pl. 😊

több mint 5 éve
Trump részt kér a TikTok üzletből

Nos. Bizonyára egyértelmű, hogy nem vagyok nagy véleménnyel Trumpról. De elismerem, hogy amit csinálnak, abban sok jogos dolog van (NAFTA megfúrása, a kínaik csuklóztatása, az amerikai belpiacok védelme, sőt én idesorolnám NATO piszkálását is), még ha ezt sokszor tenyérbemászóan is teszi. Azzal is tisztában vagyok, hogy számos, a poltikai bázisában népszerű/népszerűtlen témát basznak szét trollkodnak szét alakítanak át (klímaváltozás, szabad internet, eü), de ez a két serpenyő nagyjából egyensúlyban van. Nyilván ízlés dolga, de alapvetően eljutottam odáig 4 év alatt, hogy megértem a trumpi Amerikát.

Két dolgot kivéve. Az egyik, hogy a klasszikusan az amerikai felsőoktatás és K+F a világ elsővé emelő brain draint az anti-migrációs szólamok miatt megakasztja a kormányzat. Ez, bármilyen hihetetlen, nem csak az USA-nak káros. Ugyanis ha azok a kutatók, akik most a világ minden pénzével tudnak kutatni, kénytelenek lesznek otthon maradni, és rosszabb anyagi körülmények között "szenvedni", várhatóan lassíthatja a világ innovációs folyamatait.
A második Trump teljes sötétsége az alapvető gazdasági mechanizmusokhoz. Ez a fajta kalmár szemlélet, ahogy vezeti akarja az ország, és nyíltan zsarolja a Microsoftot nem csak hogy visszataszító, de káros is. Ha Nadella enged neki, és bármilyen szinten is megakasztja ez a TikTok felvásárlást, az olyan üzenet a piacnak, ami a teljes IT iparágat romba döntheti.
Mint technológia cég vezető (jó, a második ember vagyok, de most hadd túlozzak 😊 ), innen Európa keleti csücskéből is erősen aggódok, hogy az USA vissza fogja rúgni magát a világ 2. hatalmává, és nem igazán jó dolog lesz olyan világban élni, ahol Kína az első...
Gyurma Pappa
Versenyjogi szempontbol amugy elegge aggalyos is lehet, habar tudjuk, hogy USA-ban a versenyjogi hatosag inkabb az amerikai piacvedelem egyik karja.

Teljesen ertelmetlen volt most beleszallni a TIKTOK-ban, siman megcsinalhatta volna a valasztasi gyozelem utan.

Erdekesseg:
Trump apporval ratingje 51% most
Obama approval ratingje elso ciklusaban ugyanekkor 41-44%

Mas: Az eddigi legjobb irast talaltam kina hatalmi torekvesei implementalasara tett lepeseirol. Nagyon hosszu lett a cikk, de teljes kepet ad, melyik regioban mi a celjuk, hogyan probaljak megtorni az USA vezette liberalis vilag hegemoniajat mivel azt fenyegetesnek erzik a CCP-re.

Reszletesen leirja milyen lepeseket tettek:
*kozvetlenul az USA-ban
*az usa legfontosabb szovetsegeseinel (Izreal, UK, Canada, Saudi)
*a dominans szuperhatalomma valas zalogat jelento kozel-keleti uralom jegyeben (ezert cseszegetik reszben az ujgurokat is, kellemeset a hasznossal elv alapon)
*latin amerika es afrika megnyeresere
...stb.stb.

Roviden amugy az elozo 2-3 evtized liberalis nyugati vezetese azt gondolta, hogy ha integraljak Kinat a globalis kapitalista rendbe, akkor kihuzzak a meregfogat, megerosodik a kozeposztaly es ok majd nagyobb beleszolast kovetelnek a politikaba, ezzel demokratizalva az orszagot.

Jol beneztek. A CCP-nek esze agaban sem volt demokratizalodasnak teret biztositani, sot, felismerte a nyugat celjat es ugy dontott, hogy akkor inkabb legyen a CCP vezette kina expanziv nagyhatalom, szemben az evezredes tradicioikkal, igy atveve az USA szerepet, majd o mondja meg mit es hogyan.
 www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/china-middle-eastern-kingdom?fbclid=IwAR0j2_DzuUz6URMhBn4fMDZo3WyoeyCI2zxUCJrWmucTrFxP6CT6Dauxfxc
undisputedly

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
Rasmussenen neztem (elmult 24 ora twitter)
undisputedly
Láttam én is. Rasmussen kicsit jobbra húz, folyamatosan magasabbra mérik Trumpot, mint a többiek.

fivethirtyeight-t érdemes nézni, ott összesítik szépen az eredményeket
Gyurma Pappa
Igen, de pl Rasmussen a 2. legpontosabb elorejelzest adta a 2016-os valasztasokra. Amugy aki akkor elso lett, az most 41-42% korul meri Trumpot ha jol lattam.

Summa summarum, mindenki azt a pollt teszi a kirakatba ami a sajat allitasat igazolja, de en ugy erzem az elmutl 1-2 honap es a rioting Trumpot segitette.
undisputedly
A gazdasági kilátások lesz a döntő. Szerintem a riotingnak ott lehet szerepe, hogy mennyire tud mozgósítani. Véleményen szerint ez egy olyan kérdés, ami pártreferencia szerint már amúgy is eldöntött. A kérdés, hogy kiket vesz rá arra, hogy elmenjenek szavazni. Lényegében elmondtam kétszer ugyanazt... Túl sok fellebbezést írtam mostanában...
Szerintem a döntő kérdés, hogy a demokraták elhiszik-e a pollokat, vagy hajlandóak dolgozni az eredményekért. Mondjuk, hogy Bidentől hogy lenne beljebb az USA, azt sem látom.

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
amúgy Pesti Mátéról csak jót hallottam.
csebi
Én csak rosszat.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott
Bohócország bohócai.
Egy karibi banánköztársaság vagy egy random sötét közép afrikai ország is csak elismerően tudna csettinteni
erre a bandára. 😊p

m.hvg.hu/itthon/20200804_Politikusgyerektol_a_rendorfonokig_ok_kepviselik_kulfoldon_Magyarorszagot
ozibozi
néhány tű a szénakazalban. de talán 1 igazi vasvillát találtak benne.
amúgy Pesti Mátéról csak jót hallottam.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
undisputedly
Láttam én is. Rasmussen kicsit jobbra húz, folyamatosan magasabbra mérik Trumpot, mint a többiek.

Gyurma Pappa
Igen, de pl Rasmussen a 2. legpontosabb elorejelzest adta a 2016-os valasztasokra. Amugy aki akkor elso lett, az most 41-42% korul meri Trumpot ha jol lattam.

Summa summarum, mindenki azt a pollt teszi a kirakatba ami a sajat allitasat igazolja, de en ugy erzem az elmutl 1-2 honap es a rioting Trumpot segitette.
több mint 5 éve
undisputedly

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 230
Bohócország bohócai.
Egy karibi banánköztársaság vagy egy random sötét közép afrikai ország is csak elismerően tudna csettinteni
erre a bandára. 😊p

m.hvg.hu/itthon/20200804_Politikusgyerektol_a_rendorfonokig_ok_kepviselik_kulfoldon_Magyarorszagot
több mint 5 éve
Erdekesseg:
undisputedly
No offense, de keress valami kevésbé biased forrást. 😊 (mondom ezt úgy, hogy szerintem szart sem ér az approval rating mérése egy választási évben)
Gyurma Pappa

Amugy a pollok nem csak azert felrevezetoek, mert mindenki ugy csinalja ahogyan akarja, de Trumpnak nagyon sok a latens szavazoja. Rengetegen nem valljak be a kornyezetuknek, hogy Trumpot tamogatjak, szoval mindig alul vannak merve.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 53 991 — The Mathematician
 www.rollingstone.com/politics/politics-news/trump-lied-mail-in-voting-virus-briefing-1038955/
Negritis
But mostly the president made very little sense.
Trump then rambled
the network that trolls in conspiracy theories
teeing-up Trump and allowing him to spew falsities about the non-issue.
ally from his favorite propaganda network
serve him up a softball question on a topic that the president consistently lies about
Of course, with his ramblings, Trump proved he is the one without a clue

Objektiv ujsagiras netovabbja. Amugy meg nagyreszt igaza van Trumpnak. A full mail-in voitng a csalas melegagya.
undisputedly
Now, you’re talking about like Nevada, where last two nights ago, they went out in the darkness of night without people, without having any meetings of the public, without having anything
ez mit akar jelenteni? mi ez ha nem rambling?

www.washingtonpost.com/opinions/2020/04/09/difference-between-absentee-ballots-voting-by-mail/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Eltűnik? Na ez új, talán tudsz valamit, amit más nem? Mert kb ugyanannyi esélye van veszíteni, mint a fidesznek ha ma lennének itthon a választások
r.baggio
tudom jönnek majd hogy a felmérések eredményei nem számítanak mert láttuk 2016ot
csak épp a 2016os felmérések annyira nem voltak hibásak, és a vereség benne volt a pakliban
az hogy ez nem jött össze az hillaryék gőgjének és egojának volt köszönhető
(és ugye a popular vote-ban nyert is)

a jelenlegi előrejelzések nem túl bíztatóak Trump számára mert a "margin of error"-t figyelembe véve se áll jól

ettől függetlenül rajta múlik (meg a covid-válság kezelésen) hogy nyer-e, Bidennek annyi a dolga hogy ne csináljon semmit, mert ő csak rontani tudja az esélyeit
Negritis
Csak muszáj lesz neki vitáznia Trumppal, nem? Arra azért hagyományosan sokat adnak az Amerikaiak és Biden is van annyira jó célpont mint Hillary volt. Érdekes lesz mindenesetre.
rokaur
nem azt mondom hogy mind1, de ha 10-12 pont előnye marad Bidennek akkor nem biztos hogy tud eleget bukni még egy elbaszott vitán is
főleg ha covid miatt megodlják hogy ne legyen

több mint 5 éve
 www.rollingstone.com/politics/politics-news/trump-lied-mail-in-voting-virus-briefing-1038955/
Negritis
But mostly the president made very little sense.
Trump then rambled
the network that trolls in conspiracy theories
teeing-up Trump and allowing him to spew falsities about the non-issue.
ally from his favorite propaganda network
serve him up a softball question on a topic that the president consistently lies about
Of course, with his ramblings, Trump proved he is the one without a clue

Objektiv ujsagiras netovabbja. Amugy meg nagyreszt igaza van Trumpnak. A full mail-in voitng a csalas melegagya.
több mint 5 éve
#JC6
somoskovig
várom eme komment megjelenését sobri aláírásában 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 521 — Chiefs GM
#JC6

több mint 5 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 537
több mint 5 éve
rokaur 876
Eltűnik? Na ez új, talán tudsz valamit, amit más nem? Mert kb ugyanannyi esélye van veszíteni, mint a fidesznek ha ma lennének itthon a választások
r.baggio
tudom jönnek majd hogy a felmérések eredményei nem számítanak mert láttuk 2016ot
csak épp a 2016os felmérések annyira nem voltak hibásak, és a vereség benne volt a pakliban

a jelenlegi előrejelzések nem túl bíztatóak Trump számára mert a "margin of error"-t figyelembe véve se áll jól

ettől függetlenül rajta múlik (meg a covid-válság kezelésen) hogy nyer-e, Bidennek annyi a dolga hogy ne csináljon semmit, mert ő csak rontani tudja az esélyeit
Negritis
Csak muszáj lesz neki vitáznia Trumppal, nem? Arra azért hagyományosan sokat adnak az Amerikaiak és Biden is van annyira jó célpont mint Hillary volt. Érdekes lesz mindenesetre.
több mint 5 éve
r.baggio

több mint 5 éve

---
több mint 5 éve

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 394 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nos. Bizonyára egyértelmű, hogy nem vagyok nagy véleménnyel Trumpról. De elismerem, hogy amit csinálnak, abban sok jogos dolog van (NAFTA megfúrása, a kínaik csuklóztatása, az amerikai belpiacok védelme, sőt én idesorolnám NATO piszkálását is), még ha ezt sokszor tenyérbemászóan is teszi. Azzal is tisztában vagyok, hogy számos, a poltikai bázisában népszerű/népszerűtlen témát basznak szét trollkodnak szét alakítanak át (klímaváltozás, szabad internet, eü), de ez a két serpenyő nagyjából egyensúlyban van. Nyilván ízlés dolga, de alapvetően eljutottam odáig 4 év alatt, hogy megértem a trumpi Amerikát.

Két dolgot kivéve. Az egyik, hogy a klasszikusan az amerikai felsőoktatás és K+F a világ elsővé emelő brain draint az anti-migrációs szólamok miatt megakasztja a kormányzat. Ez, bármilyen hihetetlen, nem csak az USA-nak káros. Ugyanis ha azok a kutatók, akik most a világ minden pénzével tudnak kutatni, kénytelenek lesznek otthon maradni, és rosszabb anyagi körülmények között "szenvedni", várhatóan lassíthatja a világ innovációs folyamatait.
A második Trump teljes sötétsége az alapvető gazdasági mechanizmusokhoz. Ez a fajta kalmár szemlélet, ahogy vezeti akarja az ország, és nyíltan zsarolja a Microsoftot nem csak hogy visszataszító, de káros is. Ha Nadella enged neki, és bármilyen szinten is megakasztja ez a TikTok felvásárlást, az olyan üzenet a piacnak, ami a teljes IT iparágat romba döntheti.
Mint technológia cég vezető (jó, a második ember vagyok, de most hadd túlozzak 😊 ), innen Európa keleti csücskéből is erősen aggódok, hogy az USA vissza fogja rúgni magát a világ 2. hatalmává, és nem igazán jó dolog lesz olyan világban élni, ahol Kína az első...
Gyurma Pappa
Én rosszabb véleménnyel vagyok róla. A kezdetektől az volt vele a bajom, hogy szöges ellentétben azzal az image-el, amivel lényegében nyert - a kiváló businessman aki gazdaságilag helyrepöccinti az országot - én mindig is egy képességeire nézve kifejezetten középszerű, és ráadásul vezetői szempontból sem szerencsés adottságokkal bíró palit láttam (nem csak hiú ami oké lenne, de kényszeresen nárcisztikus, nem csak nehezen befolyásolható ami oké lenne, de egyenesen a hülyeségig konok, nem kompromisszumokat köt, hanem kalmárkodik, stb.). Amerikában a gazdag embereknek megvan az a "sikeres ember" respektje, ami Európában sokkal kevésbé, és ez akkor is megvan, ha az adott ember valójában tényleg "csak" egyszerűen gazdag, nem csinál mást, mint öröklött vagyont bulldózer módszerrel növelget. Amiben valljuk be, semmi nehézség nincs, nehezebb elrontani, mint megcsinálni. Szóval én sose láttam benne a stratégát, azt az embert, aki képes átlátni Amerika érdekeit, kivéve talán 1-2 nagyon szűk gazdasági területét. Ami egy lobbystának még elég is, de döntéshozónak ótvar kevés.

No mindegy, szóval én sokkal több bajt látok. Pl. ahogy a Tesla-val "bánik", az jelzés értékű. Hol kifejezetten szopatva őket, máskor meg ha ki lehet állni és "át lehet vágni egy szalagot", akkor tövig benyalva nekik. Hangulattól függően, stratégia nélkül. Vagy ahogy a Huawei ügyet intézte, szinte jobban megsz*patva az amerikai cégeket, mint a Huawei-t. Vagy ahogy erőlteti a klasszikus iparágakat (energetikában, hagyományos iparágakban), közben nem is szinte, hanem egy-az-egyben nehezíti olyan új iparágak (pl. energetikában a karbonsemlegességgel kapcsolatos irányzatok) fejlődését, amikbek hosszabb távon hatalmas munkaerő-felszívó képesség lenne, mIközben napnál világosabb, hogy akármennyire is erőltetjük, hosszabb távon szénbányászatban nem lehet munkahelyeket megtartani.

Mindegy, száz nap, és eltűnik. Az utóbbi fél évi "produktuma" számomra arról árulkodik, hogy a meglevő alkalmatlansága mellé már "be is fáradt". Olyan, a szigorú újraválasztási önérdekeikkel is szembemenő dolgai vannak, amit racionálisan már nem lehet magyarázni. A Covid ügy egészen elképesztően gyerekes kezelése, a hydroxychloroquine ügy, aminél nem csak egyszerűen hülyeséget reklámoz, de képes agyament "ufóhívőt" dicsőíteni, miközben a _saját stábjának_ a legfontosabb szakembereinek a hitelességét kérdőjelezi meg folyamatosan, nyilvánosan. Ez a pali vagy meghülyült, vagy egyszerűen megöregedett és jönnek a kezdő szenilitás jelei. Szóval ő 100 nap és nem lesz, így sokkal fontosabb, hogy mit várhatunk a Biden mögötti erőktől ezekben a kérdésekben. Ilyen szintű idiotizmust ugyan nem, de ettől eltekintve én se vagyok optimista...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Erdekesseg:
undisputedly
No offense, de keress valami kevésbé biased forrást. 😊 (mondom ezt úgy, hogy szerintem szart sem ér az approval rating mérése egy választási évben)

több mint 5 éve
Erdekesseg:
undisputedly
azt a 41-44et megnézném mert én amit találtam az magasabb
 www.statista.com/statistics/208407/public-approval-of-president-obama/
 www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_obama_job_approval-1044.html#polls

trump esetében meg egyedül a Rasmussen dobja 51re a többi inkább ~38-41re teszi
 projects.fivethirtyeight.com/polls/trump-approval/

több mint 5 éve
Trump részt kér a TikTok üzletből

Gyurma Pappa
Versenyjogi szempontbol amugy elegge aggalyos is lehet, habar tudjuk, hogy USA-ban a versenyjogi hatosag inkabb az amerikai piacvedelem egyik karja.

Teljesen ertelmetlen volt most beleszallni a TIKTOK-ban, siman megcsinalhatta volna a valasztasi gyozelem utan.

Erdekesseg:

Mas: Az eddigi legjobb irast talaltam kina hatalmi torekvesei implementalasara tett lepeseirol. Nagyon hosszu lett a cikk, de teljes kepet ad, melyik regioban mi a celjuk, hogyan probaljak megtorni az USA vezette liberalis vilag hegemoniajat mivel azt fenyegetesnek erzik a CCP-re.

Reszletesen leirja milyen lepeseket tettek:
*kozvetlenul az USA-ban
*az usa legfontosabb szovetsegeseinel (Izreal, UK, Canada, Saudi)
*a dominans szuperhatalomma valas zalogat jelento kozel-keleti uralom jegyeben (ezert cseszegetik reszben az ujgurokat is, kellemeset a hasznossal elv alapon)
*latin amerika es afrika megnyeresere
...stb.stb.

Roviden amugy az elozo 2-3 evtized liberalis nyugati vezetese azt gondolta, hogy ha integraljak Kinat a globalis kapitalista rendbe, akkor kihuzzak a meregfogat, megerosodik a kozeposztaly es ok majd nagyobb beleszolast kovetelnek a politikaba, ezzel demokratizalva az orszagot.

Jol beneztek. A CCP-nek esze agaban sem volt demokratizalodasnak teret biztositani, sot, felismerte a nyugat celjat es ugy dontott, hogy akkor inkabb legyen a CCP vezette kina expanziv nagyhatalom, szemben az evezredes tradicioikkal, igy atveve az USA szerepet, majd o mondja meg mit es hogyan.
 www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/china-middle-eastern-kingdom?fbclid=IwAR0j2_DzuUz6URMhBn4fMDZo3WyoeyCI2zxUCJrWmucTrFxP6CT6Dauxfxc

Szerkesztette: undisputedly