Politika

65 feliratkozó

6 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 508 — Saturday Night Lights
Ide akartam citálni a Fodor-féle Liberálisok Pártját, de nagy megdöbbenésemre ők észrevétlenül teljesen felszívódtak. Mondjuk akinek a kutyapárt nem elég liberális, annak mindegy is.
r.baggio
Egyetlen part ami betartotta a kampány ígéretet és ingyen sört osztogatott
csebi
Az LMP 2010-ben annak (is) köszönhette a bejutását, hogy az SZDSZ-szavazók jobb híján leszavaztak egy ismeretlen kis zöldpártra.
Most ez vár a Kutyákra.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 109 — Vikings fan
Na de hány Mome-s ül át a Tiszába?
Toca
0
csebi
Majd nezzük azért meg azt a Tisza listát jövöre.
6 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 918 — Lucas Scott
Ide akartam citálni a Fodor-féle Liberálisok Pártját, de nagy megdöbbenésemre ők észrevétlenül teljesen felszívódtak. Mondjuk akinek a kutyapárt nem elég liberális, annak mindegy is.
r.baggio
Egyetlen part ami betartotta a kampány ígéretet és ingyen sört osztogatott

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
6 hónapja
Toca
0

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
6 hónapja
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 258 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 109 — Vikings fan
6 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 508 — Saturday Night Lights
Somogyi Zoltán elég jól leírta a Facsén, amit én is gondolok. Egy évvel a választás előtt, amikor még abban sem lehetünk biztosak, hogy maradnak-e a mai szabályok? "A Momentum maradt, ami mindig is volt: kis, amatőr, kedves párt, többségében rendes emberekkel. Kár, hogy a liberalizmust találták meg maguknak, mert most ott maradt néhány százezer ember képviselet nélkül."
nagylaza, főpohárnok
Mármint néhány százezer micsoda? Ki az a néhány százezer ember, akit a momentum képviselt?
szaba
Itt nem a momentum szavazókról van szó, hanem a liberális szavazókról, akik nyilván vannak ennyien (még ha nem is feltétlenül tudják magukról), de most úgy néz ki jövőre nem lesz képviseletük a választáson.
zinedine5
Kutyapárt likes this.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 272 — Ajmo Vatreni
Somogyi Zoltán elég jól leírta a Facsén, amit én is gondolok. Egy évvel a választás előtt, amikor még abban sem lehetünk biztosak, hogy maradnak-e a mai szabályok? "A Momentum maradt, ami mindig is volt: kis, amatőr, kedves párt, többségében rendes emberekkel. Kár, hogy a liberalizmust találták meg maguknak, mert most ott maradt néhány százezer ember képviselet nélkül."
nagylaza, főpohárnok
Mármint néhány százezer micsoda? Ki az a néhány százezer ember, akit a momentum képviselt?
szaba
Itt nem a momentum szavazókról van szó, hanem a liberális szavazókról, akik nyilván vannak ennyien (még ha nem is feltétlenül tudják magukról), de most úgy néz ki jövőre nem lesz képviseletük a választáson.
6 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 83 440 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Éreztem, hogy jönni fog a gif.
Tactful Cactus, a poloska
Lehet utoljára volt releváns ez a politika topicban, ki kellett használni ezt az alkalmat. 😀
6 hónapja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 029
Éreztem, hogy jönni fog a gif.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
6 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 83 440 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Teljesen meghülyült a Momentum?
nagylaza, főpohárnok
Rájöttek, hogy konkrétan nincs támogatásuk, ezért azzal próbálnak hitelt szerezni maguknak, hogy ők nem akadályozzák a kormányváltást
Wester
6 hónapja
fake.id 1 315 — tush push aficionado
Pedig számomra 2019-ben Donáth Anna még nagy reménység volt. Sajnáltam, hogy így alakult.
nagylaza, főpohárnok
pont akkor kezdett nekem rettenetesen bűzleni ez az egész momentum, amikor megláttam donáth és cseh arckifejezését az ep eredményhirdetéskor. mindenki látott már pont elég ilyen szépelgő, szarkavaró, törtető karrierista picsát, hogy messziről kiszúrja őket. annácska úgy gondolta, hogy a cuki pofikája ugyanúgy hatásos lesz ekkora pályán, mint ahogy az addigi civil életében, csak azt nem vette figyelembe ő sem, hogy az olyan szociopaták, mint a viktor meg a feri, ilyen kiscsajokat meg magukat a semmire dobáló arcokat, mint a hajnal mikike ettek reggelire az elmúlt 30-35 évben
6 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 195
nagylaza, főpohárnok
szaba
Név szerint?
nagylaza, főpohárnok
Nem. Arra vagyok kíváncsi, hogyan láthat valaki 2025-ben egy momentum mögé néhány százezer embert? Én legfeljebb néhány tízezerig tartom reálisnak.
szaba
2019-ben önállóan kaptak 344.000 szavazatot az EP-választáson, annyival már a magyar Parlamentbe is be lehet jutni.
Aztán persze az is összejött nekik, de csak már egy roncsösszefogás utánfutójaként.

2022 után egy darabig azt hittem, hogy ők fognak megküzdeni az Apró-klánnal a magyar balliberális oldal vezető szerepéért és az Orbán Kihívója státuszért, de aztán inkább erőt vett rajtuk az SZDSZ-es belterjesség, amiről aztán Kele János a búcsúposztjában elég részletesen írt. MP felemelkedése pedig őket is kinyírta

Ma már tényleg kb. az elnökség és az ő haverjaik/üzletfeleik lennének a szavazótábor.
Kampman
Donáth Anna úgy rongyolt neki Fletónak és a DK-nak (annak a DK-nak, amelyikkel közösen indultak 2022-ben), hogy utána természetesnek vette az együttműködést az önkormányzati választásokon. Wtf? Ha valaki az ellenfelem, akkor nem a barátom. Talán el kellett volna dönteni. Stratégiai hiba volt. Ekkor lépett ki a pártból az egyetlen vidéki momentumos polgármester (Baja).
Pedig számomra 2019-ben Donáth Anna még nagy reménység volt. Sajnáltam, hogy így alakult.
nagylaza, főpohárnok
Donáth Annának oroszlánszerepe volt a MoMo elsüllyesztésében
6 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 639 — beers & Packers
nagylaza, főpohárnok
szaba
Név szerint?
nagylaza, főpohárnok
Nem. Arra vagyok kíváncsi, hogyan láthat valaki 2025-ben egy momentum mögé néhány százezer embert? Én legfeljebb néhány tízezerig tartom reálisnak.
szaba
2019-ben önállóan kaptak 344.000 szavazatot az EP-választáson, annyival már a magyar Parlamentbe is be lehet jutni.
Aztán persze az is összejött nekik, de csak már egy roncsösszefogás utánfutójaként.

2022 után egy darabig azt hittem, hogy ők fognak megküzdeni az Apró-klánnal a magyar balliberális oldal vezető szerepéért és az Orbán Kihívója státuszért, de aztán inkább erőt vett rajtuk az SZDSZ-es belterjesség, amiről aztán Kele János a búcsúposztjában elég részletesen írt. MP felemelkedése pedig őket is kinyírta

Ma már tényleg kb. az elnökség és az ő haverjaik/üzletfeleik lennének a szavazótábor.
Kampman
Donáth Anna úgy rongyolt neki Fletónak és a DK-nak (annak a DK-nak, amelyikkel közösen indultak 2022-ben), hogy utána természetesnek vette az együttműködést az önkormányzati választásokon. Wtf? Ha valaki az ellenfelem, akkor nem a barátom. Talán el kellett volna dönteni. Stratégiai hiba volt. Ekkor lépett ki a pártból az egyetlen vidéki momentumos polgármester (Baja).
6 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 965
nagylaza, főpohárnok
szaba
Név szerint?
nagylaza, főpohárnok
szaba

6 hónapja
nagylaza, főpohárnok
szaba
Név szerint?
nagylaza, főpohárnok
szaba
A tavalyi (a Momentum számára amúgy katasztrofális) EP-választáson még volt 170 ezer szavazójuk. Ha egy párt nem építkezik, hanem arról delirál, hogy el sem indul a választáson, akkor valóban nincs miről beszélni. Így kell leépíteni a 2019-es kb. 350 ezres tábort.
6 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 11 869
nagylaza, főpohárnok
szaba
Név szerint?
nagylaza, főpohárnok
6 hónapja
nagylaza, főpohárnok
szaba
Név szerint?
6 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 11 869
nagylaza, főpohárnok
6 hónapja
Ha az EU miniszterek június 6-án megszavaznak bizonyos módosításokat egy rendeletben, azt mikor ratifikálja az EU parlament és mikor lép életbe?
r.baggio
Miről van szó konkrétan? Melyik agenda pont?:

data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-9452-2025-INIT/en/pdf
csebi
 eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CONSIL%3AST_9795_2025_INIT
r.baggio
Politikai megegyezés van elvileg tanácsban de ez egy rohadt régóta vita alatt álló történet.
Elvileg jöhetne a három oldalú egyeztetés az meg bmeddig eltarthat. Ne állj sztem addig fel lábon amíg ezt elfogadják

6 hónapja
Kenny Atlanta Falcons 11 356 — Omar's Coming Yo!
nagylaza, főpohárnok
Hál Istennek, teljesen haszontalan bohócpárt.

6 hónapja
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 258 — no es importante
Ha az EU miniszterek június 6-án megszavaznak bizonyos módosításokat egy rendeletben, azt mikor ratifikálja az EU parlament és mikor lép életbe?
r.baggio
Miről van szó konkrétan? Melyik agenda pont?:

data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-9452-2025-INIT/en/pdf
csebi
 eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CONSIL%3AST_9795_2025_INIT

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 hónapja
nagylaza, főpohárnok
Rájöttek, hogy konkrétan nincs támogatásuk, ezért azzal próbálnak hitelt szerezni maguknak, hogy ők nem akadályozzák a kormányváltást
Wester
Értem én, de ez akkor is totálisan dilettáns lépés. (Tompos Mártontól mondjuk kb. ezt a szintet vártam.)
nagylaza, főpohárnok
Tiszán meg a fideszen kívül bárki elindul, az a fidesz esélyét növeli csak. Egyetlen jó döntés amit hozhatott a momentum, mert max kb a bekerülésért mehettek volna csak nyilván.
kapitnono
6 hónapja
Nomac New England Patriots 4 098 — balazs.t85@gmail.com
Redditről, miért is lehet most a Siemenst ekézni, szart kértek, azt kaptak.

Sziasztok, néhány éve dolgoztam a vasúton én is 4 nyarat. Rendszeresen azon a vonalon meneteltem és már akkor is ez a shitshow volt és akkor is mindenki tudta az okokat. Ez pedig a következő:

Egy német mellékvonali biztosítóberendezés megmókolt verzióját telepítette a Siemens anno az ország egyik legforgalmasabb fővonalára a megrendelő tudtával és akaratával (illetékes minisztérium). Amikor egy sorompó meghibásodik "elmegy zavarba", nem lehet távolról ujraindítani, mert valakinek fizikailag oda kell mennie és újra kell kalibrálnia kézzel. A hibáról 10 éve tudni, nincs rá megoldás.

Szóval hiába indítanak vizsgálatot, eljárást, adják vissza a pénzt, a biztber ujjáépítése nélkül nem nagyon lesz változás. Egész évben ez megy, csak mivel nyáron jóval több vonat jár, ilyenkor zavarérzékenyebb a szakasz. Nem kell semmi javulásra számítan rövidtávon, valszeg Lázárnak az egészről fogalma sincs, nem hiszem, hogy a vállalati kultúra mai állapotában bárki is meg fogja neki mondani az igazat.
6 hónapja
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 000 — WHO DAT!!!!
nagylaza, főpohárnok
Wester
Értem én, de ez akkor is totálisan dilettáns lépés. (Tompos Mártontól mondjuk kb. ezt a szintet vártam.)
nagylaza, főpohárnok
Tiszán meg a fideszen kívül bárki elindul, az a fidesz esélyét növeli csak. Egyetlen jó döntés amit hozhatott a momentum, mert max kb a bekerülésért mehettek volna csak nyilván.