BOWLDOG ÚJ ÉVET! 18 órától NCAA playoff-tripla az Arena4-en!

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 346 — zászló zászló szív
Most azt hagyjuk, hogy két elvesztettet forradalmat ünneplünk, október 23. is jobb lenne ha rendszerváltásról szólna, talán 50 év múlva már arról fog, de én kevés érdemlegeset és történelmit látok ebben a két dátumban, mindenki a saját igazának alátámasztására akarja felhasználni az eszméket.
Gyurma Pappa
Csak kíváncsiságból, mi lenne a te alternatív dátumod (vagy c opció: inkább hagyjuk az egészet a picsába)?
Gogo
Röviden, mert erre van időm: március 15. alkalalmával semmilyen szabadságot nem vívtunk ki, gyakorlatilag kirobban a szabadságharc, ami sokkal többet ártott, mint használt. De elismerem, értékes dolgokat lehet innen hozni magunkkal, fontosnak tartom a köré kialakult legendáriumot, és hazudnék ha azt állítánám a gyerekkori ünnepségek, a Nemzeti dal, stb. nem segített volna a magyarságtudatomhoz. (A történelmi realitás talaján mozogva tegyük hozzá, hogy az "ide vezető" február 22-i párizsi forradalom vezetetett III. Napoleon császárságához, a pár nappal korábbi bécsi meg sehova nem vezetett, tehát mondhatjuk, hogy ez nem volt megfelelő időpont forradalmat csinálni). Tehát attól függetlenül, hogy mennyire tartom magát az eseményt, maradjon.

Október 23. egészen más tészta. Még sem igazán sikerült a helyére rakni az eseményeket, arról nem is beszélve, hogy az akkori hatalom 1990 óta ott ül a parlamentben, a kormányban és a tágan vett hatalomban. Nagyon nehéz érzelemmentesen szemlélni 56-ot, és ezért nem is sikerül nemhogy a közbeszédben, de a történelemtudományban sem a helyére rakni minden eseményt. Azt, hogy 56-os eseményekből eredeztetik egyesek a 90-es eseményeket, pedig kimondottan nagy hazugságnak gondolom. Október 23. egy kreált, valódi jelentőségét vesztett és valódi tartalmát teljesen átmosott ünnepnap, ami gyakorlatilag 100%-ban politikai érdekeket szolgál. 1956-ban is inkább szólt az aktuálpolitikáról az egész eseménysorozat, és sokkal kevésbbé a nagy eszmékről. 1848-ba még látni lehet az eszméket, bár persze lehet az idő tette ilyenné. Október 23-át az ügynökakták kipucolása után lehetne a helyén kezelni, amikor megtörténne a valódi rendszerváltás (ahogy erre utaltam korábban is).

Szívem szerint október 23-t ünnepelném, de mint a rendszerváltás ünnepét, már ha az tényleg megtörtént volna. Csehországban, ahol tényleg kitakarították pl. az ügynökaktákat is, meg lehet nézni, nincsenek Lőrincek, meg oligarchák, ott 25 év alatt kiépült a valódi tőkés réteg, és lehet látni a különbséget is a két ország között (első kézből jött tapasztalatom van).

Augusztus 20-át, mint Szt. István ünnepét bírom, de lehetne 19 vagy 21, esetleg 25, és akkor nem zavarna be a melóban minden évben.

Néhány alternatív dátum: június 16., az utolsó szovjet csapat elhagyja Magyarországot. Tudom, hogy kevés történelmi hatása van a mára, de jól hangzik február 23, Mátyás király születésnapja. Ehhez kapcsolódóan, hamár reformkor, akkor akár Deák szülésnapját is ünnepelhetnénk (bár a Kiegyezés túl szép lenne...). Ezek sem a legjobbak, de legalább van bennük egy csomó pozitív töltet. Szerintem.

Most azt hagyjuk, hogy két elvesztettet forradalmat ünneplünk, október 23. is jobb lenne ha rendszerváltásról szólna, talán 50 év múlva már arról fog
Gyurma Pappa
Mit ünnepeljünk? A sosemvolt rendszerváltást?
Kampman
Olvastad a mondat végét is? 😊 Pontosan tudom, hogy nem történt meg.

több mint 8 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 231
Én úgy gondolom, hogy egy külön helyen lehetne "nagygyűlni" és ott Orbánt szidni. Csak tudják ők is, hogy ciki lenne a pár ezer ember. Mert ők nem tudnak mozgósítani annyit, mint Viktorék. És akik fütyültek per pillanat kisebbség. Bár mi (mivel én sem) szeretjük Viktort, sajnos az országban a szavazók még mindig inkább őt akarják, mint mást. Arról nem beszélve, hogy ezt a Juhász féle bandát nem csak a Fideszesek nem csipázzák, hanem a Jobbikosok sem. Nem sírtam volna ha a rendőrök a közrend megzavarása címszó alatt el is vittek volna párat, csakhogy érezzék a törődést😊
NB2
Annak mi értelme van, hogy magadban obstruálsz? Nem érsz el vele semmit, pont h az az egésznek az értelme, hogy szétbaszod vele a másik tevékenységét és ezzel fejezed ki a nemtetszésed. Minden demokratikus társadalom része az ilyen típusú véleménynyilvánítás.

"Közrend megzavarása" 😀
több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 129
(legnagyobb reszben pont Orban es a Fidesz, a "polgari" ideologia es marc 15-e kisajatitasaval kezdve)
Igor
Tegyük hozzá, kisajátítani csak azt lehet, amit a másik hagy.

Mondhatja Orbán, hogy március 15 meg a kokárda róla szól és csak ő a polgári, de ha az ellenoldal is ragaszkodik ezekhez a dolgokhoz, akkor nem lehet őket kisajátítani.

Bereznay András írta a rám óriási hatást gyakorolt "Kibulizott ország" című internetes könyvében, hogy egy normális országban a Fidesz nem próbálta volna meg kisajátítani a kokárdát, a baloldal pedig nem hagyta volna neki. De persze itt is az volt a fontos, hogy egy látszatellentétet produkáljanak, aminek nincsen semmi gyakorlati jelentősége.

több mint 8 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Én úgy gondolom, hogy egy külön helyen lehetne "nagygyűlni" és ott Orbánt szidni.... akik fütyültek per pillanat kisebbség.
NB2
Ugye ez vicc? Tobbseg/kisebbseg alapon differencialni?
Gondolom a dicsoseges 2006-os esemenyekrol is ugyanez a velemenyed.. sot, mivel volt egy mukodo tank is a tomegben, egybol aknavetokkel meg RPG-kel kellett volna lovetni azt a tomeget.
Vagy amikor a Jobbik fustbombakat dobalt a BankCenterben nehany eve marc 15-en (persze az IMF nem volt ott, eljen a jol informalt, gyava csurhe... csak nehany szerencsetlen amerikai nagybanknak dolgozo kontroller munkanapjat sikerult elcseszni...) - azokra is loni kellett volna, mi? De minimum elkuldeni oket a busba, es nem engedni oket megszolalni se... mert apro kisebbseg volt az is.

Amugy "a proletár megnyilvánulása az is demokráciának" resszel egyertek.. de most komolyan mit varunk el?
Vajon ki fog elmenni tuntetni (verekedni/futyulni/dobalni?)

Es ez a mi demokraciank, ezt generalta maganak a politikai elit az elmult 10-20 evben (legnagyobb reszben pont Orban es a Fidesz, a "polgari" ideologia es marc 15-e kisajatitasaval kezdve), szoval hagyjuk inkabb hogy kinek hol szabad gyulekeznie meg mit csinalnia..

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 740
Én úgy gondolom, hogy egy külön helyen lehetne "nagygyűlni" és ott Orbánt szidni. Csak tudják ők is, hogy ciki lenne a pár ezer ember. Mert ők nem tudnak mozgósítani annyit, mint Viktorék. És akik fütyültek per pillanat kisebbség. Bár mi (mivel én sem) szeretjük Viktort, sajnos az országban a szavazók még mindig inkább őt akarják, mint mást. Arról nem beszélve, hogy ezt a Juhász féle bandát nem csak a Fideszesek nem csipázzák, hanem a Jobbikosok sem. Nem sírtam volna ha a rendőrök a közrend megzavarása címszó alatt el is vittek volna párat, csakhogy érezzék a törődést😊
NB2
Én meg úgy gondolom, hogy egy állami ünnepség ne legyen fidesz nagygyűlés, mint ahogy egyik párt se sajátítson ki egy nemzeti ünnepet. Legyen ünnep a politikusok meg takarodjanak ahova gondolom.
több mint 8 éve
NB2 New England Patriots 27 514 — nabege2@yahoo.com
több mint 8 éve
A három nagy nemzeti ünnep közül még mindig augusztus 20 a legkorrektebb, az alapvetően vallási jellegű (volt) inkább, sosem sikerült igazán átpolitizálni. Bár a komcsik 1945 után próbálkoztak vele ("alkotmány ünnepe"), aztán mégis megmaradt egy össznépi nyárvégi majálisnak.

Október 23 és március 15 egyaránt kínosan nyomasztó, előbbi annyival rosszabb, hogy ilyenkor az MSZMP-KISZ-Hazafias Népfront-háromperakárhanyas besúgók négyszögből származó politikai elitünk megpróbálja eljátszani, hogy mennyire komolyan veszi 1956 üzenetét és örökségét. Az utóbbival kapcsolatban már sokkal könnyebb bullshitelni, olyan ember már úgysem él, aki ismerte Kossuthékat.
Kampman
Március 15. kapcsán az a poén, hogy politikailag az volt a lényeg, ami Pozsonyban történt ugyanekkor, de az nem olyan hangzatos/látványos, mint a Budán és Pesten lement road show.
iktriad
Jó, hát az angolok egy közönséges királypuccsot neveznek ma is "dicsőséges forradalomnak"

több mint 8 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Most azt hagyjuk, hogy két elvesztettet forradalmat ünneplünk, október 23. is jobb lenne ha rendszerváltásról szólna, talán 50 év múlva már arról fog, de én kevés érdemlegeset és történelmit látok ebben a két dátumban, mindenki a saját igazának alátámasztására akarja felhasználni az eszméket.
Gyurma Pappa
Csak kíváncsiságból, mi lenne a te alternatív dátumod (vagy c opció: inkább hagyjuk az egészet a picsába)?

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 8 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 835 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
A három nagy nemzeti ünnep közül még mindig augusztus 20 a legkorrektebb, az alapvetően vallási jellegű (volt) inkább, sosem sikerült igazán átpolitizálni. Bár a komcsik 1945 után próbálkoztak vele ("alkotmány ünnepe"), aztán mégis megmaradt egy össznépi nyárvégi majálisnak.

Október 23 és március 15 egyaránt kínosan nyomasztó, előbbi annyival rosszabb, hogy ilyenkor az MSZMP-KISZ-Hazafias Népfront-háromperakárhanyas besúgók négyszögből származó politikai elitünk megpróbálja eljátszani, hogy mennyire komolyan veszi 1956 üzenetét és örökségét. Az utóbbival kapcsolatban már sokkal könnyebb bullshitelni, olyan ember már úgysem él, aki ismerte Kossuthékat.
Kampman
Március 15. kapcsán az a poén, hogy politikailag az volt a lényeg, ami Pozsonyban történt ugyanekkor, de az nem olyan hangzatos/látványos, mint a Budán és Pesten lement road show.
több mint 8 éve
Most azt hagyjuk, hogy két elvesztettet forradalmat ünneplünk, október 23. is jobb lenne ha rendszerváltásról szólna, talán 50 év múlva már arról fog
Gyurma Pappa
Mit ünnepeljünk? A sosemvolt rendszerváltást?

több mint 8 éve
...
ozibozi
Oké, elfogadom a véleményed. De ettől szerintem nekem lehet más. És pedig engem rohadtul nem érdekel március 15., október 23., de augusztus 20. kimondottan utálom, mert állandóan variálni kell az július áfahatáridővel. Nem azért nem érdekel, mert nem vagyok magyar, hanem azért mert állandóan az aktuálpolitika hatja át, és pont leszarom hogy nem lehet bemenni állami ünnepségre, mert nem akarok bemenni. Ez nem ünneplés, ez szégyen. Síppal, brüsszelezéssel, minden szarral együtt. Most azt hagyjuk, hogy két elvesztettet forradalmat ünneplünk, október 23. is jobb lenne ha rendszerváltásról szólna, talán 50 év múlva már arról fog, de én kevés érdemlegeset és történelmit látok ebben a két dátumban, mindenki a saját igazának alátámasztására akarja felhasználni az eszméket. 1956 nagyon közel volt, hogy objektíven megítélhető legyen, 1848 értelmezése pedig történelmi szempontokból a helyén van, de a politika nyilván azt is alakítgatja.

Szóval az egész ünneplősdi körüli politikai megnyilvánulások taszítanak, és nem tartom jónak sem az adokot, sem a kapokot.

több mint 8 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 724 — Csodabogár
Március 15 a szabadság eszménye, amikor kivívtuk a függetlenségünk, ideig-óráig. Ha már Orbán annyira be van ájulva a szabadságharctól, meg vívjuk ki a saját szabadságunk akkor
őt a picsábakifütyülni tök legit és az eredeti eszmék szerint (amikre emlékezünk) nemhogy megfelelő/megalapozott, hanem hazafias kötelesség.

Engem mindig élménnyel tölt el a thai boxoló illetve humorherold nyuggerek viselkedése.

több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 20 309
szánalmas ez a fütyülés, mert az igazi demokraták min.tojásokat dobáltak évekig. (próbált volna valamelyik most ilyet tenni, még mindig sitten lenne)
ozibozi
Pont ugyanolyan proletár megnyilvánulása az is demokráciának...
Gyurma Pappa
és az mekkora szánalmas megnyikvánulása a demokráciának, hogy a nemzeti ünnepen csak párthű ember vehet részt, saját karszalaggal, többszöri ellenőrzés után(ahol nem bombát keresnek nálad) Ha nincs vonalad a párthoz, mezei állampolgárként be sem jutsz. Vidékről felbuszoztatott megbízható káderekkel játszunk megemlékezést... viccelünk, bolondozunk?

ennek a füttyügésnek ha más értelme nem is ,de legalább annyi volt, hogy a felbuszoztatott parasztok --kiszabadulva az M1+*helyi sajtó, vagy tájékozatlanság fogságából-- legalább személyesen megtapasztalták, hogy ezek a pesti huligánok nincsennek kibékülve a vezírrel, a vitya pedig annyira zavarodott lett, hogy rá nem jellemző módon még hülyeségeket is beszélt (és itt most nem a tartalmáról van szó, az a szokásos) belezavarodott néha, és látszott hogy nem ízlik neki ez a szitu. Apró örömök ezek, de ha egy alatvaló látja szenvedi a dölyfös utált nagyurat, az legalább pár perc boldogság mindenütt a világon.
Ebben a demokráciában pedig a nagytöbbségnek már csak ilyen proletár örömöket engedélyez a hatalom.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 8 éve

több mint 8 éve
szánalmas ez a fütyülés, mert az igazi demokraták min.tojásokat dobáltak évekig. (próbált volna valamelyik most ilyet tenni, még mindig sitten lenne)
ozibozi
Pont ugyanolyan proletár megnyilvánulása az is demokráciának...

több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 20 309
több mint 8 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 936 — Cowboys fan
Nekem a titkosítás részével az a bajom, hogy nem a tervrajzokra kíváncsi senki, még csak arra se igazán, hogy mire mennyit költenek, hanem inkább azt kéne látni, hogy milyen tanulmányokat végeztek például a megtérülésről, a gazdaságosságról, illetve, hogy hogyan (nem) zajlott a kiválasztás, volt-e versenyztetés (nem) és hogy miért pont az nyert, aki (mondjuk ez az előbbiek alapján persze tudható, de normális esetben ez is érdekes lenne). Ezek nem nemzetbiztonsági, csak zsebbiztonsági adatok, ezeknek az ismerete nem okozna veszélyt, csak a lopásra nézve...
StormST
Egy olyan dokumentumoldaltól, aminek a 70 százaléka ki van takarva senki se lenne okosabb.
Hidd el, nem találsz ilyen dokumentumokat semmilyen atomreaktorról egyik országból sem.
És különben is, kit érdekelne, amikor a két legesélyesebb miniszterelnökjelöltről kiderül, hogy az egyik ügynök, a másik csicska.
Sobri Jóska
érted, ha legalább lenne dokumentum, akkor jó lenne. ha legalább egy összeschmittelt valamit elkezdenének lengetni, már hangyafasznyit beljebb lennénk.
de most nincs semmi, amiből akár csak sejteni lehetne, hogy volt bármi érdemi munka mögötte.

nem tudjuk, hogy úgy rendelték meg a tanulmányokat, hogy "elemezzék ki, és mi eldöntjük, belefogunk-e", vagy úgy, hogy "elemezzék ki hogy jó, és mi eldöntjük, hogy belefogunk".
több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 439 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mondjuk nekem tök szánalmas ez a fütyülés. Tartsanak egy "megemlékezést" együtt aztán ott lehet szidni a Viktort.
NB2
Végre valamiben egyetértünk 😀
Gyurma Pappa
Miért szánalmas?
Amadeus91
Mert teljesen haszontalan, ízléstelen és ugyanannyira minősíti a fütyülőket, mint a kifügyültet, sőt.
Gyurma Pappa
tekintve, hogy sok alternatívájuk nincs, szerintme ez inkább kétségbeesettség.
Amadeus91
Nem szánalmas ez, vagy kétségbeesett, inkább egyszerűen rossz beidegződés. Úgy alakítottuk a nemzeti ünnepeinket, hogy azok politikai kinyilatkoztatások és tiltakozások apropói legyenek. Az utcai politikai megnyilvánulások meg sosem akadémiai székfoglalók. Amikor én a rendszerváltás előtt a komcsi hatalom ellen mentem ki, mi is kerepeltünk, fütyültünk, és magasztosnak éreztük. Pedig az eszköz ugyanaz volt.

Egy rendszerváltás időszaka teremt annyi speciális politikai apropót, hogy legyen értelme nemzeti ünnepet ilyesmire használni. Az elmúlt 27 évben még kb a 2006 október 23 volt ilyen, aztán több alkalom nem volt. A többi csak a politikai hétköznapok átterjedése az ünnepnapra.

Szvsz ez addig így is lesz, amíg az ünnepnapot politikai eksönnek tekintjük. Ha azért mész ki, hogy meghallgass egy politikust, vagy ha nem mész ki, de a HírTV-re/ATV-re/M1-re kapcsolsz, hogy meghallgast mi történt, addig te is politikai eksönnek tekinted. Én is annak tekintem. Mert ezt szoktuk meg. Ettől még persze lehet csömörünk tőle, de ez van. Majd ha olyan lesz, mint egy húsvét, vagy egy aufusztus 20, akkor kerepelés se lesz.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Mondjuk nekem tök szánalmas ez a fütyülés. Tartsanak egy "megemlékezést" együtt aztán ott lehet szidni a Viktort.
NB2
Gyurma Pappa
Miért szánalmas?
Amadeus91
Mert teljesen haszontalan, ízléstelen és ugyanannyira minősíti a fütyülőket, mint a kifügyültet, sőt.
Gyurma Pappa
tekintve, hogy sok alternatívájuk nincs, szerintme ez inkább kétségbeesettség.
több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 439 — The only discipline that lasts, is self discipline
NB2
Min csodálkozol? Kb. 1991 óta nem volt olyan nemzeti ünnepünk, amelyiket ne fúrta volna meg valamelyik politikai erő. Én kb. 15 éve nem megyek nyilvánosan ünnepelni semmit, sehova. Megcsömörödtem. És nem is hiszem, hogy valaha fogok. Ahhoz ugyanis az kellene, hogy mi magunk, az egyszerű ember észhez térjünk. De mi se tudunk. Nem személyesen neked szánom, hanem általánosságban írom, hogy nagyon sokan akik möst leszánalmasozzák a fütyülőket, ők maguk fütyültek/kerepeltek tíz éve ugyanígy. És fognak is a jövőben, ha esetleg megváltoznak a viszonyok. Akkor meg mitől és mikor változna a helyzet?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
NB2
Gyurma Pappa
Miért szánalmas?
Amadeus91

több mint 8 éve
NB2
Gyurma Pappa
Miért szánalmas?
több mint 8 éve
NB2

több mint 8 éve
NB2 New England Patriots 27 514 — nabege2@yahoo.com
több mint 8 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 958 — Слава Україні! Героям слава!
 imgur.com/A1j8osH

Személy szerint össze vagyok már zavarodva, hogy kik az ellenségeink?
Kit kell leginkább utálni? Migráncsokat, Brüsszelt, az álomgyilkosokat, vagy már a lengyeleket is?
Vagy így egybe az egészet?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil