Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
Egyrészt örülök, mert nem lesz elverve egy valag pénz se az olimpiára se magára a népszavazásra, másrészt viszont sokkal inkább dühít, hogy újra látszik, nincs Magyarországon demokrácia, még csak a látszata se...Mondjuk ez attól a pillanattól várható volt, hogy beadták a 266 000 aláírást, gerinctelen és gyáva banda...
Azt hiszem a következő nemzeti konzultációt visszaküldöm majd nekik azzal, hogy ráírom: "Mi a fenének kérdezgettek, ha a véleményem úgyse érdekel?"

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 8 éve
Mekkora gyáva szar ez a Fidesz...Európa Erős Embere 😊))
Én egyébként támogattam az olimpia tervét, meg azt is, hogy legyen róla népszavazás, de basszus így fél évvel előtte visszalépni, hihetetlenül ciki.
Kampman
Pulvis et umbra sumus.
több mint 8 éve
Viktor megkegyelmezett az amiknak és a franciáknak, így lehet esélyük olimpiát rendezni😊 Viktor a HŐS!!! 😀
több mint 8 éve
Micsoda fordulat...
több mint 8 éve
Visszaléptünk..."Ő a bátor Robin, kinek nagy hada.
NB2
Mert harc, harc!
Robin a bátor elszaladt.
Bátran elfutott, el Ő."
Pulvis et umbra sumus.
több mint 8 éve
Visszaléptünk...
több mint 8 éve
dawyd728
4 043
Szüleikről már biztos betáraztak. Már látom, ahogy Bencsik kommunistázza őket.Az lesz a kérdés, majd a Fidesz mit fog róluk kideríteni, illetve már sanszosan tudja, csak majd januárban hozza nyilvánosságra 😀Kíváncsi vagyok politikai szinten mi lesz a Momentumból. Feltudják-e magukat ebből építnei komolyabban.Szerintem ha ráfekszenek erre, akkor reális cél lehet jövő tavasszal az 5%-os küszöb megugrása. Bár az tény, hogy a baloldali pártok sokasága, a baloldal széttöredezettsége ronthatja az esélyeket, kiolthatják egymást a kisebb pártok. A mandátumok elosztásáról nem is beszélve.
Mondjuk 18-ra azért már nehéz.
Toca
Most még az emberek a Nolimpiával kapcsolják össze őket, teljes joggal. Kérdés, ha majd hivatalosan is párttá alakulnak, milyen programot fognak majd vallani, hirdetni a médiában, stb.
Vrij6
NB2
több mint 8 éve
...Az utolsó válaszig egész vita-szerű volt, de azért az a "ha nincs olimpia, akkor a 3-as metró kocsik továbbra is kigyulladhatnak" kezdetű rész elég nevetséges zárást hozott, kvázi zsarolás a budapestieknek...
Vrij6

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
Például. 😊: Kismillió tényező fog még ebben szerepet játszani.Az lesz a kérdés, majd a Fidesz mit fog róluk kideríteni, illetve már sanszosan tudja, csak majd januárban hozza nyilvánosságra 😀Kíváncsi vagyok politikai szinten mi lesz a Momentumból. Feltudják-e magukat ebből építnei komolyabban.Szerintem ha ráfekszenek erre, akkor reális cél lehet jövő tavasszal az 5%-os küszöb megugrása. Bár az tény, hogy a baloldali pártok sokasága, a baloldal széttöredezettsége ronthatja az esélyeket, kiolthatják egymást a kisebb pártok. A mandátumok elosztásáról nem is beszélve.
Toca
Most még az emberek a Nolimpiával kapcsolják össze őket, teljes joggal. Kérdés, ha majd hivatalosan is párttá alakulnak, milyen programot fognak majd vallani, hirdetni a médiában, stb.
Vrij6
NB2
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Az lesz a kérdés, majd a Fidesz mit fog róluk kideríteni, illetve már sanszosan tudja, csak majd januárban hozza nyilvánosságra 😀Kíváncsi vagyok politikai szinten mi lesz a Momentumból. Feltudják-e magukat ebből építnei komolyabban.Szerintem ha ráfekszenek erre, akkor reális cél lehet jövő tavasszal az 5%-os küszöb megugrása. Bár az tény, hogy a baloldali pártok sokasága, a baloldal széttöredezettsége ronthatja az esélyeket, kiolthatják egymást a kisebb pártok. A mandátumok elosztásáról nem is beszélve.
Toca
Vrij6
több mint 8 éve
Kíváncsi vagyok politikai szinten mi lesz a Momentumból. Feltudják-e magukat ebből építnei komolyabban.Szerintem ha ráfekszenek erre, akkor reális cél lehet jövő tavasszal az 5%-os küszöb megugrása. Bár az tény, hogy a baloldali pártok sokasága, a baloldal széttöredezettsége ronthatja az esélyeket, kiolthatják egymást a kisebb pártok. A mandátumok elosztásáról nem is beszélve.
Toca
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 8 éve
Kíváncsi vagyok politikai szinten mi lesz a Momentumból. Feltudják-e magukat ebből építnei komolyabban.Mondjuk 18-ra azért már nehéz.
több mint 8 éve
www.youtube.com/watch?v=A0q3vRqPpHo
több mint 8 éve
Bazza lesz Vásárhely Gyárfása😊
több mint 8 éve
Nyilván egy überszuper koncepció kell, a Vásárhelyi olimpia csapást mérne Botkára is.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
Egy politikailag súlytalan Bokros is kapott több mint 200.000 szavazatot a Tarlós ellen. Ennyi proteszt szavazat mindenkinek összejön -ha eljut egy normális kérdés feltevéséig-a bűnös városban' vlsz értelmes szitukban ennél még több is van a tankban...(de) Van egy ország is Bp mellett... sajnos vagy hál isten' ...mindenki döntse el melyik tetszik neki.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 8 éve
Amikor meg felbukkan egy ilyen Momentum, amelyiknek aztán tényleg se korrupt múltja, se vagyona nincs, de olyan politikai programja se amelyik kizárná mondjuk egy jobbikos vagy maszopos szimpátiáját, ennek ellenére azonnal mindenki fúj rájuk 😊országot.Azért egy ilyen Momentum nem a semmiből jön.
peterk2005
Ugyanúgy vannak mögöttük emberek, akik kapcsolódnak más emberekhez, akik...
Aki ismerős ebben a közegben, az tudja, hogy ki kivel van/szeretne lenni, és ez alapján fúj ide-oda.
Nem azért, mert "ilyen a magyar ember".
több mint 8 éve
Kárhoztathatod a Momentumot, de ha egy olyan szervezet, amelyiknek 1 hónapja a nevét se ismerte senki, 15 millót összekalapozva olyan aláírásgyűjtést tud szervezni amelyiket közel 300 ezer ember aláír,Egyik szám se releváns.
peterk2005
Az érvényesített szavazatok száma nem közel 300 ezer lesz, hanem 150-200ezer között valahol - jó esetben.
Rengeteg a fénymásolt ív, a duplikált aláírás, ami a 266ezer esetén jól hangzik, de ebből kb a 60-70% a valós.
(Ami persze nem lebecsülendő, de a 300ezertől elég távol van. A fővárosban kb. ez a baloldal/ellenzék kapacitása.)
1 hónapja azért nem ismerték a nevüket mert elötte alakultak pár nappal, pont erre a projektre.
A 15 millió összekalapozása pedig olyan háttéremberekkel, mint Haris Éva (volt MSZP választmányi vezető) vagy Szabó Pál (volt miniszter a Gyurcsány-kormányban), azért nem olyan nagy kunszt.
több mint 8 éve
Egyebkent ha budapesti nepszavazast kezdemenyeztek akkor abbol nem csinalhatnak orszagosat 😒Oszd meg és uralkodj. Beszopja ezt nem csak a fideszes szavazó, de minden párt szavazói ugyanolyan arányban, ugyanúgy. Nem a fideszes szavazó az amelyik ellenzékiként köpködi a másikat, hanem a jobbikos a maszopost, a maszopos a dékást, a dékás a jobbikost. Amikor meg felbukkan egy ilyen Momentum, amelyiknek aztán tényleg se korrupt múltja, se vagyona nincs, de olyan politikai programja se amelyik kizárná mondjuk egy jobbikos vagy maszopos szimpátiáját, ennek ellenére azonnal mindenki fúj rájuk 😊
Tenyleg nem ertem miert szavaznak ennyien ezekre a faszarcuakra. Mar lassan mindenki latta karat a tenykedesuknek.
Adirotor
Szóval a kérdést felteheted az ellenzéki szavazónak is: Ha nem jó a másik ellenzéki párt, ha nem jó a vadiúj, még nem kompromittálódott párt se, akkor mégis, ki váltaná le a mostaniakat? Erre nem létezik más válasz, mint az, hogy csak a saját -- mindenáron. Azon az áron is, ha emiatt ez a mostani juppie banda lerabolja az országot.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Nem az aláírókat minősítettem, hanem a kialakult helyzetet. Semmi másról nem szól már ez az egész, csak a mocskolódó pólusok közötti harcról, ahelyett, hogy az önös érdekeket félrerakva valami közös célért dolgoznának (mind a jobb, mind a baloldal)Nézd, ez az olimpia ügy már akkor messziről bűzlött, amikor pár "üzletember" kitalálta - mert ők dobták be először, Gyárfás és köre, meg néhány hasonszőrű pali -, és a sportbuzi Orbánban hallgató fülekre talált, akkor mindenféle kutatás és véleményfelmérés helyett simán bejelentették, hogy széles nemzeti támogatás van mögötte, és össznemzeti ügy. Innentől kezdve, ha bukik, akkor tényleg egy össznemzeti ügy bukik. Inkább meg kellett volna előtte kérdezni az embereket is, mielőtt felcímkézik....
Amúgy a Momentum pártá válási szándéka után ne mondja senki, hogy nem volt a politikai haszonszerzés IS a céljaik között, amikor rárepültek erre a témára.
flzoli
Egyébként ellentmondást érzek a gondolatmenetedben. Azt mondod ugye, hogy az olimpia milyen fasza cél lehetett volna, ami mögé beáll az egész ország, és milyen kár, hogy ezt megfúrták. Csakhogy a történtekből éppen nem ez következik logikusan. Kárhoztathatod a Momentumot, de ha egy olyan szervezet, amelyiknek 1 hónapja a nevét se ismerte senki, 15 millót összekalapozva olyan aláírásgyűjtést tud szervezni amelyiket közel 300 ezer ember aláír, mindezt olyan ellenszélben, hogy közben (meg előtte hónapok óta már) több tízmilliárdos olimpia-kampány folyik a csapból is. akkor azzal a céllal valami bűzlik. Akkor az a cél minden, csak nem alkalmas egy össznépi összefogásra. És valószínűleg nem a buta budapestiek miatt, hanem azért, mert az egyszerű ember azt látja, hogy a Gyárfás féle idelobbizik egy vizes VB-t, hogy milyen hipi szupi lesz, és csak 20 milliárdba kerül majd, mellé bemutat egy tényleg gyönyörű látványtervet egy fantasztikus sportközpontról, aztán 1 évvel később már 150 milliárdnál tartunk, és kaptunk a Dunapartra a gyönyörű épület helyett egy "parkolóházat". Na ilyenkor az egyszerű embernek nem csoda, ha elmegy a kedve az összefogástól.
Hozzáteszem, hogy érzelmileg megértelek. Én is sportőrült vagyok, mindent nézek, ahova lehet elmegyek, legyen foci, kézi, bármi. Imádnám, ha itthon lenne egy ilyen happening. De úgy gondolom, hogy az embernek tudnia kell, hogy hol a határ. Mindegy, hogy milyen jó buli, lehet az a világ legjobb bulija is, nem rendezem meg akkor, ha abba belerokkanhatok anyagilag.
Megjegyzem abban igazad van, hogy nem nagyon van olyan cél, aminek pillanatnyilag úgy tudnánk nekiállni, hogy igen hamar ne forduljon fel az ember gyomra. Én a sporttal úgy vagyok, hogy egyrészt imádom mint szórakozás, de amint a "nemzet" szót meghallom vele kapcsolatban, feláll tőle a szőr a hátamon. Az élsport a kultúr-bulvár/"nemzet-bulvár" egyik legrossszabb formája az én szememben. Egy pótcselekvés ahelyett, hogy a kultúránkat, nyelvünket, szokásainkat, (érdekeinket!) használnánk az összekovácsolásra. Egy nemzetet nem olimpiai aranyak kovácsolnak össze, hanem az élő, művelt/beszélt nyelv, az irodalom, a festészet, a színház, a filmek, a találmányok, a zeneművek, a hungarikumok (a gulashtól a bűvös kockán át a tokajiig). Az olimpiai arany az a coca-colás póló a benszülöttön. A globalizáció bazi nagy pecsétje. Szóval az olimpiát annyira nem sajnálom. Akkor se sajnálnám, ha úgy gondolnám, hogy anyagilag kibírjuk. Amit sokkal inkább sajnálok, az az, hogy nem tudjuk kultúrálisan se összekötni a határon belüli és kívüli nemzetrészeket. Nincs "nagy magyar" filmművészet, nincs "nagy magyar" irodalom, oktatás, tudomány, innováció, stb. mecenatúra. Filmművészetben egy Andy Vajna jön össze, aki hollywood-i gigaprodukciókat forgat jó pénzért Pest mellett, de egy erdélyi fiatal rendező tehetség vért izzadva se jut finanszírozáshoz. Közben meg 3 milliárdért stadiont építünk a határon túl egy falu szélére. Na, ezekben kellene inkább valami egységes összefogás. Szerintem ilyen témákban egyébként az egyetértés is megvan. Még reklámozni se kellene. Nem hiszem, hogy lenne bárki aki képes lenne 300 ezer aláírást összegyűjteni ilyen célok finanszírozása ellen. Akkor miért nem ilyen dolgokkal próbálunk nemzetet összetartani? (Talán azért, mert ebben a mindenkori slepp nem lát akkora bizniszt?)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Nem is emlékszem olyan esetre, amikor a politikusok nagy része kiállt egy ügy mellett és közösen végigvitték. Valaki tud példát hozni?Az országgyűlési képviselők díjazásáról, jövedelméről és egyéb támogatásairól eléggé egyhangúan szavaztak.
Nomac
Talán több olyan téma kellene, amihez közük van, nem ilyen elvont baromságok, hogy oktatás, meg egészségügy, esetleg nemzetgazdaság.
több mint 8 éve
Miért nem küldünk embert a Marsra , mindjàrt a 8 kerből?Celozgatunk, celozgatunk?
ozibozi
www.imdb.com/title/tt4795022/
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)