NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 750
44
01:30 Georgia Tech @ #7 Georgia
Politika
46 feliratkozó
több mint 12 éve
Mondjuk pont az ilyen "listás" felmérésekből hiányoznak a határontúli szavazatok, amik ezt az egészet megboríthatják.
több mint 12 éve
És lenne egy kérdésem is azokhoz, akik most azt hiszik, hogy ha jön Bajnai, nyer, netán még kormányt is alakít, akkor jobb lesz, hogy ugyan mitől lenne jobb?Elsőre egy kiszámíthatóbb, ortodoxabb gazdaságpolitikát tudok elképzelni, ami miatt, ha nem is érjük utol a közép-európai országokat, de legalább nem csúszunk tovább, talán fel is zárkozunk kicsit hozzájuk. Jobb viszonyt a tőkével, ami miatt talán elindul kicsit a, Matolcsy politikája következtében teljesen leállt gazdaság.
Az országot nem a miniszterelnök működteti napi szinten, hanem azok a káderek, akik már évek, néhol évtizedek óta. Amelyek nagy része még "komcsi", másik nagy része "anyagi alapon elvhű fideszes", a többinek meg tök mindegy ki van fent, csak ő maradhasson, vagyis már 10 éve annak a pártnak a titkos támogatója, amelyik majd csak jövőre alakul. (Egyesület ugye nem állíthat jelöltet.)
Szóval mitől lenne jobb Bajnaival, aki ugyanannak a politikai garnitúrának a tagja, mint Gyurcsány, Orbán, Vona, Kóka?
Sobri Jóska
Másodorban talán a társadalmi béke is helyreállna kicsit, mert amit Orbánék itt árokásásban (labancozás stb.) produkálnak az mérgezi az egész közéletet.
több mint 12 éve
Ja, én nem is hiszem, hogy a semmiből a 2. legnagyobb párt lenne Bajnaié, még ha rengeteg is a bizonytalan szavazó, ahonnan könnyen lehet meríteni. Inkább csak Sobri kedvéért játszottam a mostani számokkal. atapapaTudom, és írtam én is, hogy olyan a választási rendszer, hogy konvertálódni fognak a százalékarányok, és az a durva, hogy egy ilyen 30% körüli támogatottság még újabb kétharmadot is hozhat akár.
Nehéz úgy szavazni, hogy X párt nyerjen 51 és 66 százalék közti szavazataránnyal, miközben nekem csak 1 szavazatom van. 😊
több mint 12 éve
Ja, én nem is hiszem, hogy a semmiből a 2. legnagyobb párt lenne Bajnaié, még ha rengeteg is a bizonytalan szavazó, ahonnan könnyen lehet meríteni. Inkább csak Sobri kedvéért játszottam a mostani számokkal.
több mint 12 éve
Korai még számolgatni. Holnap meg kihoz a Századvég egy olyan felmérést, ami ennek az ellenkezője. Beállítottság kérdése ki melyiknek akar hinni. Nem beszélve arról, hogy egy hét múlva a kormány a regisztrációs törvény módosítójába írja: olyan párt nem indulhat a választásokon amelyiknek a tagjai között van B betűvel kezdődő és ajnaival végződő személy. 😛
több mint 12 éve
Ha a pártnélkülieket levonva a választani tudókat felkonvertáljuk 100%-ra, akkor még ez az arány is sima 50% feletti Fidesz-győzelmet hoz.Még nincs itt az ideje, hogy Sobri is újra gondolja, hogy mi is a tétje 2014-nek, de ha lesz még, két-három ilyen felmérés, akkor már érdemes lesz.Gyurma PappaEbből a linkelt felmérésből pedig az jön ki, hogy nyer ugyan a Fidesz, és csak a Jobbikkal együtt lesz kormányzóképes: 52.9%. (Persze tudjuk, az új szisztémában a 29% nem 29 százaléknyi mandátum, de kiindulási pontnak megteszi most ez.)
Sobri Jóska
Akkor nem lenne senkinek se 50%-a egyedül és lépne fel koalíciós kényszer, ha úgy számolunk, hogy az MSZP és az E2014 közösen indulva képes teljes egészében összeadni a szavazóit.
több mint 12 éve
Igazából ezt mondtam én is kb. 😊Még nincs itt az ideje, hogy Sobri is újra gondolja, hogy mi is a tétje 2014-nek, de ha lesz még, két-három ilyen felmérés, akkor már érdemes lesz.Gyurma PappaEbből a linkelt felmérésből pedig az jön ki, hogy nyer ugyan a Fidesz, és csak a Jobbikkal együtt lesz kormányzóképes: 52.9%. (Persze tudjuk, az új szisztémában a 29% nem 29 százaléknyi mandátum, de kiindulási pontnak megteszi most ez.)Sobri Jóska
És lenne egy kérdésem is azokhoz, akik most azt hiszik, hogy ha jön Bajnai, nyer, netán még kormányt is alakít, akkor jobb lesz, hogy ugyan mitől lenne jobb?Igazából szívesen válaszolnék, de mivel szerintem nem lesz jobb semmi, ha Bajnai lenne a miniszterelnök, ezért nem tudom. Az biztos, hogy jobb lenne, ha nem Matolcsy lenne a gazd. min.
Sobri Jóska
több mint 12 éve
Még nincs itt az ideje, hogy Sobri is újra gondolja, hogy mi is a tétje 2014-nek, de ha lesz még, két-három ilyen felmérés, akkor már érdemes lesz.Gyurma PappaEbből a linkelt felmérésből pedig az jön ki, hogy nyer ugyan a Fidesz, és csak a Jobbikkal együtt lesz kormányzóképes: 52.9%. (Persze tudjuk, az új szisztémában a 29% nem 29 százaléknyi mandátum, de kiindulási pontnak megteszi most ez.)
Na én ezt szeretném a legkevsébbé. Vagyis ha azok közül kéne választanom, hogy a Fidesz a Jobbikkal együtt kormányoz, vagy egymagában, akkor biztos az utóbbit választanám.
És lenne egy kérdésem is azokhoz, akik most azt hiszik, hogy ha jön Bajnai, nyer, netán még kormányt is alakít, akkor jobb lesz, hogy ugyan mitől lenne jobb?
Az országot nem a miniszterelnök működteti napi szinten, hanem azok a káderek, akik már évek, néhol évtizedek óta. Amelyek nagy része még "komcsi", másik nagy része "anyagi alapon elvhű fideszes", a többinek meg tök mindegy ki van fent, csak ő maradhasson, vagyis már 10 éve annak a pártnak a titkos támogatója, amelyik majd csak jövőre alakul. (Egyesület ugye nem állíthat jelöltet.)
Szóval mitől lenne jobb Bajnaival, aki ugyanannak a politikai garnitúrának a tagja, mint Gyurcsány, Orbán, Vona, Kóka?
több mint 12 éve
Nem is a saját ízlésemre gondoltam itt, hanem a számokból kikövetkeztethető preferenciákra, szimpátiára. atapapaÉrtem, csak ezt próbáltam továbbfűzni. De akkor nem sikerült 😛
több mint 12 éve
Nem is a saját ízlésemre gondoltam itt, hanem a számokból kikövetkeztethető preferenciákra, szimpátiára.
több mint 12 éve
Én sem szavaznék a MSZP-re, de én mondjuk az E2014 sem. Szerintem az összes ismerősöm közül te vagy az egyetlen, aki így gondolkodik, mint én, hogy az LMP szívesebben látná kívül mindenen. De sajnos, a politikai matek racionalitása nem ez, és mivel nem akarom, hogy M&Co. újra kormányon legyen, így kénytelen leszek ellenük szavazni.Attól függ: lesz-e még egy-két M-csomag vagy sem.Gyurma PappaSzerintem meg nem ezen múlik. Egy olyan körről beszélünk, amelynek tele a puttonya már most is a kormánnyal (hiszen oda se szavaznának), de - hogy a témaindító kifejezésedet használjam - ők annyira gyorsan nem felejtenek vagy legfeljebb részlegesen. atapapa
Még nincs itt az ideje, hogy Sobri is újra gondolja, hogy mi is a tétje 2014-nek, de ha lesz még, két-három ilyen felmérés, akkor már érdemes lesz.
több mint 12 éve
Attól függ: lesz-e még egy-két M-csomag vagy sem.Gyurma PappaSzerintem meg nem ezen múlik. Egy olyan körről beszélünk, amelynek tele a puttonya már most is a kormánnyal (hiszen oda se szavaznának), de - hogy a témaindító kifejezésedet használjam - ők annyira gyorsan nem felejtenek vagy legfeljebb részlegesen.
több mint 12 éve
Attól függ: lesz-e még egy-két M-csomag vagy sem.A cikk szerint az E2014 36%-a Bajnaiékon kívül senkire se szavazna jelenleg... Én főleg erről a halmazról beszélek. atapapaMeglepő.Sok Átlag Józsefnek már nem az MSZP visszatéréséről szól ez, hanem Viktorék leváltásáról. Amadeus91
Arra leszek kíváncsi, hogy egy esetleges MSZP-Bajnai összefogás esetén mi lesz azokkal, akik most az Együtt 2014 bázisának felét alkotják, de az Együtt 2014 hiányában nem az MSZP-re szavaznának. atapapa
több mint 12 éve
A cikk szerint az E2014 36%-a Bajnaiékon kívül senkire se szavazna jelenleg... Én főleg erről a halmazról beszélek.Meglepő.Sok Átlag Józsefnek már nem az MSZP visszatéréséről szól ez, hanem Viktorék leváltásáról. Amadeus91
Arra leszek kíváncsi, hogy egy esetleges MSZP-Bajnai összefogás esetén mi lesz azokkal, akik most az Együtt 2014 bázisának felét alkotják, de az Együtt 2014 hiányában nem az MSZP-re szavaznának. atapapa
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
Meglepő.Sok Átlag Józsefnek már nem az MSZP visszatéréséről szól ez, hanem Viktorék leváltásáról.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
Meglepő. Arra leszek kíváncsi, hogy egy esetleges MSZP-Bajnai összefogás esetén mi lesz azokkal, akik most az Együtt 2014 bázisának felét alkotják, de az Együtt 2014 hiányában nem az MSZP-re szavaznának.
több mint 12 éve
hvg.hu/hvgfriss/2012.45/201245_partok_es_politikusok_nepszerusege_kozepkezMert NAGYON sokat tesznek azért, hogy felejtsenek.
Alakul ez. Az emberek NAGYON gyorsan felejtenek. Gyurma Pappa
több mint 12 éve
hvg.hu/hvgfriss/2012.45/201245_partok_es_politikusok_nepszerusege_kozepkezAlakul ez. Az emberek NAGYON gyorsan felejtenek.
több mint 12 éve
Kori
1 169
hircsarda.blog.hu/2012/11/07/ketharmados_gyozelem_az_egyesult_allamokban?fb_action_ids=4726729649182&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%224726729649182%22%3A481703461873703%7D&action_type_map=%7B%224726729649182%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5DFetrengtem 😀
hahaha Amadeus91
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 915
hircsarda.blog.hu/2012/11/07/ketharmados_gyozelem_az_egyesult_allamokban?fb_action_ids=4726729649182&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%224726729649182%22%3A481703461873703%7D&action_type_map=%7B%224726729649182%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5Dhahaha
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
New Hampshire pedig elnőiesedett 😊www.boston.com/politicalintelligence/2012/11/07/new-hampshire-becomes-first-state-with-woman-governor-all-female-congressional-delegation/YnzAVdLJ7x1GhdVsyRHubM/story.html
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Az Obama-sikerrel a hazai ellenzék is fellélegezhet, tokkal-vonóval demokrata-közeli kifizetőhelyekre vannak becsatolva. Nézőponték erősen szorítottak a mormon elvtársnak, ez most nem jött be.Dzsokijuingindex.hu/kulfold/usa/feher_haz/2012/11/06/obama_vagy_romney_romney_vagy_obama/orban_obama_helyett_helmut_kohlt_koszontotte/
😉
több mint 12 éve
Az Obama-sikerrel a hazai ellenzék is fellélegezhet, tokkal-vonóval demokrata-közeli kifizetőhelyekre vannak becsatolva. Nézőponték erősen szorítottak a mormon elvtársnak, ez most nem jött be.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Ja. Nagy kedvenc.A Tea Partyról annyit, most "csak" 5 helyet buktak miattuk a republikánusok a szenátusban. Szerintem lassan a demokraták elkezdik pénzelni őket. 😊 iktriadEzt Mahertől "loptad"? 😊
"Tea Party has now cost the Republicans 5 senate seats. My next donation is going to them."Szabler
Egyébként, mintegy brahiból februárban 1 milliót adott POTUSnak az újraválsztáshoz.
több mint 12 éve
A Tea Partyról annyit, most "csak" 5 helyet buktak miattuk a republikánusok a szenátusban. Szerintem lassan a demokraták elkezdik pénzelni őket. 😊 iktriadEzt Mahertől "loptad"? 😊
"Tea Party has now cost the Republicans 5 senate seats. My next donation is going to them."
Report all obscene mail to your Potsmaster!