Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
Kinyírtam a topicot 😊 Jobb is, addig sem bosszankodtok. Tegyétek, amit én, vegyetek egy olcsó kisautót, dobáljatok ki mindent belőle a vezetőülésen kívül, és menjetek ki csapatni valamelyik pályára 😊 A legjobb szívvel mondom.
Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
Nagyon elegáns volt, köszönöm.Aki amerikai prémiumterméket kíván venni, még most tegye meg, amíg Mexikó nem zár be.Sok dologban elismerem a meglátásaid mélységét, tapasztalatodat, világlátottságodat, tapasztalatodat.
TGA
De neked is csak azt tudom mondani, hogy Trump nem az, aminek látod.
Neki a világon a legfontosabb dolog az önképe.
Sérülhet bárki és bármi, de a "saját magába vetett hite" nem.
És ezért a következő években nem az fog történni (hacsak le nem lövik jobbról), amit majd' mindenki beleprojektál, hanem az, ami az egóját a leginkább simogatja.
Ha csak racionálisan nézed, vagy összeveted az eddigi amerikai elnökökkel, ismert milliárdosokkal, nárcisztikus önimádókkal, akkor nem fognak bejönni ezek a prognózisok.
Trump az Trump, nem tudod megmérni mérleggel, colstokkal, belepasszírozni valami meglévő dobozba, skatulyába.
Szóval az én prognózisom az, hogy aki jól akar járni az dollárt vegyen, készpénzben.
Sobri Jóska
Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed velem, bár nehéz reagálnom, mert nem állítottam semmit Trumppal, vagy a dollárral kapcsolatban.
Picit az az érzésem, hogy ez az ősz valójában a Te Szent Mihály utadon suhan nesztelen.
Trump szerintem pontosan az aminek látom. Köztünk rengeteg különbség van, de az biztosan, hogy Te rajongsz Trumpért, tőlem meg bizalmat kapott, mert bizonyos vagyok abban, hogy ő lesz az az ember, aki végképp le fog számolni bizonyos ...illúziókkal, akár "elbukik" akár nem..
Azt gondolom, hogy az egyén, és a közösség cselekvőképességét megbénítják, korlátozzák egyéni vagy kollektív szinten kergetett illúziók, és nagyon sok van belőlük. Trump képtelen mindegyikre "hatást gyakorolni", de egy-egy lényeges csoportra így is úgy is hatást fog gyakorolni.
Tehát akkor is beteljesíti feladatát, ha "megtörik". "megalkuszik", és akkor is, ha nem... csak különböző hatásmechanizmusokon keresztül más és más illúziókkal fog leszámolni.
Jól látod, nagyon fontos Trumpnak az énképe, és nagyon jól látod az énkép pajzs szerepét. De mit gondolunk arról az emberről akinek a saját menyországában gyakorlatilag önmaga szerepel? 😊 Jó ez túlzás volt.
Viszont, ha már így összefutottunk, felhívom a figyelmed arra, hogy a személyes brand működés leginkább hullám egyenletekkel írható le, lásd. Chip Hartman tanulmányai, melyeket a legjobb szívvel tudok ajánlani.
Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
EUR-hoz képest is fogadhatunk.A forinthoz veve oke, ugy meg eselyed is lenne... 😛 de itt inkabb az lett volna a mondanivalom lenyege, hogy CNY-t vagy EUR-t lehet erdemesebb venni...Legjobb esetben, nem lesz semmi komoly valtozas, de Trump az allando nyilatkozataival, o maga gyengiti a dollart.Fogadhatunk egy dupla vagy semmit arra, hogy mondjuk 2018 év végén erősebb, vagy gyengébb lesz e a dollár a forinthoz viszonyítva.
Kozeput az, hogy valoszinuleg mindenfele tradeegyezmenyeket felrug... ennek meg komolyabb kovetkezmenyei lennenek, s nem igazan latom, ettol hogy lenne erosebb a dollar.
Igor
Én az erősebbre fogadok, és mondjuk a plusz/minusz 2 százalék esetén nem nyer senki.
Deal?
(Nekem ne linkelgessél angolul 😊 )
Sobri Jóska
Igor
több mint 8 éve
A forinthoz veve oke, ugy meg eselyed is lenne... 😛 de itt inkabb az lett volna a mondanivalom lenyege, hogy CNY-t vagy EUR-t lehet erdemesebb venni...Legjobb esetben, nem lesz semmi komoly valtozas, de Trump az allando nyilatkozataival, o maga gyengiti a dollart.Fogadhatunk egy dupla vagy semmit arra, hogy mondjuk 2018 év végén erősebb, vagy gyengébb lesz e a dollár a forinthoz viszonyítva.
Kozeput az, hogy valoszinuleg mindenfele tradeegyezmenyeket felrug... ennek meg komolyabb kovetkezmenyei lennenek, s nem igazan latom, ettol hogy lenne erosebb a dollar.
Igor
Én az erősebbre fogadok, és mondjuk a plusz/minusz 2 százalék esetén nem nyer senki.
Deal?
Sobri Jóska
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Legjobb esetben, nem lesz semmi komoly valtozas, de Trump az allando nyilatkozataival, o maga gyengiti a dollart.Fogadhatunk egy dupla vagy semmit arra, hogy mondjuk 2018 év végén erősebb, vagy gyengébb lesz e a dollár a forinthoz viszonyítva.
Igor
Deal?
több mint 8 éve
Inkabb a gazdasag topicban kene kerdezni... de miert vennel dollart?Aki amerikai prémiumterméket kíván venni, még most tegye meg, amíg Mexikó nem zár be.Sok dologban elismerem a meglátásaid mélységét, tapasztalatodat, világlátottságodat, tapasztalatodat.
TGA
És ezért a következő években nem az fog történni (hacsak le nem lövik jobbról), amit majd' mindenki beleprojektál, hanem az, ami az egóját a leginkább simogatja.
Ha csak racionálisan nézed, vagy összeveted az eddigi amerikai elnökökkel, ismert milliárdosokkal, nárcisztikus önimádókkal, akkor nem fognak bejönni ezek a prognózisok.
Trump az Trump, nem tudod megmérni mérleggel, colstokkal, belepasszírozni valami meglévő dobozba, skatulyába.
Szóval az én prognózisom az, hogy aki jól akar járni az dollárt vegyen, készpénzben.
Sobri Jóska
Kb. mindenki ugy latja, hogy Trump gyengiteni akarja a dollart, csak nehany cikk, idezhettem volna 3-4-szer ennyit (a BBG-s kicsit regi, de jol osszefoglalja az opciokat)
www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-17/president-trump-wants-to-weaken-the-dollar-here-s-how-he-can
www.marketwatch.com/story/trump-is-waving-adios-to-the-longstanding-strong-dollar-policy-2017-01-17
www.cnbc.com/2017/01/30/dollar-wobbles-on-trump-woes-yen-benefits-from-risk-aversion.html
www.bloomberg.com/news/articles/2017-02-01/trump-turning-dollar-ship-for-trade-former-japan-fx-chief-say
Legjobb esetben, nem lesz semmi komoly valtozas, de Trump az allando nyilatkozataival, o maga gyengiti a dollart.
www.zerohedge.com/news/2016-12-20/why-trumps-border-tax-proposal-most-important-thing-nobody-talking-about
Legrosszabb esetben osszeveszik Kinaval, akik esetleg elkezdik onteni az allampapirokat / mas mokaval destabilizaljak az amerikai gazdasagot... ebbe inkabb bele se merek gondolni, nem realis es meg Trumppal is pici az eselye.. (Kinanak se eri meg igazan, de mivel eleg sok afrikai/azsiai/del-amerikai "gyarmatuk" van, lehet hogy bele tudnak menni, es tulelik)
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Aki amerikai prémiumterméket kíván venni, még most tegye meg, amíg Mexikó nem zár be.Sok dologban elismerem a meglátásaid mélységét, tapasztalatodat, világlátottságodat, tapasztalatodat.
TGA
több mint 8 éve
Aki amerikai prémiumterméket kíván venni, még most tegye meg, amíg Mexikó nem zár be.
Sending out an S.O.S
több mint 8 éve
Amit lehet Jupiternek...coub.com/view/15mkoMert a 99 százaléknak kommunikálnak, nem az 1 százaléknak.index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/Ezek helyett a válaszok helyett nem értem miért nem csak azt mondták, hogy "CSAK!", az se lett volna kevésbé undorító...
De most tényleg, de most tényleg...
Klaci79
StormST
Oda ez tökéletes válasz, a "CSAK" meg nem.
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 8 éve
coub.com/view/15mkoMert a 99 százaléknak kommunikálnak, nem az 1 százaléknak.index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/Ezek helyett a válaszok helyett nem értem miért nem csak azt mondták, hogy "CSAK!", az se lett volna kevésbé undorító...
Klaci79
StormST
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Mert a 99 százaléknak kommunikálnak, nem az 1 százaléknak.index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/Ezek helyett a válaszok helyett nem értem miért nem csak azt mondták, hogy "CSAK!", az se lett volna kevésbé undorító...
Klaci79
StormST
több mint 8 éve
index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/Ezek helyett a válaszok helyett nem értem miért nem csak azt mondták, hogy "CSAK!", az se lett volna kevésbé undorító...
Klaci79

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/Hat ez most mar szo szerint tul megy minden határon :/
Klaci79
több mint 8 éve
index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/kötelezővé kellene tenni, hogy aki 2018-ban a Fütyire szavaz, annak önköltségen ki kelljen járnia a Topolya összes hazai meccsére
Klaci79
több mint 8 éve
index.hu/sport/2017/02/02/az_allamtitkar_szerint_ezert_jar_3_milliard_magyar_adoforint_az_fk_topolyanak/De most tényleg, de most tényleg...
több mint 8 éve
Átalában béketűrő ember vagyok, de komolyan elkezdtem gondolkodni, hogy van-e valahun a szekrény mélyén Marteens vagy egy vasalt Cult...Gulyás Márton.Hát én bírom ezt a slejmes srácot, és ezen a kisfilmen is jókat lehet....ne röhögni, de bevallom nekem elég hamar elment a hangulatom, és inkább kényelmetlenül éreztem magam a filmet nézve. Nem értem mire is jó egy szerencsétlen, megvénült, valószínűleg a szenilitás határán mozgó idős embert így kifigurázni. Ha még lenne valami hatalma, de semmije sincs, csak az a Putyin kép az aláírással. 😊444.hu/2017/02/01/a-magyar-putyinistak-kerik-az-orosz-elnokot-szolaljon-fel-mindenhol-a-budapesti-olimpiaertA kedvencem ezzel a Honfoglalás Egyesületes csávóval ez a gyöngyszem:
Ezek a vén kommunizmusmaradékok is használhatnák az energiáikat hasznosabb dolgokra.. Miért nem olyanok, mint a kortársaik, akik foglalkoznak Grabovoj-számokkal meg a víz DNS-ével, sokkal kevésbé lenne káros, ráadásul a gyomrom is jobban viselné.
dankodavid
www.youtube.com/watch?v=UeR9jujOvKM
empty taxi
A Slejm csinálja inkább a "magyarázom a mechanizmust" klipjeit, azok jók. 😊
peterk2005
Valóban módfelett humoros, amíg a filmjeit készíti, vagy a vlogjában, és egyéb youtubeos felületeken kommunikál, de amikor azt gondolja, hogy az aktivista létet demonstrálandó elmegy táblát feszegetni az NVI-hez, vagy fejbevereti magát a Ligetben vagy egyéb random rendezvényeken, akkor már nem érzem annyira frappánsnak a csókát.
Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 8 éve
LOOOL... egyre jobb, ez az elmult 2-3 ora termese.Mexiko elleni invazio
apnews.com/0b3f5db59b2e4aa78cdbbf008f27fb49
Hogyan veszitsuk el a szovetsegeseinket 10 nap alatt - Ausztraliat jelen esetben
www.huffingtonpost.com.au/2017/02/01/trump-blasts-turnbull-on-phone-call-worst-deal-ever/
es biztos ami biztos, szurjunk oda Irannak is
www.theguardian.com/world/2017/feb/01/iran-trump-michael-flynn-on-notice
Nixonnak legalabb volt egy Kissingere...
több mint 8 éve
Gulyás Márton.Hát én bírom ezt a slejmes srácot, és ezen a kisfilmen is jókat lehet....ne röhögni, de bevallom nekem elég hamar elment a hangulatom, és inkább kényelmetlenül éreztem magam a filmet nézve. Nem értem mire is jó egy szerencsétlen, megvénült, valószínűleg a szenilitás határán mozgó idős embert így kifigurázni. Ha még lenne valami hatalma, de semmije sincs, csak az a Putyin kép az aláírással. 😊444.hu/2017/02/01/a-magyar-putyinistak-kerik-az-orosz-elnokot-szolaljon-fel-mindenhol-a-budapesti-olimpiaertA kedvencem ezzel a Honfoglalás Egyesületes csávóval ez a gyöngyszem:
Ezek a vén kommunizmusmaradékok is használhatnák az energiáikat hasznosabb dolgokra.. Miért nem olyanok, mint a kortársaik, akik foglalkoznak Grabovoj-számokkal meg a víz DNS-ével, sokkal kevésbé lenne káros, ráadásul a gyomrom is jobban viselné.
dankodavid
empty taxi
peterk2005
Valóban módfelett humoros, amíg a filmjeit készíti, vagy a vlogjában, és egyéb youtubeos felületeken kommunikál, de amikor azt gondolja, hogy az aktivista létet demonstrálandó elmegy táblát feszegetni az NVI-hez, vagy fejbevereti magát a Ligetben vagy egyéb random rendezvényeken, akkor már nem érzem annyira frappánsnak a csókát.
több mint 8 éve
És ez csak a "B" válasz.Édes Istenem.ti miért véditek folyamatosan gyuribácsit?😊444.hu/2017/02/01/a-magyar-putyinistak-kerik-az-orosz-elnokot-szolaljon-fel-mindenhol-a-budapesti-olimpiaertA kedvencem ezzel a Honfoglalás Egyesületes csávóval ez a gyöngyszem:
dankodavid
empty taxi
NB2
dankodavid
Az "A" az, hogy "Mert büdös komcsi zsidók vagyunk".
Nem kell elkapkodni a választ.
több mint 8 éve
Hát én bírom ezt a slejmes srácot, és ezen a kisfilmen is jókat lehet....ne röhögni, de bevallom nekem elég hamar elment a hangulatom, és inkább kényelmetlenül éreztem magam a filmet nézve. Nem értem mire is jó egy szerencsétlen, megvénült, valószínűleg a szenilitás határán mozgó idős embert így kifigurázni. Ha még lenne valami hatalma, de semmije sincs, csak az a Putyin kép az aláírással. 😊444.hu/2017/02/01/a-magyar-putyinistak-kerik-az-orosz-elnokot-szolaljon-fel-mindenhol-a-budapesti-olimpiaertA kedvencem ezzel a Honfoglalás Egyesületes csávóval ez a gyöngyszem:
dankodavid
empty taxi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Nem látom be, hogy attól, hogy valaki hülye, miért ne dönthetne a saját sorsáról.Egyetértek. Ráadásul a hülye ugye igen relatív. Most nem mondom fejből a demográfiai megoszlást, de arányaiban nem sokkal több "hülye" szavaz a Fideszre, MSZP-re, Jobbikra, tökmindegy, mint "okos". Na jó, esetleg az egyikre a diplomások, több nyelven beszélők 25%-a a másikra 16% szavaz. Nem mindegy? Mindegyik pártra, programtól teljesen függetlenül bőven - nagyon bőven - szavaznak mindenféle rétegből. Olyanok is rengetegen, akik bármilyen szigorú korláton átmennének, mert az ismereteik bőven megvannak. Csak éppen az érdekeik, érzelmeik, vallásuk, hagyományaik, akármi miatt nem az eszükkel szavaznak.
Egy okos embernek a politikai szavazáson kívül kb. ezer lehetősége van a sorsát irányítani (vállalkozás, üzlet, tanulás, továbbtanulás, gyümölcsöző kapcsolatok kiépítése, barát- és párválasztás, állások, pozíciók, stb.).Sobri Jóska
Egyébként meg én az nem értem, hogy hogy kerülhet megint egy ilyen tipli téma az asztalra. Most komolyan, a választásos demokrácia bajait tényleg a választó - azaz MI - felőlünk kell megjavítani, nem pedig a választhatók felől? Miért a mi végzettségünk, képzettségünk, tudásunk, erkölcsi tartásunk, életvitelünk merül fel ilyenkor? Azoké, akiknek összesen annyi "hatalma" van, hogy 4 évente valahova rakunk egy X-et, miközben a válaszhatók ténylegesen birtokolják hatalmat? Miért nem az ő korlátozásuk a téma? Minden nap látjuk, hogy a megválasztottjaink közül mennyi él vissza a hatalmával, mennyi kerüli ki a törvényt, vagy csak egyszerűen mennyi tökéletesen hülye, alkalmatlan arra, amire meg lett választva?
Komolyan, nem megbántva senkit, de ha tényleg bevezetnék a választójog korlátozását, akkor a korlátozást én azokkal kezdeném, akik igennel voksoltak rá, ahelyett, hogy visszakérdeztek volna, hogy miért MI, miért nem TI? 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Édes Istenem.ti miért véditek folyamatosan gyuribácsit?😊444.hu/2017/02/01/a-magyar-putyinistak-kerik-az-orosz-elnokot-szolaljon-fel-mindenhol-a-budapesti-olimpiaertA kedvencem ezzel a Honfoglalás Egyesületes csávóval ez a gyöngyszem:
dankodavid
empty taxi
NB2
Pulvis et umbra sumus.
több mint 8 éve
ti miért véditek folyamatosan gyuribácsit?😊444.hu/2017/02/01/a-magyar-putyinistak-kerik-az-orosz-elnokot-szolaljon-fel-mindenhol-a-budapesti-olimpiaertA kedvencem ezzel a Honfoglalás Egyesületes csávóval ez a gyöngyszem:
dankodavid
empty taxi
több mint 8 éve
444.hu/2017/02/01/boldogok-lesznek-a-turistak-amikor-vaksotet-metro-viszi-oket-az-olimpiai-stadionbaKurva jó ez, ma reggel én is átéltem, vártam volna valami műsort, vagy valamit, de végül inkább leszálltam.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil